2014. október 28., kedd

ERŐSZAK

Mindenki forgatja a szemét amiatt, hogy a tüntetés során – valószínűleg a foci-ultrák – beverték a Fidesz székház néhány ablakát, meg a kerítést is ledöntötték.
A kár iszonyatos, a Fidesz szóvivője szerint húszmillióba is belekerülhet a helyreállítás, ami azért érdekes, mert menet közben nem hallottunk arról, hogy ennyire megdrágult volna az ablaküveg, vagy emelték volna a lakatosok bérét.

Persze a Fidesz-közeli vállalkozások még abból is hasznot húznának, ha anyjukat megpocsékolnák, a világ legdrágább küretkanalát szállítanák a költségvetésnek, hogy aztán a műtétet leveseskanállal végezzék.
A rendőrök hagyták tombolni minD a hat embert, merthogy a Fidesz kommunikátorai szerint nem akartak nagyobb balhét.

 Ez ugyan veretes baromság, hiszen a rendőr, a Rendőrség nem mérlegelhet a közrend megzavarása esetén, attól rendőr, de valakiknek éppen ez jött jól, hiszen így – összemosva hibbant drukkert a felháborodott fiatallal, akitől éppen el akarják venni kedvenc kütyüit – lehet kicsit sajnáltatni a Fideszt.
És lehet a rend mellett szónokolni, meg elítélni, hümmögni meg nyámmogni, sipákolni meg Békamenettel fenyegetőzni, vakulj paraszt!

Én nem sajnálom a Fideszt, sőt, azt kívánom nekik, hogy legyen módjuk megmutatni, hogyan kezelnek egy olyan problémát, amilyet maguk okoztak 2006-ban.
Én ugyanis még emlékszem arra, amikor az ultrák és néhány adrenalinfüggő harcos forradalmi hevületében szétverte a MTV-székházat, megerőszakolta a tévémacit és magáévá tette a büféből a túrórudit, száz sebesült rendőrt hagyva maguk után.
Akkor forradalomról ugatéroztak, meg rendőrségről, amely rátolta a tömeget a Fidesz ártatlan rendezvényére.

Most, itt nem kellett rátolni senkit semmire, csak a felelősséget a szocialistákra, mert azt azért nem hagyhatták. hogy a nép képesnek tűnjön önállóan megvédeni az érdekeit.
Dobálók és randalírozók sebesmalac-vágtában rohantak a székház ablakaihoz, melyet már oly sok szép provokációhoz fel tudtak használni a fiúk - ennek teraszára dobtak kézigránátot választások előtt, itt hurcolta a gyilkos, aki Kubatov alkalmazottja volt, ölben a negyvenkilós bölcsészlányokat, megvédendő tőlük a székházat.
Most is szépen alakul a dolog, túljutottunk az első percek zavarodottságán, majd most jön az oszd meg, utána meg az uralkodás, - már, ha a nép tud majd uralkodni magán…

Kíváncsi vagyok, hogy folytatódik a dolog, habár illúzióim nincsenek.
Mindenesetre mi, I, Orbán Viktor Mihály megmutattuk, hogy kemények vagyunk, mint a vídia.
Úgyhogy féljétek szavam, és rettegve engedelmeskedjetek…
És úgy is lesz.
Vagy kisnyúl...
:O)))

36 megjegyzés:

nemóvatos írta...

Akárhogy is lesz, egy biztos: ez a netadós vas most meleg, hát ütni kéne, de nagyon és folyamatosan.
Valahogy úgy, ahogy a Fidesz tette a vizitdíjjal.

Bár ahogy a nyugdíj megtakarításait veszni hagyta ez a bamba nép, túl bizakodó nem vagyok.

Unknown írta...

Nem tudtam, hogy mi lesz az a csepp, az utolsó csepp a pohárban, ami tényleg kihozza az embereket tiltakozni az utcára? Hát ez volt. Tulajdonképpen meg is értem, mert a jövőt akarják most igazán sárba taposni. Azért a jövőt, mert már az általános iskolától a középiskolán át, a főiskolák, egyetemek a tankönyveket, jegyzeteket, e-naplókat is a neten találják meg. A fitalalok tanulása pedig a jövő!!! De bizony sok-sok ember munkahelyét is veszélyezteti. Egymásnak ellentmondó dolgok ezek, hisz a NAV az adóbevallást a neten kéri - ezért is fizetni kell? De a kormány által a napokban indított nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak indított hűtő csere pályázat is csak a neten érhető el. S akkor még nem beszéltünk azokról, akik még tudják fizetni a netet, még tudnak tájékozódni, s híreket átadni. De azokról se volt szó, akiket a kormány intézkedései révén kényszerítettek külföldre, s csak Skypon tudnak kapcsolatot tartani, de lehetne még sorolni, hogy miért NE!!!!!!!!!!! Igen, tiltakozni kell ellene addig, míg visszatérnek régi gondolatukhoz, hogy ez egy hülyeség, hisz évekkel ezelőtt ők tiltakoztak ez ellen leghangosabban! Hát csak tiltakozzunk tovább, míg a gondolata is hamvában halt lesz!

MoonRiver írta...

Ez a 2006-os párhuzam nekem is eszembe jutott.Álságos az egész, másnap reggel kb. 60-szor kellett kimondani a rádióban a "vandál" szót. Egyébként azzal a szemtanúval mi van, aki elmesélte, hogy nem érti, senkinél nem látott a tömegben monitort? Eléggé logikusnak tűnik, ha elmegyek egy tüntetésre, akkor egeret, billentyűzetet, üres gépházat még felkapok, egy régi típusú többkilós monitorral nem valószínű, hogy kilométereket sétálnék. Szerintem 6 személy, az nem általános vandalizmus. (Tudni lehet, hogy kifélék?) Nagyon egyértelmű, becsületes kérése, üzenete volt a Gulyás fiúnak, nem harcba hívta a tömeget.

civilhuszár írta...

Én azt hiányoltam a Fidesz székház ostroma kapcsán, hogy az ultra horda nem ment el a büféig. Persze ami késik az nem biztos hogy múlik. Szerintem a rendőrök ma megint odaengedik őket, hogy bevégezzék a félbe szakított munkát, figyelemmel arra, hogy Orbán a rendőrséget is megszívatta az új rendvédelmi törvénnyel, és dolgozhatnak a mindenkori nyugdíj korhatárig.
Továbbá azt is remélem, hogy a HÍR tévé majd időben ott lesz, mint anno a tévészékháznál, ahol már várták a rencerváltó csürhét. Mert micsoda dolog az kérem szépen, hogy újabban nem a csőcselék tevékenységét dokumentálják, hanem azt, hogy mit bugyog Császár Attila. Pedig biztosan tanítják a riporter iskolában a poénvadászatot. Vagy már zabszem van a Hír tévé illetékesének fenekében ?
Bátorság tévések, bátorság, mint 2006-ban.

hello írta...

Aki az utóbbi évtizedben történteken szocializálódott, az is megfordul a fejében: ahogy 2006-ban, netán nem most is fideszék által bíztatott, ill. felbérelt fazonok rongáltak a Lendvay utcában, hogy legyen mivel elfedni a hamar magára találó papagájkommandó által minden szócsövükön előadott propagandájukban az évek óta legnagyobb tömeget sikeresen megmozgató tüntetés célját, súlyát,lényegét?

civilhuszár írta...

Kedves Moon River !

A tévészékháznál kizárólagosan terep bitorló Hír tévések csőretöltött kamerákkal várták az események "kezdetét" !
Az akkoriban békés tüntetők, mostanra provokáló nettó büdösbogarak lettek, ahogy a vizsgáin politikai nyomásra átjutott Tomika mondja.
A nettó büdösbogarak is hozott anyagból dolgoztak, amit leraktak a normális tüntetők, No-de nem elveszett gyerekek ezek az utcaharcos vandálok. Ha nem tudnak felszedni uccakövet, akkor csak egy telefon és máris hoznak a haverok monitort, meg amit akartok ! :))

Kibic37 írta...


Barátaim!

Gondoljunk csak bele! Vajon nem Orbán kottájából játszunk most mi is, amikor a vandalizmus vádjának hárításával vagyunk elfoglalva?

A jenkik lehúztak egy rolót, és ezzel paradox módon hajszálnyi bepillantást engedtek a maffia boszorkánykonyhájába. Egy vakuvillanásnyi időre fény derült rá, hogyan konvertálódnak százmilliárdok magánvagyonokká, amiből jéghegy csúcsaként hol egy stadion, hol egy (egy????) gyarló ember számára csak rózsaszín álmok világában létező luxusingatlan bukkan fel.

A saját zsenijüktől ájult pöffeszkedő nímandok most hibáztak. Katasztrofálisan rosszul időzítettek egy bejelentést, és ez okozott némi zavart. De ne legyenek illúzióink! Ebből hamar magukhoz fognak térni, különösen ha még mi is rásegítünk.

Ne engedjük!

civilhuszár írta...

hello írta... 8:36

Elgondolkodtató ! A korábban lezárt Ledvay utca rendőr kordonja eltűnt. Oda érve a csürhevezérnek még azt sem kellett mondani, hogy szezám tárulj. Orbánéknak mit egy kis székház rongálás, amikor a vandalizmus ráverése az egész tüntető tömegre, több politikai hasznot hoz. Példa rá, hogy Egonnál, Stefka István már nyomta is a süket nyalonc dumáját. Bencsiknek, meg egyből békamenet rohama lett.:-))

talalom írta...

A guta üt meg az eseményekről adott hírek miatt is, mint például az egyik szervező az mszp-s EU képviselő Gurmai Zita fia! Szóval, a szocik állnak az akció mögött.
És a kommentek, nyilatkozatok erről szólnak. Hogy fúj, ellenzéki pártok szervezték! Már bocs, de a hülye ellenzéki megszólalók is mentegetőznek, hogy áá, nekik semmi közük nem volt a tüntetéshez.
Könyörgöm, ha én ellenzéki párt lennék, büszke lennék arra, hogy ennyi embert ki tudok vinni az utcára! Egy többpárti demokráciában (egyelőre Magyarországon is) a biztosításban érdekelt rendőrség előzetes értesítésével BÁRKI szervezhet akciót, akár az épp regnáló kormány ellen is. Ugyanis ezt is jelenti a többi között a gyülekezés és a véleménynyilvánítás szabadságának joga!
De nem, nem és nem. Olyan részletkérdésekbe gabalyodnak, hogy mit kellett volna tennie a rendőrségnek a randalírozók ellen, és fogadom, ha valamelyikről kiderül, hogy egy helyi szoci csoport, vagy, atyám ne hagyj el!, egyenesen egy dk-s keveredett a dobálózók közé, azonnal kizárják, meg elhatárolódnak.
Az erőszak elítélendő, ezt szögezzük le. És bár különbség, ha valaki egy használt monitorral bedob egy ablakot, vagy valaki elköt egy demonstrációs céllal kiállított tankot, majd azzal a sétálók közé hajt, ahogyan 2006 október 23-án megtörtént a Deák téren, mindkettő erőszak, így kerülendő, elítélendő, sőt a tüntetés szervezői részéről is megakadályozandó. Mivel egy többezres tömeg mozgatásához, ha kell, fegyelmezéséhez egy alkalmanként szerveződő csoportnak általában nincs megfelelő rendezőgárdája, ezért egyenesen kívánatos lenne, ha az ilyen megmozdulásokat pártok szerveznék.
Csakhogy Magyarországon úgy tűnik, elfelejtették a ’89-ben még sűrűn hangoztatott pluralizmust, vagyis annak elismerését, hogy egyetlen párt nem képes képviselni a különböző társadalmi csoportok értékeit, érdekeit. Valamilyen agymosás folytán úgy gondolják már, hogy a többpártrendszer elítélendő. A „centrális erőtér” híveitől persze nem várható el a szofisztikált gondolkodás képessége – nekik a pluralizmus azonnal elvetendő, megtiltandó, elítélendő, amint ők kerülnek hatalomba. De a magukat demokratikusnak tartó pártok nem felejthetik el. A dobálózók ügyét meg hagyják a rendőrségre, – esetleg biztosítsanak megfelelő jogi védelmet számukra a rendőri túlkapások ellen.

asta írta...

Civil huszárnak:

És... leállították a huszárt, akinek annyi esze sincs, hogy megértse: változott a helyzet. Ma kiengedni egy békamenetet az utcára, polgárháborút jelentene. Úgy tűnik, ezt most nagyon elszabták. Pont ennyi eszük van, ennyire elszaladt velük a ló.
Ép eszű ember egy ilyen helyzetben nem öntözi az olajat a tűzre. Még épp csak ízlelgették a kitiltási botrányt, mikor ki tudja miért épp most, olyat dobtak be, ami azonnal egységbe kovácsolta a megosztottakat. Kiváló ötlet.
Lehet hogy valakiknek jól jön... lesz ami lesz, bármi áron menteni akarja a bőrét.
Egy biztos: az erőben zavar támadt. Minél több ember megy ki az utcára, annál kevésbé lehet a 2/3 mögé bújni.
Hallgatva tegnap Lázár pökhendi reagálásait a a parlamentben, a szokásos kérdezlek, hogy elmondhasd fideszes interpellációkat, állandóan az az érzésem támadt, hogy színházi előadást látok, két párhuzamos valóságot. Mintha ott benn, nem vennék észre, mi zajlik kint. Mintha azt hinnék, hogy ebben a változott térben akkor lehetne megtartani a változatlanságot, ha a színielőadáson nem változtatnak.

Egyet kell megérteni: ma a hatalom mögött nem állnak orosz tankok. Ma a hatalom mögött mindössze max. 2 millió ember áll... ha még áll. És nincs hova menekülni, ha a másik 6 milliót felbőszítik.
Ez azért óvatosságra inthetne néhány még megmaradt józan embert a hatalom környékén.
Nem tudom, mivé fejlődik a most megindult ellenállás, de ha most nem is, ennek óhatatlanul lesz folytatása, mert a tömegek már most megérezték az ellenállás ízét. Könnyen megtörténhet, hogy a már 5 éve tartó egyre gyülemlő indulatok most fognak kicsordulni, ha valakinek végre nem jön meg az esze. Ennek már vannak apró jelei, ha az ember jól odafigyel.

Góbé írta...


Kibic 37 nagyon fontos dologra hivta fel a figyelemet.

Huszadrangu, hogy a fidesz székház rongálását maga a fidesz szervezte-e meg, avagy néhány srácban túlcsordult az adrenalin. Valószinüsitem hogy utóbbi történt, örülök is neki, orbánra is ráfér hogy még beljebb szoruljon a zabszem ott ahol az ilyenkor szokott lenni.

