2015. január 6., kedd

HOGYAN TOVÁBB

Gyakori kérdés, hogy rendben van, utáljuk Orbánt, de hogy lehet megbuktatni?
A kérdésre egyedül érvényes választ nem lehet adni, esetleg fel lehet vázolni a lehetőségeket.

Az első változat a klasszikus módszer, számos példa van rá, szépirodalmi feldolgozására is rengeteg.
Ehhez a változathoz nem kell nagy tömegtámogatás, helyette hasznosabb egy puska.
Vonatkozó szakirodalom: A Sakál napja.
Nem egyszerű a dolog, a szakirodalomban az ügy összes buktatója megtalálható, a diktátorok meg amúgy is paranoiás népek.
Akit a sors nekünk utalt ki, az sem mentes ettől, már első regnálása alatt is bezavarták a népeket a peronokról, mikor az állomásokon áthaladt az előfutó mozdonnyal és a levegőből harci helikopterrel biztosított különvonata.
Kedvenc ruhadarabja a páncélozott alsógatya.
Így aztán meglehetősen nehézkes arra hivatkozni, hogy a nálunk található, puskának látszó tárgy tulajdonképpen a HAJRÁ VIKTOR! feliratú tábla tartórúdja, habár a Sakálnak bejött valami hasonló.

A másik változat a forradalom.
Bevezetőül csak annyit, hogy egyrészt forradalmárkodni veszélyes üzem, a forradalmárok elhalálozási aránya a normál népességhez képest többszázszoros.
A forradalom randalírozással jár, jobb esetben az anyagi javak átcsoportosítása nélkül, rosszabb esetben a javaid felajánlod a forradalom céljára.
Kirakatok betörve, utcán halottak, rosszarcú hazafiak a nyakukban fegyverrel, szakadt honleányok árulják forradalmi hevületüket, egy hét után nincs élelmiszer, az idősebb generáció elkezd tűzkövet árulni, a fiatalabbak előszedik a dugipiát.
A jobbik aktivistái nyilaskeresztes karszalaggal a házakat járják, gyűjtik a liberókat, cigányokat, zsidókat, 
Erger-Bergert énekelve cipelik a rablott szajrét.
Mikor jön a csősz hazazavarni mindenkit, akkor az utcákon temetetlen holtak hevernek, a házak romokban, a fákon akasztott emberek lógnak és a határátkelőkön megugrik a forgalom.
Ha a rendcsináló tehetséges, akkor tíz év után rend lesz, ha tehetségtelen, akkor huszonöt év után ugyanitt tartunk.

A harmadik változat a legnehezebb, mert ehhez dolgozni is kell.
Mint a Nagy Fülkeforradalmár óta tudjuk, egyszer kell csak választást nyerni, de akkor nagyon.
Kétharmad kell, és akkor csodát lehet tenni, például meg lehet változtatni az Alaptörvényt, el lehet zavarni a kulcsfigurákat – nem részletezném, de erre rá kell készülni, és komplett forgatókönyvvel kell rendelkezni, személyekre, időpontokra és feladatokra lebontva, mert egy ilyen akció nem kedvez az improvizációnak.
Namármost, mai ellenzéki politikusaink közül a baloldalon jelenleg egyetlen ember sincs, aki ennek az igen aprólékos munkának a kidolgoztatására alkalmas lenne, úgyhogy ennek a változatnak sincs sok realitása holnap-holnapután, sajnos, pedig ez a lenne a legkedvezőbb az ország érdekét tekintve.


A negyedik lehetőség a palotaforradalom, mikor saját elégedetlen vazallusai távolítják el az uralkodót. Ennek van némi esélye, de ez sem túl kedvező az ország számára.
Esetleg adnak neki egérutat, meg egy láda baltát, hogy újrakezdhesse az üzletet Bakuban, a hatalmat pedig átveszi – mondjuk – Lázárjanó, akit egy hónap múlva levált a Kocsis Máté vezette Nemzeti Forradalmi Bizottság, tagjai Rogán és Kósa.
Kövér addigra már nem annyira kövér, a hír hallatán tudja, hogy napjai meg vannak számlálva, ezért leborotválja bajszát és meleg aktivistának öltözve elmenekül az országból, de az utánaküldött TEK ügynök egy jégcsákánnyal lerántja létráját a kocsi tetejéről.
Ez még a legvalószínűbb változat, de ennek bekövetkezte esetén is húsz-huszonöt évre lesz szükség, mikor a lakosság lélekszáma ismét eléri majd az éhínség előtti hatmilliót, pedig addigra már minden azeri kettős állampolgár lesz.

