2016. július 1., péntek

OSZTOZKODJUNK HORN GYULÁN

Egyik nap, mikor Gyurcsány Ferenc felébredt, nem szállt ki azonnal az ágyból, hanem szemét lehunyva eltöprenkedett a világ dolgain, kiemelten pártja köztudottan sikeres szövetségi politikáján.
Nyakunkon 2018 - töprenkedett,- azt pedig a demokratikus pártok vezetőin kívül mindenki tudja, hogy a Nemzet Megmentőjét csak úgy lehet eltávolítani a hatalomból, ha az összes demokratikus párt egyetlen jelöltet és egyetlen programot támogat.
Ennek belátásához egy etnikailag homogén lakosságú zsákfaluban az általános iskola ötödik osztályáig megszerezhető matematika-tudás is elegendő, de miután Farkas Flórián is hat osztály után lett egyetemi oktató, így nehezen nyomonkövethető, hogy a magyar politikusok képesek-e elvégezni a bonyolult számításokat.
Szövetségesre kellene szert tenni – gondolkodott el a pártvezér, erre talán szocialista barátaim a legalkalmasabbak, akik egyszerű népszerűség- hajhászásból tesznek úgy, mintha nem szeretnének, de talán, ha kedveskednék nekik, akkor megenyhülne az ő szívük.
Ők megdobtak kővel, én visszadobom őket kenyérrel, mint ezt Viktor tanácsolá.
Vagy a Názáreti?
De az is lehet, hogy én mondtam – mélázott el a feltételezés szépségén, majd felkelt, bement pártja központjába, áldást osztott, majd két kitárt karját az ég felé emelve zengő hangon bejelentette: Horn Gyula, ha élne, a DK tagja lenne.
És láss csodát, a saját nyájból még azok sem emelték fel ellene szavukat, akiknek a neves államférfi életében hozzá való iszonyát legjobban talán Harangláb és a kukoricagölödin viszonyához lehetne hasonlítani.
Miután az esemény után egy perccel a reménybeli szövetséges irányából heves megjegyzéseket lehetett hallani Katus néniről, ledér múltat tulajdonítva neki, így kétségtelenné vált: az akció elérte a célját.

Hát igen, nem vitás, akinek nincs semmije a hajdani gazdagság emlékén túl, az őrzi ezt, mint Puch Lászlót a Szocialista Párt.
És most már Horn Gyulát is, mert őt nem adják, ő disznósajt, hogy a régi reklámot idézzem.
Merthogy, ha Horn Gyula élne, sehol máshol nem lehetne megtalálni, mint a Szocialista Párt tagnévsorában.
Horn is Gyula, az új pártelnök is Gyula, mindketten az ősi Gyulák leszármazottai (ld. Tüskevár), míg Ferenc, ugye, legfeljebb egy-kettő van a magyar történelemben, az se túl dicsőséges.
Őszentsége pedig még kétesélyes, mint a Puskás Akadémia – Alsómocsolád rangadó…
Nem adjuk Gyulát, Gyula a mienk, jelentette ki, majd ejtett néhány kedves szót a DK elnökéről, az utolsó pillanatban húzva ki a pedofil és a queer kifejezéseket, valamint mellőzte a langaléta kollega leköpését is.
E zt Gyurcsány határozott előrelépésként értelmezte és meggyőződése megszilárdult: fognak ezek még a tenyeremből csipegetni, mint liba a háziasszony kötőjéből…
Részben igaza is van, mert ha Molnár Gyula pártjában megengedőleg nyilatkozik a Nemzeti Általános Felelőséről, hát kevesebb ideig maradna pártelnök, mint Gyurcsány a nyolcvan százalékos bizalmi szavazás után.

Gyula meg lógázza a lábát egy kényelmes felhőről és a fejét csóválja:
Az igaz, - mondja a mellette ülő Antall Józsefnek, aki  jószándékú naivitása okán nem került levesbetétként kondérba a pokolban, mint a többi jobboldali balfácán – hogy soha nem lennék más pártnál tag, csak az MSZP-nél, de az az MSZP nem ez az MSZP lenne.
Megmondtam Szanyinak is anno: ketten maradtunk Tibor!
És ez nagy igazság volt, bár néhány deci hígító után mondtam, békülékeny állapotomban.
A Feri majdnem szörnyethalt, és úgy cibált le a színpadról, mint Juncker a Viktort – utoljára akkor röhögtem ilyen jót, amikor Viktor azt hazudta, hogy ő még soha nem hazudott…
Na, menjünk aludni, van időnk, míg ezek egymással zöldágra vergődnek, az úgyis az örökkévalóságig tart.
Ezzel felhajtott egy kupica ambróziát, majd magára húzta a felhőpaplant, Antall meg alámerült, kibekkelni a Paradicsomot…


Molnár Gyulának is jár a száz nap.
Kár, de azért megvárom…


:O)))

15 megjegyzés:

talalom írta...

