2015. január 11., vasárnap

MAJD HA NÉKEM SOK PÉNZEM LESZ

Felülök a repülőre.Úgy elszállok mint a fecske, Odafenn a levegőbe'...
Ezt a nótát közvetlenül a "Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok" című örökbecsű előtt énekelgette a Mi Megbolondult Kompaszunk, majd felült a repülőre és elrepült Párizsba.
A repülő természetesen nem a nemzeti légitársaság menetrend szerinti járata volt, de persze az is ott volt vele, vitte magával a zsebében, számlakivonaton,  visszaúton meg is látogatta Zürichben, mit neki az a kétmillió forintos óradíj, melyet a kis kiruccanásért felszámítanak neki.
Így legalább nem láthatta senki, hogy mit visz, mit hoz, melyik bankba megy és kivel tárgyal államköltségen.

Urizálnak a büdöstalpúak.


Orbán számára a magánrepülőgép státusz-szimbólum, már az volt akkor is, mikor még nem a sajátjában nyaralt az Adrián, a nyaralás végén a család - akkor még kis "cs"-vel - a Honvédség AN-26-osával tért haza, nagyon vicces volt, amikor Vityka vitéz peckesen lesétált a repülőgép rakodórámpáján: látod Anyukám, vagyunk mi itt valakik!
Felvitte Isten a sorom a faluszéli kétszobás házból, melyben az egyik szobát konyhának hívták, a padlót meg vödörből fényeztük!
Az út magánjellegű volt, az erre költött pénz pedig közpénz.
Aztán amikor megvette a bostoni Tufts Egyetemen Tesco-gazdaságos díszdoktori címét, oda már színvonalasabb géppel repült, addigra már felbátorodott, harminckét millióba került az útja 2002-ben.
Azt gondolta, ez jó alkalom arra, hogy fogadja őt a Fehér Ház, mint ahogy Londonban is úgy akarta kikényszeríteni, hogy fogadja a brit kormányfő, hogy hóna alatt egy Márai kötettel bekopogott a Downing Street 10. ajtaján, ahonnan kiszóltak, hogy nem veszünk semmit, rongyszőnyeget sem cserélünk és különben is, a házalás és kintornázás tilos!
A bostoni út amellett, hogy felesleges, 
magánjellegű is volt, az erre költött pénz viszont közpénz.

Párizsban ma Magyarországot képviselte, vitte magával a testőreit is, nehogy még a végén őt is megmerényeljék - a Világ Urának lenni nem egy kényelmes állapot, állandóan résen kell lenni.
Megint bérelt repülőgépen utazott.
Óránként kétmillió körül bérelhető a gép és nem vagyok biztos benne, hogy Csányi kedvezményt adott volna neki az OTP magángépére ezekben a nehéz időkben, mikor a banknak sincs már pénze.

Az út Párizsba és vissza állami feladat volt, de a kis kiruccanás Zürichbe már nem, az bizony magánprogram a javából - természetesen közpénzből.
Még akkor is, ha valóban a Puskás-díj átadására iparkodik, hiszen az nem állami díj, ha meg az, akkor adják át Budapesten.
A csüngőhasú egyébként Puskás reinkarnációjának tekinti magát, jóllehet csak a pocakjuk hasonlít.
De az is lehet, hogy csak rokonlátogatásra megy.
Hogy vagy Számlácska nénje? - kérdezi a kedves rokont, eltölt vele néhány órát - kétmillióért darabját plusz hotelszámla - majd hazarepül, legfeljebb ha két nyugger hűl ki a lakásában ez alatt az idő alatt.

Közben itthon folyik a politikai élet, melyben a legnagyobb habverő most éppen Rogán Tonya kezében van, aki úgy döntött, hogy zavaros pénzügyek tekintetében neki kell a névsort olvasni, Rejtő Jenő receptje szerint.

Ezért aztán inkább ő kérdezte meg, hogy miből tüntetnek a civilek, mint, hogy őt kérdezgessék folyvást a Pasa Parkról meg a belvárosi ingatlan-bizniszekről, melyekről mára már mindenkinek kimerítő ismeretei vannak, az ügyészség kivételével.
Ami a civileket illeti, a kérdés amúgy jogos, jómagam azt tartom, ha önmagam a higiénia bajnokának hirdetem, akkor ha kérik, felemelem a karom, hadd szagolgassa a hónaljam, aki kíváncsi rá.
A transzparenciát nem csak követelni és hirdetni kell, hanem gyakorolni is, méghozzá külön kérés nélkül is, hiszen ez mutatja be a tömegeknek, hogy milyen működést várunk el az államtól, ha egyszer végre ezeket a maffiózókat elkergetjük.
Ehelyett sértett ábrázatú tüntetésszervezőket és felháborodott tüntetőket látunk, akik Rogán viselt dolgairól beszélnek, ahelyett, hogy azt mondanák: tessék barátaim, itt a pontos elszámolás a bevételek igazolásával együtt.
Merthogy az nem elszámolás, ha bemondunk egy bevételt, aztán abból elszámolunk, bemondásra legfeljebb negyven-száz ultit csinálunk, de ott is hamar kiderül, ha nincs kézben a negyven, ugye.

Rogán Tóni mindezzel együtt egy pofátlan féreg, ezt el lehet és el is kell mondani a szónoki emelvényekről, de a dolgokat nem kell összekeverni - én is szeretem tudni, hogy éppen kinek a szekerét tolom, mikor akármelyik rendezvény szervezőjének éppen politikai súlyt adok a jelenlétemmel.

Ami pedig a mi dzsentriskedő újgazdagainkat illeti, elképesztő a veszélyérzetük hiánya.
A nép amúgy sem szereti a vagyont, azt tartja, hogy tisztességes munkával nem lehet vagyont gyűjteni, ami igaz is, ha azt feltételezzük, hogy dolgozni csak két szorgos kézzel és valamiféle szerszámot szorongatva lehet.Ez persze így erősen leegyszerűsített marxizmus, mégis mélyen beleivódott a nép lelkébe, és az igazságérzetét bántja már az is, ha valaki relatíve becsületesen, de adásvétellel, a száját jártatva, vagy egyéb úri huncutsággal foglalkozva gazdagodott meg.

Ha meg azt hallja, hogy valaki tőle lopja a pénzt, a tetejében a tőle lopott pénzből vásárolt eredeti Louis Vuitton hátizsákban hordja haza a lopott pénzt, akkor igen meg tudja mérgelni magát, és ha eldől benne a borjú, akkor úgy fogja kitépdesni Tóni kezét-lábát, mint hajdan Kövér Lacika a légy lábait és szárnyait tépte ki az iskolapadban..

Hogy mi lesz ennek a vége?
Isten tudja, - habár szerinte meg minden rendben van, legalábbis ezt állította legutóbbi rádiónyilatkozatában.
Olyan állapotok uralkodnak, mint amikor a liba éppen fő a fazékban, már nem liba és még nem ludaskása, és főleg nem tudható, hogy mire megfő, ehető lesz-e, vagy a szakács elfelejtette kibelezni, oszt adhatjuk a Bodrinak.

Szegény Magyarország, ennél azért jobb csőcseléket érdemeltél volna...

:O)))

27 megjegyzés:

Joseph Porta-isten kegyelméből-tizedes írta...


Az előző posztodhoz kommenteltem , de utána írtad a mostanit úgy látom , hogy ez ide illik inkább::

http://www.hir24.hu/kulfold/2015/01/11/orban-miatt-magyarazkodnak-parizsban/#sl
Szinte gondoltam, hogy a mi szeretve tisztelt zseb zsarnokunk "hírértékkel" fog bírni.Persze negatív előjellel, sebaj, mindenki jó valamire,orbán például elrettentő példának tökéletes.
Ha önkínzó lennék , akkor ma megnézném a m1 híradót, ahol majd beszámolnak arról,hogy orbanescu a nyugati világ vezetőinek javasolta, hagsúlyozta, tanácsolta, hogy a NER szerint hogyan KELL felvenni unortodox módszerekkel a harcot a terrorizmus ellen.
A világ vezetői pedig tátott szájjal figyelik majd a javaslatait.Magyarország a terrorizmus elleni harcban is jobban teljesít...

Ezzel szemben az igazság az, hogy senki nem fog a zárt ajtók mögött szóba állni a kis kötsöggel...

panelproli írta...

A kis patkány Tonya ma az egyik tv-híradóban azt találta mondani, hogy ő ugyan nem urizál, mert azt az urak szoktak (valahogy így mondta) ö meg parasztgyerek, hát hogyan is tenné... Hát, ez az, amikor a bunkóság, vagy legyünk elnézőbbek, a tudáshiány és a pofátlanság frigyre lép.
Segítek.
Az urak nem urizálnak, élik a maguk úri életét. Urizálni az ilyen uborkafára felkapaszkodott senkik szoktak, de nevezhetjük őket parvenüknek is, lehet utána nézniük a wikipédiában.

önélzetes latol írta...

De milyen alapon kellene elszámolni a tüntetésre felhasznált pénzekkel?
És kiknek? Nem közpénzből, nem adóforintból van.
A tüntetés szervezői egymásnak tartoznak elszámolással, és ezt maradéktalanul meg is tesszük, ezen kívül se Rogánnak, se másnak nem tartozunk semmivel.

Névtelen írta...

Kedves önélzetes, de bizony közpénz, lévén, hogy emberek, szervezetek, vállalkozások dobták össze egy bizonyos célra, és el kell számolni a bevétellel is, a kiadásokkal is. Tudtommal a megmozdulások alkalmával kalapoztak (vö: perselyezés mise alatt), nos, ha nem kívánnak ugyanabba a kategóriába sorolódni, mint cikiviki és csipetcsapata, akkor bizony nyilvánosságra kell hozni minden bevételezett és kifizetett forintocskát. Ellenkező esetben azt vélelmezi az egyszerű honpolgár, hogy csak mennyiségbeli és hozzáférési különbség van Önök és az aktuálisan a fazékban turkálók között.

góbé írta...


Névtelen /sajnos/ 08.17. bejegyzését továbbfolytatva, arrogánstóniék nagyon igyekeznek azt bizonygatni hogy imprrrillista aknamunkálkodó szervezetek pénzelik a nemzet rontására törekvő, sorozatos tüntetéseket szervező belső ellenséget, akikre szintén ki kell terjeszteni a nemzetvédelmi akciótervet. Ezért s a hitelesség miatt is fontos a korrekt elszámolás.

talalom írta...

Névtelen! Nem tudom, mi lehetne a jó. A közpénz a kötelezően befizetett adó, járulék, illeték stb. Az önkéntes adomány nem közpénz. Nem számolnak el a perselypénzzel az egyházak, sőt azt sem tudjuk, mit kezdett a fidesz annak idején azokkal a százasokkal, amiket a nagygyűlésein összegyűjtött. Ugyanakkor sokunknak visszafogta az adományozási kedvét a vörösiszap károsultaknak összegyűjtött 2 milliárd sorsa.
A nyíltan színt valló egyesületeknek adományozni kockázatos dolog, amitől a nagy átlag sajnos tartózkodik. Emlékezzetek csak arra, hogy a sok birka - tökmindegy, hogy jobb- vagy baloldalinak tartja magát - mélán hagyta elvenni a nyugdíj-megtakarítását. Merészelne névvel címmel adakozni egy kormány-ellenes tüntetés céljára?

asta írta...

Talalom: pont azt fogalmaztad meg, ami a lényeg. Tónikánk kettő legyet kívánna egyszerre lecsapni. 1. megkaraktergyilkolni a civil tüntetőket. 2. (és ez a fontosabb) megtudni a finanszírozók névsorát. (ciki és ügyes)

Namármost az egyházak tolvajkasszája ( így híják?) nagyon szemléletes példa. A bekalapozott pénzekkel elég nehéz tételesen elszámolni, ezen túl pedig adózott jövedelmekből fizetik privát emberek. Mi köze van ehhez az államnak. Jupiternek szabad, kisökörnek nem?
Az már csak hab a tortán, hogy ők mikor számoltak el a kalapozott pénzzel? És ha csak azzal nem számoltak volna el, de csak kapásból: parlagfű, vörös iszap, CÖF...naugye! És még ott vannak a stadionok nemközpénze....meg az aktuális repülő...