Aki itt gyors változásra számít, annak optimizmusa határtalanabb, mint Kövér cinizmusa.
Aki meg arra számít, hogy a helyzet majdcsak javul, az keresse fel orvosát, gyógyszerészét.
Ameddig itt csak egy szöget is el lehet lopni, addig ezek maradnak. 
Orbán majd Nagyturullá szentelteti magát, és Horthy újjáépített lakosztályából szemléli népét, mely átveszi tőle a nyelvlengetés szép szokását, ő pedig kielégíti az igényeket…
A következő választás az egyenes jellemű magyar emberhez méltó módon nyílt lesz, a választójog előfeltétele a gimnáziumi érettségi és a saját szőlőbirtok lesz, a parlament pedig öttagú és évente ülésezik.
Viszont lesz felsőháza is, melyben a hivatásrendek és az egyházak vezetői üléseznek majd, de a két ház határozatai csak a Nagyturul ellenjegyzésével léphetnek hatályba.

És ez így lesz, míg csak a kínai csapatok meg nem érkeznek.

:O)))

43 megjegyzés:

Frank írta...

Valahogy nekem egyik változat sem tetszik. Tényleg nincs a látókörben senki, aki Orbán és a fidesz leváltásával - erre éppen ők kevés esélyt adtak törvényeikkel - rendbe tudná tenni az országot. A mostani ellenzék tagjai jobban utálják egymást, mint Orbánt.
Nincs más hátra, mint követni a több, mint félmillió magyart, és felvenni kint a piréz állampolgárságot, mert ha megtudják, hogy magyar vagy, már kiröhögnek minket, vagy legyintenek ránk.

góbé írta...

PuPu esélylatolgatása eléggé lelombozó, de talán lehetősége van egy ötödik variánsnak.

Mint amikor az összes kezvetőtlen körülmény egyidőben történő bekövetkezése miatt van egy baleset, e logika mentén az ország jelen helyzetében a kedvező körülmények kihasználásával, részbeni megteremtésével, talán lemondásra lehet kényszeriteni orbánt és csapatát.
Ez is nagyon rögös, mert egyszerre és főleg egy irányba kellene a párt(ok)nak, a népnek, a civil és szakszervezeteknek mozdulni.
A kedvező körülmények rendesen alakulnak. A "nép", akár egy évvel ezelőtthöz képest is láthatóan le birja küzdeni félelmét a hatalommal szemben, minél nagyobb a tömeg annál bizakodóbb, s ha értelmét látja annál könnyebben mozdul.
Az USA világosan megfogalmazta, orbán diktátorvezérlésü maffiaállamot épitett ki, veszélyt jelent szövetségeseire, nemkivánatos személy. Angela Merkel sem tiszeletét tenni jön, inkább egyfajta ultimátumra számithat orbán.

Ezekhez kellene hozzátenni...

Országos, minden területet -termelés, oktatás, kereskedelem stb. - érintő sztrájkok. Az áfa befizetések megtagadása, permanens tüntetések a parlament, a nav székház, a minisztériumok előtt, útlezárások stb.stb.stb... Sztájkolni persze a a nertörvények miatt szinte lehetetlen, nevezzük tehát polgári engedetlenségi mozgalmaknak.
Persze az ország egy pár hétig csökkentett üzemmódban müködne, jelentős lenne - a persze részben átmeneti - bevételkiesés. Államcsőd közeli helyzet, kormányválság alakulna ki.

Valóban, pont az a bevétel esne ki amit amúgy is lenyúlna, ellopna orbán és csapata, úgyhogy túl sokat nem vesztenénk, de pár hétig, hónapig elviselt nehézségek után esélyt teremthetnénk egy valódi demokráciának.

A pártoknak, civil szerveződéseknek, s nem csak a hitelesség miatt illene felállitani egy alternativ, szakértői, - leendő ideiglenes kormányt, mondjuk a Bokros vezetésével... Lássák a népek, hogy a folyamat irányitott, kezelhető nem az anarchi felé tartunk.

Ez persze csak úgy menne, ha nem pártoskodunk, civileskedünk fanyalgunk kizárunk, durcáskodunk...

Érdemes-e megvárni, a végletesen kisemmizett, rabszolga szintre süllyeszett tömegek éhséglázadását.
Azt vér nélkül nem úszhatjuk meg, mint ahogy lassan magát a lázadást sem.
... érdekes, valamibe lóg a kezem ami nedves, pedig nincs is bilim...

