2015. február 1., vasárnap

ANGELÁRA VÁRVA

Ifjúkorom emlékezetes darabja volt a Godotra várva című színdarab, mely - több egyéb értéke mellett - két dologról volt nevezetes.
Az egyik, hogy a színdarabnak nem volt női szereplője, a másik pedig, hogy Godot soha nem jött el.
Ezeket a hiányosságokat korrigáljuk most egy új darabbal, melynek akár adhatnánk címül azt is, hogy Angelára várva...
Angela nőből van, emellett el is fog jönni, hivatalosan a szegedi egyetem díszdoktori címének átvételére  Budapestre.
Ez lesz az a tipikus eset, amikor Mohamed utazási szándékának hiányában a hegy jön el Mohamedhez, már amennyiben Szeged esetében egyáltalán lehet hegyről beszélni.
Elábrándoztam - de szép is lett volna, ha a Mi Vezérünk jogi díszdoktori címének átvételére Washingtonban kerülhetett volna sor, ahova felutazik a bostoni Tufts Egyetem felügyelő Testülete,  de hát álmodik a nyomor...


Angela Merkel jó emlékeket őriz hazánkról, annak dacára, hogy még a kommunizmus várzivataros esztendei alatt járt nálunk.
Akár kellemes érzésekkel is gondolhatna ránk, hiszen többször is megfordult a Római-parton a kempingben, ahol megismerkedett a magyar gasztronómia csúcstermékével, az úgynevezett "zozkiflivel", melyet mi sóskifliként tisztelhettünk, mígcsak Selmeczi Gabika  le nem harapta a csücskét
Ebben a csonka állapotában természetesen nem lehet hungarikum, különösen most nem, mikor az albán pékek gazdasági bevándorlása miatt nehéz helyzetbe került hazánk, de majd a Vezér rájuk küldi Gabikát és annyi a profitnak, mehetnek haza heroinnal kereskedni, denemám a mihazánkban sóskiflizni!


De vissza a színdarabra, mely a mai magyar állapotokat tükrözi: egy rakás tanácstalan ember áll a fa tövében és összevissza beszél, miközben várnak valakire, akitől valamiféle meghatározatlan csodát várnak, de láthatólag hiába.
Viszont rengeteget pofáznak, filozofálnak, ha végre kitalálnak valamit, hát nem a következő percben már elfelejtik?
Tiszta Magyarország, beleértve a csodavárást is, mintha magyar szerző darabja lenne.
Itt mindenki várja a maga csodatevőjét, a jobboldal, szegény, mindenben csodát lát, ami körülötte történik.
Ha Vezérünk eldug valamit a zsebébe, akkor álmélkodnak az ügyességén, ha beleköp a képükbe, akkor azt állítják, hogy a Szent Nyál meggyógyította a betegségüket, ha a trónörökösnő kánkánt táncol a Bazilika főoltárán, akkor dicsérik kifinomult mozgását, és csodaként kommunikálják, hogy a Vezérnek két nemzetmentés között jutott ideje ilyen tökéletes utódot nemzeni, bizonyára nem is hal ki időnapnak előtte az Orbánház.


A demokrata oldal is csodára vár, a Messiásra, aki majd kézrátétellel gyógyítja a sérült vagyonokat, aki orvosolja a demokrácia minden hiányosságát, aki helyreüti a kibillent világot.
Mindenesetre türelmetlen messiásvárók, mert a saját messiás-felhozatalt már leamortizálták, az erre alkalmas jelölteket úgy utálják, mint a szarkalábot a liba, mert perfekcionisták, csak a tökéletes Messiással elégedettek, olyan pedig nincs, de ez őket nem zavarja.
A fogyasztói társadalom gyermekei, megízlelik az új Messiást, majd elhajítják, különösen azokat, akik már letettek ezt-azt az asztalra - azok gyanúsak a szűk prakticizmusukkal.
Ha saját magukkal szemben is ugyanilyen magas követelményeket támasztanának, Süsü sose jutott volna hatalomra.


Most éppen Angela Merkeltől várják a csodát, de ha nem veri fejbe egy húsklopfolóval Viktort, majd őt is ejtik, és keresnek másik Messiást.
Közben persze a lelkük mélyén tudják, hogy a problémát nem oldja meg helyettünk más, ez az ő harcuk, -
de erre már más is rámutatott... 
Nincs más út, ez a mi ügyünk, mint ahogy az állam megszállása meg a Vezér és maffiájának ügye, Cosa Nostra, mondhatná Reménységünk, aki nem hülye, csak szociopata, ezért hát már egy hete végzik nyelvének puhítását az erre kijelölt kommunikációs szakemberek.
Már megy a "Ja, Frau Bundeskanzlerin", meg a "Jawohl, Frau Merkel", de még vannak apróbb gondjai - néha kiesik a száján egy-egy "Da, Vlagyimir Vlagyimirovics!" is...
Persze Vezérünk nem ismer lehetetlent, a probléma megoldottnak tekinthető...

Holnap estére persze látni fogjuk az eredményt, vagy körbeér a fején a szája, vagy megy elemcserére.

Mehetne már máshova is, ami azt illeti...

:O)))





12 megjegyzés:

hello írta...

Egyetértek az egészséges szkepticizmusoddal.
Ez nem Itália, ahol Frau Merkel közreműködésével a Lovagot (Berlusconit) sikerrel el lehetett távolítani a hatalomból.

Geza írta...

