2012. június 6., szerda

BARTUS BÁRKÁJA


Van miről gondolkodni, hiszen nem egyszerű ma az élet ebben az országban, a hazánkban, melyből az utóbbi két év és az azt megelőző évek jobboldali akciózása egy tönk szélére juttatott, lepusztult és elembertelenedett, demokráciának hazudott autokratikus, önkényuralmi államot csinált.
Ne köntörfalazzunk, manifeszt elmebetegek, szociopaták kezébe került az ország.
Elég, ha csak az elmúlt néhány nap történéseit vesszük, visszamenőleg nem is érdemes mást bizonygatni.
Olvasom, hogy Orbánról havi hétszázötvenezer nettóért művészi fotókat készít a Fókusz-Pókusz Kft. Édes - Fókusz-Pókusz és a gonosz Hókuszpók – könyvcímnek sem lenne akármilyen, illusztrálhatná Sajdik Ferenc…
De nem ő illusztrálja, hanem Burger Barna M. Kir. Fotoművész, udvari szállító.
Már Orbán első regnálása idején is rendeletbe hozta történelmi személyiségének megörökítését, csak akkor még a filmet favorizálta, mint Lenin.
De szép is lenne látni azokat a kópiákat, melyek együttes hossza valószínűleg meghaladná az Egyenlítőét.
Csodadolgokat tud tenni emberekkel a hatalom, ez a koma például teljesen beleroppant, elveszítette az eszét, az erkölcsi érzékét, már abban sem lehet reménykedni, hogy egyszer majd bíróság vonhatja felelősségre a nemzetnek okozott mérhetetlen károkért, mert nincs az a bíró, aki ne látná, hogy büntethetőséget kizáró ok forog fenn - a kóros elmeállapot.
Ez persze csak a büntethetőséget zárja ki, de az összelopott vagyont és a vazallusoknak juttatott anyagiak elkobzását nem, de nem lesz egy könnyű menet…
De vissza Bartus írására.
Nemigen örvend a mi Lacink nagy közkedveltségnek a véleményformálónak mondott értelmiség körében, leginkább azért, mert szapulja őket rendesen.
Jelzem, aki ezt a jelzőt – véleményformáló - magára vonatkoztatja, az egyúttal vissza is igazolja Bartust, hiszen az a közvélemény, melyet ők formáltak meglehetősen érdekes eredményt hozott – számukra is.
Szegényeknek épp, hogy maradt egy-két műsorocska, ahonnan a napi betevőt a zsebükbe tudják csapolgatni, de hol van ez már a régi szép idők bevételeihez képest?
Amikor még naponta három médiumban osztották az észt, egymás kezébe adva a stúdiók kilincseit, egymást váltva teremtették meg azt a közvéleményt, mely aztán maga alá temette őket is, előkelő kívülállóságukkal együtt.
Van Bartusnak egy jótulajdonsága: nem hezitál, nem óvatoskodik, nála a krumplileves az aztán krumplileves a javából, „egyrészt-másrészt” nélkül.
Most például azt mondja, hogy a magyar társadalom Schweitzer József főrabbi inzultálásával átlépett egy határt, és innentől kezdve bármi megtörténhet.
Én ezzel nem értek egyet, mert az illúziókkal való leszámolásnak nem most jött el az ideje, hanem már akkor, mikor a gyilkosok által felgyújtott égő házból gyermekét menekítő apát és fiát hidegvérrel meggyilkolták, akkor ez már időszerű volt.
Hogy most éppen a 90 éves, köztiszteletben álló tudóst, rabbit inzultálta egy mocsokláda, és erre felhördült az ország krémje – ki őszintén, ki illemből, ki meg számításból – az nagyon helyes dolog.
De mi van azokkal, akiket úgy inzultáltak és inzultálnak naponta, hogy a kutya se ugat utánuk?
Mi van azokkal, akik napról napra félelemben és rettegésben élnek, mert a sors olyan hosszú életet adott nekik, hogy a már megélt üldöztetések és a túlélt koncentrációs tábor után ismét át kell élniük ugyanazokat a megpróbáltatásokat, legalábbis azok bevezető fázisát, merthogy kétszer túlélni ezt – ennek kicsi a valószínűsége.
