2015. január 19., hétfő

SÉTA A RÁMPÁN

Kilökdösik a társadalmat a vagonokból, az útközben elpusztultakkal senki sem foglalkozik, mintha nem is lettek volna.
A rámpa végén nem Mengele áll, hanem a Pénz.
Ő szelektál, mégpedig igen határozott mozdulatokkal mutatja az utat - az egyik út a halálba vezet.
No, nem azonnal, mert az túl humánus lenne, hanem kap mindenki néhány évet, egyéni szerencséjétől függően.

Folyik az egészségügy átalakítása, anélkül, hogy a nép észrevette volna.

A sajtó szemérmesen ír a dologról, de inkább elhallgat, a pártok kussolnak, a civilek meg nem foglalkoznak ilyen apróságokkal, hiszen ott van nekik a SZABADSÁG, meg a DEMOKRÁCIA, továbbá a TÁRSADALOM TENGER GONDJA meg az ELMÚLT HUSZONÖT ÉV - el vannak foglalva a nagy dolgokkal mindahányan.
Mit törődnek ők azzal, hogy Julcsa néni a nyavalyás kis csípő-protézisével a várólistán hányadik helyre kerül, hiszen idáig sem érdekelte őket - ha a városi képviselő úrnak fájt a tyúkszeme, hát a világ legtermészetesebb dolga volt, hogy az intézmény igazgatója soron kívül végeztesse el a magasztos bütykökön a nagyműtétet, ha pedig egy országgyűlési képviselő került ilyen szörnyű helyzetbe, hát kék lámpával, szirénázva vitték a műtőbe.

Julcsa néni is megéri persze a pénzét,  hiszen tulajdonképpen ő sem törődik saját érdekeivel, a vizitdíj kérdésében ez szépen megmutatkozott, aztán a választásoknál is, amikor Nagyeszű Julcsa cserbenhagyta azokat, akik európai és humánus egészségügyet akartak teremteni számára, mert helyette hinni akart.
Hinni akart a szép dumáknak, melyek arról szóltak, hogy ameddig itt a Vezér mondja meg a frankót, nem kerül az egészségügy magánkézbe, nem csuknak be kórházat, nem lesz fizetős az ellátás.
Julcsa néni persze butuska, hiszen a rendszerváltás hajnalán ott szambázott már a privatizációs lehetőségek körül Lévai Anikó, Kékessy nagykövettel karöltve, csak akkor még volt az egészségügynek lobbiereje, az egészségügyben dolgozóknak tartása, szakértelme.

Szegény Molnár Lajosból mumust csináltak, pedig nem akart semmi mást, minthogy a plusz szolgáltatásokat megvásárolhassa az, akinek erre igénye és pénze is van, a bevételből pedig javítani lehessen azok ellátásának színvonalát, akik nem képesek a kényelmi szolgáltatásokat megfizetni.
Utódját meg Mengelicának nevezték a fideszes úriemberek, tanúságot téve csiszolt modorukról és fejlett igazságérzetükről.
A csúcs a vizitdíj elleni gusztustalanul demagóg, populista hadjárat volt, meg a népszavazás, melyen az egészségüggyel kapcsolatban két kérdést tettek fel: 
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"
- "Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-től ne kelljen vizitdíjat fizetni?"
Tanulságos volt az ügy, az alkotmánybíróság itt tette meg az első kapavágást saját sírjának megásásához, azóta a testület koronája a béka segge.

Viszont menet közben kiderült, hogy új szelek fújdogálnak a fideszes hátsókból.
Elkezdődött ugyanis az egészségügy kettészakítása.
Kétféle ellátás lesz, az egyik a szegényeknek, a másik a tehetősebbek részére, és ez a kettő térben is elkülönül egymástól – az urak kényes orra nehezen viselné a szegényszagot, akárcsak a kórházi folyosón is, ahol esetleg belebotolhatnának a büdös proliba, a retkes parasztba, meg a koszos cigányba.
A szegények gyógyításán spórolni kell, nanehogymár járjon nekik a gazdagokéval egyenlő ellátás, majd meghatározza az illetékes népirtási szakember, hogy mit finanszíroz a társadalombiztosítás, mit meg nem.
Van munkahelyed és van biztosításod?
Mehetsz a szegények kórházába, ha meg nincs, hát a mentő úgy fog leborítani még ott is a kórházkapun kívül, mint dömper a sittet, a hozzátartozód meg jobban jár, ha a temetőhöz legközelebbi kórházba vitet, legalább a sírig vezető út rövid legyen, ha már a furnér-koporsót neki kell majd cipelnie a hátán.

Az illetékes szakemberek már járják a szomáliai kórházakat, tanulmányozzák a követendő modellt, mely majd felvirágoztatja ezt a gyönyörű, idegenektől és szegényektől előbb–utóbb mentes országot.
Hogy éppen a szegények szorulnának rá leginkább a társadalom szolidaritására és gondoskodására?
Kit érdekel?
Kinek vagyon, annak nagyon, az meg tudja fizetni az ellátást, a selejt, meg a genetikai hulladék menjen oda, ahova való.

Az egészségügyi ellátás egyre drágább, a modern eljárások, gépek, műszerek rengeteg pénzbe kerülnek.
Idáig a betegen – ha szegény volt, ha gazdag - elvégezték a szükséges vizsgálatokat a rendelkezésre álló legkorszerűbb technikával, innentől a szegények kórházaiban nem fog rendelkezésre állni a korszerű gyógyításhoz szükséges eszközpark, mert nem lesz rá pénz.
A gazdagok kórházában viszont lesz gép, szakképzett személyzet, csak éppen egy dolog nem lesz: átjárás a két rendszer között.
Ez pedig azt jelenti, hogy a szegényember kezelése és a gazdag kezelése között ott fog tátongani az a szakadék, melynek alján a szisztéma áldozatainak koponyahegyei lesznek találhatók.

A szegények kórházaiban lehet majd keménykedni az orvosokkal is, hiszen a gazdagok kórházaiban nem kell majd paraszolvenciát adni, a szegények orvosai pedig szintén szegények és kiszolgáltatottak lesznek.
A nyolcvanas években az USA ide járt tanulmányozni az állampolgári jogon járó magyar egészségügyi ellátást, de hol vagyunk ma már ettől?
Ez is szomorú, de még szomorúbb, hogy még a mai helyzetet is vissza fogjuk sírni.


Ami most folyik az egészségügyben, azt nem az egészségügyi szakpolitika irányítja, hanem a vadkapitalizmus harácsoló, embertelen közgazdaság-tudománya, Orbán vazallusainak fékezhetetlen mohósága.
Ha egyszer a nép feldühödik és kihajigálja őket az ablakon, ha megérik, hogy kórházba kerülnek, hát igencsak fognak csodálkozni az általuk teremtett állapotokon.

Nem nagyon fogom tudni sajnálni őket…

:O)))


8 megjegyzés:

James Bond írta...

Minden társadalom működésének (tetszenek érteni, működésről, és nem vegetálásról beszélek!) alapja, hogy 4 ú.n. "nagy alrendszere" működőképes legyen. Ezek: oktatás, szociálpolitika, egészségügy, nyugdíjbiztosítás. Most az oktatásról nem beszélek (sikerült azt is szétverni, és megakadályozni, hogy a szegény néposztály gyermekei kiemelkedhessenek a szegénysorból), marad a másik három. Mindhárom a bányászbéka segge alatt tanyázik. És hogy miért? Mert a Fidesz elhatározta, hogy minden erővel fellép a szegények, a betegek és az idősek ellen. De akik egyszerre tartoznak mindhárom csoportba, azoknak régen rossz! Figyeljünk csak: ha valaki szegény, beteg, de nem idős, annak van esélye, hogy a szervezete - Természet-anyácska segítségével - legyőzi a kórt, talál némi közmunkát, amiből elvegetál. Ha valaki szegény, öreg, de nem beteg, az - egyre csökkenő igényekkel kalkulálva - eléldegélhet egy darabig. Ha valaki beteg, idős, de nem szegény, az megél a pénzéből, és még gyógyulásra is futja. Ám ha valaki egyszerre szegény, beteg és öreg, az HALÁLRA VAN ÍTÉLVE! Minél hamarabb távozik az élők sorából, annál kevesebbe kerül az államnak, ergo, annál több medencéje lesz Petiminiszternek, folytonosan táguló lakása Tónikának, no meg Rolexe Lézer Janinak. A Mi Boldogságunknak pedig egyre több gázszerelője...

Nem emlékszem pontosan, hogy az 56-ot követő megtorlás során Kádár hány embert végeztetett ki. Néhány százan lehettek. Ezért aztán a jeles történelemhamisítók méltán nevezik őt gyilkosnak. De ha ez így van, minek nevezzük ezeket? Évente (!) több ezer ember hal meg azért, mert nem kap megfelelő kezelést. Vagy el sem jut a kórházba.

