2014. október 13., hétfő

DIVIDE et IMPERA

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök annak, hogy végetértek a választások.
Persze ebbe belejátszik a mazochizmusom is, hiszen aki ma Magyarországon belpolitikával foglalkozik anélkül, hogy fizetnének neki érte, az vélhetőleg valamiféle pszichiátriai kihívással küzd.
A magam részéről én a mazochizmust választottam, mert a többi szóbajöhető opció ennél csak dehonesztálóbb, emellett azoknál a külső jelek is elég elrettentőek, hogy csak a nyelvlengetést hadd említsem meg, mely újra divatba jött.
Legalábbis a legutóbbi sohanemlátott és világraszóló diadal alkalmával Tarlós mellett állt valaki - azértse mondom meg, hogy ki, - akin ismét felülkerekedett a baj, és úgy nyalogatta a szája szélét, meg lengette a nyelvét, mint Vuk, ha a libapecsenyére gondol.

Mindenesetre ez az utolsó reményünk, csak bekattan végleg és bennfogják - habár attól tartok, hogy ez maga a wishful thinking, hiszen a Királyi Nonplusultra az első elejtett ötcentes hangjára egy atombiztos bunkerból is kitörne, úgyhogy ne keltsünk hiú reményeket.
Ez a koma le fogja nyomni Brezsnyevet, hiszen egy elemcserével elmegy akár heteken át is, közben magas fordulatszámon lop és két használata között nem kell ecetes lében tartósítani.

Mazochizmus ide, mazochizmus oda, a vesszőfutás nem egy kellemes sport, márpedig itt minden demokratának ebben volt része, lett légyen bármelyik demokratikusnak mondható valódi vagy kamupárt szavazója.
Azt még csak elviseli az ember valahogy, hogy verekednie kell, és az ellenfél üti, de a mi történetünk nem erről szól.
A szituáció távoli gyermekkorom világára emlékeztet, melyben tornatanárunk a rendetleneket szembeállította egymással, majd felszólította őket, hogy felváltva verjék pofon egymást, és nem is hagyhatták abba addig egymás gyepálását, míg mindkettő nem bőgött telitorokból.
Nem volt kellemes attrakció, csak az enyhített valamit a dolgon, hogy a barátok ettől még barátok maradtak, hiszen mindketten - és iskolatársaik is - tudták, hogy csak a kettejük felett uralkodó önkény miatt verték cipóra egymás fejét, eleinte gyengéden, majd később dühödten, merthogy ilyen az emberi természet.

A demokratikus oldalon ennél azért bonyolultabb, de egyszerűbb is  volt a helyzet, mert itt csak a szituációt kellett úgy megteremteni, hogy aztán szabad útja legyen a demokraták kibontakozásának.
Viszonylag hamar szembe lehetett fordítani Gyurcsány híveit az MSZP sértett veteránjaival, hiszen utóbbiak árulásként élték meg, hogy miután arra inspirálták előbbieket, hogy menjenek a büdös francba, de sebesen, azok hallgattak rájuk.
Tegnap még elvtársak voltak, mára ellenségek lettek, aztán szó szót követett és azok, akik odáig remekül elvoltak együtt abban a pártban, mely értéknek tekintette a sokszínűséget, legszívesebben bicskát vágtak volna egymás oldalába.


Aztán a többiek is beszálltak, a frissen alakult kamupártok is aktivizálták magukat, egy idő után kiderült, hogy mindenkivel szövetségre tudnának lépni, éppencsak Gyurcsány híveivel nem.
Csak az volt a baj, hogy azokat meg nem lehetett megkerülni, mert ők voltak ezen a térfélen azok, akik mégiscsak rendelkeztek valamiféle szervezettséggel Budapesten, márpedig itt Budapest volt szinte az egyetlen település, melytől a suttyó tartott, a többiben biztos volt, hogy megvehető kilóra.
Orbán megmondta: a cél a baloldal totális megsemmisítése, ezen ő Gyurcsányt értette, míg a nép azt hitte, hogy az MSZP került célkeresztbe.


Lószart Mama, hogy klasszikust idézzek, neki az MSZP nem volt ellenfél, sőt – a pártba beépített emberein keresztül velük végeztette el a piszkos munkát.
A vicc az egészben az, hogy menet közben Ferkónk eltáncolt a baloldalról, ami nem az Orbán-féle primitív pávatánc volt, hanem egy elegáns keringő, melybe - gyakran úgy tűnt – már ő maga is beleszédült időnként.
Nélküle a szocialisták olyanok voltak, hogy az embernek azonnal Torgyán hajdani hasonlata jutott eszébe, és maga elképzelte a vőlegényt - szerszám nélkül.
Így aztán Viktor rásegített kicsit a dologra, olyan emberek jelentek meg a politikai küzdőtéren, akiktől minden épeszű ember sikítófrászt kapott, ők aztán tették a dolgukat vadul.


Ki tudja, miféle háttéralkuk köttettek, ki kire kapott tűzparancsot, aztán azért ne zárjuk ki annak a lehetőségét se, hogy a frissen feltűnt politikai tényezők közül néhányan gyárilag ostobák voltak.
A vége persze az lett, hogy mire eljöttek a választások, addigra a választópolgár sugárban hányt ettől az egész bolhacirkusztól, a pozícióhajhászástól, a gyűlölködéstől.
Ha okát keressük annak, hogy miért nem mentek el választani az emberek, hát ez az egyik ok.


