2019. október 7., hétfő

SZÁNALMAS ORSZÁG SZÁNALMAS POLITIKUSAI

Hát akkor válasszunk polgártársak, válasszunk!
Ki az egyik polgármestert, aki megbánta tettét, ki a másikat, aki éppen most szánja-bánja, amiről a média hangos, és akit teljes valójában látni lehet akció közben!
Azért hátulról készült róla a felvétel, hogy tudjátok miről beszél, mikor majd azt mondja, hogy bátran kinyalhatja mindeni a seggét - legalább lássátok, mit kínál a magyar választópolgárnak!
Hát tessék, tessék, a magyar társadalom elitje mutatja be szabadon választott gyakorlatait, a magyar társadalom pedig vevő rá, de nem is akármennyire.
Nem csoda, hiszen bármelyik pornóoldal fizetne is a tartalomért, mégha a felvétel színvonala amatőr is kissé.
Viszont meg lehet nézni erkölcsi aggályok nélkül, hiszen nem pornót nézünk, hanem politikát, és ha közben valakinek eszébe jut a felvételről valamelyik izgalmas élménye a dicső múltból, hát az tiszta haszon: fele munka, dupla siker.



Szokás szerint a helyzet már megint Életünk Megédesítőjének kedvez - beszéljünk inkább a kanos vazallusról, mint jelöltje döngő pofáraeséséről az Unióban.
Előbbit még protestáns puritanizmussal elítélheti, az utóbbit viszont nehéz letagadni.
Természetesen azonnal előkerülnek ilyenkor a magyar valóság ismerői, akik elmondják, hogy nem csak kefélt, de lopott is a delikvens, mert a luvnyákat uniós forrásból fizette, merthogy az ilyesmit úgy kell elképzelni, hogy az Unió egy tarisznya €urót a magyar polgármester kezébe nyom, az meg fel-alá járkálva osztogatja a pénzt, majd ha marad belőle, abból városa közepén felállítja az Ismeretlen Prostituált életnagyságú emlékművét - megbecsülése jeléül.
Ez persze mindkét oldalon érzelmeket vált ki, de a konklúzió ugyanaz: az állítás hazug, és különben is, a mi kurvánk szebb...

Persze nem kétséges, lehet fizetni pályázaton keresztül is, csak pályázni kell, aztán jön a bizottság és elbírálja, hogy lehet-e vissza nem térítendő támogatást adni feltörekvő ifjú vállalkozóknak a homlokhorpasztás új technológiájának kifejlesztéséhez.
Ez persze további szereplőket von be a történetbe, mely a civil életben általában kétszemélyes - Apu lecsíp a fizuból és odaadja azt Olgának, a híd alatt, aki ennek fejében boldoggá teszi - de politikuséknál ehhez kell még egy-két "közeli vállalkozó", akik a megfelelő körülményeket és a repedtsarkú asszisztenciát biztosítják - majdani előnyök reményében.


Felmerül a kérdés, végül is hányan sárosak egy ilyen történetben?
Szerintem mindahányan azok vagyunk, hiszen hagytuk és hagyjuk elpofátlanodni a magát elitnek tartó büdöstalpú népséget, akik jódolgukban és sérthetetlenségük tudatában már mindent megengednek maguknak, és ezek közül csak a lista legvégén található a szextett a yachton, merthogy az erkölcsnek csak igen iciri-piciri része a szexuális erkölcs.
Igaz, nagyon szórakoztató tud lenni ezen csámcsogni, de hát az ember már csak ilyen, ezt ismeri, tudja, hogy miről beszél, míg ha az áramszolgáltatók pofátlan lenyúlásáról esik szó, akkor semmiféle összefüggést nem lát az áram ára és a különféle közbeiktatott pénzcsapoló konstrukciók között.
Az áram a konnektorból jön, és ameddig jön, addig nem érdekel szinte senkit, hogy ki kezeli a főkapcsolókat.
Magyarember önző és szűklátókörű, hogy általában még ostoba is, utóbbi meg azért van, hogy ha belenéz a tükörbe, ne lógassa fel magát menten.



