2012. május 30., szerda

HIDEG MATEMATIKA


Boldogságunk Záloga, a Mi Bülbülszavú Vezérünk ma aláereszkedett népéhez.
Elkísérte őt a TEK egy kisebb, ötven fős kommandója, a Fő Étekkóstoló, a Személye Körüli Miniszter, de a TV1 műsorában sajnos, csak őt mutatták, pedig az ő hercig kommandósaitól bizonyára megdobbant volna a fütyülős nagymamák szíve, nem is szólva a villanykörtére hajzó kommunikációs csodafegyverről.
Na jó - vicc volt, - csak a kommandósok kísérték, meg előfutó gépkocsi, utóvéd, gépágyú, harci helikopter és talán még a Párt precíziós bombája, Selmeczi Gabika.
A Vezér jó húsban van, tekintete mérsékelten zavaros, de elszánt, majdnem olyan szép, mint a photoshoppal felturbózott képe a kérdőíven, egész megjelenésén látszik, hogy a kamerákba tekintve azt képzeli, hogy vele szemben milliók ülnek a közszolgálati média zászlóshajóját nézegetve, és senki nem meri megmondani neki, hogy a képernyőt bizony csak az adás vezető rendezője bámulja, meg még talán Szalai Annamária.
Igaz, időnkét ő is átkapcsol a Jóban-rosszban aktuális folytatására, hiszen már neki is könyökén jöhet ki az állandó süketelés.
A Vezér hosszasan magyarázta az ő ostoba népének, hogy miért is jó az nekik, ha konzultálnak vele, ami arra vall, hogy kommunikációs szakembergárdája legény a talpán, hiszen pontosan ismeri a néplélek minden rezdülését.
Pontosan tudja, ha Julcsa néni a kis faluszéli házában reátekint a kérdőívre, akkor mosolyog az ő lelke, szinte táncra is perdül, és elhatározza, hogy jövőre benevez a szomszédasszonyokkal együtt az Eurovíziós Dalfesztiválra, már ha túléli a soron következő telet.
Azért mosolyog, merthogy a megtiszteltetés óriási, végre szóbaáll vele valaki, holott a gyerekei utoljára egy évvel ezelőtt küldtek neki levelezőlapot – Mama külgyön pénzet ha tud, mer kirúgtak – a postás sem áll már le beszélgetni, mert azt mondja, ha a sok sirámot mindenhol végighallgatja, akkor mély depresszióba esik, márpedig a gyógyszer drága és neki etetnie köll a gyerekeit.
Így aztán majd válaszol annak a drága embernek, akinek minden mondatából süt a humanizmus meg a kisemberekért való aggodalom.
Most is azt mondta bele a kamerába – és még csak el sem röhögte magát, mint Kövér azon, hogy jól kicseszve a román állammal, Nyírő ott ült a saját újratemetésén, gulyásleves-pornak álcázva egy aktatáskában – hogy ez a levelezgetés, melynek árából esetleg fel lehetett volna húzni néhány téli melegedőt a hajléktalanoknak, vagy amiből néhány hétig etetni lehetne a nyári szünet alatt a rászoruló gyerekeket, ez maga a demokrácia csúcsa.
Lószart Mama, mondhatnánk a klasszikussal, de hát a Nemzetvezető érvelése szinte támadhatatlan, a kivitelezés briliáns, legfeljebb a tartalom gyengécske, mint a májusi zöld libapotty, de hát abban azért már van gyakorlatunk, hogy hogyan viseljük pirulás nélkül, mikor korunk gusztustalanjai hülyének néznek bennünket.
Az Este extra kiadásában elmondta a Nemzeti Inzultációról, hogy  16 konkrét kérdés szerepel benne, és bár többségük erősen szakmai jellegű, az ügy lényege a részvétel, a legfontosabb pedig az, hogy megtörjék a parlamentáris demokráciák "rideg matematikáját", miszerint négyévente mennek csak szavazni az emberek.
Vezérünk szerint a nemzeti konzultációk az együttkormányzás lehetőségét adják meg az embereknek.
Hát egy túrót.
A nemzeti konzultációk bevételi lehetőséget adnak valamelyik Fidesz-közeli nyomdának, meg címanyagot biztosítanak a választási kampányhoz Kubatov harcosnak, az meg már csak plusz hozadék, hogy ebből világosan kiderül: a Vezér abszolút marhaságokat képzel a parlamentáris demokráciáról.
Egy ilyen rendszerben – no, nem az Orbán féle maffia-demokráciában, hanem egy ortodox demokráciában - ugyanis a pártok szakmai stábjának kell megválaszolni az ilyen kérdéseket, melyek normális esetben kérdések sem lehetnének, hiszen ezekre a választ már a választási kampány során a párt programjában meg illene adni.
Persze, ha nem önkényuralmacskát gründolnának, mert akkor a szakmai és álkérdésekkel nem kell bíbelődni, hanem a haza, nemzet, felvirágzás, haladás, átkos 60/40/20 év, komcsik, emberek, jólét, új munkahelyek kifejezések variálgatásával igen jól el lehet boldogulni.
A nép nem tud olyan polihisztor lenni, mint a Mi Boldogságunk, aki már csak annyiban maradt le Sztálintól, hogy nem a mai írókat bíztatja remekművek alkotására, hanem régi írókban fedezi fel a tálentumot – jóllehet fogadni mernék, hogy a legkiemelkedőbb olvasási teljesítménye a Hahota című szaklap olvasgatása volt, meditációi alkalmával…
Már maga az a tény, hogy ezt a csordát a népi bölcsesség rá tudta szabadítani az országra, bizonyítéka annak, hogy ha sok ember mond valamit, az még nem biztos, hogy ab ovo helyes, de a nép az egy olyan állat, amelyik csak abból ért, ha oldalbavagdalják hólapáttal, akkor néha abbahagyja a kérődzést, meg a szép bociszemekkel történő ábrándozást és kitör, meg dönt-borít.
Ezt nevezik korrekciónak elmebeteg királyok uralkodása után.
Ha a nép egyszer rájön, hogy mekkora bohócot csináltak belőle, cudar világ jön a Vezérlő Tábornokra, nem is szólva hadserege őrmestereiről, tisztjeiről.  
Szóval, aki ezt a kérdéssort megválaszolja, azzal akár szántani is lehet, ha maga mellé vesz egy hozzá hasonló gondolkodásút, míg viszont ha nem, akkor a falusi pottyantós budikban még remek szolgálatot tehet a nyugdíjasnak, aki már éppen a szegény néhai férjétől rámaradt smirglire fanyalodott.
Persze mennyivel szebb lenne, ha az ellenzéki pártok, vagy akár az állampolgárok tehetnének fel 16 kérdést a Vezérnek!
Hogy ne legyen ez az ötlet szélbe szórt pelyva, itt ajánlanám fel a lehetőséget a 16 kérdés megfogalmazására, melyet népe buzgalmáért cserébe a Lánglelkű Vezér mindjárt meg is válaszolhat.
Vállalom, hogy a kérdéseket összesítem és eljuttatom a címzetthez, biztonsági okokból smirglire írva…
Ne fékezze senki magát, klavira fel, jöhetnek a kérdések a hozzászólásokban, akár egyenként is!
Vajon, ő válaszolni fog?

