2010. március 9., kedd

GYURCSÁNY 2.0...

Gyurcsány  beszédet mond.
„Magyarországért, a köztársaságért” címmel március 19-én, a Magyar Demokratikus Charta nyilvános rendezvényén tart országértékelő beszédet.
A Charta ügyvivői a volt miniszterelnököt arra kérték fel, hogy adjon átfogó értékelést Magyarország állapotáról, az elmúlt évekről és beszéljen a szerinte kívánatos tennivalókról.
Biztos vagyok benne, hogy amit el fog mondani, az érdemi és értelmes lesz, ellentétben a jobboldal vezérének jelszó és idézetgyüjteményekből összeollózott beszédeivel.
Örülök neki, hogy megszólal és örülök neki, hogy megmutatja, hogy nem tünt el, - eleve többre mentünk volna vele, ha a szocialista párt fel merte volna vállalni őt és nem kísérletezik mindenféle pótszerekkel.
A politikai vezetők ugyanis nem kinevezéssel születnek, hanem a társadalom termeli ki őket, nem kiválasztják őket, hanem kiválasztódnak a történelem aktuális helyzetének megfelelően.
Talán most, hogy még egyet kísérleteztünk be kell látni, hogy a mai magyar baloldal - és ebbe a fogalomba a szocialistákon kívül azokat a liberálisokat is beleértem, akiknél a liberalizmus a favorizált eszme, nem pedig az általuk  kommunistaellenességnek nevezett idiótaság, - ma egyetlen emberre számíthat, aki nem csak akarja, de képes is kezelni ezt a mai nagyon bonyolult helyzetet, aki képes lelket lehelni az önbizalmukat vesztett választókba, aki képes hitet, bátorságot adni és perspektívát mutatni a baloldaliaknak.
A beszéd bizonyára színvonalas, konkrét és okos lesz, nagyon remélem, hogy a sajtó oda fog figyelni rá, - erről egyébként Gyurcsány szerintem majd gondoskodik.
A széljobb és a Fidesz papagájkórusa természetesen hozza majd szokott primitív és gusztustalan eszköztárát, de hadd tegye, - nem tud ártani Gyurcsánynak. 
Ő már bebizonyította, hogy nem éli meg halálokként és nem kell külföldre járnia gyógykezeltetni magát,  ha a demokratikus játékszabályok szerint hátra kell lépnie egyet.
Persze az első perctől megjelennek a saját táborunkban is az okosok, és aggódó képpel kérdezik: jó az a balodalnak, ha Gyurcsány megjelenik és aktívan bekapcsolódik a választási harcba?
Hát persze, hogy jó!
Nagyon is! - hogy Gyurcsány tollával ékeskedjek, már miért is kellene megkímélnünk a jobboldalt és gyenge idegrendszerű vezérét attól az embertől, akire ránéznie is elég,  hogy sikítófrászt kapjon hirtelen feltámadó kisebbségi érzésétől?
Nem, nem termetre értem -  habár az a sámli is feledhetetlen a hajdani miniszterelnök-jelölti vitán, - arra értem, hogy nincs az a szellemi sámli, amire felmászva az alcsuti fölényt érezhetne Gyurcsány természetes intelligenciájával  szemben.
Tiszta szerencse, hogy nincs pallosjoga.
Egyelőre...
Szóval, roppant  kíváncsi vagyok, Fleto mit fog elmondani az országnak, persze addig még van idő, és van egy nemzeti ünnep, - ki tudja, mit hoznak ezek a napok.
Drukkolok neki.
:O)))

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves PuPu!

Eddig vártam a kommentemmel, figyeltem a reakciókat.
Az, hogy a fidesz elkezdett hisztizni, az evidens volt.
No, tegnapra előbukkant kedvencem Galló úr is, Mészárossal és Meggyesy is.
Kérdésem csak annyi: miért nem mossák le a pályáról GYF-et hasonló megszólalásokkal? S akkor semmi hiba..
Ja! Hogy nincs mit mondani úgy, hogy arra odafigyeljenek?
S hosszú értekezéseket lehet hallani arról, hogy egyáltalán megszólalhat-e? Derék, mondhatom.
Miközben a Hírszerző összeállításában látható, hogy az elnökség egyes tagjai sem törik össze magukat. Egyszerűbb volt a hátamögé bújni.
S ha még az ember olvassa azt is (a helyszíní beszámolókból, s a Hörrtv-bő is lehet tudni...no, a párt honlapról nem..), hogy nagyon sokan vesznek részt a fórumain, akkor azt szűrhetem le, hogy úgy tűnik mást akar a tagság-szimpatizáns, s mást a vezetés egyes tagjai.
Tegye csak azt, amit a lelkiismerete diktál.
Az elkóboroltakat, ha eddig az ősbölények nem tudták megszólítani, akkor nyilván azok nem rájuk kíváncsiak.
Az elhagyott liberálisokról nem is beszélve.
Az sem érv, hogy mozgósítja az ellenoldalt...is? Magasabb lesz a választási hajlandóság, kisebb a szélsőjobb százaléka....

Ott kéne hagynia ezeket a mamelukokat, bár bizonyára több esze van, mint nekem, s megvárja ott, míg azok szétmarják magukat.
(Bár lehet tévedek.)
Törzsolvasód

PuPu írta...

Ez még csak a kezdet szvsz, - várd ki, mi lesz itt, ha elmondta a beszédet.
Aztán meg mi lesz a választások után, amikor minden sz*rt az ő nyakára akar majd tolni a sok kétkulacsos tehetségtelen.
Semmi jót nem várok egyébként, Mesterházy pont olyan, mint amilyennek a kampány előtt tartottam - szintelen, szagtalan súlytalan...
Gyurcsány a hibát ott követte el, hogy lemondott a pártelnökségről, az ezt kikényszerítő szocik meg hüjék voltak, hogy azt képzelték, hogy attól kezdve majd a tenyerükből csipeget a Fidesz.
Jól megszívtuk velük, - kötelezni kellett volna őket, hogy mindegyikük fejből mondja fel az őszödi beszédet, talán nem maradtak volna ennyire ostobák...
:O)))

Névtelen írta...

Kedves PuPu!
Részben egyetértek Veled.
MA. olyan, amilyent leírtál...legalább elvállalta, a többi még erre sem volt képes, nem először.
Máshol olvastam azt a véleményt (s egyetértek vele), hogy GyF. valószínű előre látta, hogy akkora társadalmi ellenállást okoz, hogy rosszabbul járnánk, mint a görögök.
Az alapvető bűn a sok fafejű.
GyF-re már inkább azt kezdték ráhúzni (Szombathely), hogy szándékosan nem kampányol, hogy jól bebizonyítsa hogy nélküle nem megy. Persze, majd igyekezni fognak ennek az ellenkezőjét is ráhúzni, mi sem természetesebb.
Már nem tudnak ártani neki, önálló tényezővé vált, nem jobbágya a pártnak, max. szolgálója.
Ki is húzta már most az MTI-s nyilakoztában a méregfogat.
(Jó elemzések vannak a galamus.hu-n, ha nem ismernéd...kétlem, persze).
Jóra én sem számítok, semmire...
Törzsolvasód

PuPu írta...

Nem ismertem az oldalt, de most nekilátok és kiolvasom, - legalábbis a végét...
Kösz!
:O)))