2014. október 29., szerda

MILLA 2.0

Nagyon lelkesítő tüntetés volt.
Az előző tüntetés is nagyon lelkesítő volt.
Nekem csak az a nagy fájdalmam, hogy miközben a lelkes amatőrök azon aggodalmaskodtak, hogy a tömeg rálép a villamossínekre, addigra érzékelhetően odaértek a Fidesz egy pillanatra meghökkent profi ügynökei, és kezdik átvenni az irányítást az események felett.

Jönnek az okos jóbarátok, akik magyarul írják a nevüket és ingyérbe adják a bölcs tanácsokat, melyek középpontjában az áll, hogy fűre lépni tilos, meg, hogy nem kell kapkodni, ha eddig hetente tüntettünk, hát ezentúl első lépcsőben tüntessünk háromhetente, aztán meg majd évente kétszer, ordítozzunk kicsit, Orbántakaroggy, jólmegmondtuk, aztán nevetgélve menjünk haza.
MILLA reload.
Az eredmény is olyan lesz.

Nézzük csak meg közelebbről, hogy mi lett a Millából a szakértők keze nyomán - a spindoktorok a demokrácia reményteljes vőlegényét kiherélték, és maradt belőle egy pőre fax, aki ma már minden nap attól retteghet, hogy kihajigálják abból a csapatból, melyben az erőt hajdan a Milla tömege képviselte.
Azok, akik azért mentek ki hajdan az Erzsébet-hídhoz, mert vagy rokonszenveztek valamelyik párttal, vagy nem, de az felülírta a klubsovinizmusukat, hogy egy valamivel nem rokonszenveztek: Orbán bimbózó diktatúrájával, a demokrácia sárbatiprásával.

A tömeg, melyet mindközönségesen népnek is nevezhetünk akár, most ismét felháborodott és ismét joggal.
Már nem csak a demokráciát veszik el tőle, de a fiatalság tájékozódásának utolsó bástyáját is be akarja kebelezni a hatalom, beleértve ebbe közösségi kapcsolatait, megnehezítve a barátaival való kapcsolattartást, tovább atomizálva a társadalmat.
A hatalom nem szereti a közösségeket, mert ellenőrizhetetlenek.
A hatalom tízmillió kis szigetembert szeretne látni, akik aztán hőböröghetnek magukban, amennyit csak akarnak, kit érdekel?
A hatalom a hatalmat szereti, és ez a szeretet nem tűr semmit, ami veszélyeztethetné törekvéseit.

Hogy már megint hülyének néznek mindenkit?
Megszokhattuk, de beletörődni azért nem kellene – vagy felvonulászni nem kellene.
Vannak mindenféle népi igazságok, kevés közülük a hülyeség, hiszen évszázados tapasztalatok érleltek ki olyan mondatokat, mint például az „addig üsd a vasat, míg meleg” igazsága.
Ha most három hétig békén hagyják az adó híveit, hát megnézhetik majd november tizenhetedikén, amint a cselédek megszavazzák az adót, utána meg hőböröghet bárki bátran, mert az adót be fogják hajtani, és ezt már nem lesz könnyű megakadályozni.
Addig kellene serénykedni, és elérni, hogy a hatalom féljen.
Ma megbénítani valahol a közlekedést, holnap lefagyasztani érzékeny honlapokat, holnapután plakátokon népszerűsíteni a kormányfőt, utána az illetékes minisztérium ajtajában tartani ülősztrájkot – a jogszerű tiltakozások minden formáját igénybevéve kellene egy rettenetesen kényelmetlen időszakot teremteni a kormány számára.

És közben elmondani a nagymamáknak, hogyha nincs net, nem lesz skype sem, melyen keresztül  láthatják az unokát Londonban.
Elmondani a vállalkozóknak, hogy ha a kis cégének azért is fizetnie kell, hogy havonta feltöltse az adóbevallását a kormányzati portálra, ha fizetni kell a megrendelésekért, a szállítások megszervezéséért, meg azért a kis és kétes hatékonyságú reklámért is, amire az internet lehetőséget ad, akkor bizony nem lesz költségcsökkentés, nem lesz nyereségnövekedés, akkor bizony szopás lesz, már megint.

Tán még a pénztárgépek adóhivatali jelentéseinek továbbításáért is fizetni kell, ami azért a pofátlanság minősített esete…
Nem csak azt fogja érinteni ez az adó, akinek van számítógépe, hanem mindenkit.
És nem csak a vállalkozások fogják fizetni, hanem én is, te is, meg a kilencvenéves nagymamád is – ha akarja, ha nem.
Nem fogsz csetelni, nem fogsz lotyogni a facebookon, még a munkahelyedről sem, mert a munkáltatód is érinteni fogja a fizetési kötelezettség.

Mindenesetre már feltűntek azok az emberek, akik minden rontásnál-bontásnál ott mozogtak, előtérben, vagy háttérben.
Ott van Oszkó, ott van a baloldali hagyományok túltáplált meggyalázója, Schmuck Andor, a liberalizmus lejárt szavatosságú üdvöskéje Ungár Klára, a minden demokratikus megmozdulástól elhatárolódó LMP-ből átigazolt Karácsony Gergely.
És ott van Kunhalmi Ágnes is, aki talán még nincs teljesen megrontva az MSZP cukrosbácsijai által.

A három hét arra is elég lesz, hogy megjelenjenek az aggodalmaskodók, akik beállnak a Fidesz mögé, melynek emberei máris megkezdték kedvenc sportjukat, az eseményeken résztvevők kriminalizálását.
Majd nyafognak, jajgatnak, elegánsan elhatárolódnak, mint tették, mikor lerúgták Orbán hungarocell-karikatúrájának fejét – azt gondolják, hogy ezzel meg lehet akadályozni, hogy egyszer a feldühödött tömeg ezt a modellen hajtsa végre.
Nem lehet, ne is reménykedjenek.

Két bevert ablakból csinálják a tragédiát, jóllehet annak volt igaza, aki azt mondta, hogy még jól meg is úszták.
Hát, majd meglátjuk, mert az igaz, hogy Orbán most elqrta, hogy klasszikust idézzek, de az is igaz, hogy a demokratáknak ezidáig még nem volt olyan akciójuk, melyből ne tudtak volna vesztesen kikeveredni.
Ideje lenne felszámolni ezt a szép tradíciót – talán ez lehetne az első alkalom, mikor akár győzni is lehetne…

 Talán próbáljuk meg…

:O)))

40 megjegyzés:

charly fighter írta...

De szép is lenne azzal a tudattal elérni az út végére, hogy legalább a gyerekeink, unokáink ......

Avi írta...

Azért azt se felejtsük el, hogy a kedves vezető milyen bátran elhúzott Svájcba nagy titokban, nehogy otthon legyen ha mégis rosszul sülne el valami.

nemóvatos írta...

A meleg vasra utaló mondást már a tegnapi poszthoz szólva említettem, fontosnak hiszem és a 17-i időpontot én is távolinak gondolom.
De:
még fontosabb lenne, hogy a jelen cikkben megfogalmazott veszélyt ami --a politikailag korrekt viselkedésű PuPu által megnevezett megélhetésiek részéről-- fenyegeti a kibontakozó ellenállást felismerjék, és el is hárítsák a szervezők.
Addig amíg csak lesben állnak, mert ha a mozgalom élére penderülnek akkor bizony abból kasztrálás lesz.

Névtelen írta...

6

Névtelen írta...

350

PuPu írta...

Avinak
Hát ő ott bankol.
És te?
Bank of Pillowcase?
Hát, kinek hol fér el a pénze...
:)

Unknown írta...

Teljesen igazad van. Csak az a baj, hogy a fiataloknak-koruknál fogva-
nincs tapasztalatuk a szemétségről.
Óvatosan, vigyázva kellene segíteni nekik.Ugyanis bennük van az erő és elszántság, hogy nemzeti rongybabánkat eltávolítsuk végre.
Tudni kell magabiztosan "NEM"-et mondani.
Minden esetre jó látni mennyien voltak !

bubo írta...

A fiatalok lelkesedése jó. Hogy minden aljas húzást amit ez a kormány megcsinált keményen kimondják, azt is hogy rosszul kormányoznak az is jó. Az az akarat, hogy a dilettáns kormány mondjon le, ezzel is egyet értünk, de hogy utána ki vegye át az ország irányításának feladatát, aki ért is hozzá és aki mögé lehet állni, azt még nem látják a fiatalok. Nem igaz, hogy minden régi politikus tisztességtelen és csak egy új (esetleg tapasztalatlan éhes) politikus csapat lehet a megoldás. És volt itt már erről szó: a politikai pártok feladata a választók érdekeinek érvényesítése. Csak a választó fiataloknak is fel kellene ezt ismerni, hogy a spontán szerveződött utcai felháborodás után tovább kellene lépni az érdekeiket képviselni tudó tapasztalt embereket összegyűjtő szervezetek felé. Mert hát a libák sem össze vissza repülnek, hanem azután, aki ismeri az utat.

abramovics írta...

szevasz pupu!

most már tényleg kezd tele lenni a valódi, s nem a virtuális tököm!
olvastad a Krémer Ferenc mai cikkét a galamuson?
remélem!
próbálok egy alternatívát kialakítani, ezért szeretném felvenni veled a kapcsolatot, elküldenék egy tervezet félét, de még nem nyilvános a dolog.
üzentem a 168 órán a Kéri cikknél, ott megtalálod az elérhetőségemet - ma ebben a kis kurvaországban van mitől tartani! - kérlek írj rám ott, s visszaírok, elküldöm az anyagot.
azon az úton, s úgy kell továbbmenni, most, amikor eljött az idő!
na szevasz pupu

abramovics írta...

szevasz pupu!

most már tényleg kezd tele lenni a valódi, s nem a virtuális tököm!
olvastad a Krémer Ferenc mai cikkét a galamuson?
remélem!
próbálok egy alternatívát kialakítani, ezért szeretném felvenni veled a kapcsolatot, elküldenék egy tervezet félét, de még nem nyilvános a dolog.
üzentem a 168 órán a Kéri cikknél, ott megtalálod az elérhetőségemet - ma ebben a kis kurvaországban van mitől tartani! - kérlek írj rám ott, s visszaírok, elküldöm az anyagot.
azon az úton, s úgy kell továbbmenni, most, amikor eljött az idő!
na szevasz pupu

Névtelen írta...

Ajánlom a következőket. http://www.hir24.hu/poszt-itt-jaszberenyi-sandor/2014/10/28/jaszberenyi-ki-vagy-catullusom/

Góbé írta...

Véleményem szerint PuPu ezen irását sürgősen közkinccsé kell tenni, különösen a tüntetések szervezői felé. Aki szintén úgy érzi és kellően fel van vértezve számitógépes-internetes ismeretekkel, tegye meg a tőle telhetőt.

kailashegy írta...

Kedves barátaim, picit gondolkodjatok el és ne álljatok be a fősodorba.
Nem lehet egyszerre megmenteni a devizahitleseket, felzárkóztatni az elmarad térségeket, felzárkóztatni a cigányságot, növelni a gyermekvállalási kedvet, a 3 év alatt 60 évessé vált 3as metrót felújítani, bevezetni mindenhova a netet, visszaállamosítani a közműcégeket,m. nemzetgazdaságilag stratégiai ágazatok és nem kellett vna eladni korábban őket, ugye tudjuk kik tették, rendbeszedni az egészségügyet, szeretnénk nyugdíjat mire mi megöregszünk, 30-40%-os fizetésemelést a tanároknak, mentősöknek, nővéreknek, rendőröknek, miközben nem veszünk fel IMF hitelt, pedig ők nagyon szeretnék. Ugye mindezt szeretnénk azonnal és ingyen, de hát nem lehetséges egy fogyatkozó népesség mellett. Ilyenkor,h. nektek a 700 Ft fáj több mint visszás, de komolyan értelmes emberek kiakadnak azon,h. nem nézhetik ingyen tovább a sok hülyeséget,m. erre megy el leginkább az időnk, ingyen.
Szégyen,h. a magyar embernek jobban fáj 700 ft, jobban megmozgatja, mint ha pl. az egészségügy rendbetételéért kéne tüntetni. Mert aztán ezek az emberek tényleg annyira nagyon értelmes dolgokra használták a netet, mint pl. facebook, napihoroszkóp.

pleinair írta...

Igen, a 3 heti tétlen várakozás elég lehet a megszokáshoz, beletörődéshez.
Mégis azt hiszem, a fiatalok érintettsége gátat fog szabni a mai ellenállás közönybe fulladásának.
A palackból kiszabadult szellem már nem visszatuszkolható, hiába igyekszik a gyáván hallgató orbán csicskásai és álbaloldali fanyalgói segítségével lefojtani.
A fojtott indulatok terebélyesedni fognak, kiterjednek a maffia rendszer egészének egyre szélesebb körű felismerésére, és általános elégedetlenség megnyilvánulásaiban fognak testet ölteni.
Orbán Amerika, az EU és saját hülyeségének harapófogójában vergődik, sarokba szorítottságára rásegít az RTL hiteles tájékoztatása is. Bűnügyeinek nyilvánossá válása még éppen csak elkezdődött. de megállíthatatlanul folytatódni fog.
Hiába akarja Orbán visszatuszkolni a szellemet a palackba, a dugó úgy fogja orrbavágni, hogy puskaport szimatoló ferde orra kiegyenesedik.

Ezt még a 3 heti várakozás se fogja megakadályozni.


Anikó írta...

Igy lesz ahogy mondod, ha nem leszünk/nem lesznek észnél ezalatt a 3 hét alatt, most kell ütni a vasat, remélem van ennyi eszük !!!

Tegnap este látta valaki Navracsicsot az ATV-ben az "egyenes beszédben"???, a szervilitás csúcspéldánya ez a hernyó pasi.
Természetesen Olga rákérdezett a netadóra vagy háromszor-négyszer is, ez volt erre az érdemi válasz, idézem:
"Addig nem tudok véleményt mondani amíg nincs törvény erről..."
Olgika elfelejtette megjegyezni itt neki, hogyha már van törvény, akkor már kit érdekel a véleménye, akkor már bakkerolhatjuk az egészet.

"Én most már EU-biztos vagyok, nekem semlegesnek kell lennem, nem foglalkozhatok az egyes országok belügyeivel, még a saját országoméval sem..."
...és ez az ember töltött be micsoda pozíciókat itthon, volt igazságügyminiszter, volt külügyminiszter - megjegyzem mindenhol olyan is volt, hogy inkább ne lett volna - hányan dícsérték, hogy milyen szuper egyetemi tanár volt, milyen korrekt tisztességes ember stb. stb. minek neki a politika, ja, mégis mindig adta az arcát, a hátát ehhez a mocsok rezsimhez. szolgaként megcsinált minden orbáni utasítást arcrezdülés nélkül, tehát egyetért vele !!!

Olgica akárhányszor nekifutott a témának mindig ugyanezeket a bemantrázott válaszokat kapta.
Közben Navracsics majdhogynem cinikusan mosolyogva üldögélt a székében és várta, hogy leteljen a neki kiszabott idő.
Alig bírtam megállni, hogy elhányjak a tévénkig, ha én ültem volna ott a stúdióban ezzel az emberrel szemben, nem tartottam volna vissza.

nemóvatos írta...

Anikó!
Az engem is felháborít, hogy K.O. néha (többször mint kéne) olyan se..fejekkel múlatja a drága műsoridőt mint pl. ez a jellemtelen de nagyon gátlástalanul ravasz EU biztos.
Szégyen és jól mutatja az EU. tutyi- MUTYI mentalitását, hogy ezt a ...csicskát befogadták biztosnak.