Gyurcsány távozásával az MSZP megszűnt vezető párt lenni, de ettől még rengeteg híve maradt, akik ettől kezdve nem Orbánt és rendszerét tekintették ellenségnek, hanem a DK-t és híveit – és ez fordítva is így volt.
Gyurcsány a pártszakadást követően egy színes, szélesvásznú demokrata párt vízióját vázolta fel.
Nem tartott sokáig az öröme, mert addig tökölődött, míg amit kitalált, azt szélsebesen lenyúlta Bajnai, aki kisfiús ábrázatához nem illő módon cseppet sem ártalmatlan, sőt.
Ellopta Gyurcsánytól a show-t, az összes demokrata összefogásának ábrándját, majd módszeresen szétverte azt, amit még létre sem hozott.
Mire távozott, addigra nem volt az országban két demokratikus érzelmű ember, aki szóbaállt volna egymással, az összefogás pedig az illúziók világába tűnt.


Kapott ehhez segítséget is, két kiváló kádert az LMP- től, akik akkor ellenkeztek, amikor Orbánnak kellett, és valóságos súlyukhoz képest aránytalanul nagy beleszólásra tettek szert a döntések során, miközben választót ötöt se hoztak.
Utolsó csapásként Gyurcsány a nyakába vette Fodor Gábort, ezt a hatszorbukott, tehetségtelen és lusta léhűtőt, aki hattagú pártjával ide-oda vonulászva a mai napig politikai tényező benyomását igyekszik kelteni.


Így aztán a demokraták mögött nem volt szervezett erő, csak Orbán érdekeinek megfelelően manipulált, torzsalkodó, békétlenséget, széthúzást és gyengeséget sugárzó katyvasz.
Egy párt legelkötelezettebb hívein kívül ki a fenének lett volna rájuk szavazni kedve?


A tárgyilagosság kedvéért meg kell jegyezzem, nem volt könnyű dolguk, mert a pocakos nyelvlengető az emberek egymással való szembefordításának Paganinije, egy zseni, aki képes Krisztust is szembefordítani az Atyaúristennel - e téren istenadta tehetség.
Állítólag ezt a képességét a kedves Papától örökölte, akinek hasonló képességeiről kollégai oly szép szavakkal emlékeztek meg a távoli orosz gázmezőkön végzett áldásos tevékenységét méltatva…
Ezzel a módszerrel vette át a Fideszen belül az uralmat, ezzel a módszerrel verte szét szövetségeseit, aztán áldásos tevékenységét kiterjesztette az országra, így lett mára két politikai Magyarország.
Ez volt szerintem a módszerek közül a döntő, mely a demokraták bukását okozta.


Szinte hihetetlen, hogy ez a primitív suttyó ilyen albérleti trükkökkel képes volt szétverni a magyar baloldalt – ugyan, ma még nem teljesen, de reménykeltően ütemesen folyik a mű befejezése.
Tóbiás ül a fán és határozott mozdulatokkal fűrészeli maga alatt az ágat, Gyurcsány lentről nézegeti, tetszene is, ha puffanna, de meg nem is – ő tudja ugyanis, hogy kár lenne a szocialistákért.
Pocakkirály meg nyelvét lengetve, csendesen rángatózva tervezgeti birodalmát, melyben reményei szerint soha nem fog lenyugodni a Nap.
Vagy ha mégis, ő akkor sem.
Nem, nem, soha!

:O)))

40 megjegyzés:

Unknown írta...

Yupp,oszd meg es uralkodj :)
Annak idejen jobban oda kellett volna figyelnunk az oskolaba.
Ellentetben a tul komplikalt matematikai kepletekkel-amit pl en a budos eletben nem hasznaltam egesz meghanyatott eletemben-
a tortenelem ismetli magat sajnos.Szeretnek egy legy lenni az iskolaban/ mondjuk 50 ev mulva/es tanuja lenni miket beszel a tortenelem vagy vilagnezetunk tanar az elmult par evtizedrolMert a tornenelem konyvet is a gyoztes irja :D

ps> Ugy erzem meg idobe telik hogy atragd magad a shown amit valasztasnak csufoltak :D :D

Névtelen írta...

Mecsoda vicsorgás!
Boldogság olvasni!
Pocakos nyelvlengető bekattan?

Ekkor ugyebár blogtulajdonos saját magát írja le!

De egyszer majdcsak elfogynak a vicsorgók.
4-5 év múlva már megint kevesebben lesztek ti meszes-töppedtagyú igazságosztó bajnokok.

Anikó írta...

Pupu én is így gondolom, ahogy most leírtad.
Nincs teendőnk más, mint valahogy megemésztenünk és túltenni magunkat a történteken.
Berendezkedni a túlélésre és reménykedni - ahogy Magyar Gy. is mondta Havas műsorában: Orbánnak 5 éve minden sikerül,
/nem azért mert ő akkora ász, hanem, mert hülye/gyáva/megalkuvó/pitiáner/kilóra megvehető/az ország, mert rengetegen nem ismerték fel, hogy a diktatúra és a demokrácia között kellett volna választani, ez az én beszúrásom volt/,
és mint tudjuk mindennek, a sikersztoriknak is vége szakad egyszer, majd valami apróságon, majd egyszer csak homok szorul a gépezetbe, mert így szokott lenni.
Mondhatnám ilyen az élet. /közhely/

Kibic37 írta...


Anikó, teljesen igazad van. Ilyen az élet. Ennek a rezsimnek törvényszerűen bukna kell. Ez annyira biztos, mint az, hogy holnap is felkel a nap. Nem tudjuk , nem tudhatjuk még mi fogja kiváltani a bukást, mint ahogy Csernobilt sem lehetett napra pontosan előre prognosztizálni. Csak azt, hogy azzal a technológiával egyszer be fog következni.
A tegnapi bloghoz is valami ilyesmivel próbáltam vigasztalni társaságunkat, csak kicsit későire sikeredett, és közben új blog született. De én is pont Magyar György szavait idéztem.
(Nagy szellemek ha ... :))))

Kibic37 írta...

