2012. április 5., csütörtök

SOK HŰHÓ EGY SENKIÉRT

Mindenki úgy csinál, mintha marha fontos lenne, hogy ki jön Schmitt után.
Mintha magyar oroszlánvadászaton ülnének a vadászok a nádasban és várnák az oroszlánt, de mindenki tudja, hogy ami jönni fog, az maximum egy bánatos liba, aki a helyi állapotok láttán öngyilkosságra szánta el magát.
A Mi Boldogságunk és Egyetlen Reménységünk ebben az országban már mindent leamortizált ami leamortizálható, fáradhatatlanul szorgos munkájával elintézte, hogy mindenből, aminek értéke, tekintélye, tradíciója  vagy szépsége volt a magyar közéletben, abból egy nagy rakás szar legyen, mely messzebűzlően viszi hírét a magyar mentalitásnak és ostobaságnak.
Most éppen a köztársasági elnöki tisztség van soron, mely stallumra az utolsó csapást a legutóbbi botrány mérte.
Nem, nem igaz az, hogy ez egy bagatell ügy lenne, ez az ország tekintélyére mért csapás, melyet nem kompenzálhat a büdöstalpú bunkó ócska ravaszkodása vagy handabandázása sem - ez bizony maga a vérciki égés, a magyarság szégyene.
Nem maga a tett az, ami miatt úgy néznek ránk, mint Európa pigmeusaira – a helyzet kezelése az, ami kiveri a létező összes biztosítékot a takarítónőtől az egyetemi tanárig, Írországtól Vlagyivosztokig.
Schmitt Pál személye sem, aki annak idején azt hitte, hogy ez a kis tréfa soha nem fog kiderülni, ő meg forgalomképesebb lesz, és számítása parádésan be is jött.
A gond akkor kezdődött, amikor lebukott.
A Legfőbb Hadúr rossz taktikát választott és az elszenvedett vereség elképzelhetően akár még stratégiai vereséghez is vezethet, hiába folyik gőzerővel a kárelhárítás, kezdve Gyurcsány diplomájától és folytatva a Sukoró-ügyben folytatott cirkuszig, ez ma már kevés.
Minél tovább van hatalmon ez a suttyó, annál szebbnek és őszintébbnek tűnik Gyurcsány kora.
Nixon sem azonnal bukott bele a Watergate – ügybe, még egy választást is megnyert utána, isten tudja, Orbán melyik ügyében ketyeg az időzített bomba, de Schmitt ügyén eltöprenghetne - akár húsz év után is kiderülhet az igazság egy olyan ügyben, melyről látszólag már mindenki megfeledkezett.
Lehetséges, hogy talán ennyit sem kell várni, míg napvilágra kerülnek a katonai elhárítás ügynök-aktái, vagy például a Gripenek ügye – ki kapta a kenőpénzeket, vagy a vörösiszap-katasztrófa összes körülménye, az adományok ügye.
Esetleg a hajdan leégett Budapest Sportcsarnokról derül ki, hogy az az egyetlen égve felejtett gyertya valakinek a kezében volt anno.
Schmittel nem az volt a baj, hogy rossz köztársasági elnök volt – az volt, - hanem az, hogy egyáltalán köztársasági elnök lehetett.
Ez az ember egy nagyon kedves, rendes karrierista volt világ életében, de őt emelni ebbe a pozícióba olyan volt, mint egy rossz vicc.
És jellemző az ország jelenlegi helyzetére, - hát nem volt senki, aki alkalmasabb lett volna nála?
Nem volt senki, akit jobban tisztelhetett volna a társadalom, senki, akinek nagyobb lett volna a nemzetközi tekintélye?
Nem volt gyanús, hogy amikor a NOB elnöki tisztre pályázott, akkor kapott vagy három szavazatot?
De Orbánnak ő kellett, éppen határtalan és gátlástalan szervilizmusa miatt, mint ahogy most is ilyenre van szüksége.
Esetleg egy pártkatonára, talán visszahív valakit a Gulagról, mint Sztálin Rokosszovszkíj marsallt…
És akkor itt el is érkeztünk a címben foglalt állításig, mely nem az elődre, hanem az utódra vonatkozik.
A Vezér odadobta a gumicsontot a népnek, hadd játsszanak vele, holott már az első percben kiderült, hogy mondhat itt bárki bármit, ő fog dönteni.
Ezt aztán szolgalelkű és gerinctelen frakciója deklarálta is, jóllehet, ha lett volna vér a pucájukban – már akinek van egyáltalán pucája közülük - akkor mondhatták volna azt is, hogy Vezérem, te az előző jelölteddel pofára estél, mi a biztosíték, hogy a számodra rendelkezésre álló készletből a következő választásod sikeresebb lesz?
De nem mondták, ehelyett elkezdődött az ellenzék részvételével egy szánalmas idétlenkedés.
A Jobbik szerint a legoptimálisabb jelölt a vitaminhiányos izgága szőke lenne, a szocialisták nagyon kreatívan Sólyom Lászlóra tettek, aki oly sokszor tett rájuk – mármint a fejükre, a Demokratikus Koalíció pedig Iványi Gábort javasolta, aki egyébként igen alkalmas lenne a feladatra, csak az a baj vele, hogy Piszkos Fre… - pardon, Gyurcsány javasolta és ezzel esélyei erre az évszázadra eliminálódtak.
A Fideszesek pedig bedobták Kövér nevét, aki körül éppen áll a bál, mert zsebből neveztetett ki gimnázium igazgatót, és bár tagadja a dolgot, de hát ugye Plagi bá is tagadta darabideig…
A másik közkézen forgó név a vérbunkó Áderé, aki igazán alkalmas jelöltnek tűnik a nemzet egységének kifejezésére - nem is tudom, hogyan sikerült ennyi tahót összeterelni anno abban a kollégiumban…
Szóval ennek a cirkusznak nincs tétje és nincs jelentősége, de már megint sikerült Orbánnak mindenkit palira venni és befogni a szekere elé – így távolról ez egy ökrösszekérnek tűnik.
Ma a Köztársasági Elnök egy senki, Orbán bohóca, mint ahogy a többi közjogi méltóság is, de hát, mint tudjuk – van az a pénz, amitől korpás az ember haja.
Szánalmas komédia ez, hidd el, kedves olvasó!

