2015. január 27., kedd

RTL

A magyar RTL Klub adott egy-két maflást, néhány tockost, meg lenyomott pár sallert Viktornak, aki nem hiszi, nézze meg a képeit: elcsámpult a Vezér orra.
A kormány egyezkedne, Lázárjankó Berlinbe szaladgál, a szállingózó hírek szerint a kormány hajlandó lenne tizedére csökkenteni a reklámadót, cserébe azt kéri, hogy a csatorna hagyjon fel kormányt népszerűsítő tevékenységével.
Ebből a műértő magyar közönség képes levonni néhány következtetést, úgymint, hogy Orbán valóban csak abból ért, ha pofánverik a hólapáttal, másrészt azt, hogy a csatornára kirótt büntetőadónak nem volt semmiféle alapja, harmadrészt meg azt, hogy nem az a megfelelő eljárás ezekkel a hiénákkal szemben, ha meghunyászkodik valaki, hanem szembe kell fordulni velük, vállalva az ezzel járó összes kockázatot.

Merthogy kockázat van, ez kétségtelen, és a bivalybürgözdi Lóbőr Kft. sem egy Bertelsmann-konszern, hogy kibírjon egy durva padlólaejtést, de mégis.

Ha nekedmegy valaki és szembefordulsz vele, lehet, hogy az adott ügyből kifolyólag megver, mint szódás a lovát, de legközelebb könnyebb ellenfelet keres, mert emlékszik arra, amikor a hasaalját fogta egy jólsikerült térdemelésedet követően, és ez az emlék nem tartozik kedvencei közé.
Az eszem azt mondja, hogy közel a kiegyezés, merthogy itt pénzről van szó, rengeteg pénzről és a Bertelsmann mégis inkább profit-teremtésre szakosodott, mint kopjatörésre.
Örök optimizmusom viszont arra biztat, hogy ne adjak ezeknek a híreszteléseknek hitelt, hiszen Magyarországon kívül mindenki tudja, hogy Nagyurunk úgy hazudik, mint a sebesült frontharcos, akire ráömlött a gulyáságyúból a forró leves.

Ma megegyezik, holnap majd talál valamiféle más eljárást, amivel gödörbe tudja lökni nemszeretem partnerét, merthogy azt se feledjük, hogy több egyéb komoly klinikai tünete mellett még bosszúálló is, nem tud sem felejteni, sem megbocsátani, emellett gyárilag inkorrekt.
Ha az RTL nem azt figyeli, hogy mit művelt eddig és mi várható tőle, akkor nagy hibát követ el, és könnyen a TV2 sorsára juthat.
Ha megszerzett - és mellesleg számára nézettséget hozó - pozícióit feladja, olyan lesz, mint a Guantanamóban víz alá nyomott igazhitű, akit egy levegővétel erejéig a felszín felé emelnek igazmondásra biztató barátai.
Ennek a komának ugyanis nem jelent semmit semmiféle szabály, szokás, megállapodás, ha kiválaszt valakit áldozatnak, akkor annak annyi, legyen bár annyira strapabíró is, mint Gyurcsány.
A magyarországi csatorna vezérigazgatója maradna, folytatná a szépen felépített nevelő-tevékenységet, de nem ő fog dönteni, és ha változik a Bertelsmann álláspontja, akkor neki is valószínűleg mennie kell.

Kár lenne, mert akárki jön helyébe, nem biztos, hogy nélkülözheti azt a tapasztalatot, melyet a jelenlegi vezérigazgató már megszerzett.