Szóval nehogy már beszopjuk még ezt is...
Megjegyzem ez már tényleg Rákosi pajtás stílusára hajaz... a gaz és kövér, szivaros uncle Sam jut eszembe róla.

Már itt tartunk.

asta írta...

Ja és PuPu...nagyon úgy tűnik, hogy tényleg nincs veszély érzetük.

Bár néha az is eszembe jut, hogy olyan ez, mint mikor valaki énekel a sötétben, hogy elűzze a félelmet.

PuPu írta...

Bitangkasszának hívták a katolikusok fekete-kasszáját.
De - sajnos - ebben sem értünk egyet, kedves asta.
A perselypénz azért rossz példa, mert azzal elvileg elszámolnak, a perselyeket egy bizottság nyitja fel és számolja meg a bevételt.
ha nem így történik, akkor abból csak a baj van - lésd a legutóbbi balhékat a Dohány utcai zsinagóga környékén,.
Namármost, ha Orbánnal szigorúak vagyunk, akkor saját magunkkal még szigorúbbnak kellene lennünk - hogy is mondta Kósáné Kovács Magda?
Én is tudni akarom, hogy ki finanszírozza azt a tüntetést, amit támogatok,mert ingyenleves itt sincs...
:O)

Névtelen írta...

Kedves talalom és asta!

Naivitás azt hinni, hogy a kormányzópártnak nincs forintra pontos kimutatása arról, hogy a tüntetők/civilek honnan/kitől mennyi pénzt kaptak, mint ahogy az is erősen valószínű, hogy a civilek között bőséggel vannak beépített egyedek. Sok ártalmas butaságot csinálnak, de az önvédelmi reflexük még jól működik.
Egyébiránt a perselypénzzel 40 évvel ezelőtt még biztosan el kellett számolni (a szilveszter délutáni ájtatosság során ismertette a tisztelendő a statisztikát: ennyi keresztelő, ennyi elsőáldozó, ennyi házasságkötés, ennyi temetés, ennyi perselypénz, ennyi adomány, ebből ennyi ment a püspökségnek, ennyi miseborra, ennyi a parókia kifestésére, ennyit tartalékolunk felújításra... i tak dalse) - hogy most miként van, nem tudom.
Visszatérve a tüntetésszervezők elszámolásához: szerintem szükséges volna, legalább a "bevétel: ennyi, kiadások szerkezete ilyen, az egyes tételekre ennyit és ennyit költöttünk". Különben - a pénzhasználati gyakorlatot tekintve - mi különbözteti meg őket a fidesztől?

asta írta...

Amennyit én ebből láttam, feltették a netre az elszámolást. És ez rendben is lenne. A források kiadása viszont már más tészta. Sajnos a mai helyzetben ez egyenlő lenne az elapadással.... Mert te arról beszélsz, ami normális helyzetben lenne... ez meg nem normális helyzet. Ebben azt hiszem egyetérthetünk.:)

A civil szervezetekről meg mi is keveset tudunk, és mára már abban is egyetértünk, amit erről gondolunk.

morális hőmérő írta...

Pupu 12.58
És azt a kasszát hogy hívják amelyikből az ügynöki rendszereket finanszírozzák?
Szerinted mennyi lehet az ügynöki juttatások aránya (pénz, lakás, nyaraló, telek, állás, külföldi tanulmányok+utak stb.) a templomi perselypénzekhez képest?
Ez azért érdekel, mert valahol azt olvastam, hogy Magyarországon 1989-ben háromszor annyi ügynök dolgozott, mint a többi kelet-európai országban - miért? És meddig, szerinted még mindig?
Arról viszont nem hallottam, hogy Magyarországon háromszoros lenne a templomi perselypénz mennyisége, mondjuk Olaszországhoz képest!
Hacsak nem az ügynökhálózatok finanszírozzák - immár évtizedek óta - a templomi perselybevételeket, végül is minden lehetséges és minden mindennel összefügghet :-)))
Szóval elsősorban a pénzügyi arányok érdekelnének, sajnos nem vagyok gazdasági-pénzügyi szakember. Szerencsémre azt azért háziasszonyi szemmel meg tudom állapítani a piacon, hogy melyik tojás a friss, az ízletes, a nagy, a krémesebb belsejű, a vitaminnal dúsított, a parázsszínű - zápmentes változatban...
Előre is köszönöm a választ!

