2019. október 10., csütörtök

ORBÁN MIGRÁNSOKAT GYÁRT

Az Unió levélben akarta felhívni a törökök figyelmét arra, hogy a szíriai kurdok elleni háború milyen veszélyeket hordoz magában.
Ahol háború van, onnan menekülnek az emberek, ezt a törökök jól tudják, hiszen náluk majd hárommillió menekült él, aki annak idején az iszlám állam és a szíriai rezsim elől menekültek el, mivel a fiatalok mindkettőt veszélyesnek ítélték jövőjükre tekintettel - a háborúhoz ugyanis katonák kellenek.
De menekültek a bombázások elől, az ellátás összeomlása következtében, családféltésből és még ezer okból.
Most sem lesz ez másként, talán annyi a differencia, hogy akik a törökök elől menekülnek, azok nem fognak a törököktől menekült-státuszt kérni, ezért komoly a veszélye annak, hogy Európa más országai felé fordulnak.
Miután nálunk nincs különbség a menekült és a kivándorló között, egységesen illegális migránsnak nevezik őket, ezért minimálisan is nevetséges a magyar kormány vétója a tervezett levél ellen, és ezen az sem változtat, hogy a török támadás megindítása után aláírták a levelet.



Törökország számára a háború óriási kockázattal jár, körülbelül olyan, mint lőporoshordón ülve pipázni, de Erdogan számára megváltás lehet, ha a meglevő társadalmi és politikai feszültségeket a hazafiasság illúziójával álcázhatja - régi, bevált taktika ez, belpolitikai problémák megoldása mások ellen indított háború segítségével.
Ez a háború tovább élezi a török-kurd ellentéteket, és tovább erősítheti a kurdok saját állam iránti vágyát.
Negyvenmillió kurd él négy államban, melyen az IS elleni harc annyiban változtatott, hogy jelentős területek kerültek kurd ellenőrzés alá, gyakorlati autonómiát biztosítva az ott élőknek.
Törökországban húszmillió kurd él, és bár Erdogan diktatúrája kemény, de látott azért már olyat a történelem, hogy a legkeményebb diktatúra ellen is fellázadtak, nem szólva arról, hogy még a legkeményebb diktátorok is halandók.
Trump az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveresek feje fölül vette el az ernyőt, tudva tudván a török szándékokról, ami nem erősíti a térségben az Amerika iránti bizalmat.
A politikai vákumot pedig valaki be fogja tölteni, és ez nem biztos, hogy a törököknek, vagy az amerikaiaknak tetszeni fog.
Valódi eredményt csak egy önálló Kurdisztán hozna, de ebben nem érdekeltek azok az országok, melyekben a kurdok jelenleg élnek, nem érdekeltek a konzervatív muszlim országok sem, melyektől idegen a kurdok vallással és a nőkkel kapcsolatos álláspontja, nem érdekeltek a nyugati nagyhatalmak sem és Oroszország sem, mely Szíriában elsősorban a haditengerészete számára fontos támaszpontját félti, és amely Törökországgal meglehetősen ambivalens kapcsolatban van.
Emellett fontos számára az iszlám fundamentalizmus gyengítése is.
A térség pedig - a csillagok oroszok számára kedvező együttállása esetén - befolyásuk kiterjesztésére is alkalmas lehet - az amerikaiak - minden ezzel ellentétes propagandájuk dacára - ellenszenvesek a térség lakói számára, akik számára az amerikai fellépés a várt jólét helyett csak halált, zűrzavart, rombolást hozott.

Mindenesetre erre a helyzetre katonai megoldás csak átmenetileg létezik, a valódi megoldás csak politikai lehet, de ez manapság nemigen körvonalazódik.


Orbánnak jól jönne néhány tízezer migráns a határaink mentén.
Ha Erdogan akarja, bármikor fel is mutathatja ezeket, hiszen a törökök számára ez nem tétel, és ha ezzel tudják viszonozni a szívességet az uniós magyar vétóért, hát nem fog gondot okozni kielégíteni a magyar igényeket.
Orbánnak jó orra van a tömeghangulat megítéléséhez, már most is nyugtalan, de ha elveszti Budapestet, elesik Győr és Szegeden marad a jelenlegi polgármester, akkor várhatólag hisztériás rohamot kap, törvényeket fog módosítani, a városvezetés nyakába fogja ültetni megbízható embereit, és eldugja a pénzesláda kulcsát, majd elzarándokol Grazba.
Mindenesetre az ellenzéknek célszerű lenne kihasználni a jelenlegi helyzetben rejlő ellentmondásokat, megmutatni, hogy Orbán az az üveges, aki éjszakánként csúzlival lövöldözi az ablakokat, hogy ne maradjon munka nélkül.
A Borkai ügy segítség lehet abban, hogy a laikus számára is felismerhető legyen Orbán szavai és tettei között az ellentmondás, és akkor a következő választáson az Isten se menti meg a bukástól.
De addig még van hátra néhány év, melyeket át kellene gürcölni, nehéz körülmények között, kedvezőtlen terepen, de szívósan.
A remény hal meg utoljára...



