2012. május 4., péntek

MÁR MEGINT EZ A GYURCSÁNY!


Hangsúlyozni szeretném, nem akarok, nem is tudok kategorikus kijelentéseket tenni a Balaton-felvidék szőlészeti és borászati kérdéseinek tudományos igényű feldolgozásával kapcsolatban, de hát ez érthető is – vagyok én egy Fodor Gábor vagy egy Heller Ágnes?
Naugye!
Ellenben ez a Gyurcsány, ez az ember – lássuk be - elképesztő.
Hát már nem megint körülötte van a cirkusz?
Kit érdekel ma már, hogy a Fidesz államfője kisdoktori disszertációját hány embertől lopta, kit érdekel, hogy Orbán rajoskodása hány és hány ezer milliárd forint kárt okoz az országnak, egyetlen dolog érdekes csak: Gyurcsány cirka harminc évvel ezelőtt leadott tanárképző főiskolai szakdolgozata.
Természetesen nem lenne szép dolog, ha kiderülne, hogy azoknak van igazuk, akik Gyurcsányt gyanúsítják, azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a kor főiskolai szakdolgozatainak 99%-a nem képviselt tudományos értéket, egy utolsó kötelező penzum volt, mellyel gyakorlatilag azt bizonyították a hallgatók, hogy tudnak olvasni, mert írni már a titkárnők írták mindenféle sajtcetlikből és kivágásokból megalkotva a formás külalakot.
Nem saját kutatásokon alapuló munkákról volt szó, hanem zömében kompilációkról – nevezetesen a szakdolgozat készítője összevadászta a fellelhető szakirodalmat és összeollózta belőle a saját maga választotta cím alá illeszkedő részleteket, így hozva létre új minőséget – vagy mennyiséget.
Mindenesetre ezen senki nem álmélkodott, hanem ha a hallgató szóban is bizonyította, hogy ismeri a témát, akkor elfogadták a munkáját, oszt mehetett tanítani valamelyik általános iskolába a nebulókat.
Ha tehetséges volt, akkor jó tanár vagy biztosítási ügynök lett belőle, ha tehetségtelen, akkor írhatott bármilyen jó szakdolgozatot is lengyel és orosz forrásokra hivatkozva, mégis, akár kártékony féreggé is válhatott az idők során.
Hogy a konkrét esetben mi történt, azt csak tippelgetni lehet, de arra meg ott van a tippmix, szerencsés esetben fizet is – igaz, nem annyit, mint azoknak szoktak, akik az ítéletet írják, merthogy ma már csak a tiszta eszméért nemigen lesz senkiből Virág elvtárs.
Mindenesetre a Vezér Gyurcsány-fóbiája kezd bohózatba fordulni és kontraproduktívvá válni.
Nemigen van ugyanis olyan, a Vezért vagy házanépét negatívan érintő, erkölcsileg vagy büntetőjogilag elítélendő cselekmény, mellyel – vagy valami igen hasonlóval - azonnal meg ne vádolnák Gyurcsányt is.
Talán csak akkor úszta meg a dolgot - valószínűleg az illetékesek figyelmetlensége okán - mikor Selmeczi Gabika leharapta a kifli csücskét, mert menetrendszerűen ki kellett volna azonnal derülni, hogy az semmi, de a Nagyorrú suttyomban három egész zsömlét gyűrt magába a polc takarásában bízva, sőt, a végén egy három kilós parasztkenyeret is lenyelt egyben.
A Hírtévében meg azonnal lenne szemtanú, külön - külön minden zsömlére, a kenyérre meg maga a biztonsági szolgálat vezetője emlékezne, - még arra is, hogy megakadt a torkán.
A képernyőn megjelennének a tanúk, fényképek három nézetből a zsömlékről, majd egy háromkilós vekni, összevágva egy Gyurcsány hasáról készült képpel, nézegesse csak a választó, hogy kik veszik őt körül!
Azt már megszoktuk, hogy mindenért Gyurcsány a hibás, de ez most új minőség, merthogy már okból elkövetővé avanzsált, és hány ilyen ügy van még a tarsolyukban!
