2010. március 5., péntek

ÁLDOZATOK...

Kitört a családi viszály, hogyan kell minősíteni Hagyót, vagy Lelovics Ottót, az ő helyettes sajtósát.
Szerintem egyébként egyelőre sehogy sem, de ennek a család ifjabb tagjai vadul ellentmondanak, szerintük Hagyó és Lelovics is galád bűnözők, tolvajok, akiket minimum fel kell négyelni, és egy-egy fertályukat Miskolc, Szeged, Gyöngyös és  Budapest kapuja  fölé kell szegezni, hadd lássák a büdös libsibolsik,  így jár, aki mézet lop.
Lelovicsot például felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanusítják, 5 cég 13 szerződésére vonatkozóan, - a szerződések összesített értéke 20 millió forint.
Azaz egy cégre négymillió forint brutto érték vonatkozik, ez nettóra átszámítva 3 200 000,-Ft, - tizenhatmillió összesen.
Ha ezt elosztjuk a 13 szerződésre, akkor egy szerződés nettó értéke egy és egynegyed millió forint körül van, és tudnunk kell, ez a szerződéses összeg nagyságrendileg nem számít megrázóan nagynak a média házatáján, - mondhatnánk aprópénz.
Persze Juliska néninek a hatvanezres nyugdíjához viszonyítva maga a dőzs és kánaán, dehát Juliska néninek a szomszéd nőgyógyász fizetése sem tartozik az értelmezhetőség tartományába, - mellesleg még az sem derült ki, hogy mi került ebből az összegből Lelovics zsebébe, merthogy lehet, hogy semmi.
Depersze ez még politikailag nem teljesen sötét rokonaimat sem izgatja, -tudják ők jól, hogy hogy megy az ilyesmi, nem kell ezt a Leloakárkit félteni, csirizes lehet a tenyere annak is!
A nagyobb gond, hogy  a bűncselekmény, mellyel Lelovicsot vádolják nem található a BTK-ban.
A BTK a hűtlen kezelésről emígyen rendelkezik:
319. § (1) Akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz, hűtlen kezelést követ el.


És kész, - felbujtói alakzata nincs a bűncselekménynek, így aztán innentől kezdve a dolog egyszerűen értelmezhetetlen, de mire ez kiderül, vége van a választásoknak és a Fidesz elérte célját.
A kampányban vidáman mutogathatott a bűncselekményekkel gyanusított szocialistákra, akik között ugyan valóban előfordulhatnak olyanok, akik bűncselekményt követtek el, de jelenleg már úgy tünik, hogy a kishalak lehalászása van soron, - innentől kezdve lehet, hogy a mennyiség lesz a fontos...
De nézzük a közélet harcsáit, - itt van mindjárt ez a Hagyó.
Szögezzük le mindjárt az elején, nem vagyok egy kimondott Hagyó-fan, a stílusa, habitusa nekem ellenszenves, és még azt sem vonom kétségbe, hogy ő is benne ül abban a ringlispielben
amelyikben egyébként a magyar politika valamennyi vezető szereplője.
Ő is iparkodik előteremteni azt a pénzt, amelyik szükséges ahhoz, hogy pártja a választási kampányban a többiekkel legalábbis versenyképes legyen.
Merthogy aki azt gondolja, hogy amit a pártok kampányköltségként bevallanak, az megfelel az igazságnak, az forduljon orvosához, gyógyszerészéhez, aki pedig azt képzeli, hogy a törvény által engedélyezett összegből a ma tapasztaltaknak megfelelő kampány folytatható, azzal nincs dolgunk, hiszen ő mongolidióta.
A pénzt pedig elő kell teremteni, mindenáron.
Valamennyi pártnak, aki indulni kíván a választásokon, aki meg nyerni is akar valahol, annak a tízszeresét.
A mai magyar valóságban ez kétféle módon megy: egyrészt a mi hazafias nagyvállalkozóink adnak kölcsön annak a pártnak, pártvezérnek, akitől majd egyszer kérni fognak valamit, - modjuk egy fejlesztési területet Budapest szívében, egy számukra kedvező bérleti szerződést milliárdokért, vagy valami hasonlót.
A másik eljárás a Nagy Népi Visszaosztás.
Ez úgy működik, hogy a megrendelő állami vállalat vagy önkormányzat kiírja a közbeszerzési pályázatot, melynek feltételrendszere igen szigorú, általában nem is felel meg neki, csak egyetlen cég meg két kamucég, amelyik aztán majd menet közben visszalép vagy sajnálatos módon túl magas összegű ajánlatot tesz.
Miután -láss csodát - ez a cég nyeri meg a pályázatot, elvégzi a munkát és a kellemesen megállapított vállalási díjból visszaoszt.
Mármint a pártnak, aktatáskából.
És annak a pártnak, amelyik a pályázat kiíróját uralja.
Nem kellene elfeledni, hogy jelenleg a magyar önkormányzatok túlnyomó többsége narancsszínben pompázik, a megrendelések túlnyomó többségét is ők adják...
Természetesen a pénzek begyüjtésének végrehajtói komoly kockázatot vállalnak, bármikor megbukhatnak és ilyen esetekben börtön fenyegeti őket, ezért hát vezéreik hagyják nekik, hogy ők is "megnedvesíthessék a csőrüket", hogy a politikusi hivatáshoz legközelebb álló területről vegyem az adekvát kifejezést.
Ha megbuknak, köti őket az omerta vastörvénye, - amelyikük kifelé ugat, az sok évre számíthat nehéz vasban, amelyik kussol és ködösít, az milliárdok elsikkasztásáért már sokadik éve védekezhet szabadlábon. 
A másikra meg ötvenmillióért, amiből negyvenet visszafizetett rágyógyult a póráz, - így jár, aki ugat.
Addig, ameddig a pártfinanszírozás kérdését rendbe nem teszi a Parlament, nem várható semmiféle pozitív változás ezen a területen.
Gyurcsány ugyan javasolta, hogy tegyék ezt is és a képviselők javadalmazását is rendbe, de mivel ezek kétharmados döntést igényeltek, nem volt képes végigvinni a javaslatát.
A Fidesznek meg nem volt érdeke, hogy rendezze a kérdést, hiszen nyakig el van adósodva, meg kell adnia a tartozásait és ha a kérdés szabályozottá válik, akkor még választási győzelem esetén is gondot okozhat a dolog.
Érdekes viszont, hogy szinte csak a Fidesszel ellenkező oldalon található politikust vezetgetnek pórázon.
Ennek meg az az oka, hogy a Fidesz felismerte a vádhatóság jelentőségét és csapataival elfoglalta az ügyészséget, emellett kivonta mindenféle felügyelet alól.
Jelenleg az Ügyészség állam az államban.
Emellett a választási prognózisok alapján megnőtt a lelkesedés a győzteshez való csatlakozás tekintetében, az érintett köztisztviselők meg a helyezkedő rendőri vezetők lelkesen végzik a piszkos munkát.
Ifjú rokonságomnak meg abban van igaza, hogy a szocik nyolc év alatt képtelenek voltak ezen a helyzeten változtatni, szinte szó nélkül hagyták az ügyészség disznóságait,  a bíróságok pofátlanságszámba menő eljárásait, - márpedig aki hülye, haljon meg.
Ez egyébként roppant helyes meglátás, csak nem valami jövőbemutató, ami azt illeti.
Azon vesztünk össze, hogy azt találtam mondani, hogy Hagyó, de még a kevés eszű Zuschlag is bizonyos tekintetben áldozat, - a szisztéma áldozata.
Nem mondom azt, hogy aki bűncselekményt követett el, ne kellene megbüntetni - dehogynem, - de jó lenne, ha a mérés egyforma mércével történne.
De legjobb az lenne, ha a jelenség okát szüntetnék meg dicső politikusaink, rendeznék a pártfinanszírozás kérdését.
Ha a mezei képviselő Zuschlagnak öttől húsz év jár fegyházban ötvenmillió jogtalanul felvett pénzért, akkor ugyan, mennyi járna egy hivatalban levő miniszterelnöknek, aki "ne mi nyerjük a legtöbbet!" felkiáltással visszanemtérítendő állami támogatást intézett a feleségének?
És ha nem taggyűlés volt az a taggyűlés, akkor biizony bűnszervezet volt az, kétségtelenül.
Még valamit.
Hagyó Miklós választott funkciót töltött be a Fővárosi Önkormányzatnál.
A BKV pedig egy részvénytársaság, a gazdálkodó szervekre vonatkozó irányítással, testületekkel, szabályokkal, - Hagyó Miklósnak a cég operatív irányításával kapcsolatosan semmiféle jogosultsága nincs.
Nem adhat utasítást ott senkinek semmire sem..
Persze, mondják az okosok - köztük ifjú rokonaim is, - de tudjuk mi azt, hogy hogy megy az ilyesmi!
Lehet.
De akkor miért nem tudjuk ezt akkor is, amikor a hivatalban levő miniszterelnök él vissza befolyásával?
A szerződéseket az arra feljogosítottak írhatják alá, - a büntetőjogi felelősség őket terheli.
Ha a bűncselekményt rájuk bizonyítják és a bíróság elítéli őket, akkor üljék le a büntetésüket, aztán majd úgy száz év múlva eljut utódaik tudatáig, hogy a gátlástalan szervilizmus nem kifizetődő.
A választott politikust meg politikai felelősség terheli, - őt majd a választók büntetik.
A politika és közélet kriminalizálása a múlt század huszas-harmincas éveiben a Szovjetunióban volt divatban, mellesleg ott is az ügyészség vitézkedett Visinszkíj vezetésével, Sztálin elvárásainak megfelelően.
Jobb lenne nem másolni a múltat...
:O)))


4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Előrebocsájtom, hogy HM nagyon nem a kedvencem...de ezt a sztorit nem hiszem.
Egy gyenge ember menekülése mások sározásával, y compris szakszervezet.
Azt, hogy HM nem jó volt ezen a poszton azt egy percig nem vitatom, de ez így, ekként majdnem kizárt.
(Nokiás dobozban...ugyan kérem...gyenge ember, akit, ha zsarolni lehetett HM részéről, akkor most más zsarolja, ezért a sztoriért.)
Törzsolvasód

PuPu írta...

Egyetértünk, a Nokiás történet tiszta közröhej.
Emellett a marha saját magátvádolta meg bűncselekmény elkövetésével, hiszen valakitől átvette a pénzt, míg viszont a Nokiás dobozt senki nem látta Hagyó kezében, - oszt vagy előfordult ott, vagy nem, a dolgok jelen állapotában ez bizonyíthatatlan.
Idióta állapotok ezek, nem kétséges...
:O)))

Névtelen írta...

Azok.
Kiváncsi vagyok miként tisztul le...ha egyáltalán...
Kikapcsolódásként, ha még nem fedezted volna fel, ajánlom drop73.freeblog.hu-t.
Az sem baj, ha ez a hozzászólásom nem jelenik meg, nem kellene ott komoly emberek beszédét megzavarni a téged olvasó mocskolódoknak.
Oszkóé.
Törzsolvasód

PuPu írta...

Lqrtam...
Ha van hozzászólás alapból ráklikkelek a megjelentetésre, és csak utána olvasom el, - de tanultam az esetből.
Egyébként tetszik a blog...
:O)))