2012. május 27., vasárnap

TEMESSÜNK NYILAST!


Akit az Isten el akar veszejteni, annak elveszi az eszét.
Úgy tűnik, az Úr mostanában nem túlzottan kedveli a Tisztelt Ház Elnökét, aki úgy trappol fel-alá a külpolitikában, mint bepálinkázott elefánt a porcelánboltban.
Hogy az erdélyi jobboldali politika rá akart játszani a választási kampányban a szélsőjobbos kártyára és ehhez politikai kultúrájuk előírásai szerint a már megszokott módon kikapart magának egy hóttat, ez még csak hagyján, habár ha valakinek a XX. század halottai közül éppen egy nyilas politikust kell kikaparnia, az azért elég lesújtó képet föst az illető szellemi képességeiről és mentális állapotáról.
De hogy ehhez a Magyar Állam asszisztáljon, az kétségkívül skandalum!
Persze Simicska óta tudjuk, hogy mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de hogy ezzel a joggal a fideszes politikusok rendre visszaélnek, az azért kissé elszomorító.
Ami történt, az gyalázat.
Nem azért, mert egy elmebeteg csoport, melynek tagjai semmit nem tanultak a történelemből újra akar temetni egy nyilast, hanem azért, mert a Házelnök Úr úgy csinál, mint Karinthy két macskája, melyek játszanak egymással, de lehetne erre azt is mondani, hogy skizoid tüneteket mutat, mondván, hogy ő nem közjogi méltóságként sertepertél a nyilas urnája körül, hanem pártpolitikusként.
Tudatom vele, ez sem a legjobb opció, hiszen idáig a Fidesz nem támogatta a nyilaskeresztes mozgalmakat és utódszervezeteiket, ez talán az első eset, amikor a Fidesz második számú vezetője nyíltan kiáll a szélsőséges eszmék mellett.
Az ember tényleg csak azt tudja mondani, mint Józsi bácsi, mikor Besenyei Péter elvitte a műrepülő-bemutatóra, ahol is becsinált, és a szar a nyakába zúdult: Na, ezt ezért nem gondoltam volna!
A temetés elmaradt, mert a román kormány nem tartotta kívánatosnak, hogy más országok politikusai belepofázzanak a belügyeikbe, különösen választási időszakban.
Olyannyira nem, hogy az ország miniszterelnöke is megszólalt és elítélte a románellenesnek, antiszemitának és fasisztaszimpatizánsnak tartott Nyírő József székelyudvarhelyi újratemetésére irányuló kísérletet, és aggodalmát fejezte ki az ezzel kapcsolatos "incidensek" miatt.
A román kormány változatlanul ellenzi Nyírő József Románia területén való eltemetését, határozottan támogatja a Hargita megyei prefektus döntését, aki a temetési engedély ellen indított közigazgatási eljárást - áll a Agerpres hírügynökség által ismertetett közleményben.
Ez az egész azért – lássuk be – már beteges.
Az rendben van, hogy valaki szeret verekedni, az is rendben van, hogyha sérelem éri, akkor nekiáll verekedni, de az azért már nincsen talán rendjén, hogy az egyik közjogi méltóságunk úgy viselkedik, mint egy ócska kocsmai krakéler, a falu erőspistája, aki okkal - ok nélkül mindenkibe beleköt jártában-keltében.
Hiszen az nem is lenne baj, ha kiderülne, hogy olyan, mint százas szög a libapehely paplanban, ha bunkó, hát bunkó, ott egye a fene, ahol van.
De ez az ember engem, téged, anyádat és gyerekeid is képviseli minden mozdulatával, mondatával, gesztusával, ez az ember nem csak önmagát és a hozzá hasonlóan gondolkodókat járatja le, hanem minden magyar embert, határon innen és határon túl.
Ez az ember kútmérgező, aki magas állami pozíciójából ellehetetleníti a normális, jószomszédi kapcsolatokat, a tárgyilagos és bizalomerősítő párbeszédet, a két nép igencsak kívánatos megbékélését.
A román kormány sajnálatosnak nevezte, hogy Kövér László házelnök és Vona Gábor, a - közlemény által szélsőjobboldalinak nevezett - Jobbik elnöke közvetlenül is szerepet vállalt a szélsőséges politikai erők ezen akcióján és választási kampányrendezvényein.
"Továbbra is tiszteletben tartjuk Romániában a kisebbségi jogokat és elkötelezettek vagyunk ilyen tekintetben, ami országaink kapcsolatát segíti. De ez nem jelenti azt, hogy eltűrjük a szélsőségesek gesztusait, amelyeket csak választási érdekek vezérelnek. – írta a közlemény.
Kell ez nekünk?
Kell ez a romániai magyaroknak?
Szerintem nem kell, mint ahogy egy okos ember a házánál is jóban van a szomszédaival, az országnak is jóban illene lenni mindegyikükkel, hiszen ahhoz, hogy a magyarok jól és nyugodt körülmények között létezhessenek, a szomszédos országok mindenkori vezetésének nyugodt, jóindulatú hozzáállása is kell.
Ez persze nehezen képzelhető el, ha az én telkemen keletkezett szemetet a szomszédnál akarom elásni…
Elképesztő a helyzet, mint amikor a társasutazás utasai észreveszik, hogy a busz kormányánál két igen ingerült csimpánz ül és ráncigálja azt.
Ha ezeket megvizsgálná egy közepesen tehetséges pszichiáter, azonnal kiderülne a mentális probléma, - még a jogosítványukat is elvennék talán…
Azt hiszem, azt se bánná senki, ha békességben élnénk a szomszédainkkal.
Merthogy az ország lakóit nemigen érdekli, hogy Nyírő hol nyugszik, kinek az urnájában vagy levesporos zacskójában található, és azt vélelmezem, Nyírőnek is roppant nagyon mindegy a dolog.
Kövér azért nem veszítette el az optimizmusát, működik benne a sírásók örök szorgalma, most éppen Magyarország sírján dolgozik lankadatlan buzgalommal.
Az elmaradt rendezvény helyett tartott nagygyűlésen ott volt Szőcs Géza is, bizonyítva, hogy nem csak kormányhivatalnokként, hanem emberileg is kihívásokkal küzd…
Hogy mi mindent meg nem teszünk, hogy a világon mindenhol kétfelé legyen osztva a magyar, hogy legyen ellensége, aki ellen össze kell fogni, aki ellen harcolni kell.
A választási ciklus felénél tartunk, kell gyűjtögetni a szövetségeseket, - esetleg Vona?
Összenő szép lassan, ami összetartozik?