Végül még egy megjegyzést: Szívből utálom az árulókat.
Legyen Geréb, legyen Hegedűs hadnagy az Egri csillagokból, legyen szocialista nagyasszony, liberális ügyvéd - mindegylófax.
Semmivel sem különbek, mint akiket elárulnak, hiszen a magyar korrupciófogalom is arról szól, hogy korrupció az, amiből téged kihagynak, és a felháborodásod erőssége az említett összeggel egyenes arányban van.
Hogy egy országban a helyhatósági választások a polgármesterjelöltek farkáról szóljanak, hát ez meglehetősen kiábrándító.
Különösen akkor, ha a helyi képviselőjelöltek fantáziája csak odáig terjed, hogy idén ismét megígérik, hogy lesz majd járda a Csépi úton, és ez sacc/kb elég is a győzelemhez.
Igénytelen a társadalom, még érintőlegesen sem ismeri a demokráciát, a vitáról azt tartja, hogy az veszekedés, amiben annyiban igaza is van, hogy itt a vitakultúrát a suttyók határozzák meg, és ez nagyon kevés embernek fáj.
Az is baj, hogy ezen nem lehet hétfőről-keddre változtatni, a bunkóból nehéz szentképet faragni.
Legyünk hát türelmesek, és ne örvendezzünk túlzottan azon, hogy a szomszéd tehene is döglődik.
A tejeskanna közös...



:O)))

14 megjegyzés:

Kovács Erzsébet írta...

Mint mindig,most is igazad van Pupu.
Aki ezt elolvassa, úgy érezhet magát, mint aki épp most száll le a riglispilről.
Enyhe hányingere van,majd körbe néz,merre is kellene visszafele menni,és már most megfogadja, többször nem ül föl.

Miért is?
Mert a pártok nem pártok.
Örök átok ül rajtuk, mert csak a pénz kell nekik.

És ez rosszabb lesz, mint a török átok.
Mert a törökök sem fogják az idők végezetéig eltűrni a tűrhetetlent.

A politikusok nem veszik észre,hogy mig egymást darálják le,addig elveszíti a jelentőségét a haza
fogalma, mert nem lesz talpalatnyi hely, ahol nem az iszlám lesz az úr.

És akkor beérik, kisül szépen a Soros papa süteménye.

De akkorra már b.hatjátok, beteljesül az átok.

Ha kegyes hozzánk a sors, a Fidesz győz most,és talán lefékezheti az iszlám világot,ha a brüsseli baloldal "hazafiai" a leg vehemensebb Soros bérencek háttérbe szorulnak.Legalább a hazánk maradjon meg, aztán a belső bajokat majd megoldjuk valahogy.
Miért lett ez így?
Én nagyon hibáztatom a magyar oktatáspolitikát,hogy olyen gyönge színvonalon oktatta a magyar történelmet,és szívem szerint az összes történelemtanárt továbbképzésre utasítanám.Leginkább a népi demokráciák korát taníttatnám meg velük.
Mert a népi demokrácia demokrácia volt a népnek, majd 9,5 M embernek, és diktatúra volt 0,5M ellenzéknek.

És most mi van?
Mint a füleműlepörbeli bírónkkal történt, ha a jobboldal csap a zsebére,neki fütyül, ha a baloldal /csal/csap a zsebére, nekifütyül.

Jól ki van ez kéremszépen találva.

De mint ahogy minden színi előadásnak vége szakad, ennek is vége fog szakadni.

De a Jóisten sem tudja, mi fog történni,mert ami itt van, ahhoz képest a Bábel
egy kis komfortos kirándulóhely volt.

Mi lesz még itt 13.-ig, már majdnem minden polgármester szexelt,aki még nem,arról
még a héten lehet hogy kiderül.

Bárkire szavazol, meg fogod bánni.

Anikó írta...

