2015. január 3., szombat

MOST TI MÁR VOLTATOK

Aki még nem volt, az adja be jelentkezését elektronikus úton a Kormányzati Kommunikációs Központnak, Szervezet neve …………………….. Facebook  közösség, szervezők neve, anyjuk neve hat példányban, anyagi igényeik körülírásával a kormányzati portálon!

Ez egy elképesztő ország.
Okos emberek százezrei tudják, hogy manipulálják őket, mégis, minden egyes alkalommal ámuldoznak.
Olyanok, mint a lány, akinek azt mondja Jancsi: Julcsám! Gyere csak kicsit be velem ide, a susnyásba, mutatok neked valami érdekeset!
Julcsa felfogja a szoknyája szélét és engedelmesen caplat Jancsi után, aki a susnyásban megdönti, kardélre hányja, majd még ad is neki egy-két pofont, minek bőg az, aki ilyen ostoba!
Aztán jön a Jóska, aki azt mondja neki: Julcsám! Gyere csak kicsit be velem ide, a susnyásba, mutatok neked valami érdekeset!
Julcsa felfogja a szoknyája szélét és reménykedve üget Jóska után, aki megdönti, stb…
Mikor Miska csalogatja, már csak sóhajt egyet, felfogja a szoknyája szélét, tesz egy testszínű alapozót a retiküljébe a pofonok utánra, majd beletörődve a világ megváltoztathatatlanságába lohol Miska után, aki megdönti, stb… stb…
 
Olyan a magyar nép, mint a búgó süldő, melyet a gazda reggelente taligán visz a kanhoz.
A harmadik nap reggelén kérdezi a szomszéd, hogy még mindig nincs eredmény?
 
Hát nincs, de a rohadt dög röhög, és már magától mászik a taligára…
Annyi csak a differencia, hogy az elért cél itt még egyszer sem volt egy délceg kan, valahogy mindig az inszeminátor unokájánál köt ki a nép.

Csak röviden méltatnám a legutóbbi gigamegatüntetést, mely leginkább talán a szánalmas minősítést érdemelte ki.
Ez a tüntetés tulajdonképpen Gyurcsányról szólt, nem véletlenül játszották be, mint hajdan május elsején a lelkesítő jelszavakat, az őszödi beszéd azóta klasszikussá vált „hazudtunk reggel, hazudtunk este…” című részletét.
Örök rejtély számomra, hogy senki nem akad, aki megkérdezné ezt a rakás szerencsétlent, akik tüntetés-szervező, meg egyéb hülye és hazug megnevezésekkel illetik magukat, hogy Jóbarát! Hát te merre támolyogtál tudatmódosult állapotban, mikor a szövegértés tanította Éva néni az általánosban?
De persze, adott alapanyagot ehhez maga az ünnepelt is, aki még az előadás előtt bemutatta a saját koreográfiájában a pávatáncot, mely egy gólyától eléggé vicces volt, kár, hogy azokat verte pofán a nagy forgolódásban, akik eddig jóban-rosszban kitartottak mellette.
 

De meg is lett az eredménye a nagyszerű politikai sakkhúzásnak:
Tóbiás forradalmár úgy érezte, hogy ez az a helyzet, mikor új irányt szabhat a történelemnek, és az autogén tréning módszeréhez folyamodott.
Szorgalmasan ismételgette, hogy mi lennénk úgyis a legtöbben, mi lennénk úgyis a legtöbben, nekünk van a legtöbb piros sálunk, jóllehet senki sem kérte arra, hogy bizonyítsa be, hogy tud egyesével ötezerig számolni, már, ha fel tud még ötezer tagdíjfizetőt mutatni egyáltalán.
De azért ettől a rendezők összerondították a lábuk szárát és felhívást adtak ki, hogy mindenki tekerjen a nyakára mindenféle színű sálakat, nanehogymár elnyomja a piros sáltenger a szivárványos sálkollekciót.
Hát mi ez, ha nem maga a tömény szánalmasság?

A Piréziai Népszagában is megjelent egy barátságos cikk, melynek szerzője prófétai hevülettel lapátolta a szart Gyurcsány fejére, majd a szerző még ott, az erkölcsi piedesztálon „önmagába szerelmes pogány istennő”- nek nevezte a tüntetés okozóját, - vessetek a mókusok elé, vagy ejtsetek a földle, de dulván – percekig röhögtem a hasonlaton.
Orbánról nemigen esett szó, hiszen a tüntetés céljai között nem szerepelt szerepének és jövőbeni feladatainak taglalása, így a szónokok sem érezték kötelességüknek, hogy megfelelő hasonlatokat keressenek jellemzésére, holott a magyar irodalom kincsestárából válogathattak volna.
 
Ott van például mindjárt Csóri vajda, ki nevét nem ősei lakhelyéről, hanem saját foglalkozásáról kapta – a figura egy az egyben ráillett volna pedig a mellőzött sztárra…

Na, de akkor most hogyan tovább?
Természetesen a cél - hogy a nép belefáradjon a sok baromság hallgatásába - azt követeli, hogy jöjjenek az újabb tüntetések.
A módszer helyes, némileg lehet cizellálgatni még az időpontot, meg a helyszínt, a következő tüntetést például a Vérmezőn lenne érdemes tartani január közepén, a fák alatt kéretik vigyázni, mert a lehulló fagyott galambok maradandó sérülést is okozhatnak!
Az eddig bevált este nyolcas időpont is megfelelő, sötét van és ez a legjobb rejtőszín a szónokoknak.
A tömegközlekedés is rendben van, egyelőre még nem kell kerületi útdíj matrica, addig kell élni a jóval, míg lehet, addig kell beleharapni a libacombba, míg a kezedben van, mert később már nehézkes.
A tüntetés előtt a szervezők majd röplapokon tájékoztatják a résztvevőket, hogy fagy esetén melyik templomban kérhetnek menedéket, ahol majd biztosan rájuk hívják a rendőrséget, mint legutóbb Bonyhádon, akkor talán lesz esélyük túlélni a tiltakozhatnékot.

Olvasom, készül a következő tüntetés, - hát, elájultam a gyönyörűségtől, mikor elolvastam, hogy egy hét múlva megint tüntethetünk, és innen már csak egy libatopp, hogy naponta legyen tüntetés.
Siw Widerberg írta, gyermekversként:

Bélyeget gyűjtöttem.
Papa hozott egyszer egy kilót.
Azóta nem gyűjtök bélyeget.

Úgy látszik a tüntetések szervezői még nem érték el a vers célközönségének értelmi színvonalát.

De van jobb is.
Két facebook-csoport hirdetett tüntetést február elsejére, egy nappal Angela Merkel látogatása elé időzítve az eseményt, mondván, a tiltakozást azért egy nappal Angela Merkel budapesti látogatása előtt tartják meg, mert Orbán Viktor külpolitikája lejáratja a szabadságszerető magyar népet.
 
Hogy a belpolitikája milyen, arról nem esik szó, pedig ez itt a kardinális kérdés, merthogy ez érint bennünket elsősorban, a mi kis diktatúránk, meg a pöttöm diktátorocska.
De az indoklás nekem tetszik, hozzávetőleg olyan, mintha azt mondanám, hogy azért egy nappal a mackó tavaszjövendölő kikukucskálása előtt tartják, mert Orbán Viktor csüngő hasa lejáratja az eleganciát kedvelő magyar népet.
Politikai lángelmék, egytől egyig, kivéve azokat, akik manipulálják őket ezekkel a gyermeteg dolgokkal, mert azok igazán értik a szakmát.

Ha valami alkalmat adna arra, hogy felhívjuk a világ figyelmét a demokrácia lábbaltiprására, hát az éppen egy ilyen látogatás lehetne.
Anno 2006-ban Orbán ezt pontosan tudta, éppen ezért lobbantotta fel pontos időzítéssel ellenforradalma későbbiekben nagykeservesen lehugyozott lángját, mert tudta, hogy ötven külföldi állam és kormányfő budapesti jelenléte biztosítja a világméretű nyilvánosságot.
Jelen esetben Merkel személye Európában biztosítaná ugyanezt.
Nem tartom véletlennek, hogy Orbánék elébe akarnak menni egy ilyen lehetőségnek, merthogy ebből az időzítésből, bizony, ilyen csúnya dolog következik.
Tartunk egy tüntetést vasárnap este tizenegykor, reggelre a Főkefe feltakarítja a civilek könnyeit, felsikálják a sátrak hűlt helyét, majd hétfő reggel jöhet Merkel asszony, akinek a mi boldogságunk elegánsan pucsítva leharapdálja az ujjait, majd beígéri neki a Paks2 által termelt áramot féláron, valamit – valamiért, ugye.
Merkel látja, az emberek még élnek, a buszok járnak, neki is elege lehet a liberálisok örök jammerolásából, hát megállapítja, hogy ez a kiskakas kicsit túlteng, de szilárdan kezünkben tartjuk a mogyoróit, - ha a német autógyártás egy hónapra leáll, hát oda az ország költségvetése.
Kukorékolgatni meg hadd kukorékoljon, népe kétharmada imádja a hangját, ő a magyar Andrea Boticelli vagy ki is.
Erre cáfolhatna rá egy tisztességes tüntetés, nappal, mondjuk úgy kétszázezer emberrel, egy–két flashmobbal dúsítva.

A rendezvény neve lehetne „HILFE, FRAU MERKEL!” a facebook csoport neve meg talán lehetne „Tüntetés érted. Érted?”. Mindenki cipelhetné a zászlóit, sálacskáit, de minden táblán ott kellene szerepelni a követelésnek: „DEMOKRATIE FÜR UNGARN!”
Utána jöhetnének a saját szövegek…
Lehetne ezt dúsítani az útdíj ellen szervezett blokáddal, miegyébbel, ennek már csak a szervezők fantáziája szabhat gátat.
Hát persze, álmodik a nyomor, a tesco-gazdaságos tüntetés-szervezőkből egy tucat sem kerül többe másfél milliónál, bolond lenne a Vezér, ha nem invesztálna kis pénzt ebbe…
No, majd meglátjuk.

Vonának nem tetszett, hogy a 2015-ben elsőként született gyermek neve Rikárdó, és nem Vérbulcsú lett a kicsi.
Már előre röhögök, hogy mekkorákat vág majd a vén nyilas pofájára hólapáttal unkája férje, a derék Kolompár Rodrigó...

Örülök, hogy van netem, ettől lettem vélhetőleg szószátyár, de szenvedj, kedves olvasó, ha már ennyi szénszünetet kaptál…

:O)))

56 megjegyzés:

Adorján György írta...

Ez is egy diagnózis

hello írta...

Kedves PuPu, én is örülök, hogy van neted - no meg másoknak is, és ezen a címen nem is adózunk (más, új és új címeken annál többet)!

Az ember remél, amíg él.
Ami engem illet, még mindig várom, hogy valami értelmes kerekedjen ki abból, hogy az emberek ki mernek menni tüntetni, és kíváncsiak arra, mikor kik mit mondanak nekik. No és mindez miként csapódik le bennük, mire indítja őket. És persze szeretném, ha mindez továbbra is normál mederben tartva történne, azaz nem fajulna el a tudjuk, hogy erre bármikor felbérelhető csürhe szíves közreműködésével.

Egyelőre nem látom, hogy ebből kibontakozhat valami, aminek kereke van és forog is.
Lehet, igazad van a kifárasztásos technika feltételezésével, de én optimistán azt gondolom, talán a krónikus állapotú agymosottaknak is előbb-utóbb csak feltűnik a sorozatos tüntetések láttán, hogy kedvencük hiába bizonygatja, hogy ez a lehetséges világok legjobbika, valami tán mégiscsak hibázhat benne...

PuPu írta...

Kedves Hello, imádom az optimizmusodat!
:O)

Tüske Zsófia írta...

kedves hello, csak szólok, hogy a krónikus állapotú agymosottaknak már beadta a gyógyszert a kis arRogán: külső támadás ellen fegyverkezne. És amíg olyan kommenteket olvashatok középkorú VIDÉKI nőktől (akiknek elvileg látniuk kellene a nyomost és éhezést) hogy Orbán már felszámolta a szegénységet, addig az én optimizmusom csak addig terjed, hogy reménykedem abban,talán nem mindenki full elmebeteg ebben az kiválónak hirdetett országban. Ady 110 év után is aktuális.

Donáto írta...

Kedves "Zsófia Tüske"!
Nem mindenki elmebeteg. De mindenki gyáva!
Féltik az utcaseprők a közmunkájukat, a háziorvosok a havi bruttó 180 ezer forintos fizetésüket, - a pék szakmunkás is félti a minimál bérre bejelentett munkáját, ami mellett zsebből kap még 50-80 ezer forintos kiegészítést, a 64 éves kémia szakos tanárnő, aki bár mehetne nyugdíjba, de nem nem mer, mert fél, hogy éhen hal majd nyugdíjasként...

Ez egy ilyen ország!

Nem vagyok hívő, de hetek óta azért imádkozom, hogy Orbán - már találja egyszer telibe a jenkik "erogén zónáját" amire azok úgy fogják ezt a mániákust fellökni, ahogy azt az amerikai futballban megszokták.
Mindazon által kívánok Neked és Pupu minden olvasójának erőt, egészséget.

Geza írta...

Az egyebb site-okon talalhato elemzesekhez kepest feludito volt olvasni az ertekezest errol a lehangolo helyzetrol. Az az igazsag, hogy az a magatol ertetodo apropo, amit Merkel latogatasa adna, abba a kategoriaba tartozik, amelyet az emberek meeg mindig nem ertenek. Azon meeg csak hoborognek (magukban) egy kicsit hogy hat ez a megye matrica igy meg ugy, de arra a fuluk botjat sem mozditottak, amikor ez a barom meg a sleppje elkezdett "holgyem/uram-ozni" [kozben csabos pillantasokat vetve a megbuvolt kovetoire]. Arra en fogadni mernek [egy cherry coke + egy kubai szivar erejeig] hogy ha a 2.-i tuntetesek szervezoinel marad a tovabbi megmozdulasok iranyitasa, akkor a dologbol semmi sem lesz, nem hogy rendszer buktatas.

a_huje írta...

..."Hazudtunk reggel, éjjel meg este"...
Ismerjük el, ez nem volt szép dolog! De vajon mennyien tették fel a kérdést: Miért?
Miért kellett hazudnia Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek 1,5 éven keresztűl? Vajon ki kényszerítette erre? Talán a dicső népet először erről kéne felvilágosítani. Játszunk el a gondolattal, hogy Gyurcsány Miniszterelnök úr 2005 elején belekezd a reformokba. Vajon ez a sok civíl, aki Bokros 2000 Ft-os tandíját ellenezte, kire szavazott volna 2006-ban? És aki a 300 Ft-os vizitdíj miatt játszott népszavazósdit? Biztos mindig a kormányzó politikusainkkal volt a baj? 2006-07-ben hatalmas ellenállás volt az EÜ reform ellen. Vajon a mi 25 évet elutasító civiljeink miről beszélnek amikor hibáztatják a múlt politikai elitjét? 2006 előtt Gyurcsány Ferenc hazudott az volt a baj. 2006 után elmondta mi a helyzet, akkor az volt a baj. Én meg nem tudom, végül is mit akarnak a civilek? Vajon emlékeznek-e a "civilek", hogy a Medgyessy 100 napos programja után 2 hónappal a tanárok már béremelést követeltek?
És ha most ennyire ellene vannak a múltnak, akkor tegyék már fel maguknak a kérdést, hogy 1998-ban, amikor a Fidesz gyakorlatilag az EÜ reformmal kampányolt, hozzá a 400 %-os béremeléssel miért nem kérték rajtuk számon?
Biztos én vagyok a_huje, de nagyon nem értem, végül is mit akarnak a "civilek"?

Névtelen írta...

Talán egy kis biztató jel:

http://index.hu/belfold/2015/01/03/jovo_heten_ujra_tuntetes_lesz/
"Tüntetés a gyülekezés Fidesz általi korlátozása ellen - az Összefogás Napja" címmel január tizedikére, jövő szombatra újabb tüntetés szerveződik a Facebookon. A Kossuth térre tervezett demonstrációt a "Demokraták a gyülekezés jogának korlátozása ellen" nevű Facebook-oldal szervezi, amelyet az "Ország Gyűlése Mozgalom" hozott létre. Az eseményre eddig kétezren jelentkeztek.

A tematikát és a felszólalókat még szervezik, de az már biztos, hogy "azon bármely szervezet a Jobbik és a Fidesz kivételével saját jelképeinek használatával jelenhet meg", így Gyurcsány és a DK is örülhet, akik a legutóbbi tüntetésre érkeztek volna pártzászlóval, de a tiltakozás miatt meggondolták magukat.

A programról egyelőre annyit tudni, hogy "a rendezvényen a Tömeg eddigiekben kialakított konszenzusának megfelelően Orbán, és Rezsimjének mielőbbi eltávolítása, a demokratikus jogállam visszaállítása és európai kötődésünk megerősítése lesz a fő motívum".

PuPu írta...

Biztató névtelennek:
Azt nagyon szeretem, amikor a hozzászólások szinkronban vannak a poszt tartalmával, pl. a tied a posztban is agyondicsért "minden hétre egy tüntetést" elvével...
:O)

Névtelen írta...

PuPu!
Soha nem lehet tudni. Az esélyt meg kell adni , mert a mostani helyzetnél sokkal rosszabb nem igazán lehet.
Egyszer hátha összejön jobb sorsra érdemes népünknek az a lehetőség, hogy kilábaljon ebből a kátyúból.
Ennek a lehetősége minden tüntetésben benne van. Ne tudhatjuk mikor lesz képes a nép az arra érdemes társaságot rávenni hogy megtegye végre a helyes kezdő lépést.
Utána talán már olajozottabban mennek majd a dolgok. Csak el kellene végre indulni már a jó irányba bárki kezdeményezi is azt.
Mi a véleményed?

Kibic37 írta...


Kedves PuPu!
Nem tudom miért vagy kiakadva azon, hogy a tüntetés szónokai Gyurcsányt fikázták, és nem Orbánt. Nem tapasztalod talán azt a mindent űberelő közfelfogást, hogy a jelenlegi állapotokat Gyurcsánynak köszönhetjük? Hiszen ő hozta ránk az orbáni kétharmadot! Orbán erről mit sem tehet, ő csupán elfogadta a reá kényszerített keserű sorsot! Mi mást is tehetett volna szegény ... Ehhez elég csak belepillantani az internetes fórumok bármelyikébe, hogy az ember képben legyen. A legszomorúbb az egészben az, hogy újabban mintha maga az érintett is kezdené elfogadni ennek az abszurditását.

De félre az ironiával!
Nagyon jól látja a_huje hogy mi lett volna akkor, ha Gyurcsány rögtön kormányra kerülése után belekezd a reformokba. Biztos bukás 2006-ban. Holott az MSZP nem azért tette őt oda... (Utólag értékelve a helyzetet, lehet az lett volna a jobb)
Akkortájt akivel csak beszéltem, mindenki tisztában volt vele, hogy a választások után komoly reformoknak kell következni, mert bajok vannak a gazdaságban. Nagy bajok, amiket rendbe kell tenni. Ezt mindenki tudta, erre nem csak a kormány részéről történtek utalások (még akkor is, ha a dübörög a gazdaság típusú szöveg ezeket javarészt el is nyomta), hanem maga a Fidesz-média gondoskodott rendkívül hatékonyan a terítésről. Ellentétben a mai gyakorlattal, csak a problémákról szólt a sajtó, a TV, a rádió. Még a "baloldali" is!

Akkor most miről is beszélünk???

talalom írta...

Igen a-huje! Akkor kellett volna "részvételi demokráciát" játszani, amikor egy nyilatkozattal meg lehetett volna tartani a magánnyugdíj tagságot! Igaz, az én nyugdíjam valszeg már adózna azóta, de ez most sem kizárt - az egyszeri lét rég elverték. Ahogy hallgattam, ezekkel a srácokkal is az a baj, mint a legtöbbekkel, akik nem ismerik a szegénységet. Nem a nyomort, az más. Egyszer beszélgettem egy ilyen jótét lélekkel, aki többek között azt panaszolta, hogy támogatni kéne a cigányok kultúráját. És nem bírtam neki megmagyarázni, hogy gyerekkoromban én se csuhébabára vágytam, hanem hosszú szempillájú alvóbabára. A cigány se ceglédi kannát akar verni, meg tűz fölött ugrálni, hanem hétvégén bemenne egy pofa sörre a diszkóba, és szeretné, ha senki nem jegyezné meg, hogy hol lopta a rávalót? Ilyesmikről kellene beszélgetnünk (nem nekünk, mi tesszük néha) mint fontos politikai kérdésekről, nem arról, hogy melyik pártan ki mi lesz.

PuPu írta...

Sok a jóból is megárt, hát még a gyengéből.
Nem sok kis tüntetést kell szervezni, hanem egy-egy nagyot, de az legyen akkora, hogy telecsinálja tőle Orbán a gatyáját.
Most éppen három tüntetésről hallhattunk, mert a facebookon felhívásokat írni nem túl nehéz, de ezek helyett egyet rendezni Merkelnek, na az lenne a kunszt.
Négy-ötezer embert mozgósítani ezzel a módszerrel nem kunszt, szerintem a szervezők is azért tartják sötétben a rendezvényeiket, hogy ne derüljön ki a résztvevők száma.
Ezeken a rendezvényeken Orbán csak röhög, de igaza is van.
Ez az egész civilesdi az ő gumicsontja, a hülyéken végzi el vele az utolsó simításokat, de igaza is van.
Akit lehet, meg is kell hülyíteni, akkor majd jobban beveszi a nemzetiszínű maszlagot is.
Meg torzsalkodjanak inkább egymással, mint vele, ugye.
Szóval mennyiség helyett minőség kellene, a magát civilként hirdető és a költségvetéshez odaférni vágyó milliomos üzletemberen, meg a parlamentből kiszorult, de oda visszamászó civileken, meg az egy-két megtévesztett fiatal mellett profi politikusok, akik tudják, hogy a politika a valóra váltható vágyak művészete...
Légvárakat nem érdemes építeni.
:O)))

a_huje írta...

Akkor a tüntetősdihez még egy idézet Gyurcsánytól:
"...tüntetnek, aztán majd hazamennek..."
Már megint Gyurcsány kottája...

Abban igazad van Pupu, hogy talán jobb lenne egy ütős demonstráció, de félek, hogy már késő. A Fidesz már kiépítette hűbéri rendszerét, és ez ellen nem is tudom mit lehetne tenni, úgy, hogy minél kisebb kár maradjon utána. Ami kialakult az kísértetiesen hasonlít Károly Róbert hatalmának megszilárdításához. Akkor a tartomány urak nem fogtak össze, ma a pártok és a civilek. Akkor Király építette ki a hűbéri rendszert, ma a Fidesz Orbánnal. Azt nem veszik észre a "civilek" hogy nem csak egy Mészáros Lőrinc van, hanem szinte minden nagyobb községben városban akár több is, akiktől már függ a helyi lakosság akár közmunkája is. A birka "Civilek" pedig ahelyett, hogy a jelenlegi politikai ellenzéktől elhatárolódnának, inkább a megegyezésre kéne törekedni velük, hogy egy esetleges orbáni bukás után az általuk támogatott pártok átlátható módon, a civil társadalom ellenőrzése mellett kormányozzanak. Egy miniszter ugyan ne engedtethesse meg magának, hogy a futsal csapatának játékosai a már amúgy is ledegradált minisztériumába dolgozhassanak minden előképesítés nélkül, horror fizetések mellett...
Mert ha a "civilek" esetleg egy új pártban gondolkodnak, akkor jobb ha tudják, van már 3 új párt LMP, EP, Együtt. Mindegyik 1-3% körül áll. Most velük együtt lesz még egy. Ha azt gondolja bárki, hogy ezzel meg fog oldani bármit, hát téved! :(

Névtelen írta...

PuPu!
Mondd, miért nem konzultálsz Tuareggel? Szerintem ő is azt akarja, amit te.
Elékelnének a jó tanácsaid, nem gondolod?
Vagy nem vagytok beszélő viszonyban?
Azt nagyon fájlalnám!

a_huje írta...

Igen Kibic37, valóban 2006-ban a választások előtt sok gazdasági szakember beszélt az új kormány kényszerű feladatáról, de erről már 1998-ban is beszéltek. A szlovákoknál pont azért van már EURO, mert ott Dzurindát hagyták dolgozni, és az utána hatalomra kerülő populista ellenzéke sem verte szét a reformokat. Nálunk 98-ban a Fidesznek kellett volna megcsinálni a reformokat, de akkor is fontosabb volt a klientúra, mint az ország. 2002-ben sem történt semmi, mert Medgyessy fontosnak tartotta az ígéreteit betartani. 2006-ban végre Gyurcsány kormány hozzá látott volna, de mind az MSZP, mind az ellenzék (Fidesz) megakadályozta. 98 óta eltelt 16 év. Gyakorlatilag egy kis sufnituningon kívül újraállamosítás történt, aminek a reprivatizációja várható a haveri körnek pl. Bankok, mint az köztudott. Vagy is várhatóan újabb 4 év megy el a semmibe. Közbe a zemberek csúsznak lefele, vagy elhúznak az országból. Szép kis jövő...

PuPu írta...

Dehogynem vagyunk beszélő viszonyban, csak én nem értek egyet a módszerével, de tisztelem az elszántságát.
Ezért aztán az orvosok irányelvéhez tartom magam: nil nocere - ne árts.

H.Marianna írta...

Bocsánat a közbekotyogásért, de az állandóan idézett szövegrész, nem Gy.F.1.5 évére, hanem az addigi egész politikai hazugságokra vonatkozott! Meg kéne már végre hallgatni azt a beszédet mindenkinek, hisz elérhető nyilvánisan az EGÉSZ, és úgy kellene értelmezni! Aztán már lehetne végre valamilyen tökös csapat, akik tanulnak is belőle, és jöhet az új, igazi rendszerváltás, egy korrupciómentes,,szakértői kormánnyal! Óh, csak látnám már!

pzvárpalotai írta...

Kedves AgyA !
"Ez is egy diagnózis " -mondod .
Igen , ez egy kitűnő diagnózis , egy kitűnő diagnosztától- aki már régóta , sokszor bebizonyította , hogy megállapításai , diagnózisai megállják a helyüket !!
Ha , eltér a véleményed , szerinted nem ez a baj , probléma , akkor oszd meg velünk , légyszi a Te diagnózisodat - mindannyiunk okulására!
Főleg , ha birtokába vagy a therápiának , a therapia sterilisans magna, a panacea mindent meggyógyító erejének .

Frank írta...

Civilek.... Próbálnak olyan látszatot kelteni, mintha az elmúlt 25 évben nem ebben az országban éltek volna. Mntha jelentős részük nem szavazott volna az igazán - mostani helyzethez képest - light-os egészségügyi és egyéb reformok ellen. Mintha jelentős tömegük nem szavazta volna meg a fidesz 2/3-át.
A tüntetésük szervezésekor meg az a legfőbb gondjuk, hogy közöljék, kiket nem látnak szívesen a rendezvényükön. Egy igazi tüntetés-szervezőnek arra kellene törekednie, hogy minél többen jelenjenek meg!
A szónoklataik meg olyanok voltak, mintha a házifeladatukat olvasták volna fel az egybegyűlteknek - kivéve a nyelvészt. Egyik sem tudott volna papír nélkül elmondani 20 értelmes mondatot?
Na, meg aztán a rongyosra koptatott Gyurcsány-idézetet bevágni - ez olyan volt számomra, mintha a fidesz fizetett hirdetését játszották volna be.
Merkel kancellár-asszony látogatására időzítatt tüntetéshez: ennyi érzékkel akár egy héttel a látogatás után is meghírdethették volna.
Legalább egy csöpp kis (tüntetés) -dramaturgiai érzék nem ártana, ha lenne.

Névtelen írta...

PuPu!
Tudomására is hoztad Tuaregnek hogy nem értesz egyet vele?
Vagy csak ráhagyod mint a hülye gyerekekre , hogy csinálj amit akarsz! Beszéltetek róla hogy szerinted hogyan lehetne a munkája célravezetőbb?
Segíts neki kérlek minden erőddel.
Nem hiszem hogy visszautasítaná a tanácsaidat. Az a célja neki is mint neked: segíteni mielőbb jobbá tenni ezt a kis országot, a hazánkat!

Brandtné Szalai Veronika írta...

Kedves PuPu! Mindenek előtt BUÉK!
Mint általában, most is jó volt olvasni a soraidat. Az én véleményem is az, hogy egy nagy pofon kellene ennek rabló-hordának, de az az aztán akkora, hogy az országház adja a másikat. De hát szegény ember vízzel főz! Már annak is örülök,hogy ezekkel a kis csipkelődésekkel kibillentettük orbánt a magabiztosságából, és érződik az emberek hozzászólásain,hogy"valami" készül. Az un. tüntetésszervezők -az én meglátásom szerint-pedig most tanulják a "szakmát". Lehet, hogy van közöttük "beépített" ember? Hát lehet. De egy tömeg önjáróvá tud ám válni! Jó lenne, ha a hozzád hasonlók segítenének abban, hogy a szervezők rájöjjenek a jól megválasztott időpontok fontosságára.

PuPu írta...

Kedves Tuaregtámogató Névtelen!
Nem beszéltünk semmiről, mert ez egy speciális helyzet.
Miután mindketten politikai bloggerek vagyunk, meg szoktuk írni a véleményünket a saját posztjainkban, de én például erősen idegenkedem attól, hogy elolvasva a posztot másik blogger írását akár csak kommentáljam is.
Ezt valahogy úgy képzelem, hogy mi vagyunk azok, akik megpróbáljuk a saját véleményünket feltálalni az olvasónak, aki aztán majd kiválogatja belőle azokat az elemeket, melyekkel egyetért.
Szerintem ez nem bloggerek lovagi párviadala, hanem inkább egy asztal, melyen kölönféle ételek vannak,
csemegézz olvasó és formáld közben a saját véleményed az általad kiválogatott szempontok figyelembevételével.
Például a mai poszt kommentelői között is van blogger, aki biztos lehet abban, hogy nem fogok vele itt vitába bonyolódni, mert ez a felület - meg a többi sem egymás győzködésére szolgál.
A másik dolog, ami miatt én nem szeretnék résztvenni az eszkimó kemping tevékenységében, az megintcsak műfaji dolog.
Tuareg átlépett a tükőr szerepéből a fésülködő széplány szerepébe, belépett a politikai mezőbe, ahova én nem szeretném követni, mert nincsenek politikai ambícióim, jó vagyok én már csak bloggernek, akit szeret olvasni egy-két mazochista - jobb esetben.
És az sem biztos, hogy Tuaregnek kellenének az én tanácsaim, az elszántabb politikusok java kissé küldetéstudatos, az olyanoknak nem tanácsadók kellenek, hanem hívők.
De lehet, hogy tévedek, bár nem hiszem - engem nehéz nem megtalálni itt a neten, ha valaki kér tőlem valami teljesíthetőt, azt szoktam teljesíteni, ha nem kér senki semmit, asse baj.
Tudom, hogy akit feszít a tettvágy, az szeretné egy szekér elé fogni a lovat, a szamarat a tevével meg az igás ökörrel, de azt hiszem, ez nem célravezető.
Bennem van lojalitás szervezetekhez, emberekhez, de egy komolyabb elkötelezettség felszámolná a bloggerkedésem.
Amikor a DK alakult, akkor például azért nem lettem tag náluk, mert tudtam, hogy lesznek kritikai észrevételeim és a körülményekből arra következtettem, hogy ez nemigen fog tetszeni a helyi versenyzőknek, én pedig nem szívesen adom a függetlenségem.
Így talán érthetőbb, remélem.
:O)))

MoonRiver írta...

Amikor az 56-os forradalom 50. évfordulóján tele voltunk államfőkkel, akkor az akkori ellenzéknek nem fájt a hasa attól, hogy a létező legnagyobb cirkusszal örvendeztesse meg a Kossuth teret. Most miért kell olyan illedelmesnek lenni, hogy Merkel ebből ne vegyen észre semmit? Tán már olyan illedelmesen tüntetünk, hogy mire kilép a repülőgépből, az utolsó (véletlenül) ledobott papír zsebkendőt is eltakarítjuk a tüntetés helyszínéről? Valahogy meg kellene találni azt a hangnemet, az egyensúlyt a szervezőknek, hogy a tömeg ne csak tömeg legyen, de erő is, és jól láthatóan. Elismerem, nehéz kérdés, nem törés-zúzásra gondolok itt, mégis muszáj lenne lassan olyan alkalmat, olyan akciót kitalálni, ami az ott lévőknek is lelkesedést okozhat és az sem baj, ha a kormányon lévők WC papír fogyasztása megemelkedik. Hát én ezen jobban törném a fejem, mint az egyre unalmasabbá váló beszédeken, amivel meg fogják kockáztatni, hogy kifárad, elfogy a lendület az embereknél. Ezt nem szabadna megkockáztatni, mert többet akkor már nem lehet előhúzni őket, mint nyuszit a kalapból. A békességnek is óriási a tétje, és véges az ideje.

Névtelen írta...

PuPu!
Én kettőtöket olvaslak napi rendszerességgel.Úgy látom, mindketten egyet akartok, csak más úton-módon. Neki is az a meglátása, hogy 1-2 nagy erejű és a népakaratot kifejező, célzott tüntetés kell, megfelelő időben, nem semmitmondó öncélú, népbutító összejövetelek.
Én azért nem bánnám( és lehet hogy még sokan rajtam kívül)ha a háttérben ti ketten néha konzultálnátok. A korábbi posztjaidban te is említetted jó emberek neveit, akik alkalmasak lehetnének a változás utáni időket levezényelni. Ha ti ketten gyakrabban cserélnétek információt, talán előbbre lendíthetné a jó ügyet. Az eltérő véleményeiteket pedig mindketten emberi módon össze tudnátok hangolni.

PuPu írta...

Lehet, de tudod más a szerepe egy kritikusnak meg annak a színésznek, aki éppen a szerepét énekli.
És hidd el, a sokszínűség erény, ha szépen szól a kórus...
:O)))

hello írta...

Mondhatjátok, hogy erős MSZP-fóbiám van - aminek a kialakulásáért ők maguk igencsak sokat tettek! -, de mikor ilyeneket olvasok, nem lep meg, hogy a civileknek az a véleményük róluk, ami:

"Török Zsolt (a szocialista párt egykori szóvivője, jelenleg a Kiskunhalasi Választókerületi Társulás elnöke) szerint, ha nem lett volna választási összefogás, akkor most ő sem hatvanhatezer forintot keresne

Nekem ez személyesen is tragédia, hiszen én ezért olyan áldozatot hoztam, hogy most 66 ezer forintot keresek, míg az összefogást mantrázók 660 ezret."

Eléggé beszédes felfogás, nemde?

Névtelen írta...

