2015. november 1., vasárnap

MŰVÉSZETTÖRTÉNETI GYORSTALPALÓ

Ez nem egy hagyományos poszt, ismeretlen szerző műve, hellótól kaptam és nem tudom megállni, hogy ne osszam meg veletek!

Ha jót akarsz nevetni, nézd végig.

Tiziano
Ha sötét háttér előtt borzasztóan szenvedő arcú, felfelé tekintő férfiak és nők tűnnek fel, akkor az elkövető a velencei Tiziano Vecellio (1485?-1576).

Rubens
Ha mindenkinek eszméletlen nagy segge van, akkor az elkövető a flamand Peter Paul Rubens (1577-1640).

Caravaggio
Ha minden fiatal pasi úgy néz ki, mint egy tehénszemű csaj göndör hajjal, akkor az elkövető az itáliai barokk festő, Michelangelo Merisi, művésznevén Caravaggio (1571-1610).

Bruegel
Ha sok száz törpe alak mindenféle fölösleges dolgot csinál, de amúgy tök normálisnak látszik az egész, akkor az elkövető a flamand Id. Pieter Bruegel (1525?-1569). 

Bosch
Ha sok száz törpe alak mindenféle disznóságot csinál, és egyáltalán semmi nem látszik normálisnak, akkor az elkövető a németalföldi Hieronymus Bosch (1450?-1516).

Rembrandt
Ha minden pasi úgy néz ki, mint egy behúgyozott csöves a sötét kapualjban, és alig van fény, akkor az elkövető a németalföldi barokk festő, Rembrandt van Rijn (1606-1669).

Michelangelo
Ha minden pasi egy jóképű pucér bodybuilder, akiért színes göncökbe öltöztetett széplányok sóhajtoznak, akkor az elkövető az itáliai reneszánsz szobrász-festő Michelangelo Buonarroti (1475-1564).

Degas
Ha van rajta balerina, akkor az elkövető a francia impresszionista Edgar Degas (1834-1917).

El Greco
Ha mindenkinek sovány, nyúzott pofája van nagy szakállal, és kékes ruhájával élesen elválik a háttértől, akkor az elkövető a krétai származású spanyol manierista festő, El Greco (1541-1614).

Picasso
Ha akkor is látszik egy nőnek mindkét szeme, ha háttal áll nekünk, és mindenki ronda, akkor az elkövető a kubizmus spanyol úttörője, Pablo Picasso (1881-1973).

Magritte
Ha rajta van Poirot és/vagy egy nagy zöld alma, akkor az elkövető a belga szürrealista René Magritte(1898-1967).

Dalí
Ha nagy kék ég alatt mindenféle beteg baromságok történnek a sivatagban, pálcikákon álló nyakatekert és szétfolyó alakokkal, akkor az elkövető a spanyol szürrealista Salvador Dalí (1904-1989).

Van Eyck
Ha mindenki - ideértve a nőket is - úgy néz ki, mint Vlagyimir Putyin, akkor az elkövető a flamand Jan van Eyck (1390?-1441).

Goya
Ha a képen zombik ölelkeznek a Majmok bolygója szereplőivel, akkor az elkövető az első modern festő, a spanyol romantikus Francisco Goya (1746-1828).

Monet
Ha sok-sok élénk színű pötty katyvaszából összeáll valami, ami távolról nézve egészen olyan, mint egy épület vagy táj, akkor az elkövető a francia impresszionista Claude Monet (1840-1926).

Seurat
Ha sok-sok apró és fakó pöttyből összeáll valami, ami távolról nézve egészen olyan, mint egy táj, ahol emberek unatkoznak, akkor az elkövető a pointilizmus atyja, a francia posztimpresszionista, Georges Seurat (1859-1891).

Klimt
Ha minden nő bazi nagy aranyszínű paplanokba és geometriai formákba van csomagolva, és olyan az arcuk, mintha magukhoz nyúlnának a paplan alatt, pedig látszik a kezük, akkor az elkövető a szecessziós stílus osztrák mestere, Gustav Klimt (1862-1918).