Mi van a cigánysággal, akiket a nyomor mai magyar társadalommal súlyosbított változatával vert meg az Isten?
Ezt írja Bartus: „Mindenki építse a bárkát, ahol tudja, készüljön az isteni ítéletre, küzdjön a nácizmus és a fasizmus ellen, mentse a maga, a családja és mások életét, amikor eljön az ideje.”
Gyönyörű gondolat, de nagy kár, hogy nem az Özönvíz ellen kell készülődni, hanem a barna pestis lendült ismét támadásba, mely elől nem lehet bárkában menekülni, legfeljebb keveseknek.
Ezt a csapást nem az Úr küldi ránk, ezt saját magunk szabadítottuk a nyakunkba, amikor a rendszerváltás után nem vertük pofán hólapáttal – és nem átvitt értelemben - az első itt hadonászó nácit, nyilast, amikor hagytuk, hogy elszemtelenedjenek és megfélemlítsék környezetüket, embert ember ellen uszítsanak és már megint bűnbakokat teremtsenek, jóllehet a bűnt ők követik el.
Persze jobb későn, mint soha.
Egyre aljasabb stílusban és egyre agresszívebben folyik a lelkek terrorja, egyre kevesebben merik felvállalni véleményüket, mely esetleg nincs összhangban a társadalom egy elenyésző számú, de ostoba és ordenáré módon hangos kisebbségének elveivel – már amennyiben a nemzeti színekkel letakart gyűlölködés és a vérszomj elvnek nevezhető.
Ha itt bárkát építünk, abba csak kevesen férünk.
Mi lesz azokkal, akik ezerféle oknál fogva nem képesek menekülni?
Milliónyi emberről beszélünk ám, millió olyan emberről, aki ma még magyarnak tartja magát, de lehet, holnap már cigány városi gerilla vagy zsidó ellenálló lesz?
Hihetetlenül veszélyes ez a helyzet, de a kormánykeréknél álló idióta tele van önbizalommal, mint a felhőkarcoló századik emeletéről zuhanó ember a tízedik emeletnél:
- Hogy vaaaaaaan???
- Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóól!
Eközben ráérősen csordogál a cigánygyilkosságok pere, Budaházy is jól elvan, mint a befőtt, lassan lehet hivatkozni az időmúlásra is, mint ítéletet befolyásoló tényezőre…
De alapvetően igaza van Bartusnak:
Elmúlt itt már annak az ideje, hogy azon jogászkodjunk, hogy akkor az, ami itt van, akkor az még demokrácia, vagy már nem az, hogy a Vezér a kútba szart, vagy csak a kávájára, és hogy a nemzetközi emberjogi szervezetek szerint az utolsók vagyunk a megszilárdult demokráciák listáján, útban Bulgária felé, az most jó nekünk, mert arra is vezet út Etelközbe, vagy rossz.
Mindenesetre én azért arra gyanakszom, hogy Emese - minden magyarok ősanyja - álma nem volt egészen pontos, merhogy mély álmában összekeverte a turult egy gúnárral, ettől lett ez a nép ilyen sokeszű, hogy békésen tűri, hogy a vágóhídra vezessék.
Közben főrendőrök börtönben, már egymásban sem bízhatnak, de tudnék én magasabb sarzsit is, akinek szintúgy ott lenne a helye.
Ez az idő látszik legalkalmasabbnak arra, hogy feloszlassák a Készenléti Rendőrséget, majd segítséget kérnek a Magyar Gárdától a rend fenntartására, legalább azok nem fognak magukra molotovkoktélt dobálni.
Közben egy másik fogyatékos éppen az erdélyi magyarok helyzetét lehetetleníti el – azt lehetett hinni, ha hatalomra kerülnek, megnyugszanak, de nem - ezeknek a pénz, a hatalom smafu, ezeknek az kell, hogy vér folyjék az utcákon.
Kellene már egy törvényt kezdeményezni, hogy népszavazással bármely politikust elmeszakértői vizsgálat tűrésére lehessen kötelezni, nemzetközi orvosi grémium előtt.
Bakker, itt maradnánk fejetlenül – mi lenne velünk?

:O))))

26 megjegyzés:

Noé írta...

"Ha itt bárkát építünk, abba csak kevesen férünk." - Világos, hogy pupu az elsők között lesz aki a bárkában ücsörög.

PuPu írta...

Hehe, elajándékoztam az ócska bárkádat - de nézd csak meg, hogy ki masírozik kifelé a képen is?
Hát akkor ne irigykeggyél, te részeges, örülj, hogy téged is behúztunk a lábadnál fogva!
:O)))

Kálmán írta...

Lesz aki cigány városi gerilla vagy zsidó ellenálló lesz, én mint magyar pedig nem Istenfélő, hanem cigány és zsidófélő.

Avi írta...

Látod Pupu!
Vannak akik magukra ismernek az írásodban:))
Egyébként gratula az írásodhoz.

Névtelen írta...

Az a szörnyű, hogy húsz éve mást sem tesz a magyar társadalom rosszabbik fele (kétharmada?), mint folyamatosan lépeget át azon a bizonyos lélektani határon, és ezzel hozzájárul, ha némán is, a demokrácia, a biztonságérzet szétzilálásához. Lépésről lépésre emelkedik a tűrésküszöbünk, fáradtak vagyunk a felháborodásra, pedig már körülöttünk csapkodnak a villámok. Az lenne a kívánatos, hogy olyasféle emberek szólalnának meg ilyen esetekben, akik nem érintettek közvetlenül, nem zsidók, nem cigányok, eleddig nem jelentettek különös gyúanyagot a többség számára, ámde nem vesztették el hitelességüket, az ő szavuknak nagyobb súlya lenne, mint a potenciális áldozatoknak, akiket zsigerből lerettegőznek, tulajdonképpen önvédelemből semmibe veszik a panaszaikat.
Igen hiányolom az efféle megszólalást.

Névtelen írta...

Úgy látszik maga nem érti Bartus írását. De nem baj, biztos vagyok benne, hogy "kicsivel" többen olvassák Bartust, mint ezt az oldalt és nem ezzel a bloggal van a bajom, csak azt többen olvassák. Van aki mindennap nézi, hogy leírta e újra Bartus az igazságot.
Az mszp, A DK az lmp belesimul a fasizmusba pont ezért nem nő a szavazó táboruk. Olyan baloldali párt kell, amelyik harcra, ellenállásra szólít fel a nyilas rendszer ellen. Mert ez az, még akkor is, ha Káder felszólal a zsidózás ellen érdekből. Minden fideszes szimpatizáns antiszemita, cigánygyűlölő és nacionalista azt mindenki tudja.
És a magyar egy genetikailag alattvaló nép. :)

Kerékgyártó írta...

Kálmán hosszászolása jogos, a cigányoktól félteni lehet az embereknek az életét,/Lásd: mikor a gyermekei szeme láttára verték agyon az édesapát/, a zsidóktól pedig félthetjük a pénzünket, a vagyonunkat. Lásd kiszivattyúzzák belőlünk az utolsó garast is. Ez a huzavona, vagy gazdasági válság nem más, minthogy a zsidók összekaptak a koncon, s egyik sem akarja elereszteni. S hogy mások éhendöglenek, az már őket nem érdekli, csak ők éljenek jól. Ez a kb 300 zsidó család, akiknek a kezükben vannnak a bankok, csinálja a fesztivált. Úgy hogy félhetünk mi a zsidóktól.

Avi írta...

Az ilyen Kerékgyártó féléket kell megállítani mert ezekből áll majd a pogromokban résztvevő csürhe!

alattvaló írta...

