2012. június 17., vasárnap

THE DAY AFTER


Az jutott eszembe, hogy a jelenlegi maffia-rendszer nem azért nem lesz tartható, mert Orbán tehetségtelen keresztapa lenne, hanem azért, mert kinőnek mellette az új undokok, akiknek gerinctelensége és gátlástalansága nem szerves fejlődés eredménye, ők már gyárilag gerinctelenek és gátlástalanok.
Őket aztán nem fogja vissza semmiféle erkölcs, őket már a látszat sem érdekli..
Ha a Vezér egy libát lop, akkor ők ellopják a libatelepet tavastól, ha a Vezér dácsát épít József főherceg műemléki majorjából, akkor ezek el fogják lopni a Halászbástyát is, ha kedvük szottyan rá – a nép majd ezt is nézegeti egy darabig bávatag tekintettel, meghunyászkodva.
De azért eljön egyszer majd az igazság pillanata, amikor a nép a fülkeforradalmi hagyományokra támaszkodva elhajtja ezeket a francba, aztán kijön a szavazófülkékből és néz hülyén maga elé.
Itt a sci-fi két szálra bomlik.
Egyik opcióként bölcs népünk úgy véli, hogy a nyilasokkal mostanában még nem kísérleteztünk, ezek meg nem is olyan nyilasok, mint azok voltak, hiszen lám, még géppisztolyuk sincs!
Na, ez húzós lenne, merthogy jönne a Nemzeti Számonkérőszék, jönnének a géppisztolyok, a kakastollak és a hozzájuk mellékelt ostoba büdöstalpúak, jönne az erőszak és a halál, a gettók, koncentrációs táborok és a pogromok – vidám kilátások!
Nemigen lehet mást várni, hiszen csak meg kellett nézni a képviselői igazolványát lobogtató, Zagyva (nomen est omen…) névre hallgató nyilas intellektuel magatartását a mai tüntetésen, oszt le lehet vonni a következtetéseket.
A másik lehetőség, hogy a nép mégsem a legostobább formáját hozza, és jobb híján a magukat demokratikusnak tartó pártokra adja szavazatát.
Na, akkor leszünk csak igazán bajban, - mi is elmondhatjuk majd, mint hajdan Beke Kata: Jézusmária! Nyertünk!
Ott állunk majd minden valamirevaló konkrét elképzelés nélkül egy csomó jelszóval a hónunk alatt, és jó magyar szokás szerint elkezdünk improvizálni, mintha dzsessz-együttes lennénk, csak itt még az a téma vagy dallamvilág sincs meghatározva, melyre improvizálni kellene.
Merthogy ha szabad improvizációba kezdenénk, akkor inkább azonnal írjunk ki új választást, azzal csak ártunk magunknak és az országnak is.
Azt már többé-kevésbé leszögezhetjük, hogy be kell érnünk a mai politikai formációkkal, hiszen két év van a választásokig és ez roppant kevés idő egy szervezet létrehozására, programjának, arculatának megalkotására, a szervezet ”arcának” megtalálására, és még ezer más dologra.
Nemmellesleg a finanszírozás problémájának megoldását is abszolválni kellene, mivelhogy Krisztus koporsóját se őrizték ingyen, ugye.
Akik a pályán vannak, azok meg kényelmeskednek meg álcselekedetekkel töltik az időt, elküldik tüntetni híveiket kétszázas csoportokban akkor, amikor már az Új Színháznál tartott, meg az operaházi tüntetés is bizonyította, hogy a nácik alig várják a balhé lehetőségét.
És hát hol van egy gyöngecsontú énektanárnő egy mázsahúsz súlyú izomagyúhoz, ha annak verekedhetnékje támad?