Mindenesetre nem kevés zavar, aggodalom látszik a fidesz háza-táján. Egyszerüen fogalmazva fosnak.

Bencsik nertárs, főideológus a fészbukkoldalán ugyan irásba adta, Magyarországon megszilárdult a diktatúra: "... Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani..."

DE! Fél hogy a helyzet eszkalálódhat! Ezért az imperialista világhatalom, az USA, aki " nem barátunk és nem szövetségesünk" gonosz támadása ellen békamenetet szeretne szervezni.
/ Bármi megtörténhet irása... /

Igen ám, de orbán meg nem szeretne békemenetet, mert most meg attól tart hogy az az ő gyengeségét igazolná.
Hogy is van ez? Ugyanaz a siserehag tavaly még az ő nagyságát, erejét demonstrálta, az idén meg nem?
Szerintem attól tart hogy Bencsik ide, Széles oda, jó ha pár ezer agymosottat tudnának csak mozgósitani jelen helyzetükben, ami végzetes lenne számára, Graz-ig meg sem állna.

Az amik a Magyar kézbe adtak egy kemény fegyvert, az állam korrupt, maffiaként történő müködése okán, melynek csak egy mellékszála, megjelenési formája a 6 kitiltás.

A hat személy részére azért tagadták meg a beutazási engedélyt, mert esélyét sem látják hogy a magyar kormány ill. a magyar hatóságok hajlandóak lennének felderiteni az ügyet és felelősségre vonást alkalmaznának, hiszen az érdekük ellen volna.
Az a bizonyos fegyver: Amig a NAV vezetők a nyilvánosság előtt nem tisztázzák érintettségüket, esetleges szerepüket, amig a Horváth András által egy éve megtett feljelentés tárgyában, a nyomozás jelenlegi állásáról és főleg eddigi eredményéről nem tájékoztatják hitelesen a közvéleményt, amig az ügyészség hivatalból nem indit eljárást, a hat kitiltást eredményező állami korrupció ügyében:
A sorosan esedékes adóbevallások üresen történő beadásával, a NAV-hoz bekötött összes pénztárgép lekapcsolásával az adófizetés megtagadásával sarokba lehet szoritani, akár meg is buktatni orbánt és bandáját.
Félelmetes, hogy most is inkább cinikusan hülyének teszik magukat, csak sikerüljön elaltatni, eltussolni az ügyet. Lásd: Klubrádió, 2012. " az üres oldalak nem voltak alirva, igy érvénytelen volt a pályázat"...

És persze tüntetni, demonstrálni folyamatosan. Ideje lenne kihasználni hogy a Kossuth teret a demokratikus oldalról lefoglalták...

hello írta...

Kibic37-nek:

MINDEN jól jön nekik, ami eltereli a közbeszédet és ez által akár az agymosottak eszmélésének lehetőségét is mindarról, ami a kormányzások alatt és ürügyén zajlik.

Amit nem győzök bámulni, hogy a pillanatnyi bénult zavar után a hárító, sőt, támadó kommunikációs technikájukat milyen hamar képesek hadba rendezni és bevetni. Ettől van, hogy akárhová nézel, ők fröcsögnek, vádolnak, mocskolódnak ezerrel, állati nagyképűen, magabiztosan és pléhpofával. A bamba népük meg be is kajálja.

asta írta...

Góbénak:

Orbán rettenetes helyzetbe lavírozta magát. Olyanba, amiből nemigen van kiút. Két tűz közé került.
Vizsgálatot nem indíthat, mert soha senki nem hinné el, hogy egy állami intézmény vezetője (NAV) a saját szakállára cselekedett... és ha megszorongatják, a saját védelmében előbb-utóbb valaki énekelni kezd, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Ha pedig nem indít vizsgálatot ( amit egyébként már rég, hivatalból kötelessége lett volna már a zöld dosszié megjelenése idején legkésőbb), akkor kötelesség szegés, hatalommal való visszaélés esete van+ egyebek... Ami mellesleg köztörvényes bűneset.

A legnagyobb hiba, hogy felfoghatatlan módon azt képzelte, hogy beleavatkozhat a nagyok érdekszféráiba...hogy ezt büntetlenül megteheti. Ennél nagyobb hibát politikus nem követhet el. Ezt hívják öngyilkos politikának.
Nem értem, hogy nem értik....azt hiszem, most kezd csak derengeni néhányuknak, a birkáknak meg még most sem... ők még mindig azt hiszik, hogy az eddig bevált mantrák most is segíthetnek. pedig nem.

hello írta...

Góbé!

Tegyük fel, tényleg lehetséges lenne megbuktatni őket, bár valószínűleg a megerősített erőszakszervezeteik nem az Új Embert olvasnák beavatkozás helyett.