Gyurcsány erkölcsi legyilkolászása nemes célkitűzés, a módszer, a szavahihetőség megkérdőjelezése nagyon ügyes, csak úgy van ezzel is a választó, mint jómódú fideszes választó a mindennapi libamájjal: eleinte nagyon tetszik, de később a pokolba kívánja a szépen sárgálló kulináris csemegét és elkezd vöröskáposztában gondolkodni.
Mindenesetre nem irigylem az exkormányfőt, akinek manapság leginkább csak az emléke veszélyes a Vezér hatalmára, mert az emberek azért emlékeznek ám a vizitdíjjal, a tandíjjal és az egyéb változásokkal kapcsolatos Fideszes cirkuszokra, melyek során a porondmester az Erkölcs Magyar Bajnoka volt.
Nem lesz könnyű kimászni a slamasztikából, mert a gyanú öl.
És bár igaz, hogy a bizonyítási teher arra hárul, aki állít valamit, de ez egy olyan ügy, melynek nincs jó megoldása, kivéve, ha előkerül Gyurcsány ládájából a főiskola által hitelesített szakdolgozta.
Hiába erősködött a televízió nyilvánossága előtt Heller Ágnes – aki mellett egyébként kiállt az egész magyar baloldal Gyurcsányostól, mikor a Fidesz leöntötte egy vödör szarral - hogy olyan nincs, hogy valaki ne emlékezzen a szakdolgozatára, tévedett.
Hogy igen közeli példát hozzak, én sem emlékeszem, még a címére sem, sőt, arra sem, hogy egyet vagy kettőt kellett írnom annak idején, a katonai főiskolán, ahol polgári szakképesítést is kaptunk, én például nyelvtanári szakképesítést szereztem.
Mindenesetre, ahogy olvasgatom a napi sajtóban a baloldali vagy liberális személyiségek nyilatkozatait, időnként a zsebembe kell nyúljak, elővenni a Daedalont vegetatív bírálat ellen, és nem tagadom, azon is el tudtam képedni, hogy akár egy nagytudású filozófus is képes alászállni egy piaci halaskofa szintjére.
Hogy azok a súlytalan politikusok vagy expolitikusok, közéleti személyiségek, vagy magukat annak tartók, akik most nagyon okosak, mitől világosodtak meg és miért szeretnék, ha Gyurcsányt el lehetne felejteni, ez érthető – ki a franc szeret saját kisszerűségével annyiszor találkozni, ahányszor csak Gyurcsányt meglátja, hallja vagy eszébe jut.
Gyurcsányról tudnék néhány oldal kritikai megjegyzést írni, nem is nagyon szeretne utána, de azt azért mindenkinek, aki baloldali, tudomásul kell vennie, hogy ma ő „a” baloldali politikus, mégha ez a terminológia sokaknak kissé avultnak is tűnhet.
Emellett ő az egyik potenciális ellenfele a töpszli zsarnokocskának, képzeljen magáról bárki bármit.
Hogy a helyzet idáig fajulhatott, az éppen azoknak köszönhető, akik már megint ostobán viselkednek egy kiélezett politikai helyzetben, merthát ez politika, ne legyen kétséges egy percig sem.
Helyette lehetne egy kicsit kutakodni, mondjuk Deutsch Tompika szakdolgozata környékén, esetleg megnézni, miről írt Lévai Anikó – biztosan a birtokpolitikáról - lehetne kicsit mélyebben foglalkozni a „Hűbéresség és hűbéri birtok a XXI. században” témakörével, lehetne erről akár szakdolgozatot is írni.
Egyet nem lehetne, - ha már segíteni nem tudnak Gyurcsányon, akkor ártani neki nem lenne szabad.
Mert Gyurcsánnyal nincs itt a vége a dolognak, jönnek sorra mindahányan, ugyanis az orbánizmus a Vezér osztódással való szaporodását jelenti, mindenfelé új és új, erőszakos és bunkó kisorbánok ülnek hamarosan, ők intézik majd az „emberi erőforrás” ügyeit.
Mert azok lesztek, nem polgárok, nem a zemberek – erőforrások lesztek, az ő erejük forrása, ti hozzátok létre ugyanis annak anyagi alapjait, ti bátorítjátok őket az elpofátlanodásra, hogy fennkölt legyek, ti kovácsoljátok saját bilincseiteket.
Szóval, köllene néha gondolkodni is kicsit, kedves erőforrásaim…

