2016. július 25., hétfő

KONCEPCIÓVÁLTÁS

A magyar Svejk katonapolitikai programot hirdetett: közös hadsereg kell neki Európában.
És - ha már liba, legyen dundi - mindjárt kettő is, egy az Uniónak, egy meg a visegrádi államoknak, aztán indulhatunk is Doberdó felé, merthogy a mi Lángeszű Vezérünk megpengette a dicső múlt húrját is, példaként állítva Európa elé a hajdani Osztrák-Magyar Monarchiát.



Máris hihetetlen előrelépésnek lehettünk tanúi, hiszen eleddig ha szóba került a szuverenitás csorbítása, akkor kedvencünk azonnal a derekáig lógatta a nyelvét, ordított és toporzékolt, mintha a dagadt ruha ügyében csak ő dönthetne.
Nemzetállam az igazi, jóllehet Európában ilyen nemigen létezik, merthogy ezek a népek nem átallottak keresztbe-kasul háborúzni, betelepülni, ide-oda migrálni, Mailandtól Morvaországig katonáskodva hinteni a géneket.

Egyedül talán ő maradt tiszta pedigréjű, sehol benne egy idegen gén, ő az egyetlen echte magyar Magyarországon, mégha új is...
Tulajdonképpen a legostobább ember is mondhat okosságot - az Úr akarja, a kapanyél is elsülhet, ugye - és ennek örülni kellene.
Valóban, egy valódi európai államhoz vezető út első tisztességes lépése egy közös hadügy, külügy és pénzügy megteremtése lehetne.
Egy apró gond lesz csak ezzel: Ő akar lenni a császár.



Mikor Anglia elkövette történelme egyik nagy ballépését és kilépett az Unióból. darabideig zavarban volt a Mi Megmentőnk.
Hosszabb ideig csak a "migráns" szót tudta ismételgetni, ami könnyen ment, hiszen ő maga is migránsok leszármazottja, és ha reá nézünk, akkor láthatjuk, milyen borzalmas dolgokat képes tenni egy migráns, ha megkaparintja a hatalmat.
Mindenesetre kis idő múltán koncepciót váltott.
Legjobb lett volna természetesen kilépni az Unióból, de tudta, hogy ennek az ötletnek még saját hívei sem örülnének, ezért más megoldást keresett.
Egy csendes délután kiment a Kancsó Aréna műfüves (nem marihuana, hanem antidepresszánsok...) pályájára, kiállt a kezdőkör közepére, felköpött az ég felé, majd alászaladt, az Úr pedig teljesítette az akaratát.
Koncepciót váltott.
Mivel kívülről nem megy az Unió elhervasztása, hát akkor legalább legyen ez a csokor az enyém, mondá és elkezdte a közös haderők szorgalmazni.
K und K helyett O und O, melyben a König und Kaiser helyett az ő címei szerepeltek: Ondó und Orbán.



Első lépés a közös hadsereg, melynek Főparancsnoka Orbán generalisszimusz lesz, vezényleti nyelve a magyar, fegyvere a hit, remény és szeretet, de ki lehetne konzerválni a T-55 - ös harckocsikat is.
Ez a taktikai cél, míg a stratégiai az Unió irányításának megszerzése, amerikai vagy francia típusú elnöki rendszer bevezetésével egybekötve.
Szinte mindegy is a modell, ha az elnök kicsi, potrohos emberke, aki zsebreb@szott kézzel, szotyolát köpköd.
Nehogy azt tessék hinni, hogy ez fantázia szülte elképzelés, ennek a derék embernek a paranoiája masszív küldetéstudattal és gigantomániával párosul.
A "B" terv arra az esetre szól, ha Európa mégsem hülyülne meg teljesen, ez esetben a visegrádi négyek politikai szerepük mellett közös hadsereggel is rendelkeznének.
Ez felülmúlhatatlan ruházati forradalmat is hozna.
A közös csapatok egyenruhája páratlan lenne: páratlan bakancs, egyen ruha, a többin meg lyukas fenekű gatya, melyből kilóg a harcos feneke is, szabaddá téve a terepet a csodafegyver bevetéséhez.
Nemmellesleg szabad szemmel is láthatóvá válna, hogy mekkora nagy segg is a Mi Boldogságunk...
Ez azért lenne kívánatos, mert ha Merkel nem azt tenné, amit a Vezér tanácsol, hát lehetne hadat üzenni Németországnak.



Szóval, fel-fel vitézek, a csatára!
Foglaljuk el Brüsszelt, sarcoljuk meg Berlint, döngjenek a magyar honvéd léptei a Diadalív árnyékában!
Harcra hát, mígcsak az Unió fővárosa Felcsút nem lesz!
Tulajdonképpen vonzó ez a változás. nem is tudom, miért is jut eszembe az antik vicc:
Józsi tántorogva áll az ajtó előtt, Julcsa a kezében a sodrófával nyitja is sebesen, mire is Józsi felrikkant:
Julis, lavórt, hánynom kell!
Julis elrohan, hozza a lavórt, de Józsi legyint: Vidd vissza!
Koncepciót váltottam!
Besz@rtam!



:O)))

36 megjegyzés:

hello írta...

Plusz épp ma olvastam, hogy közmunkásokat sorozásra hívnak - az se gond, ha rokkant az illető -, oszt', ha megfelel, de mem vállalja, hónapokig nem kap közmunkát!

Agyrém!

