2012. május 13., vasárnap

HETI HETES


13 év után megszűnik a Heti Hetes, jövő heti, 500. adásán elbúcsúznak a nézőktől a humor nagyágyúi - értesült a Blikk.
Hát akkor ennek is vége, megint egy pici kis hadállás, melyet elvesztett a baloldal, de inkább nevezném ellenzéknek.
Nem, nem a kormány ellenzékének, még ha ez esetben a fogalmak egybe is esnek, hanem a hülyeség és gátlástalanság, a harácsolás és a gusztustalanság ellenzékének.
Nehéz lesz elfelejteni, mert remekül lehetett szórakozni az adásokon, nyerítve lehetett röhögni az emberi ostobaságok pellengérre állításán, egyben el is lehetett gondolkodni azon, hogy milyenek is vagyunk mi, itt tízmilliónyian.
Nem véletlenül gyűlölte a jobboldal az adást, a szereplőket, azt állítva mindahányukról, hogy aljas komcsik, akik szanaszéjjel bomlasztják a nemzet határtalan egységét, akik a nemzet ellen emelik fel a szavukat.
A nagyon egyszerűen, de roppant plasztikusan elővezetett kommentekben - miközben a közönség és a nézők a térdüket csapkodták a nevetéstől – még a legostobább jobboldali is magára ismerhetett, és ki szeret az elé tartott tükörben egy ostoba majmot látni, miközben furfangosnak és eszesnek tudja magát?
Persze tudom, hogy egy üzleti alapon működő televízió-csatornának nem feladata politikai szempontokat figyelembe venni, és azt is tudom, hogy bolond az a kereskedelmi csatorna, amely a létét tenné kockára egy műsorért, mely egyébként is vörös posztó a hatalmon levő politikai oldal orra előtt és mely műsor – lássuk be - rétegműsor.
Azért mégis kár a műsorért, mely állítólag nem mindig bírta a versenyt a konkurens csatorna vájkálós műsorával, hiszen a „Megvan e még a szüzességed?” kérdéssel bizonyára több nézőt lehet a tévé elé szegezni, mint mikor valaki azon élcelődik, hogy ez a kormány még a megszokott mértéknél is sokkal bornírtabb.
Majd bizonyára lesz valami jó kis műsor a helyén, lesz benne szex, könny, nyál és kiskutya, dögleni fog érte a nép,.
És bár ez a Hajdú már ezerszer lenyomta azt a Hajdút, de most megszűnik a veszély, elmúlik az a kellemetlenül szorító érzés, mely meghiúsította azt a látszólag könnyű feladatot is, hogy a csatorna döntéshozóinak fenekébe egy zabszemet verjenek be – gőzkalapáccsal.
Szerettem ezt a társaságot, leginkább azért, mert többet mutattak meg magukból, mint bármelyik valóság-show akármelyik villájának gusztustalan lakói, - ők úgy vetkőztették időnként pőrére a lelküket, hogy a tiszteletünk csak növekedett irántuk, mert mindig emberek maradtak.
Persze ők sem voltak tévedhetetlenek, de megmutatták azt is, hogy lehet a nézetkülönbségeket is emberi módon kezelni.
Láttunk kis emberi drámákat, mint amikor nyomon kísérhettük a Kicsihuszár kalandozásait az alkoholizmus hímes mezején és láttuk, hogy össze is lehet szedni magát az embernek, ha nagy a baj  – ugyancsak tőle.
A szemünk előtt nőtte ki magát Hajós András a mai magyar média egyik legszórakoztatóbb személyiségévé, aki túlnyomóészt ellen tudott állni a műfaj nagy kísértésének, a ripacskodásnak, kiváló párost alkotva Hajdú Steve-vel, akinek fanyar humora remekül érvényesült a műsorban.
Nagyon a helyén volt Jáksó is, az idióta vicceivel egyetemben - ő úgy tudta sajnáltatni magát, hogy néha már irigyelni kellett.
Gálvölgyi ezerszer tudta itt bizonyítani, hogy nem csak gyúrni tud, vazze, hanem nagyon komoly, mély gondolatai vannak a bennünket körülvevő világról, melyeket volt bátorsága el is mondani – nem kis dolog ez a mai világban.
Persze neki könnyű, ő szereti a focit…
El is nyerte méltó jutalmát, nem lesz egy fia műsora sem a közeljövőben, de persze ott van még a színház, már ha be nem csukják, mert a függöny felhúzása előtt nem énekli el a társulat a Székely Himnuszt és nem szavalja el a Nemzeti Hitvallást.
Farkasházyt meg úgy nézegettük, mint egy csodabogarat, aki Mimivel alszik el, de ébredni már egy lóval ébred, mely éppen az Istenek alkonyát énekli, - mi is ebben reménykedünk egyébként.
Egészen friss benyomást kelt ahhoz képest, hogy valószínűleg megevett néhány számítógépet éhgyomorra, így aztán nem kunszt neki elmondani a piréz válogatott utolsó tíz meccsének összeállítását.
Hogy emellett még egyszer-egyszer humoros is volt, azt már csak ráadásnak tekintettük.
És hát a Juci…
Ő az a nő, aki ha akarja, úgy tud álmélkodni, hogy bármelyik libacsapat azonnal felvenné tagjai sorába, aztán kiderül, hogy esze, mint a penge, szeme, mint a sasé,és azok a honszeretettől duzzadó kebelek!
Emellett szíve is van, - persze van neki hely ott, bővesen!
Nem volt könnyű beilleszkedni közéjük az alkalmi vendégeknek, nem is mindenkinek sikerült, de Váncsát és Kern Andrást nem lehet említés nélkül hagyni.
Váncsa körmönfont, egyben elementárisan humoros gondolkodása, Kern világszemlélete és lényeglátása rengeteget adott a műsornak, néha az ember azt sajnálta, hogy a műsor címe nem Heti Kilences.
Kár a műsorért, kár a szereplőkért, kár a műsoridőért, melyet idáig értelmesen sikerült kitölteni.
A mai adáson kívül még egy megjelenés, és vége.
Hiányozni fog és hiányozni fognak a szereplők is.
Talán nekik is hiányozni fog a lehetőség, hogy hetente egyszer elmondhassák a maguk teljesen civil véleményét dolgainkról az országnak.
Jó lenne, ha még láthatnánk őket – valamilyen más műsorban, valahol.
Színházban, előadóteremben, bárhol.
Szegényebb lesz hiányukkal az ország.

