2010. március 8., hétfő

TÉNYFELTÁRÁS...

Gazdasági tényfeltáró bizottság felállításáról döntött a Fidesz.
Ezt az örvendetes hírt ma, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének gazdaságpolitikai fórumán jelentette be Orbán Viktor.
Azt is mondta: "Ez így nem mehet tovább, sürgősen változtatni kell, és ennek éppen itt az ideje."
Meg azt is mondta: "Reménytelen helyzet nincs, csak reménytelen kormányok, szegény ország nincs, csak gyenge kormányzattal megvert országok vannak."
Micsoda bölcsesség és micsoda lényeglátás, szinte érthetetlen, hogy idáig miért nem ez a lángeszű hős vezette ezt a qrva országot, hogy klasszikus kifejezéssel éljek!
Azt is megemlítette Viktor, hogy "Magyarország ereje itt van ebben a teremben, (...) a gyengék ma máshol vannak".
És még mindíg senki sem röhögött rajta, pedig ilyen válogatott baromságokat rendesebb országokban a a Monty Python ad elő népszórakoztatási céllal.
Mert az ugyan igaz, hogy a teremben ott voltak Orbán szponzorai, ott volt Demján és ott volt Csányi is a Magyar Mutyi e terjedelmes szimbólumában, a Művészetek Palotájában, de bennem azért felmerül a kérdés: Milyen vállakozói érdekérvényesítő szervezet az, amelyikben csak egy politikai oldal képviselői találják meg a helyüket?
Drága lesz még nekünk az a néhány szó, amelyet Demján pöttyentett el az elmúlt évek gazdaságpolitikájáról, és drága lesz nekünk kifizetni a Fidesz elmúlt nyolc évi szponzorációjának árát, - telecseszhetjük az országot múzeumi sétányokkal meg futballstadionokkal, attól tartok...
A tényfeltáró bizottságot etgyébként a roppant hiteles Varga Mihály fogja vezetni, az egyetlen magyar pénzügyminiszter, akinek még egy elfogadott költségvetésre se futja a szakmai életrajzában, és aki szakmaiság címen már annyi baromságot hordott össze, mint senki még a pénzügyi szférából.
Azt is állította nagyívű helyzetértékelésében Viktor, hogy "...néhány év óta az országban gyakorlattá vált, hogy a kormány eltitkolja és meghamisítja a költségvetési számokat. Ennek következtében  az ország elvesztette a hitelességét a nemzetközi színtéren, az egész politikával szemben bizalmatlan lett a magyar társadalom, és nem ismerhető a gazdaság pontos helyzete.
Ha a választásokon túlra gondolok (...), a legnagyobb szakmai dilemmát az okozza, hogy hogyan fogjuk a világ nyilvánossága előtt felfedni az ország valóságos helyzetét anélkül, hogy ne kerüljünk Görögország helyzetébe."
Ez persze maga a bornírt hülyeség és a vegytiszta hazugság, - éppenhogy az elmúlt néhány évben lehetetlen lett volna eltitkolni a költségvetés valós számait, éppenhogy nemzetközi szervezetek ellenőrizték folyamatosan azt és ők állapították meg, hogy ez az állítólag nemzetközi hitelességét vesztett gazdaság éppen a költségvetés helyzetének tekintetében példaértékű az Unió országai előtt.
Ami pedig a magyar társadalomnak a politikával szembeni ellenérzéseit illeti, éppenhogy Orbán és pártja tett meg mindent azért, hogy a helyzet ilyenné váljon, ő és pártja húzta le a magyar politikát a pöcegödör aljára, ő és pártja honosította meg azt a hangnemet és magatartást, amely mára beszivárgott a hétköznapi társadalmi érintkezésbe is, és amit rettenetesen nehéz lesz majd egyszer kiirtani, ha végre megjön a zemberek esze.
Az ország valóságos helyzetét pedig - bármit állítson is ő - a világ pontosan ismeri, - nem hinném, hogy a Világbank vagy az Unió gazdasági szakértői gárdája éppen Orbán Viktor "szakmai" (hogy volt bőr a képén kejteni ezt a szót...) értékelésére kellene, hogy várjon.
Azt is mondá a Vezér, hogy "ma Magyarország gyenge ország, gyengék a vezetői, a kormányzata, az állama, "gyenge a hazánk - együtt lehet elérni, hogy az ország élére erős vezetők kerüljenek, hogy erős kormányzat, gazdaság, vállalkozói világ, állam, nemzet legyen" .
Orbán Viktor az elmúlt nyolc év politikája súlyos hibájának nevezte, hogy "a kormányzat a saját gyengesége miatt ellenségként kezelte a vállalkozókat"...
Alig várjuk ezt az erős vezetőt, csak el ne feledje, hogy a nagy erőlködésnek mi szokott lenni a vége.
Az erős vállalkozók meg bizonyára örömmel üdvözlik szponzoráltjukat, aki majd ismét az ő érdekükben erősködik és megszünik az a sajnálatos helyzet, amelyikben figyelembe kellett venniük más szempontokat is, mint a sajátjaik.
A nagyvállalkozókat is megadóztató Gyurcsány elmondta Demjánnak, hogy akinek nem tetszenek a hazai adózási viszonyok, annak el lehet menni, - Európában bármerre lehet vállalkozni.
Erre aztán megsértődött a vállalkozók vállalkozója és eltolta a biciklit Szlovákiába,  mondván, most aztán jön majd az irgumburgum! 
De láss csodát, az országban ez szinte senkinek nem tünt fel, a nap továbbra is menetrend szerint kelt és nyugodott, talán csak Tököl és környéke sóhajtott fel megkönnyebbülten: a helyi repülőtéren nem szálltak le negyedóránként nagygépek a lakóházak és iskolák, orvosi rendelők  fölött ötven méterrel...
És most - láss csodát, - Demján ott rohant reménységéhez a színpadon, ott ölelkezett vele, éppenhogycsak nyelvespuszit nem váltottak, - lehet, azt majd az öltözőben...
Hát vigyázniuk is kell erre a Viktor-gyerekre, merthogy ha elpatkol (persze politikailag értve...) akkor rengeteg belefeccölt milliárdot buknak szomorú szponzorai...
Tudnám, miért jut állandóan eszembe egy hajdani diktátor, akit a finánctőke  ( a banktőke - hívjuk ezt ma nálunk mondjuk OTP-nek,)  és a gazdasági tőke (legyen ez itt és most a vicc kedvéért a Trigránit ) juttatott hatalomra a múlt század harmincas éveinek elején.
Ormos Mária írja Hitlerről:  "A világot nem a jó és a rossz, hanem az erős és a gyenge viadalának vélte, amelyben a gyenge elem minden aljasságot és kerülő utat felhasznál saját túlélése és az erős megrontása érdekében.
Hitler az erőt akarta megragadni és önmagával együtt diadalra juttatni.
Ennek akart győzelmet, életteret, földet és uralmat biztosítani saját jóléte érdekében, aminek előfeltétele volt az álnok ellenfél megsemmisítése."
Természetesen Orbán nem Hitler, legfeljebb a karikatúrája lehet, ha még kicsit iparkodik és Demján sem egy  Friedrich Flick, de azért tagadhatatlanul rátör a szemlélőre a deja vu érzése, hátha még a műbalhétól letisztítva szemléli a Fidesznek édes gyermekével, a Jobbikkal való kapcsolatát.
Szóval már megint az a baj, mint a múlt század harmincas éveiben volt: röhögünk a pojácán és mire észbe kapunk, már a fekete egyenruhások masíroznak az utcán, a nép meg őrjöngve tapsol egy elmebetegnek.
Szép kilátások...
Mellesleg Orbán bejelentette, hogy 4 év múlva a régiós szint alá csökkenti a vállalkozók adóterheit.
No, ez érdekes lesz, különös tekintettel, hogy mindenkinek mindent vissza akar adni, amit a rút szocik elvettek.
És bejelentette, hogy lehetséges egy vállalkozásokat segítő bank létrehozása is.
Művelt a fiú, - nézhetett Brechtet és megtanulta ő is: a bankrablásnál csak egy jövedelmezőbb üzlet van a világon: a bankalapítás...
:O)))

Nincsenek megjegyzések: