2009. december 12., szombat

HAVAS SZÓFIA...

Havas Szófia ismét féltéglát dobott az állóvízbe.
Ami azt illeti, van érzéke a kedélyek borzolásához, - elég, ha csak az 56-os felkelőket illető megnyilatkozására gondolunk, de az sem volt semmi, amikor a pártkongresszuson zárásként bejátszatta az Internacionálét, amitől a sok beszari megélhetési helyben frászt kapott, lévén, hogy ők a szocialista hagyományokból csak a szocialista pártra hagyományozott vagyont meg a hagyományos komcsi szavazókat szeretnék megtartani.
Most sem ok nélkül kérte, hogy női politikustársaival együtt vegyék le őket az országos listáról, hanem azért, mert véleménye szerint méltatlan a szakpolitikusok és a nők helyzete a listán.
Valószínűleg igaza van, és valószínűleg jobban járt volna az MSZP, ha ezen a listán sokkal markánsabban jeleníti meg a nőket, - horribile dictu női miniszterelnök-jelöltet nevez meg, és esetleg meglebegteti egy többségében nőkből álló majdani kormány tervét.
Nem, nem Szilire, nem Lévai Katalinra, mégcsak nem is Lampert Mónikára vagy Lendvai Ildikóra gondolok, - lehetne találni a gazdaságban vagy az államnak dolgozó okos és felkészült nőt nem egyet, - említsük meg Czakó Borbálát, az Ernst &Young volt vezérigazgatóját, hazánk londoni nagykövetét, Szalay Dorottyát, a UPC Magyarország vezérigazgató-helyettesét,  Teimel Gézánét, a Pannon-Flax vezérigazgatóját, de Király Júliáról sem feledkezhetünk el.
Nem ismerem az ő politikai elkötelezettségeiket, de feltételezhetően ha valaki megfelel egy szocialista kormány londoni nagykövetének, annak valószínűleg nem árpádsávos a hálóinge...

Persze ehhez szakítani kellene a magyar társadalom férficentrikus politikus-képével, a sok kenetesen savanyú pofával és merni kellene felvállalni a nők érdemeken alapuló favorizálását, - ehhez pedig vér kellene a szoci pucákba...
Havas Szófia jelenség, egyéniség kétségtelenül.
Amikor kitör körülötte a botrány, akkor azért mindíg meg lehet találni azt az okot, amelyik jogossá teszi a megszólalását.
Most sem volt ez másként...
 
Mesterházy már hivatalosan is az MSZP, Bokros Lajos az MDF listavezetője, - hátra van még a Jobbik és az SZDSZ, - ez utóbbi helyzete rendkívül elszomorító, - úgy látszik, nemigen találnak integráló személyiséget, aki képes lenne rendet vágni a sok világmegváltó értelmiségi között, - az idő pedig egyre fogy...
 
:O)))

Nincsenek megjegyzések: