2014. október 25., szombat

FEJÉTŐL BÜDÖSÖDIK A LÁB

Eltelt már pár nap azóta, mióta az Egyesült Államok egy volt elnök és a jelenlegi elnök udvarias figyelmeztetése  és az arra adandó válasz hiánya miatt beleköpte véleményét – lassan, szótagolva, hogy még ő is érthesse - Orbán Viktor pofájába: korrupt, harmadik világbeli rendszert építettél, nem marad következmények nélkül!
Nem örülöm neki túlzottan, mert ez már csak úgy szokott lenni, hogy ami jó – például The Famous Goose whisky – azt a nép képviselői útján fogyasztja, akik ennek fejében a borfogyasztást szívesen átengedik hálás népüknek, felkínálva neki a Sóska Tablettás Cuvéet, mely fele részben sóskából, fele részben meg cirokseprűből, borkősavból, Viagrából és használt tornacipők extraktumából lett házasítva.
A végén mindig a kisember feje fáj, ősi tapasztalat ez…

Jellemző a magyar mentalitásra, hogy a korrupció mibenléte tulajdonképpen senkit sem érdekelt, valaki bedobta a köztudatba, hogy két amerikai céget akart megzsarolni hat ember, köztük Habony Árpád és Vida Ildikó, a NAV elnöke, és őket az Egyesült Államok kitiltotta a területéről.
Orbán is megszólalt, szerinte magánszemélyek és a kormány alkalmazottai is vannak a listán, ezért szerinte részben magánügy, részben pedig közügy az amerikaiak eljárása.

Szerintem meg ez tisztán közügy, merthogy az államnak a törvénysértést hivatalból üldöznie kell, és ilyen szempontból közömbös, hogy a bűnt Kalányos Gáspárné követte el egy tyúk ellopásával vasárnapi ebéd jogellenes elkészítése céljából, vagy Vida Ildikó, az adóhatóság vezetője, hivatali beosztásával visszaélve, saját és tettestársai vagyonának gyarapítása céljából.
Emellett csak a cowboy-filmeken van olyan, hogy a rablóbanda hat tagja látványosan egymás mellett lovagol a prérin, hogy elvegye a Világszép Mary tehénitatóját, megpocsékolja őt, húgát, hű öreg béresüket és az örömét nehezen leplező nagymamát.
A korrupciónál inkább a négyszemközti beszélgetések jöhetnek szóba, ezért is oly nehéz rábizonyítani a tettesekre a dolgot.
Ha itt az elkövetők hatan vannak, akkor az nem egy korrupciót valószínűsít, hanem minimálisan is hatot, de ezt értsük csak az Egyesült Államok cégeire, mert a német, francia és a többi cég kapcsán egyelőre még nem tiltottak ki senkit az érintett államokból.

Azt mondják, hogy az érintetteknek stratégiai partnerséget kínálnak, ha kis pénzzel megtámogatják a magyar maffiát – ha a stratégiai partnerek számából következtetünk vissza a bűncselekmények számára, akkor nagy a valószínűsége, hogy a kitiltások befejeztével a magyar politikai elit számára már csak a Plutón marad beutazásra alkalmas hely.
A tettesek jelenleg hatan vannak, pedig a gonoszoknak heten illik lenniük, habár ha hozzáadjuk a létszámhoz a bűnbanda vezérét is, akkor ki is van a létszám.
De itt ez sem érdekel senkit, mert itt az érdekel mindenkit, hogy ki dobta fel őket, pedig az kellene, hogy érdekeljen mindenkit, hogy mi a helyzet a kormányfő érintettségével az ügyben.
Merthogy az érintettek mind-mind az ő emberei, Vida Ildikóstól, Habony Árpádostól, és csak a nagyonhülyék hiszik azt, hogy nem az ő tudtával, engedélyével, utasítására próbálkoztak a pénzverdén kívül pénzt csinálni a Család megbízottai.
Habony nélkül a mellékhelyiséget sem keresi fel Orbán, akinek Vida Ildikó is régi bizalmasa, jogász, aki egykori Bibó-kollégistaként Orbán és Simicska közvetlen harcostársa volt - jelenleg éppen szökik az újságírók elől.
Mindenesetre érdekes és jellemző, hogy az USA budapesti ideiglenes ügyvivője úgy beszél a magyar tisztviselőkkel és tisztviselőkről, ahogy a tolvaj cseléddel szokás, aki nem csak lop, de nagy a pofája is.
Hát, most majd kisebb lesz.

