2012. május 29., kedd

TÖBB SZERÉNYSÉGET? VAGY KEVESEBB POFÁTLANSÁGOT!



A Fidesz szőke nője, a félelmetes mosolyú Selmeczi Gabriella ismét fejbevágta gyanútlan népünket bölcsességei kimeríthetetlen tárházának egyik értékes gyümölcsével.
Ezúttal a munkanélküliség témakőrében nyilatkozta el magát a szöszke, ám mára már kissé molyrágta démon, aki szerintem egy stylistot alkalmaz Zalatnay Saroltával és Karda Beátával – dejszen nem mindenkinek szükséges szépen öregedni – nemde?
Ellenben a küllem másodlagos, a tartalom a lényeg – mi lapul a szőke fürtök alatt?
Bátran állapíthatjuk meg, hogy semmi, hiszen ha lenne ott valamicske szürkeállomány, vagy akárcsak egyetlen agytekervény is, akkor ilyen gusztustalan feladatot, mint ez a nyilvános hazudozás, nem vállalna fel.
Így viszont egyszerű dolga van gazdájának, az említett gusztustalan kocsonya helyett egy sima fehér billiárdgolyóra írhatja reá a szóvivő-asszony napi véleményét, külön jelölve a stílust – gunyorosan lekezelő, magasztosan emelkedett, erkölcsileg felháborodott, avagy harcosan bátor legyen - a többi már a szoftver dolga.
Most éppen a gunyoros, lekezelő stílust írták elő neki és a szenátor-asszony hozta is a papírformát, hiszen ez nem esik nehezére, virtigli fidesz-lány ő a javából.
A Fideszes politikusok részére május hónapban rendelkezésére álló ötven beszéd-panel közül a papagáj-kommandó egyik tagja kihúzta a megfelelő cetlit, a többi már a rutin, meg becsület és dicsőség dolga volt.
Így aztán odanyilatkozott egyet, jól megdorgálva azokat az ellenzéki képviselőket, akik felhívták a kormány figyelmét a munkanélküliség csökkentésére tett ígéreteik és a valóság közötti antagonisztikus ellentétre.
A Fidesz szóvivője – a hirado.hu szerint - több szerénységet kért DK-s és MSZP-s képviselőtársaitól a munkanélküliség ügyében az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Selmeczi Gabriella felhívta a figyelmet arra: 2002-ben, mikor a szocialisták átvették a kormányzást, a KSH adatai szerint a munkanélküliek száma 235 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta pedig 5,8 százalék. 2010-ben, mikor a második Orbán-kormány hivatalba lépett, a munkanélküliségi ráta 11,4 százalékon állt, ami 483 ezer főt jelent.
Hát igen, ez ütős érvelés, ez kétségtelen, hiszen a mindenkori Orbán-kormányok rengeteget tettek a munkanélküliségi adatok szebbé tétele érdekében, mondhatnám, ők voltak a munkanélküliség legelhivatottabb kozmetikusai, és ahogy megyebál előtt a ráncosodó dáma arcára, felkentek rá mindig egy-egy adag vakolatot.
Első dúlásuk idején a nyilvántartott munkanélküliek számával trükköztek – kivezettek a nyilvántartásból rengeteg munkanélkülit, így aztán az adatok azonnal szebbek lettek, hiszen aki nincs nyilvántartásban, az nincs is.
Ez csak azért szomorú, mert az élet egy idő után igazodik a nyilvántartáshoz és az ex-munkanélküli hipp-hopp, már nincs is, mert éhenhalt.
Az időszerű Orbán-dúlás pedig a munkanélküliek foglalkoztatásával trükközget, -munkaviszonynak számítva a közmunkát, viszont megfelezve a nyolc órás munkaidőt imígyen kétszeresére emeli az így foglalkoztatottak számát.
Statisztikailag ezt lehetne egy libacsapatra is alkalmazni vonulásuk alkalmával, hiszen ha a libák szárnyait számolgatnánk libaként, rögtön kétszeresére emelkedne a libák száma.
A szöszke szakértő mintha arról a csekélységről is elfeledkezett volna, hogy menet közben volt itt egy világválság - irigylésreméltó az a honpolgár, aki felett úgy ment át a világválság, hogy személyes életére semmiféle hatást sem gyakorolt, így elkerülhette a figyelmét.
Viszont az államadósság, az aztán igen!
Az fertelmes, rettentő, izomszakasztó és borzalmas, meg aztán Mari néni is tudja, hogy tartozni nem jó dolog, így hát el kell neki mondani ezerszer.
Nem is tudom, mi lesz így Európa fejlettebb felével, meg az Egyesült Államokkal, hiszen államadósságuk sokkal magasabb a mienknél, ami éppen az átlagos mértéket képviseli...
De az azért tetszik, hogy a szocialisták regnálása alatt arra építettek, hogy Mari néni úgysem tud mit kezdeni a GDP-arányos növekedéssel, meg arra, hogy még Szlovákia eredményei is jobbak ezen a területen, mint a mienk, pedig hát az rettenetesen megalázó - sztrapacska nem étel, tótocska nem ember, ugye…
Mostan meg sehol egy győzelmi jelentés, még az állampolgársági témát is odahagytuk, mint eb a Szaharát, mert rájöttünk, hogy esetleg ismét vasúti kocsikból kell kempingtábort építenünk a Keletiben, mint a húszas években…
Mindenesetre egyre nehezebb dolguk van a Vezér propagandistáinak, csak egyetlen mázlijuk van, hogy az ellenzék propagandamunkája továbbra is harmatosan gyenge, így aztán már csak a Fideszben bízhatunk.
Meg abban, hogy a Vezér állapota átlépi azt a kritikus határt, hogy szektája is elkezd kételkedni abban, hogy van a talajszint alatt is szárnyalás.
Ezt persze bármelyik liba elmondhatná nekik, de hát láttatok már narancsszínű libát?
Naugye!
:O))))