Anikó írta...

Egyre jobban elhatalmasodik az elmebaj, körülötte senki nem látja ????

Kibic37 írta...

A legszomorúbb az egészben, hogy ezt Kéri már 2002-ben elmondta róla Kende Péter "Viktor" című könyvében. (Ott, ahol elmondja róla, hogy egy napig depressziós volt amikor megtudta, hogy az USA elnöke csak született amerikai lehet.)

A sok marha mégis beszavazta 2010-ben 2/3-os többséggel a parlamentbe :(((

A többi már ebből adódott.

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Mindig szenzációsakat írsz, de ez a mai szuper,úgy látszik megtáltosodsz a Balaton klímájától.
Az o.o. stratégia a koncepció váltáshoz egyszerűbben OO , aktuális.
Ezt már nem tudom, mivel fogják überelni, talán a közmunkás hadsereg terrorelhárító csoportja,akik eddig söpörtek és kapáltak.Azt hittem, már a gödör alján vagyok, de lassan kiderül,ez még csak a kapufeljáró a bányába.

Anikónak: mindenki látja, és behúzza a nyakát,mint aki az elszabadult ringlispin ül,tudván a röppálya
hamarosan véget ér.Nézd meg, a nagy bepofázók mind fedezékbe vonultak, hogy ne kelljen színre színt vallani.
A baj az, hogy baloldal nincs.
Csak kuss van.

MoonRiver írta...

Rémes. Egyszer már leírta itt valaki: tulajdonképpen az egyre sz@rabb helyzet nem megvetendő pozitívuma, hogy igazán jókat lehet itt röhögcsélni a sziporkákon. Rejtő könyveinek hangulata egyre közelebb. Azt hittem, az mind fantazmagória. Kezdek tévedni....

hello írta...

De, Anikó, szerintem is kizárt, hogy jó páran ne látnák, de hírlik, egyrészt mindenki a zsebében van, másrészt, hogy nincs köztük, akinek ne lenne takargatnivalója, így aztán inkább senki nem szól semmit.

Promenad írta...

Olvastátok a szombati Népszabadságban a Halmai Gáborral készült nagy riportot ?
A lényege:demokratikus módon nem lehet leváltani Orbánt !
Elkeserítő perspektiva..... ....

anteus írta...

Promenád
Köszi, elolvastam. Igen, a Bánáti Sólyom nárcizmusából éppúgy következik a ma, mint soktucatnyi doktriner marha társából.

A nem-alkotmányossággal meg az lesz a baj, hogy OuO, és túlélő utódai illegitimnek fognak tekinteni mindent. És lehet majd megint okoskodó jogi szakkönyvek százaival jó pénzeket keresni.

Hát, igen, ismerjük az adekvát definíciót: a jog az uralkodó osztály akarata. E téren nincs döntetlen. Bármit is mondjanak az e téren pusztítóan ostoba naivok. A demokrácia az uralkodóké, annak alsó fele, a diktatúra a plebsé.

Kovács Erzsébet írta...

anteusnak:
Lenyűgöző bölcsességed kíváncsivá tett, és nézd el a türelmetlenségem, hogy rákérdezek:
_ Kinek mit kellene tennie, ha olyan bölcs lenne, mint Te?
Mármint a hazai közállapotok javítása érdekében...

Névtelen írta...

A megállapodás a következőképpen nézne ki. Az EU elfogadná, hogy Nagy-Britanniára különösen nagy terhet ró az európai polgárok szabad munka- és lakóhely-választásából fakadó bevándorlás, ezért szigorúan meghatározott - de nem rövid - időre lehetőséget adna arra, hogy a londoni kormány korlátozza az ország területén tartósan tartózkodók számát.

Cserébe a brit félnek garantálnia kellene a már ott élő európaiak jogait és nagyságrendjében fenn kellene tartania eddigi uniós befizetéseit.

http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/oriasi_fordulat_keszul_a_brexit_ugyeben.618251.html

Na, ez az igazán húzós 'koncepció váltás'. Vagy mégse, továbbra is a pénz beszél?

Kovács Erzsébet írta...

Névtelennek:
Ez amit elővezettél egy nagyon korrekt dolog.
Az utolsó mondatodra:

Ha valaki imperátor akar lenni , az nem fog nézni se Istent se embert, se pénzt.
Addig fogja feszegetni a pofonos ládát, amíg nem éri el a célját.Bármi áron.

Kovács János írta...

Szia sorstàrsam a hirfegyvernemnél.
Megigertem hogy lelépek a pályádrol.
Leléptem.
A mostani iràsod generált egy-soron kivüli-kerdést.
Ha Orbán olyan húlye és ostoba-no meg cigàny( ujmagyar): akkor hogyan lehet,hogy a fél orszàg politikailag aktiv nèpessège támogatja?
Mind húlyék?
A nagy okos ( ilyen olyan zsidógyökerű pàrttöredèkesek-ez ugye most az ujmagyarért jogosan szerepel) meg a fasorban sincsenek-pedig őket tüzeled a bloggal?
Hogy van ez,nagyokos?
:)

PuPu írta...