:O)))

9 megjegyzés:

oak írta...

Döbbenten személem azt a primitív és despota viselkedést amivel az orbán-klientúra éli meg az identitását.
Egyet remélek, a szomszéd országok valamelyest derűvel szemlélik a beteg állapotát.(az előző orbánérában is mindenkivel össze volt akasztva a bajusz, aztán az is elmúlt)

Csak azt tudnám, hogy kinek az ötlete hogy elmenekült nyilasokat ássanak ki a világ legkülönfélébb tájairól, és mint valami fétistárggyal önlejárató vitustáncot járjanak a szellemével, meg a poraival.Ez nagyon beteges. De az még betegebb, hogy a porba életet akarnak 'lehelni. Reméljük, hogy csak tüsszög tőle a szomszéd,és nem azokon veri el a port akiknek semmi köze sem a 'porhoz, sem a 'porhintéshez.
Ha jót akarunk az ott élő Magyaroknak -ez lenne a minimum.

Névtelen írta...

Az is felháborító és mutatja a kézi vezérlést, hogy a 4 napos ünnep alatt az M1 Kossuth rádió minden nap ennek az igen fontos eseménynek a részletes taglalásával kezdte a napi híreket. Hol élünk? Most ez a legfontosabb esemény, ami történik velünk és a világban?

Névtelen írta...