Ez nem a szexről szól, hanem Borkai túlhatalmáról, pénzleosztási problémákról Győrben, ott ez már a fideszeseknek is sok, túl sok a lopás, Borkai is elhitte, hogy élet-halál ura, azt csinál amit akar. Nekem már évekkel ezelőtt meséltek győri ismerőseim érdekes történéseket sokkal nagyobb kutyák odalátogatása kapcsán és nem hallomásból, hanem a saját szemükkel látták. A pesti srácok oldalán kommentelt egy fideszes szavazó Győrből és azt írta, hogy az egész városnak elege van Borkaiból, alig várják, hogy eltakarodjon, tuti, hogy nem szavaz rá, inkább nem megy el szavazni.
Szerintem másokról is lehetnek ilyen anyagok, csak idő kérdése mikor szakad át a gát és kezdik majd nyilvánosságra hozni. A fidesz tart is ettől, csönd van, lapítanak, még nem tudják hogy is álljanak ehhez hozzá, nyomják a Wittinghoff dumát, holott a két eset messze nem azonos, Wittinghoffot csőbe húzták, miután nem találtak róla semmi kompromittálhatót, ő pedig besétált a csapdába.
Borkai viszont közpénzből jachtozik, kurvázik, kokózik, belemosolyog a felvételt készítő gépébe, és meg sem fordul a fejében, hogy hopp ! ebből még gáz lehet egyszer, halál magabiztos. Közben a plakátjain meg ott a keresztény erkölcs, isten, haza, család... kész röhej.
A kispesti mszp-st meg, ha én lennék az mszp elnök úgy kivágnám, hogy a lába nem érné a talajt, egy percig nem hezitálnék !!!
És ez mindenhol így megy, Budapesten is, ezek azt hiszik bármit megtehetnek az egész ország a hűbérbirtokuk, itt az ideje ébresztőt fújni.

MoonRiver írta...

Hozzátéve, ezt az igénytelenséget azért létre is kellett hozni. A gondolkodásról lehetőleg leszoktatni (erre jók a rövid és idióta szlogenek), akik meg most kezdenének gondolkodni, hát ne jussanak ilyesféle kiváltságokhoz egykönnyen.
Nem védeném én a böszme népet sem, magam ugyan mindig elmentem szavazni, meg utcai kirándulásokra is, de a képlet rohadtul egyszerű: akinél a lóvé (lehetőleg szekérderéknyi), az diktál. Élet-halál-kerítésmigráns,szavazókör és krumplizsák felett. Sosem fordítva. Ezt megmondta az a dilis Marx az Engels haverjával, de Hegel is itt kapirgált sőt Hofi is, hogy egy nagy magyart is említsünk.
A kiutat nem találjuk tíz évek óta, s itt van az igazad Pupu az egészben. S hogy illeszkedjek a kóceráj stílusához minimálisan, hát q.vára unom ezt az egész kuplerájt!!!!

Attila írta...

Üdv!

Már csüggedni kezdtem az elmaradó sorosozások miatt, de végül is kitartásom meghozta jutalmát! Az ide soha többé nem író hölgyemény bevetette a fityesz legfélelmetesebb fegyverét, sorost! Az ugyan már kicsorbult, de újabb instrukciók még nem jöttek a központból. Az tetszik a legjobban, hogy regulázza a ellenzéket miközben saját bevallása szerint tavaly a fityeszre szavazott. Igazán remek teljesítmény, és nem kis munka volt a régebbi bejegyzéseket eltávolítani! Csak gratulálni tudok!

Attila

Promenad írta...

Igen," a tejeskanna közös "De már az is feldőlt....

Attila írta...

Üdv!

Kommentár nélkül.