Kedves János, tisztázzunk valamit!
Te nekem soha nem voltál sorstársam, merthogy te híradós voltál, én meg híradó zászlóaljnál dolgoztam.
Ha a híradók valamit nagyon utálnak, az az, ha híradósnak nevezik őket, ezt minden újonc két hét alatt megtanulja.
Ugyanúgy nem tetszik a mentőknek, ha mentősöknek hívják őket, úgyhogy ha legközelebb kiderül, hogy harckocsizó is voltál, akkor ne próbálkozz a harckocsizós megnevezéssel, ha javasolhatom.
A kérdésedre.
Orbán nem hülye, és nem ostoba, hanem szociopata bűnöző, - majd nézz utána az idegen szavak szótárában, hogy mit is jelent ez.
Hogy cigány, az meg nem baj, hanem állapot, nem ezért nem szeretjük, mint ahogy Erdő Péter bíboros urat se azért kedveljük, mert zsidó.
És a katolikus egyházat sem tartjuk pejoratív értelemben zsidó-gyökerűnek azért mert a vallásalapító egy rabbi volt, mint ahogy apostolai is egytől-egyig, nem szólva Mirjamról, akit te mindközönségesen Szűz Máriaként ismersz.
A pártoknál pedig nem a gyökerek a lényeg, mint Kunta Kinténél, hanem a program.
Az, hogy a magyar progresszió neves személyiségei között felülreprezentáltak a zsidók, abból adódik hogy a zsidó kultúrában a tanulás érték, aki meg tanult, az könnyebben felismeri a társadalmi igazságtalanságokat és azt, hogy manipulálni akarják, mint aki a szívével politizál és hazaffyas szólamokkal van tele a feje, csak éppen tárgyi tudás nincs abban a buksi fejében.
És tüzel a fene itt akárkit is, én a valóságot próbálom bemutatni, aki ezen betüzesül, az valószínűleg maga is hasonlóképpen gondolkodik, mint én.
Hát így van ez, nagyonbuta...

:O)))

Kovács Erzsébet írta...

Kovács Jánosnak:
Bizonyára amikor kicsike gyermek voltál, Neked is mesélt az anyukád.
Volt egy aranyos kis mese, a király új ruhájáról.A rezüméje röviden,
hogy az udvarnép a meztelen király előtt hajbókolt és dícsérgette a
király új ruháját,pedig mindenki látta, hogy nincsen rajta, de senki
sem merte megmondani az igazat, mert akkor elveszítette volna a kirá-
lyi udvari állását.
Nem tudta ezt a kis szabóinas, és elkezdte kiabálni, hogy a király
meztelen..
De nem folytatom,mert már az elejét biztosan elfelejtetted, mint
ahogyan 2x elküdted az előző hozzászólásodat is.
Tudod tud itt mindenki mindent, de élni akar, nem akar kilógni a sorból,
a hajlongás még mindig jobban fizet, mint a nyíltszíni kiállás.
Volt már rá példa, hogy baleset ért Valakit, és tudod Mindenki élni akar.
A fortélyos félelem a legerősebb fegyvere a kormánypártnak,Az elmúlt évszázadok
adtak elég példát arra, hogy a túlélése a nehéz időknek nem egyszerű dolog.
Lehetsz te egy széplélek,ha 2 méterrel a föld alatt vagy.A francnak sem kell
márványtábla.Le is bírkázhatnak.Akkor sem fogok szólni, ha elfejtik a Gellért hegyet
szabadság szobrostul.Tulajdonképpen már olyan szimbólum,amit el kell magyarázni a ma
zemberének.Ezért teljesen felesleges, mint a japán gyerek fenekén a piros pont.
Új istenek újszimbólumrendszere új magatartás formákat teremt.Éljünk a mának.Sokáig.
És hiába provokálod itt a jónépet.Hogy hallgatunk,sokszor, sokan, az nem véletlen.
A kollektív bölcsesség nem egy csinnadrattás dolog.Lassan érik, és nem téveszti el a célt.

Geza írta...

Szegeny Kovacs Janos gyerek te eleg taszito vagy meeg innen messzirol is! Nehez lehet a sorsod, ha a mennyiseget a minoseggel kavarod ossze/vissza. De haat egyszer majdcsak megerted te is. En drukkolok neked. [OK, ebben az egeszben nem sok informaciotartalom volt, de haat a semmitmondo gusztustalansagra szerintem lehet semmitmondoan, es lehetoleg az alanyra nezve irritaloan reagalni - foleg 1:20 AM magassagaban.]

Kovács János írta...

Ügyesen forgatod a szót,nagyokos..:)
Most hogy emlitetted-az aktiv években mi sem mondtuk magunkat "hiradósnak"..Hirzászlóalj,Központ szàzad,Nehézvez szakasz..
A múló idő tompitja az emlèkeket.Hogy Orbán bűnöző lenne e-én nem mondanám.A módszereit egy/egy a Máté Laszlo féle módszerekből másolta-és azokban az időkben máshogy pártot életben tartani nem lehetett.Simicska nélkül a Fidesz nem él túl-ez bizton mondható.Viszont a 95ben kezdődő 'olajozáshoz' nem volt közük.Mivel kurva jól tájékozott csibész vagy,te is tudod:A szervezett alvilágot szovjet mintára létrehozó(!) régi titkosszolg "tisztek" "szerveztèk" az aktiv állománnyal együttműködve-(a Hevesi Tóth Feri tudna erről mesélni)-"feltőkisitendő" az akkori,pártközeli elitet-biza ilyen olyan "strómanokkal"..
Ami ugye kisèrtetiesen emlèkettet a 'földmutyira' meg a 'túlàrazott eus pályázatokra"-ahol is a magad fajták nem orditottak úgy ,amint most..
No pà.
:)
Nagyokos..

PuPu írta...

Te nem a nehézvezetékes szakasznál, hanem a nehézfelfogású szakasznál szolgálhattál, be is lehetett a katonakönyvedbe írva, hogy békében alkalmatlan, háborúban meg nopláne!
És lehet, te nem mondanád Orbánra, hogy bűnöző, de ez nem jelent semmit, ugyanis még annyira sem vagy ennek eldöntésére hivatott, mint Polt Péter, aki majd a szomszéd cellában guggolja le azt a húsz évet.
A bűnöző az, aki bűncselekményeket követ el, és Orbán, meg a többi fideszes majom az első perctől kezdve lop, mint a gép.
Azzal kezdték, hogy a pártnak juttatott támogatásból BOSS-öltönyöket vettek maguknak, ezt onnan lehetett tudni, hogy a márkajelzést ott hagyták a zakó ujján, sőt, amikor leszakadt, akkor vissza is fércelték.
Aztán eladták a pártszékháznak odaadományozott tiszti kaszinót, ebből a pénzből megvették Orbán papa kőbányáját, alapítottak néhány céget, ezeket aztán Schlecht Csaba tüntette el nekik, baráti szívességből, egy valag költségvetési csalást hagyva hátra.
Az olajbizniszben is vastagon benne voltak, ha elolvasod a Nógrádi gyerek vallomását (papa a kútban végezte...) akkor olvashatsz egy Pintér nevű rendőrtisztről lés az ő legendás Wartburgáról, azzal járt beszedni a pénzt.
És ide kapcsolódik a feltehetőleg első gyilkosság is, mikor a szervezett bűnözés elleni megyei főrendőrt az irodájában megöngyilkolták.
Orbánnak a trafik is megtetszett, jó barátságban volt az azóta meghalt, büntetett előéletű Sepsivel, aki annak idején a dohány-nagykereskedelmet a kezében tartotta.
Orbán családostul oda járt a tanyájára lovagolni, saját lova is oda volt bekötve.
És így tovább, a sárazsadányi szőlőtől a leesett létráig, Mészáros ügyködéseiig.
A Fidesz nem párt, a Fidesz maga a szervezett bűnözés, Orbán pedig egy maffiózó, aki még a saját tákolmányát is megsértve egyeduramat hozott létre, mely ellen fellépni alkotmányos kötelezettséged lenne, ha birtokában lennél akárcsak egy igen korlátozott belátási képességnek.
Ami meg a szervezett alvilágot illeti, azt nem a titkosszolgálati tisztek hozták létre, hanem az aktív politikusok, akik a Kádár-rendszer elnyomottai voltak, mint az Orbán család is, ugye...
Én magam nem azt láttam, hogy a pártközeli elit lett volna feltőkésítve, inkább azt, hogy mindenféle kétes egzisztenciák jutottak vagyonhoz, meg a gazdasági vezetés második vonala (osztályvezető-helyettesek forradalma, ugye...) de a nagy pénzek akkor is a hatalom birtokosainak strómanjaihoz csordogáltak, például a Kékessy családhoz, aki hálából megvette Orbán tanácsi lakását papíron, a Jégbüfé épületében, a nagymamával együtt valószínűleg, mert róla azóta nem lehet hallani, ő addig kellett, míg a kiutaláshoz szükség volt rá...
Egyébként nem emlékeztetett semmire az az idő, mert ott azok nyerték a pályázatokat, akik többet ígértek, ott az előny azoknál volt, akiknek volt információs lehetőségük, meg szakértelmük és politikai kapcsolataik.
Könyvtárnyi szakirodalma van Orbán tolvajlásainak, Ferenczi Krisztina volt a leghitelesebb és legalaposabb közöttük, sajnos egy szerző hiányzik: egy ügyész, aki megírta volna a vádiratot.
De az ügyészség úgy van szervezve, mint a hadsereg,
A csibész olyan kurvákat futtat, mint te, úgyhogy hitelesebb lenne ezt Orbánra alkalmaznod.
A magamfajta tisztességes emberek pedig nem ordítanak, habár talán kellene.
De tudod, lehet, hogy kellene, és lehet, hogy ez be is következik, akkor majd üdvözöllek az ordítók között, talán még a szocikhoz is belépsz tagnak, ők úgysem túl válogatósak...
És hát az ember viszonyaiban az, ami, - én például - hozzád viszonyítva - valóban nagyokos vagyok, butukám...

:O)))

anteus írta...

Kovács Erzsébet:
Én nem tartom magam bölcsnek, bár a cél ez.
Kérdésedre a válaszom már benne volt a második bekezdés első mondatában: "A nem-alkotmányossággal meg az lesz a baj, hogy OuO, és túlélő utódai illegitimnek fognak tekinteni mindent..." Kellő elmeéllel érthető. De - végül is - kifejthetem neked.

Csak a nem-alkotmányos (nem-alaptörvényes) eljárás lesz eredményes. A szükséges minimális nemzetközi támogató hozzáállásnak megszerzését követően, első lépésként papírrongyként félredobva a sztrájktörvényt, semmiféle "elégséges szolgáltatást" nem nyújtva általános sztrájkkal leállítva az országot. Az ország főbb központjaiban százezres tömegekkel meghódoltatni a fegyveres szervezeteket, elfoglalva a tömegkommunikációs központokat. A határok, és repterek lezárása. Az utca által legitimált szervezetek embereiből új hatalmi szervek létrehozása, az OuO rendszer alap- és egyéb jogfosztó törvényeinek felfüggesztése, a Bandatagok őrizetbe vétele, bankszámláinak befagyasztása. Az OuO rendszer félkatonai szervezeteinek blokkolása, az internet időleges felfüggesztése. Az államigazgatás vezető posztjainak a legitimált szerveződések emberivel való feltöltése. Stb.
Te, aki párszor utaltál már korodból fakadó tapasztaltságodra, a lényeget ismerheted '56 eseményeiből. Vajon miért is akarja OuO ősszel módosítani a gyülekezési törvényt? Tuti, hogy az előzetes bejelentési kötelezettség körül fog pörögni a dolog... illetve az anélküli összegyűlések jogszerű szétverésének, a szervezők bűnözőkként való kezelésének előírásáról. A rendkívüli állapot elrendelésének kiterjesztéséről, és tartalmi bővítéséről. Kapcsolódva erőszakszervezetei (TEK és társaik) korlátlan eljárásra való felhatalmazásáról. Persze mindezt a migrációval (migráció= terror) indokolva! Vajon miért harsant fel Szijjártó 10 perccel a török események megismerése után: "ez terroresemény!" Mikor fog összeérni a fejekben Orbán egyik fő mondata - a baloldal mindig ráront a nemzetre - a mai másikkal - a terrorista ráront a nemzetre -? Felfoghatatlan, hogy OuO évek óta sulykolja: az ellenzék a terrorista?
Nekem nem kétséges, hogy "a jogállam a legfőbb jó" szlogennek a mai állapot a valódi tartalma. Hittek az említett „az e téren pusztítóan ostoba naivok”, bármit is.
Capisco?

Kovács Erzsébet írta...

anteusnak:
A papír elbírja, amit írsz.
Nehéz szívvel írom le, de ez egy gyermekded gondolkodás, leginkább egy gazdálkodj okosan játékra hasonlít.
Itt sokkal szarabb a helyzet.Most azzal, hogy a közmunkás utcaseprőket öltözteti be OV katona ruhába, a rendvédelmiek közé szórja a megosztás konkolyát.Most már a katona ruha sem fogja a bizalmat sugározni, mert megroggyant elmék és egzisztenciák ellenőrizetlenül sorolódnak a tömegbe.
Ha el akarod képzelni milyen lenne ha kidőlne a liszt,kezdőképnek idézd be, amikor Elena belerogy a hóba,az ura meg nézi a karácsonyi kék égen úszó felhőket.
Az anarchia közepette pokol lenne, se áram, se hírközlés,se internet.Amit te itt elővezettél csak a gumiszoba falai között ad perspektívát a gondolkodónak, amíg az ápoló be nem jön a következő nyugtató injekcióval.
Nem ajánlom, hogy ezt a projektedet több felé kommunikáld, de a legkisebb falusi kocsmában is lepofoznának érte az asztal alá,mert hülyeségeket beszélsz.
Hivatkoztál a koromra,meg hogy éltem már 56'ban.
Igen, sírtak a felnőttek, az utcára nem mertek kimenni.Az ÁVÓ székház előtt örjöngött a tömeg, az igazoltatás a szabad csapatok részéről a gyalogosok cipőjét nézték,akinek katonai surranó volt a lábán, azt élve felhúzták a kerítés lándzsás végére, pedig nem volt ávós, a kádgyári zománcozó betanított munkás volt, aki a szemétben találta a cipőt.
A teóriáidat egy ilyen közegben nem tudnád elővezetni,első pofontól lerepülne a szemüveged és kiköpnéd a protkód darabjait.Az Isten mentsen meg bennünket attól, hogy a népítélet változtasson meg bármit is,mert annak nem a jogosság, nem a megfontoltság, nem a méltánylás a fó mércéje.
Te egyszerűen nem tudod,milyen veszélyt jelentenek ezek a dolgok.Mindenki bűnös, aki elhallgatja ezeknek a dolgoknak a veszélyeit, egy árvíz gyorsaságát sem lehet befolyásolni.A Bástya elvtársaknak lenne a feladata, a baloldalnak, hogy az embereknek a figyelmét felhívják, de lehet Ők is a herevasaló műsort nézik a birkatv adásában.
A kapizsgálásról, az előre látásról ez a véleményem, ehhez nem kell óbudai Juliskának lenni.Elég lenne, ha normális történelem tanárok normális tankönyvekből normális embereket nevelnének.
Vannak olyan dolgok, amit evidenciaként el kell fogadni,a 220-at sem látod a konnektor lukba nézve, de ha megrázatod magad, és túléled, el fogod hinni, hogy ott veszély van.Az ostobaság életveszélyes.Tudd.

anteus írta...



Kovács Erzsébet

Hát, Erzsike, ez nem sok jót tartalmaz rám nézve.
Valszeg kisebb a véleménykülönbségünk, mint némiképp habzó szájjal (klaviatúrával) előadott filippikádból első látásra következne. Ha eljutott volna hozzád mondókám lényege - a felsorolásból kiderült volna, hogy ma nem látszik semmi lehetősége az OuO leváltásának. A hangsúly a százezres tömegeken van - amelyek ma nyilvánvalóan nincsenek. A fizetett tömegek, a CÖFisták is csak az OuO mellett.