nemóvatos írta...

A korrekt kapcsolat velejárója a pontos elszámolás tüntető és szervező között is.
Rogánnak meg semmilyen (főleg erkölcsi ) alapja nincs erről nyilatkoznia.
Juhász Péter szervezhetne egy tüntetést a nagyfiú pasa parki lakásához és beskandálnánk ezt neki.
Persze az se ártana ha egyidőben néhány másik kíváncsiskodónak is.

Omega: Hajnali óceán írta...

http://szuveren.hu/gazdasag/az-ev-harom-helyes-dontese

pénzügyi szektor kultúrája írta...

https://www.youtube.com/watch?v=7I0M3Wum2r8

Kibic37 írta...


Kedves asta!
Akiről írsz (potrohos szivarozó), az nem Uncle Sam volt, hanem a gyűlölni való nagytőkés. A Kapitalista. Esetleg maga Churchill.
Uncle Sam hosszú, sovány madárijesztő volt, és élüzemek (ismerős még a kategória?) bejáratánál állt, és az imperialisták nevében gratulált a későnjövőknek :)

Lehet, hogy még ezt is meg fogjuk érni ismét? :(((

kekec írta...

Pupu, ha csak repült volna. De autókázott is!
http://nepszava.hu/cikk/1044952-orban-putyint-jatszik/
Arra azért befizettem volna, ha a TEk-eseket fegyverekkel kapják el egy közúti koccanásnál!

Anikó írta...

... nehogy má a Rogán firtasson itt bármiféle tüntetés költségeit...
pöszén pösze önérzetes latorral értek egyet, az égvilágon senkinek semmi köze ahhoz, miből tüntetnek, főleg, ha önkéntes adományból, főleg, ha utána kiteszik a netre az elszámolásukat, főleg nem tartoznak a Rogánnak elszámolni, az egyik büdös fő tolvajnak éppen, vagy ezt is szeretné, ha az ő kasszájába nyomnák??? egy túróst neki, de nagyot
ja és főleg azt akarja megtudni a kis kíváncsi, hátha mégis a CIA pénzeli a civileket. Paranoiás barmok.

Öreg harcos írta...

Nagyon tetszik Bokros Lajos szellemes megjegyzése :
Frappáns választ adott Bokros Lajos Rogán Antal kérdésére a facebook-on.

Rogán: - Hogyan finanszírozzák a kormány-ellenes tüntetéseket?

Bokros: - CSALÁDI ÖSSZEFOGÁSSAL!

Joszi írta...

Kedves Pupu, csak a pontossag kedveert, zsidoknal nincs, soha nem volt perselypenz, kalapozas.Amibol a mubalhe van az a Dohany utcai templom belepteto rendszere, belepo dija, melyet most az odatelepitett fideszes talalt ki, de semmi koze a perselypenzhez.

PuPu írta...

Igazad van joszi, félreérthető voltam, az elszámoltatásra gondoltam, meg az átláthatóságra - mea klumpa!
:O)

Joszi írta...

Koszonom

morális hőmérő írta...

Én is köszönöm az intuitív és a kombinatív asszociáció reakcióit.

PuPu írta...