:O))))

13 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, mégis mit vártál attól a baloldali értelmiségtől, amelyik olyan buzgón weimarizálta az országot és készítette elő a Vezér (németül: Führer) hatalomra kerülését?! Hogy közben megjön az eszük? Legalább attól, hogy rájönnek, hogy a hülyeségük hova vezetett?
Ez a cirkusz egyébként nem a baloldalnak szól - mi alapvetően (már ha van egy pindurka eszünk) szarunk erre a cirkuszra - hanem a szavazók túlnyomó többségének, a bizonytalanoknak és pártot nem választóknak.
Amíg sajnos még értelmes publicistáknak is állandó jelzőjük (még mindig) Gyurcsány "alkalmatlansága" addig a közvéleményben nem várható változás és aktivizálódás. Amíg nem járnak az ilyenek canossát, nem értékelik át - legalább az elmúlt 2 évhez viszonyítva azt az "átkos" 8 évet - esélye sincs az ellenzéknek Orbán ellen. Hiszen őt nem csak a médiák monopóliuma, hanem a baloldali megmondó emberek árulása is megbízhatóan segíti.
Egyszerűen nem értem! Értelmes, írni-olvasni tudó emberek, történelmi ismereteik is vannak, és nem jönnek rá, hogy a forradalom ugyan előbb-utóbb biztosan felfalja a saját gyermekeit - de előtte azért elég jól elszórakozik a kinevezett közellenségek likvidálásával. A saját nyakukat nyiszitelik ezzel a "na most aztán jól belerúgok Gyurcsányba, mert ettől már Janinak érezhetem magam"
technikával.
Az is csoda, hogy ilyen néppel és vezetőkkel ez az ország még egyáltalán létezik!

éva írta...

No, azért nem kell elkeseredni, nincs az a rossz helyzet, amiből ne lehetne kikerülni - csak éppen kell hozzá némi kitartás és hűséges segítők!
http://www.youtube.com/watch?v=Iw5msHVFo8E&feature=related

pumukli írta...

Na, szóval az a helyzet, hogy én annó, és velem sokan mások végignéztük, ahogy Viktorapánk a vitának alig nevezhető szópárbaj során a padlóra kerül, izzad, hebeg, mellébeszél. Érdekes látvány volt és felejthetetlen. Mikor most önérzeteskedik, mindég eszembe jut a vergődése a meglehetősen nyugodt és gúnyos Gyurcsánnyal szemben. Mondhatom, lélekemelő volt. Nekem mindenesetre. Most viszont az eszemente szavazók és nem szavazók a kezébe adták a Fenköltnek a bunkósbotot, amivel mindenkire lesújt. Nemcsak azokra, akik nézték a közvetítést, hanem mindenkire, illetve azon kevesek kivételével, akik a farvizén úsznak.

Névtelen írta...

Remek írás, különösen ami a ballib újságírók tehetetlenségére, hogy azt ne mondjam: árulására vonatkozik!

terlasz írta...

Így lett Gyurcsányból kis hazánk legnagyobbika. Mindent hozzámérten csinálunk jól vagy rosszul. Leginkább jól!

oak írta...

Régóta érlelődik bennem ez az ötlet: Szerintem ovi azért rakta ki olyan gyorsan a 'doliját, mert Anikó írta, és ő a felelős a papírok rendjéért.(ovi soha nem volt olyan karakter, aki így összeszed dolgokat.Látom magam előtt, hogy kolbásszal a kezében hangosan mondja tollba a kollégiumi szobasarokban a véleményét, amit Anikó körmöl, és szedegeti hozzá a pontos címet, szerzőt, mert a felcsuti focista apróságokra soha nem adott,Bár most is így csinálja:-DDA corvinust is csak addig nem számolják fel, míg a legnagyobb ovi lány nem végez...aztán szántás,só.