A nem-alkotmányos forradalmit jelent. (A forradalom éppen és főleg a fennálló jogrend megszüntetését jelenti a jogon kívül rekesztettek számára.) Minden hatalom alkotmányszövegében előkelő helyen szerepel a fennálló rend erőszakos megdöntésére irányuló tevékenység bűnként való kezelés. Ennek pedig elszórtan való kifejtése, lehetőleg minél nagyobb részének eseti (vér)bírói hatáskörbe utalása alapfokú politikai eszköz. (Erdogan is épp ma akarja „meghallani a nép akaratát” a halálbüntetés visszaállítására. Jusson majd eszünkbe, amikor Orbán újra előáll ezzel…) Ha egy rendben kizárólag egy eszköz "engedtetik meg", s legyen ez a szavazás, miközben a szavazás minden feltételét egy politikai erő bármikor önkényesen állapíthatja meg, az csak forradalmi (nem-alkotmányos, hogy úgy mondjam)eszközzel változtatható meg.

Sok ostoba ember nem érti, miért nem hallgatnak rájuk tömegesen. Pedig milyen okosan mondanak mennyire helyeset! És mióta, hányszor! Szellemi horizontjuk sapijuk sildjén sem terjed túl, mert lövésük sincs, hogy működik egy társadalom. Orbánnak van. Csak beszélnek, irkálnak, rinyálnak, sopánkodnak, undorodnak, pökhendien keresztbe-hosszába lehülyéznek bárkit, aki szembejön, mert az nem kerül semmibe - főleg olvasásba, majd gondolkodásba nem! Kár, mert akkor - esetleg, a megfelelő feltétel esetén - kiderülne, hogy azért nem vesznek róluk tudomást, mert nem arról beszélnek, amit ők hallani akarnak.

A kocsma fontos hely. Nemigazán éreztem soha, hogy lepofoznának. Te melyikbe jársz, hogy ennyire határozott véleményed van? Vagy erről is csak beszélsz, mint az ország állapotáról?
Az anarchia amúgy nem a káosz szinonimája azoknál, akik tudják, miről beszélnek. (Segítek: az ókori görög történelemnél kell keresni, az archón címszónál. Az an- fosztóképző…)

Kovács Erzsébet írta...

anteusnak:

Kedves Akárki!
Azért nem panaszkodhatsz.Itt aztán módodban áll kifejteni bölcsességed repertoárját.
De nem baj, legalább az olvasók is láthatják, hogy a nagy hallgatások mögött is lehetnek
a Duna mederkotrásával felérő tisztogatások, ami egymásról ismeretek szerzésére adnak lehetőséget.
Miközben látjuk, hogyan úszik el a dinnyehéj.
A kocsma részemről szimbólum, a rejtői gondolatokra hajazva, a hétköznapi emberek minden szemellenzőt
nélkülöző normális gondolkodásának a szimbóluma.

Náluk az ész nem olyan ritka vendég.
A munkásnak meg kell néznie, hova üt, mert ha nem, leesik a körme.
És aki hallgat, attól még gondolkodik, mert az élete természetes velejárója.
És rájöttem, ki vagy.Egy informátor, aki lakmuszpapírként üzemel.
Olcsóbb vagy, mint egy közvélemény kutatás.
Az Erdogan féle közvélemény kutatás eredménye is kétélű fegyver.
Kár belógatni,mert ha megnyeri, ellene is fordulhat.
Volt már rá példa a történelemben..

Köszönöm, hogy írtál itt nekem egy pár sort,nekem eredmény, Valakit gondolkodásra késztettem.
Ha a véleményünk nem egyezik, attól még akár barátok is lehetnénk.Megtisztelsz,ha elolvasod.

anteus írta...


Nagyon eltértünk PuPutól, de ennyi talán még belefér.

Tudtam én, hogy a kocsma neked csak szimbólum - az ismeretlenre hamisan festett ég.
"... minden szemellenzőt nélkülöző normális gondolkodásának..." [helye].

Hát, ... nem. Baromi sok szemellenző, az élettapasztalatok meglehetősen szűk tartományából kialakított érzelmi agyműködés, sértettség és megalázottság; a mindebből fakadó elutasítása a többnek, a másnak. Nagy többségük a „buhera” népe, üvegtigrisek, szeretetre méltók, akik, ha nem kellene, képesek lennének bűn nélkül élni. Normálisnak csak a szó eredeti értelmében - a normális eloszlás: ismertebb nevén: a Gauss-eloszlás, vagy –görbe - tekinthetők, vagyis a véleménytömeg „sűrűsödési helye”. Csak azért igaz, mert a társadalom zöme ők, s társadalomba tömörülés célja (elfogadása, fenntartása) a zöm életfeltételeinek megteremtése, fenntartása. Itt válik a szerepük kikerülhetetlenné. A baloldal nem valamiféle elméleti (isteni, stb.) igazság megvalósításának eszköze. Frászt. Sokkal-sokkal alpáribb: azé, hogy a zöm szeressen élni. Az életét szeresse, na pártot, eszmét, demokráciát. Más kérdés, hogy ezek egyike-másika nélkül nem fogja szeretni. De a sorrend fontos: 1945 után a itt lett ellőve a kalapács nyele...
Persze, mise után okos a gyülekezet.