Első névtelen: Megszólalok, nem vagyok zsidó és cigány sem, csak egy egyszerű magyar. A mifajtánk a létbizonytalanság határán van azok miatt, akik minket genetikusan alattvalóknak tartanak. S szégyen, hogy ezt ma már nap mint nap a fejünkhöz is vágják. Úgyhogy a genetikusan feljebbvalók csak kussoljanak!

Unknown írta...

Az a vicces, hogy Pupu mindig higgadtan és szellemesen ír, de már nála is elszakadt a cérna, és teljesen olyan erővel és indulattal ír, mint én, és ugyanazt, ha lehet még durvábban. Ezt én helyeslem, mert viccelődni én is tudok, ismerem a tréfát, csak ha ekkora atét, akkor nem szeretem. Egyre többen vannak így, azt látom, de az a vicces, hogy noha Pupu jól látja a köztem és a "véleményformáló" médiaelit és a a korrupt, kollaboráns liberális elit közötti különbséget, de még ő sem tud egyértelműen kiállni mellettem. Higgyétek el, hogy a baráti géppuskatüzek sokkal gyilkosabbak, mint a nácik hőzöngései, a liberális karaktergyilkosság sokkal durvább és hatékonyabb. Lám, Pupura is hat. Nem tehet róla, ez így működik, de ő jó ember. Szeretem az írásait. Rajtam viszont azért nem fog ezeknek a "véleményformálóknak" a karaktergyilkolása és a golyója, mert nemcsak nem félek tőlük, hanem mélységesen megvetem őket, és a saját lapomban ezt annyiszor írom le, ahányszor akarom, legutóbb már közel voltam ahhoz, hogy neveket soroljak. Nekem nem tudnak ártani, mert az ő véleményükre nagy ívben teszek, nem függök tőlük, és nincsenek olyan ambícióim, aminek ők keresztbe tehetnének. Nekem ők kinyalhatják. Másrészt az Orbán-rendszer javára írom, hogy ezt a szemét népséget vagy ők, vagy az Orbánt legyőző erő, úgy el fogja süpörni, hogy öröm lesz nézni. Ezt a pillanatot nagyon várom. Csak azt sajnálom, hogy még egy Pupu sem tud kiállni mellettem egyértelműen, hogy mi tulajdonképpen ugyanazt gondoljuk és tesszük, cseppet sem vagyok se elmebeteg, se idióta, se szélsőséges, se hülye, hanem az, aki mondja. Az Orbán-rendszerrel szemben nincs akkora szájuk, mint velem szemben. Jellemtelen szar alakok ezek. De Pupu nem az. És ami a konkrét megjegyzéseit illeti: a lélektani határt a zsidókkal szembeni atrocitásokat illetően gondolom. Ha megnézi bárki a történelmet, a zsidók elleni pogromok, nyílt gyilkolások, üldözések egyik fontos határköve volt mindig a helyi vallási vezetők, a rabbik elleni fizikai támadások. Ott szokott megnyílni a zsilip. Utána nincs megállás. Erre céloztam. A cikkeimben ugyanazokat mondom a nácik egészéról és benne a kis Robika esetéről is, mint Pupu, de most nem erről van szó. A bárkák hasonlatáról annyit, hogy sajnos nem fog mindenki megmenekülni. Csak azok, akik tudják, hogy jön a vég, és megépítik a kis bárkájukat. Mindenki építhetne bárkát, de nem mindenki fog. Noé idejében is építhetett volna más is, nem volt titok, hogy miért építi, de mások nem építettek. Ami jön, az pedig Isten ítélete, Orbán Viktor Isten ítélete és csapása a magyar népen, amelynek a mentalitása tarthatatlan, amely mindig mást okol, amely várja a sültgalambot, adót fizetni nem akar, minden legyen ingyen, erőfeszítést nem ismer, más emberek és népek tiszteletét, méltánylását nem ismeri, antiszemita, a nála gyengébbe belerúg, az igazságtalanság ellen nem emeli fel a szavát, hanem azzal együtt örül, vagy sumákol. Ennek a népnek még az ellenzéke is azon a morális színvonalon áll, mint a diktátora és az elnyomói. Ezt csak az "özönvíz" tudja elmosni. Nagy tragédia lesz a vége, a maradéknak pedig nagy kijózanodás. Ha abban a pillanatban nem számolnak le mindazzal, amit fent írtam, akkor kezdik elölről, ha még lesz rá lehetőségük, és el nem tűnnek a föld színéről. Örülnék, ha legalább azok, akik egyetértenek velem, vagy ugyanúgy írnak, gondolkodnak, nem éreznék szükségét annak, hogy azért kicsit ők is fikázzanak. Várom az első embert, aki a simlis palik nemtetszése ellenére, egyszer fenntartás nélkül ki mer állni mellettem, és azt tudja mondani, hogy igazam van, a köpködőknek pedig nincs. Ebből a szempontból lényegtelenek egyes szavak, vagy pontok, vagy hangsúlyok különbségei, az normális. De a nagy egészben egyek vagyunk. Én legalábbis így tekintek Pupura. Üdvözlettel, Bartus László

