2013. augusztus 23., péntek

KIÉ LESZ A FELELŐSSÉG?

Azt hiszem, ezek a derék ellenzéki politikusok hihetetlen tévedésben vannak.
Ők ugyanis láthatólag azt képzelik, hogy napjaink kérdése az, hogy kié lesz a miniszterelnöki poszt a soron következő választások után, holott az egyik kérdés nem ez, hanem az, hogy kié lesz a felelősség?
Ehhez kapcsolódik a második tévedésük, ugyanis azt is képzelik, amikor éjjel álmatlanul forgolódnak, hogy legrosszabb esetben az lesz a kérdés, hogy kié lesz a felelősség az elveszített választásokért, holott a kérdés úgy merül fel, hogy kié lesz a felelősség a teljes magyar baloldal sírbalökéséért, a liberalizmus maradékának megsemmisítéséért, az egész magyar baloldali örökség, a baloldali értékek szélbeszórásáért.
Pedig nem kellene sokat töprenkedniük, elég lenne, ha tükörbe néznének, és ha már úgyis szembetalálkoztak a képükkel, akkor talán lazán szembe is köphetnék magukat.
Ami itt folyik, az gyalázat, a magyar ellenzék szégyene, a legócskább kofatempókkal előadott alkudozás a mi bőrünkre, gyermekeink és unokáink jövőjére, meggyalázása az idősebb generációk múltjának, maga a megtestesült szégyen.
A hiéna itt büdösödik a kertek alján, körülötte a csatlós sakálok már olyan kövérek, mint a disznók, a nép fél és nyomorog, miközben ez a két felelőtlen alak nyugodtan iszogat a mellesleg rajtuk igen jókat kacagó hiéna bőrére.
Meg ötletelnek.
Előválasztások, meg az adott körzetben regisztrált választók szavazatai az alkudozó pártok helyiségeiben, vagy kampánygyűlései után – hát hol élnek ezek az emberek?
Tegnap megtudhattuk, hogy egy országos szervezet felelős tisztségviselői nem merték vállalni nevüket, a szavazatokat is azonnal megsemmisítették, nehogy retorzió érhessen valakit, és akkor elvárnák az önkormányzati kistisztviselőtől vagy a CBA pénztárosától, csemegepultban álló alkalmazottjától, akinek létkérdés a munkahely, hogy egy oroszlán-bátorsággal vállalja fel véleményét a teljes nyilvánosság előtt?
Mert – jobb, ha végre már megtudják – ebben az országban már azzal is kockázatot vállal az állampolgár, ha részt vesz egy ellenzéki gyűlésen, és ez hatványozottan igaz falun, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol nem lehet arctalanná válni a tömegben.
Végtelenül sajnálom, mert lehetett volna ez másként is, de mára olyan helyzet alakult ki, hogy ez a két ember elveszítette a hitelét és alkalmatlanná vált egy széles összefogáson alapuló választási szövetség vezetésére, mert működésükkel egyetlen dolgot értek csak el: megvalósították Orbán Viktor legmerészebb álmát, odaterelték a magyar baloldalt saját, önmaga ásta  sírja szélére ezzel a kisszerű, buta, sehova sem vezető taktikázással.
Az biztos, hogy mára olyan helyzet alakult ki, hogy a két politikus sajátjuknak vélt szekértáborokkal rendelkezik, melynek elkötelezett tagjai - bármelyikük is kerüljön ki győztesen a jelenlegi ostoba helyzetből - nem fognak a másik tábor jelöltjére szavazni, inkább – megnyugtatgatva saját lelküket – nem fognak elmenni szavazni, akaratuk ellenére így szavazva a nemzetvesztő Orbánra.
Ebből a szituációból már nem lehet a jelenlegi vezetők egyikével sem jól kijönni, egyedüli megoldás az azonnali közös újratervezés, új jelölt választása az összefogás vezetésére, minden körzetben az összefogás jelöltjének megnevezése és támogatása.
Ehhez persze kell egy párt is, merthogy a választásokon pártok indulhatnak, de ez a párt nem lehet egyetlen jelenlegi párt sem, csak egy olyan, amelyik még nem végzett tevékenységet és azonnal átalakítható választási párttá, melynek egyetlen célja van: a jelenlegi rendszer megdöntése, a jogállam azonnali helyreállítása, az egyszemélyi uralom azonnali felszámolása, és tisztességes, demokratikus választások előkészítése két éven belül.
Nem kell ennél több, a gazdaság élére szakember kell, az meg van azért, csak valami véletlen folytán nem Matolcsynak hívják.
A pártok tagjainak fel kell mérniük a helyzetet és ennek megfelelően felelősséggel kell dönteniük, ez a Szocialista Párt tagjainak nem könnyű, az Együtt-PM tagsága viszont megtarthatja országos kongresszusát bármelyik körúti presszó mosdójában, ők hamar képesek döntésre jutni.
A baloldali politikai elit csúfosan leszerepelt, ezt kellene végre felismerniük azoknak, akik nem politikai pozíciókért politizálnak, hanem csak demokratikus elkötelezettségből tüntetnek, szórólapoznak, ötletelnek, beszélgetnek, győzködnek másokat, mert minden nap, minden megnyilatkozásukkal rútul becsapják őket!
Manipulálgatják őket butaságokkal, bebeszélik nekik, hogy civilnek lenni önmagában is érték, pedighát dehogy érték, csak állapot – érték demokratának lenni, például.
Bebeszélik nekik, hogy az „elmúttnyócév” szégyellnivaló, hogy ma jobban élnek, mint akkor, mikor még nem egy elmekórtani eset terelgette kifelé az országot az Unióból, amikor még nem rabolta meg az állam saját polgárait azért, hogy a hatalmon levő párt korifeusait meg a Családot fizesse ki belőle, amikor még szabadon, egzisztenciális kockázat nélkül lehetett véleményt nyilvánítani ebben az országban.
Rá kellene kényszeríteniük pártjaik vezetőit az ésszerű magatartásra, azoknak meg végre olyan helyzetet kell teremteniük, hogy amikor a választópolgár bemegy a szavazófülkébe, akkor legyen számára alternatíva, ha megunta, meggyűlölte a jelenlegi rendszert, mert ha nem kerül valós választási helyzetbe, nem látja azt, hogy van értelme a szavazatát leadni, akkor el nem fog menni a szavazóhelyiség ajtajáig sem, gondolhat erről bármit is Mesterházy vagy Bajnai.
Még annyit: az ember nem is tudja, sírjon, vagy röhögjön, mikor Mesterházy azzal fenyegeti Bajnait, hogy ha nem lehet vele zöldágra vergődni, akkor majd a szocialisták tárgyalni fognak a DK-val, Bokros pllgári demokratáival, Fodor liberálisaival – Vajnai kommunistáit már meg se merte említeni.
Megkérdezném, miért előfeltétele ennek, hogy Bajnai szedett-vedett szabadcsapatai milyen álláspontot foglalnak el?
Ha elvesztjük ezt a választást, a magyar progresszió hosszú időre karanténba kerül, az ország pedig éppen olyan lesz, mint amilyen Orbán Viktor.
Nézze meg mindenki őt jól – jó lenne ez nekünk?
Hát tenni kellene ellene…