Kedveskéim!
Ti egyáltalán nem vagytok kedvesek.
Valószínűleg felhagyok a szellemi továbbképzésetekkel, mert már átcsúsztatok a léc alatt, a kritikátlan Soros imádatotokkal.
Míg itt a muslincákat hajszoljátok egymásra vagy egymás elől,- a mondandótok kicsinységére utalok ezzel - agyilag képtelenek vagytok felfogni, hogy itt Európa elrablása folyik, mert itt és most erről van nagyanban szó.
Aki még mindig nem érti, nem érti - a ma esti híradóban látható volt egy világra szóló kampány, ami svédországból induló a diákmozgalom, melyet a Soros bujtogat és pénzel hátulról, és a klímaváltozásra,annak álorcája mögé bújva a migráns támogatás világraszóló dömpingjét akarja megvalósítani a ma élő felnőtt társadalmak gyermekei unokái által.A fiatalok által akarja a vén szemét minden eddigi rendszer alól kihúzni a jog által biztosított rendet.A bezúduló migránsok azt ordibálják Francia országban, hogy Francia ország nem a franciáké---Mi ez kéremszépen, ha nem egy revolúció, forradalom?És ez egy fiatalkorúak ellen elkövetett gyalázatosság, egy politikai pedofília,
a CEUIZMUS -nak az elmebaj határait súroló agyi eltévedelyedése, amikor a milliárdos elmeháborodásában már a diákok sokaságát forditja a szülők generációi ellen..országhatárokon átívelő megrontás.
Most aztán kedveskéim jöhettek ti itten akármilyen avitt érvekkel.
Itt a Soros szemétsége az eddig még soha nem látott tömeges gyermekrontás esetét követi el,államok és országok ellen .Mert van az a pénz, amiért vagy amivel nem csak a mi életünket, de még az unokáink unokáinak az életét is megrontja a vén szemét...
De aki elhatározta, hogy Ő már pedig a Gyuri bácsit isteníti, az Ő emlőjén hízik és gyarapodik,ki tudja milyen hamis tudat okán, azzal már nem nagyon lehet mit kezdeni.
Elég lenne, ha mindenki a saját unokájának elmondaná, hogy ez a spekuláns egy szemérmetlen számitó vén marha, és elmagyarázná a saját gyermekének vagy unokájának, hogy akinek a sok rabolt arany egy hamis hatalmat, a pénz uralmát a kezébe adja, az még egyáltalán nem biztos, hogy egy igazi tisztességes ember, sőt, egy még soha sem volt ártó féreg, aki a Mengelét és a többi auswitzi kegyetlenkedőt túlhaladó ártó , a pestist is túlhaladó féreg.
A bajok nem nevén nevezésével kezdődik ez a szellemi szodómia.
Ébredj, Európa!
Bár ez a világraszóló kampány már úgy ki lett tervelve, hogy ezt csak akkor lehetne megállítani, ha mindenki megállna, és egy lelki meakulpával beísmerné, hogy Ő maga is tudta,miről van szó. csak egy gyáva szar alak, és nem meri azt mondani, bocs, de én is egy kicsit vagy inkább nagyok hülye vagyok, és nem engedné, hogy a fiatalságot is, a jövő népességét is egy szellemi és fizkai megsemmisülébe hajszolja egy vén bolond, akár mennyi pénze is van.Mert Ő akar lenni az Európai Egyesült Államok feje.A vén hülye.Minden eurócentjéhez az elhalt zsidók vére tapad.

Én ennél többet nem tudok tenni,mint a szegény szabóinas a meztelen király udvarában, hogy megmondtam , a vén szemét politikai pedofil a világ megrontásán aktivizálja magát.

Minden relatív.
Ti tudjátok, a belsőtök, a szívetek mélyén az íránytű merre mutat.
Persze, ha eurócentekkel vannak alápöckölve, az iránytű nem a jó irányt mutatja.
LELKETEK RAJTA! HA VAN MÉG EGYÁLTALÁN LELKETEK.
EZ VAN, HA HÜLYÉK VAGYTOK, TI FELNŐTT GYEREKEK!
2019. május 22. 0:15

Attila

Névtelen írta...


Kedves PuPu!

