2016. július 29., péntek

DEMENCIA ÉS GYÁVASÁG

A Medián készített egy közvéleménykutatást, mely érdekes, bár váratlannak nem mondható eredményt hozott.
A megkérdezettek 91 százalékának véleménye szerint a magyar kormányra jellemzőek a pénzügyi visszaélések, mely alatt a válaszadók korrupciót, családi összefonódásokat értenek, no meg persze a mutyit, de azok száma sem kevés, akik állami bűnszervezetet és maffiamódszereket emlegettek.
Azt hiszem, hogy érdemes lenne összevetni ezeket az adatokat a Fidesz-szavazók által feltételezettekkel, elképesztő eredményre jutnánk.
Már az magában vicces, hogy a Fidesz-szavazók nyolc százaléka a középosztályba sorolja a miniszterelnököt, és csak 27 százalék a legvagyonosabbak közé.
Ez egybevág azzal a tapasztalatommal, hogy magyarember szelektív vakságban és süketségben szenved, ha a lelke azt követeli, akkor a struccot is libának nézi,de olyan is előfordul, hogy a lótetűt elefántnak látja.
Az is gyakori, hogy belenéz a tükörbe, és a majmot akadémikusként azonosítja.


Tulajdonképpen azon csodálkozom felettébb, hogy az a kilencvenegy százalék, akiknek szilárd véleménye szerint ez egy tolvaj és korrupt kormány, miért tűri ezt el és miért nem billenti alfélen ezt a tolvaj bagázst.
Mintha valaki beinvitálná a felesége szeretőjét a lakásába és menetenként fizetne neki, a tetejébe bemondásra - elképesztő.
Az is érdekes, hogy az a nyolc százalék, aki szerint Orbán a középosztály tagja, hol húzza meg az osztályok határait?

Egyet tudok elképzelni, hogy ezek az emberek együtt járnak vele Grazba, csak a demencia feliratú ajtón mennek be, nem a szociopátia feliratú ajtón.
Esetleg betegségükkel a magyar egészségügyet terhelik és csak 2022-re kaptak időpontot.
Nekik még van esélyük, hiszen demencia ellen már kifejlesztették a védőoltást, míg Egyeske esetében csak a tüneteket lehet elfedni - másik tünettel...


Az is érdekes, hogy a megkérdezettek negyvenkilenc százaléka szerint Orbán az ország legvagyonosabb emberei közé tartozik.
Persze a megkérdezettek megvárták, míg megkérdezik őket, de saját maguktól ezidáig elfelejtették megkérdezni, hogy honnan a vagyon?
Mert persze az Orbán-család takarékos család, Anikó asszony is sokat spórolt a tűpénzéből, meg aztán a családi pótlék is sokat hoz a konyhára, az adójóváírás nemkülönben, de hát annyian vannak, mint a csicsikomok, és a gyerekek közül még csak egy áll a saját lábain, egy a papa tyúkszemén táncol, a többiek még várják a becsavarozható tábori sajátlábakat...
Az is igaz, hogy ismerik az elvet, mely szerint nem lehet minden tojást egy kosárba pakolni, és több pénztárcájuk van, mint a közmunkás testén a szúnyogcsípés ároktakarítás után.
A bukszáknak még nevük is van: Mészárosnak, Kékessynek, Garancsinak, Vajnának, egyebeknek  hívják őket.
Ságvári Endrét, szegényt, ha élne, megenné a penész az irigységtől, neki csak harminckét neve volt, míg a strómanok névsora a magyar utónévkönyv tartalmát is kimeríti lassan.



Rendben van, a Fidesz szavazóinak melegbarna színű krémje megkapja jutalmát a maffia tevékenységében való részvételért, de ezek nincsenek azért túl sokan, míg a Fidesz - szavazók nagy része szegény, mint a templomi segédegér.
És mégis, úgy eszik a süket dumáját, mint kacsa a nokedlit, ájult tisztelettel hallgatják veretes baromságait és rettegve borzonganak, mikor ijesztgeti őket.
A többiek meg kussolnak, és apatikusan bólogatnak, mikor mindenféle váteszek azt bizonygatják, hogy ezt a gusztustalan kelést a nemzet testén választások útján nem lehet eltávolítani.

Dehogynem, csak meg kell mondani, hogy miért lesz jobb nélküle, mint vele, és ez nem egy gigantikus feladat.
Nyolcmillió szavazó van, ebből ő kettővel kétharmados országgyűlési többséget kreált, és azóta attól retteg, hogy elveszíti a hatalmát.
Erre minden esélye meg is van, hiszen a nép látja, mi folyik, csak nincs, aki meg merné igérni, hogy véget vet ennek a cirkusznak, ha a választók felhatalmazzák.
És nem kell szégyenlősnek lenni, ezzel a bűnözővel pontosan úgy kell bánni, mint egy bűnözővel.


Nem mondom, hogy egyszerű feladat, vannak veszélyei is, hiszen egy most olvasott könyvemben a politikus azt mondja, hogy van annyi pénze,hogy meg tudja venni a szegények felét , hogy azok agyonverjék a másik felét, de ez azért nem biztos, hogy a gyakorlatban is megállná a helyét.
Kéthly Anna azt mondta, hogy aki fél, az ne politikusnak menjen, hanem cukrászkisasszonynak.
Kedves politikusaink, ki lehetne kukucskálnotok végre cukrászdáitok kopott függönyei mögül, - feladat van!


Tegyetek róla, hogy helyzet is legyen hozzá...

:O))),

62 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem kell itt szépelegni, tolni kell a frankót, oszt jónapt.

Nagyon fontos a pénz! Nem hiszek azokban, akik morálisan akarják megváltani a világot. Abból előbb-utóbb hazugság lesz, a hazugságból meg zsarnokság. Azokban hiszek, akik azt mondják, én ilyen vagyok, ezek az érdekeim, s ezért viselkedek így.

Promenad írta...

Névtelen ! Ez hitvallásnak is megteszi !

Névtelen írta...

Promenad-nak

Mi az hogy nagyon is!

csakafidesz? írta...

Nagy örömmel olvastam a mai írást. Végre egy olyan téma, ami jelentős módon befolyásolja az életünket.
Sajnálatos módon azonban ebben nem várható változás - demokratikus választással biztosan nem.
Tudomásul kell venni, hogy itt már mindenki "zsebben" van, a mozgástér egyenlő a 0-val, az emeberek politikai műveltsége és társadalmi érzékenysége közel a mélyponthoz, az elégedetlen - változást akaró - tömegek szervezetlenek, nincs olyan jelentős politikai erő aki vállalná annak kockázatát, amivel ez a munka járna,
Aztán azt is érdemes lenne vizsgálni, hogy valójában milyen a magyar választók összetétele. Azt ugyanis már látatlanban tudhatjuk, hogy az ötvenegykét százaléknyi állást foglalni nem tudó, nem akaró ember közül nem mindenkiből lesz választó. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy talán közel a fele lesz mozgósítható rábeszéléssel...

