2012. április 14., szombat

TÉVEDÉS

VIKTOR A LOVON

Az Ügyvéd már megint tévedett.
Azt mondta ugyanis, hogy az Unió nem támaszthat a pénzügyi feltéteken túl semmiféle más feltételt a hitelfelvételünk ügyében, aztán ezt csócsálgatta, ezt taglalta pénteki szentbeszédében.
Természetesen szorgalmasan pengetve a nemzeti büszkeség húrjait és lelkesen ismételgetve a minden épeszű ember által kiröhögött, de az idióták meggyőzésére felettébb alkalmas érvet, mely szerint mi csak egy biztonsági hitelt kérünk, egy biztosítást - érzékeltetve, hogy tulajdonképpen nem is kell nekünk egy büdös kanyi sem.
Illúziókat kerget a Mi Vezérünk, vagy pedig már megint csak Ostoba Jóska és Kuka Marcsa terelgetése folyik az egyre soványabb legelőn az egyik sarokból a másikba, hadd tűnjön úgy nekik, hogy haladunk.
Pedig az ilyen egyszerű ügyekhez szokott érteni a Mi Büszkeségünk, általában pontosan érzi, hogy milyen felállásban mennyire lehet okos, de most valahogy kicsúszott a lába alól a talaj.
Lehet, maga is elhitte, hogy a Parlamentben ölébe hullott kétharmad isteni szerepre jogosította fel, vagy, hogy a csalhatatlanság képességére is szert tett a vízenjárás és levitáció, valamint a forrásfakasztás képessége mellett.
Ez utóbbit a magán-nyugdíjpénztárakon tartotta elengedhetetlennek demonstrálni, mondván: utánam az özönvíz.
Mintha nem ért volna el a Legmagasztosabbhoz a hír, hogy a világ márcsak úgy van berendezve, hogy nem a kölcsönt adónak, hanem a kölcsönt igénybevenni kívánónak kell alkalmazkodnia az előbbi által támasztott feltételekhez, ez esetben Magyarországnak az Unióhoz, meg a Nemzetközi Valutaalap követelményrendszeréhez.
Úgy vélem, el volt itthon kényeztetve a Tündökletes, mivel itthon elég volt pofáznia - a Lajtától nyugatra meg ez nem elég.
És nem is hasznos, ellenben határozottan kontraproduktív.
Azért csodálkozom, mert az alcsuti kocsmában már suttyó korában megtanulhatta volna, hogy a falu bikájának nem túl célszerű hetente beszólni, mert két beszólás között az idő jeges borogatásokkal és hosszabb ágynyugalommal jár majd együtt.
Természetesen az is előfordulhat, hogy önmagát képzeli a falu bikájának, holott rajta kívül mindenki tudja, hogy ő csak egy bögöly ebben a relációban, és csak idő kérdése, hogy egy hanyag farokcsapástól mikor hullik a trágyába, ezzel is hozzájárulva drága magyar földünk termékenyebbé tételéhez.
Jut eszembe, már most világossá kellene tenni, hogy a jelenlegi földbérleti szerződések ezzel a lepottyanással egyidőben érvényüket fogják veszíteni, és aki nem tud a mostani akció során bérelt területeken a támogatásokat felülmúló adózott eredményt felmutatni, azzal a támogatást is visszafizettetjük.
Az érdekeltek el fogják hinni, mert ami egyszer megtörténhetett, megtörténhet máskor is, emellett ebben az országban nem divatozik a kormányzatokba belévetett vak bizalom…
De ez csak kitérő volt, a lényeg az, hogy ha te döntesz egy pénz kölcsönzéséről, akkor még a családon belül sem fogsz adni egy petákot sem annak a nagypofájú unokaöcsnek, akiről tudod, hogy a pénzt elkurvázza meg eltapsolja, emellett a te pénzeden hirdeti a lapokban, hogy egy homoszexuális pedofil vagy, aki a temetés után eladta a koszorúkat az anyja sírjáról.
Vagy ha adsz, hát igen szigorú feltételek mellett adsz és a feltételek betartását folyamatosan és tüzetesen ellenőrizni akarod.
És hogy a feltételek politikai feltételek?
Naná, hogy azok, hiszen a gazdaság a legtöményebb politika.