:O)))

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon sajnálom. Az egyetlen TV műsor volt, amit rendszeresen néztem.
solan

MoonRiver írta...

Megértem. Nincs félelmetesebb, mint a jó humor. Príma karaktergyilkolászást lehet vele végezni, finoman, iróniával is. A diktatúrák egyike sem bírta, de még a színházakat sem, sőt általában a független művészeteket sem.
Már várom, mikor jönnek újra a címeres filmhíradók az aktuális filmek előtt a plázákban. Még megérhetjük újra, az én korosztályomnak nem is lesz túl idegen.

éva írta...

Pupu, a Mi Betegünk csak annyiban különbözik Rákosi pajtástól, hogy:
A/ még nem kopasz (de még lehet)
B/ nem művelt (ez viszont orvosolhatatlan az egyéb lelki nyavalyáival együtt)
de ugyanúgy nem bírják elviselni a pesti humort, és ugyanúgy megpróbálnak minden fórumot a saját propagandájukhoz hajlítani. Ami meg nem hajlik - az törik.
Az is csoda, hogy eddig még hagyták működni őket!
"Tetszettek volna" legalább egy baloldali, anyagilag független médiát csinálni!

Éva Benay írta...

Alapjában, nem igazán értem, az elkeseredettséget, ami a műsor megszűnését illeti. Pedig gondoljatok bele!
Ezzel megszűnik az utolsó olyan műsor is, ami sokakat a tv. elé szögezett. Végre teljesen ki lehet kapcsolni a tv-t, és ha a konnektorból is kihúzzátok, akkor az komoly költségcsökkenést jelent a családi kasszában! Ha véletlen talál az ember, egy olyan színházi előadást, ami érdekli, akkor nem kell a tv programjával egyeztetni a jegyrendelést. Jut idő, a gyerekekkel való játékra, meg az egymással való beszélgetésre, vagy olvasásra!
Soroljam még, hogy mi minden áldásos hatása van, az utolsó élvezhető műsor megszüntetésének?
Persze ezt a hatást, a "hogyan vesztetted el a szüzességedet? és a való világ shawok nézői nem érzékelik majd, mert nekik most már az a kis idő sem lesz szabad, amit a számukra érdektelen, vagy éppen felháborító Heti Hetes biztosított.

Névtelen írta...

Jól mondod Éva. Csak éppen a Heti Hetes pont akkor ment, amikor egy normális, értelmes családban a gyerekek aludtak. De igazad van. Én ezt az egy műsort néztem a TV-ben, de tényleg semmi mást (na jó, néha a foci WB-t, meg most pár EB meccset).

Nem baj, a Heti helyett lesz majd egy új VV, annyira kell, hisz a sok ember csak ennyiből áll.

Novi írta...

fogy a magyar... ártunk és ormányunk mindent megtesz azé', hogy szaporoggyunk...
igaz, az éhendőglés ellen még semmit se prezentáltak...
még aszt a néhány értelmiséget/??/ is érdeklő rétegműsorok megszüntetését is bévállalja...
evvan, esztetet köll/???/ szeretni, teccettek volna... stb, stb,
hajrá népbutító gagyimüsor, hajrá Fizess /rohamléptekkel közelg a szakadék.../
>;-))

MÁRTA írta...