:O)))

21 megjegyzés:

charly írta...

No a tegnapi ATV-s előadásaik után én is sokáig álmatlanul forgolódtam! Ami bennem kavargott azonúgy könnyítenék, hogyha nem lenne ez a kis szemét Fel Csuti, hogy leszarnám az egészet!!

Lusti írta...

PuPu Kedves...
Ha egy sort sem írtál volna, csak beteszed ezt a képet, akkor is azt mondanám: én is így látom...

útkaparó írta...

A rosseb egye meg, már megint- és már hányadszor!- egyetértek a mondottakkal.
Nincs valaki, aki jól fejbe verje ezeket a töketlen álmodozókat, hogy végre felébredjenek?! (Na jó, PuPu itt van, de a falrahányt (sárga)borsó (főzelék) esetét látom.
Nincs remény...

Névtelen írta...

Ebben a szituációban, amit MA és BG összehozott az a legnagyobb baj, hogy a választókat is belemanőverezték egy döntési helyzetbe. A döntést pedig érzelmi síkra tették a patthelyzet miatt:
1. MSZP szimpatizáns vagyok, miért segítsem hatalomhoz BG-t?
2. BG szimpatizáns vagyok miért szavazzak az éretlenebb MA-ra?
Ezért lett két szekértábor, és ezért hiábavaló az esetlegesen mégis létrejövő egyezség, mert nem összeadódnak a szavazatok, hanem kivonódnak az összesből.

Egyébként pedig mindkét javaslat mélyíti az árkot a két szavazótábor között, mert fokozza a várakozást a híveknél és vele együtt növeli a vesztesek csalódását.
Egy esetleges BG győzelem után pedig az a dilemma áll majd elő az új MSZP képviselők fejében, hogy a parlamentben miért szavazzak a javaslataira, amikor megfúrta a pártelnökömet. Ez a szituáció az SZDSZ zsaroló pozíciójával lenne azonos.

Csakis a hihető, őszinteségen alapuló visszalépés az egyetlen kevésbé rossz megoldás, amivel talán még ki lehet mászni a csapdából.

Lusti írta...

Meglepő fordulat történt a tegnapi Egyenes beszéd műsor után a családunkban....
1. Hánytam. (no ez még nem meglepő, már évek óta hányok...)
2. Kiderült, hogy a férjem biztosan elmegy szavazni... (ez már meglepő, mert eleddig kétséges volt)
3. Kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya Pártra fog szavazni,ha rajta lesz a listán... ha nem, akkor a DK-ra. (bár legszívesebben Gusztikára a kiskutyánkra szavazna, de ő nem indul a választáson, és különben is csak egy farka van... /sze ha a fütyköst nem számítjuk...)

Névtelen írta...

Lehet hogy a szavazói összefogást a TÖRVÉNYHOZÓI ÉS VÉGREHAJTÓI hatalom szétválaszta eredményezhetné, kikényszerítve a pártok együttműködését. Én megyek szavazni !!!!

Névtelen írta...

Azt már tapasztaltam, hogy a Bajnai szimpatizánsok túlnyomó része csak addig összefogáspárti, ha Bajnai a miniszterelnök-jelölt.El is lehetne fogadni, ha az E14 egy olyan pályát futna be az elmúlt hónapok alatt népszerűségben, ami esetleg közelítené az MSZP-t.De nem. Akinek kb március környéke óta nem volt egyértelmű, hogy Mesterházy lesz a miniszterelnök-jelölt, az nem a realitásokat nézte,hanem az érzelmeire hallgatott.Ebben a kialakult helyzetben a legnagyobb felelősség Bajnait terheli.Mindenki a józan belátásról beszél, még PuPu is azt várja el, hogy mindketten lépjenek vissza.Tegye mindenki a szívére a kezét és gondolja végig:ha egy 15%-os párt elnöke lenne és neki van pénz,paripa, fegyver, akkor ki lenne az aki lemondana a vezető szerepről azért, hogy átengedje a helyet egy harmatgyenge támogatással rendelkező embernek?És hagyjuk már a nagy szavakat, hogy lépjenek vissza egy harmadik személy érdekében.Itt egyedül Bajnai van bukóban, de ő ennek ellenére pofátlanul diktál.Az lenne a minimum, hogy hétfőn kiállna és visszalépne,az sem érdekelne ha áldozati báránynak állítaná be magát, de kutya kötelessége lenne szó nélkül támogatni a legnagyobb erőt.Bár az se bánnám, ha nem legalább végre összejönne az MSZP-DK szövetség,klasszisokkal jobb lenne,az E14 meg essen ki a faszba a pár százalékával,ha ilyen teljesítményt nyújtottak.A támogatottságuk negyede az MSZP-nek és kérnek 35 helyet, én már ezért kipicsáznám őket..

Bucdarov írta...

Hölgyek, Urak!

Olvasgatok és bosszankodok.