Névtelen írta...

pupu: könnyű kitalálni, hogy ki masírozik a képen. Egy genetikailag feljebbvaló. Talált, süllyedt!

PuPu írta...

Bartus Lászlónak:
Igazad van, a köpködőknek meg nincs.
Sajnos a próféták sorsa a tied, sokan hallgatnak, kevesen értenek, és akik értenek, sokszor azok is félreértenek.
De azért sok minden megragad...
Amiben viszont nem értek veled egyet, az a rasszizmus megkülönböztetése arra való tekintettel, hogy cigányok, zsidók, arabok vagy pirézek akiket érint.
A rasszizmus egyformán lélek és társadalomromboló, ha differenciálunk eljuthatunk a rasszisták üldözöttjeinek rasszizmusáig.
Nem lenne talán helyes.
Abban viszont biztos lehetsz, hogy a harcodban melletted állok.
Most is.
Üdvözlettel: PuPu

Unknown írta...

Kedves Pupu,

félreértesz, nem minőségi különbséget teszek. Csak éppen arra hívtam fel a figyelmet egy nappal korábbi cikkemben (Zsidókat fognak ölni), hogy a cigányoktól halad a rasszista támadás a zsidók felé. Korábban is írtam, hogy tudatosan a cigányokkal kezdenek, és utána mennek a zsidókra. Ez a nagyobb falat, ennek kellett megágyazni. A célpontok és áldozatok között nincs különbség, ahogyan a rasszizmusban sem, csak azt akartam jelezni, hogy magasabb fokozatba kapcsoltak. A Horthy és a Szálasi-kultusszal megindultak a zsidók felé. És ahogyan halálos áldozatai voltak a cigányok elleni uszításnak, úgy várhatóan a zsidók elleni uszításnak is lesznek. Nem teszek különbséget sem a fajgyűlölet, sem az áldozatok között. Az ötéves kisfiú hátbalövése és a magyarok bűnös hallgatása miatt azt írtam, hogy ez a vér az égbe kiált, és a magyarok ezért nagy árat fizetnek majd, ott fognak sírni, ahol senki nem látja őket. Ha úgy tetszik, ahol most tartunk, ez is ennek a folyamatnak a része.
Köszönöm, hogy egymás mellett állunk. Én Veled mindenben egyetértek.
Üdv., Laci

Névtelen írta...

