2012. június 9., szombat

HÍV A VASÚT, PÁVA MÁV


Ha nem lenne annyira siralmas, igen nagyokat lehetne röhögni azon, hogy a vasúti szakszervezetek lebuktatták a minisztériumot, titokban felvételt készítve a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselőivel folytatott tárgyalásokról.
A módszerrel szemben ambivalens érzéseim vannak, nem tartom a sportszerűség csúcsának egy zártkörű tárgyalásról felvételeket készítve tenni tönkre a tárgyalópartnert, de csodálkozni semmiképpen nem csodálkozom, hiszen a mai magyar közéletet figyelgetve már valahogy úgy vagyok, mint nőgyógyász a hetvenéves Juliska néni vizsgálata után – ez a reális valóság, nem pedig az általa választani álmodott 19 éves, jóillatú lányok szemrevételezése.
Ez egy ilyen ország, és ha a MÁV képviselői nem voltak elég elővigyázatosak, akkor magukra vessenek - még örüljenek is annak, hogy nem kerültek elő a szakszervezeti táskákból fényképek a behúzott függönyű szolgálati fülkében éppen meggyőzött kalauznővel folytatott kétoldalú, mélyreható tárgyalásról.
Amúgy a felvett anyag nagy meglepetést nem okozott, hiszen csak azt tudhattuk meg belőle, amit egyébként is tudtunk, nevezetesen, hogy a Fidesz nagy nemzeti halálhörgése bizonyos szárnyvonalak bezárásáról hazug volt, hiszen pontosan tudják, hogy vonalakat csak azért fenntartani, hogy azon vasutasok furikázzanak, annak sok értelme nincs, kivéve, ha ez az ára a szocik sárbatiprásának. 
Egyébként a gazdaságtalan mellékvonalak természetesen be lesznek zárva, de csak akkor, mikor az IMF tárgyalások beindulnak, és azt lehet mondani, hogy ”igen, az IMF az egy büdös, mocskos karvalytőke, azt erőltette ránk, hogy be kell zárni a mellékvonalakat”
Az sem okoz meglepetést, hogy másra akarják kenni a döntés meghozatalának felelősségét, hiszen már Szijjártó sincs, aki a rossz híreket fapofával tudta lenyomni a közvélemény torkán, már egyedül Gíró-Szászra hárul e nemes feladat, aki ugyan bámulatosan gyorsan ment le kutyába, de hát azért a sokéves rutin hiánya még érezhető.
Az sem meglepetés, hogy a vasúti pályák felújításánál nem a szükségesség az elsődleges szempont, a minisztérium képviselője is azt állítja, nem tudják elérni, hogy ne "más szempontok" érvényesüljenek a döntéseknél.
A más szempontokat itt Szijjártó papának hívják, gondolom, neki a pályatestekhez szükséges követ Orbán papa bányáiból szállítják, fizet az Unió, szív a magyar nép.
Szokás szerint.
Nagyon megy ezeknek a fiúknak a páváskodás meg a pávatánc, csak a közönségen csodálkozom.
Amikor Gyurcsány elmondta, hogy nem akarja tovább hazugsággal etetni a népet, merthogy az igazság az, hogy nem lehet betarthatatlan ígéreteket tenni, lángba borult a főváros – persze túlzottan azért nem tűnt spontánnak a felháborodás, voltak előfelháborodók meg tippadók.
Most Orbán éppen azt mondta, hogy az a politika művészete és a követendő eljárás, ha hazudunk éjjel nappal, becsapjuk partnereinket, nem mondjuk meg a népnek az igazat, hanem hülyének nézzük az állampolgárt - erre meg mindenki mosolyog, hogy mennyire jó duma ez a pávatánc.
Hát a vigyorgóknak üzenem, hogy majd akkor mosolyogjanak, mikor elveszik a nyugdíjukat, csökkentik a béreiket, mikor a munkáltatójuk tönkremegy.
És azon se felejtsenek mosolyogni, hogy milyen ügyesek ezek a fideszesek, hiszen minden állami föld bérleti jogát ők szerzik meg a helyben lakó gazdák elől, akik majd jók lesznek zsellérnek az új földesurak földjeire, ahová majd gyalogolhatnak kapával a vállukon tömegközlekedés híján, mint a kubikosok gyalogoltak talicskát tolva a múlt század első felében.
A Szépséges Páva meg csak hadd illegesse magát, hadd higgye, hogy osztatlan nemzeti népszerűségnek örvend, nem kell neki emlékezni arra, hogy a római lakomákon a páva ugyanolyan fogás volt, mint a liba, csak a pávát a tálalás előtt miszlikbe aprították és pávát formázó pástétomot készítve belőle visszaszurkálták fenekébe dicsőséges farktollait.
Hogy a mi pávánknak mit fognak a fenekébe szurkálni, az még ugyan kérdéses, de nem valószínű, hogy jól fog esni neki…

:O)))

Nincsenek megjegyzések: