2016. július 15., péntek

TÉPETT FÉRFIAK

Ez a Merle azért tudott valamit.
Előre látta a férfiak napjának leáldozását, még mielőtt annak nyomai lettek volna.
Vége a macsó társadalomnak, a nők belehúztak és egyre - másra szorítják ki pozícióikból a férfiakat.
A  világ legbefolyásosabb politikusai között egyre több a nő, az angol királynőtől az amerikai választások esélyes elnök-jelöltjéig, Merkeltől az új angol miniszterelnökig, de a világ kisebb országaiban is ott sürögnek-forognak, teszik a dolgukat, méghozzá semmivel sem rosszabbul, mint férfi elődeik.
Putyin egyelőre még tartja magát és kis hazánk is szilárd bástya a fallokrácia erős várán.


Dolly birka a megmondhatója, hogy a férfiak jóformán feleslegessé váltak, lassan már a lábuk között lengedező biológiai labor által előállított orbánviktorra sincs szükség, elég lesz, ha a nők megnyalják a tesztcsíkot és megfelelő eljárások után kifejlődik az ember, aki nő.
Könnyen lehet, hogy két kis japán fürge kezekkel szelektálja majd a terméket, mint a csirkék közül a kakaskákat, a társadalom pedig a nők kezébe kerül.
Már látom lelki szemeimmel a felfújható gumipasit, melynek szelepével sem kell annyit babrálni, mint a jelenlegi guminők felfújása esetén ma még szükséges.



Persze mi reménykedhetünk, hiszen ide minden kétszáz év késedelemmel jut el, miért történne ez esetben másként?
Hálistennek Pártunk és Ártányunk nem kapkodja el a dolgot, a díszpuncikat leszámítva egyetlen szaknő sincs kormányközelben, helyüket Cilik, Timik meg Katák foglalják el, akiknek ha annyi agyállományuk lenne, mint amennyi szilikonnal rendelkeznek, lenyomnák Einsteint.
Itt aztán nem kell aggódni, erre Anikó asszony napszemüvege, meg a vak komondor az ékes bizonyíték, nálunk még a Kinder-Kirche-Küche jobboldali körökben tradicionális szentháromsága is a távoli jövő vágyálma - jelenleg az asszonyállat definíciónál tartunk.
És nem csak jobbról, de balról se más a helyzet, legfeljebb a kispártoknál lelhetők meghatározó pozíciókban nők, a szocialistáknál meg a DK-nál is leginkább csak helyettesek, hozzávetőleg azt a szerepet töltve be, mint pin@n a szőr, mely szépen dekorál, de léte - nemléte sokat nem jelent.
Inkább csak ízlés kérdése, hogy legyen, vagy ne legyen.


Pedig ez a lenni-nem lenni kérdés nem csak Hamlet problémája, hanem az egész magyar társadalomé.
Úgy hiszem, a közgondolkodás megváltozásának egyik legjobb indikátora éppen a női politikusok előretörése lenne, de ennek jelenleg nyoma sincs.
Amerikában Hillary Clinton komoly lehetőséget kapott, hogy az USA elnöke legyen, pedig a férjéről kiderült, hogy amikor pozícióban volt, akkor nem csak mondta, hogy hazudott, de aktívan tette is, miután kiderült, hogy ő vezényelte Monica Lewinsky egyszemélyes oboazenekarát.
Nálunk nem lehet pártvezető Dobrev Klára, pedig a jelenlegi helyzetben jobb választás lenne, mint agyongyalázott és leamortizált férje, akivel legfeljebb ütésállósági versenyt lehet nyerni, de választást mostanában nemigen.
Hol vannak már azok a régi szép idők, mikor a szocialista politikusok között az egyetlen férfiként emlegették Kósáné Kovács Magdát, és nem azért, mint Ungár Klárát, akinek politikai pályafutása gellert kapott, és akit ma arra használnak politikai ellenfelei, hogy elriasszák a liberalizmustól a sok szenteskedő vénasszonyt, meg a leszbi-pornókat csorgó nyállal bámuló pasikat.
Pedig nagy szükség lenne tehetséges nőnemű politikusokra, főleg a mai kelyzetben.