:O)))



7 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Kedves Pupu!
Ragyogó ez a mai írásod, ebből még a speciális kollégiumok hallgatói is meg tudnák érteni,mi a nagy helyzet.Ha én az EMMI helyett egy Kultúrális Minisztérium új vezérkarát tervezném, az biztos, hogy Te lennél az új kultúrális miniszter.Garantált lenne a történelem oktatás nem csak évszámok bebiflázásáról szólna, hanem az emberek gondolkodásmódját is, az érdekek felismerését, a filozófia alapjait is megtaníttatnád a felnövekvő nemzedékekkel, és akkor nem lenne itt délben is sötétség.
De egy akár ma is bekövetkező dolog is lehetne, ha az MTV1-en beszélgetőműsort vezetnél a nép egyszerű gyermekei számára, akik a genderizmust utálják és nagy érdeklődéssel figyelik, mire is megy ki a nagy csimbummcirkusz Brüsszelben.

Mert hát ott is már az utolsó kánkánoknál tart a tisztelt vezérkar,és hát a remegések sem az egyre közeledő talajmenti fagyoktól vannak, hanem a hatalom megtartásának az utolsó heteit élik.A felelősség alól őket sem menti fel a mandátum lejárta.A migránséletekkel játszadozó Soros olyan,mint egy öreg gombfocizó, neki csak az a lényeg,hyogy az ő gatyagombjai győzzenek.Ez a nagy Európai Egyesült Államoknak álmodott őrültség megnehezíti a normális nemzeti államon hagyományos önérdekőrzését,és éket ver még a viszonylag normális országok közé is.

Azért nagy érdeklődéssel olvasnám, ha arról a vízióról irnál, mi lenne, ha a baloldal győzne itt 13.-án.
Mert hogy a Jobboldal kifarolt, az azért nem az egységről mesél, és hogy a Fletó mit csinálna, ha a maradék baloldal győzne. az se lenne kevesebb, mint egy nagy hátulsópár előre fuss vetélkedő, sőt, egy szivárványos felvonulás vége, amikor mindenki ledobja az álarcát,és kiderülne, ki kicsoda.

A történelemben minden lehet, ami már volt, sőt, még az is, ami eddig soha.
Pedig én arra várnék.
Egy szép nyugalmas heppiendre.ahol a szembenálló felek kompromisszumkészségéről győződhetnénk meg.És egy kis nyugdíjemelésről, és a gyógyszerárak revíziójáról szólna a a híradó, enyhe téltől, és korai tavaszról.
És, hogy kitört a Világbéke.

Álmodozni jó, így 76.évesen.
Meleg tejeskávémba jusson cukor,és mellé egy kis vajas kifli.
DE ne legyen az ember telhetetlen, örüljön, ha kávéra jut.
És imádkozzunk, hogy a télen ne legyen nagyon hideg.
Mert a gázszámlától elkap az ideg.

nemóvatos írta...

O1G a tramp(li)-val együtt.

Tüske Zsófia írta...

választáson, PuPu? te még hiszel ebben, amikor 45 ezer átjelentkezőt regisztráltak az önkormányzatin? És a 71 éves Pálffy Ilona még mindig az OVB elnöke? Ha ezen is átsuhan a csuti, betiltja a többi pártot valami terrorveszélyre hivatkozva, aztán 2022-ben választhatod a fideszt, esetleg szavazhatsz a fideszre.

Névtelen írta...

Szia Pupu!

Végre valaki, aki tisztán látja és láttatja a térség helyzetét és a kurdok elleni harcok motivációjára is rávilágít.

Igen, a kurdok útjábaan állnak Erdogannak és a többi fundamentalista muzulmán államnak, mert nem iszlamista népség, hanem felvilágosultak.

Gratula az anyag közreadásáért. Már csak terjeszteni kellene... Aki tudja, tegye meg!
/Amadeus/

marja írta...

Tovább árnyalja a képet: (egy tavaly megjelent cikk https://azonnali.hu/cikk/20181124_az-arabok-egymassal-sem-jonnek-ki-hat-hogyan-turnek-meg-a-kurdokat)

"Magyarország, a nemzetközi koalíció tagjaként katonai kiképző kontingenst telepített a kurd régióba, emellett vállalta súlyosan sebesült kurd harcosok kezelését, a NATO budapesti Katona-egészségügyi Kiválósági Központjában. A Hungary Helps program keretében pedig egy magyar finanszírozásból megvalósuló iskolát is átadtak nemrégiben Erbílben. Barzáni beszélgetésünk során többször is hálás szavakkal méltatta a magyar segítséget. Külön kiemelte azt a felajánlást is, mely évente több tucat iraki kurd diák magyar egyetemeken való tanulását teszi lehetővé. "

Unknown írta...

Olvasd végig,s gondold is át

talalom írta...

Nagggyon cinikus leszek. Erdogán elkésett: holnapig már nem érnek ide menekültek: bár, ki tudja?
Többeknek: Magyarország 6 déli megyéjében ötödik éve rendkívüli állapot van!!! Az SS-törvény meg lehetőséget ad akár azonnal,az egész ország terüetén bevezetni, és szükségállapot fokozatba kapcsolni!