Aztán játsszunk tovább a gondolattal: Ha valami csoda folytán valamelyik - vagy midegyik - ellenzéki párt testületileg úgy döntene, hogy holnaptól elkezdik hinteni az igét, megvalósítható programot hirdetnek stb. mi történne? Valaki meg tudná mondani, hogy hol lenne az igehírdetésre lehetősége. A kormánypárti nyolc Tv egyikében, másikában, vagy a HÍR vagy az ECHO TV-ben az RTL Klubon vagy a "királyi" rádióadók valamelyikén?
Maradna a ATV, ami egy álbaloldali TV-adó, ezt engedélyezte a "királyi ház" a sajtószabadság igazolásának jegyében az ellenzéknek.
No, kinyilatkoztatni ott is csak csínyján lehet, inkább jellemzően kérdésekre lehet válaszolni. A kérdésre adott válaszok irányítottak. a músovezető közbeszúrt kérdéseivel gyakran zavarja a mondanivaló teljes kifejtését. Az online portálok, blogok jöhetnének még szóba, de azokat nem a bizonytalanok olvassák.
Összességében ez közel sem olyan egyszerú, mint ahogy azt sokan közülünk is láttatni kívánják.

PuPu' Te egy nagyon bátor ember vagy, aki sok tekintetben nem rejti véka alá a véleményét.
Ezért aztán örömmel venném ha egy önálló esszében a KÖZVÉLEMÉNYKUTATÁS lényegéről,a közvéleményt formáló és befolyásoló szerepéről, a kutatás közismert módszertanáról és mindenről ami erről még eszedbe jut.
Szerintem itt a jelenlegi rezsim egyik nem jelentéktelen támogató oszlopáról van szó - egy sokak által misztifikált "szent tehén"-ről -, ami mellett nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni.
Amikor te furcsaságról beszélsz azt én tudatos stratégiának gondolom, aminek a fő célja az egyszerűbb emberek elbizonytalanítása. Nem kellene ezt elmagyaráznom, de azért elmondom. Nem véletlen, hogy egy pozitív változásról szóló vélemény elhagzása után azonnal a gyózelmi jelentés következik. Lám-lám emberek sokan nem szeretnek bennünket és mégis...
Ezért hozták létre a Propaganda Minisztériumot...vagy mifene!

hello írta...

Elkeserítő TÉNY, hogy a diagnózisod megint pontos.

Odáig még értem, hogy a választópolgárok jó fele nyilván azért bizonytalan, mert nem lát működőképes alternatívát.
De azt nem, hogy MITŐL vannak ennyien, akik "úgy eszik a süket dumáját, mint kacsa a nokedlit, ájult tisztelettel hallgatják veretes baromságait és rettegve borzonganak, mikor ijesztgeti őket."

Abszurdisztánban élünk.

Donáto írta...

Senki nem születik hősnek, de azzá lehet!
Gyávának lenni, nem kunszt, nem kell hozzá sem ész, sem különösebb nekibuzdulás, csak be kell húznunk fülünk-farkunk és kész.

Ha azt nézem, hogy kik azok, akik nyilvánvalóan rászolgáltak az utóbbi jelzőre, hááát, - szép sor állítható ki. Az Alkotmánybíróság, a rendőrség-ügyészség, Polt, Kósa, Szijjártó, Varga M., Tállai, Schmidt, Rogán, Lázár, Kovács Z., - aztán Schiffer, Szél Bernadett, Tóbiás, Mesterházy, - és a sor szinte végtelenségig folytatható.

A bátrak? Sajnos két kezemen megszámolhatom: Gulyás M. Pukli, Juhász, Sándor Mária, Gőgös, a Liget-védők, ....és...

Magyarország 2016-ban!

mavtelep írta...

" A választópolgárok többsége nem lát működőképes alternatívát ". Már bocs, de nem értem...(((
Ha a baloldal alakítana kormányt, egy dolog biztosan megváltozna :
NEM LOPNÁNAK ANNYIT, MINT EZEK ! Emlékeim szerint nem is loptak ennyit, ráadásul nemcsak a szegények szájától vonták el a falatot, akik most vagy közmunkások vagy külföldre mentek.
Ja, jut eszembe : a Mercedes beruházásának örülök, jó alapokat raktak le Gyurcsányék.
A kínaiaknak már nem annyira, - olcsóbbnak kell lennünk mint nekik otthon ?
Szervusztok, jó napot !

csakafidesz? írta...

Hello! (14:35)

A TÉNY attól tény, hogy IGAZOLHATÓ!
PuPu állításai sem hibátlanok - ő is többször elmondta már,hogy ezek a saját, papírra vetett gondolatainál nem többek. A tévedés joga neki is kijár és azért vagyunk mi, hogy az ő és egymás helytelen állításait a helyére tegyük.
Itt van mindjárt egy sűrún mantrázott állítás, hogy nincs ellenzéki alternatíva.
Én meg azt állítom, hogy igenis van, csak gúzsba van kötve kezük-lábuk, nincs megszólalási lehetőségük és az a kevés ami van sem jut el azokhoz, akik bíztatást igényelnek.
Nem szeretném levezetni az egész történetet, de a világot nem csak feketében és fehérben kellene láttatni, hanem azokat a színeket is, melyek ezen belül léteznek.

Donátó!(16:46)
Tényként sorolod, hogy "Schiffer, Szél Bernadett, Tóbiás, Mesterházy" stb a baloldal árulói. Meg vagy te erről gyózódve, vannak ehhez megfeleló bizonyítékaid?
Ha nincsenek akkor nem kéne személyeskedned, ha egyáltalán az ellenzéki oldalhoz tartozol.
Arra még nem gondoltál, hogy a fe és fel nem soroltak mindegyiket kivétel nélkül a tagságuk választotta meg, beosztásukban hosszú ideig regnáltak a pártjuk élén, ezért aztán lazán bedobott állításoddal őket is sérted. Vagy talán arra gondolsz, hogy ők is árulók? Akkor viszont ez a vég és Te is jogot szereztél, hogy beállj a Fideszhez szekértolónak.

talalom írta...