A nők közül sem mindegyik agytröszt, némelyikük cekkerében az igazolás mellett, mely tanusítja, hogy nem liba, azért ott a kukorica, de viszonylag kevés az olyan elmebeteg háziasszony, aki, mikor a gyerekei felének nem jut kenyér, akkor ő mégis harminc wellness-hétvégére költi a pénzt.
A nők gondolodása általában racionális, anyjuk mellett gyermekkoruktól kezdve tanulják a gazdálkodást.
Eszükbe sem jut a közmunka béréből lazacot meg kaviárt venni - tudják a gazdálkodás alapszabályát, mely szerint a bevételek meghatározzák a kiadásokat, és soha nem akarnának tanszéket alapítani az olyan unortodox tanokra, mely szerint élelem helyett kozmetikumokat kell venni a rendelkezésre álló pénzből.
Nagyon hiányzik a női politikosok praktikus világszemlélete, mértéktartása és következetessége.


A demokratikus pártoknak is hiányzik egy olyan női figura, aki betölthetné a Nemzet Anyjának fárasztó, de szép szerepét, merthogy jobbról a Nemzet Durva Anyja is elment 
már nyugdíjba.

A Nemzet Anyja nyakon csaphatná a gyerekeket, ha torzsalkodnának, szigorúan és következetesen terelgethetné a pártokat a demokratikus viselkedés felé, és könyörtelenül felelősségre vonná ezt a tolvaj bagázst.
A kívánatos politikus nem kell, hogy gyönyörű legyen, én kiegyeznék egy Golda Meir típusú és kvalitású politikussal is, de egyelőre nem látok ilyet, még olyat se, aki akár csak küllemileg is hozná a tehetséges politikus paramétereit.
Pedig lehet, hogy itt van már közöttünk, egy bank vezető beosztásában, egy multi menedzsmentjében, sikeres üzletasszonyként, vagy tudósként.
Nem hiszek abban, hogy úgy fog eljönni a sikeres vezető, hogy egyszercsak kipattan valamelyik pasi fejéből, mint Zeuszéból Pallas Athene.
A vezetést is tanulni kell, az más kérdés, hogy megtanulni nem lehet, mert kellenek hozzá olyan adottságok is, melyeket vagy megadott az Úr a jelöltnek, vagy nem...




Remélem, egyszer majd nálunk is természetes lesz, hogy vezető pozícióban nő intézze az állam ügyeit, és akkor biztos leszek benne, hogy nem selejtez le bennünket, hiszen tudja, hogy az ember két fele - a férfi és a nő - adja ki a Nagy Egészet.
De ha kiselejtez is, a lányaiban jelen leszünk, ha akarja, ha nem.
És akkor majd elindítjuk a harcot a férfiak érdekében, mert az asszony ingatag, úgy hajlik mint a nád, kell mellé egy kemény, egyenes jellemű férfi...
Addigra majd klónoznak egyet, - kis kopaszodó  seggdugasz lesz, veszteskakas frizurával, meg egy focilabdányi pocakkal, de peckesen fog sétálni zsebreb@szott kézzel és közben folyvást hülyeségeket beszél majd, - a szükséges géneket egy kiköpött szotyolaszemről kapirgálják majd össze.

Kiköpött Napóleon lesz...


:O)))

14 megjegyzés:

Tükör írta...

Míg Orbánéknak áll a Kánaán.Addig itt másnak nem terem babér.Iszlámban is a papok a hangadók tanácsolók.Milyen vallás az 10 gyereknek dínom- dánom a többinek csak szánom bánom.Vallás Mo. elnézi s támogatja a szegénységet,minél ostobább marad Valaki ők annál jobban és tovább maradnak a nyeregben.Hajrá Magyarok csak igy tovább.Van purdé a felső tízezerben kell a rabszolga.

talalom írta...

Jaj, Pupukám! Ne vázolj ilyen siralmas jövőt! Nélkületek pont olyan sivár, unalmas lenne az élet, mint, ... mint... mint nélkülünk. Meg fogsz döbbenni: női politikusra nem a férfiak nem szavaznak, hanem többnyire a nők utasítják el. Ha okosabb, mint a férfijelölt, akkor mit okoskodik? Ha szép - persze, nyomják alulról-felülről-oldalról. Ha csúnya: Naná, hogy itt okoskodik, nincs neki párja, van ideje hülyeségekre. Ha van párja: Biztos örül, hogy addig sem látja. Ha férfias: erőszakos némber. Ha nőies: lásd. 2. pont. Sajnos némely feminista se használ az ázsiónknak: időnként erősítik a hitet, hogy a nő mind erőszakos hisztérika. Talán majd az unokám nemzedéke...

Unknown írta...

Jó napot, PuPu!

