2012. április 23., hétfő

SALLER FELÉ, FÉLÚTON

Orbán Viktor miniszterelnök a brüsszeli Európai Politikaközpont (EPC) kutatóintézetben tartott előadást.
Az érdeklődésre nem lehetett panaszkodni, sokan kíváncsiak voltak rá, de hát sokan voltak kíváncsiak a szakállas nőre és a kígyóra is, mely fejétől a farkáig öt méter, a farkától a fejéig szintúgy, tehát mindösszesen tíz méter.
A hallgatóság megtekinthette élőben és teljes életnagyságban Európa Eszét, a Mi Megmentőnket, az ügyvéd-főmérnököt.
Miniszterelnökünk ismét mélyenszántott, ki is fáradhatott a végére, hiszen nem szokta ő ezt – márhogy magyaráznia kell az álláspontját.
Inkább ahhoz szoktatták vazallusai, hogy egy-egy kinyilatkoztatását a gazdaság hajtóerejének tekintik, és ájult tisztelettel néznek fel rá, Új Idők Új Emberére, ki helyretolja az idő tengelyét és ismét naggyá teszi a magyar nevet.
Az ugyan kissé gyanút ébresztő, hogy Európa valamennyi országa rajtunk röhög, és titkon már azt számolgatja, hogy mennyi juthat nekik azokból a forrásokból, melyekhez mi nem leszünk képesek hozzájutni nagy sarkantyúpengetésünk közben, melynek folyományaképpen mellesleg rendre pofára is esünk.
Rapid és átgondolt döntéseiről ismert kormányfőnk előadásában rosszallotta, hogy Európában túl lassúnak bizonyul a döntéshozás, mert azon tökölődnek a döntéshozók, hogy mit szól döntésükhöz a piac. Így az EU sosem tud az események elébe menni, mindig csak követni fogja azokat.
Erős Európára van szükségünk a sikerhez – mondta.
Példát vehetnének rólunk, nálunk aztán nincs teszetoszaság, igaz, lassanként már piac sincsen, de hogy a döntésektől a megvalósításig rövid az út, az már biztos.
Elébe kellene menni az eseményeknek, mint nálunk, ahol a döntések olyan gyorsan születnek, hogy – ahogy saccolom – leginkább kiváltói lesznek bizonyos eseményeknek, melyek során a Vezér örülhet, hogy ha a talpa és a terep között nem szakad meg huzamosabb időre a kapcsolat, mert mi van, ha mégsem tud levitálni?
Így az EU sosem tud az események elébe menni, mindig csak követni fogja azokat, mondta.
Erős Európára van szükségünk a sikerhez – nyilatkoztatta ki, és ebben igaza is van.
Hogy éppen ő gyengíti, éppúgy, mint saját hazáját, az itt most másodlagos…
Mit kell itt a piaccal kínlódni, a piacon kereskedjenek, a kormány kormányozzon a nép meg kussoljon –ez a helyes munkamegosztás!
Orbán kifejtette: az ország érdeke azt kívánja, hogy a magyar gazdaság a piacról finanszírozza magát, még akkor is, ha az IMF-hitel olcsóbb lenne. A tárgyalásoknak nem az a célja, hogy elhagyjuk a kötvénypiacot – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy oda 5-8 évbe telik visszatérni.
Hát ez az, Mein Vezér, de ez így nem fog menni!
Ma a nemzetközi piacról finanszírozni az országot fenntarthatatlan terhekkel jár, huzamosabb időn keresztül 9 százalék körüli kamatot fizetni egyenes út a pusztulásba, arról nem szólva, hogy nem mi hagyjuk el a kötvénypiacot, hanem a kötvényeinket elkezdhetjük puha papírra nyomva tekercsben árulni. 
Hogy miért gondolja ez az ember, hogy a világ úgy működik, ahogy ő kitalálja, az rejtély, talán a pszichiátere tudna erre szakmailag adekvát választ adni, én ezt meg sem kísérelném.
Ismét elővezette kedvenc hülyeségét, hogy az IMF pénzt tukmálna ránk, holott nekünk a pénz nem is kell.
Nem hát, csak az kellene, hogyha valamelyik orbitális baromságunkba belebukunk,akkor álljanak értünk helyt, ne a mi pénzünk bánja, merthogy az fincsi, ha a kockázatot nullára redukálva tudunk bátran kísérletezni.