De hol vannak azok a szellemi műhelyek, stábok, melyek már azon dolgoznak, hogy a mai körülmények között milyen módszerekkel kell mozgósítani a normális emberek millióit a választási győzelem érdekében?
Hol vannak azok a szervezetek, melyek képesek lesznek helyi szinten felvenni a harcot akár a legszélsőségesebb eszmék legagresszívabb híveivel is – háromezer helyszínen?
Hol vannak azok az érvek, melyeket megértenek a Kiskörúton kívül – horribile dictu Jászkiséren vagy Lúdváron is?
Hol vannak azok a munkacsoportok, akik a trágyaeltakarítás módozatait dolgozzák ki kétharmados és egyszerű többségű győzelem esetére?
Kik dolgoznak azon, hogy mi legyen a bebetonozottakkal, hogy milyen módon lehet betont törni robbantás nélkül?
Kik dolgoznak egy azonnali adóreformon?
Kik vizsgálják annak a lehetőségét, hogy perbe lehet e fogni a mai hatalom képviselőit egyszemélyi hatalomra törekvés miatt és mi fog szerepelni a vádiratban?
Ki mondta ki, hogy az összes földbérleti szerződést, melyet ez a kormány kötött érvénytelenné fogjuk nyilvánítani, kártalanítás nélkül?
Hogy a magánnyugdíjpénztári kassza elherdálásáért az összes ebben közreműködőt felelősségre fogjuk vonni?
Hogy ez lesz a sorsa a Malév elherdálóinak is, és menniük kell azoknak a bíróknak, akik politikailag prostituálódtak?
Ezeket a kérdéseket – és még ezernyi mást – részletesen ki kell dolgozni, beleértve azt is, hogy mit kell tenni konkrétan, akár törvénytervezetekkel is.
És aztán egyeztetni kell először a politikai partnerekkel és a győzelem után azonnal az érdekeltekkel is, mert nekik is akarni kell egy jobb, egy tisztességesebb országot, melyben nem egy népboldogítótól függ a sorsuk.
Nem egyszerű feladat, mert nem bosszút kell állni, hanem helyre kell állítani a jogállamot, a demokráciát, a társadalmi igazságosságot..
Demokráciát meg csak demokratikus eszközökkel lehet építeni, és ha mi egyszer is megfelelő eljárások nélkül nyúlunk az Orbán rendszer kinevezettjeihez, akkor abból lesz ám európai feljelentés meg demokráciázás, az már tuti – de a nagyobb baj az, hogy nem lesz belőle demokrácia, csak egyik diktatúra helyett egy másik.!
Ezer kérdés vár válaszra, melyekre egyrészt politikai, másrészt gyakorlati választ kellene adni, de itt jelenleg a kérdések kérdése az, hogy együtt méressék-e meg magukat a pártok, vagy az LMP egyedül is képes hozni a kétharmadot nagy társadalmi beágyazottsága és határtalan vidéki népszerűsége okán.
Aki azt képzeli, hogy Orbán könnyen kiadja majd a pénzeszacskót a kezéből, odadobja a hatalmat, az nem ismeri ezt az embert és nem alkalmas politikusnak.
Aki azt várja, hogy majd magától megbukik, az ostoba – ez az ember körömszakadtáig és minden eszközt felhasználva – nem csak demokratikus eszközöket, hanem minden eszközt, szó szerint – próbálja majd megtartani a hatalmát.
Tán neki kellene feküdni a feladatoknak, mert hamar vége a nyárnak, és addig még jó sok madártejet kell készíteni, kisfröccsöt meginni, oszt ott az a rengeteg szalma is, amit csépelni kell nap nap után…
Én meg addig is hányom itten a borsót a falra…