A bloghoz:
PuPu, nagyon örülök, hogy tiszta vizet öntöttél a pohárba Bajnai és Fodor Gábor szerepét illetően. Különösen ez utóbbi alak van régóta a bögyömben. Azt hiszem emberben ekkorát még nem csalódtam, és lehet nem vagyok egyedül.
Orbán esetében sokkal tisztább a kép, mert róla messziről ordít a gátlástalan hataloméhség. De Fodor gyermeki ártatlanságot sugárzó képe, tiszta ideákat és vonzó gondolatokat tolmácsoló szavai tökéletes fedezéket nyújtanak az alattuk meghúzódó közönséges megélhetési gazembernek. Családom több tagjának és számos munkatársamnak egykor példaképe volt. Gyalázat!

sphagin írta...

Kedves PuPu !

Teljesen egyetértek veled.

Nem gondoltam volna, hogy a baloldalon csak ennyi ész szorul belénk.

Úgy van, ahogy írod, saját magunk alatt fűrészeljük a fát és még arra se hallgatunk, aki jót akar.

Ezt nem lehet csak szándékosan így csinálni, mert véletlenül lehetne jót is lépni !

Üdv sphagin.

Anikó írta...

Még annyit....
ez az ellenzék, a mai soha nem fog megújulni, itt ki kell forrnia egy teljesen új, fiatal, becsületes, és tisztességes politikusi rétegnek, akik másképp látják a világot, talán mert maguk is világlátottak lettek, és mert nem úgy szocializálódtak, mint a maiak.
A mai értelmiség java a Kádár rendszerben szocializálódott, ahol természetes volt a megalkuvás, az ilyen-olyan előnyökért ide-oda csapódás, miközben a szemük se rebbent és ez folytatódott a rendszerváltás után is.
Tisztelet a kivételnek!!!, de tudjuk, hogy volt nyolcszázezer párttag akiknek semmiféle meggyőződésük nem volt, csak jól helyezkedni és jól élni, na ezeknek a gyerekei vannak most a kormánypártban, és a baloldali formációkban is, valamint a meghatározó értelmiségi pozíciókban.
Azt látták amit, és azt tanulták amit otthon láttak, meg a környezetükben.
Nincs tisztesség a legtöbbjükben, volt és van viszont karriervágy, korrumpálódási készség, letaposás, keresztülgázolás, mindenáronvaló érvényesülés, érdekérvényesítés, azt hogy tisztesség...azt sem tudják mi az.

Vidéken, a vidéki embernek egy a fontos, hogy 2 csirkével vagy 1 disznóval, netán 1 hold földdel többje legyen, mint a szomszédjának, akkor már érdemes látástól-vakulásig robotolnia a családért, se nem olvas, se nem tájékozódik, az van, amit a helyi polgármester mondd, mert ha ellenkezik akkor ott helyben kicsesznek vele.
Tudatlanok és senki nem vette/veszi a fáradtságot hogy felvilágosítsa őket.

Végül, de nem utolsó sorban a cigányság, azt kell mondjam, na ők semmiről nem tehetnek, ők az életükért küzdenek szó szerint, persze hogy 2 kg krumpliért meg 3 csomag száraztésztáért bárki bármit csinálhat velük.
Ha viszont egyszer valaki - vagy közülük, vagy valaki más - veszi a fáradtságot meg az időt rá, kirángatja őket a fásultságból, a reményvesztettségből, és fellázítja őket, akkor itt égni fog a fél ország, mert ők is emberek, ők is magyar állampolgárok, ők is szeretnék ha a gyerekeiknek, unokáiknak jobb élet jutna... a 24-ik órának a végén vagyunk szerintem.

Kommentár nélkül.....
Az ATV Fórum c. betelefonálós műsorában hallottam tegnap, hogy Kőbányán és Miskolcon is megtörtént most az önkormányzati választás előtt, hogy egyik helyen 100.ooo.-Ft-ot a másikon 10.000 Ft-ot osztogattak, persze nem mondták ki mindig és mindenütt, hogy azért, mert ezért cserébe a fidesz emberére kell szavazni, de mindenki értette, hogy miért is kapja.
Vicsek Ferenc a műsorvezető próbálta rávezetni a betelefonálókat, hogy rendben, hogy elfogadták a pénzt, mert kinek nincs szüksége manapság akármennyi pénzre, de a szavazófülke magányában arra voksol akire akar, ott nem látja senki hová húzza be az x-et.
Kivétel nélkül azt válaszolták, hogy hát azt nem lehet, ha már egyszer elfogadták a pénzt...
ha meg előre megmondják a pénzosztónak, hogy ők másra akarnak szavazni akkor nem kapják meg a pénzt.
Ennyi.

talalom írta...

Sajnos Anikó, én attól tartok, hogy az a "homokszem" mi leszünk, és a gépbe beleszorulni akkor sem kellemes, ha ezzel megállíthatjuk a romboló gépezet működését.

Unknown írta...

PuPu, igen, mindenben egyetértek. Kivétel a Bajnai-témában, mert szerintem, ott a Szigetvári kavarta a szart. Hiszen most is hallhattuk, hogy azt mondta a Bokrosnak, felhatalmazással bír a baloldali pártoktól, hogy tárgyaljon vele. Közben....?

grund írta...

Ezek a Tóbiásék olyan balfaxok, hogy az már szinte fáj. Ő és társai Gyurcsányban látták/látják megújulásuk gátját, hát mit csináltak Gyurcsány 2011-es kiválása óta? Azóta is csak süllyednek, de azt permanensen teszik... Súgja már meg valaki Tobinak, hogy az igazi gátak még mindig ott tespedeznek közöttük, és ezek önként nem fognak onnan távozni, csak majd kihalnak. Gyurcsány épp azért lépett le tőlük, mert belátta, hogy azzal a társasággal bárminemű érdemi változást lehetetlen elérni. És lehet, hogy Botka is ezért nem vállalta eddig az elnökséget, többszöri biztatásra sem.

grund írta...

Még annyit az előzőhöz, hogy kíváncsi lennék arra, kik vették rá Gyurcsányt, hogy hátára vegye Fodor Gábort. Talán azok között lehetne keresni, akik azóta (a Pásztor-ügyre hivatkozással) nagy hangosan a DK-ra csapták az ajtót.

hello írta...

Nem biztos, hogy mindnyájatoknak tetszeni fog a véleményem:

A demokratikus ellenzéki oldalon ki-ki mást és máshogy, de nincs olyan vezető, aki valami orbitális baromságot nem mondott és/vagy csinált volna az utóbbi 1 évben (régebbre nem megyek vissza, mert az nem férne ide!)

Kezdem Gyurcsánnyal, és sorolom:
- Fodor "felkarolása" és a hátán a parlamentbe hurcolása
(Még meg se száradt a tinta a szavazólapokon, Fodor máris fölényesen, magas lóról legugatta őt Olgánál, ő meg ezen csak megbocsátón bazsalygott...
Én meg kis híján agyvérzést kaptam, és nagyon anyáztam, ezt végignézve.)
- A PuPu által is megfogalmazott tökölődése és az áhított, de sosem létezett békesség kedvéért a mindent sértést, rágalmat stb. lenyelő viselkedése is nonszensz.
- Olyan szinten ragadják el a saját vágyai, hogy pl. egy fórumon olyat bír mondani a hallgatóságának, hogy "Orbán málladozó hatalma"... És nem viccelődött! :-((
- Mint aki magnetofont nyelt, egyfolytában az összefogást hajtogatja - nem néz körül, hogy ugyan bizony KIKKEL?????????
- Azt Vadai Ági kottyantotta el, hogy nevet változtatnának - gőzöm sincs, miért és mire, de épp kezdik megtanulni a DK-t, meg hogy Gy.F. már nem MSZP-s - szóval ez szerintem politikai harakiri lenne részükről. Hogy az ilyen vérbajos ötletek kinek az agyából pattannak ki, nem tudom, de talán nekem így jobb is... :-((

- MSZP, Tóbiás:
Nem tudom, honnan szedik ezeket az extra észlényeket vezérürünek, de egyre katasztrofálisabb figurákat sikerül megválasztaniuk.
- Akinek van képe - no meg ennyi esze - nyilvánosan kijelenteni, hogy a legnagyobb elért sikerük a DK előretörésének megállítása, az méretes politikai analfabéta és/vagy ő is valamilyen más fizetési listán is ott szerepel...

- Az Együtt-PM-ről nincs mit mondanom: Bajnai felismerte, mire ment vele, el is húzott a biztonságos messzeségbe...


Szerintem, MOST a pártoknak egy darabig a maguk sorainak rendezésével és nem egymással kéne foglalkozniuk. Abból kiviláglana, a maga erejéből és képességéből melyiküknek mire futja.
Aztán 16-tól el lehet kezdeni gondolkozni azon, akiken akkor ez fog múlni, képesek-e valamire összefogni.
Bokrosnak is ezt ajánlanám.
Akire érdemes odafigyelni, hiszen 2 hét alatt el tudta hozni a szavazatok 1/3-át!

Jutka írta...

Engem az is nagyon elszomoritott, amikor az ATV megszolitott embereket,a valasztassal kapcsolatban kerte a velemenyuket, azt hiszem cask 1 volt aki vallalta az arcaval. A tobbi semmitmondo szavakat mondott vagy teljes tudatlansagrol tett tanubizonysagot. Szerintem tobbet mond az a teny, hogy megint milyen kevesen mentek el szavazni.
Ez teljes fasultsagot jelent. Mit szamitott a hirtelen gazdagga valt politikusok az emberek szemeben....... semmit.A Szanyi is bebizonyitotta, hogy semmivel sem jobb mint a Fidszes fiuk.
Elnezest a ekezet hianyokert de kulfoldrol irok.

Anikó írta...

...grund 13,50 és 13,59 teljesen egyetértek veled, ugyanezt gondolom:-)

sphagin írta...

Kedves hello !

Igen, Gyurcsány kiállt az összefogás érdekében és azon volt, hogy lehetőleg senkit ne hagyjanak ki. Így került szóba Fodor is. Az már más kérdés, hogy az előkelő helyet és a velük való megállapodást már az MSZP rendezte le.
Mit tehetett volna, amikor Fodor úgy viselkedett, mint egy elszabadult hajóágyú ?
Megmosolyogta, mert átlát rajta.

Tényleg elég türelmes a saját táborával szemben, mert tudja, hogy egyszerre nem lehet hideget is, meg meleget is fújni.
Az idő neki dolgozik és ő türelmes, messzebb lát mint a többiek.
Lehet, még tőlünk is!

"Orbán máladozó hatalma...."
Szerintem igaza van neki. Minden látszat ellenére, a máladozást az Orbán "sikerei" alapozzák meg. Az unortodox megoldásoknak már csak ilyen a következménye.
A választók jó részének tetszik, ezért sikeres, de az országot agyonvágja és ezért máladozik !

A jelen választási körülmények között nincs más lehetőség, békés eszközökkel, mint az összefogás.
egyszerűen nincs más megoldás ! Akkor is,ha a többiek ezt még nem látják és azt hiszik, hogy ha összefognak, akkor gyengülni fognak.
Vagy te tudsz jobbat ?

A legutóbb Varjú Lacitól kérdeztem meg a névváltozást, mint opciót.
Nem szerepel egyenlőre ilyesmi a terítéken, de ilyesmiről a kongresszus dönthet és nem valószínű, hogy elmenne egy ilyen ötlet odáig.

csakafidesz? írta...

hello-nak.
Először a tegnapi reakciómra adott válaszodhoz:
- Igen én még nagyon fiatal vagyok.
A háborúra ugyan már nem emlékszem, de 1956-ban 11 éves voltam. Különben is az ember annyi éves amennyinek érzi magát.
- Bartus L.-t érdemes olvasni. Egy kicsit túlfűtött, talán túlteng belőle a radikalizmus, de sok igazság van az írásaiban.
- A radikális megközelítése a dolgoknak nem irrealitás. Ma még szabályozott körülmények között lehetne valami lendületet adni a dolgoknak, de ha a szegénység lázad azoknak aztán beszélhetsz akármit, téged fognak először eltaposni.
- Nem csak arról kellene beszélni, hogy ŐK mit csinálnak rosszul, hanem arról is, hogy mi mit csinálnánk a helyükben.
Azt hiszem ez sokunknál már nagy fejtörést okozna!
- Egyébként Antal József néhai miniszterelnök mondta ki az igazságot. Egy méltatlankodó megjegyzésre azt találta mondani, hogy..."tetszettek volna forradalmat csinálni."
Ez, ami nálunk rendszerváltás ürügyén lezajlott az egy "operett"-forradalom volt csak,
ahol mindenki nyert és tulajdonképpen nem nyert senki. Tulajdonképpen nem volt megnevezhető vesztes, nem folyt a vér és nem volt rombolás.
Gondold végig, hogy egy igazi forradalom végén hogyan alakulhatott volna a társadalom képe. A társadalom győztesekre és vesztesekre oszlott volna, ahol az előbbiek feltétlenül uralkodtak volna az utóbbiakon. Következett volna egy konszolidációs folyamat, melynek a végén kiírták volna a demokratikus választásokat
Én biztos vagyok abban, hogy most nem tartanánk itt.
De nem kell reszketni. A mi hátralévő életünkre már az egyre fokozódó nyomor és az állandóság lesz a jellemző.

A mai témához csak annyit. A pártoknak sürgősen meg kell szünniük és meg kell alakulnia egy un. UNIO-pártnak Bokros L. ideiglenes vezetésével. El kell késziteni egy Alapszabályt, egy akciótervet és meg kell választani az ideiglenes testületeket.
Lehetőleg még ebben az évben meg kell kezdeni a felkészülést a 2018-as választásokra. Kapcsolatot kell teremteni a szakszervezetekkel és a civil szervezetekkel.
Megalakulás után azonnal meg kell kezdeni az utcai demonstrációkat és meg kell kezdeni az akciózást.

A ma még közömbös embereknek meg kell mutatni, hogy mindez értük történik. Ez éppen aktuálissá válik most azáltal, hogy megszüntetik a szociális ellátórendszereket, fizetőssé teszik az egészségügyet és állítólag megadóztatják a nyomorszintű nyugdíjakat is.
Lesz téma bőven, nem kell a "szomszédba" menni érte.

Röviden ennyi!

Donáto írta...

Csakafidesz?-nek
Remek ötlet! De nem lesz belőle semmi. Ahogy az áprilisi választás előtt is összeültek "egyeztetni" meg "újragondolni", hogy kinek mennyi hely fog jutni. Ha győznek!
És nem győzhetnek addig, amig olyan semmi alakok mint Mesterházy, Tóbiás, Szigetvári, Fodor, - a sor tetszés szerint sorolható, - ott lebzselnek a kondér körül. Ezek tehetségtelenek, de nem annyira, hogy a feltörekvő tehetséget nem tudnák állandóan a háttérben tartani.
Na. Ezt dobta ki nekünk a gép...:(

hello írta...

Megyek sorban:

Sphaginnak:

Elég jól és elég rég ismerem,
csak én tárgyilagosabb vagyok, te viszont mérhetetlenül elfogult vagy a DK-val és az elnökével is. Ezt már bizonyítottad az azóta kimúlt DK-fórumon is, amelynek a bezárásához szerintem nem kis %-ban a végtelen és meddő viták provokálása is hozzájárult.

Jó példa erre, hogy miközben én az OV "málladozó" hatalmára vonatkozó mondatot kritizálom - merthogy ebben az évben immár harmadszor borult narancsba az ország, amilyen "málladozást" a DK elég jól elviselne sajátmaga számára :-)) -, te rögtön az országra fordítod át, mentegetés gyanánt.
De mert tudjuk, hogy nem fogjuk egymást meggyőzni, és nem szeretném ezt a blogot a DK-fórumon zajlott huzakodás új színterévé tenni, ezt itt abba is hagyom.


Csakafidesz?-nek:

Egy 11 éves gyereknek elvben már lehetnek emlékei, ha történetesen szemtanúja vagy akár elszenvedője is volt az 56-os eseményeknek. Persze, ha olyan helyen éltél, ahová a cselekményeknek max. a híre jutott el, más a helyzet.
Ez a rohadt nagy vágyakozásod a forradalomra, ez utóbbira enged következtetni.
Javaslom, nézz meg a korszakról készült filmeket, és gondolkozz el rajta, annyira szeretnéd újra szétlőve, romokban, kiégve látni a városokat, az országot? Fegyverropogást, robbanásokat hallani mindenfelől, hullákkal az utcán szanaszét?

Van egy hírem a számodra: vagyunk ebben az országban elég sokan, akiknek ebből 1x elég volt, köszönjük, nem kérünk belőle!
Pláne, akiknek a II. világháború borzalmaihoz is "volt szerencséjük"!
Lehet, hogy neked és azoknak a forrófejűeknek, akiket Bartus a maga biztonságából rizikó nélkül uszíthat, nem drága az emberélet és a hazádat se kímélnéd meg egy forradalom pusztításától, de próbáld ki: találomra állíts meg felnőtt, pláne családos embereket az utcán, kérdezd meg tőlük, mit gondolnak erről.

hello írta...

Na, még annyit a gondolkodásod árulkodó irrealitásáról:

" A pártoknak sürgősen meg kell szünniük" - írod.

Ezt mégis hogy a fenébe képzelnéd?
Egy karmester intésére mindegyik párt vezetői egyszerre meghajolnak, hogy hölgyeim és uraim, ennyi volt, köszönjük a figyelmüket, és bedobják a törülközőt? A tagságuk meg egyből engedelmesen és fegyelmezetten 1 emberként eltüzeli a tagsági könyvét?

csakafidesz? írta...

Donato-nak
Azért egyvalakit kifelejtettél felsoroltak közül: (csak nem szándékosan?)
-Gyurcsányt!
Ő sem alkalmas arra, hogy bárminek az élére álljon.
Ezt éppen ebben az évben is bőven bízonyította.

Egyébként mit méltatlankodsz?
A fentiekben felsorolt pártvezetőket hozzád hasonló, jószándékú emberek választották meg, nem puccsal kerültek a helyükre.

Ne a felsoroltakat hibáztasd! Tedd felelőssé azokat, akik a kudarc ellenére hagyják, hogy továbbra is a helyükön maradjanak. Közülük azért nem mindenki megélhetési politikus.

A népet meg egyébként sem tudod leváltani! Egy fecske - de még 1000 se - csinál igazi nyarat.

Azt hiszem be kellene fejezni baloldalon a baloldali vezetők állandó szapulását. Be kell lépni valamelyik pártba és belülről kell tenni valamit!
Már mondtam jópárszor: - közel a 70-hez partvonalon kívülről én is meg tudom mondani, hogy egy adott helyzetet hogyan kellett volna kihasználni. A 16-oson belül állva már bonyolultabb a helyzet, mert nem csak egyedül én vagyok a pályán.
A zavaró körülmények befolyásolhatják a cselekedetet.

csakafidesz? írta...

Kedves hello!
Kénytelen vagyok azt mondani, hogy itt fejezzük is be.
Soha sem fogjuk tudni egymást meggyőzni.
Egyetlen érvet sem mondtál arról, hogy mi a megoldás.
Az pedig ami ezzel kapcsolatban mondasz, mármint "ebben az országban elég sokan, akiknek ebből 1x elég volt, köszönjük, nem kérünk belőle!" - nem érv.

Szerinted ki fogja a "tudatlan" tömegeknek elmondani, hogy merre van a helyes út.
Te és a hozzád hasonló széplelkek.
Na, ne röhögtess!
A tömeget csak az erő tudja meggyőzni! Mostanában is ez történik. Minél inkább erősödik a Fidesz, annál nagyobb tömeget láthat maga mögött. Javasolnám az É-Koreai állapotok tanulmányozását. Na én meg az nem szeretném!

civilhuszár írta...

A mi Ferink meg csendesen növeli pártját a megkeseredett szocikkal. A DK is megszerzett egy budapesti kerületet friss pártként. Pontosabban a XV.kerületben lett polgármester Hajdú László.
Bokros jobban meg fog erősödni, ha szereplését kihasználva felfuttatja pártját, majd ha sikerül, a szintén megerősödött DK vezérével Gyurcsánnyal koalíciót alkotva igencsak bele tudnak rondítani Orbán levesébe.

hello írta...

Lehet, hogy szerinted "széplélek" vagyok, én inkább józanul gondolkodó embernek tartom magam, aki iszonyodik az erőszak minden formájától.

Mi lehetne a megoldás felé vezető út?
A felvilágosítás, a meggyőzés eddiginél hatásosabb formái.
Arccal a fiatalok felé is. Náluk, nekik pláne fontos, hogy az ő nyelvükön, az ő problémáikról őszintén és nyíltan beszéljenek velük.
Nem fogok semmi újat kitalálni, csak azt javasolnám, amit évek óta zsolozsmázunk:
- Rövid, frappáns, világos mondatokat a komplikált, körüírt, elvont, elvi fejtegetések helyett.
- Nem általánosságban beszélni, nem csak fröcsögni az önkényre, hanem minél több, a célközönséghez minél közelebb álló, konkrét példával alátámasztani az állításokat.
- A lelkesítés során is a realitás talaján maradni, mert akit a vágyai magasába repít a mondandója, arra az a hallhatóság reakciója, hogy "ugyan már, na persze, ahogy azt Móricka elképzeli".
- Sok aprómunkával ellensúlyozni azt a generális népbutító tendenciát, amit ez a hatalom már az óvodától kezdve szándékozik kiépíteni és megvalósítani.

Ehhez bizony sok értelmes, felkészült, a munkát vállaló aktivista szükségeltetik.
Én ennek az erejére szavazok, ilyen fajta, elérendő tudati "forradalomra", és nem a fegyverekére.

csakafidesz? írta...

Kedves hello!
Nem a vita, hanem a ténymegállapítás szitjén:

- az, amit a fentiekben felsoroltál csupa általános közhely.

- ehhez a munkához soha sem lesznek meg sem a körülmények. sem pedig a felkészült, értelmes aktivisták.

- ne álmodozz feleslegesen, mert a ma Magyarországán emiatt csak kinevetnek. Nem hiszem, hogy ne tudnád, hogy kiket kellene észérvekkel meggyőznöd?

Ez igy nem megoldás, jobb ha leszálsz a "fellegekből".

Mi az a "sok aprómunkával kellene ellensúlyozni..."
Nem érzed, hogy ez egy mekkora lózung. Ki fogja ezt csinálni kinek az irányításával és főleg miből? Na, és mi az, hogy aprómunka?

Na ne kábítsuk egymást! Ha szabad kérnem.

hello írta...

Kedves Csakafidesz? - lehet, hogy ezt nevetséges álomnak tartod, én nem. Nem áltatom magam, akár beszálltam volna már évekkel ezelőtt a megszervezésébe is, de nem tartottak rá igényt.

Borzadok attól, hogy te viszont ezek szerint szívesebben látnád lángba borulva az országot az általad vágyott forradalom által.

csakafidesz? írta...

hello-nak

Azt, hogy nem tartottak igényt a szervező munkádra, ezek után egyáltalán nem csodálom.

A gondolataimat ne forgasd ki,
Senki sem akar lángbaborult országot, sok szerencsétlen áldozatot, mérhetetlen nyomort és keserűséget.

Amit leírtam az nem erre utal. A forradalom kifejezés nem feltétlenül csak ezt jelentheti.

Jól figyelj és értelmezd amit olvasol!
A Wikipédiából származik az idézet.
- "A forradalom gyorsan jövő, megrázó társadalmi jelenség, amely teljesen átalakítja a társadalmi és politikai intézményrendszert, vagy komoly kulturális, gazdasági áttörést hoz."

Ennyi és nem tóbb! Ezen filozófálj el egy kicsit!

Szerintem - és rajtam kívül sokak szerint - forradalmi változást az ellenzék jelenlegi helyzetében csak utcai politizálással lehet "kierőszakolni." A parlament nem alkalmas hely az érdekérvényesítésre.

Nem olyan bonyolult ez. Azt meg egyáltalán nem szeretem, ha vérengző vadállatnak néznek. Aki ismer az tudja, hogy aki nálam békésebb az bizonyára festi magát.

Góbé írta...

Egy-két gondolat a Fletó-fodor játszmához...
Gyurcsánynak minimum a hitelessége miatt is a teljes bővités mellett kellett szólnia. Ha csendben marad mikor őt már bevették, azzal támadták volna, hogy a nagy túrót akart széles összefogást, csak a hatalom kell neki. Mind morálisan, mind taktikailag helyesen tette hogy a későbbi torzsalkodásból kimaradt. Ha szól, megint csak azzal vádolták volna, hogy ő akarja megmondani a tutit, hatalomra tör.

kekec írta...

Kedves Csakafidesz (nomen est omen)
Gyurcsány nem alkalmas arra, hogy egy összefogás élére álljon? Oszt hol láttál te összefogást? Ennek a széthúzó brancsnak még jobban kidomborodott a "bája" attól, hogy MOST nem is törekedett ilyesmire.
Orbánnak "minden sikerül"? Több millió emberrel korcsolyázik vékony jégen, és azt ünneplik, hogy "még" nem szakadt be alatta!
Mi meg a parton sikoltozunk.

Névtelen írta...

"...aki képes Krisztust is szembefordítani az Atyaúristennel..."

A Olstein-Orsós-Orbán családnevek. Ráhel, Sára vezetéknevek. Vagy a vér nem válik vizzé?

csakafidesz? írta...

kekec-nek
Ha megtanulsz helyesen másolni, akkor nem sértegetsz azzal a latin eredetű mondattal,miszerint engem "a név kötelez".
A helyes névmegjelölésből ugyanis hiányzik egy fontos írásjel, ami a név egész lényegét megváltoztatja. Remélem nem kell megmagyarázni a kijelentőmód és a kérdőmód közötti különbséget?

E-rövid kitérő után a dolog lényegéről. Megkérlek arra, hogy jelöld meg a dátumát és időpontját annak amikor részemről elhanzott az idézett mondat. Szerintem te nagyon
összetévesztesz valakivel!

Gyurcsány képességeit tekintve van véleményem, amit már több soron kifejtettem.
Ő látszatra kemény, de egyébként egy kenyérre kenhető békés ember.
Ha nem így lenne, akkor nem történik vele mindaz ami 2006 után
folyamatosan történik.
Soha nem lépte meg még azt sem amit törvényesen megléphetett volna. Ő a "széplelkek" vezére egy örökös lúzer.
Természetesen én a politiki teljesítményéről beszélek, a magánéleti dolgait egyáltalán nem ismerem és az különben sem foglalkoztat.

Góbé írta...