Azt is mondta az amúgy jogvégzett, de azóta sokat felejtett Orbán, hogy “miután Magyarország jogállam, bizonyíték nélkül nem lehet eljárást indítani, ez azt jelentené, hogy nem tudjuk megvédeni a saját állampolgárainkat”.
Meg, hogy
“Magyarországon zéró tolerancia van, így ha korrupció gyanúja merül fel, és bizonyítékok kerülnek elő, akkor a magyar hatóságoknak kötelességük lépni az ügyben.”
No, ez így sík marhaság, innen már csak egy lépés, hogy egyenesen beismerő vallomást írjon elő egy eljárás megindításának előfeltételéül.
Ha állami vezető ellen gyanú merül fel, akkor nyomozást kell indítani, ha a gyanú beigazolódik - alapossá válik - akkor át kell adni az ügyet vádemelésre az ügyészségnek, ha az vádat emel, akkor lesz a gyanúsítottból vádlott, majd a bírósági eljárás végén elítélt, vagy felmentett.
Habony esetében képzeljük el, hogy Kissinger lehúzza valamelyik külföldi vállalatot, csak Kissingernek nem volt akkora befolyása az Elnökre, mint Habonynak van a kis hepciásra.
Hagyta volna szó nélkül Amerika?
És Kissingert vonták volna felelősségre?
Ugyan…

És nem kell az amerikaiakra mutogatni, nem Azerbajdzsánból tiltottak ki korrupció miatt kormányközeli embereket és magas beosztású állami tisztviselőket, hanem a világ vezető hatalmának területéről, ez pedig éppen elégséges ok és indok lenne az eljárás megindítására.
Bizonyítékokat meg majd produkál a nyomozás, mert ha nem, akkor Amerika azt is hiheti, hogy Orbán hazugsággal vádolja Obama adminisztrációját.
Emiatt lehet, felúszna a Dunán az USS Enterprise repülőgéphordozó is, mely ellen természetesen be tudnánk vetni a Hapcit, de kockázatos, kétesélyes játszma lenne.

Egyszóval, nem lenne baj, ha valaki végre feljelentést tenne, egyrészt az Ügyészség ellen kötelességszegés miatt, másrészt a kormányfő ellen, korrupcióban való részvétel gyanúja miatt, mert ne feledjük, ezek nem tervezett, hanem részben végrehajtott cselekmények voltak, és egyelőre élnek még a tanúk.
Lehet, ez annak is köszönhető, hogy amerikai állampolgárok.
Ha magyarok lennének, lehet, már leesett volna egy karton Vénusz, meg egy flakon Floriol a magánrepülőgépükről, és mikor kiszállnak összeszedni a cuccot, akkor egy ismeretlen felségjelű MI-24-es, melyet egy Lindbergh nevű kettős állampolgár emlékműve vezetett, halálra gázolta volna őket.

Szarban van a Vezér, ez az internetadós terelés se jött be.
A vicc az lenne, ha ebbe bukna bele, nem a korrupcióba, de hát így jár, aki nem emlékszik a Vizitdíj nevű, rendkívül hülye szellemre, melyet pedig ő szabadított ki a palackból.
Ki miben vétkezik, abban bűnhődik, tartja a nép bölcsessége.
Az USA kiadta a „Meghunyászkodni!” parancsot, Orbánnak nem sok választása maradt, hiszen annyi kedves ügyet gyűjtött össze az idők folyamán, hogy túl sokat okoskodni nemigen áll módjában.
Már csak attól kell tartani, hogy Habony hasbarúgja az amerikai ügyvivőt.
Vagy Obamát.
Ez egy erős kurzus, majd meglátjuk, ki nevet a végén!

:O)))

22 megjegyzés:

kekec írta...

Na csak vigyázzunk, mert készül a vundervaffe bevetésre!
http://444.hu/2014/10/25/beveti-a-kormany-a-bencsikraketakra-szerelt-taktikai-nuklearis-fegyvert-a-bekemenetet-2/
A kommenteket külön is figyelembe ajánlom. Ezek a vezényszóra egyként bégető birkák....! Remek

csacsa61 írta...

Igen,itt már csak a birka-kommandó segíthet......

James Bond írta...