Ó, hát persze, hogy összetartozik. Csak néhány példa:
-Magyar(?)Gárda zászlós bohóckodásnál jelen van bizonyos Wittner Mária (FIDESZ) országgyűlési(mára Gittegylet) képviselő.
-Herr Vona személyesen a Polgári Kör sárkánytojás veteményéből kelt ki. Pártja néhány látszólagos alibi támadást intéz a Magas Kétharmadhoz, hogy lám-lám milyen ellenzékiesek vagyunk, de persze egy vicc az ő ellenzékiségük.
Na jó, azt azért egy percig sem kétlem, hogy egy pillanat alatt kicsinálná megalkotóját, Dr.Frankenstein Viktort, merthát az ismert tanmese szerint "a skorpiónak ez a természete."
-Láttuk, hogy mi volt januárban az Operaház előtti tüntetésen? Kik pofátlankodtak a VALÓBAN BÉKÉS tüntetőkkel? Kik köpték le a szoci politikusokat? A sokat próbált "2006-os hősök",vagy mai klónjaik, a jobbik szépreményű aktivistái. (Ezt a tüntetést az alkotmányosság védelme érdekében szervezték, amely MINDEN magyar állampolgárnak elemi érdeke, legyen az bal-vagy jobb oldali érzelmű.)
Számomra ez véglegesen bebizonyította, hogy összenőtt, ami összetartozik.

erc cartmen írta...

Istenem milyen szép is lett volna, ha Kövérből csinálnak köztársasági elnököt !!!!

irkomirko írta...

Kedves Pupu!

Abban tévedsz, hogy az "élcsapat" visszaél a hülyeség jogával. Ők permanensen élnek ezzel a joggal, hogy majd az elkövetkező felelősségre vonásnál a beszámíthatatlan állapotukra való hivatkozás legyen a felmentési ok.

Névtelen írta...

Pupu!
Szerintem is temessünk nyilast, sőt temessük el mindet!

Cereus írta...

Eltévelyedtem. Kérem a nálamnál tapasztaltabbak kijózanlátó segitségét! Ez a durungbajszú húgyagyú barom ,nevezetesen a magyar parlament elnöke: volt büdös komcsi, újfasiszta, vagy neonáci??? Segítségeteket előre is köszönöm. Más. Gyucsány Ferencnek. Mi kezetfogtunk Cegléden, bár a fontoskodóktól alig tudtunk szót váltani. Ma is időszerünek tartom akkor el nem mondott javaslatomat, jobban szükségetek van a normális baloldaliakra, mint a bizonytalan Niedermüllerekre.

Névtelen írta...

Szép.
Mondhatni mindannyian egyetlen szót sem olvashattak a Nyírőtől, soha, de ami hablaty itt elhangzik, az már orvosi kórisme remek alapja.
És sajnálatos módon mindegyik magyarnak gondolja magát.
Szégyen, akár a nyilasok egykori léte, meg tettei, sőt most annál is nagyobb.
Ajánlom inkább nézzenek utána ki s mit is írt az a "nyilas", miben vett részt például, kinek ártott.
Aztán lehet tükörbe nézni...

valaki Erdélyből, ki talán magyar, hozzátok képest biztos az.

Névtelen írta...

Névtelennek(18:25)!
Én olvastam néhány Nyírő könyvet, jó régen. Nem vagyok annyira felkészült, hogy minősítsem. Nem is szeretném. Ugyanis nem a könyveivel írta be magát a magyar történelembe, hanem a politikai hovatartozásával. Valószínűleg egész más lenne a megítélése, ha nincs a múltjában ez a szégyenfolt. De van. És ez a baj vele. Egyébként, kérlek hidd el, még ha az egész FIDESZ kompánia állítja is az ellenkezőjét: mi itteni magyarok is magyarok vagyunk.Olyan nincs, hogy valaki kevésbé magyar, vagy jobban magyar.Szerintem ez értelmezhetetlen. Ne hagyd magad félrevezetni, neked abból nem lesz hasznod, ha utálsz és megvetsz minket. VIGYÁZZ,EZ CSAK PÁVATÁNC!!!