PuPu!
Ugye az a kritikus azért drukkerként szemléli a színész és nem ellendrukkerként? Jól gondolom?
Tehát kívülállóként szemlélve az előadást még hathatósabb lehet az építő kritika. Továbbra sem tágítok az együttműködésetektől:)

Névtelen írta...

Kedves hello4
Nincs MSZP fóbiád.Ennek a csapatnak a teljes vezérkara csapnivaló. Már korábban is kimutatták a foguk fehérét. Gyurcsány is részben miattuk szív már régóta. annak idején nem hagyták kormányozni, és ez úgy jött le hogy ő a tehetetlen.
Pedig csak az ellenséges MSZP túlerővel volt tehetetlen. Bajnainak is keresztbe tettek, és rajta keresztül az egész országnak.
Remélem, akik megérdemlik közülük, megkapják méltó büntetésüket. Egy talpraesett, jószándékú vezető társasággal újra feltámadhatnának, de ez az alattomos, sunyi, önérdekű jelenlegi banda romlásba taszítja őket. Ha hagyják, megérdemlik.

Racionális (Föld-lakó/ember/magyar) írta...

Olyannyira egyetértek azzal, hogy a német kancellár látogatásakor kellene kifejező demonstrációt tartani, hogy ennek bejelentésekor felhívást tettem közzé erről a FB-on. Általában liberálisnak minősített és politika iránt érdeklődő ismerőseim nem reagáltak erre, ami bármit is jelenthet.

Bevezető hasonlatodnál maradva, Julcsi akkor megy a susnyásba, amikor hívják. Viszont az én hitem szerint, ha Jancsi hívja, a dolog másként is folytatódhat, mint az a séma amit felvázoltál. Julcsi mondhatja, hogy menjünk, de ne most, hanem holnap, és én is mutatok valamit. Ebben maradnak, és Jancsi másnap megismeri azt, hogy mit is szeretne Julcsi, aki már várta, hogy elhívja egyszer Jancsi és most mindent belead, megtanítva Jancsit a szeretkezés örömére, a furcsa test-párbeszédre, amiről eddig Jancsi nem is hallott még. Aztán az élvezettől ájultan együtt támolyognak ki a susnyásból, egyikük megélve azt, amire már annyira vágyott, a másikuk rácsodálkozással, hogy mi mindent nem tudott eddig és Julcsit is mennyire nem ismerte.

Tömören: marhaság ilyen hidegben, pár ezer embernek összejönni és céltalanul hőzöngeni, mert elunják az emberek. Van még idő azonban, és jól szervezett, átgondolt randevúk kellenek, amikor az egyik oldalon a tömeg mérete önmagáért beszél, a másik oldalon pedig világosan és egyértelműen megfogalmazódik, mit is akarnak, együtt. Azok is, akik beszélnek és azok is, akik jelenlétükkel azt fejezik ki, hogy elég volt és csináljunk valamit ez ellen, de valamiért.

A volt NDK-sok helyzete ennél egyszerűbb volt. Ott volt az ország másik fele, ami virágzott, megvolt a példa. Munka után kimentek tüntetni, majd haza, mert reggel dolgozni mentek. Csak megdönteni kellett a rendszert, itt végre építkezni is kellene, és nem egyéni ambíciókból, hanem közösen, és akkor is újabb 2 évtized kell hozzá - jó esetben -, hogy eredmény is legyen.

a_huje írta...

Ezt azért át kéne gondolni! Biztos forrásból tudom, hogy Orbán Viktor sohasem hazudott! �� �� ��

Névtelen írta...

Node Pupu!
Méghogy blogger, akit szeret olvasni egy-két mazochista...

Például én nem tartom magam mazochistának, ha írásaid abban erősítenek meg, hogy hasonlóan látom szűkebb világunkat.

Igaz, úgy is felfoghatnám, hogy mondatonként szörnyülködve sóhajtozok, hogy nocsak, még ez is, meg az is, hát mi lesz? Túléljük?

Maradok optimista teve-olvasó.

Kovács Péter írta...

Pupu kilómétereken át színezi a semmit egy olyan tüntetésről, ami egyszerűen szóra sem érdemes, és erről a hallgatóságnak elég hamar kialakult a véleménye.
Viszont egy olyan szerveződésről, amelyben minden benne van, amit 2pup hiányol, attól elzárkózik, mert Ő blogger, nem színész, mint Tuareg.
Számomra a legszimpatikusabb saját magunk önfikázása, az ostoba nép, mintha mi nem tartoznánk bele.
2pup addig érzi jól magát, amíg kritizál, a cselekvéstől, a támogatandó szerveződésektől távoltartja magát.
Mit kéne tenni?
Széleskörű összefogás Orbán maffiabandájának elűzésére, mert amíg a rablóbanda hatalmon van addig a csalással megszerzett kétharmad birtokában mindent meg tud akadályozni. Jöhet minden demokratikus szervezet. Orbán elűzése a tömegesedés módszereivel.
A 2010-es alkotmány visszaállítása, majd a visszaállított választási törvények alapján új választások kiírása, ahol mindenki megmérettetheti magát.
Ezt nevezi Tuareg minimál konszenzusnak, a legnagyobb közös nevezőnek, amellyel mindenki egyetérthet.
Kedves dupla pup, mi az, ami ebből szerinted nem elfogadható?
Azért kérdem, mert szeretném, na nemcsak kritizálnál, hanem utat is mutatnál, vagy támogatnád a támogathatót, hogy ne (dupla)púp legyél te is nemzetünk hátán!

Tuareg beszéde:
http://youtu.be/I6GyZGe3tsg

todor48 írta...

Megint nagy voltál PuPu!
Én magam is elkeseredtem a tüntetést nézvén a TV-ben, pedig a felvezető Gyurcsány-bejátszást nem is láttam, mert később kapcsoltam be a masinériát. Még szerencse, mert ha látom, azonnal ki is kapcsolom. Így aztán a lanyha beszédek alatt volt időm elgondolkodni azon, hogy tulajdonképpen mit is akarnának ezek az aktivisták. Mert ezt az eddigi tüntetéseken nem értettem meg, és azt hittem bennem van a hiba. Arra jutottam, hogy eszük ágában sincs Orbánt leváltani, hanem a "népfelség" valamilyen ködös, elvont eszménye mentén magát a népet óhajtják passzívból aktívvá átneveleni. Természetesen időt, energiát, emberek sanyarú sorsát sem bánva...........Éreztem én, hogy nem lenne célszerű ezért Budapestre utaznom /annál is inkább mert egy oda-vissza nekem ötszáz Km-t jelent/, bár lamentáltam magamban. Ezért a tüntetésért azonban még egy ötszáz méteres sétát sem tennék meg. Azonban, ha egyszer tényleg lesz esély egy legalább százezres tüntetésre, ahol a demokratikus oldalról mindenki, de legfőképp Gyurcsány is ott lehet, és a szervezők valamint a résztvevők végre felfogják, hogy ha ez a hatalmon lévő bagázs most hazudik, és lop-csal, akkor hazudtak ezek Meggyesi, valamint Gyurcsány alatt is, és ugyanúgy csaltak, meg loptak is.Na, meg régebben is....Amíg az ország nem tudja reálisan értékelni a rendszerváltás óta eltelt időszakot, addig nem is lehetnek nagy tüntetések,amíg az un. "civilek" csak másokat, a pártokat tudják okolni a mostani bajokért, addig nem lesz esélyünk egy igazi demokráciára. Mert a kialakult helyzetért a felelősségünk közös, és ezzel szembe kell néznünk valamennyiünknek. Engem nem érdekel pl., hogy ennek a felelősségnek hány százaléka jut az MSZP-re, magára Gyurcsányra, engem igenis a saját felelősségem érdekel. Nem magam miatt, hanem azért, mert örökké lelkiismeret furdalásom lesz, hogy milyen hazug országot hagyok hátra az unokáimnak. Én már ugyanis a 67-ket taposom, és nincs időm megvárni, amíg önjelölt aktivisták megpróbálják ezt a népet átneveleni. De nincs idejük az unokáimnak sem, mert közben ellopják /ha már teljesen el nem lopták/ alóluk az országot!

Névtelen írta...

Nem tudom olvastátok-e már?-küldöm
Lovas Zoltán cikke:
http://nepszava.hu/cikk/1044048-orban-nem-visz-elore-csak-a-szakadekba/

Lovas Zoltán cikksorozata:
1/Optimista Kiáltvány(2014dec.21)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=870972722954539&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

2/A Fideszről... (2014 dec 22.)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=871602816224863&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

3/Káosz a baloldalon(2014 dec.23)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872198512831960&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

4./ 2015 márc 15-ig Orbánnak fel kell állnia - avagy MI LESZ ITT???
az Optimista Kiáltvány folytatása, 4. záró rész

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=872739699444508&set=a.362981087087041.102205.100001254583136&type=1&theater

Névtelen írta...

Stupid ország, stupid nép.Ezek vagyunk.Itt nincs értelmes cél, csak nyavalygás.Na,ettől Orbán a zOrbán? ettől fidesz a Fidesz.

asta írta...

Elolvastam az összes véleményt. PuPu szellemes, mint mindig.... de nekem is van némi hiány érzetem. Egyetértek a kritikával, ami a tüntetést illeti...elég sarkosan meg is fogalmaztam az előző posztnál. Egyetértek azzal is, hogy nem szabadna szétaprózni az erőket. Sőt tovább menve azon is elgondolkodtam, vajon mennyire van ebben benne a keze azoknak, akik ezt mesterfokon űzik.

És mi hiányzik? A cselekvési terv, mert anélkül nincs eredmény. Tuareg nemcsak megfogalmazta a minimál célt, hanem tett is valamit. És mi történt? Még kritizálni sem merték a megmondó emberek. Elegánsan nem vettek tudomást róla. Még az un. ellenzéki TV is kivágta a képekből... agyon hallgatták. Vajh miért? Hát azért, mert érveket nemigen tudtak volna felhozni ellene, a cselekvéshez viszont gyávák. Tipikusan az a mentalitás, amitől azonnal égnek áll az összes haj a fejemen: miért nem lehet megcsinálni valamit. Mert jaj, mi lesz? Mert jaj mittudom én mi... meg egyáltalán ki az a Tuareg, hogy jön ő ahhoz... stbstb. Mert pofázni könnyű a romkocsmák mélyén. Bődületes okosságokat mondani, eljátszani a márciusi ifjakat meg stb. Elvekről vitatkozni cselekvési időben.

Orbán Viktor viszont megtette azt a szívességet Tuaregnek, hogy már nem lehet elhallgatni... bár megpróbálták ( nem, nem HírTV-ben, nem bizony!) úgy beállítani, mintha az egy délutánra kitelepült sátorozó ifjakról lenne szó. Most tehát már mindenki tud róla.
Az, hogy helyes-e az, ami ott történik, hogy igaza van-e, az idő fogja eldönteni, de az az érzésem, sokkal előbbre járnánk, ha szóba álltak volna vele a pártok és civilek ... már rég lehetett volna egy kerekasztalt szervezni, már rég be lehetett volna vetni a köztudatba pl. a szakértői kormány névsor javaslatait... sok mindent lehetett volna.
Egyet biztosan nem lehet: kizárni bárkit is a tüntetésekből, aki a minimál céllal egyetért. Ebbe bőven belefér az un. bázis demokrata elv is... szépen lehetne kombinálni sok egyéb konkrét ötlettel ( a hangsúly a konréton van!)... az elveket pedig menet közben ki lehet dolgozni.. akkor érdemes pártosodni is. Közös célért más, különféle utakat javasolni...miközben ki kell alakulnia egy minimál konszenzusnak a meghatározó, gyakorlati kérdésekben is.

Meg lehetne csinálni, ha meg akarnánk (mernénk) tenni.

Most ugyan éppen kezdem elveszteni az optimizmusomat.

asta írta...

Todor 48- a szívemből szóltál. Ha én (amit soha nem tennék) de kiállnék egy tüntetésen szónokolni éppen erről beszélnék.

A mi felelősségünkről.

A politikusokat mi választottuk meg, a politikusoknak mi engedtük meg mindazt a gazságot, amiket elkövettek ellenünk. Mi hagytuk, hogy gazemberek uralkodjanak rajtunk. Mi hittünk azoknak, akik végig hazudtak, ámítottak, saraztak, megosztottak miközben zsírosra híztak a mi munkánkból. Mi mostuk össze a becsületest a gazemberrel, mi vagyunk a felelősek mindenért... nem is sorolom.
Ha ma valamit érdemes lenne megtenni az éppen az, hogy ezen változtatunk.

Kibic37 írta...

Kedves asta, folytatnám a Tódor 48-nak írt felsorolásodat:

Mi voltunk, akik elhittük az elektronikus és nyomtatott médiából ránk zúduló manipulációt, vagy annak hatása alatt meginogtunk hitünkben, pártpreferenciánkban, vagy egyes politikusok iránt viseltetett bizalmunkban.

hello írta...

Ha még nem olvastátok:

Az eltüsszentett tüntetés
Olyan lett, amilyen. Semmilyen.
Megtudtuk, amit már idáig is tudtunk. Hogy nem tetszik a rendszer. Hogy nem hagyjuk. Vagyis: új országot építünk.
Ami azt jelenti, hogy összemossuk az elmúlt huszonöt évet.
Elkúrtátok, fiúk január másodikán az Operaház előtt, de még nincs veszve semmi, tanulhattok belőle.
Nem a célközönségeteknek akartátok eladni a portékát. Már lehetett volna tudni korábban is. A József nádor téri tüntetéseken. Amikor ti az elmúlt huszonöt évről beszéltetek, a tömeg azt skandálta: Orbán takarodj!
Bármit mondtatok, ez volt a válasz.
Nem mintha az elmúlt 25 évben minden jó lett volna. Történtek hibák, követtek el bűnöket.
Egyet nem tettek az elmúlt 25 évben, amit az elmúlt öt évben folyamatosan: nem bontották le a jogállamot, nem vették semmibe a jogrendet.
És, bár ez csak egy szubjektív megjegyzés, és tényleg nem muszáj egyetérteni vele: az elmúlt huszonöt évben megközelítőleg sem loptak annyit, mint az elmúlt öt évben. A régiek nyeretlen kétévesek voltak ezekhez a mostaniakhoz képest, akik szakmányban művelik az ország széthordását.
Nem mintha a kis lopás megengedhető volna. Ha rajtam állna, egyetlen forintot sem szabadna ellopni. Tizet sem, százat sem.
Milliókat, milliárdokat is tilos lenne.
De újabban üzemszerűen megy a lopás, és ez minőségi különbség az előzőekhez képest. Akkor hitvány emberekből fakadt, most egy hitvány rendszerből.
Pedig, a mostaniaknak lett volna idejük felkészülni az ország kormányzására. Az emútnyócév idején, amiről annyit beszéltek.
Mostanában kevesebbet hallani erről. Igaz, másról is hallgatnak az urak. Az azonnali és radikális adócsökkentés kormánya ugyanis minden elődjénél több adót vezetett be. Legutóbb az útadót, ki tudja, milyen céllal. Ha pénzbeszedés állt a háttérben, akkor elszámolták magukat az urak, ha meg csak úgy jött az éca, akkor súlyosan dilettánsok.
Lett volna idejük az uraknak kitalálni, mi legyen az országgal 2010 után. A gazdasággal, az oktatással, az egészségüggyel, a kultúrával.
Még csak el sem gondolkoztak rajta. Egyetlen dolgot találtak ki, de azt nagyon: hogyan lehet a hatalmat megszerezni, az idők végtelenségéig megtartani, hogy a maguk, valamint csókosaik gyarapodására működtethessék.
Ezért van az, kedves tüntetésszervezők, hogy ha nektek az elmúlt huszonöt év ugyanaz, mint az elmúlt öt év, akkor bármit mondtok, a tömeg azzal válaszol: Orbán takarodj!
Magyarország polgárai nem a múltjukat akarják lecserélni A múltunk mi vagyunk, esendőségeinkkel, hibáinkkal és igen, eredményeinkkel együtt.
Még nem késő, újragondolni mi legyen. Február elsejére, Merkel kancellár látogatásához időzítve, tüntetést szerveztek. Addigra talán az idő is jobb lesz - gondolkodásra alkalmas idő várható.
Mert cinikus, pökhendi nyilatkozatokból volt épp elég az elmúlt öt évben. Nem kell azt mondani, hogy aki pártzászlókkal akar jönni, az szervezzen magának tüntetést. A tüntetést nem magatoknak, a saját érvényesülésetek számára szervezitek, hanem az ország polgárainak.
Remélem, nem tévedek.
A cikk eredeti változata a Nolblogon olvasható
Föld S. Péter

pleinair írta...

Névtelen és Kovács Péter

Pupu nem érez késztetést arra, hogy átlépjen a tükör elé, az aktív politikusi mezőnybe. Ő tükröt tart elénk, láttatja velünk, amit Ő is lát.
Azt a torz képet mutatja meg, aminél csak a magyar valóság torzabb, nevetségesebb, és szánalmasabb.
Eképpen segít minket és politikusainkat tárgyilagosan, tisztán látni.
Csak a tisztánlátás fundamentumára lehet igaz szándékból, és tettekből hazát építeni.

A "civil" szervezők esetében ehhez több feltétel hibádzik. A tisztánlátás fundamentuma helyett tudatosan, hazugságokra akarnak önmaguknak politikai karrierépítés céljából várat építeni. Ez már most omladozik, és úgy tűnik maga alá temeti önző, hamis szándékaikat.