Kedves morális hőmérő!
Nem tudom, milyen ügynöki rendszerekről beszélsz, én elképzelhetetlennek tartom, hogy egy olyan kormány, melyben az erkölcsre maga a Kereszténydemokrata Párt ügyel, ügynöki hálózatot működtessen, hiszen akkor semmivel sem különbek, mint a komcsik, sőt.
Azok legalább nem tagadták a diktatúrát, hanem azt mondták, hogy az a dolgozó nép, a többség diktatúrája egy harácsolni vágyó, erkölcstelen kisebbség felett.
Ahol a számot olvastad, ott nem ismerték a helyzetet, Magyarország az ügynökök számát tekintve sehol sem volt az NDK-hoz, Romániához, Csehszlovákiához képest és akkor még az ügynöki munka tartalmáról nem is beszéltünk.
De hát azóta eltelt negyed század már, nem gondolod, hogy a ma problémái érdekesebbek?
A templomi perselybevétel azért jó, mert puha pénz, az egyház arra költi, amire akarja, nincs elszámolási kötelezettsége, nem adózik utána, pedig ha te ajándékozol pénzt a barátodnak, az bizony adóköteles jövedelmet jelent számára.
Ami meg az arányokat illeti, az mindegy, ha egy rosszlány pályája hajnalán egyszer vágja magát hanyatt, az attól még ugyanolyan rosszlány, mint a munkájába belerokkant idős bárcás.
Van, amit nem a számarány minősít.
Egyszer, ha lesz kedvem, majd írok az állambiztonsági munkáról is, addig kérem türelmedet.
Az idő alatt talán eltöprenghetsz azon, hogy a klérusban hogyan sikerült meghaladnia az ügynökök arányának a társadalmi átlagot, prímástól a kispapig…
Érdekes kérdések ám ezek!
:O)

morális hőmérő írta...

Pupu 23:41!

Javaslom, fatornyos kis falucskádban ajánld fel a gazdasági szakértelmedet valamelyik templom részére és akkor megismerheted a pénzügyi rejtelmeket.
Kérlek, majd ezt követően - utólagosan - saját magad javítsd azokat az ökörségeket, amiket a templomi perselypénzre vonatkozóan írtál.

Engem nem érdekel az ügynöki hálózatok ateista és hívő tagozatainak részletezése. Az ateista és a hívő is az össztársadalmunk állapotát tükrözi vissza akár a templomban van, akár a buszon utazik. Hívőben is van ilyen is, meg olyan is és ateistában is van emilyen is, meg amolyan is.
Sajnos az elmúlt huszonöt évben nem érett meg a társadalmunk a szembenézésre. Csak remélni tudom, hogy az ország majd egyszer azzal is szembesülni tud: az elmúlt évtizedekben milyen ok-rendszerek miatt volt erre alkalmatlan.

Ezzel a szép dallal köszönöm meg az intuitív és kombinatív asszociációkat a válaszodban.

PuPu írta...

Mondd, kedves Hőmérő, milyen marhaságot írtam a perselypénzre vonatkozóan?
Konkrétan, ha lehet!
:O)

morális hőmérő írta...

Ökörség a puhapénz, a bármire költhetőség, az elszámolás nélküliség és az adózatlanság is. Szóval minden amit a perselypénzről írtál.

Azt meg kifelejtetted, hogy a perselypénz csak elvileg tervezhető, a temetés-esketés abszolút nem tervezhető, urnahelyek eladása szintén nem tervezhető.
Előadások, oktatások, keresztelés, lelki vezetések ingyenesek.
Sajnos fagyiárusítással nem tudunk foglalkozni pedig az biztos és kiszámítható bevételünk lenne - legalább a nyári szezonban.
Szóval elég izgalmas így költségvetést készíteni, javaslom próbáld ki!
Egyébként ha nagyon érdekel a perselypénz akkor írok egy szakmai segítséget!
Képzeld magad elé a magyar ember adózási morálját, azt osszad el huszonhattal (1989-2015) és akkor megkapod azt a kemény fémpénzecskét, amit a templomi miselátogatók a perselybe dobnak (de olyan is van aki semmit nem tesz be, csak a templomi fűtést hiányolja). Meg olyan embertársaink is vannak akik celluxos mini horgászbotokkal halásznak a fali perselyek körül.
Érdekes, mert őket is a puhapénzek érdeklik, de azt nem nagyon találnak, csak a csörgős aprókat huzogatják.