Névtelen írta...

"És ez így lesz, míg csak a kínai csapatok meg nem érkeznek." - Így :(

charly fighter írta...

Ne marháskoggyá már Pupu! Ez a 4 alternatíva még viccnek is rossz! Tény viszont hogy bárhogyan is gyűrkődzök neki, el nem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne talicskára rakni ezt a rengeteg szart...

nemóvatos írta...

Amíg nincs egy "árnyék kormány" (agybank) egymással egyetértő, egymást tisztelő, ismert, szakmailag előéletük alapján bizonyítottan alkalmas SZEMÉLYEKBŐL, addig bármelyik variáció esélytelen.
Ha viszont kiáll ilyen egy reális és érthető forgatókönyvvel akkor megindulhat a tömegesedés és akciózás az Orbán rezsim eltávolítására.
Az ország várja az ajánlatot.

civilhuszár írta...

Talán azért érdemes elmélázni azon is, hogy EU és NATO tagok is vagyunk. És azért csak korlátok közt tombolhat a kis harci egerünk.
Meg hát a pártja egyes tagjainak a jelek szerint tele van vele a töke.
Nos én sejtem, hogy Orbán életében a következő tavasz 17 pillanatnál nem igen lesz több. Ugyanis a párt dönthet úgy, hogy elűzik, mint anno Rákosi pajtást.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Pesszimista értelmiségi banda! Hát igaza van Viktornak, hogy egy ilyen társaság képtelen lesz leváltani őt, pedig megmutatta a módját. Megnyert egy focimeccset, majd átalakította a szabályokat és focinak hívják még, de rögbi igazából, ahol az ellenfél lábait és kezeit, összekötözik. Ha még így is képes lenne eljutni az alapvonalig, akkor még cölöpökhöz is kell kötni, de kit érdekel?

Bajnokságot úgy lehet játszani, ha a szabályok adottak. Ha focizni kezdünk, akkor nem lehet azt csinálni, hogy minden fordulóban a győztes átírja a szabályokat. Ha megteszi, és kilátásba helyezi, hogy a vesztes csapatot feláldozza az isteneknek, akkor ez nem fair játék, és nem a szabályokhoz kell ragaszkodni.

Szerintem itt van a nagy dilemma magja: mindenki fair akar maradni egy velejéig inkorrekt társasággal szemben. Ki kell mondani, hogy a császár meztelen időnként. Ez felelősséggel jár, és macerás, mert utána bizony kell egy társaság, aki elfogadja, hogy őt is ellenőrizni lehet, hogy beépített fékek legyenek és egy csomó más. A 25-évezés erről szól, hogy voltak disznóságok, de ennyire azért nem. Nos uraim, az a helyzet, hogy semennyi nem lehet, és ezt kérik most számon sokan.

Kellene persze egy olyan csapat, aki lefekteti a szabályokat, azt mondja, ez a játék neve, itt vannak a szabályok. Kinek van kedve ezt játszani? A mostani nagy "ellenség" polgárháborúzott, függetlenségi háborút vívott és egyáltalán nem úri kaszinókban dőltek el a dolgok. Nemrég még olyan buszok jártak, ahol külön ajtó volt a színeseknek és a fehéreknek. Ma egy kreol a vezető, és ehhez rengeteget kellett tenni. Amikor Koppány a keleti nyitást szorgalmazta, akkor István kénytelen volt német lovagokat hívni és felnégyeltetni a másikat, aztán szétküldeni 4 irányba, tanulságul. Akkor ez volt a módi.

Most sem megy másként uraim, mint vállalni kell, hogy ez nem jó, kimondani, és ne higgye senki, hogy a végén elszégyelli magát a zsarnokságra törekvő és elballag a sötét erdő mélyére elmélkedni. Harcolni fog a hatalmáért és ezzel szemben harccal lehet csak győzni. Ha ehhez senkinek nincs kedve, akkor csak megerősítve látja, hogy ez a sikerének titka és útja, és még erőszakosabb lesz.

krezirezi írta...

Nem vót kedved, mi? :D Fogadok, most sincs több. Dettó.

Őrjöngő Zsebdiktátor írta...

A "civilek" túlzásba vitték a civilkedést, még mindig nem értik, hogy hiteles vezető nélkül az egész közönséges kofalárma. Meg kellene már érteni, hogy hétvégére-ünnepnapra- délutánra -üres parlament elé szervezett szájtépésnek semmi értelme nincs.
Itt akkor lesz változás, ha tömegek -legalább 2-3 százezren legalább egy hétig tüntetnek-sztrájkolnak-út lezárnak. Kiváló alkalom lenne a merkeli látogatás erre.
De én már lassan lemondok a magyar népről.Békemenetes birkanemzet még mindig 1-1,5 millió fanatikus fidesz nyalonccal.
Ha orbán a nyilvánosság előtt megőrülne/ apropó két hete kerüli a nyilvánosságok a mini zsarnok,Graz???/ ,vagy elkezdene fojtogatni egy neki éppen virágcsokrot átnyújtó székely kislányt, talán akkor kapnának észbe a békemenetesek. De amíg egyes hívek párás szemmel azt hirdetik, hogy ezek "jó tolvajok" és egyenesen "értünk lopnak" , addig nem sok remény van.

Őrjöngő Zsebdiktátor írta...

Alakulhat úgy a helyzet, hogy Bokros mögé beállnának az ellenzéki pártok és a civilek???
Jelenleg őt tartom az egyedüli hiteles alternatívának, esetleg még Majtényi Lászlót vagy valamelyik volt alkotmánybírót.

asta írta...

Ez volt aztán a tömény optimizmus:))) Bár épp legutóbb én sem voltam valami optimista... sajos az általad vázolt lehetőségek bármelyike bekövetkezhet és Isten mentsen tőle.

Valahol mégis kéne lenni más forgatókönyvnek. Unortodox módszerek ellen nem lehet hagyományos módon harcolni... ezt már rég fel kellett volna ismerni.
Korábban is mondtam és most többen is felvetik: fel kell mutatni egy megbízható szakértői névsor javaslatot... ez az első lépés, különben anarchiába fordulunk. A javaslaton el lehet vitatkozni mondjuk egy hónapig... nem tovább. Ez egy internetes szavaztatással megoldható. Azután következik a tömegesedés,és nyomás gyakorlás békés de kitartó tünttésekkel. Ha van alternatíva ez sokkal könnyebb lenne.
Majd ideiglenes kormány, új választási törvény, pártosodás, végül új választások. Ez lehetne egy menetrend, aminek részleteiről szintén vitát lehetne indítani, újabb egy hónapig.

Ennek a folyamatnak sarkalatos és fontos eleme az ellenségeskedés megszüntetése nemcsak a baloldalon, hanem a középen álló jobboldalon is. A legfontosabb, hogy belássuk: az ország a közös hazánk, amelyben egyforma és elismert jogai vannak a jobb és baloldali gondolatoknak. Nem ellenségei vagyunk egymásnak, az érdekeink közösek. Képesek vagyunk megfogalmazni egy minimál konszenzust, alapszabályokat, amelynek alap köve az átláthatóság, ellenőrizhetőség és a civil kontroll.
Ez is sok munkát követel, de kivitelezhető.
A problémánkat magunknak kell megoldanunk, már sokszor bebizonyosodott, hogy külső segítségre jobb nem számítani, mert csak csalódás a vége....aztán lehet megint, mint szoktuk, másra kenni a saját tehetetlenségünkből származó bajokozást.

PuPu írta...

Kedves asta, az ország nem Budapestből és legfőképpen nem a facebookból áll.
Ez a tömegesedés meg olyan mint a megokosodás, melynek előbb kellene eljönnie, mint a tömegesedésnek, mert ameddig itt nem látjátok át, hogy a hatalom megoszt és ezzel hülyét csinál belőletek ezzel a civilkedős marhasággal, míg a pártok tagsága nem hajtja világgá az összefogás ellenzőit, addig hiába minden.
Ha összerakod a névsort, amiben egyébként senki nem akadályozott meg idáig se senkit, akkor se ment előre semmi - nincs eszköz a kezedben kikényszeríteni a változást, tüntethetsz te reggeltől estig, akkor se.
Aztán próbáld elmagyarázni Vona híveinek, hogy a zsidó meg a cigány is ember, a Békemenet résztvevőinek, hogy rosszul látják a világot, meg a megfélemlített éhezőknek, hogy szavazzanak bátran, meg ne adják el a szavazatukat két kiló szavlejárt száraztésztáért.
És a te szakértői kormányod élén ha meghallják Bokros Csomag nevét, akkor sikítófrászt kap a nép.
Mint ahogy Majthényitól is bármelyik jobboldali.
Nincs mese, itt a baloldalnak választást kellene nyerni, de éppen ez ellen munkálkodik mindenki a nagy baloldali cicaharc keretében...
És ki akarna itt sokat dolgozni?
Itt mindenki szeretné a hatalmat, de mit kezdeni vele nagyon kevesen tudnának, én meg már öreg vagyok kisérleti fehéregérnek...
:O)

Névtelen írta...

Kedves Blogger!

Nem kéne az AN-t törölni a 'kedvenc helyek' közül? Szakmányban fikázza Gyurcsányt, pedig félig sincs igaza. :O)))

http://nepszava.com/2015/01/velemeny/bartus-laszlo-ut-a-gyozelemhez.html

http://nepszava.com/2015/01/velemeny/bartus-laszlo-hadat-uzentek.html

http://nepszava.com/2014/12/velemeny/bartus-laszlo-mi-a-teendo.html

hello írta...

Na, nem mintha ezeket a variációkat már nem gondoltam volna végig jó párszor, ugyanide jutva, de azért, így év elején, mikor az emberek még ezerrel boldog(abb) új évet kívánnak egymásnak és maguknak, qrvára feldobtál vele!... :-((

Donáto írta...

A "harmadik lehetőség", hogy dolgozni kell!
Egyetértek, csak nem látom, hogy a baloldali politikusok közül ki akar dolgozni?
Tavaly valamikor augusztus végén ugye a DK végre megkapta a trafik koncesszióra vonatkozó teljes bírálati anyagot. Azóta semmi nem történt, - pedig az egész bűzlik a korrupciótól.
Volt az MszP-ben valaki, aki azt mondta volna, hogy - na gyerekek, tudok egy osztrák magán nyomozót, aki komoly pénzért hajlandó lehozni a csillagokat az égről, vagy Orbán grazi pszichiátriai leleteit is be tudja szerezni? Nem volt. Pedig lett volna olvasója itthon a leleteknek...

Most mindenki abban reménykedik, hogy Merkel végre elhozza a mániákusnak a selyem zsinórt, de minimum egy kötelet. De nem fogja, mert annyira nem fontos neki ez a mitugrász.

kekec írta...

Donátó:
Az mszp-ben? Te viccelsz?:
http://444.hu/2015/01/06/az-mszp-tenyleg-ilyen-bena-vagy-a-fidesznek-dolgozik/

Névtelen írta...


Ez most irónia, vagy szarkazmus?

hello írta...

Kekec, köszi a linket, ma még nem volt időm megnyitni a 444-et, most megtettem - és konstatáltam, hogy nincs MSZP-fóbiám, ezek tényleg egyfolytában ilyenek. :-((

PuPu írta...

Nem, Névtelen, ez a pőre valóság, a realitás.
:O)))

Wolk írta...

"...Konklúzió

A kritikus tömeg és a kritikus időpont egy kritikus döntéssel, szervezetten és hatékonyan kell, hogy megjelenjen!

Erre napjainkban semmilyen esélyt sem lehet látni (bár reménykedünk), és saját szubjektív véleményem az, hogy maga a kormány is tudja, hogy ez a fajta kormánybuktató logisztikai szervezés nem tud létrejönni a jelenleg megosztott ellenzéki és/vagy az utcán demonstráló tömegben (bár dolgozunk rajta).

A kormány nem buktatható meg!

- Ami módunkban áll, az annyi, hogy a kormány adott, problémás és vállalhatatlan döntései ellen kollektíven fellépünk, és demonstráljuk a véleményünket.

- Új ellenzéket építünk, amely 2018-ban demokratikusan leválthatja a kormányt, a választási törvény sajátos lehetőségeit a Fidesz ellen fordítva!..."

http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/06/mi_lesz_ha_elkergetjuk_orbant

http://shepherdszerint.blog.hu/2014/12/02/levalthato_orban_es_ha_igen_akkor_kormanyt_vagy_rendszert_valtunk

http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/15/a_kritikus_dontes

http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/04/a_forradalom_forgatokonyve

http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/04/megvan_orban_levaltasanak_modja

denis írta...

Őrjöngő Zsebdiktátornak: Teljesülni látszik az elvárásod a Merkel látogatás időpontjára időzített tüntetéssel. Íme: https://www.facebook.com/events/1585147065038722/
Teljesen újszerű megközelítést látok a csoportnál.
1./ Meg van adva a szervezők neve, telefonszáma és e-mail elérhetősége.
2./ Civileket, pártokat, szervezeteket, szakszervezeteket, stb. várnak a rendezvényükre.
3./ Szinte minden bejegyzésre azonnal reagálnak, vagyis van kommunikáció! Üdvözlettel: denis

denis írta...

Kedves PuPu!
Gondolom, míg írtam a fenti bejegyzésemet, addig Te jelentkeztél be az "Összefogási menetre"... Baráti üdvözlettel: denis

denis írta...

Most olvasom, a csoport rövidesen sajtótájékoztatót fog tartani és programot hirdetnek. Na végre, valami normális és átgondolt kezdeményezés is elindul! Üdvözlettel: denis

PuPu írta...

Igen, ez mintha átgondoltabb lenne az eddigieknél.
Már csak az a kérdés, hogy akik elsejére akartak szervezni, átteszik-e az időpontot, - aki igen, az demokráciát akar, aki nem, az Orbán ügynöke...
:O)))

asta írta...

Kedves PuPu! Tudom, hogy nem Budapestből áll az ország, azt is tudom, hogy nem lehet mindenkit meggyőzni. De azt is tudom, hogy itt választásokkal semmilyen bal,zöld piros,fehér nem fog győzni csak a narancs. Sőt azt is tudom mi több látom, a baloldalnak lila gőze sincs, mit tegyen. Jelenleg tehát a pártokra nemigen lehet számítani. Ők csak később tudnának bekapcsolódni, bár ha kreatívak lennének, akár elindítói is lehetnének egy tisztulási folyamatnak. Ehhez semmi reményt nem fűzök, mert évekkel ezelőtt is megtehették volna.

A civil mozgalmak arra jók, hogy beindítsák konkrét ügyek ellen tiltakozva a megosztottság felszámolásának folyamatát. Még akkor is, ha ez most nem úgy látszik.

A lényeg, hogy legyen egy konkrét javaslat, mégpedig egy posztra több alternatíva nem párt hova tartozástól függően... amire szavazni lehet... aki bujt-aki nem alapon. Aki akar részt vehet. Aki meg nem, az kussoljon....és fogadja el a döntést.
És így továbbb.

PuPu írta...

Szép, demokratikus megoldás, a képviseleti demokrácia csúcsa.
És mi van, ha mégis lesznek, akik nem fogadják el a senki által fel nem hatalmazottak által hozott döntést?

:O)))

Névtelen írta...

Denis!
Az esemény hivatalos üzemeltetője:
Gyermekek A Falvakért Alapítvány
Magyarország Összefog

Nem Viktorék rendezik ezt az összejövetelt Merkel asszony kedvéért? Hogy megmutassák amit a TV reklámokban is hallhatunk a kormány megbízásából leadott hirdetésekben:
Magyarország összefog

pleinair írta...

Névtelen, Bartussal kapcsolatban nyugodtan bízhatsz a saját értékítéletedben.
Személyes tapasztalat alapján mondhatom, hogy jellem tekintetében nem mondható feddhetetlennek, szélsőséges gyűlölködése meg jócskán átlépte a józan ész határait.
Most a civil tüntetésszervezők hátsóját nyalja véresre, sikertelen szereplésükért természetesen Gyurcsányt teszi felelőssé, bűnbakká.

Egyik napokban remekelt írásából az is kiderül, hogy Orbán nem Putyinnal, hanem Gyurcsánnyal bújt ágyba. (Ezen annyit röhögtem! A nagyorrú langaléta és a kis pocakos egymás mellett, de jól néznének ki!)
A nagy zseni arra is figyelmezteti olvasóit, hogy vigyázzanak, mert a DK fegyvere a megfélemlítés, de ők ne ijedjenek meg!
(Jó tudni, hogy ennyire félelmetesek vagyunk.:))) )
És mindezt, meg még ennél sokkal több ostobaságát pénzért tálalja a nagyérdemű publikum elé.

Tudom, hogy mentálisan volt már problémája, de hogy ennek a rögeszmés, irracionális gyűlölködésnek tudatos célja-e olvasói agymosása Orbán hatalomban tartása érdekében, az - mivel jóhiszemű vagyok - számomra nem teljesen világos.
Mindenesetre módfelett gyanús az a vehemencia, kitartás, habzó gyűlölet, amivel mint gazdáját védő veszett pitbull, veti magát áldozatára.
Nem kérdés, kit szolgál a Gyurcsányra uszított fenevad.

Kibic37 írta...


Kedves pleinair!
Osztom a Bartusra vonatkozó nézeteidet. És mindenkit aki itt jelen van, lebeszélnék az olvasásáról. Egész egyszerűen kártékony a pasas. Nem kicsit, nagyon. Egy agymosógép. Névtelen 11:48-nak: Én már régen töröltem a kedvencek listájáról. Az a rendkívül veszélyes benne, hogy kristálytiszta logikával tudja felépíteni a hibás alapokra helyezett mondanivalóját.

Szerintem nagy szerepe volt a fidesz áprilisi kétharmados parlamenti mandátumot eredményező győzelmében.

Kibic37 írta...


OFF
Bocsánat a terelésért, de ezt nem tudtam kihagyni. A téma egyébként is napirenden van, és nem tudom eldönteni sírjunk-e vagy röhögjünk rajta ...
http://vastagbor.atlatszo.hu/2015/01/05/igy-dontottek-arrol-hogy-az-utdijrendszerre-12-milliardot-kozbeszerzes-nelkul-lehet-elkolteni/

Wolk írta...

Ezeket január 6. 16:26 bejegyzésemben idézett forgatókönyveket meg kell fontolni. Javaslatokkal (ha lennének valakinek de úgy néz ki hogy PuPu sem tud épkézláb ötlettel előállni ennek ellenére bírálattal ugyan de elutasítja pl. a Tuareg módszerét is) kiegészíteni módosító indítványokat tenni és el kell fogadni. Jobbat eddig nem javasolt senki. Csak a bla...bla.. megy ezerrel -javaslat hijján- legtöbb esetben a témától is eltérve.


http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/04/megvan_orban_levaltasanak_modja

denis írta...

Wolknak: Javaslatodra átfutottam a Sepherd által vázolt forgatókönyvet. Tetszik! Sepherd-et és a https://www.facebook.com/mosz2015/info?tab=page_info
lapon szereplőket (pl. Civilkapcsolati Csoprt:
E-mail: talenteamdp@gmail.com
Telefon: + 36 70 609 53 46)össze kellene hoznunk, ha még nem találtak volna egymásra. Üdvözlettel: denis

Wolk írta...

Kösz a figyelmet. Fontosnak vélem, hogy sokan megismerjék és toldozzák-foldozzák még ha szükséges aztán start mert a konkrét cselekvési terv készen van.

kekec írta...

Kibic37
Vadaitól elvártam volna, hogy erről a röhejesen megítélt 12 mrd-ról az ő sajtótájékoztatójából, és ne egy újságírótól értesüljünk. Ne csak egyedül szavazzon nemmel (az semmire sem elég), hanem folyamatosan gyakoroljon nyomást a közvéleményen keresztül!

kekec írta...

Wolk:
1. (első és fő) kérdés: Gyurcsánnyal, vagy anélkül?
Mert ha bármely szervezet (pl a parlamenti sátorozók) által összehívott nemzeti kerekasztalnál megjelenne, akkor
-egyrészt "ellopná a show-t"
- másrészt ürügyet adna egy csomónak, hogy kivonuljon, vagy oda se menjen.
Az meg nem véletlen, hogy ő meg sem kísérli a fenti okok miatt az összehívását.
2. (második, de nem mellékes)
Jobbikkal vagy a Jobbik SZAVAZÓIVAL együtt, vagy anélkül?
A válasz erősen behatárolja azt, hogyan lehet kommunikálni és mekkora tömeget elérni.
3. Az ellenzék jelenleg kizárólag a fideszben és Orbánban bízhat: eddig is ők tettek legtöbbet a passzívak aktivizálásáért - önmaguk ellen.
Remélem, hogy az "országvédelmi akcióterv" azon alapszik majd, hogy nem voltak "elég kemények" és majd fokozni fogják a nyomást, hogy még a hülyék is észhez térjenek.
"Minél rosszabb - annál jobb!"

Kibic37 írta...


kekec!
Amit Wolknak írtál, az lehet az egyetlen elfogadható magyarázat Gyurcsány már-már érthetetlen passzivitására, amit az utóbbi időkben felmutat.

Kibic37 írta...


Helyzetkép 2015

..."Nem kérdezünk semmit. Néha tüntetünk. Aztán már nem tüntetünk, mert a csőcselék átírja a gyülekezési törvényt. A csőcselék a parlamentben. Mi pedig hagyjuk. Mert nem találjuk azt az egyetlen közös pontot, amiben meg tudnánk állapodni. Marakodunk, hogy ki hová álljon a sorban. Hogy ki jöhet velünk, ki nem. Mi kivel megyünk, kivel nem. Aztán majd megunjuk. Hazamegyünk...."
http://orditok.blog.hu/2015/01/06/orditok_295

Wolk írta...