Korrupt rablók, gengszterek - ezt eddig is tudtuk. De ezen felül TÖMEGGYILKOSOK IS! Felelni fognak mindezért, nem úszhatják meg. Most én mondom: az áldozatok vére az égre kiált!

panelproli írta...

És mégis, és mindenek ellenére, a Nép nem ocsúdik, lelkesen liheg a Sámán körül, a szükséges hányad(ék) megvan a további uralkodásához.
Érti ezt valaki?
Hát nem lehet az, hogy mégis van valami igazság abban, amit K.Á. írt?

grund írta...

James Bond 22:31
Egy kis adalék az általad leírtakhoz:
A nemzeti keresztény értékrendet fennen lobogtató kormányzás 4 éve alatt (2010-2014)több mint 1100-an fagytak halálra. És sokan a saját otthonukban...
http://www.mszfszk.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=637:arat-a-fagyhalal--88-aldozatnal-tartunk&catid=2:magyar

hello írta...

aktuális a kérdés

Névtelen írta...

James Bond
Az 56 -os kivégzések száma azért nem több száz. A jelenlegi adatok alapján 225-259 közötti számok elérhetőek.Ezen belül vannak olyan megjegyzések,hogy voltak közöttük a háborúban emberiesség elleni cselekedetet elkövetők is, valamint köztörvényes cselekedeteket elkövetők is .Persze így is nagyon sok. Azt pedig,hogy Kádár végeztette ki őket ... Egy szovjet megszállás alatt álló országban a történéseket inkább a szovjetek határozták meg.

Geza írta...

Jah, a bolond nep megint megszivja az egeszseguggyel is. Ez is tipikus peldaja azon elcseszett ugyeknek, amelyek valos (es egyre sulyosabb) problemakent merulnek fel minden orszagban az igenyek novekedese es az eletkor hosszabbodasa miatt, de a fidesz utan (lesz ilyen is egyszer) elkepzelhetetlen lesz errol normalis tarsadalmi diszkurzust folytatni. Ki a turo lesz, aki majd megprobalja az embereknek azt elmagyarazni (beleertve a keresokepes egeszseges kozepkoruakat is), hogy apam vagy annyi TB-t fizetsz mint eddig, es akkor ott acsorogsz egy egyszeru rontgenert hetekig, vagy biztositast kotsz, esetenkent fizetsz is az elso vizitkor (nem 1 EUR-t, hanem 10-et) es akkor meg van a rontgen. Persze ez csak akkor igazsagos es mukodokepes, ha a 10 EUR-nak egy adott resze visszamegy az alapellatasba, hogy azert a csooroo se maradjon ellatas nelkul, ha odajut.

magyarmagyar írta...

Blogger Geza írta...

" Persze ez csak akkor igazsagos es mukodokepes, ha a 10 EUR-nak egy adott resze visszamegy az alapellatasba, hogy azert a csooroo se maradjon ellatas nelkul, ha odajut. "

Hozzátenném még, hogy ingyenes VIP. ellátás se járjon senkinek (pláne szemét politikusoknak ne), ha valaki igényel ilyet, akkor a színvonal függvényében nyúljon könyökig a zsebébe! Persze ennek a bevételnek is egy jó része támogathatná az alapellátást.

pleinair írta...

Érdekes, hogy az egészségügyi dolgozók lobbiereje milyen erős volt a Gyurcsány kormány idején. Az Orvosi Kamara elnöke permanens tüntetést szervezett, élőláncokkal, főorvosok, korházigazgatók fáklyás menetekkel gyakoroltak nyomást a kormányra miközben felmarkolták az 50%-os béremelést.
Ez a társaság azóta Orbán kezes bárányává vált. Most csöndben menti az irháját, elsurran innen számára jobb feltételeket biztosító országokba. Lobbierejét és lelkiismeretét elnyomva cserben hagyja itt tengődő, nyomorult betegeit.

Orbán meg zavartalanul folytatja az 'egycsapásra több legyet' ütés technikáját. Egyrészt megspórolja a társadalom semmitérőinek gyógyítási költségeit, másrészt ugyanezzel a 'húzással'a csórók nyugdíjának gondját is mindörökre megoldja.
Ez a keresztény ember, népének jótevője!
A cigányok gondját is nagyon ügyesen kívánja megoldani. Alja munkák végzésére külföldi munkaerőnek exportálná őket. Sok rasszistának tetszik ez az újabb szavazatokat hozó ötlet.