2012. május 11., péntek

UNORTODOX KONSZOLIDÁCIÓ


A miniszter, kinek éppen olyan a gondolkodása, mint a tekintete, szemét az égre szegezve elkezdte felolvasni mondókáját a pulpitus padlójára letett jegyzetéből.
Nagy dolgokat hozott hallgatósága tudomására, olyan dolgokat, melyek eddig csak igen szűk körben voltak ismertek, csak a vezér és ő tudott róluk, és a titkot féltő gonddal óvták az illetéktelenektől, főképp az EU és az IMF gazdasági elemzőitől.
Cselt is bevetettek, melynek lényege abban állt, hogy azt a benyomást keltették szerte e világban, hogy egy istennek se tudják hozni a költségvetési konszolidáció elvárt mértékét, és ha minden jól megy, és az unortodox gazdaságpolitika meghozza gyümölcsét, akkor idén sem sikerül tartani a kitűzött hiánycélt.
Ellenben remekül megy az infláció növelése, ami már az első orbánjárás idején is príma kis bevételi forrása volt a kormánynak, amit aztán úgy toligált ide-oda a költségvetés labirintusában, mint háziasszony a bútorokat, ha rájön a rendezkedhetnék.
Matolcsy miniszter, kinek lábait megbízható módon rögzítette Vezérünk minisztériuma padlatához, azt találta mondani, hogy a kormány évtizedekre konszolidálta az államháztartást.
A megbízható rögzítés abban állhat, hogy a Vezér felkereste őt munkahelyén a TEK egy-két megbízható munkatársa társaságában és felkérte arra, hogy csináljon már valamit, majd megígérte, hogy stabilitást és súlyt ad személyének.
Ezzel térdig egy vashordóba állították, majd a hordót megtöltötték betonnal, melynek megtöltése után a bizalmi poszt betöltőjének valóban súlya lett és szilárdan állt helyén, aggodalomra csak az adott okot, hogy sikertelenség esetére úszóleckét helyeztek neki kilátásba a Balatonban, a tihanyi kút felett, az itt körülírt úszófelszerelésben.
Ezen fellelkesülve az optimizmusában megerősített miniszter azt is kijelentette, hogy az állam pénzügyeinek rendbetétele miatt nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el.
Gondolom, ezekszerint nullszaldósra prognosztizálja  a jövő évet, és ez valóban elképzelhetetlenül szép eredmény lenne, figyelembe véve a magyar gazdaságpolitikát és kiagyalóinak briliáns képességeit.
De akadjunk azért bele ebbe a konszolidációba is.
Tételezzük fel, hogy a libaúsztató partján elszabadult a pokol, a takarmánytároló üres, a rókák szorgalmasan rájárnak a libákra, a Telepvezető a kasszára, mert meg kell adni tetemes magántartozásait, nehogy belőle is tetem legyen, továbbá a Család is elvárja tőle, hogy biztosítsa gyarapodását.
A hobbyról még nem is beszéltünk, merthogy ő a kakasviadalok megszállottja, és valamiért azt képzeli, hogyha épít egy-két arénát, akkor majd errefelé is lesz kakasviadal, és a nép imáiba fogja foglalni a nevét, még akkor is, ha most csak tojókra gyúró gúnárok nézegetik egymást a meglévő honi arénákban, majd odapottyantva egy libazöldet odébbtotyognak.
Látszólag nincs kiút a helyzetből, de akkor a Telepvezető kissé már kopaszodó fejére csap (bal profilból és mostmár hátulról is tilos fényképezni!) és felkiált: konszolidálunk egy jót!
Összeül az agytröszt, ő és a falu félkegyelmű Kukagyurija, aki kizárólag csak neki köszönheti stallumát és szédítő karrierívét, (de meg is hálálja, mert nincs az a bornírt baromság, mihez ne adná a nevét, habár annak a névnek már mindegy…) és megkérdezi: Te Gyuri, akkormostan most mifranchoz kezdjünk, miből álljon ez a konszolidáció?
Merthogy jól hangzik, node mégis?
Hát Főnök - mondja a Vezérének szemébe nézve, de a libákat szemlélve – egyszer már volt itt rendben a dolog, mikor idegyüttünk, neme lehetne-e mostan is kicsit visszafogni magunkat?
Az uzsorásunk már nem panaszkodhat, a caporegimék is megnedvesíthették a csőrüket, neked is csak egy szád van, ha nagy is, mostan nem lehetne kicsit takarékoskodnunk?
Kuka vagy te Gyuri, mondta erre a Telepvezető, megerősítve imígyen a nép ítéletét, miért az én szépen kerekedő pocakom apadjon, koplaljon más, s szavait tett követte.
Először a kukoricás zsák száját varrták be, majd egyes libáktól teljesen elvonták a tápot, csak néhány ehetett korlátlanul, mert ők a Telepvezető majdani libasültjének alapanyagát képezték, akik mellesleg majd indokolják a telep fenntartásnak szükségességét még akkor is, ha már az összes többi liba megdöglött.
A csalánt is lekaszáltatta a Telepvezető és az illő sáp megfizetése után a csókosok értékesíthették. 
Liba-írt készítettek belőle, merthogy a gyógyszerek forgalma gyakorlatilag megszűnt, hiszen amelyik liba megbetegedett, arról első lépésként a Vezér megállapította, hogy semmi baja, majd kifizettette vele a gyógyszer előállítási költségének százszorosát, melyből a kilencvenkilenced rész a kincstárába vándorolt.
A libaúsztatóból leeresztette a vizet, felesleges luxusnak minősítve a fürdést, fürödjön az a dög porban, hiszen a víz drága!
Kivetett továbbá lúdtalpadót, hetente hatszor fosztotta a libákat és a tojásokat eladta külföldön, igaz, ebből csak kis bevételre tett szert a tojásképzési illeték kivetésével, de a Telepvezető nem játszott gróf Csekonicsot, lehajolt ő az aprópénzért is.
Ilyenre sikeredett a mi konszolidációnk is, arra lennék csak kíváncsi, hogy mire olyan fene büszkék Vezérünk és bagázsa, mikor két év alatt tengernyi pénzt elherdáltak, a haverokat kitömték állami megrendelésekkel, földekkel, zsíros stallumokkal, a nép meg nyomorog és fél, mint szegény cigány az uzsorástól.
Nem tudom, most mit gondolnak magukban azok, akik ezeket hatalomhoz juttatták, rászabadítva ezzel az országra a szervezett bűnözést, de nincsenek illúzióim.
A fele ma azt mondja, hogy ő az LMP-re szavazott, a másik fele meg azt, hogy majd jó lesz, hiszen megmondta a Viktor is.
Meg hát és most megmondta Matolcsy is és még meg fogja mondani Lázár is, meg Rogán is, merthogy nekik ez most is jó, nemhogy jövőre!
Tulajdonképpen várnék egy közös sajtótájékoztatót, melyen az ellenzék pártjai bejelentenék egyeztetett álláspontjukat arról, hogy mely törvényeket fogják hatalomra jutásuk esetén azonnal  alkotmányellenesnek és ezzel érvénytelennek nyilvánítani, beleértve az Alaptörvényt is, mely szerződéseket fognak hatályon kívül helyezni, kiket fognak azonnal vád alá helyezni egyeduralomra törés és annak elősegítése miatt, kitől fogják elkobozni az ebül szerzett vagyont.
Két év alatt ezek többet loptak és diktatórikusabban viselkedtek, mint a Kádár-rendszer alatt bárki, beleértve magát Kádárt is.
Nem lenne baj, ha már most tudnák, hogy nem fogják megúszni.

:O))) 

1 megjegyzés:

Kijelölt Felelős írta...

"többet loptak és diktatórikusabban viselkedtek, mint a Kádár-rendszer alatt bárki, beleértve magát Kádárt is."

Rosszul pakoltad össze a mondatot.

Voltak olyan kiváltságai, melyek mai napig böföghetőek, vadászott, és elképesztő: mercivel járt.

De a "többet loptak..., mint...., beleértve Kádárt is" rossz összetétel!

A többin nem fogunk vitatkozni- sajnos!