PuPu, erős a gyanúm, hogy a korrupciós bili kiborulása (ami Orbánék balfaszsága, hiszen ha a Napi VG nem ökörködik, az USA nem hozza nyilvánosságra a dolgot) mögött sokkal komolyabb dolgok vannak. Persze, a rezsim korrupt mivolta is rendesen piszkálta az amcsik csőrét, főleg, amikor amerikai cégeket próbáltak megzsarolni ezek a büdös lábú gengszterek. Ne feledjük, hogy a korrupció náluk is létezik, de üldözik keményen, és kormányzati emberek is bevonultak már ilyesmiért a Sing Sing lakóparkba. A demokrácia letaposása sem váltott ki odaát osztatlan lelkesedést, valahogy erre ők nagyon allergiásak. De igazából szerintem Orbánék linkeskedő hintapolitikája (kint is vagyok, bent is vagyok) verte ki a biztosítékot. A Putyinhoz való dörgölőzés (különösen a paksi ügy) már stratégiai problémákat okozhat a NATO-nak. Állítólag Pesten már több annyi orosz ügynök hemzseg, mint Bécsben, pedig ott is akad néhány. A különbség csupán annyi (és itt kapcsolódik a dolog a korrupcióhoz), hogy nálunk némi készpénzért minden eladó. És ez már átlépte az ingerküszöböt. Az USA nem Brüsszel, velük nem lehet sokat szarakodni, ha valaki egyszer kihúzza náluk a gyufát, annak előbb-utóbb annyi. Ez a hülye mini-Duce meg már elhitte, hogy tényleg ő fújja a passzátszelet (Olvastam néhány hete hűséges seggnyalója, Lánczi András nyilatkozatát a Népszabóban, ahol nevezett ánuszbanturkáló azon lelkendezett, hogy rövidesen egész Európa Viktort fogja csodálni és utánozni...). Mivel sikerült az egész államapparátust (beleértve a külügyet és a titkosszolgálatokat is) a saját szintjéig leamortizálni, most áll, mint a f@sz a hidegvízben, és fogalma sincs, mit kellene csinálni. A kis kakadufrizurás táskacipelőnek, akiből kükümminiszter lett halvány fingja sincs arról, mi az a diplomácia, nincs is min csodálkozni, hogy Washingtonból úgy vágták ki, mint a macskát (De jól jönne most legalább egy Martonyi, az is gerinctelen, mint a meztelen csiga, de legalább tudta, hogy egy fogadáson melyik kézbe kell venni a villát, és melyikbe a kést).

Szóval, szerintem ezt elkúrta a Mi Boldogságunk. Hogy klasszikust idézzek: "Nem kicsit. Nagyon!" Dőlni fog, és vele együtt dominóként minden eldől. Bizonyos jelek azt mutatják, hogy már a körökön belül is megindult az erózió. Elég beleolvasni a törpe Facebook-oldalába. Érdekes bejegyzések olvashatók ott!

Ráadásul ezzel az internet-baromsággal belekönyökölt a fiatal korosztály lekivilágába, de alaposan. Róla köztudomású, hogy digitális analfabéta. Ezek a fiúk és lányok a MANYUP lenyúlására csak legyintettek (hol van az még!), és a dolog nem érte el az ingerküszöbüket. De a net az más. Az a mindennapi életük része. Letöltenek, csetelnek, leveleznek, vásárolnak a neten. És ide tette be a szaros csizmáját a Vezér. Ráfázik...

öcsike írta...

Kedves Pupu bácsi!
Apukám ma elvitt délben a terepjárójával ebédelni. A Négy Szezon nevű szálloda éttermébe mentünk.
Két néni várt minket ott, az egyik szőke hosszú hajú volt, a másik meg fekete.
Az előbbit apu úgy mutatta be, hogy ő a kommunikációs igazgatója. Nagyon szép néni volt és folyamatosan beszélt és amikor beszélt soha nem pislogott. Azt mondta, hogy ez a szakmájával jár.
A másik néni, a fekete hajú, meg apu szerint - megpróbálom ismételni, - meg né-pe-se-dés po-liti-ká-ért felelős államtkitkár. Neki olyan szük volt a ruhája, hogy majd szétrepedt rajta. A ruha is rövid volt rajta, kilátszott majdnem az egész combja és a térdétől fölfelé tetoválás volt rajta, hogy MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJE - a többi nem láthattam, mert az már a bugyijában folytatódott.
Róla apu egy óvatlan pillanatban megjegyezte, hogy tudod ki ő? Takony Árpád volt menyasszonya! És kacsintott hozzá...
Az ebéd után apu rengeteg pénzt fizetett és tüntetőleg adott a pincérnek tízezer forintot borravalónak.
Ebéd után elbúcsuztunk a két nénitől és apu hazavitt az Akácfa utca 32-be.
Még utánam szólt, hogy mond meg anyádnak, hogy az e havi tartásdíjat, majd a jövő havival együtt utalom át neki, mert most egy kicsit pénzzavarban vagyok.
Hát ennyi történt ma velem.
Kezit csókolom Pupu bácsi: öcsike.

asta írta...