Az én házastársam latin-amerikai, és már 98-ben is annak nézett ki.
Sorozatban kapta a halálos fenyegetéseket a White Power-től. A rendőrség nem tett semmit.
A Nyilvánosság Klub alakuló rendezvényének a végén hozzá lehetett szólni. Én is sorbaálltam a mikrofonért. Elmondtam a fenti történetet, és kifejeztem aggodalmamat amiatt, hogy most már minden megjelenhet (akkoriban utcán és aluljárókban árulták a nyilas szemeteket, fénymásolva - ma könyvesboltokban, díszkötésben).
A nagyokos liberális ifjak kézzel-lábbal hadonászva közölték, hogy ez mind nem számít, mert a vélemény szabad.
Köszönöm szépen, liberálisok. Mi már elköltöztünk, mert a gyermekem is latin-amerikainak néz ki, barna a bőre, fekete a haja, és ezért meg is kapta a magáét. Sosem fogom megbocsátani, ahogy némely nőorvos és fogorvos bánt vele.
Igazad van, Bartus Laci, és neked is, Pupu.

Koldoknezo írta...

Nem 98-ban, hanem 88-ban, amikor a Nyilvánosság Klub alakult. Bocsánat, régen volt.

Névtelen írta...

Tisztelt Bartus László!
Elolvasva a cikkét, szöget ütött a fejembe az a kérdés, miként néz ki a gyakorlatban ön szerint, mikor a "demokratikus ellenzék radikalizálódik"? Attól tartok, hogy abban a pillanatban, mikor ez megtörténik, az ellenzékre már nem áll a demokratikus jelző, ugyanis ez a jelző összeegyeztethetetlen a jelzett szóval. Éppen itt van a kutya elásva, hogy nem lehet helyes választ adni a mélyen antidemokratikus folyamatokra, vagy ha lehet, akkor eddig nem sikerült megtalálni, és ezzel pompásan visszaélnek a mindenkori antidemokratikus erők, lásd Weimar.
Véleményem szerint azóta sem találjuk a jó választ, hacsak nem ön lesz az, aki felvilágosít a megoldásról, melyet roppant kíváncsian várok.
Továbbá nem értem, ha legalább olyan ordas indulatot érez a balliberális értelmiség ellen, mint az Orbán-kormány ellen, akkor végül is kikkel tudja elképzelni az összefogást? Miért ellenség még az ATV, Klub Rádió is?
Azt a megállapítását sem tartom igaznak, hogy a liberális értelmiség letagadta a veszélyt - érdekes, hogy az ellenoldal meg furtonfurt azzal vádolja, gúnyolja őket, hogy indokolatlanul weimároznak -, mert évek óta folyamatosan figyelmeztet különféle médiafelületeken.
Úgy gondolom, hogy valakivel csak össze kellene fogni, lehetőleg minél szélesebb társadalmi réteggel, és miként olvasom az írásából, nemigen látszik ön szerint arra érdemes közeg.
Hát akkor?

első névtelen

Unknown írta...

Kedves Névtelen,

elnézését kérem, illetlenség más cikkekre hivatkoznom, de tényleg nincs energiám mindezt kifejteni, hosszú hónapok óta írok ezekről. Nem jól látja, a liberális értelmiség néhány nevezhető emberen kívül folyamatosan tompítja a veszély nagyságát, illetve ma is letagadja a rendszer valóságos természetét. A radikalizmus nem erőszakot jelent, nem erőszakkal is meg lehet dönteni egy diktatórikus hatalmat. Az ATV és a Klubrádió szerepéről is több hosszú cikket írtam, az ATV tulajdonosa úgy üzemeltet "ellenzéki tévét", hogy meg nem támadási szerződést kötött a hatalommal, amelynek ellenzéke, és egyházi státuszt kapott, vele sokszáz millió forintos támogatásokkal, és elemi érdeke, hogy az Orbán-rendszer fennmaradjon. A Klubrádió egyszerűen gyáva, a túlélésre játszik, úgy tesz, mintha egy sértetlen demokráciában élne, Bolgár kibeszéli még a hallgatókat is az igazságukból. Azért nincs ellenzéki ellenállás, mert ilyen a megmaradt kevés ballib média is. De nem tudok itt minden kérdésére válaszolni. Üdvözlettel, Bartus László

éva írta...

