2013. március 25., hétfő

MIND EGYFORMA


Az MSZP üdvözli, hogy az Együtt 2014-PM választási szövetség ma újabb, az emberek megélhetési költségeit csökkentő, már korábban bemutatott szocialista javaslathoz csatlakozott - írta közleményében Szabó Imre, szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP Fenntartható fejlődés kabinet vezetője.
Jóska a faluszélen fellélegzett, mert azt ugyan nem tudja, hogy mifene az a fenntartható fejlődés – egymásközt, fejlődéssel sem nagyon találkozott mostanában – de a Szabó Imréből ismer hármat is.
Vajon ez melyik lehet?
A Dudaorrú Szabó?
Vagy a Zsíros Szabó?
Mert a Csíra Szabó az biztosan nem, az nem foglalkozik ilyesmivel…
Hát, nem is tudom…
Az kétségkívül örvendetes, hogy úgy tűnik, a Dunakeszin kapott orrbavágás növelte az együttműködési hajlamot, remélhetőleg lesz is ennek hozadéka.
Persze túl sokat ne reméljünk, ez semmit nem fog hozni a konyhára, mert magyarember ugyan nem tud latinul, de a carpe diem – élvezd a napot - perspektivikus gondolkodást elvető gyakorlatát példásan magas színvonalon tudja gyakorolni.
Igaz, magyarember többségében egyébként is máról-holnapra él, és nehéz havi negyvennyolcezerre hosszútávú terveket meg üde jövőt kovácsolni, így aztán sokkal, de sokkal olcsóbban megvehető kilóra, mint a liba, és még tollat sem kell fosztani róla, mert már régóta igencsak puci.
Ha a Vezér azt mondja, hogy csökken a rezsid havonta egy ezressel, akkor magyarember azt mondja, hogy hoci, idevele, most!
Ha azzal érvelsz, hogy dejszen ennek a kétszeresét veszi el tőled a kormány az inflációval, akkor megvonja a vállát, és azt mondja: ha nem adja az ezrest, akkor is elveszi a többszörösét.
Így ez legalább nettó megtakarítás, még ha csak a veszteséget csökkenti valamelyest, akkor is!
És ebben – lássuk be – van némi igazság, könnyű annak ráállni az elvi alapokra, akinek van fűtött szobája és ég legalább egy villanykörte a televízió közelében.
Ezzel együtt megint kiütközik a baloldal - vagy ha úgy tetszik, akkor a demokratikus oldal -propagandamunkájának hihetetlen gyengesége, amit csak részben indokol a demokratikus erők által végzett politikai munka gyengesége, a szocialista párt hitelességi hiátusa.
Ettől még lehetne ezt a szakterületet profi módon kezelni, de a jelenlegi apparátus - néhány ritka esettől eltekintve - nem végez profi munkát, mint ahogy nem végzett Bajnai, de Gyurcsány idején sem.
Hogy csak a jelenlegi esetnél maradjak, végtelen dilettantizmusra vall ez az örökös követő magatartás.
Ha a Fidesz kitalálja, hogy akkor most a vezérszlogen a rezsicsökkentés, a kijelölt ellenségek pedig az energiaszolgáltatók, akkor leül a demokratikus agytröszt és kitalálja, hogy csökkenteni kell a megélhetési költségeket.
Aztán a fejüket vakarják, mert hirtelen nem tudnak mit kezdeni az energiaszolgáltatókkal.
Mert, ugye a villanyszámlásra haragszik a nép és arra van kondicionálva, hogy a megoldás kulcsa az, ha mástól elvesszük azt, ami az övé, közben hozsannázunk a piacgazdaság szó hallatán.
Ha egyik ujjamat harapom, akkor az fáj, ha a másikat, akkor meg az, fújjunk hát egy lyukból hideget és meleget egyszerre, de legalábbis látsszon az erőlködés és ne haragudjon meg senki…
Támadni se merik ezt a kóklerséget, aztán, majd ha a szolgáltatók rendszerei tönkremennek, akkor kerekre nyílt szemekkel csodálkoznak: a sors vagy az Úr ver minket – mostanában azért már inkább az Úr…
Pedig csak el kellene magyarázni, hogy egy szolgáltató akkor szolgáltathat tisztességesen, ha megvan neki az iparágban szokásos nyeresége, mert a szolgáltatónak is el kell számolnia a tulajdonosai felé, akik csak akkor hagyják itt a pénzüket, ha számukra gazdaságos.
Ha nem, akkor elmennek, és legfeljebb befektetik pénzüket a világ legjövedelmezőbb papírjába, a magyar államkötvénybe, amely arról nevezetes, hogy a magyar gazdaság soha nem lesz képes kitermelni a jelenlegi hozamszintet, minden eladott papír egy-egy szög Magyarország koporsójába.
Ők a hazafias kormány, ugye.
Ha a szolgáltatók mégsem mennének el, akkor majd nekiállnak lerabolni az ágazatot, amit nem tudnak kivinni nyereségként, elviszik majd költségként, kamatként, és ha lerohadt, akkor otthagyják az egész hóbelevancot.
Az ország áramellátását meg majd Viktor biztosítja, egy dinamóval felszerelt kerékpárt fog tekerni a Parlament Nándorfehérvári termében…
Persze arra, hogy megmagyarázzák a népnek, hogy am a szájában van, az nem medvecukor, ezeknek a pártoknak és pártkezdeményeknek sem tehetséges propagandamunka-vezetője, sem jólszervezett apparátusa nincs, mert tíz éven keresztül el voltak foglalva a seggük vakargatásával.
Az utolsó rendesen szervezett és lebonyolított rendezvény itt Gyurcsány Andrássy úti nagygyűlése volt, valamikor a történelem kezdetén.
Az a rendezvény méltóságot és tartást adott a baloldalnak, aki ott volt, az büszke volt a meggyőződésére.
Nem az a baj, hogy a jobb és a szélsőjobb hangosabb, mint mi, nem az a baj, hogy Dunakeszin elveszítettünk egy időközit, amit akár meg is nyerhettünk volna, ha összefogunk – a baj az, hogy a de,mokratikus oldal vezetői félnek.
Nem hisznek saját magukban, nem merik még a saját házuk táján sem meglépni az elengedhetetlen lépéseket, nem mernek áldozatokat hozni és hozatni a cél érdekében, nincs érzékük a tömegpropagandához, nem foglalkoztatnak fiatal, korszerű módszerekhez értő  szakembereket, általuk és tehetségtelen beosztottaik által vizionált álproblémákon rugóznak, mennek arra, amerre Viktor vezetgeti őket az orruknál fogva, és el vannak foglalva a helyezkedéssel.
Az csak a baj, hogy lassan elfogy a tér, ahol el tudnának helyezkedni, a népet meg hagyják etetni nyilvánvaló baromságokkal.
Voltam ma a helyi postán, az ismerős postáskisasszony elmondta, hogy régen nem volt ám ilyen üres a posta, de most hó vége felé annyira nincs pénz az embereknél, hogy nem is kell sort állni.
Aztán mikor mondtam, hogy mégis erre a kormányra szavaz a nép, akkor elmondta, hogy ezek mind egyformák, ezek előtt sem volt ez másként.
Nem hát, csak tele volt a posta harmincadikán is, mert működött minden, - de hát persze ezt nem a szolgálatos postás hölggyel kell megbeszélni, és nem is ma kellene erre sort keríteni.
Ez ellen a szemlélet ellen már évek óta vadul harcolni kellett volna, mert ez a közelítés mérgezi a társadalmat.
Olyan, mint amikor egy kicsit slampos és minden ételt elsózó háziasszonyt összemosnak egy ócska, útszéli, repedtsarkú bárcabitorlóval, aki nem elég, hogy szórja a trippert, de még ki is zsebeli a kuncsaftot.
Hát, mindenesetre az derék dolog, hogy egy határozott lépést tettek a demokratikus erők (?) egymás felé, ha ilyen ütemben folytatják, akkor a 2040-es választások megnyerésére komoly esélyeink vannak.
Annál is inkább, mert ezt Vityka is így gondolja.
Ti is?

