2012. május 3., csütörtök

A SAKÁL NAPJA


Adjunk esélyt a Köztárasági Elnöknek, hogy bebizonyíthassa, valóban az emberek elnöke akar lenni, mondják egyes széplelkek, akik valamilyen saját maguk által kreált álomvilágban élnek, melyben a zab eszi meg a lovat, ahol Vuk karonfogva sétálgat egy vidám libával, arról beszélgetve, hogy milyen szép is lesz a világ nemsokára, hiszen maholnap már csak Vahurt kell meggyőzni, hogy acsarkodás helyett csatlakozzon az Erdei Egységhez.
Kedves illúzió ettől a fideszes potentáttól pálfordulást várni, szívmelengető az elképzelés, de azért lássuk be, végtelenül ostoba az, aki ezt valóságnak képzeli.
A mai nap Áder napja volt, aki természetesen profi politikusként viselkedett, esküt tett és szépeket mondott arról, hogy végső soron mindahányan magyarok vagyunk és hogy elsőrendű feladat a demokrácia védelme, mely vitákban születik meg.
És hogy ő aztán, de tényleg és demokratikusan, a magyar érdekeket képviselve, de nem egyoldalúan, és szeressük egymást gyerekek.
Közben folyik a hajsza Gyurcsány ellen, mert az ellenfelet, ha alkalom adódik rá, akkor meg kell ölni, és mikor adódna rá jobb alkalom, ha nem most, mikor már nem csak az ügyészség az övék, de a bíróságok is, és mecsoda szerencse, hogy nem Ádernek kellett megmondani a Legfelsőbb Bíróság elnökének, hogy amit mond, az irreleváns, mint anno Györgyi Kálmánnak.
Mikor lehet szebb mondatokat mondani a tömegtájékoztatásról, ha nem most, amikor a világ eléggé szomorú tükröt tartott elénk…
Így aztán most nyugodtan papolhat demokráciáról, bízva a magyarok közismerten jó emlékezetében, melyhez képest egy Alzheimeres beteg memóriabajnok.
És az is nagy szerencse, hogy nem neki kellett a mostani szavazás során személyesen ellenőrizni a szavazólapokat, de legalább felkérhette volna viszonossági alapon a feladatra Sólyom Lászlót, akinek ugyan polgári értékrendje van, de gerince úgyszintén meglehetősen elasztikus.
Nincs ma az a helyzet a Fideszben, melyben egy Áder szembe merhetne fordulni a kormányfővel, és bár arra elég volt a helyzete, hogy sértett pofával elvonulhasson sebeit nyalogatni Brüsszelbe, azért a havi pár milliócskáért, meg ami még a korábbi üzletek folyományaként leesik…
Van egy szűk kör, melynek tagjai tudják, hogy nem engedhetik meg maguknak a pártütés luxusát, hiszen szimbiózisban élnek a közülük magát föléjük felküzdő, erőszakos és gátlástalan szociopatával, akiről pontosan tudják, hogy mire képes, ha hatalmát veszni látja.
Azt is tudják, hogy az egzisztenciájuk, a pozíciójuk végtelenül ingatag, hiszen nincs politikájuk, csak egyetlen politikusuk van, a Vezér, aki valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig azt mondja el szónoklataiban, amit a nép együgyű gyermeke hallani akar tőle,.
Ennyi hatalmuk alapja, meg az a néhány nagytőkés, akik szintén tudják, hogy ezek után számukra már nincs visszaút, és akik azt is sejtik, hogy mégegyszer ilyen egyszerűen politikust megvásárolni nem fognak, mint ezt a felcsúti bohócot, akinek produkciója abban áll, hogy bohócot tud csinálni nézőiből.
Tulajdonképpen ez is tudás, csak veszedelmes tudás, hiszen ha a nézőközönség egyszer rádöbben, hogy mekkora majmot is csináltak belőle, akkor annak csúf vége lehet.
Azért is kellett visszajönnie Brüsszelből Ádernak, mert mint minden egyszemélyi hatalomra törő ember, a Mi Vezérünk is súlyosan paranoiás, és mivel csak neki lehetnek követői, nem pedig az általa képviselt eszményeknek, nem engedheti meg magának azt az elővigyázatlanságot, hogy függetlenül gondolkodó, vagy esetleg nem csak pénzben gondolkodó emberre bízza magát.
Áder tudja, mint ahogy tudja Szájer, Deutsch, Kövér meg legfőképp, hogy olyan baleset nem következhet be, hogy a vezérrel falnak megy az autó, ők megsiratják és minden megy tovább – a Vezér nem lesz magányos halott.
És azt is tudja, hogy már annyiféle érdeket sértettek meg, hogy ha egyszer mód nyílik a bosszúra, akkor nem egyedül Rákosi viszi el a balhét, húzza magával Farkas Mihályt meg Gerő Ernőt is.
Ők már nem tudnak arcot cserélni, mint egy Lázár féle janicsár, képletesen szólva, ha a Vezért fellógatják, akkor ők ott fognak himbálódzni a szomszéd fákon.
Majdnem Krisztussal és a latrokkal példálóztam, de szerencsére eszembe jutott, hogy a középső kereszten ott nem lator lett felszegezve, megaztán a státusszal is baj van, a Vezér atyaúristen szeretne lenni.
Így aztán szállt rendelkezésünkre, igaz, nem Malév géppel, merthogy azt valamelyik balfék cimbi elbazilikázta, sajnos.
Legjobban az jár, aki nem vár ettől az embertől semmit, az legalább nem csalódik.
Persze lesz ezen a helyzeten még egy-két vitézkötés, lesz majd visszaküldött törvény meg aláírás megtagadása, hajcihő meg hűhó, bizonyítandó a rettenetes függetlenséget, de a lényeg változatlan marad: Magyarország Köztársasági Elnöke egy ezerszeresen el és lekötelezett, százszorosan kézben tartott pártpolitikus/maffiózó.
Aki eltalálja, hogy melyik testrészénél fogva tartják kézben, azok között kisorsoljuk a munkanélküli húsvéti nyuszit, hogy kifesthesse a szerencsés nyertes tojásait.
Hát így vagyunk, nem mondhatnám, hogy röhögőgörcsöt lehet kapni tőle, de nézzük a dolog jó oldalát: akár Kövér is állhatott volna ma Áder helyén.
Akkor már inkább…