Merthogy – ha nem tudnád, kedves olvasó - Magyarország az Unió laboratóriuma, ezért találjuk magunkat össztűz alatt.
Te meg vagy a kísérleti egér, és hogy ezt olvashatod, annak az lehet az oka, hogy még nem került rád a sor, hogy a farkadnál fogva felemelve kivéreztessenek.
És az is kevés helyen fordul elő, hogy egy patkány kap laborvezetői megbízást, de azért ebben is van előrelépés, országos szinten is…
Aztán mondott még a Hős Anya vagy mi is még más baromságokat is, többek között azt, hogy a mi áfa-rendszerünk szofisztikált.
Ez egy érdekes új kifejezés a népnyúzásra, most éppen harminc százalékra akarta az áfát szofisztikálni unortodox módon a Vezér, persze csak az olyan luxuscikkekre, mint a kenyér meg a csécsiszalonna.
Aztán megtudhattuk, hogy a magyarok elfogadták, hogy a munkanélküli-segély már csak három hónapig jár, és nem tiltakoztak a közmunka ellen sem.
Hát nem is tudom, erről meg kellene azért kérdezni egy ötvenötödik életévét betöltött, az állásából éppen kirúgott magyart is, miközben tömi magába a libamájas rizottót, persze csak előételként.
Persze meg lehetne nézni azt is, hogy milyen hatása van ennek a bölcs és takarékos intézkedésnek a feketegazdaságra.
Nagy a gyanúm, hogy megszaporodik a helyiérdekű vadászmesterek, meg a „Lakásodban Lomizok Mozgalom” híveinek száma, rendőr meg úgy sincs, liba sem lesz, a tyúk meg olyan mesebeli figura lesz a falusi gyereknek, mint az egyébként Matolcsyra hajzó Süsü, a sárkány…
Azt is tudomásunkra hozta a Fülkeforradalom Vezérlő Tábornoka, hogy Magyarország 2013-ra a térség legdinamikusabban növekvő gazdaságai közé szeretne tartozni.
Én egy egyéni vállalást tennék, segítendő az ország felvirágoztatását: 2013-ra a Paris Hiltont legdinamikusabban megpocséklók közé szeretnék tartozni.
A realitása mindkét vállalásnak egyforma…
Magam részéről lassan már megelégednék azzal is, ha Magyarországot tíz év múlva nem úgy emlegetnék, mint hajdan Gyürüfűt.
A tenger bölcsesség kinyilatkoztatása után a Vezér elvonult, holnap megy majd az esedékes kokikért és sallerekért, és nagy a gyanúm, hogy a fotósok távozása után kikéredzkedik majd pisilni, hadd tartson a nagy esemény legalább tíz percig, majd Barrosonak mesél nagypapájáról, Prosz tatáról, az is öt perc.
Ha csak ki nem teszik az ajtó elé, mint a kardfogú tigris Frédit…
Mi meg majd meghallgatjuk a győzelmi jelentést, meg azt, hogy egy szőrszál választ már csak el a megegyezéstől, de már dolgozunk a kiegyenesítésén, mint viccben az ördög, aki a könnyebb megoldást akarta választani, ahelyett, hogy nekilátott volna a Himalája elterítésének…
Azért legyünk optimisták, én például kíváncsian várom, mikor sokall be a nép – a mobiltelefon-tarifák emelésekor biztosan sokan fognak mérgelődni.
Persze nincs ez sem ok nélkül, majd az új, színmagyar állami mobiltelefon-társaság, a Hunor átvállalja, - így kell támogatni a hazai ipart!
A mi Vezérünk egy echte Kossuth Lajos, ő is támogatta a hazai ipart,  ellopta az árvák pénzét és tehetségtelen politikus volt, továbbá ma szemmel mintha kissé populistának is tűnne…
Hiába, nincs új a Nap alatt…

:O))))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mivel ennek a széltoló handlénak ugyanúgy nincsenek elvei,mint a himlővírusnak,tekintsük vakcinának,ami hosszú időre kigyógyítja a mafla magyarokat a szájuk íze szerint hazudozók istenítéséből.

Névtelen írta...

Kossuth nagy gazember volt 3 síkasztot + bele rángatta az országot egy vesztes háborúba

Zsuzsanna írta...

ohát csurgott a könnyem a nevetéstől és a remek írástól. Köszönöm.