3 pontban meg lehetne oldani a dolgokat.
1: Nem a funkciókon, listaszámon, helyeken és egyéb baromságokon kellene vitatkozni, egyeztetni. El kell dönteni, akarjuk e elásni ezt a nyomorultat vagy sem. Ez a legfontosabb. Minden, ami ezen kívül van nem számít. Tehát: Összeül (nem csak a két hanem az ÖSSZES váltani akaró), és 15 perc múlva megvan az egyezség. Erről.
2: Kell egy program. A "Ki legyek HA megnyerjük", nem az. Fel kell építeni sorról sorra a mai helyzet tükrében egy koncepciózus programot, a legaljától a tetejéig. Nem jó hogy ide-oda vagdalkoznak, belekötnek apró aktuálpolitikai mozzanatokba...El kell dönteni: Mindent, vagy semmit. Ha mindent, akkor ahhoz mérten lebontani a mostani demokrácia ellenes törvénykezést, jogalkalmazást és a mostani rendszert. (Nem jó a "Majd ha megnyertük akkor..." De ha megnyerik akkor azonnal!
3. Minden vezető pozícióba, régi, kipróbált SZAKEMBERT tenni. A 40 éve aktív rendőrt, ügyészt a belügybe, Közgazdászt a pénzügybe stb. A sosem dolgozott vízügyi miniszterből avanzsált sportminisztert aki mellesleg gazdasági területen dolgozik NE!!!!!
És a legfontosabb: Az első törvényhozás első törvénye: A kormány tevékenységéhez adott bizalom bármikor megvonható legyen. Ne kelljen 4 évet várni hátha jobb lesz. Ha nem jól csináljátok, repülés van. (Példa, bár nem egészen demokrácia hanem alkotmányos királyság: Marokkó: Ha az alsó és felső ház hoz egy törvényt, és a királynak nem tetszik, visszaküldi INSTRUKCIÓKKAL hol kell módosítani és miért. Ha ismét nem tetszik a kókányolás, feloszlatja a parlamentet. Bárkit kirúghat a bandából!!!!)

hello írta...

Végignézve a tegnapi Mesterházy sajtótájékoztatót, majd a Fórumot, végül az Egyenest az ATV-ben, szerintem ebből nem lesz paszuly se.

Megint elemi erővel azt érzem, hogy ez az egész, a kállai kettős újmódi verziója közöttük valójában csak arról szól, hogy lehet látványosan a másikra hárítani a bukás felelősségét. Mert nem tartom egyikőjüket se annyira vaknak, hogy ne látnák: aki netán mégis győzne, irgalmatlan mennyiségű, belátható időn belül szinte megoldhatatlan problémával találja magát egyből szembe, amikbe, ha beletörik a bicskája, az már onnantól az ő egyszemélyes kudarca lesz, nem ennek a tilitolinak az összes szereplőjéé.

PuPu teóriáját értem, csak nem látok szabad szemmel sem 3. jelöltet, sem seperc alatt választási párttá felfejlődhető formációt.

Erről az egészről a görög mitológiából Eris, a viszály istennője által "a legszebbnek" feliratú, a hölgyek közé begúrított aranyalma jut eszembe.
Vagyis hogy a Fidesz házatáján ennek mintájára ördögi módon és nagyon hatásosan választották ki a módszert, amivel az ellenzéküket sikerrel semlegesíthetik a választási harcban.

pleinair írta...

A kör bezárulni látszik. A gyönge, tétova ellenzék nem választ alkalmas vezetőt, és nem kergeti el az alkalmatlanokat. Csak vár a csodára.

kalmik írta...

PuPu! Olvastad a Galamuson a Kerék-Bárczy Szabolccsal készült interjút? Átgondolt, higgadt, korrekt, mindenki számára elfogadható javaslatai vannak. Többek között azt is mondta, nincs harmadik út, ennyien vagyunk ebben az országban, ilyen minőségben, ebből kel a legjobbat kihozni. Hiú ábránd egyik napról a másikra előállítani nyertes pártot, nyertes politikust, akik vannak, azokkal kell nyerni. Egyébként én nem tenném egyformán felelőssé a két vezetőt és a két szervezetet. Szemmel láthatóan Bajnai végig pávatáncolta az elmúlt közel egy évet, és a talp alá valót a füves Juhász, valamint a kis LMP játszotta. Bajnai politikusnak alkalmatlan, szövetségesei a valóságtól elrugaszkodott kutya ütők. Nem véletlen, hogy Mesterházy párhuzamosan tárgyalt a DK-val és a többiekkel.

hello írta...