Marad Tuareg, aki kalapozás helyett eladta vagyonát, és saját költségén, nonstop tüntetőként kiköltözött a Kossuth térre. Nem öltötte magára a nagy civil népnevelő szerepét, és nem csinál az elmúlt 20 év politikusaiból bűnbakot, csupán azért, hogy az évtizede tartó orbán-dúlásról elterelje a figyelmet.

A minimál konszenzus feltételeivel azt hiszem mindenki egyetért, csak az odáig vezető út legfőbb állomását, az idióta, tolvaj eltakarítását kellene már mihamarabb nyélbe ütni.



PuPu írta...

Kedves Kovács Péter, hát én már csak ilyen ügyetlenül választok témát, nem is szólva egyéb rettenetes tulajdonságaimról.
Köszönöm külön is nickem megújítására tett javaslatodat, de ebben az egyszemélyes szerkesztőségben tilalmat rendeltem el a számok számjegyekkel történő leírására, például soha nem írnék olyat le, hogy 6ökör, jóllehet néhány esetben talán indokolt lenne, - én szépen leírom a célszemélyről, hogy hatökör, ha a stílus ezt követeli meg.
Hogy kissé tágítsam világszemléleted, elmondom neked, hogy én addig érezem jól magam, míg egyik kezemben kard, másikban kedvesem hófehér, ámde dús kebele, a harmadikban datolya, a negyedikben meg pezsgő van – perverz, tudom, de a félédeset szeretem.
Hogy aztán a sok béna fax elcseszett szervezése mire képes késztetni a választópolgárt, ezt kizárólag kívülről tudom szemlélni, miként hajdan Fleming a Petri-csészét - természetesen a penicillinnek drukkolok…
Sajnos, ez egy ilyen műfaj, a blogger szemlél, véleményt alkot, majd a készterméket átadja az olvasónak szabad felhasználásra.
Ha az olvasó elolvassa, a blogger boldog és hűséges kutya tekintetet vetve olvasójára megköszöni, de még véletlen sem mondja meg neki, hogy mit kéne tenni?
E tekintetben te nem vagy ilyen finnyás, bátran leveszed a vállamról a gondolkodás nehéz terhét, meghatározod a teendőket.
Például széleskörű összefogást hirdetsz, habár azt nem taglalod, hogy kivel akarsz összefogni, pedig ez egy alapvető kritérium, mert én például nem szeretem a piszkos kezeket, csakúgy, mint a zavaros gondolatokat sem, így aztán lehet, hogy felszólítás ide-felszólítás oda, maradok itten, mint magányos teve a magányos cédrus alatt…
De nem leszek egyedül, ez az ország tízmillió szigetből áll, melyeken tízmillió hajótörött üldögél tízmillió pálma alatt és várja a hajón érkező Messiást, melyet a hajótöröttek egy része Alcsúti Mihályban vél felfedezni - tévesen, szerintem...
A tömegesítés módszere a testépítésből ismert, de ezt a testet már felesleges építeni, olyan-amilyen, nekem még megfelel, habár eléggé elnyűtt.
Ugyanez mozgalmak esetében bonyolultabb dolog, mert csőcseléket könnyű tömegesíteni, de bizony az értelmes emberek határozott és kemény gyülekezetének felépítése strapás dolog.
Mindkét esetben ígérgetni kell, az első esetben minden férfinak villás farkat, a nőknek alanyi jogon járó elektromos fogkefévé alakítható vibrátort alapból, továbbá minkét nemet kecsegtetni illik a paradicsomba való bejutás opciójával.
Második esetben nehezebb a dolog, erről érdeklődj Gyurcsánynál.
Tuareg minimál-konszenzusával nincs semmi bajom, sőt, magam is ezt javasoltam hónapokkal ezelőtt, de hogy ennek meghirdetéséhez miért kell őrült fókavadászként viselkedni, az rejtély, ha meg már jégtábla, miért nem a Duna jege?
De ez az ő dolguk, az csak a bajom vele, hogy rájuk nézve minduntalan Moldova örökbecsű mondása jut eszembe: Akarsz nehezet mindenáron? Próbálj baxni kerékpáron!
Amúgy mutasson utat, akit erre valamilyen emberi sokaság szabad választással felhatalmazott, merthogy én nem vagyok sem fárosz, sem égő csipkebokor, nem őrzöm a bölcsek kövét, csak próbálok jelenségekből következtetéseket levonni a közeljövőre nézve.
Jelen esetben azt, hogy a sátratokat Merkel látogatásának idejére úgy fogjátok átcipelni a Szabadság térre, mint körmenetben a baldachint, pedig ti azt hüpének szántátok, mely alatt a résztvevők egybekelnek, majd mindenkinek minden bűne feledésbe merül és megtisztulva lép ki a szabad ég alá.
No, ez nem látszik összejönni, de sebaj, maga az elképzelés is szép, legközelebb képzelünk jobbat.
Ami támogatandó, azt persze támogatom a magam szabad vadász módján, de hogy engem nem taszigálsz be egyetlen szervezetbe sem, arra mérget vehetsz.
Ha jobban megnézem magam a tükörben, hát kiderül: én vagyok maga a civil!
Arról pedig nekem is megvan a véleményem – nem túl hízelgő.

:O)))

Ps: Azért arra a pofátlanságra soha nem ragadtattam magam, hogy Tuareg blogjában osztattam volna meg bölcsességeim kiapadhatatlan kincsestarisznyáját…

PuPu írta...

Kedves hello, Merkel kancellár másodikán jön, az elsejei tüntetés olyan, mint az ejaculatio praecox...
:O)))

Joszi írta...

Orbanek 2002 ota a politikatol valo elundoritassal operalnak.Sajatjaikat mozgositjak, tobbivel elhitetve, minden part szornyu, mind egyforma, hiteltelen, jobb nem szavazni, otthon maradni, undorodni.Ezzel ertek el a ket harmadaikat, eleg nyilvanvaloan, ma is ezt a taktikat kovetik.A civilek ma ebben segitenek nekik, 25 evezessel, gyurcsanyozassal, ahogy kell.

hello írta...

PuPukám, ez világos.
És mint a példádról tudjuk, csökkenti az örömszerzési szándék sikerét...
De nem csak ez a probléma.
Próbálom összerakni a netről a tüntetések táncrendjét, s a per pill. hírek így néznek ki:

Két Facebook-csoport kezdeményezői február elsejére a Kossuth térre hirdettek meg tüntetést. A tiltakozást egy nappal Angela Merkel budapesti útja elé időzítik.

"2015. február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel, Németország kancellárja. A látogatása előtti nap jó alkalom, hogy megmutassuk: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal. Magyarország nem kér Orbán maffiaállamából és antidemokratikus kormányzásából" - így hirdetett meg közös tüntetést február elsejére a Kossuth térre a Százezren az internetadó ellen, illetve a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport.

A február 1-jére, vasárnap 16 órára szervezett tiltakozáson már a gyülekezési jogról rendelkező szabályok átírására készülő Fidesz-lépés ellen is tüntetnek."
(Forrás:HVG)

168 óra:
"Tüntetés: Nemcsak Orbánnak, a rendszernek is mennie kell ... Rádió épületénél folytatják február 1-én, egy nappal Angela Merkel budapesti látogatása előtt."

Akkor most - bár a kezdési idő sehol nem szerepel még, de - kb. ugyanakkorra 2 helyszínen 2 tüntetés lesz, ugyanazzal a céllal?
Utóbbiak kishítűbbek, a Pollack Mihály tér azért még a József Nádor térhez képest is jóval kisebb.

OK, civilek, járatlanok a szervezésben, DE ENNYIRE?????
Megáll az ész, de tényleg.


hello írta...

NNNA, most meg egy üzenetben azt kaptam, hogy a Pollack Mihály téri a MostMi szervezésében február MÁSODIKÁN lesz.

Addig majd csak kiderül, hogy is lesz.

Emlékszem, 2011 decemberében voltunk már tüntetni a Pollack Mihály téren, akkor a Klubrádió mellett, a tisztességes közmédiáért. Sokan voltunk - itt egy fotó róla:

2011.dec. 12.

talalom írta...

OFFOLOK BOCSI! Mondd Pupukám, mi a francért akarnának a deli hímek villásfarkú szerszámot?! Én átpártolok inkább az elnyomottakhoz, akiknek nem jut ilyesmi!

kekec írta...

Pupu a képen a Kétfarkú kutyapárt szimpatizánsai vannak. Egyre inkább hajlok arra, hogy őket lehet lassan egyedül komolyan venni!

PuPu írta...

talalomnak:
Hát miért akarnának?
Hogy boldoggá tegyék a nőket, legalább háromszor egy nekifutásból!
Mit gondolsz, mire való az olyan óvszer, melynek vége egy nagyfülű nyusziban végződik?
Először a hasonlatot egy olyan öregemberre optimalizáltam, aki pisilés alkalmából észreveszi, hogy két farka nőtt, de nem találtam eléggé irodalminak, így aztán a fecskemadaras hasonlat nyert, irodalmibb formának tűnt, lásd: "Villásfarkú fecskemadár, lesz-e tavasz, lesz-e még nyár?"
ha már elmúltál tizennyolc, megnézheted az illusztrációt is!
http://www.vagyaim.hu/custom/vagyaim/image/cache/w350h350/product/n_07716190000.jpg
:O)))

Kibic37 írta...