Számomra a vita ott kezdődik (esetleg ér véget, kinek hogyan tetszik) amikor az egy bizonyos szintet elér, esetleg meghalad.

Ezt írod: "Igénytelen a társadalom, még érintőlegesen sem ismeri a demokráciát, a vitáról azt tartja, hogy az veszekedés, amiben annyiban igaza is van, hogy itt a vitakultúrát a suttyók határozzák meg, és ez nagyon kevés embernek fáj."

Nos, vitatkoznék veled: igénytelen lenne a társadalom? Nem hinném. Ilyenné tette az embereket a suttyók vitakultúrája. Sajnos, ami most a közéletben zajlik, az nem több veszekedésnél, és ezt nem lehet szépíteni. Hogy ez kevés embernek fáj? Hidd el, fáj ez nagyon sok embernek, de ők, akiknek fáj, tisztában vannak azzal is, hogy ezen változtatni nem ̶l̶e̶h̶e̶t̶ tudnak.
Mert mennyivel vagyunk előrébb, ha egy másik acsarkodó politikust ültetünk az előző posztjára?

Newton harmadik törvénye szerint (leegyszerűsítve és némileg a fentiekre értelmezve) minden erővel szemben fellép egy azonos hatásvonalú és azonos nagyságú de ellentétes erő.
Mi, akiket zavar a suttyóság, mi vagyunk az ellentétes erő, de sajnos, kevesen vagyunk, nincs meg a megfelelő nagyságú erőnk.
Megpróbálhatunk hatni másokra, de ez lesz az a bizonyos széllel szemben.
Meguntuk, hogy állandóan nedves a nadrágunk szára, így marad a passzív ellenállás, és már megbocsáss a szóért, de szarunk bele.

Dolgozunk, mert a társadalmi lét egyik velejárója, hogy mindenki tegye a dolgát, másrészt ugye, nem vonhatjuk ki magunkat ezen elvárás alól, hiszen elmehetnénk remetének, de azért elég hamar megtelnének az erdők (és minden kezdődne elölről).

Szóval, dolgozunk. Mert elvárják. Aztán nap közben, miközben a polgár bőszen lapátolja a dzsidipit, felhívja egy behízelkedő politikus, nevén szólítja, és támogatását kéri a választásokra.
Derék polgárunk, aki eddig a politikus nevét sem hallotta, és elgondolkodik, hogy mit is mondjon neki. Legyen büszke, hogy lám lám, Ő is számít, hiszen személyesen hívta fel a NAGY EMBER. Vagy továbbgondolja: eddig miért nem volt fontos, hogy meghallgassák a véleményét?

Aztán vérmérséklettől függően válaszol, vagy lecsapja a telefont.

A mostani munkaerő-piaci helyzetet tekintve talán nem ártana odafigyelni a melósokra. Ők azok, akik mindennap sütik a kenyeret, vezetik a buszt, javítják a villanyt, stb.
Nyilván nekik nem az a legfontosabb, hogy minden politikai vitaműsort megnézzenek a tévében, marad a bulvár, és a propagandamédia.
De azt ők is érzik, hogy elnéznek a fejük fölött, és azoknak akiknek vezetőként kellene viselkedni, csak kiscsoportos óvodásként képesek kommunikálni egymással, erre fáradtan legyintenek és dacosan azt mondják: én ugyan el nem megyek szavazni, hiszen egyik olyan, mint a másik.

Nem azt mondom, hogy jöjjön a munkás ököl, hanem azt, hogy jöjjön meg az értelmiség esze!

Köszönöm, hogy elolvastad.
vizespisti




góbé írta...


Anikó mindent megfogalmazott ami a lényeg. Én csupán továbbgondolva, megelégedéssel veszem tudomásul hogy az a bizonyos "ördögügyvédje" aki nyilatkozata szerint aktiv részese, szervezője, élvezője volt a korábbi hasonló szeanszoknak, láthatóan, avagy vélhetően kiesvén a pikszisből, nagyon helyesen időszerünek érezte közkinccsé tenni hogyan is tengetik életüket, miből meritenek nemmzetthy-keresztény "nagyjaink".