Szerintem a demokratikus oldalon egyaltalan nincs messias varas. Nem tudom, hogy a holnapi (hetfoi) tuntetesnek milyen lesz a hangulata, de a mainak szerintem igen jo volt, es kituno a szervezese. A legjobb beszed a "60-ezren ..." csoport ismert arcatol (Vajda Zoltán-tol) hangzott el (szerintem egyertelmuen Oe a civilnek nevezheto tarsasag legkiemelkedobb arca). A kifejezetten nem a csodavarasra epitett beszedeben viszont (igen helyesen) kiemelte, hogy elvarhato az EUs allamoktol (es persze ezen belul Nemetorszagtol), hogy kritikusan kezeljek a jelenleg ranktelepedett maffiozokat, mert a nekik juttatott penz az oe penztarcajukbol folyik el ellenorizetlenul, tovabba az EU szamara egyaltalan nem lenyegtelen, hogy nalunk milyen szellemu kormany van. Egy szonok sem volt, aki nem emelte volna ki, hogy nekunk kell a fszfejt es bandajat elzavarni.

Nagyon orvendetes, hogy a ket nagy Facebook csoport milyen jol egyuttmukodott. Demokratikus partok kirekeszteserol szo se volt. Szerintem minden ugy ment, ahogy egy-ket honappal ezelott sokan szerettek volna (persze tobben is lehettunk volna, de hat ertekelni kell, hogy ennyien is ott voltak a nem tul kellemes ido ellenere).

Befejezesul csak annyit, hogy elegge kezd felhergelni nehany hirforras (pl. 444.hu) allando nyavajgasa es lenezese a keveske ember, meg a programnelkuliseg, meg a korosszetetel, etc. miatt. Haat bsszak meg, de nagyon. Mi a fenet akarnak ezek? Barki kijohetett volna, es segithetett volna abban, hogy nagyobbat szoljon. Abrandozni, meg nyeglen kritizalni lehet, de amikor valakitol megkerdeznek, hogy mi az, amire szazezrek januarban kivonulnanak, arra csak neznenek maflan.

Frank írta...

A tegnapi tüntetés tetszett. Nekem Heller Ágnes is 'bejött', a magánnyugdíjas is jó volt.
Szerintem okos dolog volt egy nappal Merkel látogatása előtt megrendezni ezt a tüntetést, mert így a saját hivatalos hírszolgálatán keresztül kap tájékoztatást a kancellár asszony az itteni állapotokról..

nemóvatos írta...

Egyébként az OGYM sátrait éjfélkor eltünTEK a térről.
http://tuaregblog.blogspot.hu/2015/02/megjottek-mostantol-rendorallam.html?showComment=1422860342261#c7231990134730644265

Brandtné Szalai Veronika írta...

Geza véleménye az enyém is!

PuPu írta...

Géza, ez a tüntetés nekem is tetszett, Vajda szerintem is jó volt, de nem kellene azért mindent egyszerre elmondani, mert a tömeg figyelme nehezen tartható fenn hosszabban.
Egyébkén is szerintem gond ezekkel a tüntetésekkel, hogy egyszerre minden ellen tiltakoznak, célszerűbb lenne talán kiemelni egy-egy témát és azt állítani a középpontba, az talán jobban megragadna a passzív szemlélők agyában is.
Amúgy pedig hidd el, a nép egyszerű gyermeke Angelától várja a megoldást, a bonyolultabb lelkek felemlegetik Berlusconit is, de hát ettől még mienk a feladat...
Lám, semmi probléma nem lett abból, hogy ott voltak a DK zászlócskái, bár lettek volna ott a többieké is, ezrével.
Egyébként megint azon morfondíroztam, hogy mitől civil az a tüntetés, ahol elég jól körülírható csoportok politikai követeléseket fogalmaznak meg, - de hát talán nem ez a fő kérdés, a fő kérdés bent ül a Nándorfehérvári teremben, hogy hogy lehetne onnan kirángatni, na ez itt a kérdés.
Egy jobboldali csaj reklamált, hogy nem voltak elég lelkesek a tüntetők, mert nem is igaz, hogy hosszasan skandálták volna, hogy orbántakaroggy...
Puha vagy Jenő!
:O)))

asta írta...

Attól civil a civil tüntetés, hogy nem a politikából élők szervezik. Ilyen egyszerű:)) Ha mondjuk Gy. hirdetné meg, akkor párt tüntetés lenne..
De ez nem lényeges. Sokkal lényegesebb, ami engem irritál egyre jobban: mégis mit vetnek a szemére az ifjak a régieknek? Hogy nem tudtak összefogni. És mit tesznek? Nem fognak össze, hanem száz fele szakadnak és ha beleolvasol egy-egy csoport tevékenységébe, rendszerint egymás pocskondiázásával vannak elfoglalva. Kellene egy olyan csoportot szervezni mint pl: Egy millióan a pocskond ellen... hm?:O)

PuPu írta...

Mondjuk Gyurcsány nem a politikából él astám, és gyanúm szerint Bokros sem, Bajnai sem abból élt, .
A politikus szerintem politikával foglalkozó embert jelent, a párt meg azonos érdekek mentén szervező civilek érdekérvényesítő közössége - úgyhogy nem is annyira egyszerű ez a dolog.
A többiben egyetértünk, örülök, hogy kezdesz leszámolni az illúzióiddal, csak támogatni tudom a törekvésedet!
Viszont csoport van itt már, több is a kelleténél!
:O)

Unknown írta...

Kedves PuPu Fan Club!
Eszembe jutott valami, ami teljesen már megvilágításba helyezi Frau Merkel látogatását!

https://www.youtube.com/watch?v=zfSjXswrmZ8

PuPu írta...

Hát hiszen, ha azt mondaná Angela, hogy tíz perc múlva ne találjalak itt...
:O)

a ló mindkét végén veszélyes, középen pedig kényelmetlen írta...

Nem jó kapkodni a színpadon, a színfalak mögött meg pláne...

hello írta...

A túlzott remények dédelgetőinek:

Merkel a kínos ügyekről

Ettől ugyan mi fog változni?