Wolk írta...

Tóta W.: Bűnözőknek nem adózunk

Donáto írta...

Kedves Goró Oszkár!
Naggyon-naggyon megérintett a kommented. hogy kormányunknak mennyi de mennyi fontos dolgot kell rendbe tennie.
Mindent ki tudsz magyarázni, hogy az elmúlt "nyócév" meg "ugya tudjuk ki tette", egyet nem tudsz letolni nekem a torkomon.
Mi a fészkes fenének építettetek stadiont egy 1800 lelkes faluba fűtött pályával és fűtött ülésekkel?
Mi a frásznak újitjátok fel az MTK stadionját 7! milliárd forintból, ha az MTK meccsek átlag nézőszáma húsz éve 1.000 fő?
Kérlek, hogy annyira tisztelj meg, hogy - ha esetleg válaszolsz, - ne gyere azzal, hogy "népegészségügyi" okból épülnek ezek a futball pályák, meg hogy "ezek "multifunkciónálisak" és munkahelyeket teremtenek. Mert ez -ahogy ti mondanátok, "minden tényalapot nélkülöz."
Kiváncsian várom válaszod: D.

Móricka írta...

Helló Goró Oszi!
Én devizahiteles vagyok - bár már nem sokáig. Engem a kormányod ne mentsen meg. Mentsen meg téged a Matolcsi Gyuri!

sphagin írta...

Te Goró Oszkár, ha annak hívnak !


Nem emlékszel még a vizit díjra ?
Az csak 300 Ft volt és még se kellett, pedig tényleg az egészségügy kapta, teljes egészében !

Akkor miért nem soroltad fel, hogy mire kell még költeni ?

Pedig azzal a szabadságod se korlátozták, mint most a NETADÓVAL !
Ma 700 Ft a korlát, holnap már 1500 Ft !
Mi a biztosíték, hogy nem így lesz, hiszen költeni mindig lesz mire ?

Belák Andrea írta...

Miért is van az, hogy mi, öregek, akik már egy jó ideje tapasztaljuk , hogy semmi nem sikerül, már egyre kevésbé hiszünk. Eddig mentem mindenhová. Most menjenek azok, akik akkor még nem értették meg, mi vár rájuk, de most már pedzegetik. Lehet, hogy nekik sikerülni fog, nincsenek rossz tapasztalataik, fiatalok. Most vették észre, hogy átverték őket. Mi öregek, mindeddig nem tudtuk elhitetni velük.Most én ülök a fotelbe, belefáradtam. De vannak életerős, ifjú emberek, tele igazi jó haraggal, dühhel. Nekik szurkolok. És még szotyit se köpködök.

Kaláris írta...

Ez már nem "bimbódzó" diktatúra! Ez a dögvirág már teljes pompájában kivirágzott, a fél világ orrát facsarja a bűze! Nagyszerű tüntetés volt, nem láttam egy rossz arcot sem. Ha a kormány nem vonja vissza a net adót, akkor nincs más hátra, általános sztrájkra kell felhívni a népet!

csakafidesz? írta...

Goró Oszkárnak!

Milyen szépen felsoroltad, hogy a kormányodnak mennyi mindent kellene pótolni, hogy megteremtesen egyfajta társadalmi békét.
Mert a "fű alatt" nagy az elégedetlenség. A zemberek közel sem olyan belátóak, mint ahogy azt hiszitek. A bomba egyszer felrobban.

Nem a sikeres piaci szereplőket kellene lépten-nyomon megsarcolni, hanem helyette sikeres oiaci szereplővé kellene válni. Mit tud ebből a kormányod felmutatni. Mesúgom neked, semmit. A GDP-t nagyrészben az autógyárak és nyugati konjuktúra kismértékben a mezőgazdaság és az idegenfoggalom termeli. No meg, a 27%-os ÁFA-kulcs!
Okos és "jobban teljesító kormányod" erre akarja rátenni azt a sokféle adóterhet, amit itt helyszűke miatt nem kívánnék felsorolni.
Gondold át, haver és legközelebb Te is legyél ott a tüntetésen.

Kibic37 írta...

abramovics-nak

Ha már Galamus (kitűnő egyébként a Krémer írás), ne mulasszuk el a Die Zeit cikkét sem elolvasni.

Minden benne van ...

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/418096_die_zeit_kenopenzek_a_partkasszanak_a_media_es_az

morzsi írta...

Goro Oszkárnak!
Azt mondja a fáma, hogy az igazság a részletekben van. Igaz.
Azt írod, hogy sokan szerették volna ha a kormány az IMF-től vesz fel hitelt. Igen, mert az IMF 2,9%-os kamatra adja. Amit a te kormányod felvett, az mind magasabb kamat mellett történt. Viszont! Az IMF ellenőrzin szokta, hogy a hitelfelvevő mire költi a pénzt, de nektek ez nem jó, "nektek ne parancsoljon senki..."
Aztán a visszaállímosítás. Tudott dolog, hogy a legrosszabb "gazda" az állam. Na valószínüleg ezért adták el a közműcégeket, na meg a plusz bevételért. Ti meg úgy vagytok vele, ami az államé, az a tiétek, szabadon rendelkezhettek vele. Úgy is néz ki a földtörvény, a kaszinó törvény, vagy éppen a trafik törvény
.A cigányság felzárkóztatásáról már ne is beszéljünk. Azok már úgy fel vannak zárkóztatva, hogy csuhaj.
Én elolvastam és tisztelem a véleményed, de azért hülyeségeket ebbe a blogba ne írjál. Üdv: - morzsi -

csakafidesz? írta...


Egyetértve Kibic37 véleményével:
Ti is feltétlenül olvassátok el!

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/418091_adok_adocsalok_es_a_virtualis_szabadsag

Kibic37 írta...

Kedves Goró Oszkár!

Kissé későn kapcsolódtam be a vitába, és sphagin kolléga már elmondta a lényeget.
De!
"Szégyen,h. a magyar embernek jobban fáj 700 ft, jobban megmozgatja, mint ha pl. az egészségügy rendbetételéért kéne tüntetni" - írod.
Csak halkan kérdem, ugye Te nem szavaztad meg a 300 Ft-os vizitdíj eltörlését anno? Mert ha igen, akkor nem mi vagyunk azok, akiknek szégyenkezni kell.
És akkor még finom voltam ...

moose írta...

Valaki, akit MEGHALLANAK, ÜVÖLTSE MÁR SZÉT, HOGY EZ a 150FT/1GByte NEM INTERNETADÓ, hanem

KÜLÖNADÓ! (a 700 meg 5000 Ft csak maszatolás)

Az Internetadót 27% ÁFA formájában minden Internet előfizetésnél megfizetjük.

Az Internet előfizetésben megfizetjük ezt a bizonyos KÜLÖNADÓT is, hiszen sávszélességtől függően alacsonyabb, vagy magasabb az Internet Előfizetési díj ( így az ÁFA is).

Persze, ha valakinek gőze sincs az Internethez, mint műszaki szolgáltatáshoz, annak tök' mindegy, úgyse érti!

Az Internetszolgáltatók pedig vastagon fizetnek az InternetAdatckiserélő központokon átfolyó adatforgalomért, meg a koncesszióért, meg minden xarért az államnak (NHH)!… és igy mi is, mint előfizetők,…

Szóval üvölteni kell, ahogy a torkunkon kifér, hogy HÉÉÉ!!! MOST is FIZETÜNK INTERNETADÓT! Már ez is sok!!

Szerintem.

Avi írta...

Pupunak 2014. október 29. 7:21

Sajna én nem ott bankolok. :)
Viszont nem az én érdemem a link de érdekes dolgok vannak arrafele:
http://yellow.local.ch/en/q/Lausanne/Psychiatry%20and%20psychotherapy.html
:)

grund írta...

Oszi, te "drága"!

Tudod mi a szégyen? Hogy még mindig vannak ilyen - hogy finoman fogalmazzak - szelektív memóriájú emberek, akik próbálnak terelni, próbálják mentegetni a menthetetlent. Azok a gondok, amiket felsoroltál, mint a kormány előtt álló feladatok, jórészt megvoltak az általatok oly buzgón emlegetett "elmúltnyolcév" kormányai előtt is. Csak valamiért nem akartátok meglátni, nem akarta a nagy "konstruktivitástól" meglátni az akkor ellenzékben lévő mostani hatalom. Mert nekik, nektek akkoriban fontosabb volt keresztbe tenni ott, ahol csak tudtatok, "annál jobb nektek, minél rosszabb azoknak" alapon. Mert úgy előbb megkaparinthatják kedvenceid a hatalmat, azt a hatalmat, amivel most már csak az együgyűek és félkegyelműek nem látják, hogy hogyan élnek. Csak néhányat említek a nagy zabrálások közül memóriád frissítéseként; magánynyugdíj megtakarítások-, földek-, trafikok-, kaszinók-, takarékszövetkezetek lenyúlása, na és a stadionok... Ezek egyike sem a felsorolt gondok megoldását segítette elő, hanem a maffiacsalád megtollasodását és hóbortját. A többiről meg már írtak neked az előttem szólók.

Babi néni írta...

Hogy én hányszor olvastam ma ezt az ostobaságot, hogy min kellett volna felháborodnom annyira, hogy tüntessek az elmúlt években?! Amúgy ha Pesten éltél volna, láttál volna olyan demonstrációkat, amiről még az index se írt. :P Attól, hogy hallgatnak róla, elég sokszor kimentek tüntetni az érintettek.

Máskülönben meg mi köze van hozzá bárkinek, hogy ki mit csinál a szabadidejében? Megjegyzem, amiket felsoroltál azoknak az ügyeknek is szarabb lesz, ha a netet előbb megadóztatják, majd ha kisebb szolgáltatók már csődbe mentek, jól meg is tartalomszűretik a helyi spanokkal: t-online (ld. Origo). Akkor majd lehet azon rugózni, hogy tényleg akkora sor volt-e a Blahánál az ételosztáson vagy fotósopp, mert a bizonyíték csak sokára kerül fel majd.

Ez az utolsó csepp, ennyi! Szoktak lenni ilyen utolsó cseppek. Hagyjuk ezt a marhaságot, hogy kinek és mikor kell tüntetnie. Mindenki akkor tüntet, amikor neki fáj és amikor kedve van. Nem a 700 Ft miatt, az elv miatt is akár.

talalom írta...

Moose után szabadon: VALAKI, AKIT MEGHALLANAK, ÜVÖLTSE MÁR SZÉT, HOGY egy tüntetés mindig POLITIKAI OKOKBÓL történik. Politika a netadó, meg mindaz, amiről a kedves, memóriazavarban szenvedő hozzászóló beszélt.
Ami NEM POLITIKA, az a lopás, korrupció, hazudozás: az nettó bűncselekmény. Hú, de dühös vagyok...

kekec írta...

Azért jó a NET, mert megőriz mindent.
Pl Orbán és a fidesz szövegeit (az tény, hogy kommunikálni tudtak a fiúkák"
http://vastagbor.atlatszo.hu/2014/10/29/a-tuntetok-el-fognak-tunni/
"“A mostani kormánynak nyakmerevedése van. Képtelen korrigálni, mások véleményét meghallgatni, azokat beépíteni, egyeztetni, konzultálni. Merev derékkal, merev nyakkal menetel előre, időnként megszállottnak tűnő módon egy politikai csoport, amely ha törik, ha szakad, bizony boldoggá teszi vagy minimum fölvilágosulttá neveli a népét. A demokrácia nem erről szól. A politika középpontjában, egy demokráciában mindig az emberek meg az emberek mindennapi élete áll. A gondjaik megoldása nem szellemi konstrukciókat, ideológiai katyvaszt meg zagyva eszméket és gondolatokat igényel, hanem nagyon racionális, higgadt, nyugodt, a hétköznapi életet segítő döntéseket. Jó lenne egy kormányzati testtartás-módosítás, kicsit több alázat, több konzultáció, egyetértés, emberek bevonása, kompromisszum, magával a társadalommal, illetve annak képviselőivel.” - Orbán Viktor, 2008.03.06."

pleinair írta...

Rossz nyelvek szerint furfangos miniszterelnökünk rá akar tenyerelni a netre. Először adóztatja, ezzel tönkreteszi, majd államosítja, azután valamelyik haverjának oda ajándékozza.
Ahogy ezt láttuk trafik- és takarékszövetkezet ügyben, stb.

Erre mondják, hogy orbán zseni. A gazemberség zsenije.

MoonRiver írta...

Nagyon szépen zajlott a tüntetés, mondhatnám dicséretes. Az elv is. Minden. Kérdés: elképzelhető-e, ha ezt többször ilyen formában megismétlik, akár százezren, kellő fenyegetést fog-e jelenteni. Nem vagyok híve semmilyen rombolásnak, garázdaságnak. Az egyik legfejlettebb demokráciának a franciát tartjuk, s ott bizony szinte mindig "belefér" egy komolyabb tüntetésbe, hogy borulnak az autók, ég a szemeteskuka. Szóval jól értsük, ne félreértve! A békés tüntetés nem fogja kelteni ezekben a kormányfiúkban azt a hatást, amitől majd megváltoztatják pökhendi nézetüket. Sajnos, úgy vélem, előbb az orrukat valamibe keményen bele kell nyomni, kerül amibe kerül (A Fidesz székház 20 milliós kár amúgy is leredukálódott, kitelik belőle.)

bubo írta...

Kedves kekec! Nem figyeltél 2010 ben. Akkor már ezt gondolta.
"Nem a szakpolitikai vitákkal kell javítani a gazdaságon. ... Nem elméletek kellenek, hanem harminc markos legény a gazdaság talpraállítására." http://www.atv.hu/gazdasag/20100218_orban_a_magyar_gazdasagnak_magyar_labakon_kell_allnia
Az ellenzéket lejáratták, módszeresen összegyűjtöttek (listák) egy felesért vagy egy tál gulyásért megvehető embereket , akiket az aktivisták amikor akció van (szavazás) az urnákhoz cipelnek akár a fülüknél fogva. Megvettek több mint 200 embert képviselőnek, akik nyomják a gombot. Aztán a harminc markos legény kitalálja hogy mire. De sajnos egy „ócska bolseviszta trükköt” a szakértelmet nagyívben kerülik. Pedig a szakértelem még szakadék szélén álló nyugat szerint (aki előtt járunk) is alapvető. Gondolom azért is áll a tönk szélén, mert a jó szakembereink is mind ide menekülnek és nem keletre.

Kibic37 írta...


PuPu, ez Neked szól :)))
(ha még nem olvastad)

„Adót szedni annyi, mint a lehető legkevesebb gágogás árán minél jobban megkopasztani egy libát.” (Jean-Baptiste Colbert 1619-83)

http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/418342_az_egytizedtol_az_egygigaig

Névtelen írta...

Goró Oszkárnak: nézd meg az internet számládat, a fene azt a sötét fejedet, ott van az ÁFA rajta, mit akartok még? Lenyúzzátok a bőrt a népről.Nyomorultak, ingyenélők, naplopók vagytok. Eisa

Plebejus írta...

3 hééééét pihi???????
Így ebből sem lesz semmi.... :(((((

Pedig Isten biz' reménykedtem.

hello írta...

Hogy kedvenc digitális analfabétánkat qrrrvára irritálja, hogy net lévén az MTI nem bír mindenkit a kívánatos szellemi sötétségben tartani, ezt még értem.
De hogy mellé koszosodjunk, büdösödjünk is meg (szappan, sampon, mosószer különadó), annak az értelme mi lehet?
Ha csak az nem, hogy ez által a kulturált országokban mindenhol fintorogva húzódjanak el tőlünk, ahogy politikai okokból tőle.