Nem várható el az, hogy egy olyan államszövetség, melynek preferált értékei az emberek és eszmék szabad áramlása, a nyitott belső piacok és a szekuláris állam, az egy retrográd, bezárkózásra törekvő, az önellátás illúzióját kergető, rejtetten fundamentalista államot nevelgessen a saját pénzén, saját maga ellen.
Nem várható el a libaóltól, hogy összedobja a kis Vuk iskoláztatási költségeit.
És az sem várható el, hogy egy olyan állam, amelyikben már ipari forradalom zajlott akkor, mikor nálunk az első istállókat felépítették, bedőljön az olyan faluszéli ravaszkodásnak, a hangzatos dumáknak, amivel a Mi Ügyvédünk és Főmérnökünk operálna, ha hagynák.
De nem hagyják, tetteket várnak tőle, melyekből kiderül, hogy az ország nem nyílpuska és buzogánygyárakkal akar betörni a világpiacra, hogy működésének költségeit nem a nép további sanyargatásával akarja csökkenteni, hanem korszerű termékek gyártását támogatná, és modern államszervezetet kíván kiépíteni.
Ezenközben természetesen megfékezve magát a várjobbágyi státusz és a botosispán tisztségének visszaállítására vonatkozó szép törekvésében, a kaloda és a deres alkalmazásában.
Ő olyan jelenség Európában, mintha feltámadt volna egy gleccserbefagyott mamutcsemete és most körbejárná Európát, felkeresve a meisseni porcelán-mintaboltot éppúgy, mint a sevres-it, útbaejtve Drezdát éppúgy, mint Herendet és Valenciát, átrendezve kissé a porcelánboltokat.
Orbán még sokat fog csalódni, mert olyan dolgok fognak történni vele, hogy csak ül majd, mint Józsi bácsi a műrepülőn, - a fejét csóválva, hogy ezt azért nem hittem volna.
Már hogy amit odahányt meg odacsinált, az majd minden visszacsorog a fejére, ugye…
Most éppen arról szájal, hogy megy Brüsszelbe és találkozik majd Barrosoval, mert amikor ő Brüsszelben jár, akkor mindig találkozik vele.
Hogy klasszikust idézzek: „Na és?”
Találkozott ő már Putyinnal is, az egy úgynevezett corridor-meeting volt, a folyosón integettek egymásnak.
Sajnos, jövőre kell vele megint találkoznia, de akkor már tétje is lesz a találkozónak, mint ahogy most is lenne tétje a Barrosoval való találkozónak, mert igaz ugyan, hogy az ország EU-IMF hitel nélkül is finanszírozható az első apróbb válságig, de milyen áron?
Nem kétséges, egy kávéval megkínálhatják, de én a helyében - megnézve a sértett szakácsokról és felszolgálókról készített filmet – inkább csak ásványvizet innék, sajátkezű felbontás után.
Amikor hatalomra jutott a Mi Mujkónk, akkor azt hirdette, hogy az ország nyakig ül a fekáliában.
Azóta sikerült a szintet az orrunkig feltornáznia, talán attól is néz ki ennyire rátartinak, - ha nem akar belefulladni, akkor fenn kell hordja az orrát.
A nemzetközi helyzet fokozódik, Pelikán elvtárs, a nagy átszervezések során egyre inkább belegubancolódnak kidolgozatlan ötleteikbe dicső vezéreink, mint macska a házicérnába.
De kár, hogy nekünk kell majd kitakarítanunk utánuk az ólat, melyet ebből a szép és békés kis országból egy évtized ádáz munkájával csináltak!

:O))))

4 megjegyzés:

Babi néni írta...

Bárcsak már lapátolhatnánk! :o)

Hidas írta...

Egy dologban révedsz PuPu!
A Mi Ügyvédünk nem ügyvéd, nincs meg a szakvizsgája, csak megadta magának a címet.
Persze ha csak élcből adtad neki eme keresztnevet, az más.

Névtelen írta...

Pupu!

Ne arra figyelj, amit mond, hanem amit csinál!
Ha igazak a hírek, a "Legkisebb Magyar" végre átalakítja a kormányt!
Egy cseppet sem az EU nyomására...

http://mittu-domain.blog.hu/2012/04/14/na_most_van_vege_a_matolcsyzmusnak

PuPu írta...

Hidasnak:
Csak nem képzeled, hogy neked hiszek és nem a Főmérnöknek?
Ezt a címet is ő adományozta egyébként magának...
:O)))))))))))))))