Igaza van Csakafidesznek. Nem először írom: az uralmon lévőkön kívül mindegyik pártnak VAN programja: részletes és rövidebb egyaránt. Mindegyik olvasható a neten - igaz, képek nincsenek bennük. De 1-2 dologról akkor is lehet tudni, ha az ember a netet nem tájékozódásra használja. Pl: Mszp: legyen a minimálbér nettó 100 ezer forint. Erről lehet vélemény, jó vagy rossz. A földeladásokat -bérleteket felülvizsgálják. DK: egyesült Európai Uniót! Mindenkinek járjon alanyi jogon annyi víz és energia, amiből főzni, mosni, inni, mosdani tud. (Ez az alapjövedelem egyik első formája lehetne.) Jobbik: Aki tudna, de nem akar dolgozni, attól vonják meg a társadalmi támogatást. Mielőtt: hevesen bólogatna bárki, gondolja végig ezt a programpontot. Könnyen úgy járhat ugyanis, mint a "segélyért munkát" esetében, aminek az lett a következménye, hogy munkáért már nem munkabér jár, hanem segély. Mindenkinek. Szinte minden kérdésre van válasz e dokumentumokban. Persze könnyebb árulózni...

Donáto írta...

T, talalom és t. csaka!
Valami félreértés lehet közöttünk, ugyanis pár mondatomban egyszer írtam le azt a szót, hogy "áruló"! Mindent jelzőt használtam a nekem nem kedvelt intézményekkel, politikusokkal kapcsolatban, de ezt nem. Nem akarok sértő szavakat használni, de nem erről írtam!

Donáto írta...

Helyesen: egyszer SEM!

csakafidesz? írta...

Donató!
Készséggel megkövetlek, valójában a "gyáva" kifejezést használtad.
Nem haragszol meg érte de az egyik megalázóbb, mint a másik.
Az áruló az "bátor" mert feladja az övéit, a "gyáva" meg tehetetlen, mert hatalma van de a cselekvéshez nincs bátorsága.
Lehet bátran választani!
Erre kapásból mondanék egyetlen példát. Volt nekünk a "Feri" akit csúnyán elárultak mégis a mai napig hallgat.
Miniszterelnökként lett volna törvényes lehetősége visszavágni, de nem tette. Ennek következtében 2010-ben "Q" teljesítménnyel, ocsmány magatartással 2/3-al győzött.
Ezen is el lehetne gondolkodni! Ez gyávaság vagy árulás?

csakafidesz? írta...

Bocsánat, módosítok: A 8. sor végéről egy fontos szereplő lemaradt
Helyesen:...győzött a Fidesz.

mavtelep írta...

csakafidesz ?

Ez nem gyávaság, nem árulás hanem precíz helyzetfelmérés. Ha az egész ország vérszomjas fenevadként viselkedik vele szemben, ugyan mit kellett volna tennie ?!

csakafidesz? írta...

Mavtelep!

Neked teljesen igazad van, csakhogy folytatva az általad megkezdett sort-
"precíz helyzetfelismerés" - megfutamodás, cserbenhagyás, a Fidesz és tsai térnyerése, a baloldal teljes szétesése, a liberálisok eltünése, a 2/3-al nehezített 4 év és a "folytatjuk" igével megnyert újabb és még ki tudja hány 4 év. A demokratikus intézményrendszer szétverése, az autokrata társadalmi rend bevezetésének előkészítése, az emberi nyomor fokozódása, az oktatás és az egészségügy lepusztítása és még ki tudja felsorolni, hogy még mi minden lehet ezután.
Hát mindössze ez a csekély következménye az oly sokak által áhított társadalmi békének.
Antall József min.elnök nagyívű mondása ilyenkor mindig visszacseng: "Uraim! Tetszettek volna forradalmat csinálni!" Ez akkor senkinek sem tetszett és lám ez lett belőle.
Eszerint a békéért is sokaknak súlyos árat kell fizetniük.

csakafidesz? írta...

Mavtelep!
Feltettél egy kérdést, amire elfelejtettem válaszolni

"Ha az egész ország vérszomjas fenevadként viselkedik vele szemben, ugyan mit kellett volna tennie ?!"
Egyetlen szó a válaszom: - visszavicsorogni.

Lehet, hogy ennek következményei beláthatatlanok lettek volna, de sok fentebb sorolt dolog nem következik be.

Csige Attila írta...

Ugy gondolom/hiszem, hogy az eddigi "megnyilvanulasok" utan nehez lenne Gyurcsanyt gyavanak minositeni. Ami pedig az arulast illeti,(ugy ertem az arulasok tomkeleget), azt hiszem ezt az oszodi beszed sunyi kiszivarogtatojarol, Mesterhazi Attilarol(aki el sem olvasta az idevago informaciot/levelet, megkockaztatom, hogy elolvasta, cak egy ures boritekot tepett szet!!!), a frakcio alakitas"torpedorombolojarol", a be nem tartott"jeloltcsere" feleloserol, es meg sorolhatnm, hogy kikkel kellene kezdeni.Arrol nem is beszelve, hogy Gyurcsanynak, godolom, ez vitan felul all, lenyegesen tobb informacioja volt a donteseihez mint nekunk.Nem ismerem Gyurcsanyt. Mindossze szeretem a korrekt dolgokat...

hello írta...

Tisztázzuk: attól, hogy egy pártnak VAN programja, még nem képes nyerő pozícióba kerülni. Nem csak azért, mert a neten kívül annak a széles tömegekkel való megismertethetőségi módja nagyon korlátozott - és a neten se biztos, hogy akár a hívei is elolvasnak egy terjedelmes anyagot, hát még mások -, de tudjuk, látjuk, hogy az uralkodó rezsimmel szemben önmagában egyetlen fecske nem képes nyarat csinálni.
Márpedig szabad szemmel nem látható, hogy akár a választási, akár az esetleges győzelem esetére érvényes teendők egyeztetéséről, összefésüléséről valami érdemi tárgyalás indult volna meg közöttük. Egyelőre mindegyik megint jól elvan a maga programjával, oszt' annyi.
Persze, értem én, hogy mindegyikük a saját tagságának és szimpatizánsianak tartozik azzal, hogy megjelenítse a többiektől megkülönböztethető önmagát, hogy bármekkora is, mint a béka, fújja fel a tüdejét, hogy nagyobbnak és fenyegetőbbnek látsszon, csak épp ebből így megint nem lesz kormányváltó demokratikus alternatíva. Márpedig az idő telik.
Lehet, hogy idealista fantazmagória, de néha eljátszom a gondolattal, hogy tán nem az első számú pártvezetőknek kéne egyezkedni kezdeniük a merre van és legyen az előréről, mert ők már tele vannak egymással szembeni görcsökkel, a korábban megélt személyes kudarcok emlékeivel, hanem akár nagyon jól felkészült és tárgyalókész "no name" aktivistáikból álló, kis létszámú teamjeiknek, akiknek értelemszerűen (még) nincs okuk személyes ellenszenvet érezni a többiek iránt. Akiket tényleg a célra vezető közös megoldás megtalálása hajt.

hello írta...

