2009. december 8., kedd

GÖRÖGORSZÁG, POFÁTLANSÁG...

Leminősítette Görögországot a Fitch Ratings.
Már csak egy fokozattal jobb a besorolása a mienknél.
Emellett olyan prognózisokat is közzétettek, melyek szerint a görög GDP arányos államadósság hamarosan eléri a 125%-ot.
Elgondolkodtató ez, hiszen a hírben egy olyan országról van szó, amelyik euroövezeti tag, és amelyik olyan idegenforgalommal rendelkezik, mint kevesen a világon, - legalábbis úgy tünik, hogynyaranta  még mindíg többen utaznak az Égei tengerhez mint Bugacra.
Emellett arról sem hallottam, hogy a görögök mostanában építették volna fel az országukat a világba bekapcsoló autópályáikat...
Eltünődik az ember: hát akkor most hol is a mi helyünk a világban?
Valóban olyan rossz a helyzetünk, mint amilyennek nyolc éve - sajnos sikerrel - festi az ellenzék?
Ugyan, dehogy.
Természetesen van mit javítanunk a gazdálkodásunkon, rengeteg eddig halogatott reformot kell bepótolnunk, hátra van még jónéhány fájdalmas, de a gyermekeink jövője szempontjából szükségszerű intézkedés, - nem úszhatjuk meg.
De ezzel együtt is a világ legfejlettebb államai között vagyunk, a mi polgáraink életszínvonala a világ felső tíz százalékában van, és ha ezzel a ténnyel nem ismertetjük meg a magyarokat, akkor bűnt követünk el a nemzet ellen.
Rettenetes ez az évek óta tartó fanyalgás, az örökös elégedetlenkedés, a köldöknézéssel egybekötött önsiratás, amelyet derék jobboldali politikusaink áldozatos munkával kicsikartak a társadalomból, - be kellene már fejezni végre!
Vannak más országoknak is gondjai, mások is küszködnek elavult strukturákkal, szakadozott szociális hálókkal, - másutt sem fenékig tejfel, de legalább nem keserítik a saját életüket , nem rombolják le önbecsülésüket, nem tagadják le az eredményeiket, - tudnak örülni maguknak.
Van a televízióban egy műsor, amelyet a Soma nevű intézmény vezet, - az a lényege, hogy tanuljuk meg szeretni a testünket, fogadjuk el önmagunkat.
Láttam egyik adást, - csodát tett a műsorban szereplő nővel  megváltozott önértékelése.
Rá kellene bízni Somára az országot, - tanuljuk meg szeretni az adottságainkat, a kinézetünket, - ne szégyelljük, hogy szépek, okosak és jók vagyunk, - így leszünk talán sikeresek is!

A pofátlanságnak nincs határa.
Pesti Imre, a Fidesz egészségpolitikusa kijelentette, hogy a Fidesz volt a H1N1 elleni oltások legelső támogatója, - ők már akkor oltásra bíztatták a lakosságot, amikor az egészségügyi miniszter az mondta, hogy nem fogja beoltatni magát.
A viziló táviratot küldött, melyben csodálatát fejezi ki a Fidesz-politikusok orcájának számára elérhetetlennek tünő bőrvastagsága miatt...

:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Soma ügyben nem értünk egyet! :o)
Most is csak azért szólok mert eddig minden rendben volt.
Tessék kérem szorgalmasan blogolni tovább, hogy aztán pár év múlva megint bele kelljen pofáznom!

PuPu írta...

Na jó, - lehet, hogy nem Soma a legalkalmasabb személy az ország felvirágoztatására, de hogy a nép egészséges szexuális életet élne, arra mérget vehetsz!
:O)))

Bumburnyák írta...

..Somával..vagy csak úgy egyébként..?

PuPu írta...

:O))))
A strapabírásnak is lehet határa...