2019. október 17., csütörtök

NYELVESPUSZI ERDOGANNAK

Orbán váltott egy-két nyelvespuszit Erdogannal, a pepszinvizsgálat eredménye pozitív lett, ami nem is csoda, hiszen ő volt a világon talán az egyetlen, aki támogatólag helyeselte a törökök kurdok elleni invázióját.
Hiába, Nagyurunk páratlan a világon, leszámítva persze korunk Purgly Magdolnáját, a Család birtokainak kezelőjét, a Nemzet Mosónőjét.
Persze aztán a hálátlan népek kikezdték a Haza Görcsét, és elkezdték kritizálni roppant logikus és ésszerű lépését.
Egyszerűen nem értették, hogy egy kilencmilliós ország 
(melyből öt-hatszázezer embert ő üldözött el agyament politikájával világgá) migráció-ellenes vezetőjének  miért kell egy olyan katonai lépést támogatni, mely migránsok tömegeit eredményezheti.
Különösen akkor, mikor Erdogan még zsarolja is Európa államait, mondván, hogy ráereszti az Unió államaira a nála táborozó szíriai háborús menekülteket.
Egy ember ért csak itt a világpolitikához, tudjuk ezt már régen...


Természetesen Erdogan is magyarázza a bizonyítványát, ő azt mondja, hogy a török határok szíriai oldalán egy biztonsági sávot akar létrehozni, mely alkalmas arra, hogy odatelepítse a menekülttáborok arab lakóit, és ennek útjában állnak az ominózus területek lakói, a kurdok.
Ők ezidáig az amerikaiak támogatásával fegyverrel harcoltak az Iszlám Állam fegyveresei ellen, tönkretéve az Erdogan-család jól menő nyersolaj-bizniszét.
Most persze mindenki magyarázkodik, és Erdogan is országa biztonságára hivatkozik, amiben lehet is valami, hiszen azon a tájon él úgy húszmillió kurd, akik az elmúlt időszakok következményeként valamennyien nehéz szülés eredményei, hiszen állandóan elakadt a szülőcsatornában az újszülöttek kezében tartott Kalasnyikov, ha fiúk voltak, ha lányok - mindegy.
A kurdoknak hazájuk van, - ott, ahol laknak, de államuk nincs, és a térség országai nem is nagyon díjazzák saját államiságuk megteremtésére irányuló törekvéseiket.
Ők egyébként etnikailag sem illenek bele a térség népességébe, nem arabok és nem is törökök, hanem eléggé el nem ítélhető módon kurdok, akiknél a nők nem csak az aknamezőn mehetnek néhány lépéssel a férjük előtt, de az utcán is, ha olyanjuk támad. 




Orbán helyzete nem könnyű, itthon emelgetni kezdi fejét az ellenzék, a Bűnös Város odacsinált még a Várkerületbe is, szinte a manézs közepére, most kerülgetheti Nagyurunk a büdösség forrását, és szagolgathatja rendszere illatát.
És akkor még magyarázkodhat is, hogy miért Jumurdzsákot támogatja, miért nem a kurdokat, vagy ha már felhorgad benne a Brahmaputra-menti kipcsák, hát miért nem hallgat inkább, hiszen minket ez a menekült-kérdés úgysem érint, mióta kihúztuk azt a néhány kilométernyi tyúkhálót a határon.
Kurd legyen a talpán, aki át tud mászni rajta, ha siet a biztonságba.
A darázsfészket piszkálni soha nem volt bölcs ötlet, a darazsak, akik odáig oda sem figyeltek ránk, piszkálás esetén hirtelen ráébrednek, hogy fullánkjuk is van, és képesek alaposan helybenhagyni még egy olyan Világpolitikai Tényezőt is, mint a Nemzet Félesze.

Most az a mondás, hogy a problémát ott kell megoldani, ahol felmerült, és - állítólag - éppen ezt teszi Erdogan, ezért kell őt támogatni.
Az Erdogan/Orbán féle ötlet az, hogy elkergetjük lakhelyükről - ha úgy tetszik, akkor hazájukból - a kurdokat, majd a helyükre betelepítjük a menekülttáborok arab lakóit, akik ettől kezdve pufferként szerepelhetnek a törökök és a kurdok között, megakadályozva a közeledést a szíriai kurdok és törökországi rokonaik között.
Tetszetős megoldás, a térség szokásainak megfelelően újabb ellentétek magvait hinti el, nem szólva arról, hogy a szír menekültek státuszán nem változtat semmit, csak annyit, hogy most Szíriában lesznek belső menekültek, lévén, hogy eredeti lakhelyük romokban hever, és ettől kezdve még a nemzetközi segítségben sem reménykedhetnek, hiszen szír állampolgárok Szíriában, éljenek boldogan és legyenek hálásak gondjaik megoldóinak és azok segítőinek.


Orbán -szokás szerint - hülyeségeket beszél, nem szólva arról, hogy miközben egyik végével a kurdok nemzeti önrendelkezése ellen beszél, a másik végével Erdély autonómiájáról szónokol, néha komoly dilemmát okozva, hogy atletikus teste melyik végén hordja a seggét...
A nemzetközi veszélyekről még nem is esett szó, pedig már a kurdokkal megállapodó szír csapatok is bevonultak az övezetbe, a szír hadsereg mögött pedig Oroszország áll, és csak Putyin szándékain múlik, hogy milyen fegyverekkel látja el őket.
Persze Putyin számára ez a helyzet optimális, az Unióban Orbán gerjeszti a feszültséget, a NATO pedig Erdogan briliáns lépései következtében bénul meg, hiszen miközben nekilátott harckocsival politizálni, menetből lecsinálta Trump fejét is.

Minden analógia sántít, de a helyzet emlékeztet a két világháború környéki időkre, mikor a népekkel úgy sakkoztak, hogy arról kódultak.
Trianon után elzavarták hazájukból az erdélyieket, a II. Világháború után a csángókat, majd helyet csináltak nekik a svábok kitelepítésével.
Csehszlovákia és Magyarország között lakosságcsere volt, harminc kilós batyukkal vándoroltak a szerencsések, akik legalább életben maradtak.
Másfelé sem volt jobb, a szudáétanémetek sorsa sem volt egyszerű, és Sztálin szerint nem létezett a krimi tatárok problémája, legfeljebb vagon-probléma létezett.
Putyin most hátradől és kávézgat, az amerikaiak törölgetik a sz@rt a fejükről, az Uniós politikusok szedik a fejfájás elleni tablettákat, Orbán meg bízik a magyar nép közismert, rendszereken átívelő önbizalmában, melynek ékes példája volt a bizalom, mely szerint az olajálság nem gyűrűzhet be hozzánk, emellett köztudott, hogy mi kívül tudunk maradni a világpolitikai problémákon.



Hogy Orbánnak, mint jó szociopatának nincsenek lelkiismereti problémái, azt már megszoktuk.
De egy egész ország nem lehet szociopata - gondolom.
Jó lenne, ha ennek hangot adnának politikusaink is...  



:O)))

11 megjegyzés:

Attila írta...

Üdv!

Részben várható volt a törökök fellépése a kurdok ellen. Amikor komolyabban kezdtek harcolni az ISIS ellen, Törökország is beszállt a buliba és első lépésként jól megbombázta a őket. A nagyeszű amerikaiak rádöbbentek arra, hogy nem sokat ér a technikai fölény, ha nincs szárazföldi támogatás. Most sikerült elérniük, hogy az oroszok ölelő karjaiba küldték ezt a kurdokat.

Attila

MoonRiver írta...

Ez nagyszerű volt így reggelre. Szomorú, hogy nevetgéltem rajta, de már nem tudok szomorú lenni. Kösz Pupu, jó így okosodni!
Moon

nemóvatos írta...

.....és az EU. is csak néz ki a fejéből Tramphoz, Putyinhoz, Erdoganhoz közelítő morális színvonalon.
Talán csak egyenlőre?

góbé írta...