De gondoljuk tovább:
Csakhogy hol látsz a demokratikus oldalon a tömeg szemében kormányzóképes alternatívát?
Mit gondolsz, a Jobbik nem használná ki azonnal egy puccsra a helyzetet?

Anikó írta...

A fidesz nagyon szerette volna, ha nagy balhé lett volna a Lendvai utcában, de meglehetősen kulturált tüntetés volt. Én ugyanis néhány ablakbetörést, egy kis redőnyrongálást magától értetődőnek tartok ilyenkor, különben is a falhoz lapulva körbe-körbe ott álltak a rendőrök, hermetikusan lezárva az egész épületet. Amikor a tömeg szépen feloszlott és ki-ki ment hazafelé, és a fidesz látta, hogy reményeik a "szörnyű pusztításra" szertefoszlik... na akkor utasításra eltűntek a rendőrök, felszabadítva ezáltal a Lendvai utcát, hátha visszatudnak csalogatni néhány foci-ultrát még egy kis randalírra, állítólag a hátsó bejáraton bementek valakik ??? senki nem tudja kik /lehet, hogy maguk a fideszesek és tönkretettek valamiket ???/
Persze, hogy mindent az a gaz Gyurcsány, Bajnai, no meg az MSZP szervezte, ha nem ők, akkor meg a CIA, mert ha valaki nem tudná Mr. Goddfriend is CIA ügynökként volt jelen a tüntetésen /Deutsch Tompika szerint, aki már régóta az elme mélységesen sötét gödreiben leledzik és azt hiszi magáról, hogy humoros és ellenállhatatlan azzal a felpuffadt, kiélt képével, zsíros loboncával és próbál kisfiúsan mosolyogni, de az már régóta nem sikerül neki. Senki nincs a környezetében aki ezt megmondaná neki, hogy szánalmas és már bohócnak is rossz./

Remélem a ma esti tüntetésen, mivel lejár a 48 órás határidő, nem ülnek föl semmi provokációnak, mert fogják őket provokálni az egészen biztos, meggyőződésem, hogy a fidesz készül is mindenféle alattomosságra, úgy ahogy 2006-ban is tette, mert tőlük ez várható, ők a tiszta, egyértelmű, kulturált, becsületes dolgokat még hírből sem ismerik, ha ismernék akkor visszavonták volna már a netadót, mert kellene tudniuk, hogy ez egy rossz döntés volt.

talalom írta...

Olvassátok el a gépnarancson andrews írását. Tüntetés volt? Mi végre? a címe. Hát ez az, amikor bármennyire is jószándékú, ám a szervezést, a politikai következmények számbavételére anyagi, meg egyéb lehetőségek híján képtelen "civilek" szervíroznak. Emlékezzetek csak a a hallgatói Hálózat ügyre!
Politikai nyomásnak csak politikai eszközökkel lehet ellenállni. Ezeket meg használni éppoly szakértelem kell, mint mondjuk egy fúrógéphez. Na.

asta írta...

Na pont az ilyen Andrasew félékre nincs szükség... hol volt a politikai erő, ami a nyomásnak ellenállt? Sehol! És itt a pont. Épp elég baj.
És most a hol van a kormányzati erő kérdésre? Van. Csak nem párt alapokon, hanem ezt leginkább a Fidesz oldalon kell keresni együtt és keverve a többiekkel. Ott kell keresni, ahol van, tehát belülről kéne belátni, hogy ez az öngyilkos politika nem folytatható. Szakembereket, igazi diplomatákat is lehet azért még találni. Ez most a legkisebb gond.
Az igazi gond, hogy mennyire fognak kicsinálni bennünket....eljutunk-e az EU kizárásig pl.
Észre kéne térni azoknak, akiknek lehetőség van a kezében.

morzsi írta...

Én semmin sem csodálkozom!
Az, hogy a még be nem vezetett net-adót már követi az "élelmiszer-lánc felügyeleti díj"... önmagáért beszél. Ezek olyan megátalkodottak, hogy az ember hiába szembesíti őket az általuk tegnap mondottakkal és hívja fel a figyelmet arra, hogy minden állításuk önmagukkal való ellentmondás, - rántanak egyet a vállukon és azt mondják, hogy "csak".
Most mondom!
Engem nem lepne meg, ha egyszer kitudódna, hogy az idei három választás mindegyikén számszakilag hamisítottak! 50 ezer helyett 500 ezer szavazatot számoltak Tarlósnak, meg ilyenek.
MINDEN egyes lépésüket vizsgálva, - kezdve a trafikok elosztásától, a különböző építési pályázatokig - csalás gyanúja merül fel.
A mostani Lendvai utcai károkozás jó esetben pár százezer forintos kárát Kocsis Máté több mint tízmilliósra taksálja. És így tovább.
Én azért bízom a jenkikben:O)

talalom írta...

Asta Andrew-s nem azonos Andrasev Ivánnal, de mindegy is.

Kibic37 írta...

asta-nak:

Csak a pontosság kedvéért, a talalom által citált Andrew_s nem azonos Andrasew Ivánnal.

Bocs a kiigazításért

Kibic37 írta...

talalom-nak

A párhuzamos univerzumok csapdájába estünk.

Neked is Sorry

Góbé írta...

Talalomnak Andrassewről, akit tisztelek, de itt egyfajta, a háttérbe szorultak csalódottságát vélem rajta felfedezni...
Ugyanakkor javaslom, olvasd el Bencsik: Bármi megtörténhet irását.
Fésüld össze a kettőt, s belátod, valóban káros lenne a hurráoptimizmus, de az is ordit, hogy orbánék még kapkodnak levegő után s most van mit fogni rajtuk. A sarokba szoritott nem racionálisan hanem indulatból cselekszik, igy komoly hibákat vét. Lást: a NAV, meg a kormány korrupcióban felmerült érintettségekor dobták be a netadót, ami a fél országot felbőszitette.
Persze hogy a két ügy összefügg, látható volt a transzparanseken s persze a tömeg nagyságán!

Neki Ivánnak annyit üzennék, sziveskedjen felfogni az egészet mint egy negyvenezres flashmobot, és ne követeljen a, b, meg c tervet, mert az egész nem arról szólt.
a dem oldal pártjai láthatóan már 4 éve nem képesek tizezreket megmozgatni, hogy ezt egy országos szinten ismeretlen fiatal és társai képesek voltak pár nap alatt összehozni, az számomra pozitiv, előremutató.
A demoldal évek óta ezt, a fiatalokat, az új arcokat hiányolja. Most hogy valaki megmutatta hogy képes valamire fanyalgunk, startégiát, tervezett jövőképet követelünk tőle... mint akinek a xar is keserü! Kedves Iván, most ha nem is forradalmi, de "helyzet" van. Tessen inkább Petőfi összest olvasni.

Ha elég kemények, következetesek vagyunk, ahogy Asta irta, orbán ebből jól kijönni nem tud.

Kérdés a DK. mszp, EgyüttPM, de még az lmp felé is: nem kellene saját területükön, - nagyparlament, bizottságok, sajtó, stb. - fokozni a pressziót?

Hello felvetésére: Ilyenkor szokás valamiféle pártfüggetlen, un. szakértői kormányt, avagy kormányfőt felkérni kormányalakitásra. Hál"Istennek vannak még kis Hazánkban olyan közmegbecsülésnek örvendő személyiségek, akik sem maguk sem mások által nem lettek leamortizálva, csak a médiát kellene rávenni - bár már ott tartanánk - hogy az ország helyzetére való tekintettel, visszafogva magukat ne csináljanak casting-bohózatot.
Némi problémát jelent ugyan, hogy ilyenkor az első számu vezetővé előlépő OGY elnökünknek - PuPu örökbecsü, Karinthy Gyürüt érdemlő mondása nyomán máshol kellene helyet találni, de szerintem ez is megoldható lenne.

Végül Goodfriendről: Aki nem látta, nézze meg, Kálmán Olgánál mit s hogyan nyiltakozott. 6-15 éve még voltak talán, - 2-3 - hozzá hasonlóan nyilt, érthetően fogalmazó korrekt, intelligens, a dolgokat a nevén nevező és humorral is megáldott politikusaink, - szemben a mai felhozatallal.
Azt a szemére vetni hogy egy-egy jelentősebb esemény alkalmával nem a sajtóból tájékozódik, hanem személyesen szerez információt, tapasztalást, - tehát a dolgát igyekszik jól végezni - nevetséges és sokat elárul mai "nagyjainkról".

Góbé írta...


Ezúton kérek elnézést mindenkitől, de főleg Andrassew Ivántól a tévedésem és felületességem miatt. A neki cimzettek természetesen annak a bizonyos Talalom által hivatkozott Andrew_s-nak szóltak.

csakafidesz? írta...

Tisztelt Mindenki!
A múltkoriban már egyszer leírtam: - Magyarországnak van egy totálisan impotens kormánya, magasra szökött államadóssága, nemzetközi elkötelezettsége, elégedetlen lakossága - szerintem annak az 1/5-nek nagy része, aki rá szavazott az is inkább reménykedő, mint elégedett -, csőd szélén egyensúlyozó oktatási rendszere, összeomló félben lévő egészségügye és még hosszasan sorolhatnám.
Ezek mind kötelezettségek, amit teljesítenie kellene, de nincs nagyon miből. Azoknak a dicsőségjelentéseknek, amit gyakorta hallunk jelentős része csak kamu.
A szükséges pénzeket hivatalosan közvetlenül a szolgáltatók fizetik, közvetve viszont ezt ők rajtunk behajtják.
Így lesz ez az internetadó nevű szörnyűséggel is.

