2014. június 11., szerda

TUDNI KELL SZÉKELNI

Mit mondjak, ha valakinek, nekem végképp nem fog hiányozni Hende hadügyér.
Tőlem aztán igazán jó helyen lesz Székesfehérváron, tán még jobb helyen is, mint a Székesfővárosban.
Legalább nyugodtan gyakorolhatja a kardlengetést, tágas arrafelé a tér, nem szúrja ki senkinek a szemét, emellett ennek a magyar hadseregnek még túlzás is egy ekkora város.
Ha a jelentőségének megfelelően kellene minisztériumi székhelyet választani, lehet, Röjtökmuzsaj arányosabb választás lenne, habár a község legalább tökéletes annak, ami, és ez több, mint amit a Magyar Honvédségről jelen pillanatban elmondhatunk.

Székesfehérvár egyébként is bír bizonyos katonai tradíciókkal, mást ne mondjak, itt defiliroztak azok a fehérvári huszárok, akik a Magasztos szerint sok kislányt meglőttek, hehe, ugye…
Ezen aztán nagyon jókat lehet röhigcsélni, egészen addig, míg eszébe nem jut az embernek, hogy anno egy másik vicceskedésből az öregecskedő feleségekről milyen hisztit le nem vágott a félkegyelmű lövész és álszent bandája.
Azt sem kell elfelejteni, hogy anno itt állomásozott az 5. Összfegyvernemi Hadsereg, tehát a polgári lakosság megszokta a katonák látványát, másrészt meg egy minisztériumtól mégiscsak elvárható a helyi futballcsapat szponzorációja, ha már a Honvéd Kispestté változott a múlt ádáz felszámolása során.

Miután csak, mint állampolgár vagyok érdekelt a földművelés felvirágoztatásában, így az sem zavar különösebben, hogy a tárca Debrecenbe költözik, végtére is nekem mindegy, hogy hol papírozzák le a mutyit, és hol utalják a haveroknak a területalapú támogatásokat.
Mindenesetre a minisztérium jelenlegi épülete önmagában is indokolja a kitelepítést, hiszen ez is része lehet a Nagy Ingatlanmutyinak, melyet feltehetőleg a Miniszterelnökség átköltöztetése kapcsán kívánnak majd lezavarni a hazafiak.
Hogy mi lesz az épület majdani funkciója, ma még nem tudni, az is lehet, hogy majd ide jönnek a képviselők a hányatott sorsú irodaházból, és az az épület lényegül majd át baráti vagy jólfizető kezekben dunaparti szállodává, - a lehetőségek tárháza végtelen.
Mint ahogy a Mi Boldogságunk fantáziája is, ha le akarja húzni szeretett népét.

Miurunk nem csak ötletes, de szerény is, ezért hát nem az udvar végi pottyantósban akar székelni, mint tették ezt szerencsétlen sorsú ősei, hanem a Budavári Palotában, melynek eredeti állapotban – Horthy az eredet, ugye – történő helyreállítására most, hogy az ország ilyen hihetetlenül jól áll gazdaságilag, akad egy kis pénzmag.
Igaz ugyan, hogy az ország fele lakossága nyomorszinten él, gyermekek tízezrei éheznek, igaz, hogy az elkövetkező években nyugdíjba menők nem sok jóra számíthatnak, hogy a falusi lakosság részére a nyugdíj, mint olyan, gyakorlatilag megszűnt, de Vezérünknek saját maga luxusára mindig jutott és jut is pénz.
Csakúgy, mint a hobbijára, melynek farvizén azért a saját vagyon gyarapításáról sem feledkezett meg.

A dolgok jelenlegi állása szerint egyedül a Budavári Palota lesz méltó arra, hogy fenséges seggét beletehesse, és az embert csak azért nem üti meg a guta, mert olvasta Parkinson törvényét, mely szerint "Amikor egy intézmény megépíti a tökéletes tervrajzú új székházát, akkor már javában hanyatlik."
Ezt a tézist vastagon alátámasztja Ceausescu bukaresti palotájának sorsa is, viszont némi aggodalommal tölt el, hogy egy ilyen felújítás el is húzódhat, márpedig az nem lenne jó.
Egyrészt megviselné a Vezér köztudottan érzékeny idegrendszerét, másrészt meg a mi kötél-idegeinket is, ebből pedig semmi jó sem származna.

Szóval, lesz itt változás csőstül, te meg állampolgár, fizessed a nyugdíj-adódat az összes többi sarccal, dézsmával, hadiadóval együtt lelkesen, de ne felejtsd el félretenni a pénzed, ha majd öregkorodra nem akarsz éhendögleni.

:O)))

19 megjegyzés:

morzsi írta...

Éjjeli bagjok ha találkoznak...
Kedves PuPu!

Nem tudom, hogy milyen személyes haszna lesz ebbők a "fiúknak", de hogy arra megy ki a játék, az biztos.
Különben miért is kellene minisztériumokat vidékre költöztetni?

Azt már tudjuk, hogy miért kellett bezárniuk a kaszinókat, hogy aztán ők osszák ki, - hogy miért vették el a dohány áruk értékesítését, hogy Lázár a barátját hozza helyzetbe.
Ahhoz sem nagy királyi csendőri ész, hogy az ember rájöjjön, miért akarják tönkre verni az RTL-Klubot. Nyilván, hogy megszerezhessék olcsón.
Hogy ezt miért teszik? Nem tudom, de hogy napokon belül kiderül, az is biztos. Jó éjt Neked is: - morzsi

morzsi írta...

Helyesen: ahhoz sem kell nagy királyi...

talalom írta...

(morzsi: bagoly bocs.) Az egészben az az érdekes, hogy még Lalánk is csak a fővároshoz hasonlította a cívisváros távolságát. És Nagykanizsa? Az már smafu, ott nem élnek "jóravaló vidéki gyerekek"?

nemóvatos írta...

Pontosan így kell ezt értékelni ahogy PuPu teszi.
A szerencsétlen ellenzék meg komoly ellenérveket, kritikát próbál felhozni és belebonyolódik ebbe az agyrém költöztetésbe.
Hülyeség ellen csak a humor használ.
Gratula kedves Teve.

Klári írta...

Kedves Pupu! Ez megint szebbé teszi a napomat.Köszönöm.

hello írta...

Tudod, PuPu, minden posztodat olvasva az jut eszembe, ha ezeket az ország lakosságának legalább 80 %-a - na jó, legyen "csak" a valódi 2/3-a! - nap mint nap megismerhetné, felteszem, a választópolgárok tudati állapota lényegesen jobb minőséget érne el, mint az összes demokratikus ellenzéki pártok ebbéli törekvéseinek eredményeként együttvéve!

jutka írta...

Csak csatlakozni tudok az előttem irókhoz és természetesen Pupu által leirtakhoz.
Néro és egyéb zsarnok jut eszembe ahogyan a hireket olvasom.
Nagy félelem van bennem, hogy ez hová fog vezetni.
Eddig reménykedtem, hogy azért a Nato és a EU tagjai vagyunk és nem következhet be semmi olyan amitől félnem kellene.

asta írta...

Bizony PuPu! Ez már egyszer bejött. Elkészült a rezidencia,már a költöztető kamionok is begyujtott motorral toporzékoltak ... ez hatalmas trauma lehetett. Buda várának megrohamozása kudarcot vallot.
Most is lehetne így, ha lennének várvédők....

civilhuszár írta...

A koronára ácsingózó vitéz felcsúti fárajón csodálkozom, hogy nem államosította a Székesfehérvár Öreg-hegyi Bory várat. Azt ugyanis a család mindig
rendbe hozta az évtizedek során.
Asztán úgy elgondolkodtam, hogy bizonyára azért nem, mert kicsinek találja a léhűtő udvartartásának elhelyezésére.
Meg hát ott nincs alagútrendszer,
mely hasznos a meneküléskor.
De jobb is, mert legalább nem kényszeríti a város szívében nyugvó ősi királyainkat a sírban való forgolódásra.

civilhuszár írta...

lemaradt:
https://www.google.hu/search?q=bory+v%C3%A1r&noj=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IRmYU47XOaWX1AWnuYC4DA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=635

öcsike írta...

Csókolom Pupu bácsi!
A nagyi délután csinálta a rántást és közben egyfolytában szitkozódott, - hogy ezek a szemetek azért nem elsején meg másodikán küldik a nyugdíját, hanem tizenkettedikén, mert beteszik egy bankba és inkább tíz napot ott kamatoztatják.
Még azt is mondta, hogy havi 300 milliárd - így mondta, hogy milliárd és nem billiárd - nem kis pénz.
Nem teljesen tudom, hogy mi az a kamatoztatják, mert mi még azt nem tanultuk az isiben. De biztos, hogy a nagyinak ebben igaza van, mert amikor ő rántást csinál, mindig kijön belőle az őszinteség.
Csókolom: öcsike

Cereus írta...

Pupu!
A humor, (tréfa nélkül) nagyon éles fegyver!
Ahogy olvasom, nagyon mívesen tudod használni!

Mert ami itt nem normális, az egyszerűen humoros! A hülyeségnek pedig tágak a határai!
Szerintem ez nem más, mint az idiótaság és a pofátlanság szorzata.
Itt már csak a HUMOR segít,meg az IDŐ rövidülése.

CIPŐT idézve: " Aki hülye,az hülye marad."





Cereus írta...

Bocs!
Az idézet pontosan: "aki hülye az is marad"
Jó volt még egyszer idézni.

csakafidesz? írta...

civilhuszárnak 10:51
A mi fényességes Urunk Székesfehérvárra csak királlyá koronázása után költözik és praktikusan oda helyezi át majd a TEK-ét is.
Közben felépíttet majd egy új királyi várat - feltehetően ez év augusztus 20-án lesz az alapkőletétel -, mert hamarosan olyan nagy lesz itt a jólét, hogy majd erre is "fussa". A csökkenő infláció és a szárnyaló gazdaság a legfőbb biztosíték erre.
A régi uralkodók meg csak nyugodtan forogjanak. Ők már ráérnek...

astának 9:07
"...Most is lehetne így, ha lennének várvédők."

Tegnap este pont erről írtam. A labda most is fel van adva, csak le kéne ütni!

Félek, hogy ez is - mint ahogy a többi is tette - majd magától esik le.
Ezért is tartunk itt!

Névtelen írta...

Én is mondtam évek óta, annyit csak előállít, vagy kap az ország, hogy a vezér bandásjának, családjának jóléte biztosítva legyen, a többi nem érdekli. Ovi bosszút áll az egész országon, mert az ő népe két alkalommal is le merte őt szavazni.

Donáto írta...

Hoppá Péter szóvivő szerint a magyar családok számára kiszámíthatóbbá váltak a hétköznapok azáltal, hogy megszűnt a pénzromlás...

És tényleg! Már hétfőn reggel tudható, hogy kedden szerdán csak párizert kap a gyerek uzsonnára a vajas zsemléjébe, csütörtök és péntek meg csak egy zsemlét.
Hogy szombaton és vasárnap mit adunk neki, az még bizonytalan, de ezek a napok nem is hétköznapok...

Jutka írta...

Ma este csak ámultam és bámultam az RTL hiradóján.
Eddig halálhiradónak csufolták, mert mindig a fő hir az volt, hogy ma kit öltek meg.......

Jól meggondolták ezt a fiuk?
Lehet, hogy új ellenzéki hiradó született amit ráadásul az egész országban is fogható?

Jutka írta...

Ha ez az adó a DK ötlete volt
akkor nagy húzás

vadvirág írta...

Imádom "öcsikét". És persze Pupu-t is.