Van Gogh
Ha a kép örvénylő kék és sárga kukacokból áll, és olyan az egész, mintha egy kifacsart törölközőre festették volna, akkor az elkövető a holland posztimpresszionista, Vincent van Gogh (1853-1890).

Lautrec
Ha bordélyházi lányok pihennek vagy táncolnak egy menetre várva, akkor az elkövető a francia posztimpresszionista, Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901).

Schiele
Ha bordélyházi lányok pihennek vagy haldokolnak ötszáz menet után, akkor az elkövető a sajátosan groteszk, szinte pornográf rajzokat ránk hagyó osztrák figuratív avantgárd festő, Egon Schiele (1890-1918).

Frida
Ha egy összenőtt szemöldökű, bajszos nő testéből mindenféle kínzóeszközök lógnak, akkor az elkövető a mexikói szürrealista-naiv, Frida Kahlo (1907-1954).

Rothko
Ha látunk egy zászlót, de nem tudjuk, melyik országé, akkor az elkövető a lett-zsidó származású amerikai absztrakt expresszionista, Mark Rothko (1903-1970).

Modigliani
Ha mindenkinek ufófeje van, és olyan a szeme, mint egy vak szamurájnak, akkor az elkövető az olasz zsidó avantgárd festő és szobrász, Amadeo Modigliani (1884-1920).

Mondrian
Ha kisebb-nagyobb fürdőszobacsempék közé Románia nemzeti színeit csempészték, akkor az elkövető a De Stijl mozgalom (más néven neoplaszticizmus) vezéralakja, a holland Piet Mondrian (1872-1944).

Pollock
Ha olyan az egész, mintha egy részeg szobafestő belehányt volna egy tál répafőzelékbe, akkor az elkövető az amerikai absztrakt




Ugye, érdemes volt végignézni! 

:O))) 







24 megjegyzés:

évasanyóca írta...

momentán én bepisiltem....LOL...nagyon jó!

hello írta...

Akkor jó, ha van, aki a képeket is látja, nálam ugyanis itt csak piros X-ek vannak a képek helyén.
Még szerencse, hogy az eredeti üzenetből ismerem a képeket is a szövegekhez!

Unknown írta...

nálam sincsenek képek :((

repeti írta...

Amíg PuPu kijavítja a hibát, addig itt megnézhetitek a képeket

talalom írta...

Baromi jó! Vajon miért nem szerepel magyar képzőművész közöttük? Próbálkozás: ha a kép a mindenhonnan összeszedett, fusiban felrakott teraszod keramitpadlóját ábrázolja, akkor az Amerigo Tot magyar származású amerikai festőművész.

repeti írta...

És itt az eredeti, angol nyelvű változat, 27 gyönyörű festménnyel

repeti írta...

És akkor már indulhatunk is Párizsba...

BBC Treasures of the Louvre

repeti írta...

The Vatican Museum Comprehensive Tour (Part 1)

The Vatican Museum Comprehensive Tour (Part 2)

repeti írta...

British Museum,London

repeti írta...

BBC Documentary 2015 The State Hermitage Museum

The Hermitage

repeti írta...

Florence, Italy: The Uffizi Gallery

repeti írta...

És a két kedvencemmel fejezem be...

Musee d'Orsay, Paris

Musee Rodin, Paris

1/5 Fine Art Collection: Rodin

2/5 Fine Art Collection: Rodin

3/5 Fine Art Collection: Rodin

4/5 Fine Art Collection: Rodin

5/5 Fine Art Collection: Rodin

PuPu írta...

Elnézést, elnézést, nálam mionden kép megjelenik, fogalmam nincs, mi történt!
A tetejébe a z egész helló leveléből származik, az én érdemem ebben a copypaste - ő ezexerint nem látja a saját anyagát, ez maga a téboly!
Suszter, maradj a kaptafánál - ez rosszabb, mint a politika!