PuPu, ez a hyperlink valamiért nem műxik. Csak normál linkként, de úgy nagyon :)))

James Bond írta...

Bocsánat, Hölgyek és Urak, de a csapos közbeszól. Szóval. 15 éven át tartoztam az egykori titkosszolgálat kötelékébe hivatásos, fedett állományú (SZT) ipari kémelhárítóként (III/II). Vannak némi ismereteim arról, hogyan működnek valójában a titkosszolgálatok. Ugyanis ez is egy szakma, amelynek megvannak az általános szabályai, módszerei, és a szabályok, módszerek legnagyobb része igen hasonlít egymáshoz, függetlenül attól, hogy az adott szolgálat melyik országban és milyen társadalmi rendszerben működik. Nem alaptalanul gondolom, hogy az átlagembernél valamivel hamarabb felismerem azt, ha valahová a titkosszolgálat "beteszi a lábát". Nagy valószínűséggel állítom, hogy a jelenlegi magyarországi tüntetések szervezésében, lebonyolításában, a célok és módszerek meghatározásában, a tömeg manipulálásában meghatározó szerepet játszik a titkosszolgálat. A vezetők és szónokok között ugyanúgy jelen vannak a fedett munkatársak (igen, bizony, ma is vannak ilyenek...), mint a tömegben. Az a benyomásom, hogy mindez a kormányzati stratégia része. A cél kettős. Egyrészt, mindenáron meg kell akadályozni, hogy létrejöjjön a rezsimellenes erők széles körű szövetsége. Ennek a legjobb bizonyítéka a folyamatos, agresszív gyurcsányozás, amely - a Fidesz korábbi karaktergyilkossága következtében - jelentős dezintegrációs eszköz. Eléggé feltűnő jelenség, hogy a DK-nál lényegesen nagyobb támogatói bázissal rendelkező MSZP-t, illetve annak vezetőit szinte meg sem említik a tüntetés "szóvivői"! Ez a cél nagyjából már megvalósult... A másik: szükség esetén olyan provokációk megszervezése és lebonyolítása, amelyek ürügyet szolgáltatnak rendészeti korlátozások (extrém esetben akár a rendkívüli állapot) bevezetésére. Ennek a forgatókönyvnek része az előkészítés alatt álló ú.n. "országvédelmi terv" is. A közvélemény manipulálását szolgálják a Fideszen belüli ellentétek felnagyítása, és annak kommunikációja is. Valószínűleg léteznek kisebb-nagyobb ellentétek, ám senki sem gondolhatja komolyan, hogy ezekről Orbán ne tudna, illetve, ezek olyan nagyságrendűek lennének, hogy komolyan veszélyeztessék O.V. pozícióját...

Összességében, véleményem szerint a tüntetések alapvető célja az elterelés és az egyébként sem túlságosan erős demokratikus ellenzék megosztása, valamint annak biztosítása, hogy a válság felé menetelő rendszert bármi áron fenntartsák.

Ennyi...

Wolk írta...

Re: Névtelen 2015. január 4. 14:31

Tökéletesen igazad van.

James, én minden ügynök gyanún bizonyíthatóan kívülállóként pontosan erre a következtetésre jutottam.

Olyan szépen megvezetik ismét a mi Ovis aries népünket, hogy öröm nézni. (az öröm jeleit ne a környezetünkben előfordulók orcáján próbáljuk felfedezni)

pleinair írta...

James Bond,

Jó lenne, ha ezekkel a titkosszolgálati manipulációkkal a tömeg is tisztában lehetne.

Igaz, hogy a tüntetés szervezői titkosszolgákként is nagyon ügyetlenek voltak, a kilógó lólábakat csak a vak nem vette észre, mégis, a hatalom háttértevékenységét kijátszani, kivédeni csak tudatos rálátás birtokában lehetne. (Ha lehetne.)
A pártoknak is tudniuk kellene, mi folyik a kulisszák mögött, hogyan használják őket a hatalom fenntartásának eszközéül egymás ellen, az ellenzék megosztására, stb.

Terjeszteni kellene köztük mindazt, amit itt leírtál.

Névtelen írta...

James Bondnak:
Nem vonom kétségbe titkosszolgálati tapasztalataidat, ám a helyzet egyszerűbb, itt a két magyar három nézet játszik szerepet, mint annyiszor a történelem során.
Magam is valamelyest belefolytam a tüntetések szervezésébe, és körülbelül az a helyzet, hogy ahányan vagyunk, annyifélét képviselünk. Most mi(hehe) néhányan a DK-val tartunk, mert nem értünk egyet azzal a vonulattal, amely a demokratikus pártokat mintegy kitiltaná az amúgy is várhatólag kis létszámú tüntetésről.Sőt egyéb közös akciónkat is a DK-val szervezzük helyi szinten.

Amúgy a tüntetések finanszírozása - tessék kapaszkodni! - igenis saját zsebből, tehát civil pénzből történik, Pesten meg folyik a kalapozás a résztvevők között.

Amúgy iszonyúan ellenszenves az az attitűd, amelyből eredően ugyan nem vesz részt valaki semmilyen szervezésben és szerveződésben, ámde bátran leszólja a mások által alkalmasint sutára sikeredett megmozdulásokat, mi több, különféle összeesküvés-elméleteket gyárt, hogy miért is gáz az egész akció.
Príma!
Csak így tovább a magyar ugaron, ettől lesz az áhított változás.

PuPu írta...

Csak tájékoztatásul: ezidáig, ha itthon voltam, szinte valamennyi jelentősebb rendezvényen ott voltam, de ha nem lettem volna ott, akkor is lehetne véleményem dolgokról.
Vendéglőben te sem érzel lelkiismeret-furdalást, ha az elsózott levesre panaszkodsz, ha valaki szervezőnek áll, az tanulja meg a szakmát és utána legyen csak szervező.
A pénzügyekben meg kételkedve fogadok minden lírai vallomást, anno az LMP is közzétette a pártalapítás költségeit, aztán a végén kiderült, hogy valami szíriai útlevél adta nekik a pénz zömét, - a lista hosszú volt, egyforintonként tüntették fel az adakozókat, aztán a végén egy soron hozták a valódi pénzt, elködösítve a származását.
Aki apácaként akarja szolgálni az Urat, az pedig igenis, tanulja meg az imákat meg a zsoltárokat, aztán kapja marokra a gyertyát, mint rosszlány a seperűt és tartsa be a szabályokat, és legyen cseppet alázatiosabb, ha valaki figyelmezteti, hogy az alamizsnát a hívektől kell gyüjteni, nem a kuncsaftoktól a kamionparkolóban.
És nem azzal kell tölteni az időt a Boko Haram fogságáéban, hogy a többi lányt kurvázzuk, hanem a fogvatartók szemét kell kikaparni, tíz körömmel.
Aki ma tüntetésre jár, az Orbánt akarja világgá zavarni, nem pedig Gyurcsányt, aki azt tesz egyébként, amit akar, és ameddig tíz ember hallgat rá, addig helye van a politikai pályán, ha tetszik Orbánnak, ha nem...
Vagy tudsz cipőt készíteni, vagy nem, ha nem, ne állj suszternek, ha tudsz, akkor pofázás helyett varrjad, és ha bocskor sikerül az alapanyagból, hát ne sértődj meg, ha szóvá teszik, és másik susztert keresnek.
Kaptál egy lehetőséget, rosszul éltél vele, a te hibád.
Gondolom.
Vagy ez volt a feladatod.
A hozzászólás alkalmából meg adjál már meg egy nicket, mert ha erre is képtelen vagy, akkor ne várd, hogy a tömegek döngő léptekkel masíroznak utánad...
:O)

patyu45 írta...

Frappáns írás, mint - bocs'! - szinte minden PuPu-munka, és a polémia is fölöttébb tanulságos.

Magam is szinte a kezdetektől hajlok arra, hogy a "civilek korifeusai" némelyikének pártellenességét a személyes politikai ambíciók meg a pozíciószerzés mellett bizony-bizony a regnálók machinációi is jelentősen motiválják. Nem hiszem, hogy kívülről sikerülne leleplezni az illet(őke)t, de ha az eddigi attitűd uralja a későbbiekben is a demonstrációszerveződéseket, csak két dolog biztos: az ellenállás/ellenzék gyengülése és az önkény további erősödése.

Igenis egyetlen ütős tüntetés - "összefogás"- kell mindenféle kirekesztés nélkül: valamennyi magát demokratának tartó résztvevővel, méghozzá február 2-án!