2016. július 10., vasárnap

TROLL 007 JELENTKEZEM

Vége van a NATO csúcsnak.
Varsóban, a nemzeti stadionban egyeztettek a NATO-tagállamok vezetői. A résztvevők arról állapodtak meg, hogy a transzatlanti szövetség katonai erőket telepít a balti országokba és Lengyelországba, emellett megerősíti a légi és tengeri jelenlétét is a térségben.
Természetesen mindezt a biztonságra törekvés jegyében, az oroszok ingerlése nélkül.
Az oroszok meg nyugdíjazták a Balti Flotta vezetését, elégtelen harckészültség okán.
De a NATO-csúcson megvitatták a kibertér problémáit is és megállapították, hogy rengeteg támadás éri a szövetséget és annak vezető erejét, a Nagy Egyesült Államokat, mindenféle Putyin által aktivizált trollok helytelenítik az amerikai külpolitikát, ami tűrhetetlen.
Ezzel többé-kevésbé egyidőben értesülhetett a világ arról, amit az elmebetegek kivételével már mindenki tudott, hogy az iraki háborút egy hazugság indokolta, nevezetesen, hogy Szaddam Husszein veszélyt jelent az emberiségre, többek között azért, mert tömegpusztító fegyvereket birtokol.
Ezért aztán sikerült lerohanni Irakot és Bush felakasztotta egy szuverén állam elnökét, merthogy a kötelet helyette egy iraki állampolgár csomózta az iraki elnök nyakára, az csak formai probléma...


Így aztán a NATO csúcs amerikai információkra alapozott döntései döntései kétségkívül messzemenőleg indolkolják a katonai jelenlét növelését, beleértve a hozzánk telepítendő katonai vezetési pont létesítését is, melynek egy kétségtelen eredménye azonnal mutatkozni fog: célponttá válunk az orosz rakéták számára.
Mit mondjak, a hír megnyugtató, még szerencse, hogy nem akarjuk magunk ellen hangolni az oroszokat, mi lenne, ha ez is a céljaink között lenne?
És hát a nemzetközi szerződéseket betartjuk, nem telepítünk  állandó támaszpontokat az orosz határok mellé, csak ideiglenese
n állomásoznak NATO csapatok Lengyelországban, a Balti államokban, hétfőn hollandok, kedden angolok, szerdán amerikaiak és így tovább, csak a technika meg a fegyverzet marad, mert mi nem szarunk a kútba, csak a kávájára.


Az pedig, hogy Amerika okozta volna az európai politikai problémákat kizárt, hiszen csak Ukrajna NATO-tagságát kezdte előkészíteni, a fekete-tengeri orosz flottabázis szerződésének felmondására inspirálta az ukrán nacionalistákat, hogy a mostani döntésekről nem is essen szó.
Arról se, hogy mit keres ebben a térségben Amerika, mit keres a közel - keleti térségben, arról sem, milyen felhatalmazás alapján buherálta az arab tavasz névre hallgató puccssorozatot, és így tovább.
Ahonnan a menekültek jönnek, mindenütt ott vitézkedett Amerika.

A gond csak az, hogy azok a vélemények, melyek nem próbálják ájult lelkesedéssel üdvözölni az amerikai elefánt porcelánbolti mutatványát, mind-mind Putyin bérenceinek véleményét tükrözik, a valósághoz annyi közük van, mint libának a libacombhoz.

Orbán elégedett, szerinte a NATO-t menekültügyben magunk mellé állítottuk, már csak azzal kellene tisztában lennie, hogy kik is vagyunk mi a világpolitikai sakktáblán, mert a térképen ott, ahol Orbán Magyarországot vélte felfedezni, többen egy legyet láttak legutóbb, de már elszállt, csak hűlő nyoma maradt.
Természetesen folytatni kívánjuk a párbeszédet az oroszokkal, már szinte hallom is:
- fuck your mother!
- job tvoje maty!
Obama megpróbál elnökségétől az erős ember képzetét keltve búcsúzni, Putyin meg röhög rajta, és igaza is van.
Az orosoknak a térségben több harckocsi-hadosztályuk van, mint ahány katonát a balti államokba meg Lengyelországba mertek telepítenii az amerikaiak, nehogy Putyin valós fenyegetésként élje meg az akciót.

Mi viszont igen szar helyzetben vagyunk, hiszen a szövetségesi hűség kötelez, a gazdasági érdek is ideköt, az csak a baj, hogy a szövetségeseinket felettébb jó érzékkel szoktuk kiválasztani.
Számunkra most - gyakorlatilag - nincs válsztási lehetőség.
Körbe-körbe foroghatunk.
A pávatáncos lábát odaszögelte 
 a világpolitika a parketthoz...


:O)))

14 megjegyzés:

Promenad írta...

Megy át a hídon a hatalmas elefánt és a picinyke egér.
A híd közepén odaszól az egér az elefánthoz : "Hallod,hogy dübörgünk ?
Példabeszéd Orbán és a Nato viszonyához,a kedves vezető "sikeréhez " a Nato csúcson

Kovács Erzsébet írta...

Hiányolom a történészek hangját,mindenki hallgat és lapít,mint az a bizonyos a gazban.
Nagyon rosszul érezném magam, ha megint divatba jönnének a papírtalpú bakancsok.
Síppal dobbal kellene már a világbéke érdekében nemzetközi összefogást létrehozni.
A XXI.században különb embereknek kellene élni a Földön, mint annak idején, amikor én születtem,potyogtak a bombák.
A történészeknek kellene sulykolni, milyen hibák mit okoznak a nemzetközi politikai életben.
Angliai ott kavart, ahonnan jönnek a menekültek,most mossa kezeit, kiszáll az egészből.
Nem volna szabad engedni, hogy más államok belügyeibe bekavarjanak,aztán meg kiszállnak, a romokat, nyomorultakat a sorsukra hagyván.
Az ENSZ van még egyáltalán?
Mig a mi kis belső békétlenségünkön vagyunk kiakadva közben gyorsvonati sebességgel megyünk vissza a múltba, a nemzetközi katyvasz félelmetessé kezd válni.
Azt hittem, okosabbak lettek az emberek.Lehet, hogy tévedek.

woody írta...

http://mno.hu/velemeny/a-magyar-haderoreformok-nem-mukodnek-1350990

nem aktuális írta...

Tabajdi Gábor: Budapest a titkosszolgálatok hálójában
Jaffa Kiadó Budapest 2015

Donáto írta...

Kedves Kovács Erzsébet!
Egyetértek Veled! De...
A legnagyobb üzlet a világon a fegyver kereskedés/gyártás. Majd utána a kábítószer, aztán a...
a sor végén talán a kalocsai paprika, meg a többiek.
Amíg ez a sorrend nem változik lényegesen, addig hiába álmodsz Te, vagy én békét, boldog öregkort, - nem fog változni a világ. Üdv:D.

Kovács Erzsébet írta...

Donato-nak:
A formál logika szabályai szerint ez a beletörődés elmélet, amit elővezettél itt fent a haszonelvűségről szerinted helyén való a XXI.században?

Hogy mennyi őrült gazdag ember van, aki kínjában majd meg őrül, hogy a pénze értékét megőrizze, vagy méginkább megtöbbszörözze, miközben a nyomornegyedek hol itt hol ott ütik fel a fejüket, a mérhetetlen szegénység az agyakban és a szívekben, a nélkülözés eltűrése, a mások szenvedéseinek elfogadás, egy potenciális újraelosztást fog kiváltani, aminek a folyamata nem lesz befolyásolható,ez szerintem nem csak honi, de világ, nemzetközi probléma.Elébe kéne menni, hogy mederben terelhető legyen,manapság rengeteg Teréz anya és a szegényeket istápoló atya kellene.Aki ezt nem tudja felfogni, az nem tanult történelmet.
A még kér a nép kérdéskört el lehet nyomatni herevasalós műsorokkal, A Vuityi Trutkókat ki lehet rúgatni az állásukból, de a problémahalmaz a mértani haladványokkal szaporodik.
Ez olyan, mint amikor a miniszterelnök gumicsizmákban sétált a homokzsákokon az árvíz idején.

