2012. április 20., péntek

A BIBÓ KOLLÉGIUM ÖKLE

Azért nagyon szomorú ez valahol.
A demokrácia intézményeinek lebontásával párhuzamosan létrejött Magyarországon egy, leginkább a hajdani ÁVH-hoz hasonló szervezet, melyre Amerikában figyelt fel Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem tanára.
Szerinte kevesen veszik komolyan a TEK-et, de ez nagy hiba, mert a központ a jelek szerint Orbán Viktor miniszterelnök saját titkosrendőrségévé válik.
Ezen nem is érdemes vitatkozni, hiszen a szervezetet a Vezér személyes testőrségének főnöke hozta létre és vezeti.
Ők védték a semmitől akkor is, mikor az Astoriánál a nagygyűlés után páncélozott BMW -vel menekítették el a telecsinált gatyájú hőst - azon a napon, mikor Gyurcsány a felhergelt csőcselék közepén ott koszorúzott az 56-os emlékműnél, ahova a személyes bátorság terén szintúgy kihívásokkal küzdő Köztársasági Elnök sem merte odatolni a képét.
Így aztán szinte korlátlan a bizalom a TEK vezetőiben, merthogy egy szociopata a rémálmait sajnos valóságként éli meg, és azokat szereti, akik hajlandók kiszolgálni jólfejlett üldözési mániáját.
Persze, ilyen emberek mindig akadnak.
Himmler, az SS vezetője, vagy Vlaszik vezérőrnagy, aki hosszú éveken át volt Sztálin testőrségének a parancsnoka, és akit 1952-ben letartóztattak ugyanúgy, mint a politikai titkosrendőrséget vezető Berija és elődei.
Éppúgy kiszolgálták a zsarnokot, mint ahogy Szálasit vagy Rákosit is, a maguk emberei, akik pedig testközelből szemlélhették saját szociopatájukon a kór elhatalmasodását.
Aki első országlása idején ellenvetés nélkül jóváhagyta, hogy a Vezér olyan vonattal utazzon Szlovéniába, mely előtt előfutó mozdony szalad, a peronokról pedig a népet a vonat áthaladásának idejére behajtsák a várótermekbe, attól nincs mit várni, az maga is vagy beteg, vagy a karrierizmusa meghaladja az ép elme határait.
Ez vonatkozik egyébként arra a parancsnokra is, aki engedélyezte a harci helikopter felszállását, nehogy a levegőből egy vadliba leszarja a magasztos fejet.
Meggyőződésem, hogy a Mi Főmérnök - Ügyvédünk, a Mihály, gondosan tanulmányozza Lenin és Sztálin összegyűjtött műveit, Rákosi irattárát, a magyar és a nemzetközi munkásmozgalom történetét és kikotorja belőle a legótvarosabb gusztustalanságokat, majd szóról-szóra lemásolja és átülteti a mai magyar valóságba.
Most éppen az ÁVH-ról szóló fejezeteknél tart, és már el is kezdte a tanultakat alkalmazni.
Első lépésként létrehozott egy szervezetet, melynek szép, hangzatos nevet választott, olyat, mely ellen 2001. szeptember 11. óta senkinek sem lehet kifogása, így lett a korszerű hárombetűs betűszó ÁVH helyett TEK, mely, ha eleget tenne feladatának, akkor először létrehozójának egyszemélyi hatalomra irányuló törekvéseit fojtotta volna el már csírájában, de hát ez bimbódzó diktatúrákban nem jellemző, ilyen társadalmakban ez a nagy helyezkedések kora.
Jönnek a semmiből a Lázárok, a Hajdúk, ott tolong a sok régi arc, meg a Vezér által személyesen, egyenként összeválogatott csicskanépség, ott a triumvirátus (Rákosi – Farkas Mihály - Gerő Ernő vö: Orbán – Kövér - Áder), igaz, nem moszkoviták, hanem Ménesi útiak, ÉS össze van már csődítve és szépen gárdista-zászlóajakba rendezve a társadalom salakja is, akiknek csak csettinteni kell.
Van itt kuláküldözés helyett bankárüldözés, földosztás a haveroknak meg saját maguknak, van kenyérféltés és bizonyos állásokban már van csengőfrász is, az iskolaigazgató attól retteg, hogy a következő becsöngetésnél már nem ő lesz a poszt betöltője.
Az ÁVH -t gyakorlatilag Rákosi irányította, a TEK meg Orbán – egyelőre még nem használt – ökle, mert ma még az Unió tagjai vagyunk, de már szorgalmatoskodunk ennek a kellemetlen helyzetnek a felszámolásán.
Ha elszakad a gyeplő, lesz dolga a hihetetlen bőkezűséggel kistafírozott erőszakszervezetnek, miközben a jelszavak szintjén demokrata Vezér szegény Mari nénin sopánkodik, akitől lopják a libát.
Hogyne lopnák, mikor az utcájukban akkor járt utoljára rendőr, mikor a szomszédék Julcsáját a Kocsis törzsőrmester kezelgette elmagányosodás ellen, de akkor – ki tudja miért - nem a libákra koncentrált.
Azokból a milliárdokból, melyeket Vezérünk betegsége tüneti kezelésére fordít, a talpas rendőrök szolgálati körülményeinek javítására fordítva érzékelhető változást lehetne elérni a társadalom biztonságérzetében.
Például lehetne üzemanyagot vásárolni az autóikba, hogy ha a rendőrjárőr kimegy az utcára, akkor ne kelljen tekintélytisztelet fenntartása céljából az egyiknek berregnie, míg a másik a szemét villogtatva nínózgat…
De nem, mert a TEK bikaneveldéje boldogtalan, ha nem BMW terepjárókat tördel gyakorlás céljából, a Vezér meg akkor, ha nem játszik világhatalmi tényezőt, akit meg akar merényelni az Al-Kaida.
Pedig olyan pici pont ő a világban, hogy ha az Unió vezérkarát ki akarná nyiffantani az imént említett karitatív szervezet, akkor a Mi Vezérünk feje tetejét használná támasztéknak az orvlövész.
Mindenesetre egy biztos: a Vezérrel együtt a TEK is bukni fog, és ahogy ez kultúrállamokban illik, beilleszkedik a Rendőrség kötelékébe, normális feladatokkal, normális fizetéssel.
A valóban félelmetes ebben az egészben az, hogy erre a jelenségre nem itthon figyeltek fel a demokraták és nem zeng már hónapok óta ettől a média, egy amerikai látja meg és hívja fel rá a világ figyelmét.
Nehéz eldönteni: ennyire elbutult az ország népe, vagy ennyire fél?
Ami azt illeti, az ÁVH-tól is félt a nép, és aztán mégis, ugye.
Mindenesetre, ha a TEK -nél rendszeresíteni akarják a sárga félcipőt, tiltakozniuk kellene…