3 megjegyzés:

éva írta...

Pupu - trükköznek ezek a "GDP arányos" államadóssággal is. Merthogy Róna Péter szerint a magyar gazdaságnak strukturális problémái vannak, ami miatt akármit is tesz egy kormány, az államadósság négy évenként MÁSFÉLSZEREZŐDIK.És mit tesz isten? I.Orbán idején 6000 mrd-ról 9000 mrd-ra nőtt! Azaz éppen úgy "csökkent" mint a munkanélküliség.
És ezért van az, hogy a manyup pénzek bedöntése ellenére sem csökken az államadósság (de ebben azért Eltolcsy eltolt gazdaságpolitikája (vagy talán éppen Orbáné?) is vastagon benne van!Mert az azért kérdéses, hogy tényleg Eltolcsy a hülye és Orbán csak báván nézi (ami nem jellemző)
vagy egyszerűen csak stróman, és a Mi Betegünk piszkálgatja azt, amihez nem ért.
Egyébként meg a szőke démon tökéletesen illik a kormány munkájának színvonalához. Normális ember nem is vállal ilyesmit (miért, SzóvalÁrtó és Gírosz mennyivel jobb?)

Rebeka írta...

Sajna a szőke ciklon egy libuska. Az évek múlása nem, hogy javítana rajta, hanem eszi az idő vasfoga. Azt a csepp szürkeállományát már rég felfalta a "rozsda"! Így aztán arra semmi remény sincs, hogy ép ésszel felfogja kiejtett szavai értelmét, vagy azok hatását a még értő emberekre. És ami szomorú nem ő az egyetlen a kis cárevics oldalán Na, de egyszer minden libát, megesznek függetlenül attól, hogy buta vagy okos. A hülye liba előbb kerül a tepsibe! Remélem, így lészen!

Cereus írta...

Nekem két Nő volt, és sajnos már csak egy van az életemben.Nem foglalkoztam olyan véleménnyel: hogy a "nőtől minden jó elvárható, és minden rossz kitelik." Most kezdem megfejteni az idézett sor lényegét. A teljesen leharcolt külsejű, valaha jobb napokat is láthatott szőkénk, jó pénzért adja el magát.Nem a kocsisoron, mert ott csak áron alul kelne el. Hamár nem szép, legalább okos legyen. Az lett, a feladathoz észt is adtak neki. Igaz nem sokat, annyit mindenképpen, hogy réveteg tekintettel és az ördögi mosolyával kioktatólag a szemünkbe hazudjon.