2010. augusztus 22., vasárnap

FERDE SZEMMEL...

Magyar nemzeti nap volt Sanghajban.


Ott volt Nemzeti Erőforrás Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Szőcs Géza is. Ez az államtitkárosdi is mekkora baromság, így a fogadó ország is egy lépcsővel automatikusan visszasorolja az egyébként miniszteri feladatokat ellátó, jobb sorsra talán már nem is annyira érdemes kulturpolitikust.
Mindenesetre szépen felmondta a leckét, vendéglátóit biztosította arról, hogy „a globális felelősséget vállaló, fenntartható, öko-tudatos fejlődést szem előtt tartó célkitűzéseik elérésében Kína Magyarországban megbízható partnerre, erős szövetségesre talál."
És azt sem felejtette el megemlíteni, hogy Magyarország szívesen látna Budapesten egy kínai kulturális központot, - értelemszerűen ezt is Pintér biztonsági cégének kell majd őrizni, ő már olajozottan tudja biztosítani a kínai ügyeket is, - lásd kínai piac…
Közbiztonsági téren meg úgysincs már sok teendője, mióta két hét alatt helyreállította a közbiztonságot és bevezette a napi egy rendőr-egy vénasszony forradalmi gyilkossági arányát.
Ellenben ez a pályatévesztett költő gyönyörűen oldotta meg a cirkuszban is eladható attrakcióját, úgy adta elő a mondókáját, hogy nem égett le az ábrázatáról a bőr.
Mint köztudott, a sanghaji Világkiállítás magyar pavilonjának sorsa úgy lebeg a levegőben, mint Mohamed koporsója, a fenntartási költségekre a magyar állam egy megveszekedett fillért sem fizet hónapok óta és az egész jobboldal kollektív halálhörgést hallat, ha csak megemlíti is valaki a Gömböc kínai lakhelyét.
A Gömböc egy világhírű magyar innováció, az első ismert homogén test, melynek egy stabil és egy instabil, azaz összesen két egyensúlyi pontja van. Bizonyítható, hogy ennél kevesebb egyensúlyi helyzettel rendelkező test nem létezhet.
Tulajdonképpen olyan, mint a keljfeljancsi, csak ez egynemű anyagból készül, és bár a fene sem tudja, hogy mire lesz ez jó a későbbiekben, de ebben legalább ezer társával osztozik, amelyekről a felfedezésük pillanatában az Úr sem tudta volna megmondani, hogy melyik területét fogják forradalmasítani az életnek…
Mindenesetre a Magyar Forradalmi Pudvás - Tarack Kormány már vagy ezerszer kifejezte, hogy mennyire büszke a gömböcre meg a magyar pavilonra, csak néhány dolgot nehezményezett, úgymint:
- miért nem vettek részt a létrehozásában jobboldali üzletemberek
- miért nincs legalább egy kitömött turul a kiállítótérben
- miért nincs kiállítva a Szentkorona sárgarézből készült, kiszidolozott másolata
- miért nem az Orbán-kantáta a halk aláfestő zene
- miért nincs kifüggesztve az Orbán-bulla
- miért nem mi nyertük a legtöbbet.
Rosszallását pedig a pénzátutalások felfüggesztésével fejezte ki, amire is az lett volna a megfelelő válasz, ha a pénzvisszatartásban amúgy is jeleskedő államtitkárral kiérkezése napján közlik, hogy a személyzet sztrájkja miatt a rendezvény elmarad, így a kínai kormányhoz címzett bíztató szavait bátran elmondhatja a Sanghaj-külső dzsunka-kikötőben az érdeklődő rakodómunkásoknak.
Sajnos, a kiállítás szervezőinek lelkében sem bosszúvágy, sem humorérzék nem lakik, így az attrakció elmaradt, holott ez nagyot lendíthetett volna a kínai-magyar kapcsolatokon, emellett az államtitkár elmehetett volna bánatában vásárolgatni, - egyes női hölgyek szerint ez segít a lélek egyensúlyának helyrebillentésében, olyan ez a lélekgyógyászatban, mint a gömböc a fizikában.
Én kis naiv, azt is gondoltam, hogy elvhű államtitkárunk szót emel majd az emberi jogok kínai megsértése ellen, felemeli szavát a független Tibet mellett, de csalódnom kellett, - egy szó sem hangzott el a Tienanmen térről, sem a bebörtönzött ellenzékről sem a Dalai Lámáról, - úgy tűnik, egyelőre csak az USA-nak fogunk hadat üzenni, Kínának átmenetileg megkegyelmezünk…
Persze értem én az ellenszenv okát, - Dávid Ibolya bonmot-ja óta a mi Viktorunk már disznótorban sem szeret a gömböcre nézni, mindig azt hiszi, tükörbe néz.
Márpedig tükörbe már a Fehér-házban tett látogatása óta – amikoris a klasszikus vicc szerint megdicsérte a Dankó Pistáról készült festményt - nem szeret nézni…
Hát így állunk a Népi Kínával, egyelőre továbbra is ehetek nokedlit rizs helyett és vásárolhatok a kínai piacon eredeti Addidas márkájú cipőt és Puna joggingot, amelyben oly kényelmesen érzi magát a férfiember…


:O))))

6 megjegyzés:

--- írta...

PuPu, gondolod, a fidesz befogja tiltani a kisgömböcöt,és a tisztességet? Ez jó lenne, mert a tilalom mindig vonzóvá teszi a tiltott dolgokat...képzeld mennyi tisztességes és gömböc imádó szaladgálna az országban...
kár, hogy arról nem írtál, hogy mennyi mindent nyer az ország ezzel, hogy ott lehet a világkiállításon... Azzal,hogy a kormány leállította a fenntartási költségeket, jó nagy szégyent hoz az országra...Engem egyébként a gömböc hidegen hagy, de az nem, hogy 19-én csütörtökön Magyarországon 3 gyilkosság is történt! Pintérnek már annyi pénze van, hogy igazán foglalkozhatna az ország dolgával is,és valóban beválthatná az ígéretét a fidesz,hogy rend lesz és biztonság. De valahogy csak a pénz érdekli őket, ez az egyetlen biztos pont az életükben, míg millióknak ez a legbizonytalanabb pontjuk.
Lehet ám PuPu, hogy a fideszes hősök csak szeretetre vágynak tőletek a szociktól, de amire vágynak nem tudják elérni, mert nem képesek túl tenni magukat a saját korlátaikon :)
Ráadásul te is leteríted őket naponta a csók helyett:))Na, ettől viselkednek olyan kibszott undorító módon+mert eleve ilyenek az elmúlt 8 év miatt is, és nem bocsátják meg a népnek, hogy nem illettek bele az ország szövetébe...a népi kékfestőbe...Néha dicsérni kellene őket,csak hát nincs miért, hazudni meg náluk senki nem tud jobban, bár próbálkoztak mások is:)
Jártál már Kínában? Ha igen, milyen ott a bambuszpörkölt kőbányával? azaz kőbányaival:))))
Minél rosszabb a helyzet, annál gyakrabban röhögnek az emberek...most még nem is annyira, de majd nézd meg milyen röhögések lesznek és milyen jó viccek fognak születni az önkormányzati választás után...hú,én már előre sírok...
Tényleg akkora világszám a gömböc, mint az orbán viktor, aki szintén két ponton áll a földön, ha néha leereszkedik?...Igaz, ő eldől majd...bár ezekkel az új törvényekkel bebetonozhatja magát a hatalomba.
jé, a hatalom szóban benne van a LOM...
ez +nyugtató, mert kidobható...
Bocs a sörmenésemért:)

--- írta...

Még egy kortyra visszajöttem. A gömböc értékét csak azért firtattam, mert egy traumatizált ember nem igen képes érdemlegeset alkotni, mert a műve magán viseli a traumatikus jegyeket, és ez nem csak a művészekre vonatkozik, hanem a politikusokra is...
Egyébként többször +néztem a fotón a gömböcöt, szerintem hasonlít viktorra így két pohár sör után...ami kész 3csapás, de nem panaszkodom, lesz ez rosszabb is, ha 2 viszki után nézegetem.Nem mintha gyakran innék,de valahogy ki kell hevernem ezt a huszadikát, mert egész komolyan megrémítenek az egyre gyakoribb gyilkosságok...

PuPu írta...

"...gondolod, a fidesz befogja tiltani a kisgömböcöt,és a tisztességet?"

A Fideszben a kisgömböc szó tilalmi listán van, a másik szó meg ismeretlen...
:O)))))

Névtelen írta...

Akkor sz.rban a haza!
Egy tisztességes kisgömböc pártba belépnék...

--- írta...

ma nagyon kibuktam PuPu! bármerre nézek baj van és fasiszták és butaság, tulkok és életveszélyes sötétség, a veszélyérzet legkisebb jele nélkül.
egyszer írtam neked, hogy nekem tulajdonképpen teljesen mindegy lenne, hogyan hívják a kormányzó pártot, ha béke,munka, nyugalom, szabadság, és tisztesség lenne az élet minden területén. nem olyan óriási vágy ez, és mégis elérhetetlen!
teljesen kivagyok borulva!!!!!
fogalmam sincs mi a neve ennek a rendszernek amiben most élünk, de nem az, aminek mondják.
ez maga a borzalom! ez egy krva nagy átvágás!
és tudod fogalmam sincs, hogy mit keres az az szép bbldo fiú a túloldalon,aki annyira hiszi az igazát, hogy belevakul és nem látja, mit csinálnak a mélyben a követői. egyszer régen, amikor féltek az öregek a fidesztől,és már pakoltak volna,hogy csak el innen és bárhová, azt mondtam, hú azt mondtam nekik, hogy amíg a bbldók nem mozdulnak,nem félnek, nem pakolnak, addig nincs semmi baj... és ma egy régóta ismert család pakol, nem akar itt élni.

charly írta...

No az a kis hamis férfi jogging nagyon tetszik. Fel kéne próbálni….