Egy másik hírben már javasoltam, hogy át kellene vinni az egészet az ATV csatornára, mert ott sokkal több lenne a néző. Az RTL már nagyon satnyul.

kogito írta...

Amikor az első zorbánc-ormány volt 4 évig. a tévé nézését szüneteltettem, csupán a heti hetesre kapcsoltam be.
Most újfent ez a helyzet. Az a sok politikai szenny, öndicséret-dömping és szabadságharc ismét a doboz mellőzését eredményezte. Most már a HH sem lesz.
Még szerencse, hogy van internet és ott azért millió dolgot lehet találni, ami ezeket
a narancsszínű bolsevikokat nagyjából felejteti. Mazsolázom a sok-sok hozzászólást és közülük az alábbit találtam, melyet megosztanék veletek:
"Kövérről:

[2010.aug.11. 08:45]
Nemrég olvastam. Érdekesnek találtam, ezért továbbadom:
" A gazdag életrajzi elemekből kár volt kihagyni a legfontosabbat: Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. No nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat). A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. Indoklás: "Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért." A gyermek nem felelhet az apa rémtetteiért. DE! Nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem idióta gyermekét!!! Ebből fakad minden aljassága. Mások élete, vére... ugródeszka a tuskónak. Egyébként a köteles beszéd elhangzott Békés megyében, aztán Tatabányán az Árpád Szállóban, majd Szombathelyen. (a békési esetben pert is vesztett hazugságért a fidesz.) Ugyanúgy szólt mindhárom helyen. A www.nyugat.hu honlapról letölthető (volt) a teljes beszéd, nem szövegkörnyezetéből kiragadva. Az idióta polgárok aljas röhögésétől kísérve. Letöltöttem magam is. Számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, arra már nem terjedt ki a kitüntetés hatása, két alkalommal évismétlésre is kényszerült. A 2,0 átlagot elérő diák 5 éve alatt végezhetett a jogi karon, Kövér féregnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest, persze, szép eredmény. Igaz, abban barterüzlet is van, a diplomáért cserébe Mádl Fefe posztja.)Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe, közvetlenül Aczél et. keze alá. Kommunista vérétől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni. Ez érvényes egykori ifjúkommunista társaira is. Viktorkának mondta az egyetem oktatója: "Viktor, rosszabbak vagytok Kun Béla Lenin-fiúinál!" Nem véletlen, hogy Kun Béla unokája a mai napig résztulajdonosa, főmunkatársa a HírTV-nek. A kommunista vérvonaltól soha nem tud a fidesz megszabadulni. A fideszesek példája (Kövér, Orbán és a többi bűntárs) hasonlatos ahhoz a dakota indiánfőnökhöz, aki abba őrült bele, hogy új bumerángot akart venni, de nem tudta eldobni a régit. "Kommunista szalonnából, nem lesz demokratikus szalonna!" - ahogy a másik köztörvényes is megfogalmazta. Más. A debreceni huszárhadnagynak még mindig nem sikerült a diplomát megszerezni. A faliképen hamisan ábrázolta a festő, a lovon ül, pedig a természetes helye alul van. A példatár kimeríthetetlen. Nem véletlenül fogalmazták meg már régen: "A hülyeségnek csak alsó határa van.""

Amar írta...

Én azt gondolom sőt remélem, hogy a hiányuk csak átmeneti lesz. Vajon milyen alkut kötött az RTL a műsor megszüntetése miatt? Talán egy másik csatorna, pl-ATV kaphatna utánuk. Szerintem a legjobb műsor a tv palettán. Nagy kár érte.
Pupu! A műsor és szereplői méltatása nagyszerű, köszönet érte Neked.

Cereus írta...

kogitónak! Megkiséreltem idézett írásod hitelességét ellenőrizni.Sajnos nem sikerült. Mára titkossá vált, ki volt Kun Béla unokája, kinek a nagyapja volt becsületes suszter, asztalos, netán vöröskatona,az apák közül melldöngető párttikár,kiknek a fiait, lányait úgy vették fel az egyetemekre mint a szél.Mi pedig itt vagyunk mint az élő emlékezet, és csodálkozunk pofátlan hazugságaikon. Mert ők hatalmi gőgjükben tobzódva elvesztették önkontrolljukat. Figyelmetetésül fiuk, felnött egy új huszonéves nemzedék aki majd eltitkolt bűnők nélkül tiszta lelkiismerettel mond, majd itéletet felettetek.

a_huje írta...

Szerintem a Heti-Hetes betiltásáért elsősorban Hajós András tehető felelőssé. Egyszerűen azért, mert erre Orbán már teljesen kiakadt:

„Tisztelt Barroso úr! Azzal fordulok Önhöz, hogy az Ön ellen folytatott szabadságharcomat támogatni és finanszírozni szíveskedjék..." ,

Úgy is lehetne fogalmazni, hogy ez a levél szíven találta a mi Nemzeti Együttműködésünk Miniszterelnökét, és az ellencsapás emiatt nem maradhatott el.