Nem bírnak a Ferivel, de meg az iszapbirkózás rendesen.:-D

Névtelen írta...

Gyurcsány(i)nak - mindenképpen -távoznia kell a közéletből. Ha nem teszi meg önként, majd teszi azt a népakarat miatt. S visszük a böribe. A forgószél hamarosan megérkezik. Hamarosan. Olyan hamarosan, hogy le sem lehet már tagadni. Aki pedig őt védelmezi, az szarember.

irkomirko írta...

Kedves Pupu!
Tetszik ezen írásod. Tudnék én is olyat mondani, amivel nem értettem egyet annak idején, de Gyurcsány soha nem "hazudott". Tenni akart az országért, és ahhoz meg kellett nyerni a 2006-os parlamenti választásokat. A baloldal nagy taktikai hibát követett el, amikor hátba támadta miniszterelnökét, és rossz tanácsadói munkát végeztek a népszavazások ügyében (kettős állampolgárság, vizitdíj, tandíj ügye).
Szerintem O.V. őrülésig fél Gyurcsány képességeitől, tudásától, memóriájától.
Fodor Gábor ex-SzDSz-es pedig Kálmán Olga műsorában olyan hülyeségeket mondott, hogy Gyurcsány ne O.V. módszereivel éljen, mert azzal nem lehet O.V-t legyőzni. Mert Ő talán legyőzte-meggyőzte szép szavakkal? Sikerült együttműködnie pártelnökként a másik pártelnökkel? Vagy csak én emlékszem a bohózatra, ahogy O.V. nevetségessé tette volt párttársát?
Szóval szépelgéssel nem fog menni senki semmire O.V.-vel szemben.
Ő csak az erőből ért, ezt többször értésre adta az ország és világ számára. A cigányságban egyébként kezdek bízni, mintha ébredeznének, okozhatnak még meglepetést a 2014-es választáson.

Cereus írta...

Nagyon csúnya összeesküvés folyik Gyurcsány Ferenc ellen. Ki az aki ennyire retteg tőle? Nem értem, miért kell kitakarni azoknak a tisztességes embereknek az arcát akik a Hír TV-nek nyilatkoznak,vagy megsúgnak valamit nagy bátorságukban.

Névtelen írta...

"... Orbán rajoskodása ..."

PuPukám!
Még mindig nem bírod ki Orbán lecigányozása nélkül?

éva írta...

terlasz!
"leginkább jól" főleg a külkapcsolatokban, a gazdaságban, a népjólétben, az oligarchák támogatásában, a haveri kőr feltőkésítésében, háborús nagyságú emberveszteség okozásában....
Tudod mit? Inkább nem minősítem, végül is úrinő nem ír le olyan szavakat, amilyeneket erről gondolok. Azt viszont triplán (hogy szorosan álljon)
névtelen 2012. május 5. 23:43
Még mindig nem vagy képes legalább egy nick-nevet aláírni?
Egyébként a "cigánykodás" legitim magyar kifejezés, nincs genetikai tartalma. Viszont hűen kifejezi azt a "lehazudom a csillagokat az égről, és nem érdekel holnap mi lesz" életérzést, ami a Vezírünket oly nagyon eltölti, hogy csak úgy árasztja a környezetére és az egész országra-világra. És ahogy a nyilvánvaló tényeket is igyekszik szapora kommunikációval elfedni.
De persze, ha ez nem felel meg kényes ízlésednek, helyettesítheted akár az "alávaló" "gazember" "szociopata" vagy bármely más szinonim jelzővel is.

Névtelen írta...

"...vagyok én egy Fodor Gábor vagy egy Heller Ágnes?"

Úgy, persze, könnyű tisztán látni, ha CSAK ÉRTELMES VAGY. :-)

GeoCracker írta...

Azért a fórumokon Orbán szakdolgozatának kérdései is igencsak kiverték a biztosítékot :-)