:O)))

7 megjegyzés:

Geza írta...

Az utcara menest a fidesz kenyszeritette ki belolunk. Bar ennek sok esetben hasznos hatasa volt az ott resztvevok szempontjabol (elsosorban az ott elhangzottak magas szinvonala es a hallgatosag ennek megfelelo inteligens szocializaltsaga miatt) ennek a tarsadalomra gyakorlatilag semmi hatasa nem volt. A DK (i.e., Gyurcsany Ferenc+) probalkozott eroteljesebb (ertem mediailag eroteljesebb) megjelenessel; sikertelenul. Termeszetesen a blogban leirt MSZP-s semmitmondassal egyetertek, de hogy a postaskisasszony szemet mivel lehetne kinyitni azt nem tudom (mivel hogy eddig csukva tudta tartani). Amig 1000 Ft-okon megy a szajtepes, es a nep masra nem erzekeny akkor "korai" fordulatra nem igen lehet szamitani. Az biztos, hogy a nep felvilagositasa nem a mai MSZP-tol es foleg nem a Mesterhazy-tol fog jonni.

Névtelen írta...

Az időközi - szinte tét nélküli, ami persze így nem igaz - választásoknak az lett volna legértékesebb társadalmi üzenete, ha az egyik településen az egyik ellenzéki, a másik körzetben a másik ellenzéki jelölt indulhatott volna egyedül (mégis szélesebb arányú lakossági támogatással). Egy az egyik településen a jelölt Együtt2014-PM képviselettel természetesen az MSZP+DK felvállalt támogatásával. A másik településen lehetett volna MSZP jelölt az Együtt2014-PM és a DK felvállalt támogatásával.
Sőt, még egy független jelöltet is lehetne támogatni az összes ellenzéki közösségnek - (érdek)közösségben.

Van egy kedvenc bölcsességem, Péguy gondolata: "Bárcsak minden egzakt mivoltában és belső teljességében valósulna meg! Bárcsak minden gondolkodásforma a hozzá illő legszebb módon bontakozhatna ki! Bárcsak minden gondolkodásformát kiteljesedésében, en akmé, legteltebb és legtökéletesebb érettségében szüretelhetnénk le! És aki rátalált a sarlóra, annak bárcsak feladata lenne a gabona betakarítása!"

özv. Kussné

Unknown írta...

És igen, a postáskisasszony megmondta: ez mind egyforma! Ez egy, a valóságot figyelő embernek kb. 2010-ig volt elmondható: 2010-ig mind egyforma volt. 2010-ig, miután majdnem mindenki elrontotta, egyformán bénán és korruptan rontották el, de ugyanazon a kereten belül. Volt egy alkotmány, amely megszabta ezeket a kereteket. 2010-ig senkinek sem volt módja, hogy alapjaiban rontson el valamit, mert nem volt hozzá (szerencsére) parlamenti felhatalmazása. Most azonban alapjaiban kezd elromlani minden, ez a különbség, ezért nem igaz az, amit a postáskisasszony mond, hogy mind egyforma. Persze ő ezt sajna csak sokára fogja megtudni, de akkor nagyon fog fájni neki is, nekünk is, akik már most is tudjuk, ki régebbóta, ki keservesen ráébredve, mint jómagam is.
Nekem van egy meggyőződésem, mely szerint az MSZP nem kívánja leváltani a Fideszt. Az az őszintétlen és erőltetett kongresszus, amit legutóbb produkáltak jól mutatta mennyire impotensek, és úgy tűnt, nagyon jól elvannak úgy ahogy vannak.
Az Eggyütt féle alakzatnak ahol őszinte és erőteljes szándékot érzek, viszont nincs akkora háttere, nem volt 10 éve, hogy építsen, nincs akkora médiamegjelenése, hogy felvegye a harcot. Ha megfigyelik mégis az Együtt 2014 jobban fáj a Fideszenek, mint az MSZP, vehemensebben támadja. Persze lekaszálja, pénzt és energiát nem kímélve ront neki egészpályás módszerrel, hogy már csrájában lehetőleg elfojtsa, mint mindent és mindenkit, aki a teljhatalmát veszélyezteti.
PuPu úr, én ott voltam azon a rendezvényen az Andrássyn 2006-ban, és megemlíteném, hogy azon a rendezvényen a "Magyarország" és "magyarok" szó többször hangzott el szocialista szájakból, mint azóta az eltelt években összesen. Az Mszp is hagyta, hogy kisajátítsa a Fidesz a nemzeti öntudatot és hazafiságot, ami nem retorikailag, hanem spirituálisan fontos. Hiába szinmaterialista ugyanis a világunk, a valódi mozgást előidéző szint az szellemi. Az a rendezvény azért tűnt önnek is "jónak", mert együtt volt, össze volt kombinálva a racionális elvekkel az a szellemiség, amit nemzetinek vagy hazafiasnak mondanánk.Ez egy megfoghatatlan dolog, hogy miért van így, talán nem is kellene definiálni, lényeg, hogy ez egy láthatatlan súlypont, amely igazságként tolódik balról jobbra, majd vissza - most épp a baloldalon van, de a baloldalnak sem értelme, sem képessége nincs felismerni, így aztán élni sem tud az ezzel járó előnyökkel. Eygetértek mindazzal, amit a baloldal ikommunikációs bénaságáról mondott, ez is együtt jár azzal, hogy vaksik felismerni, hogy itt az idő.
Akkor ott 2006 tavaszán ez megtörtént, de a baj, hogy ezt olyan gyorsan el is felejtették, ahogy felismerték. Amíg a baloldalon manapság Orbanizmusnak vélik, ha valaki hazaszeretetről és nemzeti büszkeségről beszél, és ezzel szemben ők, minek is "nem-hazaszeretőnek(?)" definiálják magukat ezzel magas labdát adva Fideszéknek, akiknek másról sem szól a propagandájuk, csak az ellenzék ilyen színekben való hamis beállításáról. Ezzel szemben a haza most az ellenzékben van (Orbán mondta, hogy a haza nem lehet ellenzékben), márpedig a zsarnokság felé hajló alkotmánymódositások után a haza most azon múlik, lesz e erejük és bölcsességük ellenállni és leszorítani a Fideszt. Én azt gondolom, a jelenlegi felállás elég siralmas, és nem igazán látok erre esélyt fel nem ismerődik a racionális és a szellemi igazság kombinációjának az a 2006 tavaszán megtalált valosága, és ezt nem tudják eljuttatni az emberekhez...
És az,, hogy az emberek prostituálják magukat a Fidesznek, és a Fidesz él és visszaél minden manipulatív tudással, ami egyébként a magyar nép sokkal mélyebb lenézésén alapul (lásd Orbán tirannista tirádája az "elnyomást szerető ázsiaiakról"), elkerülhetetlen lesz addig, amíg a követésből kezdeményezővé nem válik az ellenzék, és amíg nem lesz meggyődődése, amit fentebb leírtam, hogy az "Igazság szelleme" már mellé állt (csak még nem vette észre)...

Kismaci írta...

@Jaaxto Henry:

Már 2010-ben sem volt igaz, hogy mind egyforma. Orbán Viktorról LEGFŐKÉPPEN 2002. áprilisa, a TF beszéd óta lehetett tudni, mit akar. És mennyire (nem) demokrata.
S ha valaki esetleg nem tudta volna akkor, kapott esélyt, hogy rájöjjön 2006-ban, amikor Mikola elszólta magát, mire készülnek.

2006 őszén, a puccskísérlettel elindult egy soha nem látott lejáratókampány, elsősorban Gyurcsány Ferenc ellen, mert tőle szarja össze még mindig magát Viktor (vegyük észre!), aztán az MSZP ellen. Fő vezérsík: az emberek eltántorítása a politikától, VALAMENNYI (igen, még a Fidesz is!) politikus megutáltatása, annak a gondolatnak az elültetése, hogy "ezek mind egyformák". A lényeg, a részvételi arány alacsonyan tartása, mert akkor nyerünk és egyszer kell nyerni de akkor nagyot!