:O))))

6 megjegyzés:

éva írta...

Pupu, azért van neked viszonylag kevés hozzászólód általában, mert ilyen kerek egész dolgokat írsz. Nem nagyon van mit hozzátenni. Most is igazad van, de elég kiábrándító az a kép, amit valósághűen leírtál. Az egyetlen "vigaszom", hogy lehet, hogy nem hülyék, hanem szándékosan nem csipkedik magukat, mert nem is akarnak nyerni 2014-ben. Kell még az a pár év, mire az egész nép rájön, hogy rossz dakotalóra tett.
Ha meg ha Orbánt egy előre hozott választásba akarják becsalogatni, ahhoz ilyen szétesett és inkompetens képet kell nyújtani. Csak félő, hogy ez egy onibaba álarc - és már összenőtt az igazi arcukkal (azaz nincs mögötte más tartalom, mint amit a felszínen látunk)

terlasz írta...

Kérdés, hogy az erőszakos kisebbség hogy viseli a vesztességet. Annyira radikalizálva vannak, hogy nekik semmi sem drága. Vagy ők vannak hatalmon, vagy pusztuljon minden...

kommunista írta...

Amit itt jobboldalnak neveznek -tévesen-szóval az azt mondja, hogy ha itt demokrácia van és ahol demokrácia van, ott a zsidó kommunisták rémuralma és terrorja van hatalmon.
Tehát nekik a demokrácia-kommunista rémuralom, ha jól működik, ha nem.
Innentől talán nem is kellene folytatni.

Ti. itt nem a jobboldal van hatalmon, hanem egy fasiszta, hungarista genetikailag alattvaló, magyar többség. Erre telepedett rá egy antiszemita roma (mert ilyen is van)vezette pénzéhes maffia.

89-ben senki nem akart itt demokráciát, csak elhitte, hogy ha demokrácia lesz, akkor ide költözik a mária hilfer strasse és kánaán lesz az országból. Mert a nyugaton azért van jólét, mert demokrácia van. Nem. Nem azért, azért mert szabadság van, egyenlőség van és nem genetikailag alattvaló népek. Ja és a többség üldözi a fasizmust.
Ott a jobboldal és a baloldal is demokrata, vagyis a fidesz nyelvezetével zsidó kommunista, de ha véletlen nem zsidó az a kommunista akkor zsidó seggnyaló és szekértoló.

Tehát a feladat nem a demokrácia helyreállítása, az majd később. :) hanem ennek a genetikailag alattvaló, a kereszténység által megtévesztett és megfélemlített, keresztet csókolgató többségnek a valamilyen úton-módon való elnyomatása, terrorizálása. Ezért mondták a régi nagyok, hogy az első lépésben szocializmushoz majd valamikor a kommunizmushoz vezető út a terroron keresztül vezet. És ez nem a gyilkolást jelenti.
Mer ugye a fidesz mocskolódás miatt nagy a keveredés a történelemben, itt nem a kommunizmus épült évtizedekig, hanem a szocializmus, a kommunizmus csak egy végső cél, amelyben a fasiszták szerint (keresztesek) a zsidók eljutottak Kánaánba a magyar fasiszták pedig rabszolgaként élhetnek majd. Ez persze az ő verziójuk, a kommunistáké más.
Tehát demokrácia nem létezik magyaroszágon és jó darabig nem is fog, vagy kommunista diktatúra van, vagy fasiszta (hungarista) diktatúra.
Az, hogy a III, köztársaság 20 évig élt az csak egy nemzetközi körülmények miatti véletlen volt. ahogy az első kettő is.

Kommunista írta...

Ennek a kurzusnak vége lesz valamikor az igaz. De csak akkor, amikor kiderül, hogy a looserek, mert a fasiszták azokból tevődnek ki, akik alulmaradnak a zsidókkal szemben folytonosan, azért hibáztatják mindenért a zsidókat (akik náluk a nyelvezetükben, kommunisták, szocik, liberálisok és demokraták és még sok más, LMP stb.)tehát amikor a looserek vezette ország vesztésbe kerül, amikor sokak számára kiderül, hogy nem mennek jól a dolgok és közeleg a nyomos a még lejjebb csúszás.
Hogy ez mikor lesz nehéz megmondani, lehet 20 év is ha jól csinálják fent.
De rá is lehet segíteni. :))
Mást nem tudtok tenni, mert demokratikus választásokkal ezt a kurzust ti nem fogjátok leváltani abban biztosak lehettek.

pumukli írta...

Szerintem meg már rajthoz álltak, hogy fussanak. Lehet, azért ment Rózsika Braziliába, hogy megszimatolja, lesz-e Orbánék számára mentelmi jog, meg hely. Meg kiadják-e őket? Pénz az lesz bőven, mert mindent kimentettek már, amit pénzzé lehet tenni.
Már sokszor írtam, Orbánt csak az Unió, meg az IMF buktathatja meg, ha nem ad időben pénzt. Nem kellene megvárniuk, míg a MNB-re rászabadul. Mert akkor aztán lesz deviza hurcolkodás.Akárki nyer is a legközelebbi választáson, üres lesz a kassza, csak a rengeteg adósság marad a 9-10 %-os hozammal eladott állampapírok után.

Névtelen írta...

Az összes feltett kérdésre a válasz: SENKI!!!
Egyébként maga a kérdések felvetése sajnos felesleges lesz 2014-ben, mert vagy totális Fidesz győzelem lesz, vagy nem is lesznek választások.
Ha már Orbán "mindenre gondolt", hát akkor nyilván erre is.
Ezt kérte az ország, hát meg is kapta, úgy 15-20 évre.