2009. december 23., szerda

PÁRTOK...

Orbán Viktor állítja össze a kereszténydemokraták, - már ha vannak ilyenek egyátalán  - képviselőjelöltjeinek listáját.
Szánalmas ügy ez ha belegondolunk, és tulajdonképpen egy mosolyon túl nem is érne meg egy szót sem, ha Semjén Zsolt mögött nem sejlene fel a katolikus egyház árnyéka.
Merthogy ott vannak a párt mögött a katolikusok, ez nem kétséges, és akkor bizony ez azt jelenti, hogy elérte célját Orbán keneteskedése.
A katolikus egyház magyar tagozata azonosult a Fidesz társadalompolitikájával, az állam és egyház kapcsolatának szorosabbá tételére való törekvésével, a középosztály támogatásával a szegények rovására, egy XXI. századi fundamentalista  Magyarország megteremtésének szándékával.
Persze a pokolba vezető út jelen esetben is jószándékkal volt kikövezve, - tulajdonképpen Horn Gyula verte az első szöget a modern magyar állam koporsójába a vatikáni megállapodás megkötésével, amellyel kiemelte a katolikusokat a többi egyház sorából, nagyvonalú juttatásokat engedve nekik.
Mellesleg lemondott a magyar állam ezeresztendős főkegyúri jogáról, szabad kezet adva a Vatikánnak az egyházi vezetők kinevezésében.
Egy jogosítványt hagyott meg a magyar államnak: az anyagi  támogatás jogát.
A megállapodás  elvette még a lehetőségét is annak, hogy ellenőrizhetővé váljon az állami juttatások felhasználása, megvalósulhasson az egyházi jövedelmek  adóztatása, - a "bitangkassza" vagy a péterfillérek ellenőrzése meg az álmok birodalmába utaltatott...
Ma ott tartunk, hogy egyesek napirendre kívánnák tűzni az egyházi földbirtokok visszaadásának kérdését is, ahelyett, hogy azt tűznénk napirendre, hogy az egyházakat tartsák el híveik.
Mindenesetre Orbán Viktor ismét szép példáját adta a demokratikus pártszervezésnek.
Emlékszem, mekkora fesztivált rendeztek anno az MSZMP demokratikus centralizmusa miatt az akkor éledező jobboldaliak, - az ördögtől való mocskos bolsevik pártszervezési elvnek mondták azt, hogy a demokratikus vitában eldőlt határozatokat minden párttag köteles végrehajtani.
A Fidesz meghaladta ezt az elvet, - Orbán Viktor döntését minden Fidesz-tag, és immáron a szatellitpártok tagjai is kötelesek végrehajtani, klasszikus sztálinista módszer szerint.
A Gazda döntött, az ügy eldőlt.
2009-ben, Magyarországon.
Lehervasztó...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: