2015. január 16., péntek

MÉDIA, SIMICSKA, KEREKASZTAL

Úgy könnyű médiatámogatást szerezni, ha van a zsebedben nyolcvan milliárd, rendelkezésedre áll pártíz sajtójobbágy.
Ha már van, hát használjuk, mondta Józsi is a csúnyáját szorongató Julcsának,  így lehet ezzel a Vezér és Kancellár is, aki éppen
 a hosszú kések éjszakájának magyar változatát rendezi a médiában, Ernst Röhm szerepében Simicska Lajossal.
Vagy nagy film lesz, vagy óriási bukás, ezt ma még nem lehet biztosan prognosztizálni, de az már biztos, hogy a jövendölésem, miszerint az érdek összetartja őket, nem válik be.
Fáj ez nekem, de vigasztal, hogy ezek az apró tévedések teszik emberivé az emberfelettit, vagy tevefelettit, vagy hogyan is fogalmazzam.
Szóval ezek tényleg ölik egymást, mert ameddig csak anyáznak, addig olyan az egész, mint a kedves Mama aknamunkája következményeképpen kitört házastársi konfliktus, mely aztán a hitvesi ágyban elcsitul, sőt, édes is lehet a békülés.
De ez itt más helyzet, itt a mi Reménységünk elette a libacombot régi harcostársa elől, ami azért már nem tréfadolog, casus belli.
Így szokott ez lenni - a seggnyalók addig dicsérik áldozatukat, míg az el nem hiszi önmagáról, hogy univerzális zseni, aki mindenhez magas szinten ért, legyen az baltakereskedelem vagy média - mindegy.
A Lángész összehívta a kormánypárti média prominenseit, egytől-egyig Simicska kegyéből lettek valakik, és közölte velük, hogy vége a jóvilágnak, kapnak két hónapot, de ezt a pénz helyett kapják, melyet idáig az állam folyósított nagyvonalúan nekik, ezentúl éljenek meg ahogy tudnak.

Gondolom, szerencsétleneket kitörte a frász, hiszen idáig a terített asztal mellett pöffeszkedtek, sztárséfek főztek rájuk, a kukát az év magyar boraival mosták a hátsó udvarban, csak a kezüket kellett nyitott tenyérrel felfelé tartani, hullott bele az áldás.
Ők igazán megtettek mindent, akár hálátlannak is tarthatnák az univerzális Cézárt, ha mernék, de nem merik, mert még nem tiszta a kép és még nincsenek annyira legatyásodva, hogy a számítás helyét átvegye a pőre bosszúvágy, meg aztán aki szolgalelkű, abból soha nem lesz forradalmár.
Márpedig ezek gátlástalanul kiszolgálták Vitykát, nem tudott elugrani sem a nyelvük elől, a sajátja sem lengett olyan fürgén, mint a kormánypárti sajtóé.
És erre most, tessék, kilökték őket a sivatagba, sehol semmi legelnivaló, sehol egy flaska Dom Perignon White Gold Jeroboam, a vizet is a tevétől kell beszerezni, az meg csücsörítve biztat orális szolgáltatásra, mielőtt adna, ebbe bele lehet pusztulni.
Hacsak Simicska, ugye...

Simicska veszélyes pasi, ő az illusztráció az elmekórtani könyvekben arra, hogy a zsenit és az őrültet csak egy kunkori szőrszál választja el, a semmiből építette fel a Fidesz anyagi hátterét, méghozzá azzal a könnyedséggel, hogy Lánglelkű Vikkancs elhitte, erre maga is képes lenne.
Aki egyetértene vele, az azért gondolja végig az Orbán-Matolcsy kombó fergeteges sikereire, mely bátran állíthatjuk, felülmúlja a legendás Orbán-Torgyán duó teljesítményét, pedig a chilei cseresznye sem volt semmi.
Szóval, nem kizárt, hogy Simicska, aki a szomszédja kerítését sajátkezűleg, flexszel bontotta vissza egy vita alkalmával, most ismét előkapja a már bevált szerszámot és nekilát szétszerelni azt a médiát, melyet ö szerelt össze a Vityka barátjának.
Tulajdonképpen erre vártunk már mióta, ez volt a vágyunk azóta, hogy kiderült, hiányzik az erő meg a bátorság, hogy szétcsapjunk közöttük, mint paraszt az egy tyúk között.
Végre egymásnak estek, és ha az Úr igazságos, akkor nem is oly sokára éppen úgy fogják marcangolni egymást, mint a demokratikus oldal prominensei.

Ennek jelei már mutatkoznak, hiszen Rogán Pasa már tudja, hogy ki akarja megküldetni neki a selyemzsinórt, Lázár Jankó meg csendesebb, visszahúzódóbb, mi meg örömmel figyelhetjük a hiéna és a tarajos sül párviadalát az álltok királyának trónjáért, ha az véletlenül megüresedne.
Persze az ilyen eseményeket lehet kicsit siettetni is, hiszen Nérót is, Caligulát is a saját emberei küldték a halálba.
Nem lenne helyes most azt hinni, hogy már csak pár hónapja van a hatalomban, kivéve, ha Merkel és Obama egyetértenek abban, hogy a helyzet elég nyugodt ahhoz, hogy elküldjék a francba a kis hepciást.
Erre ezer mód van, a gazdasági kényszertől a focilabdába töltött Semtexig, szakértő: Budaházy betyár.
Mindenesetre a hatalom túl van a csúcson, és innentől már csak arra kellene figyelni, hogy a nép megértse, hogy a Jobbik nem a makulátlan tiszta erő, hanem egy szabadlábon levő bűnöző.

A demokraták erre a helyzetre láthatólag képtelenek adekvát választ adni, nem taglalnám most a szereplők mentális állapotát és képességeit - a magukat civilként azonosító amatőr hatalomvadászokat is beleértve.
A legújabb, hogy megalakul a Demokratikus Kerekasztal,  kezdeményezői között olyan tiszteletreméltó személyiségek vannak, mint Ferge Zsuzsa és Iványi Gábor, akiknek már a neve is garancia a szándék tisztaságára.
Rengeteg dolgot kell a társadalomnak megbeszélni, és a társadalmon én nem a Nagykörúton belüli népességet értem, hanem a falvak, városok népét is, a kispolgártól a zselléren keresztül a közmunkásig - ezzel egyetértek.
De erre lenne idő.
Viszont ezeknek az eltakarítására nincs sok időnk, mert ha sokáig szerencsétlenkedünk, jön a Jobbik. 
Ezt mihamarább meg kellene oldani, erre pedig a tudós szociológus, a politikailag képzetlen adóhatósági tisztviselő, a humanista lelkész meg az újságíró csapata nem a legalkalmasabb felállás.
Itt durva dolgokat kell végrehajtani, mert velünk is durván bánt a hatalom.
Nem lehet érzékenykedni, megbocsátani, határozott cselekvéssel helyre kell állítani a jogállamot és visszaszerezni amit csak lehet azokból a javakból, melyeket ezek elraboltak, magánvagyonná konvertáltak.
A mai hír a Társaság a szabadságjogokért hülyeséggel határos elvetélt akciójáról is erre tanít - a naivitás nem alkalmas közelítés a jogrend helyreállításához.
Tetszik - nem tetszik, ide politikusok kellenek, olyanok, akik képesek a köz érdekében dolgozni.

A helyzet most kedvezőnek látszik, de nem lehet megülni a babérokon, űzni, hajtani kell őket, hogy egyetlen nap se tudják kikalkulálni, hogy honnan és mikor éri őket csapás, akkor van esély arra, hogy hibát hibára halmozzanak.
Persze ehhez is kellenének vezetők, politikusok országosan és helyben, kommunikációs szakemberek, akik képesek kihasználni a helyzetet, hogy Simicska és a demokraták céljai átmenetileg egybeesnek.

Tudom, ez Magyarország, mégis olyan jó lenne elérni, hogy megint Magyar Köztársaság legyen...

:O)))

16 megjegyzés:

hello írta...

PuPu, az istenért, ez Neked CSAK?

"innentől már csak arra kellene figyelni, hogy a nép megértse, hogy a Jobbik nem a makulátlan tiszta erő, hanem egy szabadlábon levő bűnöző."

Merthogy az istenadta nép ennek a megértésétől szerintem még rohadtul odébb van, pláne, hogy egy esélyes demokratikus váltó alternatíva jelenleg nem türemkedik ki a látóhatárból.

Nekem pont az a visszatérő félelmem minden Orbánbuktató akcióterv hallatán, hogy és ha összejönne, mi lesz itt másnaptól?

Zsanett írta...

Amint megalakult a DEKAszerettem volna megkérdezni, komolyan gondolják e, hogy ez a négy szimpatikus ember tud tenni valamit a haramiák ellen! Ide politikusok kellenek, méghozzá jó politikusok! és van is elég, csak nem szabad fanyalogni!

Kapat írta...

Üdv a DEKa-nak!! Kitűnő szellemi műhely lehet. Igen, tudnak tenni a "haramiák ellen".
Bizonyosan megtalálják szövetségeseiket azokban a politikusokban, akik hitelesek, képviselhetik az "erőt".
Nagyon örülök az írásodnak PuPu! Hosszú idő óta először érzem, hogy optimistábban látod a változtatás lehetőségét.
Nagyon sok munka, tisztánlátás és hihető felvilágosítása az embereknek. Ez kellene!!
Most már valóban nem késlekedhetünk, mert úgy alakulnak a dolgok, hogy van esély.
Történelmünk folyamán oly sokszor elszalasztottuk már az "áldott pillanatokat" azzal, hogy rossz válaszokat adtunk és fogadtunk el, a kritikus helyzetekben.
Ha a kisszerű önzés és az egyéni érdekek visszaszorulnának, ha többen jönnének rá, hogy mit veszíthetünk, sőt már vesztettünk,akkor talán sikerülne visszafordítanunk ezt az őrületet.
Sokunknak kellene nagyon akarni és tenni, mindenkinek a maga területén.
A tehetetlen elkeseredést ellenálló akarattá formálni nem könnyű. Egyre több sérelem halmozódott fel az emberekben. Tudatosítanunk kellene, hogy a saját sorsunkon csak mi tudunk változtatni.

kekec írta...

Pupu, azok a régi görögök azért valamit nagyon tudtak az ember pszichéjéről!
Hübrisz.
http://unciklopedia.org/wiki/H%C3%BCbrisz
Egyébként meg szerintük sem ők fogják megoldani: de adnak egy lehetőséget, egy ASZTALT, hogy legyen hova végre leülni. Bármelyik párt kezdeményezte volna, nem érte volna el ugyanezt a LEHETŐSÉGET.

Unknown írta...

PuPu,jó amit írtál, de hol vannak itt politikusok? Már olyanok, akik felemelik a hátsójukat,és kibillennek a parlamentből, hogy hihető is legyen az ige, amit hirdetnek?Egy szájból ugyanis nem lehet tüzet is, meg vizet is okádni...Bár már ezt is megértük.Volt amelyik kijelentette a diktatúra valódiságát, aztán meg felesküdött rá... És Orbánt állítjuk nap mint nap szembe a saját mondásaival?! Ez egy hülye,politikusok által megrontott ország! Az emberekben a hit meg már csak nyomokban van.Nincsenek vérmes reményeim a továbbiakra sem.Nekünk Mohács kell, bebizonyítottuk már párszor!

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Az jut eszembe, amikor a Központi Fiúiskola udvarán és az utcákon folyó bandaháborúk közben egyszer csak kitört a balhé az egyik társaságban. Ez jól eső érzést adott egy rövid időre, mert kevesebbet zaklattak másokat. Igaz, egy másik társaság vérszemet kapott ettől, de akkor is jó volt látni, ahogy egymásnak estek.

Aztán rá kellett jönni, hogy a hozzám hasonló bandán kívüliekre nem számíthatok, bátyám sincs, akire hivatkozhatnék, hogy majd jól megver, ha cseszegettek.

Ettől kezdve a kalapácsot szándékosan vettem a kezembe, vagy emeltem meg egy követ, mert szembe akartam szállni ezzel a baromsággal. Aztán amikor először mertem szembefordulni a megdöbbenést jó volt látni a szemében, és megérezni, hogy tenni lehet. Nem volt ez nagy dolog, de mások is felbátorodtak, és a végén az egész hirtelen véget is ért, mert - befejeztük a sulit és ment mindenki másfelé. Már nem is emlékszünk egymásra, a nevekre, ami akkor és ott olyan mindent meghatározó volt.

civilhuszár írta...

Üdv PuPu !
A rómaiak példázata ül Néróval és Caligulával. Nem bánnám ha Orbán júliusban már cézár lenne, ugyanis van körülötte elég brutális fickó.:-))

civilhuszár írta...

Trackback: Hogyan buktass meg 12 lépésben egy kormányt? 2015.01.15. 20:10:48
Puccsolási szamárvezető kezdő forradalmároknak. Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldal...

civilhuszár írta...

http://beszelomajom.blog.hu/2014/11/21/a_baloldal_mein_kampf-jabol_tanulnak_a_magyar_radikalis_aktivistak

talalom írta...

Kapat: "Ha a kisszerű önzés és az egyéni érdekek visszaszorulnának," Amíg nem értjük meg, hogy az érdek nem bűn, vagy elvetendő dolog, addig nem leszünk képesek demokráciában élni. A demokrácia az érdekek egyensúlyára törekszik. Törekszik, megteremteni csak időlegesen bírja, viszont képes változni. Ezért sikeresebb a diktatúránál. Ha egy birtokos addig hajtja a jobbágyát, amíg az éhen nem hal, vele a haszna is elvész. De a kápókat sem lehet mindörökre megfizetni: mindig lesz közöttük, aki maga szerint nem kap eleget. Egy fellázadt kápó meg a jobbágyokat is képes arra a felismerésre juttatni, hogy miért éppen AZ a birtokos? Ebből a ördögi körből kellene kitörnünk valahogy.

bubo írta...

