2010. augusztus 30., hétfő

A LEGFŐBB POSTAMESTER...

Újra kinyitnak a kisposták.

Orbanisztán sikert sikerre halmoz, most például újranyitja az elmúlt években bezárt kispostákat.
Van belőlük jónéhány, több mint 480 kispostát bezártak a postamodernizálási program keretében.
Most pedig úgy döntött a Legfőbb Postamester, hogy ezeket ki kell nyitni, mert úgy kell ez az országnak, mint a falat kenyér.
Igaz ugyan, hogy a bezárt kisposták települései nem maradtak postai szolgáltatások nélkül, hiszen a mozgóposta remekül ellátta a feladatát, az is igaz, hogy az emberek kommunikációs szokásai is megváltoztak, hiszen ki ír ma már levelet a bankokon kívül, - a személyes kapcsolatokban régen átvette a szerepet a mobiltelefon, az sms és az e-mail, de a mi Vezérünk az ő végtelen atyai gondoskodásában ezzel mit sem törődve elénekli nekünk a "legyen úgy, mint régen volt" című világslágert és újranyit.
Azt mondja a szerencsétlen infokommunikációs államtitkár, akinek ezt a baromságot feladata lenne megetetni velünk, hogy a mostani kormány azonban közösségi térként tekint a kispostákra, ami jól hangzik, de nem jelent semmit, közösségi tér a buszmegálló is, meg a háziorvos várója, mert azt azért nem hinném, hogy a község asszonykórusa a postán fog előadásokat tartani, vagy hogy ott tojik majd a községi turul...
De lehet, hogy a helybéli öregasszonyok ott fogják meghányni-vetni a világ sorát, elolvasva a falra kifüggesztett enyhén légyszaros Orbán-bullát, - az lesz a helyi sárkánybarlang...
Azt is mondja a szomorúszemű államtitkár, hogy meg kell tölteni a kispostákat tartalommal.
Hozzátette: az újranyitás a munkahelyteremtés szempontjából is fontos, emellett céljuk az innovatív, ügyfélközpontú szolgáltatás.
Szerintem a kispostákat - ha már, ugye - levélbélyeggel meg ragszámmal kell megtölteni, mert anélkül nem  mén el a koperta, ellenben ez a munkahelyteremtési duma meg roppant nagy baromság.
Ennyi erővel a nyílpuskakészítő műhelyeket is újra lehetne nyitni, vagy lehetne újra rendszeresíteni a kisbíró intézményét a dobbal és a dobverőkkel...
Ez az innovatív, ügyfélközpontú szolgáltatás meg csak Mari néni további érdeklődésének elhárítására alkalmas, mert ez olyan neki, mint hajdan a latinul celebrált mise, nem ért belőle semmit, de roppant magasztos.
Tetszik nekem ez az innovatív szolgáltatás is, - vélhetőleg ezentúl nem a postás viszi a levelet, hanem a levél a postást, vagy valami hasonlót gyanítok, az ügyfélközpontúság meg azt jelenti majd, hogy a postáskisasszony  kiáll az ajtóba és csalogatja az ügyfeleket: Józsi bátyám, gyüjjék kend oszt aggyon fel egy levelet, hadd továbbíccsam innovatívan!...
Az árát ennerk a baromságnak természetesen ki fogja fizetni?
Hát persze, az adófizető, aki ezt szinte észre sem veszi, hiszen csakúgy, mint az újranyitott vasúti szárnyvonalaknál (3 utas/szerelvény...) ez a veszteség az állami nagyvállalat veszteségében vagy a nyereség csökkenésében fog elmosódni, de ettől még létezik...
Orbán megint hülyének nézi a népet, pótc selekvésekkel próbálja elfedni a valódi cselekvések hiányát, - gátlástalanul jópofizgat az adófizetők pénzéből.
Mindenesetre elbutított híveinek tetszeni fog a dolog, - majd írhatnak neki levelet és bedobhatják a kisposta előtt felállítottcpostaládába, a postáskisasszony majd lestemplizi, és az az autó, amelyik idáig ios elvitte a leveleket a településről, most is el fogja vinni.
Innovatívan, - kerékkel felfelé...
:O))))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Orbán megint hülyének nézi a népet, pótc selekvésekkel próbálja elfedni a valódi cselekvések hiányát, - gátlástalanul jópofizgat az adófizetők pénzéből."
szerintem csak téged néz hülyének :D