A csatorna már így is örök hálára kötelezte a magyar demokratákat, hiszen hosszú idő után Mari néni ismét nézhetett valódi híradót, amelyikből kiderült, hogy talán címert kellene váltanunk: vörös mezőben egy dagadt szarka lopja az életünk.
A "szarka" szó vége itt kicsinyítő képző...
Parttalan optimizmusommal azt várom, hogy az RTL kikérje magának, hogy a kormány belenyúljon a műsor-struktúrába, a szerkesztési elvekbe.
Hogy kikérje magának az ócska alkudozást, hogy úgy hajtsa el Lázárt, mint Juliska a libákat, ha a vetésbe mennek.
Várakozásomnak némileg ellentmond, hogy a csatorna a pénz miatt tudott hétfőről-keddre valódi híradót készíteni, így elképzelhető, hogy a pénz lesz az oka ezirányú képességei hirtelen hanyatlásának is.
Ami azt illeti, egy kereskedelmi csatornához valóban jobban illik egy kicsit bulvárosabb híradó, de hát ez is olyan, mint a kereskedelem: ha a seggenfütyülő gumikutyára mutatkozik igény, hát azt kell árulni, nem rózsaszín pónit.
Hát, majd meglátjuk, jön Merkel asszony, tiszteletére a fiúk megmossák füleiket, tiszta alsógatyát vesznek és vihorásznak, mint szűzlány a kazalban.

Mai hír még, hogy Vezérünk magához vonta a liftek fölötti uralmat is, a liftek ellenőrzését állami tulajdonú nonprofit társaság fogja végezni, csökkentve a rezsit.
Igaz, ezzel párhuzamosan új szabályozást vezetnek be, melynek eleget tenni meglehetősen költséges lesz, ez várhatóan örömkönnyeket 
fog csalni a lakók szemébe, főként a tízemeletes társasházakban.
De igaza is van Nagyurunknak, az alattvaló - főleg a panelproli - nem liba, hogy csak úgy, saját elhatározásából elemelkedhessen a talajszinttől, főleg nem adó nélkül.
Ők is jól elvoltak lift nélkül anno, ezek se urizáljanak - lassan már mind Louis Vuitton hátizsákot akar!
Meg egyébként is, mindenben ő az illetékes, Koltai Róbert meg számolgassa kussban a nyugdíját, míg még van.

Viszont ma meghirdették az egészségügyi ellátás új szervezetét, mely érzékelhetően Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter gondolatmenetét követi, azzal az apró változtatással, hogy ami ésszerű volt benne, amitől működött volna, azt egy erre szakosodott sebész-team kioperálta belőle, majd Angliába távozott.

Még húszat kell aludni, és jön Putyin Budapestre.


Ahogy a nemzetközi helyzetet elnézegetem, szinte látom, hogy a látogatás technikai előkészítéséért felelős tisztviselő megérdeklődi az orosz elnöktől: Repülőgéppel megyünk Vlagyimír Vlagyimírovics, vagy tankkal?
Na, az lesz aztán a tojástánc, amit Vityka Győzevics akkor produkálni fog...

:O)))


14 megjegyzés:

Observer írta...

Sajnos, sokan elhitték, hogy az RTL Klub a sajtószabadság lánglelkű bajnokaként küzd a magyar nép tárgyilagos tájékoztatása érdekében. Az nem tűnt fel senkinek, hogy a reklámadó-affér előtt egyáltalán nem teljesen így viselkedtek? Most szépen megegyeznek a felek, a derék Dirk Gerkens pedig kap egy hasonló állást egy másik országban (a családja már távozott is). Mindez nem más, mint a jól ismert "Money talks, avagy: a kapitalizmus diszkrét bája." Tipikus "win-win" játékot játszottak a felek. Az RTL és a kormány egyaránt nyer. A televízió terhei jelentősen csökkennek, Orbánék pedig kipipálhatnak egy kellemetlenkedő médiumot. És hogy ki veszít? Nem kérdés: mi mindannyian. A rendszer pedig zavartalanul megy tovább...

Marika Anikó Benkő írta...

Observer Látom, nem osztod PuPu nagymértékű optimizmusát. Nem csodálom.

Kibic37 írta...