"kellenének vezetők, politikusok országosan és helyben, kommunikációs szakemberek"
Egyet értek, és azt gondolom itt lenne az ideje, hogy a demokratikus pártok országos vezetői kampány üzemre kapcsoljanak. Országjárós fórumokon a demokrácia alapszabályait is oktatva felmutassanak az ország vezetésére is szakmailag alkalmas alternatívát, ami a pártok és civilek közösen elfogadott vezetője kellene hogy legyen.

Lakossági fórumok az egész országban valahogy így : Van alternatíva, van megoldás!
"Az alkotmányos és a gazdasági válság megoldásának lehetőségei"
Kedden lakossági fórumot tartok Pécsett, 17.30-tól. Mindenkit szeretettel várok!
https://www.facebook.com/events/1401915523434772/?ref_newsfeed_story_type=regular
Bokros Lajos lakossági fóruma
2015. január 13., 17:30

asta írta...

Most itt megint a borzalmas szól belőlem: ha a kisszerűség meg egyebek... na ez az az illúzió, amit említeni sem érdemes.
Kerekasztal: szép és jó, de csak duma, duma...doszt. Bár nagyon tiszteletre méltó, eredményes pedig csak akkor lenne, ha sikerülne tömeg bázisra is szert tenni... amit ezügyben tenni kéne, nem tudom felismerik-e.
Két aktív csoportot látok most: az egyik Tuaregé, a másik a 42. csoport. Mindkettő gyakorlati terepen ügyködik és nemcsak beszél, hanem szervez is. Nagyon egyszerű dolgokat tesznek, amelyet a parlamenti ellenzéknek kellett volna már rég... még a spanyol viaszt sem kellett feltalálniuk. Jelzem Iványi nagyon kompatibilis lehet a kezdeményezéseikkel.
A Jobbik ott sunyít a háttérben, senki sem figyel igazán rájuk...csendben nőnek, növekednek. A csodaszó pedig: az önzetlen segítség a szegénységben fuldokló vidéknek... a közvetlen környezet gondozása, értelmes közös cselekvés. A demokrácia kis köreinek újjá építése, vita klubok- Miért nem jutott eszébe senkinek... talán üdítő kivételként a PM-t említeném. Ott látok néhány emberben jövőt. Na nem a Viktort...:)

16 óra írta...

Andrassew Iván: És úgy

Eső függönyét
egy ujjal félrehúzni.
És úgy lenne nyár.

góbé írta...


Kekec nagyon rátapintott a lényegre!

A zsenik keze nyomát viseli magán Iványi Gáborék felhivása. Nézzük, kik ők: Nyiltak, egyenesek, kikezdhetetlenek, senki nem foghatja rájuk hogy a politikai hatalom megszerzése irányába törekednének.

A maguk területén mindegyikük tiszteletre, elismerésre méltót alkotott, s ezzel nem megelégedve, tevékenységüket jelenleg is folytatják, igen durva ellenszelekkel szemben.

Nekik ellentmondani, a felhivásukat figyelmen kivül hagyni sem pártnak sem civilnek nem lehet anélkül, hogy saját magukat véglegesen le-ne amortizálnák.

Fölös dolog azon gondolkodni, hogy kell-e támogatni őket. Nem kell!!!

Ők igyekeznek támogatni orbán ellenzékét, a teljes demokratikus oldalt azzal, hogy egy visszautasithatatlan ajánlattal megkisérlik feloldani azt a patthelyzettet, mely a demokratikusnak látszó oldalon kialakult a "tüntetésszervezők" és az ellenzéki pártok között, akik láthatóan a tömeg/tüntetők/nép vágyát, akaratát úgy tünik meg sem hallják. Ez egyfajta mediátori szerep. Lehet nevezni katalizátornak...

Azt kérik az önjelölt nagyágyúktól, hogy végre tegyék félre az egyéni ambiciójukat, pártérdeket, meg mindenféle egyénieskedést, üljenek le köréjük, s állapodjanak meg egy, valóban a NEMZET érdekét képviselő minimumban!

Nem mondják ki szóval, de aki tényleg változást akar, az nem kerülheti ki, hogy részt vegyen e tevékenységben.
Aki megnyilvánulásai alapján a mi oldalunkon áll, és Iványi Gábor hivó szavára seggel fordul felé, az gazember!
A pártok, meg a civilék, maguktól az életbe nem jöttek volna össze tárgyalni, egyeztetni, reális megoldást találni. Erre a felhivásra pedig, aki nemet mond, az a TÖMEG haragját vivja ki !

morzsi írta...

"civilhuszárnak" 11:46
Megnéztem, elolvastam, nem az én ideológiám szerinti cikkek vannak a blogban.
Senkinek nem ajánlom!
Üdvözlettel: - morzsi -

morzsi írta...

"civilhuszárnak" 11:46
Megnéztem, elolvastam, nem az én ideológiám szerinti cikkek vannak a blogban.
Senkinek nem ajánlom!
Üdvözlettel: - morzsi -