Miután jót somolyogtam mindennapi - és most nagyon jó formában lévő Pupumon, elgondolkodtam (megkíséreltem, na!). Arra jutottam: nem biztos. Mint minden, a Kádár korban felnőtt jó(!) politikus, döntés előtt sokat spekulált, mint közgazdász, szembe tudott nézni a realitásokkal, bár mint proligyerek, nem örült azoknak. Voltam néhányszor a közelében, elolvastam, meghallgattam minden sorát. Én persze hogy ismertem, hogy ő engem - azt kétlem. Bár félelmetes memóriája volt, egyszer látott arcot is megjegyzett hosszú időre is. Talán a következetesség, amit akár hűségnek is lehet mondani - az megtartotta volna az MSZP-ben. Abban az értelemben liberális volt, hogy elfogadta a másként gondolkodást - bár igen vitriolos tudott lenni a valahai MSZMP "népi" szárnyával. A kilencvenes évek elején Szegeden tartott kongresszust az MSZP. A tanácskozás után vacsora, kötetlen beszélgetés. A szomszéd asztalnál a Szűrös vezette "népiesek". (Szűrös még az MSZP tagja, és egyik - akkor sikertelen pártelnök-aspiránsa volt.) Szűrösék népi csúfolkodókkal kezdtek: de Horn ismerte valamennyit, meg a választ is azokra. Lesöpörtük Szűröséket.
Akkor már érezhető volt, hogy Antall "alábuktam, kibekkeltem" típusú visszatérítése a többségnek nem tetszik. Horn - már "koronában" - fáradhatatlanul járta a városokat, falvakat. Hozzánk is eljött. Csak mellesleg: amíg a pártszékházból a fórum helyszínére kísértük, az emberek a nyakába ugrottak, puszilgatták, tán kézcsókra is sor került volna, ha nem akadályozzuk meg, mi, ottani mszp-sek. Mert lehet, hogy volt, de én nem láttam körülötte füldugós pasikat. A találkozó előtti beszélgetésen kérte: tudja, tőle a háromhatvanas kenyeret várják, ez lehetetlen, másfelé kellene indulni, erről kérdezzük. Így is lett. Nagyon tudta - érezte? - a trendeket. Azt is tudta: a Szovjetunió összeomlásával Magyarországra nehéz évek várnak, elveszti minden komparatív gazdasági előnyét, amit a "táborban" élvezett. Lehet, hogy épp ezért, akár elfogadja a liberális gazdaságpolitikát (ahogyan Bokrostól végül elfogadta). Úgyhogy, szerintem nem egyértelmű, elhessentené-e a Gyula a DK-t.

Névtelen írta...

Lehet, hogy nem hessentené el a DK-t, mint ahogy az Szdsz-t is bevállalta anno. Meg is lett az eredménye mindkét pártra nézvést.

Egy biztos, Németországban utcát, az EP-ben termet neveztek el róla.

Gyurcsány talán egyfajta lízingnek adhat majd nevet (fletoleasing), amikor is olcsón vásárolunk az államtól, majd drágán visszabéreltetjük, oszt néhány év múlva ingyen hullik ölünkbe az ingatlan. Ögyes...

Promenad írta...

Egy kis tévedés :Farkas Flórián nem hat,hanem nyolc osztályt végzett ! Igaz,hogy azt is hosszú évek alatt és a börtönben.
Szerintem lesz még alkalma felsőbb iskolai tanulmányokat folytatni,ha majd visszakerűl egykori iskolájába.
Horn Gyulát pedig hagyni kellene békében nyugodni. Mindenkinek !

sphagin írta...

Szerintem Gyurcsány megint fején találta a szöget.

Horn Gyula elkötelezett volt az EU értékei mellett.
Jelenleg ezen a téren nincs másik párt a DK-n kívül, amely hasonlóan kiáll az EU értékei mellett, mint Horn is tette.

Igen, még az MSZP se.
Az MSZP is olyan, mint a FIDESZ, hogy csak megváltoztatva képzeli el az EU politikájának az elfogadását.
Magyarán, a mutyizásról eszük ágában sincs lemondani egyik pártnak sem.
Ráadásul az MSZP még a piacgazdaságról is sajátos elképzeléseket képzel el és nem áll távol tőle a FIDESZ által is szorgalmazott központosítási törekvés.

Egyáltalán úgy képzeli el az együttműködést, hogy gyertek utánam, majd mi megmondjuk, hogy mit akartok !
El nem tudom képzelni, hogy ne indítsanak jelöltet a 106 egyéni körzetben legalább a helyek 2/3-án.
Ennél kevesebb hellyel egy vezető erő nem éri be, ugye ?

Molnár Gyula is jól indított és gyorsan kijelölte a Gyurcsány helyét, a spenótos idétlenkedésével.
Sokba fog ez még kerülni neki, már, ha tényleg le akarják váltani Orbánt !

Mert én is úgy gondolom, hogy süljön meg Orbán a saját zsírjában és a támogatói is.
Egyébként egy ciklussal odább megerősödve, újra belé botlunk.

Más út nem igen látszik és az egész összefogósdit ebből a szempontból is kell nézni !

góbé írta...


Ugy, elsőre hajlanék is Promenad felhivására, miszerint hagyjuk Horn Gyulát békében nyugodni, de nem tehetjük.
Lemondása óta oly silány volt a felhozatal, alig találni valakit akire rá lehetne fogni hogy igazi politikus volt, az "államférfi" minősités pedig fel sem merülhet utódainál.

Aki képes volt felismerni az "idők szavát" és - politikai meggyőződése ellenére, nagyon helyesen - hagyta végigvinni a Bokros-csomagot, akinek respektje volt nyugaton-keleten na olyan azóta egy sincs.

Horn Gyula személye, mondhatni müve, bár életében kevesen szerették, azért többen tisztelték, mára félelmetesen felértékelődött.

Egyet nem bocsátok meg neki holtában sem! '98-ban a választások első fordulóját lazán megnyerve, elbohóckodták a másodikat és végignézték ahogy Torgyán pubi közremüködésével a Fidesz nyert végül. Az államkassza tele volt, a gazdaság már két éve, egyre dinamikusabban növekedett, viktátorunk csak ámult hogy de faxa dolog kormányozni.

Kapat írta...

"sphangin" 11:04

Nem hiszem, hogy az emberek nagy része kimondja gondalatait, sokszor megfontolatlanul, minden célt nélkülözve. Egy politikus esetében ez különösen nagy hiba!
Én is kedvelem GY.F.-et, mint ember, nagyon szimpatikus. Családszerető, jószándékú, gyors észjárású. Tud hatni az emberekre, karizmája vitathatatlan. Az általa vezetett DK politikája áll legközelebb hozzám.
De! Éppen ezért, az Ő esetében különösen ügyelni kell szinte minden kimondott szóra. Mert a szavak, még akkor is, ha teljesen egyértelműek, arra mindenképpen alkalmasak, hogy mindenki kénye-kedve szerint értelmezze azokat.
Az ilyen szubjektív értékelés, melyet nem először hallunk Tőle, felesleges, nincs semmi gyakorlati haszna. Ez Tőle is csak vélemény, de olyan vélemény, mely alkalmas arra, hogy megosztó ellenvéleményeket generáljon. Manapság erre végleg nincs semmi szükség, sőt káros.
Ugyancsak ilyen volt, amikor Kádárt és Nagy Imrét állította párhuzamba, sőt, választott is kettőjük között, persze pártja nevében, meglehetősen nagy vihart kavarva.
Ez is felesleges volt, nem várta el senki, nem volt téma, sem célja, sem haszna nem volt.
Baráti körben, otthon, családi asztalnál, elmennek az ilyen típusú vélemények.
Politikustól, nyilvánosan, hiba!
Ő maga mondta, egy Rádai Eszter által készített interjúban, hogy : "Az ismerőseim lotyaszájúnak hívnak, biztosan nem lennék jó titokminiszter"
Szerintem a dolgok lényege mindig a szándék! De hiába a jószándék, ha vannak, akik félreértelmezik, aljas céljaik eszközeként felhasználják ellene. A politika pedig erre a legalkalmasabb terep.
Jobban kellene ügyelnie a gondolatok és a kimondott szavak arányaira!
Horn Gyula elkötelezettségét soha nem vonnám kétségbe, de a ....mi lenne, mi lett volna ha.... fejtegetéseknek, találgatásoknak, soha nincs értelmezhetősége és ezáltal értelme még kevesebb.

Unknown írta...

Jó napot, mindenkinek!

Horn Gyula mint gumicsont kiváló indok, hogy lehessen marakodni, marcangolni. Addig sem kell utakat és célokat kitűzni.

hello írta...

Tegnap este betettem az előző poszthoz Horn Gyula gondolatait - abban kéne egymást taposva vetélkedniük a pártoknak, hogy melyikük valósítja meg hűbben az ő elveit!
Nem egymást leszóló szájkarate hepciáskodással, hanem a gyakorlatban, a nyilvánosság előtti, egyértelmű kiállásaikban, az istenadta választópolgárok agyának szorgos gyomlálásával és hasznos, évelő tudás beültetésével stb.

Ami az új pártelnök Gyulát illeti, OK, adjunk neki 100 napot, de olyan jó magyar közmondások jutnak eszembe, hogy 1 fecske nem csinál nyarat, meg, hogy Sok lúd disznót győz. Vagyis: miután a több menetben levitézlett kompánia ugyanúgy ott hemzseg körülötte, a tagságukról pedig eddig se derült ki, karakteres véleményekkel, hathatós kritikával szabad szemmel láthatóan exponálták volna magukat az MSZP elmúlt évek beli teljesítménye láttán, szóval nem igazán tudom, miben is kéne bíznunk egy alapvető változás létrejöttét remélve.

sphagin írta...

Kapat !

Honnan tudod, hogy nem gondolta végig, mielőtt kimondta amit mondott ?

Attól, hogy az ismerősei mit mondanak, attól még lehet, hogy átgondolja, hogy mit mond.
Mint pártelnök, nem is tehet mást, mert muszáj nézni a pártja érdekeit !

Egyébként mondhat bár mit, aki félre akarja értelmezni, az úgyis félre értelmezi és úgy értelmezi ahogy ő akarja.
Gyurcsánynak már nem kell ezt nézni, hanem menni kell a saját útján és cselekedni kell a pártja sikeréért !
Ha már egyszer létrehozta, nem igaz ?

Egyébként a hozzászólásokat nézve is úgy gondolom, hogy helyesen tette amit mondott !

góbé írta...


Horn Gyula ??? Gumicsont ?!? rédejji??? Tommy ??...jajj! Már megint sikerült felülmulhatatlanul alulmulnod magad ! Valszeg most is vicceltél ugye... Hagyd abba, ez neked nem megy...
Pezsegni a pezsgésért, beszólni a beszólásért, fondorkodni a fondorlatért, és semmit sem mondani, meglehetősen üres és stilustalan.

Kapat! jogos a felvetésed, de mi van ha a demokratikus oldalon büzlő, áporodott posványt akarja - végre - felkavarni, amibe az emeszpé beletespedt. A 2014.-es "összefogás"-csufság nem ismételhető meg, mert mindenki megy a levesbe, mint a lengyeleknél. Rugdosni, de akár sokkolni is kell a potenciális társakat, szerintem ezért dobta be ezt az elsőre talán meghökkentő gondolatot.

Unknown írta...

Kedves PuPu!

Volt ezen az oldalon rédejji Tommy? Majdnem rokonom! Miért törölted a beszólását? Szívesebben olvastam volna, mint néhány másét.

Üdvözlettel: Rédey Tamás

PuPu írta...

Kedves Tamás, ide hozzászólásokat szoktak írni, nem beszólásokat - emellett utálom, ha itt csesztetitek egymást.
Itt mindenki a saját véleményét írhatja, a többieknek ezt nem kötelező elfogadni, neked se, másoknak se.
Az meg, ha hüjének nyilvánítunk másokat, nem érv egy beszélgetésben.
Talán még egy gyakorlati tanácsot, ha megengedsz: egy hozzászólás legyen konkrét, ne szükségeltessék hozzá az átlagosnál jobb asszociációs képesség...

:O)))

Unknown írta...

Szervusz PuPu!

Köszönöm a válaszod. El fogok rajta gondolkodni. Első lépésként leírom a beszólásom lényegét.
Szinte minden szót (és nevet) arra használnak a közszereplők, hogy acsarkodhassanak. Az országért eközben semmit sem tesznek. Unom (őket).

PuPu írta...

Kedves Tamás, nem vagy egyedül, jelzem gobé is unhatja őket, csak ti úgy vagytok egymással, mint kutya a macskával - ami az egyiknek játékra való felhívás az a másiknál támadó testtartás - kész a félreértés...

:O)))

Kibic37 írta...

Kedves hello!
Csak most jutottam hozzá, hogy elolvassam az előző poszthoz írt hozzászólásodat. Gratulálok, és köszönöm, hogy idehoztad az idézetet! Több, mint elgondolkoztató.