A legnagyobb baj az, hogy a nép többsége hermetikusan el van zárva az információktól, szinte nem maradt felület, ahol elérhetők lennének (és azok is ballibás megfelelési kényszerben szenvednek) - a józan eszük tehát az, amitől a 4/5 szerint rossz irányba mennek a dolgok, nem az ellenzéki médiák.
A NET-es felületeken ugyan megy a paláver - na de hát Net-en a többség nem érhető el!
Bartus még nagyon az elején megkérdezte: Miért nem ordítotok? És ez azóta is kérdés. Vétkesek között cinkos aki néma - és Bartus némának tartja, aki csak halkan és óvatosan susog. Nos - ezt RÁ aztán nem mondhatja senki!
Viszont EGY dolgot nem mérlegel: ha a Klubrádió és az ATV elkezdene ordítani - seperc alatt kicsinálnák őket, és akkor már semmiféle fórum nem maradna, amivel szélesebb réteg is elérhető. Orbán meg a térdét csapkodná a röhögéstől. És akarunk neki örömet szerezni? Na ugye?
Bartus második hozzászólása viszont annyira logikus és legömbölyített, hogy remélem a cikkébe is beépíti!
(kekec)

éva írta...

Kerékgyártó:
A nácik PONT ilyen szövegekkel uszítottak a zsidók ellen, aztán mégsem "csak" a 300 bankárt eresztették füstbe, hanem pármillió zsidó kisembert (családostól)
Ha van valami, ami alátámasztja Bartus igazságát, az éppen az ilyen és hasonló szövegek. Sose pogrommal kezdődik - hanem MINDIG dumával! Ilyen magatokfajta dumával.

Unknown írta...

Kedves Éva,

szívemből szól minden szava Kerékgyártónak. Az ATV és Klubrádió ügyben viszont hiába mondom, nem ér el az olvasók ingerküszöbéig: a semmi jobb, mintha van egy-két olyan, ami álellenzéki, és csak a gőzt vezeti le. Nem baj, ha nincs semmi, mert ha nincs semmi, akkor hamarabb megelégelik az emberek, nyilvánvalóbb lesz a diktatúra, és elviselhetetlenebb, és rövidebb idő alatt végetér. Az ATV elaltatja az ellenzékiséget, és a Klubrádió is. Ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy harminc évig ne legyen változás.

Névtelen írta...

Minden tisztelet a Pupu és Bartos úraknak - nagyon is kell a szókimondás, kell az indulat is, van rá ok! Az MSZP kormányzása alatt nem vágtak vissza élesen Orbánéknak, ez megbocsáthatatlan bün volt! Ezekkel nem lehet kesztyüs kézzel bánni és nagy a tét! A zsidók és cigányok is magyarok és ha engedjük hogy őket bántalmazzák akkor előbb-utóbb egy más rétegkerül majd a horogra! Ez a lényege a diktatúrának, csak egy szük, elit réteg menekül meg, az összes többi szabad préda. Ezért kell kiabálni és tiltakozni!

éva írta...

Bartus úr - ezen már vitáztunk az AN-en, és most is az a véleményem, hogy ha gazsulál is az ATV, viszont a meghívottak legalább megszólalási lehetőséghez jutnak, és legalább néhány emberhez eljut, hogy talán nem MINDEN van egészen úgy, ahogy a kormánypárti médiákban állítják.
Nem véletlenül hallgatták anno dacu a Szabadeurópát az emberek. Minél inkább távolodik egymástól a sikerpropaganda és a valóság - annál jobban felértékelődnek az eltérő hangok. Aki meg eddig sem nézte az ATV-t, annak ugyan nem hiányozna, csak az ellenzéknek.
Pont Orbán törekvése arra, hogy elhallgattassa az EGYETLEN ellenzékinek mondható adót bizonyítja, hogy nagyon is szükség van rá! Egy diktatúrának az igazság a legnagyobb ellensége.Az el nem hangzott igazság meg egyszerűen nem tud hatni. (kekec)

Névtelen írta...

Ha jol tudom Bartos ur nem Magyarorszagon el,


Senki sem mondta meg neki, hogy ne szoljon bele a magyar ugyekbe. Miert? Bartos ur szokott on konnyet ejteni a palesztin gyermekekert is?

Névtelen írta...

Ha jol tudom Bartos ur nem Magyarorszagon el,


Senki sem mondta meg neki, hogy ne szoljon bele a magyar ugyekbe. Miert? Bartos ur szokott on konnyet ejteni a palesztin gyermekekert is?

Névtelen írta...

Tisztelt Bartus László!
Nagyon tetszenek az Ön szókimondó, súlyos igazságokat tartalmazó írásai.Nyilván nem várható, hogy mindenki egyetértsen Önnel, hiszen sokszor az úgynevezett zsigeri indulatokat birizgálja,amik sajnos ész érvekkel nem módosíthatóak.A történelmi tájékozatlanság miatt újra és újra elkövetik a társadalmak a régi hibákat. Azért reménykedni kell, hogy, ha lassan is, de fejlődik az emberiség. Kedvenc példám, hogy a középkorban utcai látványosságként elevenen égették el az egyház akkori "ellenségeit"(gondoljuk csak meg, hogy Giordano Bruno is közéjük tartozott!!!), és ez akkor természetes volt. Ma pedig szerencsére ez elképzelhetetlen.Szóval fejlődő képes a társadalmak morális érzéke, csak hihetetlenül lassú a folyamat.A rasszizmus a legocsmányabb emberi érzelem, hiszen nem pszichopata betegek, hanem teljesen átlagos emberek vallják magukénak. Nem tudom,hogyan lehetne például a magyar rasszistáknak elmagyarázni, hogy lelki rokonságban állnak azokkal, akik a határon túli magyarok ellen követnek el mocskos cselekedeteket. Akár állami kommunikáció szintjén is rengeteg párhuzam vonható.(Országgyűlés: tiszaeszlári vérvád-hátborzongató.Néhány hónapja derült ki, hogy azt a vidékien, egy 14 éves lány ellen elkövetett gyilkosságot, amit a helyi romák nyakába akart varrni a közvélemény, a polgármesterrel az élen, egy nem roma követte el.Akkor hogy tudnánk az igazságot kideríteni egy 130 évvel ezelőtti bűnügyről?
Az ATV és a Klubrádió ügyében: valószínűleg ebben is igaza lehet, csak egy pici ellenérvet próbálok felvetni: ha ezek nem lennének, egyszerűen az információ nem jutna el hozzánk. A FIDESZ média egyszerűen elhallgat, hazudik. Mi egyszerű emberek honnan tudnánk meg bármit. Rengeteg idős ember is innen tájékozódik, számukra az internet nem létezik. Úgy gondolom, többek közt ezért is jó, ha van ez a két hírforrásunk.

Névtelen írta...

"Ha jol tudom Bartos ur nem Magyarorszagon el,
Senki sem mondta meg neki, hogy ne szoljon bele a magyar ugyekbe."

A pofátlanság teteje ez a megjegyzés amikor egész fórumok léteznek az USA és Kanada besározására Magyarországon. :) Az idegengyülölet az OK, de "feedback" az ott élőktől már nem. A külföldi magyarok is csak addig kellenek, amig azok a mélymagyar, turulmadaras, nacionalista lózungokat hangoztatják és esetleg majd a fideszre szavaznak. Aki kritikával vagy ellenvéleménnyel áll elő, az ne szóljon bele. Csakhogy akik demokráciában élnek, azok hozzá szoktak ahhoz, hogy szabad véleményt nyilvánithatnak. Végeredményben a Magyarországon élők döntik el, szavazások útján, hogy mi történjen.
(sajnálom hogy megint névtelen vagyok, de a rendszer nem emlékezik a korábbi nickre az IP alapján és én se, igy marad a névtelen)