És bejött neki, a francba is, bejött! Amikor a fideszes retorikát (emúttnyócév, -a jelen helyzetért- Gyurcsányahibás, az MSZP a hibás - ti. ők tehetnek arról, hogy a barmok Viktorra húztak vagy otthon meresztették a seggüket) hallom ellenzékiektől, akkor vagyok kiakadva.

Úgyhogy NEM értek egyet azzal a kitételeddel, hogy mind egyforma volt 2010-ben. Már nagyon régen nem voltak egyformák. Csak ezt ha én kimondtam 2010-ben, akkor én voltam a ballibsibibsibolsi bérrettegő. Debreczeni Józseffel együtt.

Az MSZP le kívánja váltani a Fideszt. Töketlenek, ezt aláírom. És nem értem, miért nem állnak ki és vállalják büszkén azt a 8 évet, FŐLEG az elmúlt hárommal szemben?! Nem értem, miért nem állnak ki végre? Miért sunnyognak, mintha hibásak lennének?! Jó, minden tömegmédia a Fidesz kezében van, de a netet jópofa hecckampányokkal simán lehetne uralni, humorral és ilyenekkel.

Gyurcsány Ferenc. Ez az ember a 2006-os győzelem oka. Az ő egyénisége, vezetői szelleme, büszkesége a baloldaliságára, ez volt a győzelem oka. Előtte se, de utána se jött még senki, aki nála jobban tudta volna mozgósítani az embereket.

éva írta...

Kismaci
Az Mszp-sek ért nem dicsekszenek az EM 8 évvel - mert az nem az övék, hanem Gyurcsányé és Bajnaié.
És a töketlenkedést látva az ember elgondolkodik: ezek tényleg ENNYIRE hülyék, vagy csak teszik magukat?
Még mindig jobb abban hinni, hogy nem is akarják átvenni a stafétát Orbántól 14-ben, had égjen rá az egész miskulancia - minthogy komolyan elhiszik, hogy ÍGY, ahogy most működnek át lehet venni a hatalmat. Mert az a jövőre nézve sem ad semmi reményt.

tüske írta...

az mszp-sek egészen addig, amíg nem vetnek számot avval, mennyire okolhatók ők, hogy Gyurcsány áldozatuk esett a karaktergyilkosságnak, hogy még most is olyan megmondóemberek igazgatják őket a háttérből, akiknek Orbánhoz hasonlóan nem az ország java, hanem a saját langyos pocsolyájának megtartása az érdeke, addig nem lesznek hitelesek, hiába kukorékol a Mesterházy kiskakas az egyre fogyatkozó szemétdombján. Mert ha az emberek egy része képes emlékezni, nem fognak majd újra rájuk szavazni. Meglehetősen sajnálatos, hogy Bajnait is a kendermagos Juhász igazgatja a háttérből.... nem a politikát kellene kissé dilettáns módon erőltetnie, hanem a szakmai érvekkel összegyűjteni a baloldalon azokat, akik még értenek valamihez a gyűlöletkeltésen és a hatalommegtartási praktikákon kívül.

rézevőfiamór írta...

Mélyen 10telt Hölgyeim és Uraim, májdír Camelus bactrianus, ama bizonyos karaktergyilok _MINIMUM_ kétharmad részt az emesz(EM)pé rohadékainak a műve. Ki is vitte ki a hangfelvételt? Ki is tett keresztbe minden lehető és lehetetlen módon az összes reformnak? És legvégül, amikor végre sikeresen kigezarolozták Gyurcsányt (és "bandáját") a frakcióból,a kicsinyes baszakodáson kívül mi értelme is volt megakadályozni, hogy frakciót alakíthassanak?
És mára már világos: szarnak ők (élén Kontár(dreck)hauser elvtársúral) mindenre és mindenkire, csak az a jó kis képviselői szinekura még legalább egy napig tejeljen!