T. Csakafidesz? !

Valóban én is úgy éreztem néha, hogy Fletó többször is, határozottabb kellett volna hogy legyen. Viszont mi innen, a perifériáról sajnos, - de lehet hogy hála Istennek - nem látunk bele minden apró, de lehet hogy jelentőséggel biró részletbe. Mindezek ellenére, az hogy kenyérre kenhető, főleg lúzer lenne, nagyon nem osztom.
És ahogy látom, viktátorunk sem, neki pedig - e dologban legalábbis - hihetünk.
Még egyszer hangsúlyozva, igy is rákiabálták még "szövetségesei" is, hogy vezér akar lenni. Képzeld mi van ha nem fogja vissza magát...

hello írta...

Bár nem látom értelmét a vitánk folytatásának, ezért csak egyetlen megjegyzés arról, mit "forgatok ki":

Előzőleg egyetértőleg ("ő mondta ki az igazságot" - idézet tőled!) hivatkoztál Antall József elhíresült megjegyzésére, amivel a bírálóinak vágott vissza: "tetszettek volna forradalmat csinálni".
Nos, szerintem ő ezzel nem épp a Wikipédiából idézett módszerre utalt... :-((

csakafidesz? írta...

Kedves hello!

Az, hogy néhai Antall József mit, hogyan gondolt erre már én is utaltam.

Olvasd vissza a hsz-om erre vonatkozó részét. Antall ezzel a mondatával nyílván azt is érzékeltetni akarta, hogy a "kommunisták" nagyon könnyen megadták magukat. Egy igazi harcban ugyanis nekik állt volna a zászló.
Aztán, másképp alakul minden ha ők győznek és az ország az akkor már MSzP vezetésével indul el a demokratizálódás útján.
Ehelyett az uralkodó párt utódpártja - a kerekasztal mellett győzedelmeskedőkkel szemben - karanténba került.
Nagy kérdések ezek, de erre már soha sem kapjuk meg a választ. A többi meg csak spekuláció! A " mit lett volna, ha" kezdetű mondatok egyébként is értelmezhetetlenek.

csakafidesz? írta...

T. Góbé!

Ha egyetlen dolgot tudsz mondani, amiből a "kedves" politikusod 2006 őszét követően győztesen kerúlt ki, máris meggyőztél!

hello írta...

Kedves Góbé, nem tudhatjuk, mi miként zajlott le, de ha netán az összefogás árául Fodor a parlamenti képviselői helyet szabta meg, az egyrészt eléggé árulkodó lehetett volna a jövőre nézvést, de meg mekkora "tömeget" is hozott be ebbe az addigra már (szépreményű M.A.-val az élén) ordítóan veszett fejsze-összefogásba?

Szóval nagy biznisz volt! :-((

Jó, tudom, utólag könnyebb okosnak lenni.

Góbé írta...


T Csakafidesz? !

Mondjuk éppen tudok. Előrebocsátom, nehogy félreértsd, igazán nem az ellenkezés motivál, inkább a tárgyilagosság.

Értem a maliciát, de a "kedves" jelző itt nem helyénvaló. A helyes megfogalmazás, hogy értékelem. Csakúgy mint Bokrost, az mszp-ból a Braunt, Újhelyit, Tüttőkatát, vagy Kunhalmit. A Karácsony is értelmes, de még kialakulatlan s mintha sodródna ide-oda.

Szóval Fletó győztesen került ki a az mszp korrupt, megalkuvó, őt a fidesszel vállvetve amortizáló többségi szárnyával folytatott csatából, azzal hogy az intelligens, a posványba beragadni nem kivánókkal megcsinálta azt a DK-t, melyet évekig 1-2 %-on mértek. Tette ezt úgy hogy az atv, a hvg is amortizálta, a klubrádió meg a népszabadság is fikázta éveken át. Eközben nem mocskolt, csak mosolygott, s a Dk jelenleg 8-10 %-os középpárt.
Nézd meg a baloldalt! Az mszp ha igy folytatja el fog tünni. Együtt-PM ? Valószinüleg most fog szét-, majd még összébb szakadni. Bajnai eltünt, a Szolidaritás elsorvadt...
Hidd el, kell az a DK.

Góbé írta...

Hello !

A fodor "bevitelével" kapcsolatos véleményemet 06.68-as bejegyzésben leirtam, fenntartom. Az egy kényszerhelyzet volt, fodor nemtelen viselkedésére nincs magyarázat.

csakafidesz? írta...

T. Góbé!
Minden tiszteletem mellett a válaszodat nem tudom elfogadni.

Az, hogy elszakadt és új pártot alapított még nem a közösség érdekében tett hasznos tevékenység.

Később azzá válhat, de most még...szinte semmi.

hello írta...

Csakafidesz? -nek:

Ahogy Góbétól 1 pozitívumot kértél, én meg hadd kérjelek arra, mondj a magyar történelemből egy győztes, azaz végeredményében nem a vérbe fojtásával végződött forradalmat.

csakafidesz? írta...

hellonak röviden.

Volt ilyen több is. ami hosszabb rövidebb ideig győztesnek látszott csak az egyetértés hiánya miatt hamar elbukott.
Aztán győztes volt a '56-os forradalom is, de két héten belül győzött a túlerő.

Jelenleg még a 2010-es "fülkeforradalom?" tartja magát, de ki tudja meddig tart és ki tudja milyen véget ér.

Egyébként mondok néhány közhelyet:
"Örökké tartó boldogság nem létezik".
"Minden kezdetnek van vége"
"Semmi sem tart örökké"

Végül mondog ezeknél egy elszomorítóbbat is:
- "Megszületünk, élünk és megmeghalunk. Ennyi!"

Tehát a fentieket összefoglalva "ami egyszer megszületik az a születése pillanatában már halálra itéltetik!"

Ami viszont csak rajtunk múlik az, hogy a köztes időt mivel töltjük ki.