Ha kidől a liszt gyorsabb lesz, mint az árvíz, nem lesz ideje csizmát húzni.

Ennél a résznél legyünk már észnél....

Unknown írta...

Jó napot kívánok, szervusz Donáto!

Az üzlet non plus ultrája pedig az, amikor a fegyverforgatókat bekábszerezik (hogy teljesítsék a parancsot).

Kovács Erzsébet írta...

Tamás Rédeynek:
Jó a meglátásod, csak ebben a témakörben mindenki szenvedő alany és áldozat.
Az édesapám nem katona volt,1944 nyarán mégis a hadifogoly stuszát élte meg.
A vasutasok menekültek a pályaudvarokon nem találtak befogható masinisztákat, így a beérkező vonatokról géppuskával szedték le a mozdonyvezetőket és állították be a katonai szerelvényekre szolgálatra.
Úgy tartották ott, mint a rabot, 2 katona őrizte jobbról balról, nehogy megszökjön a mozdonyról.Ott evett a szénkupacon ülve, amit adtak Neki, a wc-zést is a szénlapátra végezte, dobta a kazánban, fürdés a vizvételezéskor, mert a mozdony nem megy, ha nincs gőz,vizet meg kellett állniuk vételezni.Ez egész Karácsonyig ment.Onnan tudom, hogy az apás szülésekről beszélgettünk anyámmal, mikor még élt, és Ő mesélte,hogy bár én aug.22.-én születtem, de édesapám csak Karácsonykor ért haza,csont soványan. A vasutas nap alkalmából meg kell még említenem a férjem családját is.Az Ő édesapja Pannonhalmán volt állomásfőnök, és a németek azt akarták, hogy vasúton vigyék kelet felé a tankokat.Megtagadta,mondván nem fér át a Bakonyban lévő alagutak,hidak alatt,Farkasgyepű közelében benn is ragadtak.Parancsmegtagadásért nem lőtték le, de családostul bevagonírozták a 2 pici gyerekkel Auswitz felé.
Ha baj van ,mindenkinek baj van,nem csak a fegyveres állománynak.Mi, akik még élünk, kötelességünk ezeket elmondani.

nemóvatos írta...

Hiába írja le PuPu tűpontosan a helyzetet, hiába a higgadt, emberközeli hozzászólások, ha a tőke által megvásárolt politikusokkal vannak tele a döntéshozó fórumok és még mindig ott tartanak, miszerint a piacorientált polgári demokráciánál nincs jobb társadalmi berendezkedés.(legalábbis a tutiban benne ülőknek)
Pedig lehetne. Van neki elmélete és ha a gyakorlat félre is siklott érdemes lenne újra megpróbálni.

Unknown írta...

Györe Imrének

Mindig is megvolt, megvan a zászló:
Urak szemében posztónak látszó.
Van rúdja is, mi vastag és erős;
Viszont a helyzet innen ismerős.

Nos, írok egy-két szót a színéről.
Az emberállat természetéből
Fakad a legkisebb ellenállás:
Hát fehér a gyolcs. – Fehér, de sárgás,

Mert már sok irigynek pontja látszik;
Ki a mások vagyonára játszik.
Van rajta olyan pötty is, mint avar,
Hisz’ minden politikusunk kavar.

Talán árnyalja néha csöpp remény
- Ámde a tőke-terror oly kemény -
És hogy a színe újra szép legyen,
Sokmilliónyi ember vére kell.

manyupos írta...

Mán megint betette a lábát a blogba rédey bácsi. Borzasztó...

PuPu írta...

Tamás, ez volt errefelé az utolsó bekopizott versed.
Próbáld megérteni, ez a felület kommentek beírására szolgál, és bármennyire is ideillőnek véled a verseket, ez a többieket zavarja, úgyhogy szorítkozz a véleményedre.

Köszönöm!

:O)))

Chalky írta...

Örök igazság: Jobb ma egy Pershing a tanyámon, mint holnap egy ruszki az anyámon.

Kovács Erzsébet írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.