2010. március 23., kedd

FEJLŐDÉSELHÁRÍTÁS...

Tüntettek a spanyol nagykövetség előtt a pátyi golffalu ellen.
A beruházást ugyanaz a Grupo Milton névre hallgató cégcsoport akarja negvalósítani, amelyik a sávolyi versenypálya-beruházásban érdekelt, mögötte ugyancsak az ott megismert Sedesa csoport áll.
A terv szép, - 63 hektáron épülne egy 18 lyukas golfpálya, körülvéve  közel kétezer háztartás elhelyezésére alkalmas sorházakkal, épülneegy bevásárlóudvar, iskolák és egyéb közintézmények további hatvan hektáron, - természetesen fokozatosan.
Épülne Pátyot elkerülő út is, ennek költségét - mintegy hárommilliárd forintot - a beruházó állja.
A településen belül és kívül természetesen azonnal akadtak ellenzői a tervnek, közöttük a terület fideszes országgyűlési képviselője, meg a szomszédos Telki polgármestere, de megszólalt az ügyben Budakeszi polgármestere is.
A pátyi önkormányzat a fejlesztés előkészítése során minden rendelkezést betartott, és a döntés előkészítése érdekében népszavazást írtak ki, melyen azonban a részvétel nem érte el a törvényi minimumot, ezért az eredményét figyelmen kívül kell hagyni.
Tulajdonképpen itt vége is kellene legyen a dolognak, - miután hétfőn az önkormányzat határozatot hozott az ügyben az önkormányzat a szerződést alá fogja írni és az március 31.-én hatályba fog lépni, de előre borítékolható, hogy nem lesz ezzel vége az ügynek.
Az ellenzők egy része eleve ellensége a fennálló helyzet megváltoztatásának, ők a megszokott környezetüket féltve keresnek mindenféle ellenérveket a fejlesztés ellen, a telki önkormányzat meg attól fél, hogy Páty elhalássza előlük a zsíros ingatlanfejlesztési üzletet, amely oly sok szépen csilingelő forintot hozott eddig Telkinek, ahol az egy főre esett fideszes valószínűleg a legmagasabb a világon.
A golf egyébként remek játék és nem a hajléktalanok sportja, - a világ tele van egyébként golfpályák mellett fekvő apartman-falvakkal, mert a golfpálya kellemes és csendes környezetet ad a pihennivágyóknak.
Hogy nálunk ennek a sportnak nincs közönsége, az nemutolsósorban a pályák hiányának tudható be, - az igény nem terem magától, ugye...
A falun belül van az ellenzőknek egy csoportja, aki az elkerülő út település-részükre gyakorolt káros hatásától félti a környezetet, - az ő tiltakozásuk legalább érthető, de a falu többi lakójának ez a fejlesztés csak munkalehetőséget, fejlődést és pénzt hozhat, - vicces, hogy mennyire lehet az embereket még a saját érdekeik ellen is manipulálni.
Mindenesetre szinte mindegyik ilyen ügy mögött ott a Fidesz és a jobboldal.
Marha jól belejöttek már abba, hogy megmondják,  mi ne legyen ebben az országban.
Ennek során egy-két befektetőt már sikerült elriasztani.
Persze most a helyzet kissé nehezebb lesz, azt gondolom, hogy a beígért egymillió új munkahely megteremtéséhez kevés lesz a nemzeti elkötelezettség és az erős akarat.
Most jön majd az a szituáció, amikor a fagyi visszanyal.
Érdeklődve és szomorúan várom a fejleményeket...
:O)))

Ps: nyitottam egy oldalt,-  a blog fejléce alatt lehet fellelni a fülét, az a neve, hogy VÁLASZTÁS 2010, - itt lehet szavazgatni a választás majdani eredményére.
Játék, sehol semmi véresen komoly, - legalább ennyi örömünk legyen abban, hogy szabadon választhatunk...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: