2012. április 19., csütörtök

SZERENCSÉS DÁNIEL

Legújabb az iskolaőrség.
Mint minden őrség, ennek célja is a renitensek megfékezése és a felsőbbség által elképzelt rend betartatása, merthogy ezekben a büdös kölykökben sem lehet már megbízni, ezek lógni akarnak, meg esetleg még akár bagózni is a szünetekben a slóziban.
Hát bizony változott a világ, mert az én fiatalságomban nem sétáltak fel-alá gumibottal és gázsprayvel felszerelt, az ingük alatti válltáskában 44-es Magnummal felszerelt iskolai Rambók, viszont a szünetekben az ügyeletes tanarak kint portyáztak a folyosókon és végül is rend volt.
Pedig nehéz környéken gyerekeskedtem, hajdani iskolám az Aszódi út és a kemény emlékű Mária Valéria telep iskolaköteles gyermekseregét is oktatta és nevelgette, akik között, hogy úgy mondjam, a polgári neveltetésben részesülő gyermek minősült halmozottan hátrányos helyzetűnek…
Persze nagy eredménye ez épülő-szépülő kapitalizmusunknak, hiszen valamit csak fel kellene mutatni végre a forradalmi vívmányokból, hát majd ez lesz az!
A Rend!
Amit vaskézzel tartatnak be a fegyelem tántoríthatatlan hívei, akik - mint univerzális szakértők – visszaemlékezve gyermekkorukra - pontosan tudják, hogy mecsoda rettenetes tettekre képes a serdületlen ifjúság, és hogy milyen áldásos a kellő időben elcsattanó makarenkói pofon, mely annyira bevált, hogy eredeti változatát magyar tanítványai továbbfejlesztették.
Makarenko életében összesen egyetlen pofont osztott ki, majd erről írt egy négyszáz oldalas művet „Az új ember kovácsa” címmel, de magyar tanítványai ismerik a chip-összeszerelő műhelyekben közismert mondást: egy kovács az nem kovács, két kovács az fél kovács, három kovács egy kovács.
Így aztán az iskolai fegyőrsereg fel lesz hatalmazva arra, hogy szükség esetén – mely szükséghelyzet megállapítására szintúgy fel lesz hatalmazva – lenyomjon egy-két sallert, néhány tockost meg egy maflást, ha a koki nem használ.
Nem lehet az alattvaló nevelését elég korán elkezdeni, így a tervek között valószínűleg szerepelnek a bölcsődei rendfenntartó zászlóaljak, az óvodai fegyelmező zászlóaljak, melyekben csak futva lehet egyik pontból a másikba menni.
Ha már ketten vannak, akkor meg libasorban kell szaladni, amit még a libák is kikérnének maguknak, merthogy két liba egymás mellett haladva is gágoghat, hiszen az még nem flash-mob, mely újabban mintha tiltott lenne errefelé.
Aztán itt vannak a további szép tervek, a levente-mozgalom újjáélesztése, alaki gyakorlatokkal, kispuskalövészettel és fadugós kézigránátokkal, melyek titkoltan a magyar kormányt jelképezik - ugyanannyira neki kell huzakodni elhajításuknak, mint amennyire a valódi gránáténak, csak éppen a nagy durranás elmarad, vagy ha nem, akkor nem a gránát irányából hallik.
De, hogy rend lesz itt, arra mérget lehet nyelni, az iskolásokat a rendőr bekísérheti, ha nincs náluk az írásos igazolás arról, hogy jogosan tartózkodnak déllelőtt közterületen, átadja őket az iskolaőrségnek, mely továbbítja őket a leventeoktatóhoz, aki negyven fekvőtámaszt csináltat velük.
Ha kiderül, hogy mondjuk valóban az anyjuk temetésére igyekeztek, akkor legfeljebb megvonja a vállát: Fülig Jimmy is megmondta, hogy nem lehet minden pofon mellé forgalmi rendőrt állítani…
Aztán itt vannak a különféle új őrségek, a Köztársasági Elnök palotaörsége ( a rövid „ö” Plagi bácsi hagyatéka…)aztán a vadiúj Házőrség, melyet a vitéz Kacorkirály kommandíroz, mint hajdan a nagy Esze Tamás, mégha ő csak kis Esze Tamás is.
A Vezérnek ottan van a lógó TEK-e, ők azok, akik, majd ha kell, cserbenhagyják, mint Ceausescut saját testőrsége, és jól megélnek majd az emlékirataikból: „Hajdú voltam a Vezér marhái között…”
És ott vannak nekünk a Gárdák, melyek legnagyobb problémája az, hogy szellemi téren kihívásokkal küzdő tagjaik nem tudják megjegyezni, hogy az adott héten hogy is hívják azt, amibe beleléptek - nehéz így a cigányok között rendet tartani.
Először egy negyed óráig magyarázgatni meg egy órát vonulászni kell marcona pofával, mire végre rájönnek, hogy mi vagyunk azok, akiktől ma rettegni kell.
Aztán mienkének vallhatjuk a Nemzeti Őrsereget is, ők aztán virtigli nyilasok a javából, és ravaszok is, mint a róka, mivelhogy íjász mellvédőt viselnek, mint az idegenlégió a bőrkötényt, hadd tudja mindenki, hogy ők nyilasok, ha már nyilas karszalagjukról - melyen a hajdani dicső H betűt rovásírással tüntették fel – ravaszság nagyon!) és daliás időket idéző egyengúnyájukról nem ismernének rájuk a zsidók.
Namegpersze a cigányok.
Kell is a fegyelem, a Vezér már csak tudja családilagosan, hogy milyen jellemépítő hatása van a dörgő pofonoknak és a futtában kiosztott seggberúgásoknak.
Ezért aztán most beíratta az országot családi iskolájába, Corvinus megy, Orbán-akadémia jön!
Első lépésként mindenre ráírta, hogy Győző, Győztes, Győzelem! Győzni fogunk, ezenközben a Nyugat úgy röhög rajtunk, mint hajdan mi, a jólétbe belegárgyult Győzikén.
És most osztogatja a pofonokat, az iskolaigazgatói állásokat, földet a vazallusoknak, állami feladatokat, és a lelkeket, meg a velük járó pénzt az egyházaknak, állami megrendeléseket Simicskának – majd ő meghatározza, hogy mennyit tarthat meg belőle, - de az biztos, hogy az oroszlánrész nem a kreatív pénzügyi zseni kezében marad.
A legutolsó gárda-avatást a rendőrség biztosította, utána  Dániel ügyvéd el lett marasztalva, mert körbekiabálta a rendezvényt, kifejezésre juttatta huszadmagával, hogy nem híve annak, hogy betiltott szervezetek magasról tegyenek Mária országára, melyet Orbán valamelyik őse ajánlott fel Csúton nagyanyjának, és mely települést azóta neveznek Felcsútnak.
Dániel ügyvéd majd a nehéz vasban elgondolkodhat azon, hogy jó ötlet volt-e megfélemlíteni az éppen esküdöző Magyar Csordát, vagy minek is híjják éppen őket mostanság.
Dániel ügyvéd tulajdonképpen szerencsésnek érezheti magát, hisz a rendezvény résztvevői a hagyományápolás jegyében akár meg is nyúzhatták volna böllérkéssel.
A Rend, a Fegyelem a Vezérbe vetett tántoríthatatlan hittel együtt jövőnk záloga.
Rengeteget vétkezett ez az ország, hogy az Úr végül is így bünteti...

:O)))

2 megjegyzés:

Hidas írta...

Amennyiben ezek normálisak, akkor én vagyok hülye (tanár).

Novi írta...

csak 1szer nyúljon valaki a lyányomhoz /engedélye nélkül/...
hív6ják azt bármilyen bérencnek /maj'nem orbáncot írtam/, bizton állítom beledöglik, ha addig élek is...
>;-))