:O)))

5 megjegyzés:

Neked5gigabájt írta...

10 pontos hozzászólás:
"
http://nepszava.com/2012/04/velemeny/bartus-laszlo-plagium.html


"

Gondolkodtam. (Néha szoktam…). A fityesz megint nyert. Az ország lakoínak fele Gyurcsány szakdolgozatával van elfoglalva, közben az ország kifosztása zavartalanul folyik: százmilliárdok mennek a Simicska Műveknek (másnéven: Közpénzelnyelőgép Rt.), onnan pedig a maffiafőnök és baráti köre zsebeibe. A termőföld szinte ingyen vándorol a fityeszes oligarchákhoz. Rövid időn belül 1,5 millió zsellér fog napszámban robotolni, napi 16 órát egy falat kenyérért. Pontosan úgy, ahogy Demján “Póker” Sanyi megálmodta. Adó adó hátán, már nem söralátét kell a bevalláshoz, hanem egy egész tekercs WC-papír se elég. Egyetlen kivétel van, eltörlik a 98%-os “pofátlan végkielégítés”-adót. No persze, kell a dohány a minisztercserék érintettjeinek… Az országnak új címere lett: narancsszínű mezőben egy szárnyas nyelv. Ez azt jelenti, hogy aki nem nyal, az repül. A fiúk pedig eközben jót röhögnek, hogy a hülye nép gyurcsányozik ezerrel, ők meg viszik a kasszát. Az egykori kollégiumi szobából pedig múzeum lesz. Jogosan, a világon még sehol nem történt olyan, hogy egyetlen kis kollégiumi szobában négy ekkora nagy ember találkozzon, mint Orbán, Kövér, Áder, no meg a társaság esze, a jó Sim(l)icska Lajos…
Még szerencse, hogy megváltoztatták az ország nevét, a világ összes valamirevaló köztársasága joggal kérné ki magának, ha ez a pöcegödör hasonló néven említené magát. Bár a név még nem tökéletes, szerintem helyesen így hangzik: Gyagyarország (angolul: Hungry). Lakói a gyagyarok, ostoba, lusta, irigy, sopánkodó, a hibát mindig másban kereső népség. Ezért pont ilyen vezetőket érdemelnek, mint a Fityesz Rt. nevű maffia tulajdonosai. Nemzedékek sora fogja megszívni mindezt, egy-két éven belül 4-5 millió ember kerül a nyomorszintre. De ezek az agyamentek még akkor is csak azt fogják skandálni, hogy “Viktor, Viktor!”. No meg azt, hogy “Gyurcsány, takarodj!” Akinek meg egy csepp esze van, elhúz innen jó messzire, és valahol Ausztráliában még a születési adatait is megváltoztatja majd, Budapest helyett Bukarestet jelöli meg születési helyeként, az mégsem lesz annyira ciki… És ez így lesz hosszú éveken át. Egyszer – nem ma, nem is holnap – eljön majd egy új generáció, aki kinyitja az ajtót-ablakot, jól kiszellőztet, veszi a seprűt. és kisöpri ezt a szeméthalmazt innen. Talán. Ebben lehet bízni csak, hogy az unokáinknak több esze lesz, mint a mi nemzedékünknek, amelyik 22 éve tálcán kapta a lehetőséget (figyelem: a rendszerváltás SOHA nem jött volna létre, ha a nemzetközi politikai helyzet nem úgy alakul, ahogy a múlt század nyolcvanas éveiben alakult…), de nem tudott élni vele. Addig is jó mulatást, barátaim, az utolsó távozó tegye a kulcsot a lábtörlő alá…