Tényleg komolyan gondoljátok, hogy Mesterházy a hótiszta fél ebből a párosból?

Az nem egy extra koreográfia illusztris figurája, hogy miután már csak pár képviselőjelölti hely volt állítólag kérdéses, most puff, a kirakat: bejelenti, hogy a 106 választókerületben álljanak ki akiválasztottjaik nyilvános vetélkedésre?
Oszt' HA MÁR, hogyhogy csak az Együtt-PM kontra MSZP jelöltek?
A többi párté - pl. a DK meglévő 106 jelöltje - miért nem?
Ez senkinek nem tűnik fel?????

Aztán, mikor M.A. a pártszavazásukra állt neki hivatkozni Olgánál...!
Létezik, hogy csak én emlékszem arra, hogy azt először miként akarta tűzzel-vassal megakadályozni, majd, amikor mégiscsak meg kellett rendezni, milyen válogatott machinációkkal éltek az eredmény szépítésére?

Szegény Magyarország!
Szegény mi!

Névtelen írta...

hello
"aki netán mégis győzne, irgalmatlan mennyiségű, belátható időn belül szinte megoldhatatlan problémával találja magát egyből szembe"

Nem fogja, mert nincs rá esélye. orbánék választási törvényének és egyenes következményének a forgatókönyvét látjuk. Mindent átgondoltak és arra jutottak, hogy a demokratikus(nak vélt) ellenzéki pártok kinyiffannak a választási egyeztetések közben.

Az ellenzék besétált a csapdába, amikor nem verte fel a világsajtót a fideszesek felé részrehajló választási törvény elfogadása miatt.
(Amade)

Névtelen írta...

hello

"hogyhogy csak az Együtt-PM kontra MSZP jelöltek?
A többi párté - pl. a DK meglévő 106 jelöltje - miért nem?"

Jó ez így. Akik "lejáratódtak", átadják a nagy nehezen kivívott helyüket az egyeztetés során kimaradt pártoknak, az "ártatlanoknak".

Van még néhány párt és pártelnök, akik egyeztetésileg érintetlenek:
Gyurcsány, Kuncze, Fodor, Bokros, Schmuck,
Schiffer,
Vajnai, Vona
(A külön sorba tagolásnak van jelentősége!)

Névtelen írta...

"Ebből a szituációból már nem lehet a jelenlegi vezetők egyikével sem jól kijönni, egyedüli megoldás az azonnali közös újratervezés, új jelölt választása az összefogás vezetésére, minden körzetben az összefogás jelöltjének megnevezése és támogatása."

A kormanyvalto szavazok osszefogasanak egyetlen modja egy uj par letrehozasa "Valasztasi Part" neven, amelynek egy koztiszteletben allo. partonkivuli szemely lenne a miniszterelnok jeloltje. Ez a szemely osszevalogatna 106 alkalmas partonkivuli szemelyt, akik az egyes valasztokeruletben indulnanak es mindenki, aki kormanyvaltast akar, rajuk szavazna. A part feladata lenne a fidesz partembereinek levaltasa a felelos poziciokbol, egy modern europai alkotmany letrehozasa es mindazoknak a kozugyektol valo eltiltasa, akik a demokracia lerombolasaban resztvettek, vagy azzal gyanusithatok. Ez egy birosagi targyalasig lenne ervenyben. Az uj part feladatanak vegrehajtaa utan, meg mielott lemondana, uj valasztast irna ki, amelyen minden part indulhatna a kozugyektol ideiglenesen eltiltott szemelyek nelkul.
Mas megoldas a kormanyvaltasra nincs.







kalmik írta...

Névtelen! Ez a javaslat teljes mértékben figyelmen kívül hagy számmos halaszthatatlan ügyet, melyeket nem lehet ripsz-ropsz elintézni. szerintem minimum egy teljes ciklus is kevés ahhoz, hogy sínre kerüljön az ország, azt pedig csak vetélkedés nélküli együtt működés biztosíthatja.

kalmik írta...

