2010. augusztus 11., szerda

LÖKD MEG A KECSKÉT...

Kecskét visznek Orbánnak.


A szikszói deputáció holnap várja a Parlament kapujánál Orbánt, aki újabban szakított sokéves szokásával és bejár a munkahelyére, - nopersze csak akkor, ha nincs valami egetrengető labdarugó esemény, mondjuk egy Videoton - Bivalytosznád rangadó...
A delegáció ajándékot is ad Orbánnak -  egy kecskét is visznek neki, amivel azt szeretnék kifejezni, hogy a kárt okozó Vadász patak a magyar állam tulajdona, és a tulajdonlás felelősséggel is jár.
Szerintem Mici-kecske felvezetése rejtett üzenetet is hordoz, - burkoltan programot ajánlanak a miniszterelnöknek, elismerve ezzel a kormány árvízkárosultak érdekében végzett munkáját.
A nagyeszű testület ugyanis a kártérítést határidőhöz kötötte, - akinek addig nem dőlt össze a háza, az mehet a sóhivatalba.
Illetve mehet karitatív szervezetekhez, mert majd azok segítenek, mondták a kormány képviselői, mire is a szikszóiak mentek, de aztán visszaamentek, merthogy Szikszó nem szerepel abban a programban, amelynek keretében esetleg segítséghez juthattak volna.
Egyébként persze sík baromság karitatív szervezetekre bízni állami feladatokat, - a karitatív szervezeteknek az állami segítségen túli feladataik lennének, nem pedig állami pénzek osztogatása.
Emellett azt sem lehet pontosan érteni, hogy mi köze van a kártérítéshez egy a kormány által megjelölt időpontnak.
Itt csak egy tényezőt illene figyelembe venni, ez pedig a kár oka, az árvíz.
Ha ez összefüggésben van a káreseménnyel, akkor jár a kártérítés, ha nincs, akkor nem jár, - na akkor lehet kilincselni a karitatív szervezeteknél valamilyen méltányolható indokkal, - például, hogy elvitte a termést az ár vagy hasonlóval.
Ami jár az jár, de úgy tűnik a szikszóiaknak csak a szájuk jár...
Mondjuk Orbánra nem kimondottan az empátia a jellemző, de nem is lehet könnyű neki megélni azok helyzetét, akiknek élete munkája hever most romokban és esélyük sincs az újrakezdésre önerőből.
Pedighát Orbán igazán megérthetné őket, hiszen az ő villája is két szorgos keze munkájával épült a Cinege utcában, a Kegyelmes Asszony keverte a maltert és fillérenként rakta össze a cementrevalót a tűpénzből, mint tuggyuk.
És hát nagy szerencséjük is van, mivelhogy az állam gondoskodott Sárazsadány árvíz elleni védelméről, így aztán a szőlőbánya sincs veszélyben, emellett a gondoskodó állam komoly összegeket fordított a leggazdagabb magyar település - Felcsút - vízvédelmére is, úgyhogy a nyaralóért sem kell a feje fájjon.
Persze ez most azért egy nehéz helyzet, - most nem csak pofázni kőne, hanem effektíve tenni is valamit azon túl, hogy a balatonöszödi kormányüdülőbe betelepített árvízkárosult gyerekek részére az önkormányzatoktól kolduljuk a lóvét...
Az már biztos, hogy októberre nem kerül fedél az árvízkárosultak feje fölé, mivelhogy az újjáépítés még szinte el sem kezdődött, az olyan győzelmi jelentések meg, hogy "negyven nap alatt felépítettek két házat" csak arra jók, hogy illusztrálják azt a szánalmas amatörizmust, ahogy Orbanisztánban ezek a dolgok folynak.
Felsőzsolcán 200 ház dőlt össze, ehhez képest már ott kellene dolgoznia az ország munkanélküli kőműveseinek, segédmunkásainak tisztességes bérért, és be kellene bizonyítani azt, hogy tud ez az ország segíteni, ha akar.
A tíz legnagyobb közúti fuvarozó felajánlott tíz házat.
Nem lebecsülve ennek jelentőségét, de ez csak csepp a tengerben.
Vajon hol van ilyenkor Demján, hol van Csányi?
Ha már bankot rabol Orbán, akkor ez lett volna az a cél, amely érdekében érdemes lett volna ezt a lépést meghúzni, - nem a klientúra etetésére.
És a bankokkal együtt egyszer kibírtak volna egy egyszeri hozzájárulást a nagy állami mammutcégek, a MOL, a MVM, a Szerencsejáték Rt és a többiek is, még a multikat is fel lehetett volna szólítani némi adakozásra, kezdve az üzletláncoktól az autógyártókig erre a roppant méltányolható célra.
Ehelyett a tüzijáték csökkentett költségéről idétlenkednek, - mit mondjak, aki össze tud adni három kétjegyű számot, annak roppant szánalmas ez az egész.
Ez a  deputáció szerintem nem lesz az utolsó ebben az ügyben, ha jön a tél - márpedig miért ne jönne - egyre több lesz az elkeseredett ember.
Ma még reménykednek, hogy Orbán olyan, amilyennek elképzelték, mi meg tudjuk, hogy olyan, mint amilyennek mutatkozik.
Szóval azért féltem én ezt a Mici-kecskét, - hiába adnak rá a szikszóiak  világoskék, selyem pizsamát belenyomott csillagokkal, - ahogy Viktort ismerem, használat után a kondérba kerül.
Csak el ne csapja a hasát...

:O)))))

1 megjegyzés:

- írta...

pupu,
a viktor ugyan azt fogja tenni a micivel,amit az országgal: megb.ssza,aztán megeszi,majd azt mondja,hogy mindenki jól lakott,mindenki ki van elégítve...oszt,jó napot!
és tényleg!hol a demján,hol a csányi ilyenkor?