Drukkolok a nerrr-lovagoknak, csak-igy tovább, jó étvágyat egymáshoz !!

A Borkai családot meg fölös dolog sajnálni, a "gyermekekkel" együttérezni. Apci amúgy nerrr-módra gondoskodott róluk is !:

https://444.hu/2019/10/08/borkai-gyerekeinek-ceges-kapcsolatai-az-adriai-hajokazas resztvevoi

Hát nem érdemelte ki apuci azt a kis adriás-lazitást ?!? A család volt az első, egy szavuk nem lehet !!!

1970 írta...

"És ez mindenhol így megy, Budapesten is, ezek azt hiszik bármit megtehetnek az egész ország a hűbérbirtokuk, itt az ideje ébresztőt fújni."

Kedves Anikó!

Sajnos pontos képet festett a mai valóságról: idáig süllyedt a politikai elit (is!) az elmúlt három évtizedben. És - most megkövetve kicsit talalomot - úgy gondolom, ebben mi magunk is felelősek vagyunk, bár következetesen úgy látom, hogy nem megúszható ennek a politikai elitnek a kisöprése, majd kemény felelősségre vonása.
A jachtozás, a kurvázás, a kokózás engem nem érdekel, csinálja ez a barom, amit akar (bár ne felejtsük el, hogy egy olimpiai bajnokról beszélünk, aki állítólag példakép a fiatalság számára). Csak ne prédikálja a vizet, ne hintse az igét, mialatt belemosolyog a pofánkba du.ás közben, mondván: én ezt is megtehetem, ti pedig ku..oljatok!
(Egyébként ez kicsit világjelenség is: nézze meg a narancssárga hajú bohócot az USA élén, vagy a brazil elnököt. Szörnyű!)

Névtelen írta...

"Végül még egy megjegyzést: Szívből utálom az árulókat."

"Simicska tudja, mit csinál.
Nem jelenik meg személyesen, kiszivárogtat, betartja a fokozatosság elvét, hagy egy-két napot az információk feldolgozására, és egyre emeli a tétet,... drukkoljunk neki, és nézük(sic) érdeklődéssel az előadást."(Pupu,2018.március.)
Mano

PuPu írta...

Te Manó, az a (sic) meglehetősen kispályás, de mindegy...
Ellenben az árulókat mindenfelé felhasználják, de ez nem jelenti azt, hogy szeretni is kell őket - vagy tévednék?

:O)))

talalom írta...