Az előző poszt végén már utaltam Andor mihály kiváló cikkére a Galamuson. Abban egyértelműen összefüggésbe hozza a Fidesz népszerűség vesztését az RTL megváltozott műsorpolitikájával.
Az ok egyszerű: a társadalom 95%-a csak Orbán hazugságait hallja, a többi információ csak egy szűk réteghez jut el.
Elemi érdeke fűződik a csüngőhasúnak a tényeket szélesebb körben terítő RTL semlegesítéséhez. Hiszen az egész királysága a hazug, manipulatív propagandára épül.

Kibic37 írta...


Sorry! :(((
Természetesen Andor Mihály ...

Geza írta...

Baromi rossz latni, hogy ha ez a fsz nem lenne olyan kabzsi, meg irritalo (nem csak nekunk), milyen siman menne neki itt az uralkodas. En is eleeg nagy tetelben fogadnek arra, hogy az RTL be fogja adni a derekat. A hiradojuk szepen bele fog simulni (2-3 het csillapodasi idovel) a TV2 szintu lightos KekFeny-tipusu hiradasokra, az emberek meg csak aszerint fognak valasztani, hogy eppen a taviranyito milyen messze van a kezuktol. Igen (Observer-rel egyetertve), az RTL-nek a tax-bszogatas elott eppen ugy nem volt sajatja a felelosegteljes es lenyegi hiradas (foleg nem az oknyomozas), mint akarmelyik mas csatornanak.

Vegtelen rossz hirek ezek, hiszen azt az illuzionkat gyengiti jelentos modon, hogy ezeknek hamarosan be fog fellegzeni. Sajnos nem, a csotanyok tulelesi gyakorlatra jelentkezhetnenek naluk.

panelproli írta...

Megszólal a panelproli lift ügyben.
Csak hogy emlékezzünk.
Amikor a panelba beköltöztünk, 1978 decemberében, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a liftet nem tudjuk használni, mert az ajtaja egy tizes csavarral volt rögzítve, nem lehetett kinyitni.
A házmester, van gondnok, vagy mifene azt mondta, hogy ja, az első emeletre nem jár, oda gyalog kell menni, babakocsistól, meg szatyrostól, viszont a havi 20 forintos liftdíjat nem számítják fel a lakbérbe.
Csak 1995-ben szedték ki a csavart, amikor a korszellem azt hozta, hogy a bérleményeket a lakók megvehették, ha akarták és ha tudták...

Observer írta...

Geza:

Sajnos, a tények egyértelműen arra utalnak, hogy teljesen igazad van: ha a Mi Boldogságunknak csak egy kicsivel több esze lenne (vagy nem Habony-féle "tanácsadói" lennének), zavartalanul uralkodhatna ebben az országban, amíg csak él. Elég lenne elővenni, leporolni és a jelenhez idomítani Kádár híres szlogenjét ("Aki nincs ellenünk, az velünk van"), és az állandó harc helyett ezzel operálni. Na meg abbahagyni a mindenkit irritáló harácsolást, akár annak az árán is, hogy egy-két "agyonégett" fazont (Rogán és társai) látványosan odadobni a tömegnek, hagy szedjék darabokra. (Persze, ettől még a színfalak mögötti, "diszkrét" lopkodást vidáman folytatni lehetne). Végül pedig a nemzetközi kapcsolatok rendszerében visszapozicionálni az országot oda, ahova való. (Ehhez egy régi népi bölcsességet kellene csak eszében tartani, miszerint akár a követ verik a tojáshoz, akár a tojást a kőhöz, mindig a tojás törik össze...).

De miket is hordok itt össze, a végén még megfogadja a tanácsaimat, és végképp itt ragad a nyakunkon! Bár ez a veszély talán nem fenyeget, ehhez neki újjá kellene születni. Amihez viszont az kellene, hogy előtte távozzon az élők világából.

Ha kevés is, de van még remény...

Donáto írta...

