2010. március 12., péntek

MotoGP...

Nem lesz magyar MotoGP futam Sávolyon.
A MFB elállt a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft.-vel való szerződéstől, így a korábban átadott ajánlata is érvényét veszti.
Hát megint sikerült egy jó kezdeményezésnek keresztbefeküdni, sikerült egy olyan fejlesztést megakadályozni, ami az országnak jó nemzetközi megjelenést, a Balatonnak turistacsalogató programot, a magyar motorsportnak pedig soha nem látott fejlődési lehetőséget adhatott volna.
Olyan szánalmas ez az egész, annyira nevetséges és kisszerű, olyan nagyon magyar ügy.
De sebaj, a kiválasztott terület hamar visszaparlagosodik, a sávolyi szegények majd a saját portájukat parkgondozzák szakképzetten, a balatoni szezon ezután is augusztus 20.-ig tart majd, a helyi vállalkozó meg szép csendesen csődbe megy a hitelből megvalósított fejlesztésével.
Sikerünk határtalan, - már megint nem csinálunk semmit.
A jó nemzetközi hírnevünkről meg majd gondoskodnak a jobboldal utcákon randalírozó talpasai.
Engem már az is rettenetesen felháborított, amit Sukorón művelt a jobboldal által mozgatott társaság, belértve a médiát is.
2500 munkahely ment veszendőbe és egy idegenforgalmat generáló beruházás vált füstté - rossz nyelvek szerint azért, mert nem a megfelelő beruházó jelentkezett a területért.
Nem lehet olyan gazdasági indokot találni, amivel ezt a - méreteit tekintve a Mercedes beruházását meghaladó - fejlesztést és a 2500 munkahelyet ellensúlyozni lehetne.
Még ha ingyen kapta volna is a területet a beruházó, az is bőven megérte volna az országnak.
Sajnos a szocialisták már megint töketlenkedtek -  mindkét esetben.
Ha valamit nem szabadna ilyen esetekben megtenni, az a meghátrálás.
Azzal, hogy ezekben az esetekben visszaléptek a projectek megvalósításától, szinte ők szuggerálják a választóba, hogy a háttérben korrupció van.
Ha van, akkor arról tudnia kellett a vezetésnek, és ostoba, ha ilyen közvetett módon elismeri, ha nincs, akkor nem szabad visszakozni, - meg kell valósítani, amit elterveztek, mert úgy legalább a megvalósult mű maga ellensúlyozhatná az ellenséges propagandát,  - ennél rosszabb a helyzet semmiképpen nem lenne.
No, majd ha nyer Viktor, akkor lehet majd  tanulmányozni, hogyan is kell ezt csinálni.
Mint pl. a Nemzeti Színház  felépítésénél, - akkor aztán ugrálhatott az ellenzék, Viktor mégis leállította a  már megkezdett építkezést és felépítette a giccsparádét a Vágóhíddal szemben.
Szeme se rebbent, pedighát ha valami, ez aztán mutyi és korrupció volt a javából, - Demjánnal vajazták le a beruházást a fél pesti Dunapartért cserébe.
Nagyon röhögtem, amikor elolvastam ma, hogy a sávolyi projecthez kapcsolódó közút megépítésére kiírt pályázatot visszavonták, - a versenypályához vezető 250 méteres útszakaszt állítólag nem lehetne megépíteni ennyi idő alatt.
Lévai Anikó szölőbirtokához valamivel hosszabb utat építettek, - gondolom, ott nem merültek fel ilyen problémák anno...
No, sebaj, - a Fidesznek most majd - úgy tünik - lesz alkalma kipróbálni, hogy mit is jelent létrehozni valamit, merthogy ellenezni dolgokat viszonylag egyszerű.
Sok sikert hozzá.
:O)))

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

PuPu,

ezek a fényestekintetű lmp-sek voltak...akiket Szabados Krisztián célzásával élve, "megvett" a fidesz kilóra...

(És szerintem is...kifizeti az ügyvédi díjat ekként, mondja a rosszmájam)


Törzsolvasód

PuPu írta...

Hozzám roppant közel áll a liberalizmus, olyannyira, hogy a http://www.magyarorszagvalaszt.hu/ oldalon símán liberálisnak bizonyultam, de attól tartok, hogy a nálunk ilyen cimkével induló agyamentekkel nemigen tudok közösséget érezni.
Ugyancsak ingerelnek a méregzöldek meg az egyéb álomvilágban élő népek, - őket is ki kell bekkelni, mint Antallnak a komcsikat.
Ehhez is kell negyven év, attól tartok...
:O)))