Ahogy 2015.-ben, a rendezés érdekében majdnem létrejött az EU-Orosz együttmüködés - az USA a Brittekkel együtt erre sajnos eredményesen toporzékolt, - most újra itt lenne az ideje, hiszen az érdekek csaknem azonosak.

Az EU keze meg van kötve, hisz Törökország tulajdonképpen szövetséges állam, ráadásul komoly zsarolási potenciállal rendelkezik menekültügyileg az EU-val szemben.
Az oroszok viszont láthatóan szivesen elvégeznék azt a melót, melyre az EU többszörösen képtelen, még élveznék is, nem utolsó sorban az erejük és a legitimitásuk is megvan hozzá.
Amúgy meg hozzá is kezdtek...

Ne feledjük, a törvényes szir kormány kért anno orosz segitséget, másrészt a napokban a szir államot támadta meg egy szomszédos, - sajnálatosan NATO-tag - ország.

Az nagyon mellényúlás hogy Erdogán nem Sziriát, csak a kurdokat támadta volna ! Mi a túrót keres a török hadsereg egy másik ország területén, visszaélve azzal, hogy az USA egy 5-6 éve tartó permanens káoszt okozott a térségben.

Ha Erdogán egy un. "biztonsági sávot" szeretne létrehozni, ezt természetesen megteheti, török területen !!!
Ha azt Sziriában szándékozik megvalósitani, arra is van mód ! Egyeztessen, tárgyaljon a törvényes szir kormánnyal. Miután ez nem történt meg Törökország valójában háborút inditott Sziria ellen !!

Fel kellene már ébredni az EU-nak, nem annyira biztos hogy Amerika - mostmár a brittekkel együtt - tényleg komolyan vehető barát és szövetséges...


Attila írta...

Góbé!
Én is ezt írtam volna, némi kiegészítéssel. Azok a szíriai menekültek az ország különböző tájairól mentektörökbe. Hogy gondolja a török basa, hogy oda telepíti őket? Azok haza akarnak menni, nem pedig harapófogóba kerülni. És ki fogja élelmezni? Törökország agressziót követ el egy vele határos állam ellen. A NATo-nak nem kell megvédeni, mert nem a kurdok támadtak támadták meg a törököket. Fordítva van a dolog.
Az meg országunk szégyene, hogy Szijjártó először megvétózta az EU határozatot, aztán mégis aláírtuk.
Potrohos nagyurunk alig titkolt kívánsága teljesült. Már 300 ezer ember menekült el abból a térségből. Csak éppen nem fognak Európába menni. Hogy ez a Trump mekkora barom arra nincs kifejezés.

Attila

góbé írta...


Ugye arról tudtok, hogy az a 3-3,5 millió szir menekült Törökországban zárt táborokban lézeng.
A gyermekek nem járnak, nem járhatnak iskolába, a 'zemberek nem dolgozhatnak, annyit tehetnek hogy várják és talán megkapják a napi segélyminimumot, immár 5-6 éve ! Az emberek csak "vannak" egyik napról a másikra, értelem, feladat nélkül.

Pedig Sziria, a szir rendszer, mentalitás 10-15 éve még vetekedett velünk !

Gondoljatak bele miféle élet ez !!! Ez a nihil, a totális kilátástalanság...a sötét alagút, amely végén a fénynek reménye sincs...
No ezt fokozta, fejelte meg most Erdogán, és ennek tapsol a nemmzethhünk első embere, fénylő kotonszökevényünk...

Jegyzem, hiányolom az un. "ellenzék" állásfoglalását e témában.
Több mint negyedmillió ember elüzetése a szülőföldjéről pár nap alatt, a civil áldozatok egyre fokozódó száma mégsem vethető össze a borrrkai által luggatott qurvákkal, meg a kisfia állami eltartásával...

A déká, a momentum elalélva önmagát fényezi, a 'zemeszpé a sebeit nyalogatja, de nem látom hogy bárki közzétenné: elhatárolja magát a magyar kormánytól, a szargyártó külügyér nyilatkozatától, és elitéli, elutasitja, sőt kikéri magának hogy g.orbán a magyarok nevében támogatja a török agresszort.

sphagin írta...

Hát, igen !