:O))))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg. 994-ben még olyan szabályok voltak a kisdoktori írásakor, hogy 215 oldalból akár 200 is lehetett másolt, idézett szöveg. Így SP még perelhet.
Bravó!

pretty írta...

A vörösiszap problémáját jól megoldották,többé már nem fogja elönteni a településeket.A száraz technológiára való áttérés jó megoldás volt,az mellékes,hogy a lakosok fuldokolnak a vörös portól,szerintem ez a "komcsik" bosszúja.Áder nagyon megfelel K.E.-nek
csodáltam a műveltségét,amikor parlamenti elnökként az állát támasztva könyökölt,mintha csak a kocsmában a haveri körben lenne.

Névtelen írta...

Nincs még elég fidesz káder Jöjjön most már Áder! :)

éva írta...

Nos, Plagi bácsi legalább szép szál derék ember volt, a fotózásokon nem vallottunk vele szégyent. Azt nem lehet tudni, kit választ helyette Orbán - de nagy a gyanúm, hogy még visszasírjuk az előző elnökünket!
Most képzeljük el Obama mellett Kövért...Ádert...Pozsgait... brrrrr!
Bár ha belegondolok: Orbán tudja, hogy őt miniszterelnökként nagyon kiutálják mindenhonnan, viszont elnökként kénytelenek lennének fogadni. Nem hiszem, hogy kihagyna egy ilyen ziccert! Ráadásul akkor nem kellene aggódnia a 14-es választások miatt sem. Szóval ez még nem egy lefutott meccs!
kekec

Novi írta...

jó - jó...
mond6nám étem én hogy villanmotor, de mi hajcsa?
no meg hol van itt egy liba,vagy legalább annak része, tolla?
figyelünk ám, még ha nem is mindig komentelünk...
>;-))

PuPu írta...

novinak:
"Mintha magyar oroszlánvadászaton ülnének a vadászok a nádasban és várnák az oroszlánt, de mindenki tudja, hogy ami jönni fog, az maximum egy bánatos liba, aki a helyi állapotok láttán öngyilkosságra szánta el magát."
Na!
:O)))))

éva írta...

Pupu, Orbán szerintem pont EZÉRT vacillál. Mert mi van, ha szerencsétlen öngyilkos liba helyett
- amire söréttel tárazott - egy oroszlán jön? Vagy inkább - a magyar történelmi hagyományoknak megfelelően - egy vadkan?

Novi írta...

mea culpa, mea maxima culpa
mencségül: 2napig nem vót netem, oszt most is úgy jártam, mint mikor a hat20as gyors előtt köllött átfutni
>;-))

Kijelölt Felelős írta...

PuPukám!
Rövid megjegyzést engedj meg!
Ebben az esetben véleményem nem oszt, nem szoroz, de "a szent emberként anyakönyvezett" Iványi úrnál nem csak annyi a gond, hogy haverja a Piszkos kapitány...!