:O)))

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

1. Vannak akik úgy gondolják, hogy inkább Horthy mint orbán, egyetért ön ezzel? igen, nem, inkább Szálasi.

éva írta...

Pupu, nem saját kérdés, a Varánuszról csórtam:

dr. Bubó 2012.05.31. 08:40:35
nemzeti konzultáció:

Vannak akik a közpénzeket elsíboló politikusokat halállal büntetnék, hogy a büntetéssel se terheljék tovább a közkasszát, míg mások szerint elég lenne egy életfogytig börtönbüntetés.

Ön szerint?

Mondjuk az utolsó kérdés azért sántít, mert felettébb kétlem, hogy szöveges kifejtésre módot adnak a
kérdőíven!

éva írta...

Ilyenek is vannak (a Népszaván) de minek?
Kiegészítő konzultációs kérdések

Egyetért Ön azzal, hogy a Fidesz-KDNP koalíció a hatalom kizárólagos birtoklására törekszik?

Egyetért Ön azzal, hogy a fékek és ellensúlyok kiiktatása rendkívül veszélyes és bármikor társadalmi robbanáshoz vezethet?

Egyetért Ön azzal, hogy azokat a politikusokat és képviselőket, akik visszamenőleges hatályú törvényeket hoztak, egy ciklusra ki kell zárni a politikai életből?
(miért "csak" egyre?)

Egyetért Ön azzal, hogy a hatalommal és a joggal cinikus módon visszaélve hozott törvényeket - beleértve az alaptörvényt - el kell törölni akkor is, ha a választások után nem alakul ki kétharmados koalíció?
(miért "csak" a cinikus módon? Ki fogja elbírálni, hogy nettó hülye, vagy cinkos gazember?)

Egyetért Ön azzal, hogy a magánnyugdíj-pénztárakban összegyűjtött megtakarítások államosítása a joggal való különösen kártékony visszaélés volt, ami emberek százezreinek jövőjét tette tönkre?
(na und? Személyes vagyonelkobzás?)