Névtelen!
Új párt, új vezető... Álom, álom, édes álom. Az MSZP-n kívül csupa új párt van. Új vezető?Miért nincs itt? Ki tiltja meg, hogy a menet élére álljon? A politika nem terülj, terülj asztalkám. Neked is ajánlom a Galamuson a Kerék-Bárczi Szabolccsal készült interjút.

Avi írta...

ARRA ESETLEG nem go.dolt senki hogy ez egy ugyanolyan szinjatek mint amit Shiffer jatszott idaig?

Kismaci írta...

PuPu: +1!!!!

És különösen ez itt:

"Az biztos, hogy mára olyan helyzet alakult ki, hogy a két politikus sajátjuknak vélt szekértáborokkal rendelkezik, melynek elkötelezett tagjai - bármelyikük is kerüljön ki győztesen a jelenlegi ostoba helyzetből - nem fognak a másik tábor jelöltjére szavazni, inkább – megnyugtatgatva saját lelküket – nem fognak elmenni szavazni, akaratuk ellenére így szavazva a nemzetvesztő Orbánra."

Én azért nem fogok Bajnaira szavazni illetve bármilyen formációra, amiben ő benne van, mert EGYÁLTALÁN nem látom azt benne, hogy pam-pam-pam! elkezdene majd csinálni is valamit. Bajnai majd - az esetleges kétharmad birtokában - megkarcolgatja Orbán irodájának ajtaját (mert kisdobosunk még a kopogáshoz se elég férfi) és elnyekegi: "Viktor, figyi, ezt a mondatot megváltoztatnánk az Alaptörvényben, szabad?" "Nem!" "Jó, bocsiii..." és hajlongva kihátrál, merthát: TISZTELNI KELL AZ ELLENFELET (kell, de csak hogy ne becsüljük alul), és TÁRGYALNI KELL A FIDESSZEL AZ ÚJ ALKOTMÁNYRÓL!

Meg ahogy az ózdi vízhelyzetet kezelte, basszus!!!!! Jaj, ombudsman, jaj, így ilyen adminisztráció, úgy adminisztráció, jaj! Mintha még demokráciában élnénk és független és nem fideszesb.zi lenne az ombudsmanunk!!!!!!!!!!!!

A szavazatom - és egyáltalán a részvételem a következő két helyzetben biztos:
- DK külön indul - ővék a szavazatom.
- MSZP-DK együtt indul - övék a szavazatom.

SEMMI nem fog ebben az országban történni, ha Bajnait meg a Juhászfűvészt oda engedik, a PIMP-ről nem is beszélve. Ez a gittegylet az SZDSZ legrosszabb hagyományait idézi: megpróbálja a tökénél rángatni az MSZP monstrumát, miközben semmije nincs, a népszerűsége meg egyre csökken.

Nekem ez nem kell. Nekem azonnali cselekedetek kellenek, kb. az, amit a DK mond! Bajnai nálam 100%-os népszerűség csökkenést és arcvesztést szenvedett el, ma már akkor is rosszul vagyok, ha a fejét meglátom. Nagy cselekedet ez tavaly október 23-a óta!!!!

Gratulálok, Gordon kisdobos, MEGCSINÁLTAD!!!!! :SSSSSS

Kismaci írta...

@Névtelen 2013. augusztus 24. 10:13 :

+1!!
100%-ig egyetértek veled!!!!

Kismaci írta...

Minden fotelfilozófusnak, aki szűz harmadikat vizionál.

Az ÚGYNEVEZETT lejáratott arcok a külföldnek és a befektetőknek GARANCIÁK arra, hogy:
- demokraták
- befektetőbarát(abb) környezetet teremtenek.

Álom kategóriája, hogy új nevekkel egyből helyreállna hazánkkal szemben a bizalom. A régi jól bevált emberekkel azonnal befogadna Európa ismét, újra nem-páriák lennénk.

(Nem tudom, ki emlékszik rá, hogy 2002-ben szinte én, a kisember is éreztem, hogy mennyire máshogy állnak a hazámhoz a nyugati országok, hogy páriából ismét teljes értékű tagok lettünk!)

A bizalomnak idő kell, hogy kialakuljon, és ha nem is tetszik egy-egy politikus képe, az eltagadhatatlan, hogy azért ennél milliárdszor jobb világot teremtett az MSZP.