Hiába dobsz be újra és újra egy ötletet, attól az még nem lesz jó.
Ha pedig példaként egy háborús bűnöst, egy gyilkost (felbujtót) állítasz, akkor számolj el magaddal!

Attila Csige írta...

Tamas Redey.
Susukem, ugy gondolod, hogy most "okos" dolgot modtal?

Olasz Ildikó írta...

Kiváncsi lennék, kire gondolt Rédey Tamás a háborús bűnös felbujtó alatt.Netán Golda Meir asszonyra? - Mindeghy is kire, mert nőben én még nemigen hallottam ilyet a politikusok között. Hallottam hasonló kaliberű férjek feleségeként, de ők inkább a pénzt költötték, mint beleavatkoztaqk volna a férj "dolgába"...
Visszatére az eredeti témára, a hasonlat nem stimmel egészen, hiszen az amazon-társadalomban volt egy csokornyi "védett férfi", mint azt a cím is bizonyítja. Ezek az urak egy meghatározott szempont szerint, genetikai tényezőket figyelembe vébe lettek kiválasztva, és a célra nevelve, tartva. Ahogy a mai, magát macsónak, és minden tekintetben férfinek tartó vezér hímek között (lásd pl. Kocsis Máté polgit) körülnézek, egyetlen erre célra alkalmas egyedet sem látok. Így aztán Uraim, nem kell rettegni, hogy mi nők átvesszük a hatalmat, mert nem látom a megfelelő utánpótlást biztosítva. És egyelőre még egyedül nem megy.

joszi írta...

PoPu , tényleg magaddal kell elszámolnnod, ha ezt a Redey urat ki nem rugod innen, mert egy kituno blogot tett tonkre.

PuPu írta...

Ugyan.
Mindössze szorgalmaskodik itt, de csak, ha etetitek.
Az meg, hogy nem ismeri a történelmet, legyen az ő baja...

:O)))

hello írta...

Semmi majré, erre nincs esély, ám, ha már így történne - wazze, és akkor pont egy ilyet klónozzanak? :-(( Jól vagy?

Névtelen írta...

Dobrev Klára lehet, hogy alkalmas lenne pártvezérnek, de női mivolta mellett, származása sem jelentene neki 'előnyt'.
Tudott dolog, hogy Magyarországon jobb- és baloldal között nincs különbség az antiszemitizmust tekintetében, a realitásokkal sajnos számolni kell.

MoonRiver írta...

Nem tudom, érdekes..szükséges felvetés-e a nők szerepe a vezetésben, politikában. Az írás felsorolt tételei igazak, csak mindig ott a bajom az ilyen vitákkal, hogy maga a vita is bizonyít valami olyant, amiről beszélni sem kellene. Embernek kell elfogadni mindenkit egyformán és nem azonnal nemek szerint bontani. (Hozzáteszem, azok közé tartozom, akik szerint a feminizmus egy befuccsolt hiba volt).
Sosem gondolkodtam azon, hogy férfi-e, nő-e valaki egy adott pozícióban. Végül is lehetne Indira Gandhit is említeni, vagy Tétényi Évát, Zrínyi Ilonát, vagy Báthory Erzsébetet, Mata Harit, Eva Braunt is és Medici Katalint is, a nők éppúgy kiszolgálták a véres hatalmakat, vagy lázadtak mint a férfiak, ha úgy kívánta érdekük, vérmérsékletük, adott pozíciójuk, tisztességük. Nem hiszek a női pragmatizmusban, vagy a női szemléletben. Nem is esne jól, ha akár mellettem így érvelne bárki...az csak férfi lehetne ugye. Szóval egy elképzelésem szerinti világban ez a kérdés fel sem merülhetne, mert természetesen a leglényegtelenebb lenne. A lényeg nem ez lenne. (..és idealista is vagyok...)

hello írta...

Azért ez illik a témához:

Baby

Unknown írta...

Jó napot, PuPu!

Az ismereteimről nincs mit mondanom. De azt le kell szögeznem: más az értékrendünk.

vak tyúk is talál szömöt írta...

https://www.youtube.com/watch?v=41FfjLIKJvA

góbé írta...

Üdv. PuPu !

Láthatóan nem csupán nálam verte ki a hitetlen/hiteltelen Tamás a morális biztositékot.
Érdekelne, még mindig vallod-e a cica-kutya harcból fakadó "félreértést"...?

A kérdésem költői, nem szinvonalát, inkább értelmezését tekintve.