2019. október 22., kedd

ZAVAR AZ ERŐBEN

Csak néz a zember/polgár/magyarember kifele a fejéből és nem hisz a szemének, a fülének, de a többi érzékszervének se: a Fidesz propagandagépezete felkészületlenül várta az önkormányzati választásokat, láthatólag nem tud mit kezdeni a helyzettel.
Orbán is időnként demokratáskodik, máskor meg fenyegetőzik, aztán amikor nyomás alá helyezik, még a nyelvét is kidugja, bizonyítékul arra, hogy egészségügyi gondjait nem a nátha okozza, inkább a hátha.
Márhogy hátha ez egy trend első fázisa, és az elkövetkező években a trend folytatódik, ami akár ahhoz is vezethet, hogy elveszíti az országgyűlési választásokat is, az pedig komoly következményekkel járhat, azon nem segít, ha összeszámolja, hogy hány kihalt faluban szavaztak rá a megfélemlített közmunkások.


És akkor nagy a baj, mert ha jön egy-két tökösebb politikus, akkor előfordulhat, hogy a vádlottak padján nyalogathatja a szája szélét, a hozzátartozóival együtt.
Lehet, hogy a harács egy részét sikerül eldugnia külföldön, de ez legfeljebb arra lesz elég, hogy havonta kapjon élelmiszercsomagot, a család és a vazallusok pedig szorgalmasan gyűjthetik az uszadékfát, hogy legyen mivel tüzelni a határról átcsoportosított szögesdróttal ékesített ócsai lakóparkban kijelölt kényszerlakhelyükön.
Persze egy ideig távol kellene tartani az ügy kezelésétől Gyurcsányt és a többi széplelket, és már most el kellene kezdeni kidolgozni a megfelelő jogi lépéseket.

Mindenesetre nagyurunkat meglegyinthette a halál szele, és bár ő elsősorban a politikai halálra gondolhat, de sokaknak erről Ceaușescu jut eszébe, aki kisebb tróger volt, mint Szeretvetisztelt Vezérünk, ő ugyanis nem vitte haza az arany ajtókilincseket és nem építetett stadiont a saját telkére, mégis porzott mögötte a vakolat...

A Vezér láthatólag zavarban van, őt is meglephette az eredmény, mint ahogy a világgá küldött polgármestereket is.
Most vadul törheti a fejét, hogy a méz volt kevés a madzagon, vagy a félelemkeltés nem volt eléggé hatékony - mindenesetre valamin igazítani kell.
A vert hadak meg álmélkodnak és méltatlankodnak - ők ugyanis elkövetik azt a hibát, mely egyenes utat kövez a pusztulásba: elhiszik saját propagandájukat, és úgy vélik, ha nekik jut tyúk a fazékba, akkor a közmunkások, a nyugdíjasok  számára is ez minden világok legtökéletesebbike.
És elkezdik a számonkérést: miért van ilyen meleg, mikor Karácsony megígérte, hogy megoldja a klímahelyzetet.
Persze nem ezt ígérte, de kit érdekel ez, ezt kérik számon rajta, mert ez olyan jól hangzik, és valóban meleg van.
Jobb ezt számon kérni, mint megmagyarázni, hogy a gazdaság jelen állapotában miért nem adják vissza a tizenharmadik havi nyugdíjat, hogy a tizennegyedik haviról már ne is beszéljünk...



Hadházy akciója a Vezér igehirdetése közben nagyon ütős volt, rengeteg mém is tanúsítja a sikert.
A nevetségesség öl, és a pulpitusról a plakátok után hadonászó Vezér igen viccesen nézett ki, láthatólag ideges volt.
Lehet is, külföldről is, belföldről is jó nagyokat rúgnak abba a kihizlalt fenekébe, és tudja, hogy rengeteg területen igazodnia kell az Unióhoz - de a választópolgárokhoz is.
Most kellene nagyon óvni az ellenzéki egységet, és nem kellene bedőlni a szirénhangoknak.
Lehetőség lenne megállítani az eszement pénzszórást az élsportra, innentől kezdve csak iskolai sportra mehetne a közpénz.
Meg lehetne szervezni, csak elhatározás kérdése.
Be kellene fejezni a pénzszórást a határokon túl, nagyon meg kellene válogatni, mit kell az anyaországnak és mit kell nekünk finanszírozni a határon túli magyarok részére, nem kell a román, szerb, horvát állam feladatait átvállalni, neki kell látni a valós környezetvédelmi problémák megoldásának, a százhalombattai levegőszennyezés felszámolásának, az autópályák fokozott ellenőrzésének a gépjárművek károsanyag-kibocsátásának fokozott ellenőrzésének.


Volna feladat, neki kellene látni, a Fideszt meg addig ütni, míg meleg...


:O)))

8 megjegyzés:

Villon írta...

A Facebook-on lattam egy szellemes reagalast. A Hadhazi Akos altal kitett tabla sztorirol. Mit csinalt Orban? Megprobalta azt is ellopni. Mellesleg Magyerorszagot azzal fenyegetik. hogy Orban miatt kizarhatnak minet az Uniobol.Vegre egyertelmuen szorul a hurok Dobrogi korul. Ugyhogy kedves feleim ugy erzem es remelem, hogy az esemenyk fel fognak gyorsulni...Meg az is lehet, hogy a patkanyirtas is sikerul...

oxenos írta...

Egyetértenék minden soroddal, de...Hadházy egyikmásik bunkó táblájával többet ártott, mint használt. A kormánysajtó meg ez a kövér azonnal nekiállt..és a lényegről, hogy amit a táblákra írt, mellesleg igazat, a parlagiságra igyekeznek a hangsúlyt áttolni. Ha pl. a lószerszámos tábla nem kerül elő, muníció nélkül maradtak volna..

Levanszarva Mégaszaris írta...

sőt übergigapiha kedves oxenos!

(dehát nem lehet mindenki olyan eltartott kisujjú decens csillagkeresztes dáma, mint a kövér házmester!)

Attila írta...

Üdv!

Egyetértek Hadházyval. Ezek nem értenek a szép szóból. Ezt legalább felfogták, mert kemény volt, nem kicsit, nagyon. Házmester úr véleménye sem kerülne be az Angolkisasszonyok etikai kincsestárába. Nem először tesz hasonló megállapításokat az ellenzékre.

Attila

stirlitz írta...

mi van migránsokal soros sehol egy plakát ? Ha minden marad viktor simán nyeri 22 is sajnos
mivel ott nem csak nagyvárosok hanem falu fontoss + lesz még itt ügyek az ellenzéről ugy fognak mocskolodni mint még soha

Levanszarva Mégaszaris írta...

májdír Lédizék és Gentlemanusok!
Tessenek tjudomásul venni, hogy ez itt a Balkán seggeluka! Itt él kb 7 millió zsigeri jobbágy ("jaj, csak baj ne legyen belőle"), a VALAMENNYIRE is életképes fiatal az első adandókor húz által az Leithán mint a vihar, és inkább söpör udvart Hanzi tehenészetében a közgazdász diplomájával!
Itt két esetben várható valami kedvező:
1. A teljes kormány + minálnok + polpot + eltolcsi egy emberként zuhan le kormánygéppel
2. A Púnijó végre tököt növeszt és kibassza a hóra ezt a kurvaországot
Különben úgy 2030-ra az Orosz Államszövetség tagja leszünk.

Névtelen írta...

off

A www.blogaszat.hu szünetel, vagy csak nálam nem jön be? Remélem, az utóbbi.
/Amadeus/

PuPu írta...

Technikai probléma volt, de már helyreállítva!
Végre valakinek hiányzik!

:O)))