Simicska-ügyben. Amikor keresetlen szavakkal illette kötélbarátját, volt egy mondata, amire szinte senki nem figyelt föl. "Nem erre szerződtünk Viktor!" Ami szerintem azt jelentette: a hatalom megszerzésére szerződtünk, és elfogadtam, hogy ezért minden eszköz bevethető. Hiszen a randalírozók megfizetéséhez hozzájárultam a nekem juttatott vagyonból. De mire használjuk a hatalmat? Én azt hittem, a kommunisták kisöpréséhez, a demokrácia megerősítéséhez. Erre éppen mi, jogi csűrcsavarokkal zárjuk kalodába ezt a népet, ezt az országot? Egy geci vagy Viktor!
És Simicska ledobta az "atombombát". Csak senki nem vette észre, így aztán o1g mágylyája helyett apró riadólángok lettek csak, amiket gyors lábbal eltaposott a gátlástalan mamelukhad, amihez az európai Néppárt is asszisztált.
Igen, az 1340 milliárdos "örökségről" van szó. Mindenki Kósa anyukájának juttatott 800 millión rugózott, holott az csak annyi volt, mintha Te a 134 ezer forintodból 8 forintot adnál valakinek. Elég nyilvánvaló, hogy nem gőgös Gúnár Gedeon, hanem a másik, a mosó Masa ügyköréről van szó. Csakhogy, ilyen vádat nem lehet bizonyítatlanul, büntetlenül megfogalmazni. Pláne nem egy olyan népnek, amelyik simán aláír egy "devizakölcsönt", némi azonnali nyereségmorzsa fejében, majd felháborodik, hogy átvágták. Miután a német hatóságok sem siettek kideríteni az "örökség" forrását - ami ekkora összegnél azért nem lehetett titok, így simán le lehetett ültetni az "örököst", akinek a párja meg öngyilkos lett. Naná, hogy Simicska a maradék vagyonkájával elhúzta a csíkot, de szerintem ma is figyeli, mikor szegődik a nyomába valaki egy jégcsákányt lóbálva.
Nekünk meg ittmaradt az SS-törvény, a gyülekezési törvény, a Munka Törvénykönyve, a közigazgatási bíróságok - egyelőre halasztott - fenyegetése. Ok., ok. Tudom, ez csak olyan "üres mantra", ráadásul libsi is. De azért ne legyetek nagyon meglepve, ha elvisz a rendőr, mert adsz egy pohár vizet egy fejkendős asszonynak, vagy egy hajnalon rádtör a számtalan titkos és félig titkos szervezet valamelyike. Esetleg a rendőr feloszlatja a "gyülekezést", amikor a bolt előtt az ismerőssel közös ügyeinkről beszélgettek - vagyis a "nyilvános politizálás" bűnébe estek. A paragrafusok élesre vannak töltve - csak szándék kérdése, mikor töltik föl a fegyvereket is.

relatív írta...

Az a bizonyos ' szocializálódás '( ez nagyobbrészt nem függ kortól, és időtől ) okozza a mai ellentmondásaink nagy részét.

Nevezetesen, aki megismert egy emberséges társadalom lehetőségét, az annak alapján csodálkozik, -és forgatja a fejét hitetlenkedve -, mik vannak egy kapitalista társadalom keretében. Ahol egyes emberek hatalom közelébe kerülve elhiszik, hogy ők arra érdemesek amit a hatalom lehetőségként egy kapitalista keretben lehetővé tesz, és élnek IS vele.

Mivel az ország szocialista keretek helyett a kapitalista utat választotta, a környezet csak ennek megfelelően vonható kérdőre....

Attól el kell tekinteni, hogy ez a egyes állampolgárnak személy szerint kedvezően, vagy ellenkezően változtatta meg az életkörülményeit.

Manapság ennek a kritériumnak megfelelően lehet törekvéseket meghatározni. Az egyes ember pedig - attól függően, hogy milyen körülmények közé került - embersége, személyen kvalitása, tulajdonságai alapján kénytelen, vagy akar körülményeivel élni.

Ha mindezek értelmezése alapján a mai hatalmi struktúra tevékenységét értékelhetjük az látható, hogy nem valami fényes teljesítéssel van dolgunk - mert az életkörülmények az emberek élni-akarása, a környező gazdasági körülmények hatására olyanok, amilyenek, és a kormányzattól függetlenek, vagy annak éppen gátlásként hatnak tevékenységei - lehetőségeinket messze alulmúlva folyik életünk.

A váltására IS ezért van szükség, hogy körülményeink javulása lehetővé váljék, mind anyagi-, mind közérzeti viszonyainkat tekintve.

Sajnos az ország mintegy egymásnak feszülő, és nem közös érdekek mentén tevékenykedő állampolgárok közösségeként tevékenykedik manapság, ami láthatóan gátját képezi kibontakozásunknak, életkörülményeink javulásának ! Ebben van az a bizonyos kutya elásva, mert csak együttesen leszünk képesek egy kedvezőbb életkörülmény elérésére... IS !

Névtelen írta...

Üdv!
Nálam mindketten "árulók" a maguk módján.

(Mellesleg az idézett rész,a Simicskáról általad írtak nem kicsit egyeznek az ördögügyvédével.)
És míg az egyiket utálod, a másiknak drukkoltál...
Erre utaltam.
(Mano)