És persze pártoktól független "civilek" képviselőinek is ott lenne a helyük annál a bizonyos tárgyalóasztalnál. Én pl. PuPu-t első helyen javasolnám a résztvevők közé.

talalom írta...

Hello! 1. Nem várom el, hogy mindenki pártprogramok olvasásával töltse az idejét. De módfelett dühít, ha a nyilvánosságban megszólalók igaztalanul, a tényeket nem ismerve keseregnek, holott éppen elég valós ok is lenne a pártok bírálatára.
2. Normális pártban kis létszámú, no name aktivisták csoportjaiban alakul, formálódik az adott párt álláspontja, amit aztán vezetöik képviselnek.
3. Miért lenne "ott a pártokról független" képviselők helye? A "függetlennel" amúgy is bajom van: többnyire kiderül, hogy leginkább a tényektől függetlenekről van szó. (Figyelem! Nem Pupuról van szó, aki nem titkolja, milyen alapállásból szemléli a világot.) Viszont, ahhoz, hogy egy tárgyalás eredményes lehessen, a résztvevők köre nem lehet korlátlan. A párt eszköz arra, hogy a különböző megoldási ajánlatoknak legyen képviseletük.

csakafidesz? írta...

Csige Attila!
Előrebocsájtom, én kb. 10 éve bírálom Gyurcsányt a tesze-toszaságáért, de ez nen jelenti, hogy nem tartom a legtiszteségesebb korrekt politikusok egyikének.
Amikor 2006 tavaszán telefonon feltették azt a kérdést - aktív tagja voltam az akkori MSzP-nek - hogy Kiss Péter vagy Gyurcsány Ferenc, gondolkodás nélkül a másodikat választottam.
Úgy gondoltam akkor, hogy az új seprű majd teszi a dolgát és rendet vág az országban már akkor eluralkodott rendetlenségben.
Azt hiszem, hogy ő akkor jóhíszeműen állt mindenhez, mert azt gondolta, hogy a demokrácia kiszélesítése majd mindent megold és minden automatikusan konszolidálódik. Tévedett. Aztán amikor önmagától rájött, hogy a feladat meghaladja az erejét, akkor kapkodni kezdett... a jobboldal erősödő offenzíájával nem tudott mit kezdeni.

Akkor kellett volna lemondania és átadni a helyét egy gyakorlatiasabb, keményebbkezű vezetőnek, aki ha ezt az állapotot nem is megszüntetni, de legalább képes lett volna lefékezni. Az országban eluralkodott a káosz, tüntetések, sztrájkok tömegével kellett a regnáló kormánynak szembenéznie.
Mit gondolsz, hogy mit tenne OV. hasonló helyzetben? Jobb, ha soha sem tudod(juk) meg.

Gyurcsány nem csinált rendet hanem, helyette elmondta az ismert öszödi beszédet amivel "gatyába akarta rázni" az övéit.
Beépített emberek a zártkörben elmondott beszédet rögzítették és átjátszották az ellenfélnek. Ott aztán kiragadtak belőle néhány mondatot, azt miden irott és elektronikus eszközzel elkezték terjeszteni, a csőcselék feldühödött és simán kialakult az "államrend megdöntésére irányuló cselekmény" büntetőjogi tényállása.

Nagy hibája, hogy ebben a helyzetben nem "vezérként" viselkedett. Hitt a demokráciában, bízott a demokratikus intézményrendszerekben miközben ellenfele az anarchia felé vitte az országot.
Rend a rendetlenség közepén vagy demokrácia az anarchiában az az igazi fából vaskarika.

10 éve lesz lassan, hogy Gyurcsány azért bűnhődik, amit ténylegesen nem követett el
Még ma is sok esetben gúnyolódnak vele. Ha akkor kemény kézzel elejét veszi a később bekövetkezett eseményeknek, akkor a ma gúnyolódók bizonyára csak suttogva, halkan említenék a nevét.
A tekintély az nem önmagától van. Az mindig azon múlik, hogy az érintett személy adott körülmények között kritikus helyzetben miként viselkedik.

A korrekt dolgokat azt hiszem rajtad kívül is sokan szeretjük.

csakafidesz? írta...

hellő!
Nekem is az a véleményem, hogy szakértői szinten már régen el kellett volna kezdeni a pártközi tárgyalásokat.
Ha kifutnak az időből akkor, ennek is kapkodás lesz a vége.
A közbizalom visszaszerzése és a kormányzóképesség bizonyítása miatt ez már talán el is késett.

Csige Attila írta...

Csakafidesz.

Nem tudom belegondoltal e, hogy milyen nehez egy autot hosszu uton vezetni, hogyha a
"benzinkut" kulcsa masnal van. Vagyis a part "strukturaja" finoman kifejezve hagy nemi kivanni valot maga utan. Mesterhazi rendet tudott tenni? Ezzel nem azt allitom, hogy Gyurcsany mindent jol csinalt. Mindossze arra akartam/akarok ravilagitani, hogyha egy partban a "hatterembereknek" nogyobb hatalma van mint az elnoknek, akkor az elnok egy bena kacsa. Ezt pedig sem joakarattal, sem tehetseggel,sem agresszivitassal nem lehet jol kiegyensulyozni.

Unknown írta...

Nem értem, mert a túl sok, szakavatott hozzászólás azonnal hemzseg egy-egy komment után, de megoldás sehogy, és több, mint negyed-százada nem jön össze. Nem olyan ez, mint a foci, melyhez mindenki "jobban" ért, de a kú fenekét még mindig nem látjuk. Az "átkosban" volt egy KISZ mozgalom (ha jól emlékszem RADAR), melynek volt egy bölcs ajánlása: VEDD ÉSZRE, TEDD SZÓVÁ, OLDD MEG! Ezt egy A 4-es lapra felírták, s egy szavazó, javaslathyüjtő ládika alá kiszehezték, minden bányaüzem"faléz" helyiségbe. Mikor elolvastam, azt mondtam: ez egy bölcs és alkotó gondolat. Egy másik üzemben a vógyisok azt a részt, ahol az OLDD MEG felisaz volt, alá hajlították az urna alá! S valóban mindenhol csak azt tapasztaltam, hogy a vedd észre, zedd szóvá felhívásra több tucat feljegyzés született, de a megoldás javaslatával mindenhol adósak maradtak. Nagyon sokszor látom ma is ezt a megcsonkitott jelszót. Míg fogjuk meg és vigyétek őtlezek azonnal százával megjelennek, olyan még nem volt, hogy valaki megmondta volna, hogy akkor VIGYÜK! Ezt én üres, ártalmas okoskodásnak tartom. Ezért tartunk itt már több, mint negyed százada.Nem csak a mii bányaüzemeinkben voltak "hírtelen megvilágosodó" okos emberek, mára már az egész országban csak ezt tapasztalom......

hello írta...