Kekec,
...a vezető vagy közösség olyan vagy az legyen aki v. akik mögött jelentős társadalmi támogatottság van azaz akik tömeget tudnak az utcára vezényelni! A kérdéseidre ez a válasz.

Aztán olvasd csak tovább mit is kell tenni ha minden téren elértük a kítűzött kritikus célokat! (tömeg, időpont, döntés)


Az internetadó elleni tüntetés tömege megvolt, de nem egy vezető elv, eszme, jövőkép mögé sorakoztak fel a népek, hanem rossz szokás szerint valami ellen demonstráltunk.

Nem azért demonstráltunk, hogy mit akarunk, hanem a mellett, hogy mit nem akarunk.

Emiatt - bár jelen volt a tömeg - azt nem tekinthetjük semmilyen formán kritikusnak!


Kormányt nem lehet leváltani hétvégén, este kilenckor!

A parlament üres, a közigazgatási szervezetek néptelenek, az adminisztráció otthon pihen…


Ha a kormányt le kívánjuk váltani, azt hétköznap, hivatali időben kell megtenni, és a tüntetést úgy kell szervezni, hogy a kormányváltó erők rendelkezzenek három jelentős erejű csoporttal, hiszen a köztársasági elnök, a miniszterelnök, illetve a kormány (a parlament) felmentése és feloszlatása egyazon helyszínen és időpillanatban képtelenség.

Egy csoportnak a Sándor Palotánál,

egy csoportnak a Parlamentnél

és egy csoportnak a Belügyminisztériumnál

kell érdekérvényesítő akaratot mutatni, mindezt kritikus tömegben!


A kormányváltás forgatókönyvének rendelkezésre kell állnia.

A szervezett kormánybuktatás a világon mindenhol olyan módon jött létre, hogy a váltáshoz szükséges erőket koordinálta egy személy, de még inkább egy csoport!


Ha nincs olyan irányító rend, aki kellően merész, kellően lojális és kellően támogatott, úgy nincs meg az a rendszer sem, amit kritikus döntésnek tekinthetünk, azaz nincs meg a szervezett és pontos menetrenddel bíró vezetői gárda!
A kritikus döntés rámutat arra, hogy MI MELLETT állunk ki!

A kritikus tömeg és a kritikus időpont egy kritikus döntéssel, szervezetten és hatékonyan kell, hogy megjelenjen!

Erre napjainkban semmilyen esélyt sem lehet látni!


http://shepherdszerint.blog.hu/2014/11/06/mi_lesz_ha_elkergetjuk_orbant

Wolk írta...

Ja, nem kell attól tartani, hogy bármi is történjen a mi blog-fotel forradalmunkon kívűl.

Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint a rejtőzködők és nem szavazók több mint 70 százaléka egyetlen jelenlegi párttal sem rokonszenvez. A Fidesz-KDNP továbbra is vezeti a pártversenyt, egy mostani választáson ismét erős többséggel újrázhatna.

PuPu írta...

Bizonyára így van, de ehhez azért tedd hozzá, hogy az emberek nem szeretnek véleményt nyilvánítani, vagy ha igen, akkor nyilvánosan a hatalomhoz húznak.
:O)))

pleinair írta...

Wolk, "nem azért demonstrálunk, hogy mit akarunk, hanem a mellett, hogy mit nem akarunk."-írod.

Saját fülemmel hallottam, hogy mit akarunk: Orbán takarodj!
Ez a tömeg legfőbb akarata, mert minden nyomorunk, kifosztottságunk okozója ez a maffia bandavezér. Amit nem akarunk, az mind-mind akkor lesz eltörölhető, ha eltakarodik ez az elmebeteg őrült!

Wolk írta...

No és mit akarunk ha eltakrodik? Az árnyékkormány programja ismert? Vagy az eltakarodás után a nagy semmibe bámulhatunk bele...

Mert ha választások lesznek az eltarodás után mi garantálja, hogy nem a fidesz programtalanságát fogja a szavazók 27%-a támogatni?

kiskato írta...

A négy variáció nem PuPu agyréme, hanem a XX.-XXI.sz. történelme megpupusítva...a jégcsákánytól a létráig...szenzációs.!!!
A további, ötödik-hatodik...etc. lehetőségeken gondolkodni is nehéz de abszolút szükséges...én csak várom a kidolgozott, beinditott ötleteket, magam nem tudok hozzátenni ahhoz, amit PuPu a lecsós blog végén írt és egy nálam kommentelő arra utalt, hogy valahol már alakulna ilyesmi, márciusban kiderülne, sikerül-e...