A keresztény erkölcs legmagasabb példáját látjuk megint !
Íme, így mutatja meg a keresztény jobboldal, hogy mit ért a keresztény szabadság, a keresztény erkölcs és a keresztények védelme alatt !
Ettől jobb példa nem is születhetett volna a meghirdetett fogalmak és a tettek közötti ellentmondásokról !

Orbán már megint beletojt a mosdóba !
Mi meg mosakodhatunk benne !
Az ellenzéknek ilyenkor bizony vehemensebben illene tiltakozni, bár meglátjuk mi lesz, ha Erdogan idejön!

Minden esetre a keresztény kurdok megtapasztalhatják a magyarok kétszínűségét és szavahihetőségét !

Attól tartok, hogy ezt, a világon mindenki, a kurdokhoz hasonlóan ítéli meg !
Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy mi a fészkes fekete fenne érdeke lehet Orbánnak egy ilyen lejáratáshoz ?

Direkt csinálja !
Sikerül lejáratni a magyarságot !

Vajon ki az igazi hazaáruló ?

relatív írta...

Az ' elhíresült ' pávatánc, mint jelenség gerjeszt kétségeket a kereszténység elvakult védelmezőiben a napjainkban ismertté vált iskola-alapítás, valamint a muszlim körökben állást foglaló regnáló miatt.

Nem világos, hogy a muszlimok távol tartása, mint törekvés ( a mámik megrontása elkerülése végett az alvégeken... ! ), vagy képzésük segítése hazánkban ( félhetnek a mámik ? ! ) az alap-és középfokú iskola felállítása következtében ?!

Mindezek megválaszolása a mai magyar közélet problémái közepette, igen sürgető, mert ezen alapszik a regnáló ( ingó ? ) hatalma IS a mámik között !!!!

kekec írta...

góbé,
sajnos viszonylag értelmes embertől hallottam visszaböfögni, hogy a "baloldali vezetők számolatalanul fogják letelepíteni a migráncsokat" ehhez képest talán jobb is, ha nem igazán szólalnak meg az ellenzékiek a kurd ügyben, mert az beleillik a fidesz-sémába. Ja meg tőle haLLOTTAM A 90 EZER MIGRÁNCS SZAVAZÓ MESÉT IS - és halál komoly volt, nem vette viccnek.
sAJNÁLATOS MÓDON - EGYEBEK MELÉLETT - A LOGIKA OKTATÁSÁT IS ELHANYAGOLJA A KÖZOKTATÁS, KÜLÖNBEN DERENGENE, HOGY HA A KORMÁNY SIKERESEN KIZÁRJA A KERÍTÉSSEL AZ orszáGBÓL A MIGRÁNSOKAT, HOGYAN LEHET ŐKET A VÁROSOKBAN LETELEPÍTENI?
Viszont Karácsony kitűzte a kurd zászlót, az elég "szépen szól"

Pupu, mivel Törökország NATO tagállam, az egyedül hatásos megszólalás a Natoé lett volna. Én valahogy ezt hiányolom!

góbé írta...


Tudod Kekec én meg azt vallom, sőt el is várom, hogy intelligens emberek ne mások elvárásaihoz igazgassák, főleg ne a hazug durva ellenfélhez képest feleltessék meg a véleményüket.

Különösen igaz ez olyanokra, akik mások, akár tömegek képviseletét vállalták fel.

Nem igazán vált "pártjaink" előnyére korábban sem, hogy évekig lapitottak, nem foglaltak állást menekültügyben.
A "viszonylag értelmes" ismerőseidtől fostak volna ??? Láthatóan fölösleges volt sunnyogni, a "viszonylag értelmesek" igy is beszopták a kotonszökevény mantráját...

Ennyi erővel talán megfogalmazhattak volna egy korrekt véleményt a "valóban értelmesek" képviseletében. Méltóbb, tisztább, egyenesebb lett volna...


1970 írta...

Kedves góbé!

Sajnos nem csak ebben a kérdésben "lapítottak", más területen sem foglaltak állást határozott, baloldali módon. Ezért tartanak ott, ahol most tartanak.