Kedves Talalom!

Én rájuk gondolok: a mai hsz-ok között is már említettek néhány olyan civilt, akik bizonyítottan nem a tényektől függetlenek, mint pl. Pukli István, Sándor Mária. De vannak még mások is, nem pártok színeiben a nyilvánosság elé lépő, fontos gondolatokat közvetítők. Én ide aorolom pl. Gulyás Balázst, vagy elemzői, tanácsadói minőségben pl. Ceglédi Zoltánt is. De a sor nyolván folytatható.
Szóval én tudom, hogy párt-alapon működik a választás meg sok minden egyéb, de ezekre az elmékre szerintem nagy szükség van egy működőképes, alternatív perspektíva kidolgozásához.
Hogy gittrágás és egymás szapulása, fúrás-faragása helyett valami olyan megoldás kerekedjen ki, aminek kereke is van és gurulni is képes!

csakafidesz? írta...

Attila!
Pontos a helyzetkép amit felvázoltál. Ez történt.
Erre én már megadtam a választ.
Idézem:"...azt gondolta, hogy a demokrácia kiszélesítése majd mindent megold és minden automatikusan konszolidálódik. Tévedett. Aztán amikor önmagától rájött, hogy a feladat meghaladja az erejét, akkor kapkodni kezdett... a jobboldal erősödő offenzíájával nem tudott mit kezdeni.

Akkor kellett volna lemondania és átadni a helyét..."

Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ebben az esetben a társadalmat - benne a kormányzópártokat is - egyfajta sokkhatás éri és feltételezhető, hogy kényszerűségből összezárnak.
Ha nem, akkor jöttek volna az új választások és a Fidesz azonnal hatalmi poziciót nyer. Az viszont kétséges, hogy 2/3-al

Unknown írta...

Valóban így van! Javaslattevő mindent jobban tudó emberrel Dunát lehetne rekeszteni. Ám olyan kommentelő, aki egyetért, csatlakozik, párját ritkitja. Ezt a jelenséget ki-nem állhatom! Én már nem vagyok egyetlen pártnak a tagja sem. Valamikor a 60'-as évektől az MSZMP tagja voltam, de a 90-es évek végén kiléptem. Múltam nem tagadom meg, itt-ott büszke is vagyok rá, de egyik pártba sem léptem be. Ma azt mondom, a pártoknak befellegzett. Szívem szerint minden pártot megszüntetnék. A civil, a helyi, a magánkezdeményezéseket többre tartom, de ma még ezekre érettlenek vagyunk. Becsülöm azokat az embereket, akik ÖNZETLENÜL egy-egy ügyet bátran felvállalnak - még akkor is, ha nem tudják holnap lessz e munkájuk - mint Pukli István, Pilcz Olivér és társaik, mert ők a közért harcolnak, s nem a harácsolásért, a ganéj domb kakasa ként törik magukat. Egyenlőre rájuk nézek fel, mertigaz embernek tartom őket. Legyen erejük, kitartásuk és egészségük hozzá!

hello írta...

Unknown!
Egy üzemben SEM biztos, hogy aki észrevesz és szóvátesz bizonyos problémákat, egyben alkalmas azok megoldására is! Hiányozhat hozzá a kompetenciája, a hozzáértése, adott esetekben a rendelkezésére álló és szükséges anyagi és tárgyi eszközök is!
Hát még egy ország problémahalmaza esetében ez mennyire így van!
A "Kovács 23 Jánosok" szeme nyitva, az eszük a helyén, de csak elmélkedni, vitatkozni, javasolni tudnak, a megoldani már nagyon más kategória!
Létezhetnek persze alkalmas fórumok, megszülethetne olyan összefogás stb., ahol összeérhetnének a magvas meglátások és ötletek, de ezeknek az útja sem promenád a cselekvés irányába!
Én nem tartom "üres, ártalmas okoskodásnak" az egyéni, a kiscsoportos vagy a közös gondolkodást! Sokkal inkább a demokrácia egyik leglényegének.
Nem tudom - nem vagyok egy pártnak se a tagja -, hogy mennyiben valósul meg az, hogy a kis pártcsoportokban kiérlelt véleményeket szintetizálják és képviselik 1-1 párt felső vezetői, de jónak tartanám, ha ez tényleg így működne.


csakafidesz? írta...

Unknown!
Azért nem értek veled egyet mert Te, aki már szintén nem lehetsz egy fiatalember a saját korosztályodat kárhoztatod azért, mert rendelkezik egy olyan tudással amiről a mai 20-30 éveseknek már lövésük sincs. Erről ugyanis elfelejtették őket tájékoztatni.
Teljesen mindegy ki volt kormányon félretájékoztatás és ellhallgatás volt a gyakorlat.

2006 őszéről a mai fiatalok annyit tudnak , hogy Gyurcsány és emberei szétverték a Fidesz naggyűlést és hogy gumilövedékkel kilőtték az egyik tüntető szemét. Arról senki sem beszél, hogy a rendőröket milyen támadások érték.

Nekünk 70 éven felülieknek már nem az a dolgunk, hogy megmondjuk a fiataloknak mit kellene csinálniuk de az kötelességünk, hogy a tudásunkat és gondolatainkat közreadjuk.
Ez aztán vagy megragad bennük vagy nem. Reménykedjünk, hogy a helyes gondolatok előbb vagy utóbb mindig táptalajra találnak.

Unknown írta...

Nem értem, mert a túl sok, szakavatott hozzászólás azonnal hemzseg egy-egy komment után, de megoldás sehogy, és több, mint negyed-százada nem jön össze. Nem olyan ez, mint a foci, melyhez mindenki "jobban" ért, de a kú fenekét még mindig nem látjuk. Az "átkosban" volt egy KISZ mozgalom (ha jól emlékszem RADAR), melynek volt egy bölcs ajánlása: VEDD ÉSZRE, TEDD SZÓVÁ, OLDD MEG! Ezt egy A 4-es lapra felírták, s egy szavazó, javaslathyüjtő ládika alá kiszehezték, minden bányaüzem"faléz" helyiségbe. Mikor elolvastam, azt mondtam: ez egy bölcs és alkotó gondolat. Egy másik üzemben a vógyisok azt a részt, ahol az OLDD MEG felisaz volt, alá hajlították az urna alá! S valóban mindenhol csak azt tapasztaltam, hogy a vedd észre, zedd szóvá felhívásra több tucat feljegyzés született, de a megoldás javaslatával mindenhol adósak maradtak. Nagyon sokszor látom ma is ezt a megcsonkitott jelszót. Míg fogjuk meg és vigyétek őtlezek azonnal százával megjelennek, olyan még nem volt, hogy valaki megmondta volna, hogy akkor VIGYÜK! Ezt én üres, ártalmas okoskodásnak tartom. Ezért tartunk itt már több, mint negyed százada.Nem csak a mii bányaüzemeinkben voltak "hírtelen megvilágosodó" okos emberek, mára már az egész országban csak ezt tapasztalom......