Egyetért Ön azzal, hogy az egykulcsos adó csak a gazdagok érdekeit szolgálja, és emberek millióit taszítja szegénysorba?
(na és ha igen? Na bumm?!)

Egyetért Ön azzal, hogy az állam elsőszámú kötelessége, hogy a szegényeket és elesetteket szolgálja, és amennyiben erre alkalmatlannak mutatkozik, akkor minden lehetséges és törvényes eszközzel le kell váltani?
(ezt akár a Thürmer is írhatta volna)

Egyetért Ön azzal, hogy rosszabbul élünk, mint két éve, és ez elsősorban a kormány kül- és gazdaságpolitikájának következménye?
(és ha igen?)
Andrassew Iván /
(kiegészítések tőlem)

éva írta...

A Máriablogról hoztam (látom mások sem igazán törték magukat a kérdések megfogalmazásával)
Subba Vipera 16 pontos nemzeti inzultációs kérdőíve:

1. Örül-e Ön annak, hogy a Fidesz kampányban ígértünk “egymillió új munkahelyet”, de összesen “csak egymillió munkahely lesz”?

2. Örül-e Ön annak, hogy “egyszeri, radikális és azonnali adócsökkentést” ígértünk, de eddig csak adókat emeltünk és terveink szerint minden héten új adókat vezetünk be?

3. Támogatja-e hogy az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kivetett banki különadót továbbra is Ön fizesse meg?

4. Támogatja-e hogy az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kivetett energetikai különadót továbbra is Ön fizesse meg?

5. Támogatja-e hogy az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kivetett szupermarket különadót továbbra is Ön fizesse meg?

6. Támogatja-e hogy az Orbán-kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt kivetett telekommunikációs különadót továbbra is Ön fizesse meg csak már telefonadó néven?

7. Támogatja-e Ön, hogy bevezessük az adófizetés megadóztatását?

8. Egyetért-e Ön azzal, hogy Orbán-kormány hibás gazdaságpolitikája miatt július 1-től bevezessük a sárgacsekk adót?

9. Örül-e Ön hogy miközben nincs pénz gyermekétkeztetésre, idősek gondozására, egészségügyre addig a kormány milliárdokat költ stadionokra és a saját maga népszerűsítésére?

10. Támogatja-e Ön hogy a TEK (Orbán Viktor személyes testőrsége) újabb páncélozott audikat és milliárdokat kapjon, miközben romlik a közbiztonság, és a rendőreink nincsenek megfizetve?

11. Támogatja-e Ön, hogy a miniszterek és államtitkárok és más hasonló milliós fizetéssel rendelkezők a gyermekeik után és az új adótörvények miatt 2-300.000 Ft adókedvezményeket kapjanak pluszba, miközben a családi pótlékot nem emeltük?

12. Egyetért-e Ön azzal a fideszes kijelentéssel, hogy “meg lehet élni havi 47.000 Ft.-ból”?

13. Egyetért-e Ön azzal a fideszes állásponttal, hogy “akinek nincs semmilye az annyit is ér”?

14. Egyetért-e Ön azzal, hogy a fideszes képviselők napi 60-70.000 frintot keresnek, miközben a nettó minimálbér 3 éve változatlanul havonta 61.000 Ft?

15. Támogatja-e, hogy továbbra is a fideszes képviselők rokonaiknak és ismerőseiknek szerezzenek meg jól fizető állami állásokat, miközben 600.000 ember nem talál magának munkát?

16. Támogatja-e Ön a KÖZGÉP, és ezáltal Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Mészáros Lőrinc, Orbán Győző és más Fideszes oligarchák gazdagodását az előre eldöntött állami közbeszerzési pályázatokkal?

*

Amennyiben az Ön válasza (nagyon helyesen) mindenre IGEN (na csak azért!) kérjük gyorsan küldje vissza ezt a kérdőívet aláírva. (Mondom GYORSAN!)

Névtelen írta...

A Nemzeti konzultációt normális országokban, szerintem, úgy hívják, hogy "népszavazás". Jó, nyilván nem félévente, de lényegében megkérdezik az ország véleményét fontos dolgokról, majd azt ellenőrzött(!) körülmények között kiértékelik, és közlik a néppel, hogyan szavazott. Pupu! Mindenkihez szól a kérdésem: nem az van az Alaptörvényben, hogy költségvetést érintő ügyekben nem lehet népszavazást tartani? Akkor a Nemzeti konzultációban (105.-/db x 8.2oo.ooo fő= kb.86o.ooo.ooo,- forintocska) hogy lehet adózással, és egyéb, a költségvetést érintő kérdéssel nyaggatni a népet? Ezt meg tudná valamelyikőtök magyarázni? Előre is kösz.