"

éva írta...

Ugyan már, Pupu! "Az egyik kutya, a másik eb" De legalább, ha Kövér lett volna, sokaknak hamarabb kinyílt volna a szeme.
Akármennyire el- és lekötelezett Áder - csak nem értem Orbán döntését?! Ő volt az EGYETLEN (a Terrorházas hölgy mellett) akit érdemesnek tartott megtámadni, mint lehetséges trónkövetelőt. Erre most a saját feje fölé teszi? Egy szociopata? Aki szó szerint senkiben sem bízik? Ha be akar rosálni a választás előtt - majd pont Áder lesz, aki nyugiban félreáll? Ez tényleg ebben bízik? Mit tudhat róla, amivel alkalomadtán félre tudja tenni akkor is, ha Áder ellenezné?? Mivel nem használ doktori címet netán "gyermekszerető"?

Névtelen írta...

PuPu! Örülök, hogy nem csak nekem vannak rossz érzéseim a közt. elnök megítélésével kapcsolatban! Az utolsó mondataidra reagálva, azt gondolom pont az volt a cél!! Azt akarták, hogy mindenki "megkönnyebbüljön"! :-)

pretty írta...

Nagyon naivak tudnak lenni egyesek,ha megnézzük Áder múltbéli tevékenységét nem ad okot bizalomra. A Sólyom megválasztásakor kifejtett tevékenysége bizonyította aljasságát.Nem értem miért nem volt egy képviselő a parlamentben aki Sólyomhoz fordulva rákérdezett volna,hogy ilyen aljas módon végrehajtott választást elfogadva is vállalja az elnökséget,mert én amikor látom mit müvelnek otthagytam volna őket,de Sólyomban is nagy a hatalomvágy.

irkomirko írta...

Kedves Éva!
Tévedsz, mert Áder János használja a dr-i titulust. A beiktatási ceremónián az elnöklő Ájtatosmanó is dr-i címet mondott a megszólításakor.

Bár a székely himnusz táncrendbe iktatása nagy truváj, úgy látszik egész Magyarország inkább Gyurcsány Ferenc 30 évvel ezelőtti dolgozatának felkutatásával múlatja drága idejét. Lesz még nemsokára ennél is izgalmasabb keresgélés, mert észrevétlenül a Versenyhivatal lefoglalta a pénzintézetek adatbázisait egy mondvacsinált kartellvád alapján!
A banktitok az már smafu?

Kedves Pupu!
Kálmán Olga újra és újra igazolja, hogy inkább a bulvártémákban szeretne tüsténkedni. Színvonal alatti volt, amikor Gyurcsány Ferencet kérdezte, hogy Ö lopta-e ki a dolgozatát! Az Ángyán elleni MTI akció taglalásában Olga főleg az inkriminált blogg ismertetésében jeleskedett. Miért népszerűsíti a mocskolódó bloggot azzal, hogy szinte teljesen felolvassa annak szövegét? Hát nem érti a sajtó felelősségét?
Visszatérve a szakdolgozat és a doktori dolgozat témához, várva-várom már, hogy egy írástudó szaktekintély szétcsapjon ebben a vircsaftban. Vadai Ágnesnek adok igazat, miszerint ha előadják a tolvajok a dolgozatot, akkor már a saját szemének sem fog hinni.

Remélem a 40 évvel ezelőtt megszerzett mérnöki diplomámat nem kérdőjelezik meg azzal, hogy nem találják a Budapesti Műszaki Egyetemen a diploma tervemet! A 150 végzős közül 4-5 személy tervrajzait tartották bent, -nyilvánvalóan a legjobbakat mintapéldánynak- a többieknek haza kellett vinni, és 10 évig megőrizni.