:O)))

hello írta...

Sziasztok!

Magamnak csak úgy tudtam az e-mailből elmenteni az egészet, mert a mail másolásakor csak a szövegek látszottak, hogy egyesével kimásoltam a képeket, aztán sorban berakosgattam a Wordben a helyükre őket.
Igy tehát külön megvannak a gépemben a fotók is.
Ha megjöttem a temetőből, egyesével linkeket csinálok belőlük, és idehozom, hogy mindenki láthassa.
Addig a türelmeteket kérem.

PuPu, ne bánkódj, van olyan, hogy a technika kifog rajtunk, de ezt könnyebb korrigálni valamiképpen, mint a politikai ügyeket!

Sicc írta...


"én érdemem ebben a copypaste " Ez a lépés volt a hibás! A képedet menteni és gépről feltölteni ide, vagy az internetre és onnan ide kellett volna.

repeti írta...

Remélem, PuPu nem haragszik meg, és Ti sem, ha ebben a "képtelen helyzetben" további képeket ajánlok a figyelmetekbe.Utazgasson ki-ki kedvére Rick Steves filmjei segítségével:

Innen válogathattok úticélt - idegenvezetőtök Rick Steves

Vagy innen is válogathattok

Az én három kedvencem:

Barcelona and Catalunya

Venice: City of Dreams

Amsterdam

És a ráadás, természetesen Budapest:

Budapest: The Best of Hungary

Válogassatok Rick Stevens filmjeiből kedvetekre!

hello írta...

Megjöttem. Tehát az eleje:

Tiziano
Ha sötét háttér előtt borzasztóan szenvedő arcú, felfelé tekintő férfiak és nők tűnnek fel, akkor az elkövető a velencei Tiziano Vecellio (1485?-1576).

Rubens
Ha mindenkinek eszméletlen nagy segge van, akkor az elkövető a flamand Peter Paul Rubens (1577-1640).

Caravaggio
Ha minden fiatal pasi úgy néz ki, mint egy tehénszemű csaj göndör hajjal, akkor az elkövető az itáliai barokk festő, Michelangelo Merisi, művésznevén Caravaggio (1571-1610).

Bruegel
Ha sok száz törpe alak mindenféle fölösleges dolgot csinál, de amúgy tök normálisnak látszik az egész, akkor az elkövető a flamand Id. Pieter Bruegel (1525?-1569).

Bosch
Ha sok száz törpe alak mindenféle disznóságot csinál, és egyáltalán semmi nem látszik normálisnak, akkor az elkövető a németalföldi Hieronymus Bosch (1450?-1516).

Rembrandt
Ha minden pasi úgy néz ki, mint egy behúgyozott csöves a sötét kapualjban, és alig van fény, akkor az elkövető a németalföldi barokk festő, Rembrandt van Rijn (1606-1669).

hello írta...

2. rész:

Michelangelo
Ha minden pasi egy jóképű pucér bodybuilder, akiért színes göncökbe öltöztetett széplányok sóhajtoznak, akkor az elkövető az itáliai reneszánsz szobrász-festő Michelangelo Buonarroti (1475-1564).

Degas
Ha van rajta balerina, akkor az elkövető a francia impresszionista Edgar Degas (1834-1917).

El Greco
Ha mindenkinek sovány, nyúzott pofája van nagy szakállal, és kékes ruhájával élesen elválik a háttértől, akkor az elkövető a krétai származású spanyol manierista festő, El Greco (1541-1614).

Picasso
Ha akkor is látszik egy nőnek mindkét szeme, ha háttal áll nekünk, és mindenki ronda, akkor az elkövető a kubizmus spanyol úttörője, Pablo Picasso (1881-1973).

Magritte
Ha rajta van Poirot és/vagy egy nagy zöld alma, akkor az elkövető a belga szürrealista René Magritte(1898-1967).

Dali
Ha nagy kék ég alatt mindenféle beteg baromságok történnek a sivatagban, pálcikákon álló nyakatekert és szétfolyó alakokkal, akkor az elkövető a spanyol szürrealista Salvador Dalí (1904-1989).

Van Eyck
Ha mindenki - ideértve a nőket is - úgy néz ki, mint Vlagyimir Putyin, akkor az elkövető a flamand Jan van Eyck (1390?-1441).

Goya
Ha a képen zombik ölelkeznek a Majmok bolygója szereplőivel, akkor az elkövető az első modern festő, a spanyol romantikus Francisco Goya (1746-1828).

Monet
Ha sok-sok élénk színű pötty katyvaszából összeáll valami, ami távolról nézve egészen olyan, mint egy épület vagy táj, akkor az elkövető a francia impresszionista Claude Monet (1840-1926).

Seurat
Ha sok-sok apró és fakó pöttyből összeáll valami, ami távolról nézve egészen olyan, mint egy táj, ahol emberek unatkoznak, akkor az elkövető a pointilizmus atyja, a francia posztimpresszionista, Georges Seurat (1859-1891)

Klimt
Ha minden nő bazi nagy aranyszínű paplanokba és geometriai formákba van csomagolva, és olyan az arcuk, mintha magukhoz nyúlnának a paplan alatt, pedig látszik a kezük, akkor az elkövető a szecessziós stílus osztrák mestere, Gustav Klimt (1862-1918).

Van Gogh
Ha a kép örvénylő kék és sárga kukacokból áll, és olyan az egész, mintha egy kifacsart törölközőre festették volna, akkor az elkövető a holland posztimpresszionista, Vincent van Gogh (1853-1890).

Lautrec
Ha bordélyházi lányok pihennek vagy táncolnak egy menetre várva, akkor az elkövető a francia posztimpresszionista, Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901).

hello írta...

3. adag:

Schiele
Ha bordélyházi lányok pihennek vagy haldokolnak ötszáz menet után, akkor az elkövető a sajátosan groteszk, szinte pornográf rajzokat ránk hagyó osztrák figuratív avantgárd festő, Egon Schiele (1890-1918).

Frida
Ha egy összenőtt szemöldökű, bajszos nő testéből mindenféle kínzóeszközök lógnak, akkor az elkövető a mexikói szürrealista-naiv, Frida Kahlo (1907-1954)

Rothko
Ha látunk egy zászlót, de nem tudjuk, melyik országé, akkor az elkövető a lett-zsidó származású amerikai absztrakt expresszionista, Mark Rothko (1903-1970)

Modigliani
Ha mindenkinek ufófeje van, és olyan a szeme, mint egy vak szamurájnak, akkor az elkövető az olasz zsidó avantgárd festő és szobrász, Amadeo Modigliani (1884-1920).

Mondrian
Ha kisebb-nagyobb fürdőszobacsempék közé Románia nemzeti színeit csempészték, akkor az elkövető a De Stijl mozgalom (más néven neoplaszticizmus) vezéralakja, a holland Piet Mondrian (1872-1944).

Pollock
Ha olyan az egész, mintha egy részeg szobafestő belehányt volna egy tál répafőzelékbe, akkor az elkövető az amerikai absztrakt

hello írta...

Ha már ennyit melóztam vele, legalább nézzétek meg!!!

évasanyoca írta...

nem csak megnéztem, de tovább is küldtem a családomban és a haverjaimnak is, nagyon szellemesnek találta mindenki.köszönjük a vidám perceket....kkk

Kapat írta...

Köszönöm, kedves "hello"! :-)

civilhuszár írta...

Én is köszönöm a szellemi delikátot. :-)

vén szipirtyó varacskos disznaja írta...

Ebben az a legjobb, hogy mindenféle montázst lehet alkotni bármiből és bárkivel.
Engem a titkos variáció érdekelne, mert az üres képes verzió unalmas...
Mennyi?
:-)))