:O)))

5 megjegyzés:

Hidas írta...

Egy párhuzamot érdemes még megemlíteni, erre talán még jobban emlékeznek az emberek: Ceausescu és a Securitate.

Névtelen írta...

"...Szálast ..." - Ez meg ki? :-)

éva írta...

Pupu!
Ha már nyelvtan: Beriját és elődeit.
Egyébként szuper - mint mindig.

Cereus írta...

"A komcsi kutyákból már láthatjuk,hogy nem lett demokratikus szalonna." (idézet Kövér L.)Szerintem nem kellene szüleinket,nagyszüleinket ennyire lealázni.Szeretett népétől pedig csak annak kell félnie, aki mást tesz mint amit ígért. Mivel sajnos megéltem az AVH-s kort, minden felfegyverzés ellenére, pár óra alatt úgy omlott össze a diktatúra mint a kártyavár. Demokrácia, demokrácia minden előtt. Mert a népet nem lehet leváltani.

irkomirko írta...

Nagy bajban lehet Kövér László, ha olyan bődületes csacsiságokat kellett mondania a sajtóról, éppen neki, aki tulajdonképpen annak idején ellenezte S.P. köztársasági elnökké magasztosulását. Tudhatott valamit S.P.-ről, vagy már akkor Ő maga szeretett volna a legfőbb méltóság lenni?! Most meg ez a zagyva beszéde arról, hogy az is bolond, aki ezentúl államelnöki pozícióra jelentkezik?! Szóval erre az álláshelyre most jelentkezési alapon történt volna a jelölt állítás?! Kezdem elveszíteni a józan gondolkodás fonalát, ha nem vigyázok én is csacskaságokra ragadtatom magamat.

Persze Varga Mihály ma esti ATV-s mellébeszélésén és vádaskodásokon már meglepődni sem érdemes. Mészáros Antónia is reménytelenül próbálta az IMF hitel ügyet firtatni. Azt azért igen érdekes volt hallani Varga Mihály szájából, hogy bezzeg az Unión kívüli Egyiptom hamarabb kapott IMF hitelt, mint Magyarország, pedig a kérelmet egyszerre adtuk be! Az ész megáll. Az Unió nem tartja be az eljárási határidőt!

Kedves Pupu!
Tetszik az írásod, bocs', hogy néhány salátalevélen én is rágódtam.