Olvasom, hogy a NAV "vagyonosodási vizsgálatot rendelt el egy nyugdíjas ellen, mert 900 ezerért vett egy halló készüléket...
Vagy 400 ezer forintja volt, a többit meg "családi összefogásból" pótolták.
A pofám leszakad! Orbánt, Lázárt, Rogánt, a Szíjgyártót nem, egy öreg embert, - azt vizsgálnak.

Meg, hogy a kémény seprés ingyenes lesz. Betanított közmunkások fogják pucolni a kéményeket. A korábban volt kéményseprők meg biztosan elmennek artistának a Fővárosi Nagycirkuszba, mert, hogy az még -nem "nonprofit."

Ha valaki sorban kapja a pofonokat és tűri, az nem hülye, hanem gyáva! Kellemetlen ezzel szembenézni, de sajnos igaz.
Valaki pár napja említést tett arról, hogy 56 után több mint 220 halálos itéletet hajtottak végre.
Tessék mondani, 2010 után hány ember fagyott meg Magyarországon a lakásában, vagy a szabad ég alatt?
Tessék utána nézni, hogy Rákosinak, Kádárnak mekkora vagyona volt a halálakor?

És ül tegnap este az ATV stúdiójában Schmidt Mária, Olgánál. És vigyorog. Hogyne, hiszen neki már most nagyobb vagyona van, mint az általa kutatott két szemétmocsokkommunista diktátornak. Na ja, ő nem szórta el a pénzét mint azok...

morzsi írta...

Gézának tisztelettel!
Sajnos nem lehet a "tömegnek odadobni" sem Rogánt, sem másokat!
Mert ha ezek egyszer "kinyitják a szájukat, ha ezek egyszer elkezdenek beszélni..." - az egész piramis borul.

Holi Zoli írta...

Morzsi, már csak látnám...

hello írta...

Fogadni nem szoktam, de NAGYON REMÉLEM, hogy ennyire olcsón nem fogja egy anyagilag jól álló, nagynevű kapitalista adni a cége renoméját!

Annál is inkább gondolom ezt, mert Lázár kitrappolása logikusan következik Merkel közeli látogatásából, és ezzel nyilván
Bertelsmann úr is hajszálpontosan tisztában van, miután nyilván nem egy nyeretlen kétéves!

grund írta...

Valaki itt nagyon hazudik, megint...És az szerintem nem az RTL Klub!
"A kormány és az RTL-csoport közti tárgyalásokat nem a magyar kabinet kezdeményezte – értesült kormányzati forrásokból az Origo. Információink szerint a kormány a közeljövőben nem kíván változtatni a reklámadó mértékén sem."
http://www.origo.hu/itthon/20150128-rtl-klub-ezert-forrosodott-fol-a-hangulat.html

Observer írta...

Na emberek! Egy illúzióval megint szegényebbek lettek azok, akik még mindig hisznek a tündérmesékben. Amit a magyar társadalom képtelen megcsinálni, azt az RTL rutinból megcsinálta: saját érdekeit érvényesített, és térdre kényszerítette a magyar kormányt. Adóterhei a tizedére csökkentek. Ne féljünk, Viktorék be fogják hajtani a különbözetet. Rajtunk. Ami pedig a sajtószabadságot illeti, arra magasan szarnak. A kormány is, meg az RTL is. Azt nekünk kell megoldani.

Pénz beszél, kutya ugat, karaván halad...

Wolk írta...

"Ahogy a nemzetközi helyzetet elnézegetem, szinte látom, hogy a látogatás technikai előkészítéséért felelős tisztviselő megérdeklődi az orosz elnöktől: Repülőgéppel megyünk Vlagyimír Vlagyimírovics, vagy tankkal?"

Irja PuPu.

Aztán itt van Ken Jebsen német újságíró véleménye a témában egy videoban.

Az Ukrajnával határos Magyarországnak sem közömbös, hogy milyen irányban haladnak az események.

http://hir.ma/kulfold/az-amerikai-egyesult-allamok-vilaghaborut-akar-kirobbantani-video/481682

Itélje meg mindenki ahogy akarja.