Nem én vagyok valamiféle lakmusz. A kocsmát azért kell ismerni, mert – ha már befogadtak, de a kocsmaszociológia tudományát most hagyjuk – ők a lakmusz. Fontos rész-ismeretek hordozói. Informálni meg elsősorban magamat kell, s ha akad similis (lassabban írva: similis) társaság, ahol előadhatom az ismereteimet és ezzel cselekvést generálhatok – előadom. Van ilyen társaság. PuPu is meg fogja tapasztalni szeptember elején, ha igaz.

Kovács Erzsébet írta...

Anteusnak.
Tulajdonképpen Te egy írigylésre méltó ember vagy.
Tök meg vagy elégedve magaddal.Mindent tudsz.Jól.
Bizonyára a vízen is tudsz járni.Ne próbáld meg.

A kalapács vesztett nyelét kell megtalálni, és a
becsületét visszaadni.Addig különféle " vízenjárók"
jól meg akarnak élni a mások zsírján.Nem fognak.

Olasz Ildikó írta...

Anteus vs Kovács Erzsébet, örülök, hogy abbahagytátok az ütésváltást. Az eredmény döntetlen.
Én egy másik szmepontból világítanám meg kövérre hízott terhes - de nem várandós - exhibicionista és küldetéstudatos örökítőanyag hordozónkat.
Neki tényleg meggyőződése, hogy valaha tenyerébe dugták a bölcsek kövét, azóta is ott szorongatja. Meggyőződése, hogy tudja a tutit, és alkalmas nem csak a V4-ek (lánykori nevén nevezhetnénk lassan majd Varsói Szerződésnek is akár), de az egész Unió vezetésére is. Ehhez kell neki a hadsereg, mert minden áron!
És itt a baj, hogy sem Ti, sem én és ő! pedig végképp nem látott még háborút, úgy a maga naturális mivoltában. Van közöttünk (én!) aki igen erős beleérző képességgel rendelkezem) és van ő! aki csak a képregények oldalairól, meg a szovjet és amerikai filmekből szerzett ismeretet. Ezért olyan fene bátor mindenkivel szemben háborúzni, és a háborúk rémtettei elől menekülteket oly bátram "lemigráncsozni" El kellene küldeni egy hétre, valamelyik kevésbé biztonságos övezetbe - távol az ENSZ és a többi békefenntartó alakulat védelmétől, hogy tanuljon egy kis háborút. Rögtön megértené, hogy az ő grázi kezelésének oka semmiség, ahhoz képest, amit pédául a - mostani, legutóbbi müncheni terrorista átélt, - és ami miatt pszichiátriai kezelések során esett át, és jutott oda, ahova.
Tehát, amiben egyetértünk mindannyian, hogy Orbánt meg kell állítani! Megállítani, és jól elzárni. biztonságos helyre.
A többi bűnözőt pedig, akik az ő elmebaját meglovagolva loptak csaltak és disznóságaik legitimálásra törvényt alkottak, bíróság elé állítani. Cselekedetük nagyságával arányos büntetést (teljes vagyon elkobzással egybekötve) kiróni rájuk.

Kovács Erzsébet írta...

Ildikó Olasznak:
Kösz, hogy mérlegelted a helyzetet.
Abban tévedsz, hogy nem láttam háborút.
Potyogtak a bombák,amikor születtem...

Nem kezdem el megint...
Ha élek még egy kicsit,forgatókönyvet írok a
háború szörnyűségeiről.
Hogy itt tartunk, a ma élő öregek büne is, hogy hallgattak.
Hogy el akartak felejteni minden szörnyűséget.
Hogy a gyerekeiknek jobb legyen.
Hallgatni bűn.Ha elhallgatod, hogy bántanak, hogy kicsesznek Veled,
akkor a bűnt pártolod. Mert hagyod, hogy megtörténjen.Meg is fog.

csakafidesz? írta...

Kovács Erzsébet!

Érdeklődéssel olvastam anteus és közötted lezajlott pengeváltást.
Anteus (fentebb) elővezetett egy a belpolitikai helyzet megváltoztatására irányuló forradalmi alternatívát, te pedig csúnyán belemartál.
Miért is? Többen többször elmondtuk már, hogy a politikai folyamatok alakulása nem kedvez a demokratikus úton történő változtatások lehetőségének, ezért itt radikális változtatásokra lenne szükség. Egyetértve anteus felvázolt forgatókönyvével, azért óvatosan megkérdezném.
Te és a hozzád hasonló idealisták mégis hogyan szeretnétek leváltani az oly hevesen és gyakran ostorozott OuO-kormány hatalmi centrumát.
Azt is vedd figyelembe, hogy ők egy szervezett egységet alkotnak, minden lehetséges eszközzel ők rendelkeznek szemben a nincstelen, szervezetlen de elégedetlen tömegekkel.
Ha a "demokratikus?" útat választod akkor megtapasztahatod majd, hogy itt minden törvényes próbálkozás csírájában el lesz fojtva, lehet, hogy még levegő sem lesz elegendő.
Csínján kéne bánni a kritiku véleményekkel és lehetőleg nem kellene bántani egymást.
Ezt a laza kötődést, törékeny egységet továbbra is fenn kellene tartani.
Aztán, hogy mi lesz azt döntsék el a fiatalok. Itt elsősorban az ő és a gyerekeik jövőjéről van szó.
A társadalmi béke csak akkor szép, ha az egymással tusakodó felek erőviszonyok tekintetében azonos kategóriát képviselnek
Nálunk sajnos ma már nem ez a helyzet. Ha mást nem is, ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni!

góbé írta...