Unknown írta...

Kedves Attila, jól látja! A háboruhoz, a cstához, annak megnyeréséhez PÉNZ PARIPA ÉS FEGYVER KELL! Ezt a mondást .nálunk mamindenki elfelejti, aki azt mondja: az ellenzék nit csinál, mit gondol, mért nem tesz semmit. Hát azért, mert az előbbi feltételekből egyikkel sem rendelkezik. A baj ott van, hogy dgy darabig nem is fog, mert a "milliárdos" tolvajok, már előre 20 évig mindent kiraboltak!

Unknown írta...

Minden olvasótól elnézést kérek! Most látom laptopomon, hogy mobilon kockázatos szöveget írni, mert az eredmény olvashatatlan. Pici kijelző és tenyeres-talpas új biztos karakter tévesztést, hiányos, vagy értelmetlen szavakat, mondatokat eredményeznek. Ez után látom, hogy hibátlanul, hiánytalanul /pláne hosszú üzeneteket/ írni mobilon nem szabad. Ha lehetséges akkor laptopon és/vagy számítógépen szabad. Ez után - ha módomban áll - így fogok írni. Ismételten elnézésüket kérem.

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Csige Attila írta...

Csakafidesz.
Orulok,a pozitiv eszmecserenek.
Mindossze egy kis kiegeszites...
Utolag konnyu okosnak lenni, ez mindenkire termeszetesen ram is ervenyes.
Vannak, akik a baloladali eszmeket kisajatitottak maguknak regen es most is tobb evtized tapasztalatal rendelkeznek arrol, hogy a (proletar/diktaturat)hogyan lehet "demokratikus" kontosbe bujtatva a butuskanak eladni. Tehat mint emlitettem az MSZP-nel nagyon sulyos struktutalis problemak vannak. "Azota" tobben is csereltek a part "elen" a stafetabotot. Az eredmeny ismert... Na most, hogy egy kicsit humorizaljak is, aki el tudja Orbannak magyarazni, hogy mikor kell felreallni, az kap egy pohar sort...

Unknown írta...

Az MSZP-nél csak voltak hibák- Ezért léptem ki én is. MSZP már nincs, de szerintem már pártok sincsenek. Mostanra tiszta rablógazdálkodás alakult ki. "Aki bírja, marja" alapon. Ezért mára a pártok is elvesztették szerepüket!

Unknown írta...


Absztinens vagyok, ezért nem kár, hogy veszítettem. De tudom, hogy ma nincs megmondó ember! Ezt a kommentekből láthatja. Bocsi, tévedtem, csak megmondó emberek vannak! Megszámlálhatatlanul sokan, de megmutatom emberek NINCSENEK!

csakafidesz? írta...

Csige Attila!
Én is örülök az eszmecserének és köszönöm

Befejezésül egyetlen megjegyzés:
Az ember - ha csak nem ő maga a Jóisten - csak utólag lehet eléggé okos. Aki az eseményeket előre látja az a "jósvafői jós."
Az elemzők is hozott anyagból dolgoznak.
Aki pedig az események fösodrában van, annak nincs ideje az elemzésre, neki a mérlegelésre és a döntésre van lehetősége. A nagy hadvezérek is az események alakulásának függvényében döntötték el, hogy mi a következő helyes lépés.
Mi pedig akik a politika iránt érdeklődünk csak és kizárólag az elemző szerepében tetszeleghetünk.
Munka közben nyílván tévedünk, mert nem lehettünk és nem lehetünk minden információ bírtokában.
Ebben az viszont vigasztaló, hogy nagyot bizonyosan nem hibázunk!

Unknown írta...

Oké, mind igaz. Egy kis ellenvéleményem van. Aki "politikát" emleget, az nem ismeri a róka és a holló mesét. Mert szerintem a politika nem más, mint kiénekelni a holló szájából a sajtot. Ergo: politika nincs is! mert aki tribunus /népvezér/ akar lenni, az feltalálja a politikát. Ilyen tudomány nem létezik. Ha erőlködni akarunk, akkor fogadjuk el /fel/ a politikát, a politikusokat. Akikkel többre menne az ország, ha saját "tanult" képzettségükkel alkotnának. Ha nincs, vagy elégtelen, satnya a képzettség, akkor lép be a "politika". Aki nem hiszi, járjon utána, vagy éljen nyitott szemmel legalább őt évtizedet, és rakja össze a szerzett tapasztalatait.

Unknown írta...


Egyetértek Attila. Csupán egy pontosítást akarok. A jósvafői jós nem jósvafői, hanem Putnoki. Sógornőnmnek a nagynénje. Akik közelebbről ismerték, mondják, hogy voltak valós találatai is.

csakafidesz? írta...

Gere István!
Köszönöm a helyreigazítást, bár nem ez volt a mondanivalóm lényege.
Jósvafói vagy putnoki egyre megy, de a közbeszéd a "jósvafői" meghatározást használja.
Egyébként nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy megelőgezzem bárkinek, hogy 10 kérdésből min. 1-et biztos, hogy eltalál.
A vak tyúk is talál magának kakast.

hello írta...

Egy kis olvasnivaló:

pPara-KovácsTmre: Totális Trump

Chalky írta...

"Tulajdonképpen azon csodálkozom felettébb, hogy az a kilencvenegy százalék, akiknek szilárd véleménye szerint ez egy tolvaj és korrupt kormány, miért tűri ezt el és miért nem billenti alfélen ezt a tolvaj bagázst."

A 2002-től 2010-ig tartó kurzus olyan mértékű elqrást produkált, hogy a savazópolgárok jelentős része még mindig inkább a tolvaj narancskomcsi bagázst választja (vagy nem foglal állást) helyettük. Ilyen egyszerű.

csakafidesz? írta...

Chalky!
Amit leírtál azt a saját indulatod mondatja veled vagy ezt a vádat(elqrták) tényekkel is alá tudod támasztani. Azt hiszem nagy bajban lennél ha ezt igazolnod kellene.

Inkább az az igazság, hogy miután a Fidesz a vesztes 2002-es veresége után nyílvánosan kijelentette, hogy "a haza nem lehet ellenzékben". egyuttal egészpályás letámadást is indított a balliberális szereplőkkel szemben. Ezt volt képtelen megfékezni az egymást követő két balos kormány. Ennek következménye a mai helyzet és hiába minden kezdeményezés a kormány ma már abba a helyzetbe került, hogy minden pénz és szervezet a markában van. Pénz nélkül pedig se paripa, se fegyver!
Gondold át mégegyszer és rájössz, hogy ezzel a kijelentéssel kizárólag a Fidesz propagandáját erősíted.

hello írta...

Csaka, sajnos így van.

Chalky nyilván nem erre értette, de pl. az az elqrás kategória-e, hogy szerintem Gy.F. történelmi tévedése ott volt, hogy azt hitte - sőt, hiszi egyfolytában -, ez az ország megérett a demokráciára, a felnőtt, felelős gondolkodásra és értékítélet-alkotásra.
Pedig hát SAJNOS NEM.
Vagy legalábbis csak a nem igazán számottevő kisebbségre igaz, hogy értik és igénylik a demokratikus létezést.

Ami 2006 óta egyfolytában itt történik, az ennek a tévhitének a tragikus, folyamatos cáfolata. Az árulóin túl, kezdve 2006 nyarától, amikor a meghirdetett reformoknak élből keresztbe feküdt szinte mindenki. Ahogy a nép csak az agresszív fideszes pocskondiázó demagógiára volt vevő. Vagy ott van a 2006 őszén történetek máig ható megítélése. Aztán, ahogy 2008-ban a 300.- Ft-os népszavazáa ellen uszított mindenki, még a magukat balodalinak hirdető szakszervezetek is! :-(( Amelyeknek, ugye, a hivatásuk a munkavállalók valós érdekeinek felismerése és az azok melletti kiállás kellett volna - és kellene -, hogy legyen.
Ami meg 2010 óta történik, azt felesleges is külön taglalni, itt élünk, tapasztaljuk.

Ha ennek a népnek TÉNYLEG elemi szükséglete lenne a demokrácia, nem csak pár ezren lennének ott a tüntetéseken.
Eszembe jut Rosa Luxemburg mondása: "Akik nem mozdulnak meg, észre sem veszik a láncaikat."

Kibic37 írta...

@hello, @csakafidesz?
Köszönöm, hogy leírtátok helyettem mindazt, amit én is gondolok az elmúttnyócév "elqrásáról".
Csak most kerültem elő, nem tudtam korábban hozzászólni, holott engem is baromira irritál az a sikeres agymosás, amit a Göbbels-Finkelstein-Habony propagandagépezet végez a magyar fejekben. Gyurcsány megbocsáthatatlan bűne, hogy alábecsülte a média szerepét és gyengeséget mutatott 2006 őszén, de hogy most már a devizahitelektől kezdve a 2008-as világválságot is az ő nyakába varrja a közvélemény, az vérlázító. Jellemző, hogy amikor valaki rákérdez, hogy mi is volt konkrétan az elqrás a kormányzásában, akkor senki nem tud egy értelmes választ adni.

Unknown írta...

Jó reggelt mindenkinek!

1. Nem hiszem, hogy ebben a hazában lenne bárki is, aki tudja, hogyan kell "megcsinálni" a demokráciát.
2. Az ország és a nép sorsát, jövőjét nem az 1990 utáni "baloldal" rontotta el, hanem Kádár János.
+ Eme kijelentéseimre ne kérdezzetek vissza, mert rögzíthető módon nem vitatkozom (ezekről).

Unknown írta...

Jóreggelt kívánok!

Nem is lehet vitatkozni, ezek puszta kinyilatkoztatások. A megcsinált demokrácia nem létezik, az kedvező esetben kialakulnak. Nem azonnal és nem semmittevéssel, csodavárással, odamondogatással. Az alakulásnak "segíteni" kell! A villamosságtanban is sokat beszélünk az áram kialakításáról. Az sem lesz magától, hanem létrejön, ha az áramlás minden feltételét létrehoztuk, vagy kialakult magától /pld. a villámlás/. Ezért beszél Szikla Szilárd a rezsicsökkentésről. Azt sem lehet csökkenteni /ha így lenne, azonnal le lehetne csökkenteni nullára is, de ez már a csodatevés fogalmába tartozik/, hanem az lecsökken racionális beavatkozásokkal. Ezekről 2 sorban nem lehet írni, mert témájukat (szervezés-vezetéselmélet, költségelemzés, gazdasági racionalizálás egyetemi tankönyvek taglalják, akit érdekel, el is olvashatja, ha igénye van rá.

NewTiborc írta...

T. TR!!
Nem is óhajtok Veled vitatkozni, mert hülyeségen nem lehet. Annyit azért engedj meg, hogy felvilágosítsalak,: Kádár az adott körülmények és lehetőségek közt sokkal jobban képviselte ennek az országnak az érdekeit, mint a rendszerváltás után az Antall kormány. A lehetőség adott volt, a sorsunkat akkor ba...ák el.

Ui. Korodat nem ismerve,nem tudom Te mit csináltál 1970 és 90' közt.

Joszi írta...

Remek ez a Kadar Janosozos irasszeru bofoges, csak egyet nem ertek, miert nem Budai Nagy Antal?

Unknown írta...

Tisztelt Uram!

Biztosan nem egy korosztály vagyunk, mert a csendőrpertut - bár ismerem - nem szeretem. Az, hogy amit írtam, az önnek csupa hülyeség, nem kommentálom. Azokat az egyetemi jegyzeteket, tankönyveket mind tanultam és vizsgáztam belőlük sikeresen. Szerintem olyan vezető, mint Kádár, nem vezette, és ha igy megy tovább nem is fogja vezetni ezt az országot. Olyan puritán életet sem fog egy vezető sem élni, mint Kádár. Birtoka, farmja nem volt, csupán egy dédelgetett tyúkja volt otthon. Koromról annyit, hogy a Horthy korszakban születtem, legfőbb úttörő vezetőm Rákosi Mátyás volt. Éltem, iskolába jártam a rákosi rendszerben. Később ipari tanuló voltam, majd technikumba jártam. Kis - munkaközi - szünettel a bányamérnöki karon diplomáztam 1970-ben. Utána bányánál dolgoztam nyugdíjazásomig. Most 75 évesen próbálok jó képet vágni, a bölcs országvezetéshez. Nekem már jobb nem lesz, azt azonban szeretném, ha az unokáim normális országban normális vezetőkkel élhető életet élnének. Nem biztos, hogy ezt még megérem, de tudom, s mondom is, hogy a remény hal meg utoljára. Tisztelettel kíván jó egészséget, sok munkasikert egy öreg-eb.....

NewTiborc írta...

T. Gere István!
Nagyon köszönöm a részletes tájékoztatást, de ha figyelmesen elolvassa a bejegyzéseket, akkor észreveszi, hogy nem Önhöz szólt a kérdés. Hozzászólásaival kissebb korrekcióval 100%-ban egyetértek.
Ennek ellenére nagyon köszönöm a korrekt választ, remélem a cimzett is így fog tenni.

Tisztelettel:
NewTiborc

Unknown írta...

Kedves Tiborc! Írás közben "kiszaladt alólsm a szövegem, amit írtam, majdnem befeneztem. Kicsit várok, hátha visszajön valahonnan. Hs nem, akkor ujra leírom. Tisztelettel; Gere István

Unknown írta...

Kedves Tiborc! Írás közben "kiszaladt alólsm a szövegem, amit írtam, majdnem befeneztem. Kicsit várok, hátha visszajön valahonnan. Hs nem, akkor ujra leírom. Tisztelettel; Gere István

Unknown írta...

T. NT!

Ha már másodszor is megszólítottál, akkor kénytelen vagyok reagálni.
Két témáról leírtam az álláspontomat, véleményemet. Anélkül, hogy bárki másét minősítettem volna. Nálam ez a vitakultúra alapja.
Plusszként azt is megjegyeztem, miért nem megyek bele az eszmecserébe.
Az utóiratod pedig kijelentő mondat. Azt tudomásul vettem.

góbé írta...


Kedvess Tommyka/Rédeipszilon !

Azért részedről vitakulturáról értekezni... hogy finom legyek, alapvetően gyalázat. A multkor már megkérdeztem, mi a turóért suttyogsz és kavarsz itt ? Nem találtál szavakat..?!

Tudod, ha valaki kinyilvánitja egy adott témában véleményét, megtiszteli a hallgatóságát azzal, hogy azt érvekkel, vitaképesen alátámasztja. Láthatóan erre sem szándékod, sem képességed nincs !

Unatkozol, családi probléma, vagy megrendelést teljesitesz ?!?

Legalább felmutatnál valamiféle intellektuális teljesitményt...
Ha a magad örömére csinálod, nagyon sajnállak. Ha megrendelésre, még jobban...

Végül: Nem mintha vágynék rá, de semminemü racionális indokot nem közöltél, - szavaiddal élve : "...miért nem megyek bele az eszmecserébe..."
No ez a klasszikus sunnyogás ! Beszólsz orditó hülyeségeket széttrolkodva a posztot, de álláspontodat sem megvédeni, sem alátámasztani nem vagy sem képes, sem hajlandó.

Afféle butaságot pedig ne akarj senkivel sem megtetni, hogy 2016.-ban a Kádár rendszerére vonatkozó negativ itéletedet nem mered kinyilvánitani, "...mert rögzíthető módon nem vitatkozom (ezekről)..." - utánad szabadon...

Szerintem, az elmult 3-4 hónapban megismerhetted a blogot, az ide látogatókat. Próbálj meg beilleszkedni de ha nem megy, inkább keress más homokozót magadnak.

Unknown írta...

(Most még) Tisztelt góbé!

"A gúnyolódó korántsem elmés." (Renard)
Valanely megosztás alatt már leírtam: az "intellektuális teljesítményem" föllelhető az arra szakosodott helyeken. Én szabad választást kínálok és nem parancsolgatok. Aki óhajtja, megkeresi - aki nem akarja, az nem ismeri.
Végül (már nem neked):
Remélem, van itt olyan, aki látja az "öszödi beszéd kiszivárogtatása következményei" és a "rögzíthető módon nem" összefüggését.

NewTiborc írta...

Tisztelt góbé!
Reménytelen eset, kettős személyiség,ugyanis egyszemélyben Ő a Gere István és a Tamás Rédey!!
Erős jellem lehet. Ők szoktak kinyilatkoztatni és mások véleménye nem számít, mert az csak bakfitty.
Üdv.
NewTiborc

Unknown írta...

Igen, köszönöm a társalgást! Elnézést, hogy fogadatlan prókátor voltam. Kiszállok, Jó egészséget mindenkinek. Dühből, haragból, nem szabad vitázni. "Lete'szem a lantot, nyugodjék, tőlem ne várjon senki dalt".....

Unknown írta...

Kedves István bátyám!

Verset idézni itt, óriási hiba volt. Engem ezért (is) bíráltak már.

Viszont látásra (valahol)

góbé írta...


Üdv New Tiborc!

Rédey barátunk mellébeszélő sunnyogásával kapcsolatosan valóban kár szót vesztegetni, de a Gere urral kapcsolatos véleményeddel nem igazán tudok azonosulni. Ő, valószinüleg szándékon kivül belekavarodott a Tommyka által kevert katyvaszba. Bizzunk a tisztességben és a jó szándékban.

Unknown írta...

Kedves Tamás!

Nem direkt késtem, nem jött össze korábban az írás. Semmi gond, értem és érzem gondjait. Szinte mindennel azonosulni tudok. Lehet, hogy igaza van. A vers, lehetséges, hogy nem illik a szokásos környezetbe, ’bevállalom’. Bár elsődleges végzettségem műszaki, de szeretem a verseket. Azt is bevállalom, ha valaki egy verekedésbe belecsöppen, az ütéseket is kaphat. Elviselem, mert nem vagyunk egyformák, s nem várható el mindenkitől, hogy mindenben szakértő, szakavatott és kellően tájékozott. Tudja, mikor jött az agresszív jobbra-tolódás, megszületett az új választási szlogen; MEGJÖTT AZ ŰJ ERŐ! Nekem azonnal feltolult a riposzt, hogy „és elment az ész”! Sajnos, mára ez a valós helyzet. Szellemileg, morálisan totálisan lepusztult az ország, mert a jelenleg regnáló elitnek /?/ ez a legfontosabb érdeke. Az alkotó szellem vagy kipusztul, vagy elhallgat, vagy emigrál. Aztán marad a primitív, sivár világ. Mert biztos látott már olyat, hogy ha a konyhakertből eltűnik a kapa /pl. ellopják/, akkor a kertet elönti a magasra növő gaz. Végül a kultur-növény a hatalmas gaz között teljesen kipusztul. Ezért már a közmunkás, az ország egyetlen munkaerő. Őket elég csupán 9-ig tanítani számolni, mert nekik ez untig elég. Akkor mit várunk még? Azt is biztosan tudja, hogy „aki korpa közé keveredik, megeszik a malacok”. További sok erőt, türelmet és jó egészséget kívánok Önnek!

Unknown írta...

Tisztelt Gere Úr!

Köszönöm a szívből jövő szavait és az okos gondolatait. Éppen négy hónapja látogatom ezt a blogot. Ön az első, aki itt az álláspontok közelítését célozta meg, nem pedig az ellentéteket fokozza. Az irodalomhoz való viszonya számomra különösen kedves.
Hasonlóan jó egészséget, elegendő testi és lelki erőt kívánok Önnel is.