Most olvastam két cikket. Az egyik egy német nyelvű újság... holnap újra megnézem.. ott kiterítették a teljes listát. amelyben Lázár János és Heim Péter és az új miniszter ( gazdasági vagy a franc tudja melyik) is szerepel. Ez tényleg nagyon ciki.
De még cikibb az Index elemző cikke, micsoda szinte kilátástalan helyzetbe sikerült lavírozni az országot. Egyszerűen fel nem foghatom, mégis mit gondoltak ezek az analfabéták, hogy egyszerre két nagyhatalommal kezdtek ki. Ezt nem lehet megúszni. Most már olyan mélyen benne vannak, hogy eljutottak addig a pontig, amikor bármelyik megoldást is választják fel fognak morzsolni bennünket. A legkisebb baj, hogy éppen a nagy függetlenség fog elveszni. Vagy így, vagy úgy.
Ezt megszívtuk feleim! De nagyon!... és a birkák még mindig bégetnek, mert fel sem fogták, mibe keverték a hazánkat dilettáns, lelkiismeretlen és nagyon buta politikusok. Azt hiszik, hogy az a stílus, amit itthon sikeresen alkalmaztak, elég lesz ahhoz, hogy elkerüljék a nagyon súlyos következményeket.. .nagyon meg fogjuk fizetni az árát..
Engem az nem vigasztal, hogy ha nem képesek valami ésszel rendelkező lényt előhúzni, aki ért a diplomáciához is és sikerül tompítani valamit, könnyen börtönben találhatja magát jópár főokos.

Kibic37 írta...


Az a Feledy Botond cikk az Indexen valóban igen kemény. És ami súlyosbítja a helyzetet, hogy átkozottul nehéz lenne vitába szállni vele.
Ebből nem lehet jól kijönni. És nem csak a csüngőhasúnak ...:(((

http://index.hu/velemeny/2014/10/25/mi_lesz_most_magyarorszaggal/

Kaskötő István írta...

Ezekután lehet-e csodálkozni?
Niagara Falls, Kanada.
A fogtechnikus megkérte a lányomat, hogy ne szólítsa "Laci bácsinak" mert nem szeretné, ha valaki megtudná, hogy magyar. (lévén Varga, elmegy spanyolnak is)

hello írta...

Még a birkakommandó se kell hozzá, tegnap saját fülemmel hallottam a magánszorgalomból bégetett, aktuális mantrát, hogy hülye amerikai törvény, hát persze, hogy a kormány nem lép, ha nem mondják meg neki, kik a hunyók.
És hogy minek ezen ennyire kiakadni, mindig minden kormány ezt csinálta és csinálja.

Meggyőzni az ilyet? Kinyitni a szemét + az agyát? Kizárt. A Fekete Lyuk sötétsége ahhoz képest Las Vegas esti fényben.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy és hány ilyen él a 93 ezer négyzetkilométerünkön? Csoda, ha ott tart az ország, ahol? Orbánék erre a színvonalra bazíroznak, és be is jön nekik... :-(((

Donáto írta...

Úgy dolgozunk, ahogy focizunk...
Az eszem megáll, amikor olvasom a 444.hu-n, hogy az MTK megalázta a Puskás Akadémiát! Vagyis Felcsút futball csapatát.
Meg, hogy a Deutsch Tomi az egyik VIP szektorból a félidőben átment a másik VIP szektorba!
Mi ez? Egy sz@r ki magyar falu amelynek van 1800 lakosa, amiből jó esetben 180 ember tud meccsjegyet váltani. Az is csak azért, mert láthatja Viktort! Élőben. Amint CIA ügynökök és KGB tisztek gyűrűjében köpködi a szotyolát...
Az pedig, hogy az MTK-n nem látszik, hogy valamikor olyan mezben fociztak Gellér. Lantos, Börzsei, Sándor, Hidegkuti nevű magyar sportolók, - csak hab a tortán.

Kibic37 írta...

Kedves Donáto!

Amiről írsz, az maga a SZÉGYEN. Így csupa nagybetűvel.
Csak mellékesen mondom, hogy azért az említett szereplőkről nagyobb tisztelettel is írhatnál. Például azzal, hogy nem holmi "Tomi"-nak titulálod, hanem becsületes családi nevén nevezed. Így:
Deutsch hol Für hol nem Für Tamás!

Wolk írta...

"Orbánt nem tudja megbuktatni az USA, nem tudja megbuktatni az EU és nem tudja megbuktatni Oroszország sem. Akkor talán maga a magyar nép?"

http://koznaplo.blog.hu/2014/10/25/van_egyaltalan_olyasmi_amibe_orban_belebukhatna

Anikó írta...

Jó írás... remélem ezek a szemetek már pakolják a családi ezüstöt és tervezik a menekülési útvonalat Azerbajdzsánba, gondolom a fáradt mosónő kinézetű Vida és a másik "bájos" boszorkány előre mentek szálláscsinálónak:-))))

Névtelen írta...

Sem. Aki korábban -már a rendszerváltás után- töltött hosszabb rövidebb időt a volt Szu.tagköztársaságok valamelyikében láthatta, hogy a korábbi szoc.láger-beli országok szerepét az amerikai,brit,német stb. konszernek - a Chevrontól a Fluor Danielen át a General Electric-ig- nagyon gyorsan elfoglalták. Talán most, hogy a szankciók folytán visszaszorította őket Oroszország fájó, hogy a magyarok piacot akarnak ott visszaszerezni?

magyarmagyar írta...

Feleim, Al Capone is egy szimpla adócsalási ügybe bukott bele!

csakafidesz? írta...

Wolk-nak.
Ez az okoskodás is úgy marhaság ahogy van.
Nehogy már isteni tulajdonságokkal ruházzunk fel egy olyan embert, akit egy jól kiválasztott pillanatban a CIA is nyom nélkül el tudna tüntetni.
Elhatározás kérdése az egész.
Tudod mi lennee itt a Fidesz táboron belül? Fejetlenség!
Nem magyarázkodna itt senki, a vezetők menekülőre fognák az egész rendszerük úgy omlana össze mint a kártyavár.
Nagy összegbe mernék fogadni, hogy ott ahol ezt intézik, alternatívaként már ez az opció is felmerült.
Csak most még ők is kivárnak, hátha történik valami. Aztán, ha sokat szívózunk, akkor megelégelik és meglépik amit kell!

magyarmagyar írta...

Ja,és jó lesz hozzászokni a gondolathoz, hogy annyi átküzdött évszázad után Magyarországnak elérkezett a teljes megsemmisülés ideje. Lehet beszántani, pár évtized múlva sarjadhat élet majd talán a nagy magyar ugar helyén. De az már nem "magyar" élet lesz...

morzsi írta...

magyarmagyarnak tisztelettel!
Volt egy híres francia gondolkodó, aki egyszer azt találta írni, hogy
"elsősorban ember vagyok, másodsorban francia. Szükségszerűen ember és véletlenül francia..."
Nem érdekes?

hello írta...

A József nádor tér színültig volt, majd a végén a tömeg elindult a fideszszékházhoz.
(Én csak a Bajcsy-sarokig bírtam, de a rengeteg fiatal nyilván végigment.)

Kíváncsi leszek, a média erről mit fog mutatni.

magyarmagyar írta...

Kedves Morzsi! Szerintem egyről beszélünk, vagy nem? Én elsősorban ember vagyok, és csak másodsorban magyar! A másodsorban-ra mostanában nem vagyok büszke... Ne tévesszen meg a nicknevem! Tudod, irónia is van a világon. :-))))

Névtelen írta...

Donátó - és azt olvastad, hogy a felcsúti pályából eltávolítottak egy vaskampót, amely feltehetőleg a PÁLYAFŰTÉS része lehet?
Még egyszer: pályafűtés?!
Amikor télen sorra fagynak meg a hajléktalanok és a kisnyugdíjasok?

hello írta...

http://nepszava.hu/galeria/919-48-orat-adtak-a-kormanynak---kepek---kepgaleria/fullscreen/

Wolk írta...

Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó tegnap egy Washingtonban készült fotóval bizonyította a Facebookon, hogy Amerikában tartózkodik. Aztán a fotoshopnak köszönhetően a Wall Street Journal feltűnik a Holdon, az afrikai dzsungelben, green screen előtt egy filmstúdióban, és persze Vida Ildikó NAV-elnök is beleolvas a Wall Street Journal-ba, jelezve, hogy ő sincs ám kitiltva.

Ja,.. a miniszterelnöki főtanácsadó egyébként állítólag nem is tud angolul.