Üdv Csakafidesz?

"...Azt is vedd figyelembe, hogy ők egy szervezett egységet alkotnak, minden lehetséges eszközzel ők rendelkeznek szemben a nincstelen, szervezetlen de elégedetlen tömegekkel..."

Ezt Te mondod... Ez szerinted forradalmi helyzet? Vagy legalább egy csekély esély ...?

Vigyázó szemedet Törökországra vesd !

Egy szervezetlen, közösen megfogalmazott célok nélküli, a kilátástalanság, a "minden mindegy csak ne igy legyen" motiválatlan, reális, megvalósitható jövőkép nélküli szervezetlen megmozdulás teljesen esélytelen. Csak a regnáló hatalomnak nyujt lehetőséget hatalma megszilárditásához.

csakafidesz? írta...

góbé kedves!

Nem szeretem, ha valaki megismétli önmagam. Az utolsó mondatod nem tartalmaz mást, mint az én lényegi gondolataim ismétlését.
No, ez nem lenne önmagában baj ha előtte nem úgy állítod be a helyzetet, mintha én lennék az ostoba.
Csak akkor írj ha van önálló mondanivalód, mert azzal talán nem bántasz meg senkit!

csakafidesz? írta...

A nálam gyengébbek között megosztom a Wikipédia fogalomtárából plagizált meghatározást:
FORRADALMI HELYZET
"A társadalmi forradalom létrejöttének nélkülözhetetlen, objektív tényezője, melyet Lenin fogalmazott meg. A forradalmi helyzet akkor következik be, amikor az uralkodó osztályok már nem tudnak a régi módon kormányozni, az elnyomottak pedig már nem akarnak a régi módon élni. A forr. sikeréhez szubjektív tényezőként az elnyomott néptömegek tudati állapota, szervezettsége (a szoc. forr. idején a forr. munkáspárt léte és tömegbefolyásának mértéke) is hozzájárul."

El lehet rajta gondolkodni,hogy a 100 évvel ezelőtti megfogalmazás mennyiben érvényes a mi mai helyzetünkre, állapotra.
Könnyen juthatunk egy olyan következtetésre is akár, hogy ha nem is azonos, de roppantul hasonló.
És akkor? Van helyzet? Helyzet van, csak a gól hinyzik...Se pénz, se posztó tehát nyugodtan lehet ülni a babérokon. A helyzet majd önmagától megoldódik.
Egyedül ez az optimista idealisták alternatívája a változtatásokra?

Pál írta...

Ragyogó szatíra , de a közös hadsereg hazai ötlete nem Orbáné , hanem a baloldalé. Orbán tökéletesen tisztában van a korlátaival pl. nem beszél franciául és németül , így tudja hogy császár nem lehetne az EU-ban. Na jó , voltak még latin és görög császárok is , de ezeken a nyelveken sem beszél. Talán Attila nagykirályra lehetne alapozni trónigényt - feltéve de meg nem engedve hogy magyarul beszélt - , de Európát Attilának nem sikerült meghódítania , a Kárpát medencét azt igen egészen Kínáig. Ez jó nagy terület , gazdag is , viszont ott meg jelenleg Putyin van, Erdogán , meg egy csomó jó barát.

Unknown írta...

Jó reggelt, Csaka!

Nem értek egyet a következtetéseddel. Szerintem nincs forradalmi helyzet. A hatalombitorlók még tudnak ... az elnyomottak még tűrnek. Lövésem sincs, hogy mi kéne még.

Unknown írta...

Jó reggelt, Pál!

Attilával csak az a bibi, hogy hun volt és nem magyar. Persze, ettől még elő lehet rángatni.

csakafidesz? írta...

Tisztelt Rédey!

Szerintem sincs, de nem azért, mert Te azt mondod , hanem azért mert a helyzet kialakulásához jó egynehány fontos keretfeltétel hiányzik.
Ezek közül az egyik legfontosabb, a szervezettség hiánya.

A hatalomgyakolók pontosan ezért tudnak, az elnyomottak meg pontosan emiatt tűrnek! - nem pontos idézet Tőled.

Nem akarom újra meg újra ismételni magam, de a soraim között nem felületesen olvasva mindez egyértelműen kiderül.

Unknown írta...

1. Én viszont pontosan idézek:
"Helyzet van, csak a gól hinyzik..."
2. Értelmileg sűrítek:
"hiányzik" ... "a szervezettség hiánya"

csakafidesz? írta...

Tamás!
Érteném én, ha röviden azt is megfogalmaztad volna, hogy a tőlem kimásolt néhány szótöredékkel mit szerettél volna a tudomásomra hozni.
Csak nem azt, hogy valami ellentmondást találtál? Arra azért megkérnélek, hogy ezentúl a rövid sorokat ne a szövegkörnyezetükből kiragadva másold ki. Ez errefelé nem szokás.
Felesleges a szavakon lovagolni, mert az a lényegen úgysem változtat
Ne haragudj! Ez a fentebb közölt formában teljességgel értelmezhetetlen. Magyarra lefordítva: - összefüggéstelen, zagyva. Talán egy grazi kirándulás neked sem ártana!
A magam részéről a témát ezen a ponton lezártnak tekintem.

Unknown írta...

Igen, az ellentmondásokra utaltam, anélkül, hogy bármi kezelést ajánlottam volna.
És ezt a szópárbajt csak én zárhatom le, miután megkövetsz.