Mi meg ezt eddig elnéztük nekik. Félelem, megalkuvás, beletörődés, a határozott fellépés hiánya, az ellenzéki pártok balfax hozzáállása, magyarázkodása, defenzívába szorítása, a médiafelületek hiánya mind-mind hozzájárultak a jelenlegi helyzet kialakulásához.
Hogy ez hová fajulhat? Ez csak azon múlik, hogy meddig lehet mederben tartani az elégedetlenkedők mozgását.
Ha egyszer elszabadul a pokol - amire lassan megvan az esély - az Isten legyen irgalmas nekünk. A fentiekben felsoroltakhoz ennek okozott kárát nem lenne jó hozzátenni.
Hozadéka csupán annyi lenne, hogy elsöpörné a jelenleg regnáló hatalmat, hátránya viszont az, hogy láthatóan megnövekedne a nyomor, félig romba dőlne az ország, hatalmas méreteket öltene a gyász.
Mindannyian láttuk, hogy még kicsiben is milyen károkat tud okozni a spontán erőszak.
A provokátorok erőszaktételének hivatalosan eddig sem voltak szervezői és nincsenek felelősei.

A 2006-os TV-székház elleni támadásért is jószerivel csak rendőri vezetőket tettek felelőssé, pedig ma már nyilvánvaló, hogy az eseményeket a Fidesz oldaláról szervezték.

A tömeg szerveződik - a Fidesz kiverte náluk a biztosítékot. Várhatóan a vidéki nagyvárosokban szerveződött tömegek hamarosan valahol összeérnek a fővárosiakkal. Akkor aztán lehet kezdeni félni, kedves kormányoldal, mert arra a megmozdulásra már nem fognak a szervezők közterület használati engedélyt kérni.
Jó lenne időben észbe kapni.
Amíg nem késő!


asta írta...

Én is bocsánatot kérek a tévedésemért. Természetesen a címzett az, aki a cikket írta.

Nem tudom olvastátok-e Bayer cikkét. Ez az ember tényleg megőrült. Mást okolni azért, amit ők főztek maguknak már magában is nonszensz. De az a fröcsögő gyűlölet elborzasztó és ijesztő.
Normális ember ilyenkor inkább visszafog, mert egy erőszak hullám rettenetes lenne. Csak kárt okozna.
Másfelől pedig az öngyilkos politikát tovább folytatni is hatalmas további károkat okozna.

Bölcs emberekre lenne szükség, hogy ezt a rettenetes helyzetet a legkisebb károkozással megoldhassák.

Újra mondom: a Fidesz józanabbik felén a világ szeme. Csak egy józan kiegyezéssel lehet úrrá lenni a helyzeten, ami most - nem győzőm hangsúlyozni - minőségében változott meg. Orbán túl messzire ment. Nem értette a finom diplomáciai figyelmeztetéseket. Azt hitte mindig ki tudja dumálni.
Na ennek szakadt most vége... sajnos a levét mi isszuk meg akár így, akár úgy.
Úgyhogy feleim térdre, imához!

Anikó írta...

csakafidesznek: 2006-ban is lehetett tudni, hogy azt cirkuszt a fidesz szervezte, hogy megbízták a Toroczkait, hogy a Kossuth téren tüzelje fel ezeket a haramiákat akik aztán átvonultak a TV-székházhoz gyújtogatni. Toroczkai meg is kapta jutalmát, polgármester lehetett az alföldön valami faluban.

2006-ban az Astoriánál se mondtak semmit az oszladozó csókosaiknak, hogy merre menjenek, hanem konkrétan hagyták, hogy a Deák tér felé, ahol ugyanezek a haramiák randalíroztak, tankot kötöttek el, miközben Orbánt páncélautóval menekítette a testőrök tömege, holott ott az Astoriánál még semmi nem is volt. Csak épp csöndben voltak és nem adtak információt.

astanak: Bayer Zsoltba mitől, honnan szorult ennyi primitív gyűlölet, holott a Kádár rendszerben se volt baja, sőt utána sem, ilyen egy sötét ember.
Azonkívül őket, mármint a fideszt nem érdekli ha erőszakba torkollik itt minden, ha leég a fél város, vagy ország, ha az ország két fele egymást ölné, nem, őket ez mind nem izgatja, sőt, nekik pont jól jönne, mert felléphetnének az "erőszak" ellen, ezzel is a hatalmukat mentve, és erre hivatkozással.
2006 óta én már semmin nem lepődök meg, ami a fideszt és tagjait illeti,
ha vannak is köztük normálisak, mérsékeltek, kérdem én hol vannak????
Mert én nem látok és nem hallok egyet sem.

Kibic37 írta...


asta & Anikó

Bayer Zsótival kapcsolatban az embernek Lucifer szavai ugranak be:
"Nem adhatok mást csak mi lényegem"
Ebben minden benne van. :((((

Attila írta...

Szép jó napot!

áramszünet miatt csak most tudtam Puput olvasni! 2006-hoz annyit tennék hozzá, hogy a rémHÍR tv egy nappal a események előtt felajánlotta a BBC-nek miszerint éerdekes eseményekről tudósítanának Budapestről. Ez valahogy elfelejtődött mára.


civilhuszár írta...

ATV élőben adja a tüntetés szónokait.

Wolk írta...

Tényleg igaz, hogy Orbán a feleségével kézenfogva sétálgatott ma Lausanne-ban?

hello írta...

Médiaipari össztűz az internetadóra
Hír24
2014. október 28. 19:14

Egy tucat szervezet adott ki közös közlemény, melyben határozottan tiltakoznak minden olyan jogszabálytervezet ellen, amely az internetes adatforgalom megdrágítását, ezáltal a digitális szolgáltatások igénybevételének szűkítését eredményezi.

Számos területen okozna kárt
A közlemény kitér arra, hogy az új adó hátrányosan érintené - az internet-szolgáltatókon túl - az ilyen szolgáltatások fogyasztóit is - az egyetemeket, amelyek hallgatóik számára ingyenes internet-hozzáférést biztosítanak, a kis szolgáltató vállalatokat, amelyek nagy adatmennyiséget tartalmazó prezentációikat, ajánlataikat fájltovábbító szolgáltatásokkal teszik hozzáférhetővé ügyfeleiknek, bármely olyan céget, amely a távmunkát lehetővé téve távoli hozzáférést biztosít a dolgozóinak vagy felhő-alapú közös munkavégzést tesz lehetővé, és a közigazgatást, amelyben az elmúlt években (pl. az építésügyi eljárásokban) kifejezetten prioritásként kezelték az elektronikus ügyintézés mind szélesebb elterjedését - vélik.

Hangsúlyozzák, hogy a fenti szolgáltatások megjelenése a fogyasztók számára elérhető piaci alternatívák körét bővíti, a gazdaság versenyképességét növeli.
Az adatforgalmat és így az internethasználatot, digitális írástudást, mint a vállalkozások és fogyasztók számára létfontosságú szolgáltatások alapját - az adóterhelés helyett - mindenki számára elérhetőbbé kell tenni, hozzájárulva ezzel nemzetgazdaságunk fejlődéséhez - zárul a közlemény.

A tiltakozó szervezetek:
Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ)
Interactive Advertising Bureau Hungary (IAB Hungary)
Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ)
Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE)
Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME)
Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE)
Magyar Marketing Szövetség (MMSZ)
Magyar Reklámszövetség (MRSZ)
Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ)
Piackutatók Társasága (PPT)
Reklám Világszövetség (IAA)
Magyar Tagozat Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért (SzEK.org)

Kibic37 írta...


Ma este adta a Viasat History Laurence Rees 2012-ben készült háromrészes sorozatának első részét "Adolf Hitler sötét karizmája" címmel. Aki esetleg nem látta még, és tudja nézni a csatornát, annak nagyon ajánlanám figyelmébe az ismétlések valamelyikén:
Szerda (Október 29.) 10:10
Szombat (November 1.) 9:00
Szombat (November 1.) 21:00
Vasárnap (November 2.) 18:00
Ijesztő párhuzamok fedezhetők fel benne.

kekec írta...

Pupu
Volt a tákolmány ellen 100 ezres tiltakozás az Operánál? Volt. És lett Tákolmány? Lett.
Volt a tanügyi "reform" ellen hallgatói tiltakozás? Volt. És lett tanügyi "reform"? Lett.
Miért hinnék most, hogy nem lesz Gyurcsánynak megint igaza:
"Majd megunják és hazamennek"
Ezért húzzák az időt.

kailashegy írta...

mekkore egy sunyi, csúsztató bejegyzés is ez. Persze ost csak néhány futbalhuligán tört és zúzott, de 2006-ban mindenki aki részt vett a tüntetésen azt megbélyegezzük. Tudod azt kéne neked,h. gyurcsány legyen a hatalmon,h. tudd milyen is amikor először áldozatnak bedobott pár rendőr miatt bosszúálló rendőrséget bevetik ellened azonosító szám nélkül, gumilövedékkel és békésen tüntetőkkel szemben felhasználják az ügyészséget és bíróságot, előzetesben tartanak,h. előrehozott büntetésként alkalmazva azt. Neked gyurcsány kéne és ne mond ez után a bugyuta, csúsztató, szándékosan félreinformáló cikked után,h. te pártfüggetlen vagy. Jó láthatóan elfogult, gyülőlködő ember vagy, de sem így sem úgy nem lesz sosem többségetek,m. nem veszed észre te sem,h. csak a helyet foglaljátok azon az oldalon.

Anikó írta...

Attila okt.28. 16,13 ó
... de jó, hogy az eszünkbe juttattad, igen így volt, abszolút lehetett tudni, hogy az egész mögött a fidesz áll, az első perctől fogva, meg akarták buktatni Gyurcsányt, ez volt a cél.
Akkor is, most is, mindig tőle fél egyedül a mi nemnormálisgéniuszunk.

Névtelen írta...

Kedves Goró Oszi! Ezt a sok marhaságot tudod egyálló helyből is, vagy csak nekifutásból?!